Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
a to FC ekipy gospodarzy, nie jest juz gospodarzem? :) takich sytuacji jest wiele
z jednej strony jest, a z drugiej FC to goście, zależy pod jakim kątem spojrzysz ;) Możesz podać jakieś przykłady? ;)
Bo w czwartek nie ma jeszcze nowych flagmokry_john pisze:dlaczego ROW Rybnik zawsze rozgrywa swoje mecze w piątki ?
Pamietam, ze miał miejsce taki przypadek na wyjeździe Arki Gdynia(gdzie, rok?). Kibiców z jednego fc było więcej niż reszty Arkowcow. Arka zdjela flagi pozostawiając flage jednego Fc.
Jeśli mówimy o tej samej sytuacji to chodzi o TPAG (Tczew).Defender pisze:Pamietam, ze miał miejsce taki przypadek na wyjeździe Arki Gdynia(gdzie, rok?). Kibiców z jednego fc było więcej niż reszty Arkowcow. Arka zdjela flagi pozostawiając flage jednego Fc.
Gdyby tak poszperać w wyjazdach Ruchu ,czy Górnika to pewnie nie jeden raz FC stawił się w więcej osób niż ekipa z Chorzowa czy Zabrza.
Ale on wyraznie napisal ze mu chodzi o meczu u siebiea nie o wyjazdach gdzie wiadomo ze w niektorych ekipach (np Gornik, Ruch, Widzew) to nieraz sie zdarzylo ze z silnych FC bylo wiecej osob niz z miasta klubu.
Pozdro
Tez mi sie tak wydawalo, ale raczej takie cos nie ma chocby dlatego ze w tych mniejszych miasteczkach tym klubem zyja. Moze sie jednak jakies wyjatki znajda? Jakby co to dawac. Tez mnie to ciekawi. :)GŚ1920 pisze: nie podam ci teraz przykladu, ale w nizszych ligach z pewnoscia takie sytuacje sie zdazaja.
Pozdro
-
ŚNIEŻNY WARAN
W latach 80-tych i 90-tych nierzadko na wyjazdy Górnika Wałbrzych jeździło więcej ludzi z FC Świdnica niż z Wałbrzycha i pozostałych FC razem wziętych. Zdarzyły się chyba nawet takie wyjazdy, że stawiali się tylko oni lub stanowili 90% grupy. Natomiast jeśli chodzi o mecze u siebie to wątpię żeby taka sytuacja gdzieś miała miejsce.
myśle że na Górniku albo Ruchu na niektórych meczach jest więcej ludzi z FC niz z Zabrza/Chorzowa, zwłaszcza tych mniej atrakcyjnychŚNIEŻNY WARAN pisze:W latach 80-tych i 90-tych nierzadko na wyjazdy Górnika Wałbrzych jeździło więcej ludzi z FC Świdnica niż z Wałbrzycha i pozostałych FC razem wziętych. Zdarzyły się chyba nawet takie wyjazdy, że stawiali się tylko oni lub stanowili 90% grupy. Natomiast jeśli chodzi o mecze u siebie to wątpię żeby taka sytuacja gdzieś miała miejsce.
Górnik Łęczna od dluzszego czasu wywiesza jedna mala flage serbska. O co w tym chodzi? Po prostu poparcie Kosovo je Serbia, czy moze jakies Kontakty lub jakis (ew. byly?) pilkarz? Tu foto: http://www.torcida.eu/2013/rybnik_leczn ... tos/43.jpg
Z gory dzieki za odpo!
Raczej bym stawial na inna ekipe z GS. Chodzi mi o GKS Ruch Radzionkow. Z tego co mi wiadomo to maja swoich kibicow zarowno w Radzionkowie jak i w Bytomiu. Czy byly sytuacje na tych meczach na ktorych sie w mlynie ponizej 100/150 osob znalezli ze bylo wiecej fanow z Bytomia niz z Radzionkowa ???
Pozdro
Z gory dzieki za odpo!
To sie nazywa wiara a nie moda. ;) A tak ogolnie to ciezko do okreslenia jesli o te 3 najwieksze ekipy z GS (Gieksa, Gornik, Ruch, kolejnosc alfabetyczna zeby sie nikt nie prul :-) ) chodzi. Raczej to nikt nie liczyl a jakby nie patrzec to przeciez zawsze te przynajmniej 2-3tys. mieszkancy w.w.miast na swoje Kluby lazili. (nie liczac jakies budowy, ograniczone miejsca z powodu kar, lub lata 90te/poczatku 2000ne).PyskatySK pisze:Mimo wszystko wydaje mi się, że jednak nie.
