Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Odnośnie Podbeskidzia to te flagi miały niedawno debiut:
http://forum.kibice.net/viewtopic.php?f ... start=1120
http://forum.kibice.net/viewtopic.php?f ... start=1120
-
skoiły kiedyś Cidry jakąś flage liczącej się śląskiej ekipy?
-
Wymien te ekipy, bo jesli chodzi ci o Ruch,Gornik,Giekse,Polonie,Piast,Gks Jastrzebie i Odre, to raczej poza ich zasiegiem i mozliwosciami.wibrator pisze:skoiły kiedyś Cidry jakąś flage liczącej się śląskiej ekipy?
Dziwne pytanie zadales, to ja sie zastanawiam czy kiedykolwiek skroili jakas fane?
„Qui seminat inquitatem, meter mala”
-
ten film ruski "wokół futbolu" to jest na jakiś faktach czy wszystko wymyślone od podstaw ? i tylko nazwy klubów są prawdziwe ?
-
Jak na faktach ? Normalna wymyślona fabuła pokazująca w skrócie życie ekipy. Pokazująca na prawdę realistycznie
-
Jaki rozkład sił w Monachium? Prawda że TSV ma więcej kibiców niż Bayern?
-
Nie ma więcej kibiców. Są lepsi na pewno w chuligance ale co najciekawsze to hools TSV i Bayernu mają ze sobą układ.
-
W Monachium raczej TSV.
W bawarii Bayern.
Potwierdzam, układ jest, chociaż mam do tego wątpliwości jak jest teraz bo chyba ze 2 miesiące temu była afera jakaś między nimi.
W bawarii Bayern.
Potwierdzam, układ jest, chociaż mam do tego wątpliwości jak jest teraz bo chyba ze 2 miesiące temu była afera jakaś między nimi.
-
pikniki sie nie lubia, a chuliganka działa razem
-
czy takie ekipy jak HUTNIK KRAKÓW,STAL RZESZÓW,RESOVIA,RADOMIAK,BROŃ,ZAWISZA,POLONIA BYDGOSZC,BAŁTYK GDYNIA,STILON,STAL GORZÓW maja w swoich szeregach przerzutow z ekip lokalnych rywali? wiem ze pojedyncze przypadki sie znajda wszedzie!ale interesuje mnie czy jest to czesto spotykane zjawisko jak np w KRK. (WISŁA-CRACOVIA,CRACOVIA-WISŁA)
-
No to poinfurmuj mnie jak czesto spotykane jest to przezucanie z Cracovi na Wisle?finsta pisze:ale interesuje mnie czy jest to czesto spotykane zjawisko jak np w KRK. (WISŁA-CRACOVIA,CRACOVIA-WISŁA)
-
Od wielu lat naszym problemem jest raczej odpływ kibiców w kierunku lokalnych rywalek niż dopływ przerzutów. Pewnie zdarzają się jakieś pojedyncze przypadki, ale raczej nie w "pierwszych szeregach".finsta pisze:czy takie ekipy jak HUTNIK KRAKÓW,STAL RZESZÓW,RESOVIA,RADOMIAK,BROŃ,ZAWISZA,POLONIA BYDGOSZC,BAŁTYK GDYNIA,STILON,STAL GORZÓW maja w swoich szeregach przerzutow z ekip lokalnych rywali? wiem ze pojedyncze przypadki sie znajda wszedzie!ale interesuje mnie czy jest to czesto spotykane zjawisko jak np w KRK. (WISŁA-CRACOVIA,CRACOVIA-WISŁA)
TYLKO HUTNIK
http://nh2010.pl
http://nh2010.pl
-
W którym roku psy pierwszy raz użyły na meczu gazu i gumowych kul?
-
Kulek użyli pierwszy raz chyba podczas meczu Arki z Lechią w 97 a z gazu jebali już pewnie dużo wcześnie.WOB pisze:W którym roku psy pierwszy raz użyły na meczu gazu i gumowych kul?

-
Nie chyba a na pewno.za Ruchem ! pisze:Kulek użyli pierwszy raz chyba podczas meczu Arki z Lechią w 97 a z gazu jebali już pewnie dużo wcześnie.WOB pisze:W którym roku psy pierwszy raz użyły na meczu gazu i gumowych kul?
Potem tak się rozpędzili,że już tydzień po derbach Trójmiasta kule leciały na meczu w Sosonowcu i Olsztynie.
