Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
fan79

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: fan79 » 10.12.2013, 21:52

Odnośnie Podbeskidzia to te flagi miały niedawno debiut:
http://forum.kibice.net/viewtopic.php?f ... start=1120

iparts.pl
wibrator

Post autor: wibrator » 10.12.2013, 23:26

skoiły kiedyś Cidry jakąś flage liczącej się śląskiej ekipy?

bort14

Post autor: bort14 » 11.12.2013, 02:19

wibrator pisze:skoiły kiedyś Cidry jakąś flage liczącej się śląskiej ekipy?
Wymien te ekipy, bo jesli chodzi ci o Ruch,Gornik,Giekse,Polonie,Piast,Gks Jastrzebie i Odre, to raczej poza ich zasiegiem i mozliwosciami.
Dziwne pytanie zadales, to ja sie zastanawiam czy kiedykolwiek skroili jakas fane?
Qui seminat inquitatem, meter mala

mokry_john

Post autor: mokry_john » 11.12.2013, 08:33

ten film ruski "wokół futbolu" to jest na jakiś faktach czy wszystko wymyślone od podstaw ? i tylko nazwy klubów są prawdziwe ?

Gieksa J-no

Post autor: Gieksa J-no » 11.12.2013, 10:09

Jak na faktach ? Normalna wymyślona fabuła pokazująca w skrócie życie ekipy. Pokazująca na prawdę realistycznie

nochal-80

Post autor: nochal-80 » 11.12.2013, 12:05

Jaki rozkład sił w Monachium? Prawda że TSV ma więcej kibiców niż Bayern?

Gieksa J-no

Post autor: Gieksa J-no » 11.12.2013, 12:14

Nie ma więcej kibiców. Są lepsi na pewno w chuligance ale co najciekawsze to hools TSV i Bayernu mają ze sobą układ.

jemkotlety

Post autor: jemkotlety » 11.12.2013, 13:07

W Monachium raczej TSV.
W bawarii Bayern.

Potwierdzam, układ jest, chociaż mam do tego wątpliwości jak jest teraz bo chyba ze 2 miesiące temu była afera jakaś między nimi.

GŚ1920

Post autor: GŚ1920 » 11.12.2013, 16:33

pikniki sie nie lubia, a chuliganka działa razem

finsta

Post autor: finsta » 13.12.2013, 02:42

czy takie ekipy jak HUTNIK KRAKÓW,STAL RZESZÓW,RESOVIA,RADOMIAK,BROŃ,ZAWISZA,POLONIA BYDGOSZC,BAŁTYK GDYNIA,STILON,STAL GORZÓW maja w swoich szeregach przerzutow z ekip lokalnych rywali? wiem ze pojedyncze przypadki sie znajda wszedzie!ale interesuje mnie czy jest to czesto spotykane zjawisko jak np w KRK. (WISŁA-CRACOVIA,CRACOVIA-WISŁA)

WS1906

Post autor: WS1906 » 13.12.2013, 08:12

finsta pisze:ale interesuje mnie czy jest to czesto spotykane zjawisko jak np w KRK. (WISŁA-CRACOVIA,CRACOVIA-WISŁA)
No to poinfurmuj mnie jak czesto spotykane jest to przezucanie z Cracovi na Wisle?

Hutnicze

Post autor: Hutnicze » 13.12.2013, 11:31

finsta pisze:czy takie ekipy jak HUTNIK KRAKÓW,STAL RZESZÓW,RESOVIA,RADOMIAK,BROŃ,ZAWISZA,POLONIA BYDGOSZC,BAŁTYK GDYNIA,STILON,STAL GORZÓW maja w swoich szeregach przerzutow z ekip lokalnych rywali? wiem ze pojedyncze przypadki sie znajda wszedzie!ale interesuje mnie czy jest to czesto spotykane zjawisko jak np w KRK. (WISŁA-CRACOVIA,CRACOVIA-WISŁA)
Od wielu lat naszym problemem jest raczej odpływ kibiców w kierunku lokalnych rywalek niż dopływ przerzutów. Pewnie zdarzają się jakieś pojedyncze przypadki, ale raczej nie w "pierwszych szeregach".
TYLKO HUTNIK
http://nh2010.pl

WOB

Post autor: WOB » 13.12.2013, 11:55

W którym roku psy pierwszy raz użyły na meczu gazu i gumowych kul?

za Ruchem !

