Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
O ile się nie mylę, to flaga ,,Chuliganeria" długo nie wisiała, ponieważ klub zakazał jej wywieszania.
to prawda, flaga dluzszy czas nie widziala bo byla zakazywana przez delegatów na meczach
Z topowych ekip na pewno każda straciła przez te długie lata trwania ruchu kibicowskiegoSiódemka pisze:Czy jest w Polsce ekipa ktora nigdy nie stracila zadnej flagi?
Chociaż pewnie jakies sie znajdą sezonowe lokalne ekipki które nigdy nie straciły bo nie miały takiej okazji nawet
To pytanie zadano w najnowszej Drodze Legionisty w wywiadzie z ekipą Bugu. Padła odpowiedź, że żadnych decyzji na razie nie było, więc zgoda trwa dalej.mr_who pisze:Ciekawi mnie jak po rozpadzie zgody Legia-Pogoń wygląda sytuacja w ich FC, mam na myśli zgodę Bug Wyszków-Huragan Wołomin-Chemik Police
Nie bylo niczym wyjatkowym , ze ktos gdzies pojechal w 10 osob a ze soba mieli 5 flag :).A pewnie znalazlbys przypadki gdzie flag bylo wiecej niz osob na sektorze . Zreszta wystarczy poczytac stare ziny czy posluchac opowiesci osob jezdzacych przed laty zeby zauwazyc , ze flagi musialy zmieniac wlascicieli.
Teraz nie wiem czy to bylo w tym czy innym temacie ale niedawno padlo te same pytanie i odpowiedz byla KSZO Ostrowiec. Chociaz mi sie wydaje ze kiedys Korona im jakas barwowke kroila ale moge sie mylic, najlepiej niech napisze ktos z tych w.w. Klubow.Siódemka pisze:Czy jest w Polsce ekipa ktora nigdy nie stracila zadnej flagi?
Pozdro
Żadna miejscowość 2 tysięczna wioska i brak jakichkolwiek kibiców. Jeśli chodzi chodzi o samą Gminę to dominacja RUCHU.Myslowicka GieKSa pisze:a miejscowość Miedźna koło Bojszów Nowych? Tez chyba GKS Tychy?
A mnie trapi co znaczy Leberra w skrócie ULK 97? I jeszcze pare innych nazw ekip, które też nie do końca wiem co znaczą, ale można się domyślić. Ale to najbardziej bo słowo leberra mi się z niczym nie kojarzy, a patrząc po słownikach to zagraniczne słowo to nie jest.
-
Nowa Huta 1906
Raczej LEBERA --- ślepota wrodzona.
BARWY cRACOVII TO NASZA PASJA
WISŁA KRAKÓW
NAJSTARSZY POLSKI KLUB W KRAKOWIE !
WISŁA KRAKÓW
NAJSTARSZY POLSKI KLUB W KRAKOWIE !
Do kogos z Wroclawia.Czesto na murach w waszym miescie powtarza się motyw identycznej trupiej czachy mi się ona kojarzy z bajka z lat 90 Yattaman.To jest logo jakiejś ekipy?

Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 
https://www.facebook.com/pages/Ave-Szpo ... 8746622734
Taka zajawka pewnych osób co mają wprawę w sprejowaniu..
Taka zajawka pewnych osób co mają wprawę w sprejowaniu..
-
berserk1908
:) http://pl.wiktionary.org/wiki/leberaNowa Huta 1906 pisze:Raczej LEBERA --- ślepota wrodzona.
Chyba raczej LebeRRa
We Włocławku tylko ŁKS!!!
Czy można na stadion wnieść ochraniacz na zęby?
Widziałem przypadki, że za znalezienie szczęki nie wpuszczali ludzi.
Lechia Gdańsk!
-
Mirek Jowisz
Po dzisiejszym meczu Wisła-Śląsk mam pytanko. Z tego co wiem podczas meczy Śląska z Wisłą/Lechią Śląsk nie pozdrawia Motoru. Dziś natomiast Wisła pozdrowiła (tak w TV było słychać) Polonię Przemyśl. Jak Śląsk zapatruje się na to, że pozdrowiona została ekipa która ostatnio wspólnie z dwoma inymi klubami zaatakowała ich zgodę??
