Setne WDŚ Ruch Chorzów-Górnik Zabrze

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zgody 28

Re: Setne WDŚ Ruch Chorzów-Górnik Zabrze

Post autor: Zgody 28 » 09.12.2013, 00:32

Starą Omegę, a Ty co widziałeś?

iparts.pl
Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp » 09.12.2013, 00:35

Jesteś szalenie dowcipny.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"

Akcjanaplus87

Post autor: Akcjanaplus87 » 09.12.2013, 01:12

wycieraczka12 pisze:
Akcjanaplus87 pisze:Po twoich wypocinach można było się domyśleć.
Nie no co ty taki niedoczytany?Czytanie ze zrozumieniem dziala w druga strone chyba, ze pomylilles miejsca w szeregu i chcesz byc nadwyraz wazniejszy od mniej waznych spraw, ktore obok Ciebie sie dzieja, ale ich po prostu nie zauwazasz.
Dlatego brakuje ci odpowiedniego miejsca na wyrazanie swoich niedowartosciowanych wynurzen jakie kiedykolwiek mogly zaistniec z braku calkowitego zrozumienia twojego otoczenia.
Radzilbym ci isc z tym problemem do najblizszego specjalisty od spraw trudnych jesli proste sprawy z ktorymi nie potrafisz sobie sam poradzic chcesz tutaj poruszac w sposob dziecinny.
Wyloguj sie i wroc jak twoj stan umyslu powroci do zupelnej rownowagi, a tak nadal bedziesz tkwil w swoim ciezkim niezrownowazonym stanie psychicznym mogacy doprowadzic do groznego oraz trwalego uszczerbku na zdrowiu.
Ciezkie przypadki raczej sie nie leczy, a zamyka w odpowiednich pomieszczeniach odosobnienia na dlugie lata.
Wiec radze ci przemyslec moje slowa i wcielic je w czyn.Jesli nie zrozumiales skonsultuja sie z farmaceuta lub lekarzem pierwszej pomocy, ktory udzieli ci szczegolowych informacji na temat tej ulotki.
OK. Wyłączam kompa i wracam do swojego miejsca w szeregu. Dziękuje że sprowadziłeś mnie na ziemie. Teraz z uwagą będe śledził twoje posty z których płynie nieoceniona mądrość.

Apropos' derbów oprawa w moim odczuciu, biorąc pod uwagę możliwości stadionu przy Cichej bardzo staranna i kreatywna. Oby kolejne Wielkie Derby Śląska odbyły się również z naszymi fanami.

bezfarmazonu

Post autor: bezfarmazonu » 09.12.2013, 07:09

oprawa była przekozacka ! Derby są takie słynne tylko i wyłącznie dzięki kibicom Ruchu.Wszystkie najlepsze i najpiękniejsze mecze odbywały się jak Ruch był gospodarzem, a Górnik ? Górnik to nawet niepamiętam na których derbach zrobił jakąś oprawę o której można przez lata mówić , wspominać i zazdrościć
http://oi42.tinypic.com/34g7zns.jpg
''gieksa, to banda pedalow'' Grosik z Tauzena

localfan

Post autor: localfan » 09.12.2013, 11:13

A Ruch kiedy zrobił taką oprawę na derbach, żeby o niej mówić latami? ( pytam bez napinki, bo nie pamiętam).
Zjednoczone, młode serca, pięści twarde tak jak stal. NIGDY nie stracimy wiary w to co siłę daje nam.

Creativve

Post autor: Creativve » 09.12.2013, 12:37

jot_pe pisze:
localfan pisze:A Ruch kiedy zrobił taką oprawę na derbach, żeby o niej mówić latami? ( pytam bez napinki, bo nie pamiętam).
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=brBmiPQzYuY[/youtube]

hahaha wszyscy ją pamiętają latami haha (chyba wy żyjąc w swym wyimaginowany świecie i wasze bojowe zgody) a i tak strasznie wam tych oprawach cala kibolska Polska zazdrości
Obrazek

Łukasz1920

Post autor: Łukasz1920 » 09.12.2013, 13:01

Creativve pisze: hahaha wszyscy ją pamiętają latami haha (chyba wy żyjąc w swym wyimaginowany świecie i wasze bojowe zgody) a i tak strasznie wam tych oprawach cala kibolska Polska zazdrości
FC Górnika jak zwykle najwięcej do powiedzenia ma na temat Ruchu ;)
GOOD NIGHT LEFT SIDE

