Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

sandro88

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: sandro88 »

Urodzenimordercy pisze: 02.10.2020, 17:34
sandro88 pisze: 02.10.2020, 17:26 Lepiej by pewnie było u szambelana Trzaskowskiego.
Jesteś głupi, ograniczony umysłowo skoro uważasz że nie ma alternatywy dla nich, a teraz maska na brudną mordę i nie odpisuj więcej.
Napnij się jeszcze bardziej obrzezany gnojku
iparts.pl
Nosferatu

Post autor: Nosferatu »

sandro88 pisze: 03.10.2020, 10:09
sandro88 pisze: 02.10.2020, 17:26 Lepiej by pewnie było u szambelana Trzaskowskiego.
Jesteś głupi, ograniczony umysłowo skoro uważasz że nie ma alternatywy dla nich, a teraz maska na brudną mordę i nie odpisuj więcej.
Czyli potwierdzasz, że chodzisz w namordniku i nie masz z tym problemu?
Ardian

Post autor: Ardian »

Ale co to ma wspólnego z kibicami Cracovii? Mieli podsłuchać plany, a potem najebać Probierzowi i Filipiakowi, żeby tam nie jechali?
coglin

Post autor: coglin »

Wkleiłem w temacie linka do zeznań Miśka.
Link krążył po różnych forach i z jednego z nich go wziąłem.
Link zniknął po chwili a ja dostałem bana na dwa tygodnie.

Mam pytanie do administratorów/moderatorów tego forum - za co dostałem bana. Proszę wskazać mi punkt regulaminu, który złamałem oraz napisać kiedy dostałem 2 ostrzeżenia, żeby dostać bana za trzecie?
Pisałem wcześniej do was dwa razy ale nikt nie raczył mi odpisać. Może jak napiszę oficjalnie na forum, ktoś się wysili?
Wisła Kraków
sandro88

Post autor: sandro88 »

Nosferatu pisze: 03.10.2020, 10:23
sandro88 pisze: 03.10.2020, 10:09

Czyli potwierdzasz, że chodzisz w namordniku i nie masz z tym problemu?
Następny mądry. Cóż, jaki klub tacy kibice, łącznie z tym kibicem którego odwiedziły Wasze "władze". Teraz potnijcie Filipiak. Gnojki nie rozumiejo że pośmiać się nie można bo pewnie sztywni są jak ich maczety z bazaru
Łysy z Huty

Post autor: Łysy z Huty »

Na Cracovii jesteś zwykłym pionkiem a zgrywasz tutaj c*** wie kogo.Chyba znowu ktoś z JG(wtedy bodajże K.) musi cię sprowadzić na ziemie byś stąd wydupcył na kilka miesięcy.
Odbanowany

Post autor: Odbanowany »

Kumatyinaczej pisze: 04.10.2020, 00:41
Łysy z Huty pisze: 03.10.2020, 23:59 Na Cracovii jesteś zwykłym pionkiem a zgrywasz tutaj c*** wie kogo.Chyba znowu ktoś z JG(wtedy bodajże K.) musi cię sprowadzić na ziemie byś stąd wydupcył na kilka miesięcy.
Zgłoś skargę pajacu j*****. Ja mogę być pionkiem, aly bynajmniej gdzieś jestem, jebana pizdo z chęcią zaistnienia na kibice. Net
„Bynajmniej” to nie synonim słowa „przynajmniej”, szczerbaty. Reszta się zgadza - jesteś p**** z chęcią zaistnienia na kibice net. Myślisz, ze jesteś przebiegły, bo wmawiasz mi, ze miałem jakieś konto pinio (kojarzę wpisy, ale były bardzo wulgarne i nie wiem skąd ten pomysł, ze to ja), teraz nakręcasz sobie jakieś kolejne nicki innych osób. Odstaw ten tani Mefedron, wyprał ci mózg i pogubiłeś zęby od niego...
ratujmy trzmiele

Post autor: ratujmy trzmiele »

to wszystko wygląda na dobry internetowy w*******
wstanie z kolan? podniesie się po tak osobistej demolce?
nie mogę przejść koło tego obojętnie - Kumi to w końcu jeden z filarów tego forum

byłem,jestem i zawsze życzliwy -trzmiel - trzymaj się
Łysy z Huty

Łysa to twoja kobita?Znam,taka nie za ładna.