Post autor: za Ruchem ! » 13.12.2013, 13:32

WOB pisze:W którym roku psy pierwszy raz użyły na meczu gazu i gumowych kul?
Kulek użyli pierwszy raz chyba podczas meczu Arki z Lechią w 97 a z gazu jebali już pewnie dużo wcześnie.

Obrazek

GtWładzię

Post autor: GtWładzię » 13.12.2013, 14:43

za Ruchem ! pisze:
WOB pisze:W którym roku psy pierwszy raz użyły na meczu gazu i gumowych kul?
Kulek użyli pierwszy raz chyba podczas meczu Arki z Lechią w 97 a z gazu jebali już pewnie dużo wcześnie.
Nie chyba a na pewno.
Potem tak się rozpędzili,że już tydzień po derbach Trójmiasta kule leciały na meczu w Sosonowcu i Olsztynie.
Gaz był używany wtedy sporadycznie,na wyposażeniu prewencja go nie miewała ale kiedy został użyty pierwszy raz,ciul jeden wie.
Nawet jak na niektórych meczach w tamtych latach wpadał antyterror to nie miał gazu,jedynie tonfami próbowali z Nami walczyć.

FZP Racovia

Post autor: FZP Racovia » 13.12.2013, 15:06

Radomiak i siatkarska drużyna Czarnych jak wygląda kibicowsko podejście jednych do drugich?
OD URODZENIA AŻ DO GROBOWEJ DESKI NA ZAWSZE CZERWONO - NIEBIESKI

GtWładzię

Post autor: GtWładzię » 13.12.2013, 15:19

Pytanie było o użycie,nie stan posiadania:P

Przecież po magazynach i na parkingach mają nawet ten sprzęt co niskim tonem ma niby rozpędzać tłum,ale na szczęście prawo im nie pozwala na ich używanie.
A kasa na to gówno poszła oczywiście z Naszych podatków...

wurda1ak

Post autor: wurda1ak » 13.12.2013, 18:24

finsta pisze:czy takie ekipy jak HUTNIK KRAKÓW,STAL RZESZÓW,RESOVIA,RADOMIAK,BROŃ,ZAWISZA,POLONIA BYDGOSZC,BAŁTYK GDYNIA,STILON,STAL GORZÓW maja w swoich szeregach przerzutow z ekip lokalnych rywali? wiem ze pojedyncze przypadki sie znajda wszedzie!ale interesuje mnie czy jest to czesto spotykane zjawisko jak np w KRK. (WISŁA-CRACOVIA,CRACOVIA-WISŁA)
Wątpie by ktoś się przerzucał na Bałtyk czy Polonię Bydg. - poza niepełnosprawnymi na umyśle:)
Co do innych ekip to pewnie jak w każdym derbowym mieście gdzie obie ekipy coś znaczą - zdarza się to
ARKA GDYNIA ᛉ WHITE BROTHERS

Smyru po jajkach

Post autor: Smyru po jajkach » 13.12.2013, 19:22

gość pisze:Spoko szeryfie, nie pultaj się.

Skoro w swoim kibicowskim e-życiu zabrnąłeś tu na porządkowego to
zachowuj się jak na takiego stewarda przystało - wpis zgłoś do moderacji.
Napisz co w temacie zaszło, że odpowiedź była nie na temat.

Ktoś powinien cię wesprzeć, na pewno znajdzie się ktoś kto zrozumie.
Trokpol jesteś przecież bezpatryjny bo Cię pogoniono to chamuj warę!

gregory88

Post autor: gregory88 » 13.12.2013, 19:32

asdasd pisze:
Swiatowid pisze:Jakie ekipy maja glowe na koncie oprocz Wisly, Cracovii, Gornika Zabrze i bodajze Widzewa.
Legia

finsta

Post autor: finsta » 14.12.2013, 03:58

WS1906 pisze:
finsta pisze:ale interesuje mnie czy jest to czesto spotykane zjawisko jak np w KRK. (WISŁA-CRACOVIA,CRACOVIA-WISŁA)
No to poinfurmuj mnie jak czesto spotykane jest to przezucanie z Cracovi na Wisle?
niech cie poinformuje dzielnicowy.. nie do ciebie pytanie...

