Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

KATOWICE'64

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: KATOWICE'64 »

[quote=">>JRS<<"
Moze na patencie beda starsi od MU, ale nadal bez tytulu MP.
Czym sie rozni ksiazka od Gksu?
Ksiazka ma tytul:)![/quote]

jude jestes kibicem sukcesow?

zartownisiu przerzuc sie na Real ma 32 tytuly - ciekawe ile Ty widziales z tych 14 ; )

ps kolega pomylil chyba tematy![/quote]
I to gada osoba, gdzie najwiecej kibicow sukcesu przybylo w Niebieskich Katowicach lat 90-tych, gdy Gks gral w europejskich pucharach non stop od sezonu 1986/87 do 1995/96 (choc najczesciej konczylo sie na 1 rundzie :)) oraz osiagal dobre wyniki w lidze i pp.[/quote]

moja przygoda z GieKSa ktora sni Ci sie po nocach zaczela sie sporo wczesniej niz wspomniane lata 90, wiecej pamietam rowniez zdobywanego przez Was majstra - mysle ze Ty znasz wspomnane "tytuly" tylko z opowiesci ; ))

odbieglismy sporo od tematu kibicowskiego celem omawiania "mistrzow" cietej riposty
iparts.pl
uciekający qrczak

Post autor: uciekający qrczak »

Posiadał...jeszcze przed powstaniem blaszoka mieścił się on na łuku mniej więcej w miejscu gdzie kończy się blaszok,a zaczynała nie istniejąca już północna(oczywiście wtedy też nie istniała).Młyn na pierwszych meczach które utkwiły mi w pamięci liczył tak na oko od kilkudziesięciu do max 200-250 osób.Bodajże w 1984 kiedy oddano do użytku blaszok młyn na dobre na nim zawitał i z każdym sezonem i sukcesami stopniowo się zapełniał.
KATOWICE'64

Post autor: KATOWICE'64 »

potwierdzam to co mowi kolega - nas w mlynie od kilkudziesieciu osob do moze 300 - jednakze trzeba pamietac o wyjezdzie na final PP w 85 gdzie bylo bodaj 500-600 osob od nas, final PP w OPOLU 87 gdzie nas juz minimum 1500 no i 86 na SŚ gdzie rowniez bylo dobrze!

ps FC Debrzno to bylo wowczas bodaj woj.SLUPSKIE (na bank nie Gdanskie) a chlopaki mieli niezle loty na mecze np w Poznaniu gdzie bylo ich raz chyba nawet 30 co na owe czasy bylo liuczba mocarna!
_Henderson_

Post autor: _Henderson_ »

A ktoś może napisać do którego roku/lat (mniej-więcej oczywiście, wiadomo że dokładnej daty nie ma jak podać) w Katowicach, jeśli chodzi o tereny i liczbę kibiców, przeważał Ruch?
Peoes
Kontakt:

Post autor: Peoes »

Z tym Debrznem to jestem w lekkim szoku.
mcmlxv

Post autor: mcmlxv »

strzybnica pisze:
Lh1964 pisze: To ty stary chlop jestes lekko po 40,
Kim jesteś, ja byłem, kim ja jestem, Ty będziesz :) .
Moze ktos kumatszy potwierdzic, to czy jednak olewka i 5 metrow mulu.Przeciez, to tylko forum, ale dla niektorych az.
Jestem z ŁKSu, więc myślę, że obiektywnie. Pierwszy raz byłem na Gieksie chyba późnym latem 1983 na meczu GKS-Górnik (chyba 1-0). Byliśmy tam z kumplem i siedzieliśmy z Gieksą, to były początki zgody. Młyn Gieksy kilkadziesiąt osób, w przerwie dochodzi do krótkiej konfrontacji z przechodzącym dołem pod młynem Gieksy - Górnikiem. Gieksa, mimo że dużo mniej liczna, ładnie się postawiła. Później byłem ze dwa razy w Katowicach na meczach z nami i młyn rósł bardzo szybko do kilkusetosobowej liczby. W 1986 na wspominanym już finale PP był już naprawdę bardzo pokaźny. A to niecałe trzy lata. Nie chcę się wypowiadać na temat tego jak to wyglądało dokładnie na GŚ, bo tam nie mieszkałem, ale z naszej perspektywy połowa lat 80 aż do końca tej dekady to stały rozwój Gieksy. O latach 90-ch się nie wypowiadam, bo to już nie moja bajka.
Hujtras

Post autor: Hujtras »

Kto jako pierwszy zaczął regularnie używać bębna do dopingu i kiedy to było?
DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK »

Poważnie interesuje Cię, który młyn w Polsce jako pierwszy napierdalał jak dziki na bębnach?
Ludzie trzymajcie jakiś poziom z pytaniami bo takie wymyślane na siłę są śmieszne.
UTYMAN

Post autor: UTYMAN »

Hujtras pisze:Kto jako pierwszy zaczął regularnie używać bębna do dopingu i kiedy to było?
Post roku hahaha
FzgW

Post autor: FzgW »

Pytanie lepsze od połowy postów z tematu o Śląsku.
Viclav

Post autor: Viclav »

Pytanie o bęben faktycznie nieco z d***, ale mnie przy okazji zaciekawiło co innego. Czy były jakieś ekipy, poza Legią i Dyskobolią, które miały na trybunach orkiestrę? Taką kibicowską oczywiście, nie żadnych wynajętych grajków.
dziadekKDW

Post autor: dziadekKDW »

Viclav pisze:Pytanie o bęben faktycznie nieco z d***, ale mnie przy okazji zaciekawiło co innego. Czy były jakieś ekipy, poza Legią i Dyskobolią, które miały na trybunach orkiestrę? Taką kibicowską oczywiście, nie żadnych wynajętych grajków.