Sprułeś się do mnie i bezpodstawnie ubliżyłes?Czyli na forum kibolskim zasady ulicy nie obowiązują i można bezpodstawnie ubliżać?A jak obowiązują to lecisz w siatę,prosty temat.

aha dowiedziałeś się już co oznacza słowo bynajmniej?Bo widzę ominąłeś temat od razu przechodząc do ataku i ubliżyłeś kolejnej osobie.I zarzucasz komus że nie panuje nad emocjami.
Przemyśl to co napisałem i przestań się napinać to ciebie też nikt nie będzie atakował.
Königshütte

Post autor: Königshütte »

Jakby na tym forum obowiązywały zasady to po pierwsze nie byłoby tu anonimowych zjebów twojego pokroju.
Bandycki Batory
Monster96

Post autor: Monster96 »

Teraz to już nawet nie na wolności, kumacze będą grypsować na internetowy forum, ehhh...
Königshütte

Post autor: Königshütte »

To nie wiesz że teraz się gangusy wyjaśniają przez YT? Potem taki łysy z d*** się naogląda żuroma i chowa do wora przez kabelek.
Bandycki Batory
Monster96

Königshütte pisze: 05.10.2020, 11:36 To nie wiesz że teraz się gangusy wyjaśniają przez YT? Potem taki łysy z d*** się naogląda żuroma i chowa do wora przez kabelek.
Racja, kiedyś zabłądziłem w internecie i widziałem aferę youtubowo- instagramową. Szkoda strzempić ryja. Szkoda, że angażują się czasem do takiego gówna ludzie z kimatu.
Łysy z Huty

Dziś będąc na Bieżanowie zaczęły się do mnie sadzić jakieś 2 ulane k**** ale okazało się że nie są z klimatu także sorry za OT panowie.No chyba że kłamali że nikomu nie kibicują.
Łysy z Huty

A moje zdrowie się nie martw,zajmij się sobą i odstaw wreszcie ten mefedron.

Naprawdę nie widzisz że sporo normalnych chłopaków z tego forum jedzie z tobą w tym nawet nie przypadkowe osoby z Cracovii?
Riko06

Post autor: Riko06 »

Każdy kapuś powinien lecieć do wora i szkoda, że w myśl tego sztywni panowie z cracovii nie wrzucaja papierów na swoje 60, gdzie być może jeden oczywiście przerzut dorobi się dużego koronnego
jansiekiera

Post autor: jansiekiera »

Jak masz papiery to dawaj a nie p******.
RaryTaS

Post autor: RaryTaS »

No niestety poszło to na wielką skalę w Krakowie.Srankstery zajebane,niech pozdychają te k**** a ich groby obrosną chu.jami.

Mam nadzieję że będzie to przestroga dla młodej Wisły.
Aboubakar

Post autor: Aboubakar »

RaryTaS pisze: 08.10.2020, 12:56 No niestety poszło to na wielką skalę w Krakowie.Srankstery zajebane,niech pozdychają te k**** a ich groby obrosną chu.jami.

Kwestia czasu jak oni zaczną się rozpierdalać.
Kazik868

Post autor: Kazik868 »

Dozo, drozdowiak, 2DZ=pies.... j****
RaryTaS

Post autor: RaryTaS »

fan fantik pisze: 08.10.2020, 13:12
RaryTaS pisze: 08.10.2020, 12:56 No niestety poszło to na wielką skalę w Krakowie.Srankstery zajebane,niech pozdychają te k**** a ich groby obrosną chu.jami.

Dlaczego nie napiszesz o swoim podwórku...np..ciastek i reszta bandy...a o chorzowskich zapomniałeś???? Też napisz żeby ich groby obrosly hujami...czy zabrakło odwagi ?..drucie internetowy..
Dlatego bo to temat o krakowskim podwórku.Idź opierdolić pałę swojemu idolowi marze a nie tu szczekaj kondomie w d*** j*****.
rympałek

Post autor: rympałek »

O w sumie lekkim, jak to określił użytkownik ts06 , lekkim dojechaniu baxtera opowiada sam śmiechu.
Obrazek
Obrazek
rympałek

Na szczęście nie, bo mieli kominiarki, ale zdarzenie całe podał jak na tacy łącznie z kremami po opalaniu.

