VI Patriotyczna Pielgrzymka Kibiców na Jasną Górę 04.01.2014

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

rzutkarny

Re: VI Patriotyczna Pielgrzymka Kibiców na Jasną Górę 04.01.

Post autor: rzutkarny » 06.01.2014, 15:35

Forómowitch pisze:
fonobar pisze: Kościół katolicki w Polsce w kontekście islamizacji Europy to obecnie ostoja wolności i liberalizmu.
Mistrz :) Struktura o sztywnej do bólu hierarchii, beż promila możliwości ingerencji szarego uczestnika w głoszoną ideologię, wymagająca bezwzględnego posłuszeństwa to dla Ciebie ostoja wolności :) Poza tym naucz się wreszcie, jak tysiące podobnych Tobie, że świat nie jest katolicki lub islamski - jest także normalny, laicki. Jeśli Ty wysyłasz mnie do dzielnic szwedzkich czy holenderksich, jak wysyłam Cię do świeckich w Czechach. Da się żyć i bez katolicyzmu, i bez islamu.
I w czym leży różnica między świecką dzielnicą w Czechach a typową dzielnicą w Polsce? Jak rozumiem tam cię nikt z krzyżem po ulicach nie goni, jak to codziennie bywa u nas.

iparts.pl
Forómowitch

Post autor: Forómowitch » 06.01.2014, 15:48

rzutkarny pisze: I w czym leży różnica między świecką dzielnicą w Czechach a typową dzielnicą w Polsce? Jak rozumiem tam cię nikt z krzyżem po ulicach nie goni, jak to codziennie bywa u nas.
Nie dostrzegłem także wędrujących obrazów, księdza po kolędzie, któremu bez podatku każdy beceluje hajsy i się tłumaczy z życie, pielgrzymki, pochody, nakurwianie dzwonów o 6 tez jakoś nieobecne. W niedziele ludzie piją piwko i radują się życiem, a nie lansują ciuchami pod kościołem i słuchają o dżenderach od typa, który lubi złapać ministranta za kutasa. ot, taka mała różnica.

nrth - z całym szacunkiem, ale kibice to chyba najmniej tolerancyjna grupa wobec wyznających odmienne racje, więc nie dziw się, że każdy kij ma 2 końce. Poza tym wiesz doskonale, bo jesteś inteligentnym interlokutorem, że rozmowa np. o aborcji nie jest tożsama rozmowie o hipokryzji katolickiej choćby dlatego, że katolicy chcą, by w kraju świeckim panowały religijne dogmaty jako prawo. Nie sądzę, by zwolennicy aborcji analogicznie lobbowali za przymusową kastracją księzy by uniknąć zdrady ślubów czystości i chcąc narzucić swoje racje katolikom poprzez modyfikowanie prawa.

jarohools

Post autor: jarohools » 06.01.2014, 15:49

rzutkarny pisze:
Forómowitch pisze:
fonobar pisze: Kościół katolicki w Polsce w kontekście islamizacji Europy to obecnie ostoja wolności i liberalizmu.
Mistrz :) Struktura o sztywnej do bólu hierarchii, beż promila możliwości ingerencji szarego uczestnika w głoszoną ideologię, wymagająca bezwzględnego posłuszeństwa to dla Ciebie ostoja wolności :) Poza tym naucz się wreszcie, jak tysiące podobnych Tobie, że świat nie jest katolicki lub islamski - jest także normalny, laicki. Jeśli Ty wysyłasz mnie do dzielnic szwedzkich czy holenderksich, jak wysyłam Cię do świeckich w Czechach. Da się żyć i bez katolicyzmu, i bez islamu.
I w czym leży różnica między świecką dzielnicą w Czechach a typową dzielnicą w Polsce? Jak rozumiem tam cię nikt z krzyżem po ulicach nie goni, jak to codziennie bywa u nas.
Dokładnie to nie średniowiecze, nikt za niechodzenie do Kościoła czy za niepojechanie na pielgrzymkę nikogo nie ściga - ale zawsze znajdzie się jakiś wojujący ateista, który z człowiekiem który chodzi do Kościoła czy jedzie na pielgrzymkę ma jakiś problem, bo sam oczywiście wie najlepiej.