-
sircharles
Leverkusen - Man Utd.

Do kogo odnosi się ten transparent?

Do kogo odnosi się ten transparent?
-
Mirek Jowisz
Z tego co mi wiadomo do chłopaka z Oławy któremu skończył się zakaz, a działa tam na trybunach
To są ustalenia wewnętrzne Śląska.Wisła ma swoje.Po dzisiejszym meczu Wisła-Śląsk mam pytanko. Z tego co wiem podczas meczy Śląska z Wisłą/Lechią Śląsk nie pozdrawia Motoru. Dziś natomiast Wisła pozdrowiła (tak w TV było słychać) Polonię Przemyśl. Jak Śląsk zapatruje się na to, że pozdrowiona została ekipa która ostatnio wspólnie z dwoma inymi klubami zaatakowała ich zgodę??
Tak.Komisyjnie przez dwie ekipy.Lex Steele pisze:A jak to jest po zerwaniu zgód ? Np : Jaga & Wisła, Pogoń & Legia. Czy wtedy graffiti zgodowe są zamalowywane ?
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.
Słuchaj ciulu.Bardzo nie ładnie jest wbijać komuś na temat rodziców.Lex Steele pisze:Komisyjnie, to twój tata policjant i twoja mama aspirantka jest testowana przez bardzo złych kiboli :)??? pisze:Tak.Komisyjnie przez dwie ekipy.Lex Steele pisze:A jak to jest po zerwaniu zgód ? Np : Jaga & Wisła, Pogoń & Legia. Czy wtedy graffiti zgodowe są zamalowywane ?
Gdybym cię spotkał i usłyszał taki tekst to pewnie byś dostał w p**** i się nakrył nogami.
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2pta ... pnsh6Q_nHU ten herb został przestrzelony w 2013 dopiero przez CraxeLex Steele pisze:A jak to jest po zerwaniu zgód ? Np : Jaga & Wisła, Pogoń & Legia. Czy wtedy graffiti zgodowe są zamalowywane ?
-
tylko pytam
Ostatni spis ludności w Czechach wykazał, że aż 26% osób nie zadeklarowało żadnej narodowości, więc nie przywiązywałbym do niego zbyt wielkiej wagi. Podbijam zatem pytanie. Banik to Czesi czy Ślązacy?bort14 pisze:Czy kibice Banika Ostrawa prywatnie, sa Slazakami lub wylacznie Czechami?
Dokladnie chodzi mi o deklaracje w spisie ludnosci (o ile byla taka przeprowadzana w Czechach), a nie sugerowanie sie trybunami zwlaszcza ze maja swoja zgode z Katowic.
-
Twoje Zdrowie
Dopiero? To kiedy miał być, jak pojawił się tam we wrześniu tego roku? :)Pismejker pisze:http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2pta ... pnsh6Q_nHU ten herb został przestrzelony w 2013 dopiero przez CraxeLex Steele pisze:A jak to jest po zerwaniu zgód ? Np : Jaga & Wisła, Pogoń & Legia. Czy wtedy graffiti zgodowe są zamalowywane ?

Można wiedzieć jaki jest kibicowski herb Jagi?19SZ27 pisze:Ten herb nie ma nic wspólnego z zgodą. Nie jest to kibicowski herb, a po drugie do użytku wszedł już po zerwaniu zgody z Wisłą, także c*** wie kto go nabazgrał :)
Zagłębie Lubin Ponad Wszystko
zubri pisze:Można wiedzieć jaki jest kibicowski herb Jagi?19SZ27 pisze:Ten herb nie ma nic wspólnego z zgodą. Nie jest to kibicowski herb, a po drugie do użytku wszedł już po zerwaniu zgody z Wisłą, także c*** wie kto go nabazgrał :)

-
REDSOLDIER
Ciekawi mnie jaki jest stosunek ukraińskich ekip kibicowskich do partii i dzialalnosci Witalija Kliczko (UDAR) ?