Gaz był używany wtedy sporadycznie,na wyposażeniu prewencja go nie miewała ale kiedy został użyty pierwszy raz,ciul jeden wie.
Nawet jak na niektórych meczach w tamtych latach wpadał antyterror to nie miał gazu,jedynie tonfami próbowali z Nami walczyć.
-
Radomiak i siatkarska drużyna Czarnych jak wygląda kibicowsko podejście jednych do drugich?
OD URODZENIA AŻ DO GROBOWEJ DESKI NA ZAWSZE CZERWONO - NIEBIESKI
-
Pytanie było o użycie,nie stan posiadania:P
Przecież po magazynach i na parkingach mają nawet ten sprzęt co niskim tonem ma niby rozpędzać tłum,ale na szczęście prawo im nie pozwala na ich używanie.
A kasa na to gówno poszła oczywiście z Naszych podatków...
Przecież po magazynach i na parkingach mają nawet ten sprzęt co niskim tonem ma niby rozpędzać tłum,ale na szczęście prawo im nie pozwala na ich używanie.
A kasa na to gówno poszła oczywiście z Naszych podatków...
-
Wątpie by ktoś się przerzucał na Bałtyk czy Polonię Bydg. - poza niepełnosprawnymi na umyśle:)finsta pisze:czy takie ekipy jak HUTNIK KRAKÓW,STAL RZESZÓW,RESOVIA,RADOMIAK,BROŃ,ZAWISZA,POLONIA BYDGOSZC,BAŁTYK GDYNIA,STILON,STAL GORZÓW maja w swoich szeregach przerzutow z ekip lokalnych rywali? wiem ze pojedyncze przypadki sie znajda wszedzie!ale interesuje mnie czy jest to czesto spotykane zjawisko jak np w KRK. (WISŁA-CRACOVIA,CRACOVIA-WISŁA)
Co do innych ekip to pewnie jak w każdym derbowym mieście gdzie obie ekipy coś znaczą - zdarza się to
ARKA GDYNIA ᛉ WHITE BROTHERS
-
Trokpol jesteś przecież bezpatryjny bo Cię pogoniono to chamuj warę!gość pisze:Spoko szeryfie, nie pultaj się.
Skoro w swoim kibicowskim e-życiu zabrnąłeś tu na porządkowego to
zachowuj się jak na takiego stewarda przystało - wpis zgłoś do moderacji.
Napisz co w temacie zaszło, że odpowiedź była nie na temat.
Ktoś powinien cię wesprzeć, na pewno znajdzie się ktoś kto zrozumie.
-
Legiaasdasd pisze:Swiatowid pisze:Jakie ekipy maja glowe na koncie oprocz Wisly, Cracovii, Gornika Zabrze i bodajze Widzewa.
-
niech cie poinformuje dzielnicowy.. nie do ciebie pytanie...WS1906 pisze:No to poinfurmuj mnie jak czesto spotykane jest to przezucanie z Cracovi na Wisle?finsta pisze:ale interesuje mnie czy jest to czesto spotykane zjawisko jak np w KRK. (WISŁA-CRACOVIA,CRACOVIA-WISŁA)
-
aha....no to wytlumaczyles..spoko.
Nastepnym razem jak cos komus zarzucasz i powiesz A powiedz wiec i B..
Co do twojego pytania to przezuty sa przyjmowane tylko na pasach ale taki kumaty ktos jak ty powinien byl to wiedziec..nara
Nastepnym razem jak cos komus zarzucasz i powiesz A powiedz wiec i B..
Co do twojego pytania to przezuty sa przyjmowane tylko na pasach ale taki kumaty ktos jak ty powinien byl to wiedziec..nara
-
kolega wyżej wie od czego jest podkreślenie błędnego wyrazu ?
-
Trapi mnie to dlaczego fani GKSu Tychy dopuścili do agitacji Platformy Obywatelskiej na swoim stadionie zimowym... Zainteresowani zdjęcia znajdą w internecie.
Na każde życzenie brygada się zrywa
Tu Krew w każdej chwili przelewać gotowa
Głos z serca się bowiem każdemu wyrywa
Powrócim niebawem, do Polski! Do Lwowa!
Tu Krew w każdej chwili przelewać gotowa
Głos z serca się bowiem każdemu wyrywa
Powrócim niebawem, do Polski! Do Lwowa!