O tym jak daje na ,,wiślaka" jest w innym miejscu.
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

jakieś foto tej trybuny?
Obrazek
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

liczby wyjazdowe pisze: 13.10.2020, 15:02 co oni tam porobili na stadionie Hutnika?
postawili jakąś nową trybunkę kilka metrów przed starą?
pojebało ich? po jaki ch.uj?
to na stałe? przecież to wygląda idiotycznie
chyba że tą starą z tyłu będą wyburzać?
Ogólnie chodziło o wymogi drugoligowe.
Monster96

liczby wyjazdowe pisze: 13.10.2020, 15:57
Tyle to ja wiem
ale moim zdaniem wyszło to mega komicznie

foty: https://gol24.pl/hutnik-krakow-stadion- ... 2-15231372
Owszem, ale widocznie postawienie takiej trybunki rusztowania jest tańsze niż wyburzenie starej i zrobienie nowej. W jakimiś artykule o tej modernizacji pisali, że stadion Hutnika ma być remontowany w 2022, więc to taki pewnie "chwilowe" rozwiązanie.
molykotek

Post autor: molykotek »

Monster96 pisze: 14.10.2020, 12:13
liczby wyjazdowe pisze: 13.10.2020, 15:57
Tyle to ja wiem
ale moim zdaniem wyszło to mega komicznie

foty: https://gol24.pl/hutnik-krakow-stadion- ... 2-15231372
Owszem, ale widocznie postawienie takiej trybunki rusztowania jest tańsze niż wyburzenie starej i zrobienie nowej. W jakimiś artykule o tej modernizacji pisali, że stadion Hutnika ma być remontowany w 2022, więc to taki pewnie "chwilowe" rozwiązanie.

pierdolenie. ta trybuna bedzie stala do konca swiata juz. Na Hutniku juz bylo tyle pseudo remontów że mozna by wybudować za to 2 male stadiony.
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Co się zmieniło na tym stadionie od czasów gdy można było tam grać na poziomie ekstraklasy ?
StatystykKalkulator

Post autor: StatystykKalkulator »

Przede wszystkim zmieniły się wymogi i warunki „dostosowania obiektu”.

W temacie krakowskim, czy po ubiegłotygodniowych wydarzeniach powiedzmy „okolokoncertowych” to Hutnik z Pasami już oficjalnie czy dalej „po cichu” ?
molykotek

Post autor: molykotek »

mateusznow pisze: 14.10.2020, 15:15 Co się zmieniło na tym stadionie od czasów gdy można było tam grać na poziomie ekstraklasy ?
zabrali jupitery i skruszyly sie trybuny.

byl jeszcze remont dla reprezentacji Angli na euro 2012 i z tego zostaly szatnie i jakuzi w szatniach (pewnie juz nie dziala).
Galileusz

Post autor: Galileusz »

StatystykKalkulator pisze: 14.10.2020, 15:28 Przede wszystkim zmieniły się wymogi i warunki „dostosowania obiektu”.

W temacie krakowskim, czy po ubiegłotygodniowych wydarzeniach powiedzmy „okolokoncertowych” to Hutnik z Pasami już oficjalnie czy dalej „po cichu” ?
Co wąchali się na koncercie kiza?
rympałek

Z cyklu ,, robiliśmy z Cracovią co chcieliśmy" konfitura z Grabiszyńskiej o Krakowie w latach 2013-2014
Obrazek
Obrazek

Dla przypomnienia wspomnienia lochy z okolic 2010 roku.
Obrazek
Aboubakar

Post autor: Aboubakar »

To teraz chyba jest na odwrót? :)
Oleole11

Post autor: Oleole11 »

picooligans pisze: 22.10.2020, 11:21 Jeszcze niedawno musieliście Hutnik werbować żeby na Rynku biznesy odzyskać, na własnych terenach.Kibicowsko każdy kto jeździ na mecze do nas niech sobie porówna bo chyba o to w tym chodzi.
Jeszcze niedawno twierdziliscie, że gumiorow nie ma, więc kogo mieliśmy werbowac?
rympałek