walka_o_przetrwanie2

Post autor: walka_o_przetrwanie2 » 06.01.2014, 16:00

Forómowitch pisze:
rzutkarny pisze: I w czym leży różnica między świecką dzielnicą w Czechach a typową dzielnicą w Polsce? Jak rozumiem tam cię nikt z krzyżem po ulicach nie goni, jak to codziennie bywa u nas.
Nie dostrzegłem także wędrujących obrazów, księdza po kolędzie, któremu bez podatku każdy beceluje hajsy i się tłumaczy z życie, pielgrzymki, pochody, nakurwianie dzwonów o 6 tez jakoś nieobecne. W niedziele ludzie piją piwko i radują się życiem, a nie lansują ciuchami pod kościołem i słuchają o dżenderach od typa, który lubi złapać ministranta za kutasa. ot, taka mała różnica
A ktoś ci karze tę kolęde przyjmować ? naprawde tak cię to boli ? Rozumiem,że w Polsce ludzie nie piją piwa w niedziele i nie radują się życiem ? Chcesz to idziesz do kościoła nie chcesz to se pijesz browara,proste.Tak samo jak możesz jechać na pielgrzymke albo możesz zostać w domu , nikt nikogo na siłe tam nie ciągnie.Potrafisz to zrozumieć i uszanować ? widze,że konto założyłeś wczoraj chyba tylko po to,żeby sie ponapinać w tym temacie

holendrowie i beldzy

Post autor: holendrowie i beldzy » 06.01.2014, 16:05

ja22 pisze:Ja ostatni raz w tym temacie. Osobiście na pielgrzymce nie byłem ,ponieważ nie czuje takiej potrzeby. Co do rac może nie były one niezbędne ,ale przez lata stały się jakby tradycją tej pielgrzymki .Debatowanie na temat odpalenia rac na kibicowskiej pielgrzymce uważam po prostu za głupie i nie ma to nic wspólnego z cenzurą . tyle z mojej strony

race to kibolska ekspresja
mieliśmy wyjąć tamburyny i flety poprzeczne?

za coś środnio potrzebnego wg. mnie uważam achtungi
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!

rzutkarny

Post autor: rzutkarny » 06.01.2014, 16:07

Forómowitch pisze:
Nie dostrzegłem także wędrujących obrazów, księdza po kolędzie, któremu bez podatku każdy beceluje hajsy i się tłumaczy z życie, pielgrzymki, pochody, nakurwianie dzwonów o 6 tez jakoś nieobecne. W niedziele ludzie piją piwko i radują się życiem, a nie lansują ciuchami pod kościołem i słuchają o dżenderach od typa, który lubi złapać ministranta za kutasa. ot, taka mała różnica.

nrth - z całym szacunkiem, ale kibice to chyba najmniej tolerancyjna grupa wobec wyznających odmienne racje, więc nie dziw się, że każdy kij ma 2 końce. Poza tym wiesz doskonale, bo jesteś inteligentnym interlokutorem, że rozmowa np. o aborcji nie jest tożsama rozmowie o hipokryzji katolickiej choćby dlatego, że katolicy chcą, by w kraju świeckim panowały religijne dogmaty jako prawo. Nie sądzę, by zwolennicy aborcji analogicznie lobbowali za przymusową kastracją księzy by uniknąć zdrady ślubów czystości i chcąc narzucić swoje racje katolikom poprzez modyfikowanie prawa.
Serio każdy, czy tak sobie podkoloryzowałeś bo wygodniej? Jeśli rzeczywiście każdy, to także jak rozumiem i ty, a co za tym idzie jesteś zwykłym internetowym trollem, który w internecie udaje kogoś kim nie jest w realnym życiu, a jeśli tak to szkoda naszego czasu na rozmowy z tobą. Broni ci ktoś pić to piwko w niedzielę? Bo ja jestem z małej miejscowości i wyobraź sobie, że tutaj w niedzielę bar nie jest zamknięty, ludzie sobie spokojnie siedzą i piją piwo.
Wędrujący obraz ci pewnie bardziej przeszkadza niż wędujące takie coś: [link]?