-
Mnie trapi pewna narodowa kwestia. Od jakiegoś czasu modne zrobiły się " narodowe " miasta. O ile w przypadku takiej Narodowej Łęcznej i tego typu miast, nie ma wątpliwości jacy kibice wchodzą w skład tych grup, to mam pytanie, jak to wygląda w miastach derbowych. Np. Narodowy Rzeszów, Małopolscy Patrioci i inne tego typu grupy, bo nie napiszę raczej organizacje. Tak samo jak to jest w ONR-ach i MW lokalnych, w takich miastach jak Kraków, Łódź, Rzeszów czy inne miasta derbowe. Wiadomo, że najważniejsza w nich jest narodowa idea, ale kibice wrogich, nienawidzących się codziennie klubów współpracują razem? Dzięki za odpowiedź.
-
Narodowy Rzeszów-powiązania z Resovią.
Małopolscy Patrioci- Wisła Kraków
Małopolscy Patrioci- Wisła Kraków
-
Kraków Małopolscy Patrioci - Wisła;) pisze:Mnie trapi pewna narodowa kwestia. Od jakiegoś czasu modne zrobiły się " narodowe " miasta. O ile w przypadku takiej Narodowej Łęcznej i tego typu miast, nie ma wątpliwości jacy kibice wchodzą w skład tych grup, to mam pytanie, jak to wygląda w miastach derbowych. Np. Narodowy Rzeszów, Małopolscy Patrioci i inne tego typu grupy, bo nie napiszę raczej organizacje. Tak samo jak to jest w ONR-ach i MW lokalnych, w takich miastach jak Kraków, Łódź, Rzeszów czy inne miasta derbowe. Wiadomo, że najważniejsza w nich jest narodowa idea, ale kibice wrogich, nienawidzących się codziennie klubów współpracują razem? Dzięki za odpowiedź.
ONR - Pasy
Nie, nie współpracują ze sobą
-
Zmieniło się coś ? Pamiętam imprezy Skinheads w Czańcu czy Oświęcimiu i pamiętam że ONR przyjeżdżał z MW razem ( prawie sama Wisła) choć typy z Cracovii byli razem z nimiPismejker pisze:Kraków Małopolscy Patrioci - Wisła;) pisze:Mnie trapi pewna narodowa kwestia. Od jakiegoś czasu modne zrobiły się " narodowe " miasta. O ile w przypadku takiej Narodowej Łęcznej i tego typu miast, nie ma wątpliwości jacy kibice wchodzą w skład tych grup, to mam pytanie, jak to wygląda w miastach derbowych. Np. Narodowy Rzeszów, Małopolscy Patrioci i inne tego typu grupy, bo nie napiszę raczej organizacje. Tak samo jak to jest w ONR-ach i MW lokalnych, w takich miastach jak Kraków, Łódź, Rzeszów czy inne miasta derbowe. Wiadomo, że najważniejsza w nich jest narodowa idea, ale kibice wrogich, nienawidzących się codziennie klubów współpracują razem? Dzięki za odpowiedź.
ONR - Pasy
Nie, nie współpracują ze sobą
-
Napisz, że żartujesz.WS1906 pisze: Co do twojego pytania to przezuty sa przyjmowane tylko na pasach
PS:
Piszemy: przerzuty.