Tak do kogoś ze śląska, mam nadzieje, że pytanie nie wywoła zbędnej napinki. Która z dwóch ekip lepiej się prezentuję pod względem H, stricto kibicowskim czy lepiej jest widoczna na mieście Górnik w Gliwicach czy Ruch w Katowicach? Tak zastanawiałem się, że właściwie ich sytuacja jest podobna, oba fan cluby istnieją w miastach w której jest rodzima drużyna, a pomimo tego dają sobie całkiem dobrze radę.
Łódzki Klub Sportowy jedynym słusznym wyborem,
nigdy nie zejdę na złą stronę.
nigdy nie zejdę na złą stronę.
-
pijany powietrzem
czemu "kucharze"? ma to jakieś głębsze przesłanie?
http://i29.tinypic.com/2nb4t1h.jpg
To jest odpowiedź na prezentację Hutnika który wcześniej gotował Podkapacką Ośmiornicę.
Na obecną chwile mysle że FC Gliwice, nie bez znaczenia jest to jak prezentują się kibice rodzimej drużyny, Piasta nie ma co porównywać z GKSem więc Toricda Gliwice ma dużo łatwiej w mieście niż katowicki RuchJarcar pisze:Tak do kogoś ze śląska, mam nadzieje, że pytanie nie wywoła zbędnej napinki. Która z dwóch ekip lepiej się prezentuję pod względem H, stricto kibicowskim czy lepiej jest widoczna na mieście Górnik w Gliwicach czy Ruch w Katowicach? Tak zastanawiałem się, że właściwie ich sytuacja jest podobna, oba fan cluby istnieją w miastach w której jest rodzima drużyna, a pomimo tego dają sobie całkiem dobrze radę.
pijany powietrzem pisze:czemu "kucharze"? ma to jakieś głębsze przesłanie?
To jest odpowiedź na tą oprawę http://i43.tinypic.com/4r2hsi.jpg
Wiem, że to może słabe porównanie, ale żyję w Gliwicach 20 lat, mieszkam praktycznie w centrum, barwy Górnika widziałem raz. W Katowicach byłem może 40-50 razy, barwy Ruchu w ścisłym centrum widziałem 2 razy (stawowa i dworzec). Wiadomo, być może to zbieg okoliczności, ale generalnie Górnik w Gliwicach poza Kopernikiem, Łabędami i ewentualnie jakimiś wiejskimi dzielnicami w stylu Wójtowa Wieś, czy Wilcze Gardło się nie pokazuje.Jarcar pisze:Tak do kogoś ze śląska, mam nadzieje, że pytanie nie wywoła zbędnej napinki. Która z dwóch ekip lepiej się prezentuję pod względem H, stricto kibicowskim czy lepiej jest widoczna na mieście Górnik w Gliwicach czy Ruch w Katowicach? Tak zastanawiałem się, że właściwie ich sytuacja jest podobna, oba fan cluby istnieją w miastach w której jest rodzima drużyna, a pomimo tego dają sobie całkiem dobrze radę.
No ale cóż, tak naprawdę jednoznacznej odpowiedzi nie dostaniesz. KSGKS będą twierdzić, że w po całych Gliwicach mogą sobie chodzić po barwach, a w Katowicach Ruchu nie uświadczysz, a druga strona będzie mówić zgoła co innego.
Trzęsacz szkoda na ciebie klawiatury etc
Nie da sie odpowiedzieć na to pytanie obiektywnie, myślę, że są to podobne ekipy, optycznie z racji że Torcida ma łatwiejszego rywala może wydawać się że oni, procentowo w skali miasta też stanowią większą siłę niż Ruch w Katowicach, jednak są to tylko złudzenia, gdyż same Katowice mają o 120 000 mieszkańców więcej niż Gliwice, więc liczbowo prezentują się oba Fan Cluby podobnie. Jeśli chodzi o aspekt "H" tylko konfrontacja mogłaby odpowiedzieć na to pytanie, dużo chłopaków z Katowic jest w PFie podobnie pewnie sytuacja ma się z Żabolami z Gliwic i ich chuliganką
Osobiscie uwazam ze te 10lat wstecz to Fc Gliwice mialy zdecydowanie lepsza ekipe. Patrzac na Kopernik i Labedy, czasy osob takich jak bracia B i K, to terazniejsza zaloga z kopernika i labed moze jedynie pozazdroscic. Sosnica chyba trzyma staly poziom.