Creativve

Post autor: Creativve » 09.12.2013, 13:13

Łukasz1920 pisze:
Creativve pisze: hahaha wszyscy ją pamiętają latami haha (chyba wy żyjąc w swym wyimaginowany świecie i wasze bojowe zgody) a i tak strasznie wam tych oprawach cala kibolska Polska zazdrości

czemu to FC Górnika bo nie rozumiem ? Na Ruchu największe ciśnienie na Giekse ale to przecież FC Górnika , hipokrytki :)
Obrazek

Łukasz1920

Post autor: Łukasz1920 » 09.12.2013, 13:26

Creativve pisze:
Łukasz1920 pisze:

czemu to FC Górnika bo nie rozumiem ? Na Ruchu największe ciśnienie na Giekse ale to przecież FC Górnika , hipokrytki :)
Na Giekse? Przecież Wy bez Górnik to już nic nie robicie :)
GOOD NIGHT LEFT SIDE

Creativve

Post autor: Creativve » 09.12.2013, 14:06

Na Giekse? Przecież Wy bez Górnik to już nic nie robicie :)
a jesteś jakaś osobą decyzyjną ze strony Gieksy czy Górnika że wiesz takie rzeczy ?
Obrazek

bgd1920

Post autor: bgd1920 » 09.12.2013, 14:33

Może ty jesteś?? :)

Neo

Post autor: Neo » 09.12.2013, 14:50

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek Obrazek

SETNE WIELKIE DERBY ŚLĄSKA

Relacja kibicowska: [link]

Przemarsz Batorego: [link]
[link]

Siedem fotogalerii z meczu: [link]

Film z dopingiem i oprawami: [link]

Filmy z samymi oprawami: [link]

Neo

Post autor: Neo » 09.12.2013, 14:50

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek Obrazek

[link]

Neo

Post autor: Neo » 09.12.2013, 14:51

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek Obrazek

[link]

Silnoręki

Post autor: Silnoręki » 09.12.2013, 15:01

bezfarmazonu pisze:
natenczaswojski3 pisze:ku***, setne WDŚ, a tu taka ultras-bieda na Cichej. Aha, no tak same huligansy na trybunach.
ku*** a Gks co oprawa u siebie to podwieszana sektorówka :)
Po prostu wykorzystujemy atuty stadionu - Legia robi kartoniady, Wy sektorówki, a My podwieszane folie. Poza tym zrobiliśmy także flagi na kijach i efekt Wasz, do Naszego jest delikatnie mówiąc duży, sami chyba temu nie zaprzeczycie.
KATOWICE

Creativve

Post autor: Creativve » 09.12.2013, 15:09

jot_pe pisze:Zostawcie go, on żyje w swoim świecie. Morginho ogarnij kolegę, bo wstydu wam następny robi :)

mówi to osoba która twierdzi że Katowice są niebieskie i kto tu żyje w swoim świecie ?
Obrazek

>>JRS<<

Post autor: >>JRS<< » 09.12.2013, 15:12

Silnoręki pisze:
bezfarmazonu pisze:
natenczaswojski3 pisze:ku***, setne WDŚ, a tu taka ultras-bieda na Cichej. Aha, no tak same huligansy na trybunach.
Po prostu wykorzystujemy atuty stadionu - Legia robi kartoniady, Wy sektorówki, a My podwieszane folie. Poza tym zrobiliśmy także flagi na kijach i efekt Wasz, do Naszego jest delikatnie mówiąc duży, sami chyba temu nie zaprzeczycie.
Bez tej wiaty na Bukowej1, to zawiele byscie nie zdzialali w ultras.My robimy tyle na ile mozemy, a ci co pisza slabo przez nich przemawia wylacznie taka gorolska zawisc.Nikt nie kaze wpisywac sie tutaj nikomu ze strony Gksu lub Ksg, ale jednak to robia z znanej jw przyczyny ;).
Derby na mocny + we wszystkich aspektach ultrasowsko-szalikowo-sportowych.DeRby dla Ruchu.
1920

encepence

Post autor: encepence » 09.12.2013, 15:16

Widzę, że niebieska patologia w internetowej ofensywie.

