Ważne. Boniek nie poprze policji w sprawie zaqkazu wyjazdów

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Lonsdale_London

Re: Ważne. Boniek nie poprze policji w sprawie zaqkazu wyjaz

Post autor: Lonsdale_London » 28.11.2013, 12:31

Bardzo mnie to cieszy, że odmówił.
W chwili obecnej mamy koniec roku, budżet przyznany policji na 2013 r. właśnie się kończy lub już się skończył i o to właśnie chodzi komendantowi. Oni nie mogą przekroczyć dozwolonej sumy, jeżeli to zrobią to zostanie odjęta od budżetu na przyszły rok a co za tym idzie mniej kasy na podwyżki, nagrody i awanse w Lipcu na święto policji w 2014 r. :):):)
Uważam, że do końca roku powinno być jak najwięcej zgromadzeń, protestów, marszy itp. (oczywiście wszystko legalnie).

Smutne psy nie dostaną nagrody pieniężnej, jak mnie to cieszy :)

iparts.pl
mikifan

Post autor: mikifan » 28.11.2013, 12:35

Lonsdale_London pisze:Bardzo mnie to cieszy, że odmówił.
W chwili obecnej mamy koniec roku, budżet przyznany policji na 2013 r. właśnie się kończy lub już się skończył i o to właśnie chodzi komendantowi. Oni nie mogą przekroczyć dozwolonej sumy, jeżeli to zrobią to zostanie odjęta od budżetu na przyszły rok a co za tym idzie mniej kasy na podwyżki, nagrody i awanse w Lipcu na święto policji w 2014 r. :):):)
Uważam, że do końca roku powinno być jak najwięcej zgromadzeń, protestów, marszy itp. (oczywiście wszystko legalnie).

Smutne psy nie dostaną nagrody pieniężnej, jak mnie to cieszy :)

i gitara, niewiele potrafią, niewiele mogą i niewiele zarobią :)

KaczyP

Post autor: KaczyP » 28.11.2013, 12:53

W ogóle taki pomysł świadczy tylko o słabości psów i całego tego systemu. Tak czy inaczej dalej byśmy jeździli. Czy z zakazem czy bez :) Cieczy mnie postawa Bońka, ale nie tylko bo za kibicami wstawili się m.in. prezesi: Ruchu, Piasta, Górnika i wielu innych klubów. Oby na wyjazdy ruszyło jeszcze więcej ludzi i jeszcze częściej pojawiało się piro.
A.C.A.B.

@C@b

Post autor: @C@b » 28.11.2013, 13:00

KaczyP pisze:W ogóle taki pomysł świadczy tylko o słabości psów i całego tego systemu. Tak czy inaczej dalej byśmy jeździli. Czy z zakazem czy bez :) Cieczy mnie postawa Bońka, ale nie tylko bo za kibicami wstawili się m.in. prezesi: Ruchu, Piasta, Górnika i wielu innych klubów. Oby na wyjazdy ruszyło jeszcze więcej ludzi i jeszcze częściej pojawiało się piro.
A.C.A.B.
A teraz ekipy co dostają zakazy wyjazdowe jeżdżą wszędzie na te mecze ? w 90% jak mają zakaz to nie jeżdżą.

Boniek nie miał wyjścia i musiał odmówić psom, bo inaczej pijarowo by stracił u kibiców, mimo, że mówi że jest pro - kibicowski.

Dziś powiedział tak :
Generalnie jestem przeciwny wyciąganiu odpowiedzialności zbiorowej
A w poniedziałek:
Kibice Śląska Wrocław rzucili racami i, to chwilę później obłożyliśmy ich zakazem wyjazdowy do końca roku
Sam sobie zaprzecza, mówi że jest przeciw karom zbiorowym, a następnego dnia chwali się, że nałożyli karę zbiorową na Śląsk do końca roku.

mikifan

Post autor: mikifan » 28.11.2013, 13:30

@C@b pisze:
KaczyP pisze:W ogóle taki pomysł świadczy tylko o słabości psów i całego tego systemu. Tak czy inaczej dalej byśmy jeździli. Czy z zakazem czy bez :) Cieczy mnie postawa Bońka, ale nie tylko bo za kibicami wstawili się m.in. prezesi: Ruchu, Piasta, Górnika i wielu innych klubów. Oby na wyjazdy ruszyło jeszcze więcej ludzi i jeszcze częściej pojawiało się piro.
A.C.A.B.
A teraz ekipy co dostają zakazy wyjazdowe jeżdżą wszędzie na te mecze ? w 90% jak mają zakaz to nie jeżdżą.

Boniek nie miał wyjścia i musiał odmówić psom, bo inaczej pijarowo by stracił u kibiców, mimo, że mówi że jest pro - kibicowski.