Jeszcze niedawno musieliście werbować gości z Ruchu na bramki w Rynku.
Dzisiaj zostały wam Bieńczyce.
Galileusz

Post autor: Galileusz »

rympałek pisze: 22.10.2020, 20:28 Jeszcze niedawno musieliście werbować gości z Ruchu na bramki w Rynku.
Tak napewno...osiedla które były za Wisłą dalej nimi są tylko osób do biegania ubyło. Zresztą wystarczy rozejrzec sie do okoła kibicowski klimat już przemija. Nowe pokolenia wybrały sobie inny "styl" życia. Teraz wszyscy idą w lewą stronę
john22

Post autor: john22 »

rympałek pisze: 22.10.2020, 20:28 Jeszcze niedawno musieliście werbować gości z Ruchu na bramki w Rynku.
A wam niby co zostało? Obecnie to na palcach jednej ręki można policzyć, z jednej jak i z drugiej strony, osiedla które próbują coś działać.
Nill

Post autor: Nill »

"Duża korona" dla kibola Cracovii. Skruszeni przestępcy obciążyli kilkunastu kolegów

Dzięki zeznaniom świadka koronnego i innym kibolom, którzy zdecydowali się na współpracę, Prokuraturze Krajowej udało się rozbić grupę powiązaną z pseudokibicami Cracovii. Narkotyki, które sprowadzili do Polski były warte co najmniej 64 miliony złotych.

To wyjątkowo rzadki przypadek, żeby w śledztwach dotyczących zorganizowanych grup przestępczych działających w środowiskach pseudokibiców prokuratorzy wnioskowali o status świadka koronnego dla bandytów, którzy postanowili pójść na współpracę z wymiarem sprawiedliwości. Zazwyczaj, gdy śledczym udaje się złamać któregoś z kiboli, otrzymuje on co najwyżej status tzw. małego świadka koronnego.

W pierwszym przypadku skruszony gangster dostaje od wymiaru sprawiedliwości pełną ochronę, nową tożsamość i środki na rozpoczęcie nowego życia. No i oczywiście nadzwyczajne złagodzenie kary. W drugim przypadku może liczyć tylko na to ostatnie.

W przypadku kiboli na współpracę ze śledczymi zazwyczaj idą szefowie grup, świadomi, że grożą im wieloletnie wyroki. A osobom kierującym gangami status świadka koronnego nie przysługuje.

Mają małego i dużego świadka
W śledztwie, które prowadzi od wielu miesięcy małopolska delegatura Prokuratury Krajowej, dotyczącym gangu kiboli Cracovii pojawił się świadek koronny, który opowiedział prokuratorom o tym, jak funkcjonował gang, jaka była hierarchia członków, jakie pełnili role, kto popełniał jakie czyny i jakie były zależności pomiędzy poszczególnymi członkami zorganizowanych grup przestępczych.

Dzięki zeznaniom skruszonych gangsterów policjanci z Centralnego Biura Śledczego Policji oraz funkcjonariusze Karpackiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejne pięć osób, które były zamieszane w przemyt narkotyków z Hiszpanii. Pięć kolejnych osób zostało doprowadzonych do prokuratury z aresztów śledczych. Wśród nich Paweł Ł. ps. "Master", przez lata najważniejsza postać w gangu kiboli Cracovii. Trzy osoby zatrzymano też na terenie Hiszpanii. W trakcie czynności zabezpieczono komputery, nośniki danych informatycznych, telefony komórkowe i amunicję. W jednym z pomieszczeń gospodarczych znaleziono mnóstwo szybkich testów na COVID-19, które zostały zabezpieczone w celu wyjaśnienia legalności ich pochodzenia.

Ale według informacji tvn24.pl iberyjski wątek operacji wymierzonej w kiboli Cracovii zakończył się niepowodzeniem. Trzem osobom, w tym jednemu z głównych podejrzanych, udało się uciec. Na dzień przed akcją policji przestały działać ich telefony, poznikały też konta na Instagramie, gdzie obszernie relacjonowali swoje gangsterskie życie. Cała trójka jest poszukiwana europejskimi nakazami aresztowania.

