Ten pierwszy jest herbem spółki akcyjnej ,a drugi herbem historycznym wiec normalne że używają tego drugiego.tMK. pisze:Dlaczego Wisła używa tego herbua kibice tego
?
Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
NRSL_BKW88
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

co do liścia
Jakie jest rozwinięcie skótu CPC,który jest używany przez Wisłę Kraków z osiedla Prądnik Czerwony ?
Może ktoś przybliżyć jak to było z Ruchem po słynnej awanturze z ŁKSem? Z tego co pamiętam 80 osób dostało wyroki bez zawieszenia. Jak to było z wyjazdami czy HKS udzielał się później w kwestiach sportowych jak powinęli całą bandę?
-
SILESIA FAN
80 osob jest cala banda?Spadlem z krzesla nie mogac wytrzymac ze smiechu.mp86 pisze:Może ktoś przybliżyć jak to było z Ruchem po słynnej awanturze z ŁKSem? Z tego co pamiętam 80 osób dostało wyroki bez zawieszenia. Jak to było z wyjazdami czy HKS udzielał się później w kwestiach sportowych jak powinęli całą bandę?
http://historiawisly.pl/wiki/index.php?title=HerbtMK. pisze:Dlaczego Wisła używa tego herbua kibice tego
?
-
jebać cenzure
Może nie cała banda, ale jednak bardzo duża ilość ludzi, dla wielu ekip powinięcie 80 sportówców (równocześnie) wiazałoby sie z ich koncem, zwłaszcza na tak gorącym terenie jak Górny Śląsk, to tylko pokazuje jak mocną Ruch ma tam pozycjeSILESIA FAN pisze:80 osob jest cala banda?Spadlem z krzesla nie mogac wytrzymac ze smiechu.mp86 pisze:Z tego co pamiętam 80 osób dostało wyroki bez zawieszenia. Jak to było z wyjazdami czy HKS udzielał się później w kwestiach sportowych jak powinęli całą bandę?
-
slonecznazks
Jak to jest z fc Korony. Oficjalnie nie mają żadnego ( albo mi coś uciekło ), ale chyba są jakieś kumate osoby z innych miast/miasteczek ? Czym jest spowodowane to, że nie są zawiązywane oficjalne fc ?
istnieją FC "nieoficjalne" i są aktywne, wydają gadżety, malują grafy itd. Zresztą zawsze mnie zastanawiała definicja "oficjalny fc"...slonecznazks pisze:Jak to jest z fc Korony. Oficjalnie nie mają żadnego ( albo mi coś uciekło ), ale chyba są jakieś kumate osoby z innych miast/miasteczek ? Czym jest spowodowane to, że nie są zawiązywane oficjalne fc ?
pewnie jak ktoś trafi fc to wtedy sie mowi, ze to nieoficjalny fc, ze flage zrobili bez niczyjej wiedzy i ze na wlasna reke jezdzilo kilku chlopaczkow :) oj tam oj tam :DDiglettOi pisze:istnieją FC "nieoficjalne" i są aktywne, wydają gadżety, malują grafy itd. Zresztą zawsze mnie zastanawiała definicja "oficjalny fc"...slonecznazks pisze:Jak to jest z fc Korony. Oficjalnie nie mają żadnego ( albo mi coś uciekło ), ale chyba są jakieś kumate osoby z innych miast/miasteczek ? Czym jest spowodowane to, że nie są zawiązywane oficjalne fc ?
Ty to chyba kolego zapomniałeś napisać "a" w nicku, albo boli Cię bardzo ta Korona. Oficjalnie każdy wie gdzie można spotkać kibiców Korony, tyle że w żadnym z miasteczek czy wiosek (bo takie są realia) nie ma flagi, bynajmniej narazie. Bo jaki ma sens uszycia flagi i trzymania jej w kantorku, gdzieś w mieście w którym ma się tą ukochaną drużynę, a w większości tych wszystkich śmiesznych fc w całej Polsce tak to właśnie wygląda. Sytuacja do łatwych nie należy bo we wszystkich większych miastach województwa Świętokrzyskiego kibicuje się komukolwiek, byle nie Koronie. Bo taka była polityka Scyzorów w czasie tułania się po niskich ligach, że raczej nie dbali o fc ;) ale powoli Korona nigdy nie miała sukcesów sportowych takich jak Legia, Widzew czy Ruch a to drużyny które mają fc w Świętokrzyskim, czy są to silne fc? czy zasługują na flagi? niektórzy pewnie tak, niektórzy na pewno nie. Ale wszystko to zależy od tego czy robimy coś dla tego żeby było solidnie i dobrze, czy po to żeby się tylko pokazać. Małymi kroczkami do celu, a nie na huuurrraaaa.