Ja poproszę kolegę Łukasza żeby wyjaśnił nam o co chodzi z tym FC Górnika bo poza tobą chyba nikt nie wie o co chodzi. Piszesz o tym regularnie co parę dni ze swoimi kretyńskimi uśmieszkami, czyżby coś bolało?
Jakoś nigdy ani ja ani osoby z mojego otoczenia nie czuliśmy się FC Górnika. GieKSa zamiast na mecze u siebie czy wyjazdy jeździ na KSG ? Chodzimy w ich barwach zamiast w swoich ?

Od razu odpowiem ci że NIE, więc w czym tkwi problem ?

Na_lajcie

Post autor: Na_lajcie » 09.12.2013, 15:21

encepence pisze:Chodzimy w ich barwach zamiast w swoich ?
No i tu bym polemizował. Czasem maszerując przez Kato mam wrażenie że jestem w Zabrzu...szczególnie zimą, aczkolwiek są tacy, którzy też mają barwy GKS.

encepence

Post autor: encepence » 09.12.2013, 15:32

Na_lajcie pisze:
encepence pisze:Chodzimy w ich barwach zamiast w swoich ?
No i tu bym polemizował. Czasem maszerując przez Kato mam wrażenie że jestem w Zabrzu...szczególnie zimą, aczkolwiek są tacy, którzy też mają barwy GKS.

Przecież Katowice są niebieskie? Jak to możliwe że widzisz barwy koalicji ?

A tak na serio to trochę się przypierdalasz się na siłę. To normalne, że się chodzi w barwach swoich czy zgody. Ja mieszkam na niebieskim terenie i regularnie widzę barwy Widzewa, zdarzyły się też Elany i nie widzę w tym większego problemu, chyba że coś ze mną jest nie tak to najmocniej przepraszam.

tuwimianin.

Post autor: tuwimianin. » 09.12.2013, 15:38

Na setnych WDŚ obecnych pięcioro fanów Igloopol-u Dębica. Wielkie dzięki za gościnę. PozdRo
IGLOOPOL DĘBICA

Silnoręki

Post autor: Silnoręki » 09.12.2013, 15:39

>>JRS<< pisze:
Silnoręki pisze:
Bez tej wiaty na Bukowej1, to zawiele byscie nie zdzialali w ultras.My robimy tyle na ile mozemy, a ci co pisza slabo przez nich przemawia wylacznie taka gorolska zawisc.Nikt nie kaze wpisywac sie tutaj nikomu ze strony Gksu lub Ksg, ale jednak to robia z znanej jw przyczyny ;).
Derby na mocny + we wszystkich aspektach ultrasowsko-szalikowo-sportowych.DeRby dla Ruchu.[/quote]

Gdybanie gdyby nie było dachu... a jakby piro było legalne to na każdym meczu byłoby odpalane - co te zdanie wprowadziło do tematu? Nic, tyle samo co Twoje. My także robimy tyle na ile możemy, możemy wykorzystać dach - wykorzystujemy. Poza tym wiele lepiej mieć 1 atut i się w nim specjalizować, niż kombinować na różne sposoby ze średnim skutkiem. Jeśli wyrażę na coś swoją opinie to przemawia przeze mnie ''gorolska zawiść''? I chyba tym powodem mojego postu nie jest marna ultraska z mojej strony?
KATOWICE

localfan

Post autor: localfan » 10.12.2013, 12:15

Jakaś flaga gospodarzy zalicza debiut? Chodzi mi o pokaźną fanę RUCH CHORZÓW, której wcześniej nie było widać na Cichej
Zjednoczone, młode serca, pięści twarde tak jak stal. NIGDY nie stracimy wiary w to co siłę daje nam.

eryk80

Post autor: eryk80 » 10.12.2013, 13:40

Chuliganka Ruchu to czołówka ekstraklasy natomiast ultraska broni się przed utrzymaniem w 3 lidze, albo nie maja pomysłu albo to totalnie bez talentu chłopaki.

ks.ruch19.20

Post autor: ks.ruch19.20 » 10.12.2013, 17:21

Obrazek
Obrazek
Obrazek

oberschlesien321

Post autor: oberschlesien321 » 10.12.2013, 18:28

eryk80 pisze:Chuliganka Ruchu to czołówka ekstraklasy natomiast ultraska broni się przed utrzymaniem w 3 lidze, albo nie maja pomysłu albo to totalnie bez talentu chłopaki.
Właśnie pomysły to mają ZAJEBISTE , gorzej z możliwościami ( stadion )

