Żyleta w 1972
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

dzonyTR pisze:http://gazetapowiatowa.pl/wiadomosci/le ... amalowane/
czy ten graf został naprawiony?
legioniści uważaja się za panów miasta, ale jak tylko ktoś wspomni o sąsiadach dostają piany, dobrze wiedzą że Polonia jest w takiej sytauacji w jakiej jest ale mimo to działają i to psuje krew tym drugim.Michał***24 pisze:Nie mówię że Legia nie ma normalnej ekipy i nie jest 1 z lepszych w Polsce pytanie tylko do reszty zawsze łatwiej być kibicem Legii masz spokój nic nie grozi ilu z was tak na prawdę wybrało z wyboru?Podejrzewam że połowa już by odpuściła gdyby była po 2 stronie barykady
Na przyklad Polonii.nochal-80 pisze: Wiele razy pomogli różnym ekipom podczas MN.
W przypadku Lecha to moze tak jest, ale w przypadku Widzewa to nie sadze zeby L bardziej nienawidzieli niz ŁKS.nochal-80 pisze: Nie zapomnę słów ludzi z Lecha i Widzewa którzy zgodnie przyznali Legii najbardziej nienawidzimy ale najbardziej szanujemy.
To już bywa różnie. Dla nie których wrogiem nr1 jest ŁKS, dla innych Legia, a dla jeszcze innych np Korona. Wszystko zależy kto gdzie mieszka ;)elo1312 pisze:W przypadku Lecha to moze tak jest, ale w przypadku Widzewa to nie sadze zeby L bardziej nienawidzieli niz ŁKS.nochal-80 pisze: Nie zapomnę słów ludzi z Lecha i Widzewa którzy zgodnie przyznali Legii najbardziej nienawidzimy ale najbardziej szanujemy.
Kod: Zaznacz cały
... Z rękawów kurtek „czarnej ekipy” wyskakują brechy, kijki bejsbolowe, młotki do wbijania kostki brukowej oraz maczeta jakiej nie powstydziłby się sam j***** Sandokan. ...
A to było częste, że zamiast jechać na mecz swojej drużyny, wpadaliście na Racławicką pomachać flagami CWKS i Gwardii? Dawaliście tym pewnie sporo frajdy milicyjnym działaczom, w imię międzyresortowej przyjaźni. Frekwencja rosła, piłkarze czuli oddech tłumu - komunistyczna machina działała jak trzeba.Foxx pisze:Cóż mam napisać? Może np. to, że sam byłem w bardzo dobrze zorganizowanych grupach na meczach Gwardia - Widzew, Gwardia -Ruch i Gwardia - Cracovia
Propagandowa wrzutka? Śmiech na sali. Wklejasz tutaj skany na Polonię z czasów ciężkiego stalinizmu, gdzie prasowej propagandy nie było pewnie za grosz, co? A tutaj drobna notka, że CWKS machał z Gwardią i już propaganda? :) Tendencyjność godna pierwszego sekretarza indoktrynacji niepokalanej Legiuni :)Foxx pisze:Drążymy tę propagandową wrzutkę?
I to jest właśnie paradoks: leziesz na milicyjny stadion i wieszasz flagi swojego klubu obok milicyjnych. Sielanka. Przepuszczaliście się w przejściu?Foxx pisze:Zdarzało się natomiast, że nieliczni "kibice plki nożnej" WKS wieszali kilka sztuk na płocie, na którym w innym miejscu wisiały flagi CWKS.
Pierwsza z brzegu: jesień 1983, mecz Polonia – Gwardia Szczytno, niedługo po zniesieniu stanu wojennego. Pamiętajmy jednak, że w drugiej połowie lat 70. i w latach 80. Polonia grała głównie w III lidze, na trybuny przychodziło zwykle po kilkaset osób (choć akurat wtedy na Gwardii Szczytno było ponad 4000), więc wystąpienia antymilicyjne miały bardziej indywidualny charakter i było o nie trudniej. W ogóle - lata 70. i 80. to czas, kiedy bardzo wielu mieszkańców Warszawy i okolic, interesujących się sportem, doskonale zracjonalizowało sobie rzeczywistość i z jednej strony pewnie niektórzy kontestowali komunę, a z drugiej nie mieli etycznych oporów, by oklaskiwać komunistyczną kukiełkę CWKS, która legitymizowała cały syf ustroju i zaprzedała swoje międzywojenne ideały gdzieś między Bordziłowskim i wydarzeniami z 1956, gdy ex-szef CWKS Popławski zabijał w Poznaniu polskich robotników.Foxx pisze:W ogóle nie przypominam sobie żadnych sytuacji negatywnych między KSP a milicją.
No tak, próbuj tędy :) Jeszcze byłoby super, gdybyś wykazał w jaki sposób indywidualne sukcesy Szewińskiej miały niby przełożenie na Polonię jako klub. Wybudowano nam stadion? Odremontowano? Koledzy i koleżanki Szewińskiej mieli lepiej? Zlikwidowano inny klub, żeby dać Polonii zawodników, jak wam w 1953? A może – tak jak wam – zafundowano nam po przyjacielsku oświetlenie od CSKA Moskwa? Pytam retorycznie, nie musisz odpowiadać.Foxx pisze:PS Jeżeli chodzi o frekwencję za komuny, chyba warto sprawdzić, ile ludzi waliło na Stadion X-lecia na ulubienicę czerwonego salonu reprezentującą czarny klub - Irenę Szewińską, a później robić "antykomunistyczne" rozkminki pod adresem innych ;)
To nie było do mnie, ale odpowiem: byłem na marszu, szedłem niedaleko Piotra Strzembosza. Olejniczak niczemu nie przewodził, tylko zaplątał się agitować, co zostało gremialnie zignorowane.Viclav pisze:Z czystej ciekawości: byłeś na kibicowskim marszu Polonii, któremu przewodził Olejniczak?
Przecież ten marsz był kibicowski, sami go wymyśliliście, nakręcaliście itd (jeśli się mylę to mnie popraw). Nie ma co porównywać z tym, kto siada na trybunach honorowych, bo na to i tak nikt nie ma wpływu. U was też często gościł m.in. Oleksy, ale o tym przecież nie pisałem. Takich z siebie w internecie robicie antykomunistów, że neokomuch wbija ja wasz marsz, a wy udajecie że nie ma problemu.Jednopostowiec pisze:Jeszcze do Viclava, bo umknęło.
To nie było do mnie, ale odpowiem: byłem na marszu, szedłem niedaleko Piotra Strzembosza. Olejniczak niczemu nie przewodził, tylko zaplątał się agitować, co zostało gremialnie zignorowane.Viclav pisze:Z czystej ciekawości: byłeś na kibicowskim marszu Polonii, któremu przewodził Olejniczak?
Tymczasem nie dalej jak pół roku temu był u was, razem z waszym wiernym fanem Olkiem Kwaśniewskim, usiadł w bliskim sąsiedztwie Leśnodorskiego - http://niezalezna.pl/41467-kulczyk-kwas ... legia-lech
Często wpada? Masz zamiar coś z tym zrobić?