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
on nie żartuje, ale wiesz, tak już mają WS z k.netTroublemaker pisze:Napisz, że żartujesz.WS1906 pisze: Co do twojego pytania to przezuty sa przyjmowane tylko na pasach
PS:
-
Warta cos dziala w Poznaniu? jak wygladaja ich stosunki z Lechem
-
Kilka lat temu będąc na meczu w Poznaniu widziałem ludzi poubieranych w barwy Lecha i Warty jednocześnie (na meczu Warty). Nie wiem nawet jak można by to określić, bo ni to zgoda, ni to fc. Ale najlepiej niech się wypowiedzą osoby z Poznania, bo co ja tam mogę wiedzieć po jednym meczu.hemik pisze:Warta cos dziala w Poznaniu? jak wygladaja ich stosunki z Lechem
-
W łódzkich oddziałach ONR i MW są kibice Widzewa i Łksu, ale podział jest bardzo widoczny. Jedni i drudzy osobno się mobilizują i robią swoje zbiórki i akcje. Często na różnych marszach/manifestacjach między obiema grupami stoją zwykli narodowcy, żeby nie doszło do niepotrzebnych zgrzytów. Warto też wspomnieć że liderem narodowców jest fanatyk Widzewa, który robi tam naprawdę kawał dobrej roboty.;) pisze:Mnie trapi pewna narodowa kwestia. Od jakiegoś czasu modne zrobiły się " narodowe " miasta. O ile w przypadku takiej Narodowej Łęcznej i tego typu miast, nie ma wątpliwości jacy kibice wchodzą w skład tych grup, to mam pytanie, jak to wygląda w miastach derbowych. Np. Narodowy Rzeszów, Małopolscy Patrioci i inne tego typu grupy, bo nie napiszę raczej organizacje. Tak samo jak to jest w ONR-ach i MW lokalnych, w takich miastach jak Kraków, Łódź, Rzeszów czy inne miasta derbowe. Wiadomo, że najważniejsza w nich jest narodowa idea, ale kibice wrogich, nienawidzących się codziennie klubów współpracują razem? Dzięki za odpowiedź.
-
Jedyne ciekawe akcje mają miejsce w Katowicach. Tu w weekend zjeżdża się wiele osób z górnośląskich miast (Gliwice, Zabrze, Ruda, Chorzów, Siemianowice, Bytom etc.) oraz z Zagłębia (Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin etc.). W dużych klubach (Spiż, Energy, Pomarańcza) nikt nie afiszuje się z barwami. W centrum po imprezach to inna bajka. Często słyszę grupki kibiców Gieksy, ale trafiałem też na Ruch czy Górnik. Avanti nie należy do rzadkości. W zeszły weekend wymianę zdań w okolicy dworca zaliczyła grupka młodych chłopaków z Ruchu i Zagłębia Sosnowiec. Reszta miast to już zależność kto rządzi na danym terenie. Zabrze - VIP(którego już nie ma jednak, 100% Górnik), Gliwice-Gwarek(Piast, przynajmniej gdy byłem kawalerem, jak jest teraz nie wiem)etc.DK08 pisze:Panowie a jak to wygląda w klubach na Śląsku? Chodzi mi dokładniej o to, czy są raczej "przejęte" przez danych fanatoli, czy raczej w te sprawy nikt się nie miesza i bawi obok siebie? Pytam, bo w Łodzi jest dość wyraźny podział, w jednych dyskotekach bawi się ŁKS, a w innych Widzew, dość często dochodzi do wjazdów, i tak zastanawia mnie czy np Ruch ma dyskotekę w której się bawi w Katowicach gdzie jest GKS itd.
-
Gdzie niby te podziały na dyskotekach, klubach w Łodzi widzicie ? Jakoś od paru lat chodzenia większych przywiązań klubowych nie widzę! Co innego na Pietrynie gdzie można oberwać po papie
-
W Bravo w Gliwicach było ciekawie, każdy na swoim miejscu z jednej strony chłopaki z Gliwic, z drugiej Zabrze, na końcu Katowice, ale to dawno i nie prawda ;) gimnazjaliści wypowiadający się tutaj na pewno na ten temat nie będą mieli wiele do powiedzenia.Akcjanaplus87 pisze:Jedyne ciekawe akcje mają miejsce w Katowicach. Tu w weekend zjeżdża się wiele osób z górnośląskich miast (Gliwice, Zabrze, Ruda, Chorzów, Siemianowice, Bytom etc.) oraz z Zagłębia (Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin etc.). W dużych klubach (Spiż, Energy, Pomarańcza) nikt nie afiszuje się z barwami. W centrum po imprezach to inna bajka. Często słyszę grupki kibiców Gieksy, ale trafiałem też na Ruch czy Górnik. Avanti nie należy do rzadkości. W zeszły weekend wymianę zdań w okolicy dworca zaliczyła grupka młodych chłopaków z Ruchu i Zagłębia Sosnowiec. Reszta miast to już zależność kto rządzi na danym terenie. Zabrze - VIP(którego już nie ma jednak, 100% Górnik), Gliwice-Gwarek(Piast, przynajmniej gdy byłem kawalerem, jak jest teraz nie wiem)etc.DK08 pisze:Panowie a jak to wygląda w klubach na Śląsku? Chodzi mi dokładniej o to, czy są raczej "przejęte" przez danych fanatoli, czy raczej w te sprawy nikt się nie miesza i bawi obok siebie? Pytam, bo w Łodzi jest dość wyraźny podział, w jednych dyskotekach bawi się ŁKS, a w innych Widzew, dość często dochodzi do wjazdów, i tak zastanawia mnie czy np Ruch ma dyskotekę w której się bawi w Katowicach gdzie jest GKS itd.