Dziś powiedział tak :
Generalnie jestem przeciwny wyciąganiu odpowiedzialności zbiorowej
A w poniedziałek:
Kibice Śląska Wrocław rzucili racami i, to chwilę później obłożyliśmy ich zakazem wyjazdowy do końca roku
Sam sobie zaprzecza, mówi że jest przeciw karom zbiorowym, a następnego dnia chwali się, że nałożyli karę zbiorową na Śląsk do końca roku.
Masz trochę racji, działa PRowo i nie chce, żeby go flugali po stadionach. Ale z drugiej strony mógłby pójść na łapę psiarni i byłoby poniekąd pozamiatane... A wiadomo, ze z zakazem wyjazdy są o wiele bardziej skomplikowane

Rodowity_Łodzianin

Post autor: Rodowity_Łodzianin » 28.11.2013, 14:13

Na początku bałem się, że Boniek poprze decyzję tego psa, ale ku mojej radości psy dostały kopa w d***.

@C@b

Post autor: @C@b » 28.11.2013, 14:23

Rodowity_Łodzianin pisze:Na początku bałem się, że Boniek poprze decyzję tego psa, ale ku mojej radości psy dostały kopa w d***.
Teraz dostały kopa w d***, ale to oni mają sporo większe możliwości wpływania na zakazy dla kibiców gości np. poprzez wpłynięcie na wojewodów, aby zamykali sektory gości pod byle powodem -> patrz Widzew Łódź już ponad 3 lata goście nie mają wstępu tam więc nie da się "po dobroci" to od nowej rundy będzie tak jak tu + nowelizacja ustawy o przemieszczaniu się kibiców gości, która będzie na początku 2014 roku.

ja22

Post autor: ja22 » 28.11.2013, 14:38

Na to co będzie w nowej rundzie trzeba spokojnie poczekać .Póki co cały czas w kraju odbywają się ciekawe mecze i od ciągłego dramatyzowania i szukania spisków nic się na lepsze nie zmieni

GtWładzię

Post autor: GtWładzię » 28.11.2013, 16:29

Gdyby ten cały pomysł wyszedł od sienkiewicza, byłaby to jak zwykle w tuskolandzie- decyzja stricte PR. Wiadomo,sępy z wiejskiej dużo gadają,mało robią,tym bardziej ten co już po Nas idzie,widać zna się może na polityce wschodu ale nic poza tym. Takich w Naszym środowisku nazywamy "trzęsipłoty".
Ale na to całe zamieszanie wpadł naczelny wódz psów albo jego poplecznik i zapewne było to z góry założone.
Gdyby odpowiedź Bońka i ekstraklapy była pozytywna, mają- w swojej opinii- względny spokój do wczesnej jesieni, każdy przejazd na gościnę po tzw.układzie byłby niejako zgodą do prowokacji przy wejściu itp.
Odpowiedź jednak poszła negatywna,co wydawało się im bardziej prawdopodobne ( Boniek powiedzmy chce utrzymać status quo na łączce z Nami, ekstraklapie stan konta musi grać a kibice gości na niektórych stadionach już są jakimś zastrzykiem finansowym) więc teraz będzie- jak w przypadku powyżej- pełen wachlarz usprawiedliwień dla prowokacji,które DZIWNYM trafem są od paru tygodni jakby nasilone na niektórych stadionach.
W innym temacie pisałem, że przynajmniej w dwóch przypadkach w ub. weekend psy urządzają sobie dodatkowe miejsca pracy na stadionach,zapewne ze śliną na pysku oglądając monitoring.
Pewnie po kolejnej kolejce,rzecznik prasowy już będzie grzał telefon, odpowiadając na durne pytania dziennikarzy,zapewniając opinię publiczną słowami : "a nie mieliśmy racji?".
Umówmy się- jedyną bronią jaką są w stanie z Nami powalczyć są szeroko pojęte prowokacje.Tak było chociażby na Euro,MN czy nie wspominając już zwykłego wyjazdu na jakąkolwiek ligę.
Politycy do spółki z dziennikarzami pocą się jak mogą,by ujebać Nas wizerunkowo,ale trafiają z tymi dyrdymałami do przeciętnego Kowalskiego,który czeka na takie sensacje,nie mniej niż na nowe wydanie Faktu każdego dnia. On na stadion i tak nie pójdzie.
A po Nas to spływa.

Leśny dziad

Post autor: Leśny dziad » 28.11.2013, 23:01

Bardzo dobrze ze @c@b porownal te,dwie wypowiedzi wlasnie to,swiadczy o nas ze,nie jestesmy tepa masa ale myslaca masa , wlasnie porownanie wypowiedzi pokazuje ze myslimy analitycznie , boniek dziala interesownie pamietajcie ze on jest rudy przecie , a wszystko,co rude to ... wiadomo
""W ogóle ,w tamtych latach liczyła się tylko "Tarnovia" .Kibice tej drużyny byli w zdecydowanej większości.Późniejsze sukcesy Unii , sekcja żużlowa , napływ nowej ludności do Tarnowa, zanikanie tradycji mieszczańskich spowodowała że sytuacja się odwróciła .""

To Prawda?

Post autor: To Prawda? » 29.11.2013, 09:15

Miejmy nadzieje ze Boniek cos zmieni...

ODPOWIEDZ