Footbal Factory

Post autor: Footbal Factory » 06.01.2014, 16:11

Lista obecnych kibiców na VI Patriotycznej Pielgrzymce:

http://www.12zawodnlk.pl/aktualnosci/vi ... 9c64f1b097

Kosa

Post autor: Kosa » 06.01.2014, 16:57

Wszelkie głosy oburzenia i "anty" są kierowane od anonimowych osób co jest chyba znamienne dla tego forum. Często nawet nie podają jakiej ekipie kibicują. Wstyd? Strach?
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964"

[link]

ja22

Post autor: ja22 » 06.01.2014, 17:06

race to kibolska ekspresja
mieliśmy wyjąć tamburyny i flety poprzeczne?

za coś środnio potrzebnego wg. mnie uważam jachtingi
chyba się nie zrozumieliśmy ja dokładnie o tym samym napisałem ,że te race były podkreśleniem kibicowskiego charaktery tej pielgrzymki

tom_aszw

Post autor: tom_aszw » 06.01.2014, 17:15

Kosa pisze:Wszelkie głosy oburzenia i "anty" są kierowane od anonimowych osób co jest chyba znamienne dla tego forum. Często nawet nie podają jakiej ekipie kibicują. Wstyd? Strach?
A czego to jest sie bać lub wstydzic? Ze kibicuje ekipie mistrza Polski i topowej bandzie w kraju?

rzutkarny

Post autor: rzutkarny » 06.01.2014, 17:21

tom_aszw pisze:
Kosa pisze:Wszelkie głosy oburzenia i "anty" są kierowane od anonimowych osób co jest chyba znamienne dla tego forum. Często nawet nie podają jakiej ekipie kibicują. Wstyd? Strach?
A czego to jest sie bać lub wstydzic? Ze kibicuje ekipie mistrza Polski i topowej bandzie w kraju?
No to jak kibicujesz ekipie mistrza Polski to powininieneś tym bardziej skleić pizde na forum bo nie dość, że było tam około 400 osób, to wiele nieanonimowych i spokojnie w przyszłą niedzielę możesz podbić na Torwarze i wyrazić swoje niezadowolenie z eksponowania przez nich klubowych flag na tej medialnej hucpie.

walka_o_przetrwanie2

Post autor: walka_o_przetrwanie2 » 06.01.2014, 17:30

tom_aszw pisze:
Szkoda tylko,że nigdy nie byłeś na ich meczu :( No faktycznie raz nie dojechałeś na mecz bo miałeś akcje w szynobusie gdzie kilka szyb wyjebałeś gdyby nie to,że psycholog orzekł że jesteś niepoczytalny i masz schizofrenie to ta chuligańska akcja była by na plus :)
tom_aszw w Hyde Parku pisze:ludziska,
zniszczylem mienie duzej wartosci,
biegly psychiatra uznal ze bylem neipoczytalny w chwili zdarzenia,schizofrenia
dostalem teraz pismo od ubezpieczyciela ze domagaja sie ode mnie 35 tys zl do 12go stycznia2014
PILNE
tom_aszw pisze:wybilem kilka szyb w pojezdzie szynowym.
Obrazek

Lechita

Post autor: Lechita » 06.01.2014, 17:36

Dlaczego administratorzy tego forum nie banują tych kilku lewackich podjudzaczy!?

Wielka Polska Katolicka!

lubuszanin881

Post autor: lubuszanin881 » 06.01.2014, 18:54

Bo robią świetną antyreklamę swoich poglądów to po co kasować. Normalny człowiek wchodzi i patrzy na tytuł tematu, mówi : "o ciekawe, poczytam", "eee wyjebane mam". Zjeb natomiast wchodzi i nie może przeżyć że ktoś śmie myśleć inaczej niż on. I oczywiście każdy taki jest hipokrytą (bo jak to na pielgrzymki jeździć i pić piwo?! itd.). Tymczasem on sam w ogóle nie rozumie co to jest hipokryzja i na czym polega wiara. Internet jest cierpliwy wszystko przyjmie.

Frankie Edgar

Post autor: Frankie Edgar » 06.01.2014, 19:08

Po przeczytaniu całego tematu wychodzi na to, że "hipokryzja" oraz jej odmiany stała się ostatnio niezwyle modnym słowem... Szkoda, że niektóyz nierozumieją co ono oznacza...
To była walka na śmierć o biały honor i krew, o białą dume, celtycki krzyż...

Forómowitch

Post autor: Forómowitch » 06.01.2014, 20:37

Podrzucę Ci przykład hipokryzji zgodny z tematem.

HIPOKRYZJA - mówienie "Pokój Wam wszystkim" na mszy dla kibiców w stosunku do tych, którym na drugi dzień dajesz w pysk i życzysz jak najgorzej wyzywając od k****.

Jaśniej się już nie da.