Spotkałem się z czymś takich w Czechach na meczu SFC Opava - Bohemians Praha (tylko ten fuzjowany) kibiców gości przyjechało chyba dziesięciu z czego czterech grało pół meczu na trąbkach.

EDIT:

Nie udało mi się znaleźć zdjęcia z meczu o którym piszę ale "el mariaci" grają również u siebie :

Obrazek
Andrus

Post autor: Andrus »

Viclav pisze:Pytanie o bęben faktycznie nieco z d***, ale mnie przy okazji zaciekawiło co innego. Czy były jakieś ekipy, poza Legią i Dyskobolią, które miały na trybunach orkiestrę? Taką kibicowską oczywiście, nie żadnych wynajętych grajków.
Lublinianka Lublin na swoich meczach grała/gra na bębnach sambę.
amf0508

Post autor: amf0508 »

Mnie trapi w którym roku na Widzewie została wprowadzona przyśpiewka "Broendby"?
Lodzer'mensch

Post autor: Lodzer'mensch »

apropo broendby to od dluzszego czasu zastanawiam sie - czy na poczatku nie spiewaliscie samego ooo Widzew ole, a dopiero pozniej wcisneliscie jeszcze Łódzki ?? bez napinki, po prostu cos mi swita ze kiedys dynamika tej przyspiewki byla inna
SzachownicaZdarzen

Post autor: SzachownicaZdarzen »

Wie ktoś czemu mecz POLSKA-NORWEGIA o takiej chujowej godzinie 15:00 ...?
Kappa

Post autor: Kappa »

Pewnie dlatego że mecz w Z.E.A. a tam jest plus 4 godziny w porównaniu z Polską.
Łódź 1910

Post autor: Łódź 1910 »

Lodzer'mensch pisze:apropo broendby to od dluzszego czasu zastanawiam sie - czy na poczatku nie spiewaliscie samego ooo Widzew ole, a dopiero pozniej wcisneliscie jeszcze Łódzki ?? bez napinki, po prostu cos mi swita ze kiedys dynamika tej przyspiewki byla inna
dynamika hehehehe koleś jeśli byłes kiedyś na derbach Łodzi na Łksie to powinieneś dokładnie wiedzieć jakie są słowa tej przyśpiewki że tak sie wyraże bo bywało że biała część widowni w milczeniu słuchała i obserwowała jak bawią sie goście śpiewając właśnie broendby. hehe bez napinki
TSWK

Post autor: TSWK »

Jaken a czy wy nic naprawde nie mogliście zrobić zeby Hutnik grał w extraklasie i odnoził sukcesy jak w latach 90 ?
jaken

Post autor: jaken »

Chcesz mi powiedzieć że kibice nie mają wpływu na pewne sprawy? No błagam Cię... Zmiany nazw klubów, sponsorów...
Jeżeli dalej myślisz, że nie to powiedz jaki wpływ na wybór ojca miał Radosław? Powiem Ci, że mam to serdecznie w d****(zarówno gwardię jak i ojca gniazdowego), chodzi mi jedynie o to, że w XXI wieku najważniejsze stają się pr-owe zagrywki, komentarze, przekonywanie(głównie internetowe) kto gdzie rządzi itp., aby w oczach kibicowskiej Polski ekipa rosła w siłę...
nrth

Post autor: nrth »

Nikt by pewnie o rodzicach nie wspominał gdyby nie to ze przez naście ost lat ludzie z Kałuży podnosili przy kazdej możliwej okazji. Tak więc gdy sprawa z gniazdowym wyszla na jaw to zrobiono identycznie jak postepował wcześniej przeciwnik.