Prędzej bym stawiał na to, że u Nas na Ruchu (choć nie wiem czy był taki przypadek), bo w samym Zabrzu to moda na Górnika była chyba zawsze dość duża i ludzie chodzili na Roosevelta niezależnie od wyników.
Raczej bym stawial na inna ekipe z GS. Chodzi mi o GKS Ruch Radzionkow. Z tego co mi wiadomo to maja swoich kibicow zarowno w Radzionkowie jak i w Bytomiu. Czy byly sytuacje na tych meczach na ktorych sie w mlynie ponizej 100/150 osob znalezli ze bylo wiecej fanow z Bytomia niz z Radzionkowa ???
Pozdro
-
jebać cenzure
jeśli chodzi o Górnik to jakimś wyznacznikiem może być ta lista wrzucona w neta po wielkich derbach śląska, jak procent stanowili tam ludzie z Zabrza?wibrator pisze:myśle że na Górniku albo Ruchu na niektórych meczach jest więcej ludzi z FC niz z Zabrza/Chorzowa, zwłaszcza tych mniej atrakcyjnychŚNIEŻNY WARAN pisze:W latach 80-tych i 90-tych nierzadko na wyjazdy Górnika Wałbrzych jeździło więcej ludzi z FC Świdnica niż z Wałbrzycha i pozostałych FC razem wziętych. Zdarzyły się chyba nawet takie wyjazdy, że stawiali się tylko oni lub stanowili 90% grupy. Natomiast jeśli chodzi o mecze u siebie to wątpię żeby taka sytuacja gdzieś miała miejsce.
-
Super_Mario
Zastal i Falubaz to ci sami ludzie?
Jeśli uznać ją za prawdziwą to 1/4 :)j**** cenzure pisze:jeśli chodzi o Górnik to jakimś wyznacznikiem może być ta lista wrzucona w neta po wielkich derbach śląska, jak procent stanowili tam ludzie z Zabrza?wibrator pisze:myśle że na Górniku albo Ruchu na niektórych meczach jest więcej ludzi z FC niz z Zabrza/Chorzowa, zwłaszcza tych mniej atrakcyjnychŚNIEŻNY WARAN pisze:W latach 80-tych i 90-tych nierzadko na wyjazdy Górnika Wałbrzych jeździło więcej ludzi z FC Świdnica niż z Wałbrzycha i pozostałych FC razem wziętych. Zdarzyły się chyba nawet takie wyjazdy, że stawiali się tylko oni lub stanowili 90% grupy. Natomiast jeśli chodzi o mecze u siebie to wątpię żeby taka sytuacja gdzieś miała miejsce.
Rybnik, to Fc Gornika, a ROW jego zgoda wiec suma sumarow postawilbym znak = pomiedzy ROW=Gornik.jms pisze:Zarejestrowałeś sie tu tylko po to żeby zadać te pytanie? Jeśli tak to polecam lekture tego forum, gdzie wielokrotnie osoby z ROW Rybnik tłumaczyły tą sytuację, mi sie tego nie chce szukać, ale jeśli masz czas by rejestrować się to także znajdziesz go by poszukać odpowiedzi na Twoje pytaniebort14 pisze:Wszyscy kibice ROW-u jezdza do Zabrza na Roosvelta czy jest takze czesc ekipy udzielajaca sie wylacznie kibicowsko przy Gliwickiej i nigdy nie bedaca na meczu Gornika?
Oczywiscie chodzi mi o sytuacje przed budowa nowego stadionu, ktory jest obecnie ograniczony ilosciowo.
Jak dla mnie jest, to naciagana sytuacja, a sztama utrzymywana na pokaz.
Kibice KSG twierdza, ze ROW jest oddzielna ekipa i maja z nimi sztame.Majac sztame jest, to najprostsza wymowka o bezproblemowym i regularnym pojawianiu sie na trybunach stadionu w Zabrzu.
Smieszny paradoks, ale mniej wiecej tak ta sprawa wyglada od srodka, gdy przyjrzy sie jej dokladnie.
Jako kibice ROWu oficjalnie nie odniesli sie do sytuacji straty dwoch swoich najwazniejszych flag co jest bardzo zastanawiajace, a wyreczyly ich tutaj posty Gksu i Ksg.