WS1906

Post autor: WS1906 » 14.12.2013, 04:33

aha....no to wytlumaczyles..spoko.
Nastepnym razem jak cos komus zarzucasz i powiesz A powiedz wiec i B..
Co do twojego pytania to przezuty sa przyjmowane tylko na pasach ale taki kumaty ktos jak ty powinien byl to wiedziec..nara

pomarańcz

Post autor: pomarańcz » 14.12.2013, 08:31

kolega wyżej wie od czego jest podkreślenie błędnego wyrazu ?

Bofors

Post autor: Bofors » 14.12.2013, 18:13

Trapi mnie to dlaczego fani GKSu Tychy dopuścili do agitacji Platformy Obywatelskiej na swoim stadionie zimowym... Zainteresowani zdjęcia znajdą w internecie.
Na każde życzenie brygada się zrywa
Tu Krew w każdej chwili przelewać gotowa
Głos z serca się bowiem każdemu wyrywa
Powrócim niebawem, do Polski! Do Lwowa!

;)

Post autor: ;) » 14.12.2013, 22:48

Mnie trapi pewna narodowa kwestia. Od jakiegoś czasu modne zrobiły się " narodowe " miasta. O ile w przypadku takiej Narodowej Łęcznej i tego typu miast, nie ma wątpliwości jacy kibice wchodzą w skład tych grup, to mam pytanie, jak to wygląda w miastach derbowych. Np. Narodowy Rzeszów, Małopolscy Patrioci i inne tego typu grupy, bo nie napiszę raczej organizacje. Tak samo jak to jest w ONR-ach i MW lokalnych, w takich miastach jak Kraków, Łódź, Rzeszów czy inne miasta derbowe. Wiadomo, że najważniejsza w nich jest narodowa idea, ale kibice wrogich, nienawidzących się codziennie klubów współpracują razem? Dzięki za odpowiedź.

Bączyński

Post autor: Bączyński » 14.12.2013, 23:24

Narodowy Rzeszów-powiązania z Resovią.
Małopolscy Patrioci- Wisła Kraków

Pismejker

Post autor: Pismejker » 15.12.2013, 08:47

;) pisze:Mnie trapi pewna narodowa kwestia. Od jakiegoś czasu modne zrobiły się " narodowe " miasta. O ile w przypadku takiej Narodowej Łęcznej i tego typu miast, nie ma wątpliwości jacy kibice wchodzą w skład tych grup, to mam pytanie, jak to wygląda w miastach derbowych. Np. Narodowy Rzeszów, Małopolscy Patrioci i inne tego typu grupy, bo nie napiszę raczej organizacje. Tak samo jak to jest w ONR-ach i MW lokalnych, w takich miastach jak Kraków, Łódź, Rzeszów czy inne miasta derbowe. Wiadomo, że najważniejsza w nich jest narodowa idea, ale kibice wrogich, nienawidzących się codziennie klubów współpracują razem? Dzięki za odpowiedź.
Kraków Małopolscy Patrioci - Wisła
ONR - Pasy
Nie, nie współpracują ze sobą

Walker

Post autor: Walker » 15.12.2013, 09:40

Pismejker pisze:
;) pisze:Mnie trapi pewna narodowa kwestia. Od jakiegoś czasu modne zrobiły się " narodowe " miasta. O ile w przypadku takiej Narodowej Łęcznej i tego typu miast, nie ma wątpliwości jacy kibice wchodzą w skład tych grup, to mam pytanie, jak to wygląda w miastach derbowych. Np. Narodowy Rzeszów, Małopolscy Patrioci i inne tego typu grupy, bo nie napiszę raczej organizacje. Tak samo jak to jest w ONR-ach i MW lokalnych, w takich miastach jak Kraków, Łódź, Rzeszów czy inne miasta derbowe. Wiadomo, że najważniejsza w nich jest narodowa idea, ale kibice wrogich, nienawidzących się codziennie klubów współpracują razem? Dzięki za odpowiedź.
Kraków Małopolscy Patrioci - Wisła
ONR - Pasy
Nie, nie współpracują ze sobą
Zmieniło się coś ? Pamiętam imprezy Skinheads w Czańcu czy Oświęcimiu i pamiętam że ONR przyjeżdżał z MW razem ( prawie sama Wisła) choć typy z Cracovii byli razem z nimi

Troublemaker

Post autor: Troublemaker » 15.12.2013, 11:28

WS1906 pisze: Co do twojego pytania to przezuty sa przyjmowane tylko na pasach
Napisz, że żartujesz.