Pierwszy link z obrazów google po wpisaniu "Motor Lublin flagi" i masz zrobioną flagę do fify na wzór oryginału.Hujtras pisze:Ma ktoś fotkę tej flagi?Igrek22 pisze:Motor Lublin ma flagę z hasłem "Ostatni bastion legalnego zioła" Baku Baku Squad.Hujtras pisze:Czy są jakieś ekipy (Polska, Europa, świat), które mają flagi bądź robili oprawy z motywem marihuany?
https://www.facebook.com/1kobieta2pasje?fref=ts
Tu możecie zobaczyć co sie z nią dzieje.
Tu możecie zobaczyć co sie z nią dzieje.
"hamburk" z flagi Avii Świdnik to nazwa odiedla czy dzielnicy ??
Ciekawią mnie spotkania oraz liczby w jakich w tej rundzie wspierało się Ruch - Atletico oraz Cracovia -Ajax. Zarówno w Polsce jak Hiszpanii i Holandii.
Czerwony Prądnik Crewxwd pisze:Jakie jest rozwinięcie skótu CPC,który jest używany przez Wisłę Kraków z osiedla Prądnik Czerwony ?
Chciałbym się zapytać jak wyglądają relacje między kibicami KKSu Kalicz a przedstawicielami FC Widzewa z tego miasta. Może być PW.
N M pisze:"hamburk" z flagi Avii Świdnik to nazwa odiedla czy dzielnicy ??
Na mieszkańców Świdnika mówi się,że to hamy i buraki. Od tego się wzieło nazywanie Świdnika Hamburgiem. A kibice Avii na przekór wszystkim zrobili sobie właśnie taką flage.
Słuchajcie dalej deklaracji grajków.
-
KurzaW@gin@
Nigdy nie brałem takich deklaracji na poważnie, ale z naszej ligi to tylko Małeckiego uważałem za takiego zżytego z ekipą Wiślaków oraz kumającego temat i jeśli w wywiadzie mówi że w PL może zagrać tylko w Wiśle bądź Lechii to tym transferem do Szczecina się ośmieszył.Peoes pisze:Słuchajcie dalej deklaracji grajków.
-
wycieraczka12
Umiesz czytac tekst ze zrozumieniem?Ujecki juz wczesniej gral w innym polskim klubie wiec jego wywiad i slowa mozesz sobie wsadzic miedzy bajki.KurzaW@gin@ pisze:Nigdy nie brałem takich deklaracji na poważnie, ale z naszej ligi to tylko Małeckiego uważałem za takiego zżytego z ekipą Wiślaków oraz kumającego temat i jeśli w wywiadzie mówi że w PL może zagrać tylko w Wiśle bądź Lechii to tym transferem do Szczecina się ośmieszył.Peoes pisze:Słuchajcie dalej deklaracji grajków.
Dobrym "kibolem" wsrod pilkarzy jest Maciej Korzym.
do czasu.
Małecki grał parę lat temu w Zagłębiu Sosnowiec.Zresztą co gość ma zrobić zakończyć karierę bo nie chcą z nim kontraktu podpisać?
-
holendrowie i beldzy
mógłby ważyć słowa, no ale młody jest, łeb rozgrzany to nie dziwne ,że czasem coś palnie*** pisze:Małecki grał parę lat temu w Zagłębiu Sosnowiec.Zresztą co gość ma zrobić zakończyć karierę bo nie chcą z nim kontraktu podpisać?
grając w Zagłębiu pytał wiślackiej kumaterii o to czy może się cieszyć z bramek razem z sosnowieckim kibolstwem.