Post autor: *** »

wy to akurat na tym necie sobie go podnosicie, więc możesz to tak odebrać.
juni123

Post autor: juni123 »

Mógłby mi ktoś wymienić flagi Legii skrojone przez Polonie Warszawa. Jakie były najlepiej gdyby ktos podrzucił fotki tych flag.
ffp

Post autor: ffp »

Z tego co pamiętam to "Bielany" i "Elegant Boys"
jaken

Psiak nie wiem dlaczego uważasz, że kłamię. Źle zrozumiałeś moje zdanie o tym kto od zawsze był kim.
Chodziło mi o obiegową opinię drugiej strony. Niefortunnie ująłem. I wybacz że nie sięgnąłem do źródeł. Do związku miałem dzwonić? Informację wyczytałem pod artykułem na NaszymMieście i już. Zrozum że nie mam potrzeby udowadniania komukolwiek czegokolwiek.
jaken

Staż na kibice.net nie świadczy o stażu kibicowskim czy życiowym, natomiast lotność umysłu i wypowiedzi może dawać wiele do myślenia - sześć lat było odpowiedzią na pytanie ile jesteście razem które skumałem... Wiedzy nie czerpię z portali choć lubię przeglądnąć, zupełnie jak inni- siedzący na kibice.net. Nie jestem chłopcem, najprawdopodobniej jesteśmy równolatkami (skoro tak twierdzisz) - zasugerowałem się Twoim postem. Wybacz. Nie szukam tu kłótni na posty ani na łapania za słówka bo jest to bez sensu a obrażanie kogoś przez forum jest jak dymanie gumowej lalki wg. mnie. Myślę, że można trzymać poziom nawet na tego typu forum i nie obrzucać się kupą.
drugi nick

Post autor: drugi nick »

jaken pisze:Staż na kibice.net nie świadczy o stażu kibicowskim czy życiowym, natomiast lotność umysłu i wypowiedzi może dawać wiele do myślenia - sześć lat było odpowiedzią na pytanie ile jesteście razem które skumałem... Wiedzy nie czerpię z portali choć lubię przeglądnąć, zupełnie jak inni- siedzący na kibice.net. Nie jestem chłopcem, najprawdopodobniej jesteśmy równolatkami (skoro tak twierdzisz) - zasugerowałem się Twoim postem. Wybacz. Nie szukam tu kłótni na posty ani na łapania za słówka bo jest to bez sensu a obrażanie kogoś przez forum jest jak dymanie gumowej lalki wg. mnie. Myślę, że można trzymać poziom nawet na tego typu forum i nie obrzucać się kupą.
To nie swiruj juz i złaź z lalki.
jaken

Masz racje. Kończmy.
Lubos

Post autor: Lubos »

Która to ekipa na znak protestu szła w pochodzie w samych batkach ?
Objat

Post autor: Objat »

Lubos pisze:Która to ekipa na znak protestu szła w pochodzie w samych batkach ?
FC Basel
juni123

Post autor: juni123 »

Jakie sa stosunki między kibicami siatkówki a piłki noznej w Bełchatowie i Rzeszowie ??
bort14

Post autor: bort14 »

juni123 pisze:Jakie sa stosunki między kibicami siatkówki a piłki noznej w Bełchatowie i Rzeszowie ??
Do pytania dodam Kedziezyn-Kozle,Jastrzebie Zdroj i Olsztyn.

Najgorsza sytuacje maja kibice siatkowki AZS w Czestochowie.
Emigrant'92'KS

Post autor: Emigrant'92'KS »

Co oznacza ''S'' w fladze Zagłębia Lubin ''SZL''.?
Krzysiek1947

Post autor: Krzysiek1947 »

w Kędzierzynie-Koźlu nie ma siatkarskich kibiców, był Mostostal ale chcieli się bawić się w piłkarskie klimaty i szybko zawiesili działalność i oddali flagi, a tych którzy aktualnie chodzą na mecze określiłbym sypatykami sportu, nie ważne jak drużyna się nazywa w jakich gra barwach liczą się wygrane mecze. Nie różnią niczym od pikników z Jastrzębia czy Bełchatowa a może i nawet to dla nich za wysokie progi.
zubri

Post autor: zubri »

Emigrant'92'KS pisze:Co oznacza ''S'' w fladze Zagłębia Lubin ''SZL''.?
"Stare Zagłębie Lubin"
A1962K

Post autor: A1962K »

bort14 pisze:
juni123 pisze:Jakie sa stosunki między kibicami siatkówki a piłki noznej w Bełchatowie i Rzeszowie ??

U nas ich poprostu zlewamy
wibrator

Post autor: wibrator »

A1962K pisze:
bort14 pisze:

U nas ich poprostu zlewamy
a w Jastrzebiu przypadkiem częśc ludzi nie chodzi i tu i tu?
A1962K

Post autor: A1962K »

Na trybunach moze kilku by sie znalazlo ,ale musialbys sie sporo naszukac Jak Jastrzebie gralo w 2 i tak ze dwa trzy pierwsze sezony w 1 lidze to tak Chodzilismy tu i tu Teraz ta siata to jeden wielki wiejski festyn JSW SA z jakims dj-em U nas nabijamy sie ze to piknik dla okolicznych wsi Totalna olewa
Barnet

Post autor: Barnet »

czy bywały ligowe mecze na starym stadionie w Lubinie przy komplecie widzów?
eskulapa

Post autor: eskulapa »

a mnie tak po prostu ciekawi czy jest w Polsce taka zgoda, która łączy dwa ''imiennicze" kluby (np. jakiś XKS ma zgodę z innym XKSem*)?

*nie chciałem podawać jakiejś konkretnej nazwy dlatego przykład całkowicie wymyślony
ODPOWIEDZ