PS:
Piszemy: przerzuty.
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!

kiszony

Post autor: kiszony » 15.12.2013, 11:41

Troublemaker pisze:
Napisz, że żartujesz.

PS:
on nie żartuje, ale wiesz, tak już mają WS z k.net

hemik

Post autor: hemik » 15.12.2013, 13:57

Warta cos dziala w Poznaniu? jak wygladaja ich stosunki z Lechem

Trzęsacz

Post autor: Trzęsacz » 15.12.2013, 14:10

hemik pisze:Warta cos dziala w Poznaniu? jak wygladaja ich stosunki z Lechem
Kilka lat temu będąc na meczu w Poznaniu widziałem ludzi poubieranych w barwy Lecha i Warty jednocześnie (na meczu Warty). Nie wiem nawet jak można by to określić, bo ni to zgoda, ni to fc. Ale najlepiej niech się wypowiedzą osoby z Poznania, bo co ja tam mogę wiedzieć po jednym meczu.

mms

Post autor: mms » 15.12.2013, 14:30

W łódzkich oddziałach ONR i MW są kibice Widzewa i Łksu, ale podział jest bardzo widoczny. Jedni i drudzy osobno się mobilizują i robią swoje zbiórki i akcje. Często na różnych marszach/manifestacjach między obiema grupami stoją zwykli narodowcy, żeby nie doszło do niepotrzebnych zgrzytów. Warto też wspomnieć że liderem narodowców jest fanatyk Widzewa, który robi tam naprawdę kawał dobrej roboty.

Akcjanaplus87

Post autor: Akcjanaplus87 » 15.12.2013, 17:17

DK08 pisze:Panowie a jak to wygląda w klubach na Śląsku? Chodzi mi dokładniej o to, czy są raczej "przejęte" przez danych fanatoli, czy raczej w te sprawy nikt się nie miesza i bawi obok siebie? Pytam, bo w Łodzi jest dość wyraźny podział, w jednych dyskotekach bawi się ŁKS, a w innych Widzew, dość często dochodzi do wjazdów, i tak zastanawia mnie czy np Ruch ma dyskotekę w której się bawi w Katowicach gdzie jest GKS itd.
Jedyne ciekawe akcje mają miejsce w Katowicach. Tu w weekend zjeżdża się wiele osób z górnośląskich miast (Gliwice, Zabrze, Ruda, Chorzów, Siemianowice, Bytom etc.) oraz z Zagłębia (Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin etc.). W dużych klubach (Spiż, Energy, Pomarańcza) nikt nie afiszuje się z barwami. W centrum po imprezach to inna bajka. Często słyszę grupki kibiców Gieksy, ale trafiałem też na Ruch czy Górnik. Avanti nie należy do rzadkości. W zeszły weekend wymianę zdań w okolicy dworca zaliczyła grupka młodych chłopaków z Ruchu i Zagłębia Sosnowiec. Reszta miast to już zależność kto rządzi na danym terenie. Zabrze - VIP(którego już nie ma jednak, 100% Górnik), Gliwice-Gwarek(Piast, przynajmniej gdy byłem kawalerem, jak jest teraz nie wiem)etc.

PolnocnaStrona

Post autor: PolnocnaStrona » 15.12.2013, 18:07

Gdzie niby te podziały na dyskotekach, klubach w Łodzi widzicie ? Jakoś od paru lat chodzenia większych przywiązań klubowych nie widzę! Co innego na Pietrynie gdzie można oberwać po papie