Wielki Koroniarz który grając w pewnym stołecznym klubie układał palce na znak ?wycieraczka12 pisze:Umiesz czytac tekst ze zrozumieniem?Ujecki juz wczesniej gral w innym polskim klubie wiec jego wywiad i slowa mozesz sobie wsadzic miedzy bajki.KurzaW@gin@ pisze:Nigdy nie brałem takich deklaracji na poważnie, ale z naszej ligi to tylko Małeckiego uważałem za takiego zżytego z ekipą Wiślaków oraz kumającego temat i jeśli w wywiadzie mówi że w PL może zagrać tylko w Wiśle bądź Lechii to tym transferem do Szczecina się ośmieszył.Peoes pisze:Słuchajcie dalej deklaracji grajków.
Dobrym "kibolem" wsrod pilkarzy jest Maciej Korzym.
Na znak L*
Nie poszedl do Lechii czy Slaska bo nie mial od nich ofert..dla Wisly Pogon to zaden przeciwnik czy wielka kosa. Sobolewski tez teraz umiera za Gornik.. sportowo bk tylko o kopanie w szmacianke tu chodzi.
Jego nastawienie do Wisly sie nie zmienilo, serce w ksztalcie Bialej Gwiazdy.. MAJDAN z herbem Pogoni na sercu umieral dla Wisly..sportowo, tyle.
-
KurzaW@gin@
cały czas chodzi o jego publiczną wypowiedź o tym, że w Polsce będzie grał w Wiśle bądź Lechii, a tymczasem, gdy go Smuda pogonił z Wisły, brak ofert z zagranicy to wybrał pierwszą ofertę z brzegu z ...Pogoni Szczecin czym zaprzeczył swoim wcześniejszym słowom i z takiego lansowanego charakterniaka stał się zwykłą parówą, która wybrała byle jakie pieniądze, aby tylko grać.... Tak samo jak ktoś wyżej wspomniał przykład Korzyma grającego obecnie w Koronie, a wcześniej pokazującego "eLke" ...
Kolejne szukanie na siłe sensacji. To tylko piłkarz a tu piszesz już kolejny raz gdyby to była główna głowa na trybunach, skończysz już te brednie czy dalej jesteś w szoku jak to możliwe że Małecki znalazł się w Szczecinie?
-
Gieksa J-no
Małecki honorem dostosował się po prostu do całego Krakowa a wy roztrząsacie :)
-
berserk1908
Coś w tym stylu. podczas naszego powrotu z Olsztyna bodajże w 2003 powrót postanowiła uprzyjemnić nam ekipa Stomilu + Polonia Bdg. Traf chciał, że takie same plany miała Lechia G.nh1906nh pisze:Była kiedyś sytuacja że na trasie spotkały się trzy ekipy naraz chętne do harców każda z każdą?
Obie bandy trafiły się na trasie i obie myślały, że leja się z nami :) jakie było nasze zdziwienie jak przez nikogo niepokojeni zaczęliśmy dostawać telefony, że trafiła nas Lechia.
oczywiście najwięcej pretensji do Małeckiego nie mają kibice klubów którymi był zainteresowany, tylko jakieś pazie które wyciągają wszystko z kontekstu bo im za bardzo za skórę zaszedł.Jak coś złego się o kibolach pisze, czy pokażą w Tv to wtedy od razu farmazon, manipulacja, tak to nakręcili ;)Gieksa J-no pisze:Małecki honorem dostosował się po prostu do całego Krakowa a wy roztrząsacie :)
W momencie kiedy Małecki to stwierdzał miał oferty zza granicy, Skorża go chciał ściągać do Legii był na topie i coś powiedział że w kraju wybrał by Wisłę i Lechię, teraz chyba nie ma za bardzo wyboru no ale rozumiem że w takiej sytuacji prawdziwy git powinien iść do zwykłej pracy za 1200.Małecki nie obrócił się dupą nie wybrał lepszych pieniędzy jak swego czasu Dolha.Tak po prawdzie zapierdalał długo dla Wisły za drobne, a mógł spokojnie zarabiać więcej gdzie indziej.