Wiadomo ze ekipa ROWu bez wsparcia Ksg nie odbiega zbytnio poziomem hooliganskim od klubow grajacych w nizszych ligach na Gornym Slasku.
PS. i nie doszukiwałbym się tutaj żadnych paradoksów w tej sytuacji, ba, paradoksem jakimś to może być nazwanie przez Ciebie słowem "WYMÓWKA" tejże zgody wg Ciebie utrzymywanej na pokaz.
Wypowiedz innego kibica.
Czy kibice Banika Ostrawa prywatnie, sa Slazakami lub wylacznie Czechami?A1962K pisze:Mejson ROW sam ma problem z określeniem siebie Jedni gadaja FC inni że zgoda Pracowałem w Rybniku 17 lat i były różne zdania Że ROW to KSG że sztama że piłkarski ROW się dzieli na tych co jeżdżą tylko na KSG i na tych co maja ROW w 4 literach A wogóle rozwalały mnie gadki że "Energetyk" wygłał przegrał"
Dokladnie chodzi mi o deklaracje w spisie ludnosci (o ile byla taka przeprowadzana w Czechach), a nie sugerowanie sie trybunami zwlaszcza ze maja swoja zgode z Katowic.
-
ŚNIEŻNY WARAN
Tylko że kolega pytał chyba o pojedyncze FC, które stawiło się liczniej niż lokalsi a nie wszystkie FC razem wzięte bo takie coś to już spokojnie mogło się zdarzyć.myśle że na Górniku albo Ruchu na niektórych meczach jest więcej ludzi z FC niz z Zabrza/Chorzowa, zwłaszcza tych mniej atrakcyjnych
Jeśli chodzi o przewyższanie FC na wyjazdach w klimatach GŚ to na zwrócenie uwagi zasługuje Jaworznicka GieKSa. Bodajże 2 sezony temu na wyjeździe do Niecieczy, pojechali w 170 osób podczas gdy cała klatka ma pojemność niecałe 300 osób, jeśli mnie pamięć nie myli.??? pisze:Gdyby tak poszperać w wyjazdach Ruchu ,czy Górnika to pewnie nie jeden raz FC stawił się w więcej osób niż ekipa z Chorzowa czy Zabrza.
Tak, pytałem o pojedyncze FC i o przypadek w meczu u siebie, nie na wyjeździe :) czyli jednak nie tak łatwo o przykład :)
Ciekawi mnie jak po rozpadzie zgody Legia-Pogoń wygląda sytuacja w ich FC, mam na myśli zgodę Bug Wyszków-Huragan Wołomin-Chemik Police
Może ktoś z Ruchu przybliżyć los flagi ,,CHULIGANERIA" ?
Dawno nie widziałem jej na waszych trybunach (chyba że za mało uważnie patrzę).
Pozdrawiam
Dawno nie widziałem jej na waszych trybunach (chyba że za mało uważnie patrzę).
Pozdrawiam
mało uważnie patrzysz :)
10.08.2013 Ruch - Legia - http://www.niebiescy.pl/album/ruch_legi ... uze/49.jpg
22.09.2013 Ruch - Śląsk - http://www.niebiescy.pl/album/ruch_slas ... uze/25.jpg
flaga dalej jest i ma sie bardzo dobrze
10.08.2013 Ruch - Legia - http://www.niebiescy.pl/album/ruch_legi ... uze/49.jpg
22.09.2013 Ruch - Śląsk - http://www.niebiescy.pl/album/ruch_slas ... uze/25.jpg
Mało uważnieGŚ1920 pisze:mało uważnie patrzysz :)
Dzięki
Czy jest w Polsce ekipa ktora nigdy nie stracila zadnej flagi?
O ile się nie mylę, to flaga ,,Chuliganeria" długo nie wisiała, ponieważ klub zakazał jej wywieszania.
to prawda, flaga dluzszy czas nie widziala bo byla zakazywana przez delegatów na meczach
Z topowych ekip na pewno każda straciła przez te długie lata trwania ruchu kibicowskiegoSiódemka pisze:Czy jest w Polsce ekipa ktora nigdy nie stracila zadnej flagi?