ZanetKaleta

Post autor: ZanetKaleta » 15.12.2013, 18:35

Akcjanaplus87 pisze:
DK08 pisze:Panowie a jak to wygląda w klubach na Śląsku? Chodzi mi dokładniej o to, czy są raczej "przejęte" przez danych fanatoli, czy raczej w te sprawy nikt się nie miesza i bawi obok siebie? Pytam, bo w Łodzi jest dość wyraźny podział, w jednych dyskotekach bawi się ŁKS, a w innych Widzew, dość często dochodzi do wjazdów, i tak zastanawia mnie czy np Ruch ma dyskotekę w której się bawi w Katowicach gdzie jest GKS itd.
Jedyne ciekawe akcje mają miejsce w Katowicach. Tu w weekend zjeżdża się wiele osób z górnośląskich miast (Gliwice, Zabrze, Ruda, Chorzów, Siemianowice, Bytom etc.) oraz z Zagłębia (Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin etc.). W dużych klubach (Spiż, Energy, Pomarańcza) nikt nie afiszuje się z barwami. W centrum po imprezach to inna bajka. Często słyszę grupki kibiców Gieksy, ale trafiałem też na Ruch czy Górnik. Avanti nie należy do rzadkości. W zeszły weekend wymianę zdań w okolicy dworca zaliczyła grupka młodych chłopaków z Ruchu i Zagłębia Sosnowiec. Reszta miast to już zależność kto rządzi na danym terenie. Zabrze - VIP(którego już nie ma jednak, 100% Górnik), Gliwice-Gwarek(Piast, przynajmniej gdy byłem kawalerem, jak jest teraz nie wiem)etc.
W Bravo w Gliwicach było ciekawie, każdy na swoim miejscu z jednej strony chłopaki z Gliwic, z drugiej Zabrze, na końcu Katowice, ale to dawno i nie prawda ;) gimnazjaliści wypowiadający się tutaj na pewno na ten temat nie będą mieli wiele do powiedzenia.
"Jeżeli jakieś państwo posiada 90 proc. europejskich zasobów węgla, jeżeli sektor energetyczny jakiegoś państwa opiera się w zdecydowanej absolutnie części na węglu, to mówienie w tym państwie o dekarbonizacji jest herezją i jest antypaństwowe" Andrzej Duda

wacus..

Post autor: wacus.. » 15.12.2013, 19:18

i ja sie pod tym podpisze, nieraz wracalem z bravo nocnym do kato :) w sprawach kibicowskich to pamietam ze raczej tylko Górnik widziany, ale moge sie mylic.
..Na szczytach kominy dym spowijo ta ziymia
brudne familoki miejsce mego pochodzynia ..

Akcjanaplus87

Post autor: Akcjanaplus87 » 15.12.2013, 21:23

ZanetKaleta pisze:
Akcjanaplus87 pisze:
W Bravo w Gliwicach było ciekawie, każdy na swoim miejscu z jednej strony chłopaki z Gliwic, z drugiej Zabrze, na końcu Katowice, ale to dawno i nie prawda ;) gimnazjaliści wypowiadający się tutaj na pewno na ten temat nie będą mieli wiele do powiedzenia.
Gdy zacząłem bawić się w klubach, Bravo(pamiętne wtorki/czwartki impreza,rano szkoła) było u schyłku swojej świetności. Osobiście na Górnym Śląsku polecam obecnie Onyx w Tarnowskich Górach(sporo osób z Bytomia czy Piekar, w klubie spokój w okolicach 100% KSG) i Club Grant w Pszczynie(tam bawi się sporo chłopaków z PF' Ruchu).

ZanetKaleta

Post autor: ZanetKaleta » 15.12.2013, 23:27

Akcjanaplus87 pisze:Club Grant w Pszczynie(tam bawi się sporo chłopaków z PF' Ruchu).
kurde, powoli to już jak celebryci ;))
"Jeżeli jakieś państwo posiada 90 proc. europejskich zasobów węgla, jeżeli sektor energetyczny jakiegoś państwa opiera się w zdecydowanej absolutnie części na węglu, to mówienie w tym państwie o dekarbonizacji jest herezją i jest antypaństwowe" Andrzej Duda

WS1906

Post autor: WS1906 » 16.12.2013, 15:15

kiszony pisze:
Troublemaker pisze:
Napisz, że żartujesz.

PS:
on nie żartuje, ale wiesz, tak już mają WS z k.net
Znacie jakies inne polskie ekipy zbudowane w wiekszosci na przerzutach?
Oryginalne pytanie wyraznie mowi o "czesto spotykanym zjawisku"

ODPOWIEDZ