Kibolom Cracovii, których udało się zatrzymać, prokurator postawił m.in. zarzuty kierowania międzynarodową zorganizowaną grupą przestępczą a także dokonania co najmniej 60 przemytów marihuany w ilości ponad 3,2 tony o czarnorynkowej wartości ponad 64 milionów złotych. Jak ustalił prokurator, podejrzani dokonywali przemytów z Hiszpanii do Polski, z Hiszpanii do Anglii, z Hiszpanii do Włoch, z Hiszpanii do Belgii, z Hiszpanii do Niemiec, z Niemiec do Polski.

Oprócz świadka koronnego, którego tożsamości nie ujawniamy ze względu na bezpieczeństwo śledztwa, kluczową postacią we wrześniowych zatrzymaniach był Marek S. ps. "Szafka". Ciąży na nim zarzut kierowania jednym z gangów powiązanych z kibolami Cracovii. Według informacji już w kwietniu tego roku zdecydował się na współpracę z policją i zyskał status małego świadka koronnego. Marek S. pogrążał swoich dawnych kolegów z Cracovii, z których część już jakiś czas temu odcięła się od handlu narkotykami i próbowała rozkręcać legalne interesy. Teraz będą musieli odpowiadać za sprawy z przestępczej przeszłości.

"Szafka" wystraszył kiboli
Na wieść o współpracy "Szafki" z wymiarem sprawiedliwości strach padł na środowisko pseudokibiców w całej Polsce. Bo Marek S. robił interesy narkotykowe m.in. z kibolami Lecha Poznań, GKS Katowice, Hutnika Kraków, a także grupami przestępczymi m.in. z Opola. Ich wszystkich miał obciążyć w swoich wyjaśnieniach.

Jednym z zatrzymanych jest również policjant, który pomagał gangsterom. Usłyszał on zarzut udziału w międzynarodowej zorganizowanej grupie przestępczej oraz zarzuty ujawnienia informacji objętych tajemnicą oraz utrudnianie postępowania karnego.

Ziobro wstrzymał informacje
Dziesięciu zatrzymanych zostało aresztowanych. A prokuraturze udało się zabezpieczyć majątek gangsterów o wartości ponad 12 milionów złotych, w tym 14 nieruchomości w postaci działek, domów i apartamentów położonych w Kościelisku k. Zakopanego, Krakowie, Sosnowcu, Gorlicach. Ponadto prokurator dokonał zabezpieczenia majątkowego w postaci samochodu marki BMW X5 o szacunkowej wartości 130 tysięcy złotych.

Dotychczas w ramach tego śledztwa skierowano do sądu cztery akty oskarżenia dotyczące 18 członków zorganizowanej grupy przestępczej trudniącej się przemytem z Hiszpanii do Polski znacznych ilości marihuany. W części spraw zapadły prawomocne wyroki skazujące. Grupa przemyciła 15 ton marihuany o wartości 440 milionów złotych.

O sprawę kiboli zatrzymanych na podstawie wyjaśnień "Szafki" pytaliśmy Prokuraturę Krajową już na początku września. Odmówiono nam wtedy odpowiedzi. Z naszych informacji wynika, że Zbigniew Ziobro chciał pochwalić się tą sprawą osobiście, ale zamieszanie związane z rekonstrukcją rządu uniemożliwiło mu to. Dlatego Prokuratura Krajowa ujawnia zatrzymania dopiero teraz.

Autor:Szymon Jadczak ([email protected])
halodrol

Post autor: halodrol »

Co do tej sytuacji to też każdy wie skąd wzięła się milicja i komu lekko opadła szczena gdy obczajka zobaczyła jakie dzikusy z ostrą bronią się zjechały. A to i tak tylko część, która już dojechała.

Pozatym cały Kraków w czerwonej strefie zakażeń wirusem covid60. Pasiaste takie były roześmiane a tu zonk, okazuje się, że wielkie gangstery prują się bez podziału na kluby.
rympałek

Sugerujesz , że Cracovia zadzwoniła na psy , bo im szczęka opadła?
Ten szafrański to taki wielki gangster jak piszesz, czy może o jego istnieniu dowiedziałeś się przypadkiem z dzisiejszej gazety?
ODPOWIEDZ