SILESIA FAN

Post autor: SILESIA FAN » 06.01.2014, 21:16

Forómowitch pisze:Podrzucę Ci przykład hipokryzji zgodny z tematem.

HIPOKRYZJA - mówienie "Pokój Wam wszystkim" na mszy dla kibiców w stosunku do tych, którym na drugi dzień dajesz w pysk i życzysz jak najgorzej wyzywając od k****.

Jaśniej się już nie da.
Zolnierze chodza do Kosciola, a na drugi dzien bronia swoich domow, rodzin i kraju przed najezdzca zabijajac wrogow Ojczyzny.
Czyli wg. twoich kryteriow, sa hipokrytami?
Nic nie wnosisz do tematu wiec sklej twarz, a Ci co za rok beda chcieli pojechac, to pojada!

BOG-HONOR-OJCZYZNA

Forómowitch

Post autor: Forómowitch » 06.01.2014, 21:31

A po co się święci żołnierzy? By lepiej zabijali? Lepiej odpowiedz sobie na to pytanie, bo to kolejny strzał w stopę tej religii.
Chcecie - jeździjcie, ale dajcie się pośmiać, skoro macie na to wyjebane.

chuliganGS

Post autor: chuliganGS » 06.01.2014, 22:02

Rozpierdala mnie jak niektorzy sie tu wypowiadaja niczym palikot, po czym na koniec kwituja "nie jestem lewakiem". Ja rozumiem, ze jest to wstyd, ale jezeli macie takie poglady to nikt temu nie zaradzi... albo po prostu nie rozumiecie co to slowo oznacza. A jezeli rozumiecie, to odpusccie sobie kibicowanie, bo wiekszosc ekip w tym kraju takich jak wy nie toleruje. Proponuje wam zamiast tego wstapic do młodej bojowki SLD albo anarchistow. Tam znajdziecie wieksze uznanie dla waszych ideologii, serio mowie. A jezeli na sile chcecie nas nawracac na ateizm, to zapraszam za rok na Jasna Gore, tam bedziecie mogli sie wykazac.

Foxx

Post autor: Foxx » 06.01.2014, 22:04

Otóż to :)

Forómowitch - o Mędrcze - przeczytaj Stary Testament, zanim będziesz nam prawił morały i uskuteczniał "śmichy" na forum, z którego tematem nie masz nic wspólnego. Dostaję trochę privów, by wyjebać was w kosmos (z tego forum). Ale naprawdę prześmieszne są te teksty, więc zostawiam jako świadectwo o was samych :)
A co tam w komentarzach na Onecie?

Forómowitch

Post autor: Forómowitch » 06.01.2014, 22:20

Doprawdy macie gest miłosierdzia - cofam to, co powiedziałem o tych sekciarskich zlotach.

holendrowie i beldzy

Post autor: holendrowie i beldzy » 06.01.2014, 22:20

i W**********

holendrowie i beldzy

Post autor: holendrowie i beldzy » 06.01.2014, 22:54

Lh1964 pisze:a wy poprzez mieszanie się tam gdzie was nie chcą, staliście się mariotekami , przerobili was na frajerów na zwykłych frajerów/

Proponuje jeszcze pieśń na stadionach ,, ojczyzną wolną racz nam dać panie.

za troszkę ponad 2 miesiące nowa runda
pora więc abyś zaczął od tępienia tych "frajerów" przy Bukowej
wszak taki git jak ty nie będzie dzielił trybuny z frajerami
później przejedź się do Zabrza najebać "frajerów" z Ksg

adiKOLEJORZ

Post autor: adiKOLEJORZ » 06.01.2014, 22:58

Lh1964 Polskość i religia od wielu wieków idą w parze, czy Ci się to podoba czy nie
Jak się nie podoba to granice otwarte, na zachodzie może Ci bedzie lepiej, ewentualnie możesz wyjechac do swoich kolegów na południe, jeden z najbardziej ateistycznych narodów w Europie, więc pewnie sie tam odnajdziesz
Obrazek

haker19.99.