Bodajże 1996 albo 1997,mecz w Koninie,Górnik-Zawisza.Oprócz Zetki przyjechał Lech a także Pogoń chętna rewanżu za zasadzkę jaką zgotował im Zawisza gdy ci wracali z Olsztyna.Obie ekipy miały "chętkę" na bydgoszczan,ostatecznie wszyscy razem zaczęli się bić ;)nh1906nh pisze:Była kiedyś sytuacja że na trasie spotkały się trzy ekipy naraz chętne do harców każda z każdą?
-
jebać cenzure
dokładnie, zrozumcie że dla nich to praca i jak nie miał innego wyboru to co miał zrobić? zawiesić buty na kołku i iść robić do tesco? niepotrzebnie gadał co gadał, ale wiadomo że to takie gadanie żeby zyskać poklask kibiców, a pozniej i tak wychodzi jak wychodzidea*H pisze:Kolejne szukanie na siłe sensacji. To tylko piłkarz a tu piszesz już kolejny raz gdyby to była główna głowa na trybunach, skończysz już te brednie czy dalej jesteś w szoku jak to możliwe że Małecki znalazł się w Szczecinie?
komentarz z tej strony:
http://www.supporters.cz/clanek/fanousc ... /4707.html
"ano pár lidi z KSG se na Bazalech objevuje ale to jsou návštěvy jednotlivců. kdysi byli na bazalech i fans Ruchu, ještě dávno před družbou s GieKSou. tehdy ruch měl zájem o družbu s Baníkem."
kiedyś slyszalem ze Banik przed kontaktami z GieKSą chciał sztame z Ruchem ale oni nie byli zainteresowani, faktycznie jest coś na rzeczy?
http://www.supporters.cz/clanek/fanousc ... /4707.html
"ano pár lidi z KSG se na Bazalech objevuje ale to jsou návštěvy jednotlivců. kdysi byli na bazalech i fans Ruchu, ještě dávno před družbou s GieKSou. tehdy ruch měl zájem o družbu s Baníkem."
kiedyś slyszalem ze Banik przed kontaktami z GieKSą chciał sztame z Ruchem ale oni nie byli zainteresowani, faktycznie jest coś na rzeczy?
-
johny walkeR
-
dobra_strona_Brynicy
A z kim GKS miałby zrobić zgodę wtedy jak nic nie znaczył (1996? , 1997?). Nikt w kraju nawet nie chciał z nimi nawet rozmawiać to sobie zrobili z pepikami.
W 1996 roku GKS nie prezentował niczego.
dobra_strona_Brynicy pisze:A z kim GKS miałby zrobić zgodę wtedy jak nic nie znaczył (1996? , 1997?). Nikt w kraju nawet nie chciał z nimi nawet rozmawiać to sobie zrobili z pepikami.
W tamtym okresie praktycznie z tych wiekszych ekip w woj. Śląskim /Katowickim to tylko Zagłebie miało dobre zgody .
Ruch ,Gornik czy GKS z nikim konkretnym .
Co do zgód GKS mial lepsze zgody wczesniej niz nie jeden klub w Polsce .
Z Banikiem jest inna historia kiedys juz kilku kibicow GieKSy spotyka w pociagu Banik i dochodzi do rozmowy . Inna sytuacja to w Katowicach na estakadzie gdzie Banik dostal za niebieskie barwy GKS myslal ze to Ruchu .
Co do tego 1996 co piszesz to wtedy GKS mial sporo nowych Fan klubow wiecej niz nie jeden klub na Śląsku czy w Polsce min. po zdobytych Pucharach Polski czy w grze w Pucharach UEFA trzeba przyznać że mieliśmy wtedy słabą ekipe ale kibiców sporo .
Zreszta w latach 90 wiele ekip mialo bardzo dobra bande za to teraz juz ich wrecz nie widać ekipy sie rozpadły .
-
.::noktowizor::.
- Kontakt:
Tu sie zgadza._JG_ pisze:Inna sytuacja to w Katowicach na estakadzie gdzie Banik dostal za niebieskie barwy GKS myslal ze to Ruchu .dobra_strona_Brynicy pisze:W 1996 roku GKS nie prezentował niczego.
a kibice tego