"Jeżeli jakieś państwo posiada 90 proc. europejskich zasobów węgla, jeżeli sektor energetyczny jakiegoś państwa opiera się w zdecydowanej absolutnie części na węglu, to mówienie w tym państwie o dekarbonizacji jest herezją i jest antypaństwowe" Andrzej Duda
-
i ja sie pod tym podpisze, nieraz wracalem z bravo nocnym do kato :) w sprawach kibicowskich to pamietam ze raczej tylko Górnik widziany, ale moge sie mylic.
..Na szczytach kominy dym spowijo ta ziymia
brudne familoki miejsce mego pochodzynia ..
brudne familoki miejsce mego pochodzynia ..
-
Gdy zacząłem bawić się w klubach, Bravo(pamiętne wtorki/czwartki impreza,rano szkoła) było u schyłku swojej świetności. Osobiście na Górnym Śląsku polecam obecnie Onyx w Tarnowskich Górach(sporo osób z Bytomia czy Piekar, w klubie spokój w okolicach 100% KSG) i Club Grant w Pszczynie(tam bawi się sporo chłopaków z PF' Ruchu).ZanetKaleta pisze:W Bravo w Gliwicach było ciekawie, każdy na swoim miejscu z jednej strony chłopaki z Gliwic, z drugiej Zabrze, na końcu Katowice, ale to dawno i nie prawda ;) gimnazjaliści wypowiadający się tutaj na pewno na ten temat nie będą mieli wiele do powiedzenia.Akcjanaplus87 pisze:Jedyne ciekawe akcje mają miejsce w Katowicach. Tu w weekend zjeżdża się wiele osób z górnośląskich miast (Gliwice, Zabrze, Ruda, Chorzów, Siemianowice, Bytom etc.) oraz z Zagłębia (Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin etc.). W dużych klubach (Spiż, Energy, Pomarańcza) nikt nie afiszuje się z barwami. W centrum po imprezach to inna bajka. Często słyszę grupki kibiców Gieksy, ale trafiałem też na Ruch czy Górnik. Avanti nie należy do rzadkości. W zeszły weekend wymianę zdań w okolicy dworca zaliczyła grupka młodych chłopaków z Ruchu i Zagłębia Sosnowiec. Reszta miast to już zależność kto rządzi na danym terenie. Zabrze - VIP(którego już nie ma jednak, 100% Górnik), Gliwice-Gwarek(Piast, przynajmniej gdy byłem kawalerem, jak jest teraz nie wiem)etc.DK08 pisze:Panowie a jak to wygląda w klubach na Śląsku? Chodzi mi dokładniej o to, czy są raczej "przejęte" przez danych fanatoli, czy raczej w te sprawy nikt się nie miesza i bawi obok siebie? Pytam, bo w Łodzi jest dość wyraźny podział, w jednych dyskotekach bawi się ŁKS, a w innych Widzew, dość często dochodzi do wjazdów, i tak zastanawia mnie czy np Ruch ma dyskotekę w której się bawi w Katowicach gdzie jest GKS itd.
-
kurde, powoli to już jak celebryci ;))Akcjanaplus87 pisze:Club Grant w Pszczynie(tam bawi się sporo chłopaków z PF' Ruchu).
"Jeżeli jakieś państwo posiada 90 proc. europejskich zasobów węgla, jeżeli sektor energetyczny jakiegoś państwa opiera się w zdecydowanej absolutnie części na węglu, to mówienie w tym państwie o dekarbonizacji jest herezją i jest antypaństwowe" Andrzej Duda
-
Znacie jakies inne polskie ekipy zbudowane w wiekszosci na przerzutach?kiszony pisze:on nie żartuje, ale wiesz, tak już mają WS z k.netTroublemaker pisze:Napisz, że żartujesz.WS1906 pisze: Co do twojego pytania to przezuty sa przyjmowane tylko na pasach
PS:
Oryginalne pytanie wyraznie mowi o "czesto spotykanym zjawisku"