Post autor: haker19.99. » 06.01.2014, 23:10

Foxx pisze:Dostaję trochę privów, by wyjebać was w kosmos (z tego forum). Ale naprawdę prześmieszne są te teksty, więc zostawiam jako świadectwo o was samych :)
Kolejna parowa w temacie sie wypowiada.
No nie powiem masz anielska cierpliwosc.
Juz trzy osoby powinny wylapac bana, a temat wyczyscic z zbednej napinki.
Czesto podobny syf robi sie w temacie o antifie.Miej pewne sprawy na uwadze i ogarniajcie z innymi moderatorami o ile jakis jeszcze tu zaglada czesciej od Ciebie.
"A co w tym pieknego pytasz?Poswiecenie,ktore kazdy z nas wklada w to,by jechac za swoja druzyna.Milosc-nie za pieniadze,nie za zaszczyty.Za piekne chwile,ktorych nigdy sie niezapomni,za wspomnienia,ktore zostana do konca,za kolegow,ktorzy stana murem.Kazdego dnia dziekuje Bogu,ze jestem kibicem,a nie typem dla ktorego liczy sie kasa i pozycja.Dla nas licza sie chwile.I to my przezyjemy zycie tak jak sie powinno.Na calego.Bo do grobu nic nie zabierzemy,a pamiec pozostanie na zawsze."

uciekający qrczak

Post autor: uciekający qrczak » 06.01.2014, 23:12

LH1964 trudno ci po części nie przyznać racji.
W latach 90 na stadionach nie było miejsca ani na religię, ani na politykę i uwierzcie mi były to najlepsze
czasy dla ruchu kibicowskiego, a teraz modern football do niczego nie będzie potrzebny bo sami się rozjebiemy od środka.

Forómowitch

Post autor: Forómowitch » 06.01.2014, 23:15

adiKOLEJORZ pisze:Lh1964 Polskość i religia od wielu wieków idą w parze
... i dokładnie od zawsze Watykan pakuje Polsce c**** do d*** m.in. dzięki takim jak Wy, którzy swoim poddaństwem dostarczacie mu wazeliny. Parafrazując Twoje słowa - nie pasuje Ci Polska bez Watykanu, to jedź do Watykanu.

Eustachy

Post autor: Eustachy » 06.01.2014, 23:25

Lh1964 pisze: Będąc liberalnym katolikiem mam prawo wyrażać swoje poglądy muszę być jak wiekszość tego forum fundamentalistą. Nie muszę..
O masz...wierzący niepraktykujący się trafił :))))))))))))))

Serio wyjdź ze swoimi poglądami i "nawracaniem" trochę dalej niż do internetu, ot choćby na Blaszok, i przekonaj się jakie będziesz miał poparcie w tłumach :)))

adiKOLEJORZ

Post autor: adiKOLEJORZ » 06.01.2014, 23:26

Forómowitch pisze:
adiKOLEJORZ pisze:Lh1964 Polskość i religia od wielu wieków idą w parze
... i dokładnie od zawsze Watykan pakuje Polsce c**** do d*** m.in. dzięki takim jak Wy, którzy swoim poddaństwem dostarczacie mu wazeliny. Parafrazując Twoje słowa - nie pasuje Ci Polska bez Watykanu, to jedź do Watykanu.
czym niby sie to pakowanie c**** do d*** objawia?
swoją drogą skąd to skojarzenie? ...
Obrazek

walka_o_przetrwanie2

Post autor: walka_o_przetrwanie2 » 06.01.2014, 23:27

uciekający qrczak pisze:LH1964 trudno ci po części nie przyznać racji.
W latach 90 na stadionach nie było miejsca ani na religię, ani na politykę i uwierzcie mi były to najlepsze
czasy dla ruchu kibicowskiego, a teraz modern football do niczego nie będzie potrzebny bo sami się rozjebiemy od środka.
W latach 90 nie było miejsca na polityke ? dobre :))) wrzuć sobie jakieś pierwsze lepsze zdięcia z tych lat i zwróć uwage na płoty i flagi.
Co do religii na stadionach to zarówno w latach 90 jak i teraz nie ma jej na stadionach.Różnica jest taka,że lata 90 to ogólny burdel w kraju po ,,upadku'' komuny obecnie od 10 lat jesteśmy w UE.Zmieniła się Polska i zmieniła się Europa,zmieniły sie realia życia i zmienił się wróg.

antybrudas

Post autor: antybrudas » 06.01.2014, 23:28

uciekający qrczak pisze:W latach 90 na stadionach nie było miejsca, ani na politykę i uwierzcie mi były to najlepsze
Tak nie bylo - [link]
Skinhead Power ;).
Skinhead Power- http://patrz.pl/filmy/skinheadzi-z-czestochowy-rtl7

P_Lublin

Post autor: P_Lublin » 06.01.2014, 23:34

Proponuję zakończyć tą zbędną dyskusje- kto czuł potrzebę wybrał się na Jasną Górę, a kto żałuje, że nie mógł uczestniczyć, zapewno wybierze się w następnych roku. Jak czas pokazuje- uczestniczących z roku na rok przybywa, a to niepodważalny wymierny wskaźnik oceny zasadności tego typu spotkań fanatyków z różnych obszarów naszego pięknego kraju!