Zdecydowany regres na nasza korzysc.P1945G pisze:Osobiscie uwazam ze te 10lat wstecz to Fc Gliwice mialy zdecydowanie lepsza ekipe. Patrzac na Kopernik i Labedy, czasy osob takich jak bracia B i K, to terazniejsza zaloga z kopernika i labed moze jedynie pozazdroscic. Sosnica chyba trzyma staly poziom.
Panowie a jak to wygląda w klubach na Śląsku? Chodzi mi dokładniej o to, czy są raczej "przejęte" przez danych fanatoli, czy raczej w te sprawy nikt się nie miesza i bawi obok siebie? Pytam, bo w Łodzi jest dość wyraźny podział, w jednych dyskotekach bawi się ŁKS, a w innych Widzew, dość często dochodzi do wjazdów, i tak zastanawia mnie czy np Ruch ma dyskotekę w której się bawi w Katowicach gdzie jest GKS itd.
Nie powiem Ci jak jest w KAtowicach ale w fan clubach w których jest podział na Ruch / KSGKS poprostu kazdy ma swoje miejsce do zabawy i jeśli ktoś zabłądzi nie tam kaj trzeba naj normaniej w świecie dostaje w łebDK08 pisze:Panowie a jak to wygląda w klubach na Śląsku? Chodzi mi dokładniej o to, czy są raczej "przejęte" przez danych fanatoli, czy raczej w te sprawy nikt się nie miesza i bawi obok siebie? Pytam, bo w Łodzi jest dość wyraźny podział, w jednych dyskotekach bawi się ŁKS, a w innych Widzew, dość często dochodzi do wjazdów, i tak zastanawia mnie czy np Ruch ma dyskotekę w której się bawi w Katowicach gdzie jest GKS itd.
-
FB produkcja
W Katosach są duże kluby jak ene pompa czy spiż i nie ma tam starć między kibicami (przynajmniej ja nie widziałem a bywam) a jak pytasz o małe knajpy to wszędzie jest także komu kibicuje dana dzielnica na której znajduję się knajpa to należy do tej (no i to raczej logiczne)BEsport pisze:Nie powiem Ci jak jest w KAtowicach ale w fan clubach w których jest podział na Ruch / KSGKS poprostu kazdy ma swoje miejsce do zabawy i jeśli ktoś zabłądzi nie tam kaj trzeba naj normaniej w świecie dostaje w łebDK08 pisze:Panowie a jak to wygląda w klubach na Śląsku? Chodzi mi dokładniej o to, czy są raczej "przejęte" przez danych fanatoli, czy raczej w te sprawy nikt się nie miesza i bawi obok siebie? Pytam, bo w Łodzi jest dość wyraźny podział, w jednych dyskotekach bawi się ŁKS, a w innych Widzew, dość często dochodzi do wjazdów, i tak zastanawia mnie czy np Ruch ma dyskotekę w której się bawi w Katowicach gdzie jest GKS itd.
GG 42472359
[email protected]
[email protected]
-
Oberschlesien14
w dużych katowickich klubach bawi się połowa Śląska i Zagłebia więc cieżko wskazać kto rządzi. Często widać znajome ryje i wrogów i swoich.Co innego na imprezowniach osiedlowych/mniejszych miast gdzie wiadomo,że rządzą osoby z danej dzielnicy,ale ta czołowka czyli Energy Poma i Spiż to mieszanka wybuchowa.Czasami zdarzają sie jakieś przepychanki :),ale jednak w większości zachowujemy raczej spokój.