Oprawa "Niebieskie Żniwa" ( Zastosowane były wyciągniki żeby lepiej ją było widać )

Oprawa "Niebiescy" i "przypadkowy" zanik prądu w momencie odpalenia rac ;)

Oprawa na "Ultras Niebiescy" na meczu z Wisłą ( Race spadochronowe )

No i Setne WDŚ Pierwsza wyszła słabo No ale ta druga według mnie była bardzo dobra ! Hasło zajebiste do tego kartoniada i masa pirotechniki ( Race spadochronowe - nie pamiętam żeby ktoś wcześniej ich używał )

SILESIA FAN

Post autor: SILESIA FAN » 10.12.2013, 18:36

Zgaszenie swiatla na stadionie mistrzostwo.Nie przypominam sobie, aby ktos w ten sposob robil oprawe na swiecie.

Macjek

Post autor: Macjek » 10.12.2013, 20:24

Ultras Niebiescy robi wszystko co w swojej mocy , ale ma niekorzystne pole do popisu jakim jest stary stadion mimo to zawsze na derbach jest godna oprawa. Pirotechnika też często występuje. Ktoś pisał że nie mają pomysłu ... Jak nie mają skoro zastosowali jak już wspominane było rakietnice, czy wysięgniki przy oprawie z Lechem "Niebieskie Żniwa". Poza tym już nie pierwszy raz race zostały odpalone za płotem stadionu czy na dachu zajazdu znajdującego się w sąsiedztwie stadionu. Także ten stary przestarzały stadion wykorzystują w pełni! Druga sprawa to finanse gdzie na meczach zbierają o wiele wiele wiele mniej kasy niż u innych ekip.

KATOWICE'64

Post autor: KATOWICE'64 » 10.12.2013, 21:06

Ja to widzę tak Was satysfakcjonują takie oprawy jakie robicie i dla Was to jest zajebiste dla innych juz mniej. Jedyne co mi z tej oprawy się podobało były fajerwerki bo naprawdę konkretne i kosztowały sporo pieniędzy Was.

A pirotechnika po za stadionu to lipa, pokazuję że można ją wykluczyć z meczy.

Neo

Post autor: Neo » 10.12.2013, 22:18

Obrazek

Zbiórki i przemarsze na WDŚ - liczby, relacje, zdjęcia, filmy

[link]

Obrazek

Morginhio
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Morginhio » 10.12.2013, 23:00

PyskatySK pisze:U Was natomiast powtarza się jeden motyw non stop.
Zmieniają się tylko postacie i teksty, jasne jest to całkiem efektowne, wykorzystujecie potencjał Blaszoka, ale robi się to nudne...
My próbujemy wprowadzać innowacyjność w każdej oprawie jaką prezentujemy, niestety stadion Nam w c*** to uniemożliwia. Bez spiny.
bez spiny, ale jedyne co zrobiliście innowacyjnego to zgaszenie światła na poprzednich derbach. Wszystko co zrobiliście na ostatnich derbach u nas było już dawno ćwiczone w większej i efektowniejszej skali.
Równie dobrze można by Legii zarzucić ze ich kartoniady są nudne, podświetlane folie to nasza specjalność, co nie znaczy że innych elementów też nie ćwiczymy.
Szacunek dla waszych ultrasów za chęci, coś się przez ostatni rok u was ruszyło, ale sporo jeszcze wody upłynie w rzece zanim zbliżycie się do naszego poziomu w ultrasowskim rzemiośle.

fluor

Post autor: fluor » 10.12.2013, 23:09

jot_pe pisze:
localfan pisze:A Ruch kiedy zrobił taką oprawę na derbach, żeby o niej mówić latami? ( pytam bez napinki, bo nie pamiętam).
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LklRb4qz2A4[/youtube]

ż@bol

Post autor: ż@bol » 10.12.2013, 23:22

encepence pisze:Widzę, że niebieska patologia w internetowej ofensywie.