Chociaż pewnie jakies sie znajdą sezonowe lokalne ekipki które nigdy nie straciły bo nie miały takiej okazji nawet
To pytanie zadano w najnowszej Drodze Legionisty w wywiadzie z ekipą Bugu. Padła odpowiedź, że żadnych decyzji na razie nie było, więc zgoda trwa dalej.mr_who pisze:Ciekawi mnie jak po rozpadzie zgody Legia-Pogoń wygląda sytuacja w ich FC, mam na myśli zgodę Bug Wyszków-Huragan Wołomin-Chemik Police
Nie bylo niczym wyjatkowym , ze ktos gdzies pojechal w 10 osob a ze soba mieli 5 flag :).A pewnie znalazlbys przypadki gdzie flag bylo wiecej niz osob na sektorze . Zreszta wystarczy poczytac stare ziny czy posluchac opowiesci osob jezdzacych przed laty zeby zauwazyc , ze flagi musialy zmieniac wlascicieli.
Teraz nie wiem czy to bylo w tym czy innym temacie ale niedawno padlo te same pytanie i odpowiedz byla KSZO Ostrowiec. Chociaz mi sie wydaje ze kiedys Korona im jakas barwowke kroila ale moge sie mylic, najlepiej niech napisze ktos z tych w.w. Klubow.Siódemka pisze:Czy jest w Polsce ekipa ktora nigdy nie stracila zadnej flagi?
Pozdro
Żadna miejscowość 2 tysięczna wioska i brak jakichkolwiek kibiców. Jeśli chodzi chodzi o samą Gminę to dominacja RUCHU.Myslowicka GieKSa pisze:a miejscowość Miedźna koło Bojszów Nowych? Tez chyba GKS Tychy?
A mnie trapi co znaczy Leberra w skrócie ULK 97? I jeszcze pare innych nazw ekip, które też nie do końca wiem co znaczą, ale można się domyślić. Ale to najbardziej bo słowo leberra mi się z niczym nie kojarzy, a patrząc po słownikach to zagraniczne słowo to nie jest.
Do kogos z Wroclawia.Czesto na murach w waszym miescie powtarza się motyw identycznej trupiej czachy mi się ona kojarzy z bajka z lat 90 Yattaman.To jest logo jakiejś ekipy?

https://www.facebook.com/pages/Ave-Szpo ... 8746622734
Taka zajawka pewnych osób co mają wprawę w sprejowaniu..
Taka zajawka pewnych osób co mają wprawę w sprejowaniu..
Czy można na stadion wnieść ochraniacz na zęby?
Widziałem przypadki, że za znalezienie szczęki nie wpuszczali ludzi.
-
Mirek Jowisz
Po dzisiejszym meczu Wisła-Śląsk mam pytanko. Z tego co wiem podczas meczy Śląska z Wisłą/Lechią Śląsk nie pozdrawia Motoru. Dziś natomiast Wisła pozdrowiła (tak w TV było słychać) Polonię Przemyśl. Jak Śląsk zapatruje się na to, że pozdrowiona została ekipa która ostatnio wspólnie z dwoma inymi klubami zaatakowała ich zgodę??
-
sircharles
Leverkusen - Man Utd.

Do kogo odnosi się ten transparent?

Do kogo odnosi się ten transparent?
-
Mirek Jowisz
Z tego co mi wiadomo do chłopaka z Oławy któremu skończył się zakaz, a działa tam na trybunach
To są ustalenia wewnętrzne Śląska.Wisła ma swoje.Po dzisiejszym meczu Wisła-Śląsk mam pytanko. Z tego co wiem podczas meczy Śląska z Wisłą/Lechią Śląsk nie pozdrawia Motoru. Dziś natomiast Wisła pozdrowiła (tak w TV było słychać) Polonię Przemyśl. Jak Śląsk zapatruje się na to, że pozdrowiona została ekipa która ostatnio wspólnie z dwoma inymi klubami zaatakowała ich zgodę??
Tak.Komisyjnie przez dwie ekipy.Lex Steele pisze:A jak to jest po zerwaniu zgód ? Np : Jaga & Wisła, Pogoń & Legia. Czy wtedy graffiti zgodowe są zamalowywane ?
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2pta ... pnsh6Q_nHU ten herb został przestrzelony w 2013 dopiero przez CraxeLex Steele pisze:A jak to jest po zerwaniu zgód ? Np : Jaga & Wisła, Pogoń & Legia. Czy wtedy graffiti zgodowe są zamalowywane ?