Fotogalerie fanów można było już zobaczyć więc dla rozluźnienia atmosfery kilka zdjęć z szopki Jasnogórskiej...

[link]
[link]
[link]

pijany powietrzem

Post autor: pijany powietrzem » 06.01.2014, 23:37

wszyscy którzy piszą o apolitycznych latach 90 chyba mają po 15 lat

fjodor1978vborys1978

Post autor: fjodor1978vborys1978 » 06.01.2014, 23:56

Lh1964 sorry natenczaswojski3 ile ty masz lat?
16.06.2013r. pisze:Ruch najebał koalicje KSGKS i już temat kosy zamknięty hehe beka

natenczaswojski3

Post autor: natenczaswojski3 » 07.01.2014, 05:51

fjodor1978vborys1978 pisze:Lh1964 sorry natenczaswojski3 ile ty masz lat?
Kolejny temat próbujesz rozjebać bezmózgu?
Wracaj na onet.
massa pisze:ino teraz to boli Gieksiarzy bo akurat było otwarcie dworca i są o naszych wzmianki na stronach internetowych,a nie o nich.
szalikowiec70 pisze:co do mojej ortografii to powiem , ze juz dawno niechodze do szkoly :) i moze cos mi sie tam nieuda :)
fjodor1978vborys1978 pisze: Niedoczytany osle po podstawowce za Buga

Forómowitch

Post autor: Forómowitch » 07.01.2014, 07:42

adiKOLEJORZ pisze: czym niby sie to pakowanie c**** do d*** objawia?
Idziecie na Jasną górę rzekomo bronić tradycji i Polski, to proponuję zobaczyć na karty historii, jak ten watykański karzeł na przestrzeni wieków troszczył się o Polskę i po której stronie konfliktów stawał. Poproszę także bez bełkotu o Popiełuszcze, bo będę musiał upomnieć Was listą TW.
adiKOLEJORZ pisze: swoją drogą skąd to skojarzenie? ...
Łatwe, jeśli rozmawiamy o świętych w sutannach, którzy znani są z tego procederu, matactw i chyba waszej akceptacji dla tego typu procederu.

212

Post autor: 212 » 07.01.2014, 09:06

Dobra, można się chyba tutaj pośmiać, ale bohaterów narodowych obrażać nie wolno, więc najwyższa pora na bana.

syn sołtysa

Post autor: syn sołtysa » 07.01.2014, 09:50

Forómowitch pisze:
adiKOLEJORZ pisze: czym niby sie to pakowanie c**** do d*** objawia?
Idziecie na Jasną górę rzekomo bronić tradycji i Polski, to proponuję zobaczyć na karty historii, jak ten watykański karzeł na przestrzeni wieków troszczył się o Polskę i po której stronie konfliktów stawał. Poproszę także bez bełkotu o Popiełuszcze, bo będę musiał upomnieć Was listą TW.
adiKOLEJORZ pisze: swoją drogą skąd to skojarzenie? ...
Łatwe, jeśli rozmawiamy o świętych w sutannach, którzy znani są z tego procederu, matactw i chyba waszej akceptacji dla tego typu procederu.
,,Katolicyzm nie jest dodatkiem do polskości, zabarwieniem jej na pewien sposób, ale tkwi w jej istocie, w znacznej mierze stanowi jej istotę. Usiłowanie oddzielenia u nas katolicyzmu od polskości, oderwania narodu od religii i od Kościoła, jest niszczeniem samej istoty narodu.''Roman Dmowski Amen!

Foxx

Post autor: Foxx » 07.01.2014, 09:58

Forómowitch pisze: Poproszę także bez bełkotu o Popiełuszcze, bo będę musiał upomnieć Was listą TW.
BANIK (tym razem nie Ostrava).
A co tam w komentarzach na Onecie?

ODPOWIEDZ