Ja poproszę kolegę Łukasza żeby wyjaśnił nam o co chodzi z tym FC Górnika bo poza tobą chyba nikt nie wie o co chodzi. Piszesz o tym regularnie co parę dni ze swoimi kretyńskimi uśmieszkami, czyżby coś bolało?
Jakoś nigdy ani ja ani osoby z mojego otoczenia nie czuliśmy się FC Górnika. GieKSa zamiast na mecze u siebie czy wyjazdy jeździ na KSG ? Chodzimy w ich barwach zamiast w swoich ?
już nudne jest to gadanie o FC Górnika, tak jak napisał encepence, GieKSa godnie reprezentuje swój klub więc nie wiem skąd to pierdolenie

na_chwile

Post autor: na_chwile » 11.12.2013, 00:03

Morginhio, piszesz tak jakbyście wyprzedzali ultraskę Ruchu o lata świetlne, a tak nie jest.
Wasze oprawy 7/10, oprawy Ruchu 6/10. Obiektywnie, tyle ode mnie.

PG1945PG

Post autor: PG1945PG » 11.12.2013, 01:33

Dobre Derby, ktore swietnie ogladalo sie w TV.Jeszcze raz gratulacje zwyciestwa.
Podobno bezsilni zabole dali upust zlosci wyladowujac frustracje na martwych rzeczach.
Co za cipy grochowe haha.
ObrazekObrazek

Goleszow

Post autor: Goleszow » 11.12.2013, 01:43

Dobra oprawe idzie zrobic na każdym sektorze .
Na Ruchu wszystko idzie zrobic sektorowki ,pasy,kartoniade dobre piro ,swiece dymne, flagi na kijach itd .
Po prostu Ruch nie ma dobrej ultraski / kasy i tyle wiadomo żeby zrobic sektorówke czy inne dobre oprawy trzeba mieć sporo pieniędzy .
Ultras to tez wykonanie oprawy niekiedy można zrobic coś za małe pieniądze sporo takich opraw jest na mniejszych stadionach we Włoszech czy Hiszpanii i maja podobne sektory do sektorów na Ruchu w różnych ligach .

Akcjanaplus87

Post autor: Akcjanaplus87 » 11.12.2013, 01:44

PG1945PG pisze:Dobre Derby, ktore swietnie ogladalo sie w TV.Jeszcze raz gratulacje zwyciestwa.
Podobno bezsilni zabole dali upust zlosci wyladowujac frustracje na martwych rzeczach.
Sprostowanie. Fani Górnika po meczu dali upust złości wyładowując się na twoich koleżankach z Okrzei. Czyli dzień jak co dzień na gliwickim podwórku. Bez pozdrowień.

bort14

Post autor: bort14 » 11.12.2013, 01:57

Akcjanaplus87 pisze:
PG1945PG pisze:Dobre Derby, ktore swietnie ogladalo sie w TV.Jeszcze raz gratulacje zwyciestwa.
Sprostowanie. Fani Górnika po meczu dali upust złości wyładowując się na twoich koleżankach z Okrzei. Czyli dzień jak co dzień na gliwickim podwórku. Bez pozdrowień.
Ja slyszalem, ze zrobili podobna akcje sprzetowa jak Cracovia.
Qui seminat inquitatem, meter mala

bort14

Post autor: bort14 » 11.12.2013, 02:12

Goleszow pisze:Dobra oprawe idzie zrobic na każdym sektorze .
Na Ruchu wszystko idzie zrobic sektorowki ,pasy,kartoniade dobre piro ,swiece dymne, flagi na kijach itd .
Po prostu Ruch nie ma dobrej ultraski / kasy i tyle wiadomo żeby zrobic sektorówke czy inne dobre oprawy trzeba mieć sporo pieniędzy .
Ultras to tez wykonanie oprawy niekiedy można zrobic coś za małe pieniądze sporo takich opraw jest na mniejszych stadionach we Włoszech czy Hiszpanii i maja podobne sektory do sektorów na Ruchu w różnych ligach .
Tak tylko, ze za piro stadiony lub cale sektory, sa zamykane.Dodatkowo na klub naklada sie spore kary finansowe, a wiadomo w Ruchu nie przelewa sie pod tym wzgledem.
Dopoki nie bedzie legalizacji piro, to kibice beda miec dylemat jak odpalac, aby klub nie ponosil ogromnej straty finansowej.
Kibice Ruchu kolejny raz spisali sie bardzo dobrze odpalajac piro za plotem.
Qui seminat inquitatem, meter mala

localfan

Post autor: localfan » 11.12.2013, 07:33

fluor pisze:
jot_pe pisze:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LklRb4qz2A4[/youtube]
Rzeczywiście, oprawy fajne, no ale ku*** szczerze to mówi się o nich 'latami' ? :)

ODPOWIEDZ