15.10.2013 Londyn, Anglia vs. Polska
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: 15.10.2013 Londyn, Anglia vs. Polska
A teraz wyobraźmy sobie taka sytuację Francuzi graja z Marokańczykami lub Tunezyjczykami w Paryżu a ci gwizdaja na ich hymn. Jestesmy oburzeni czy przyklaskujemy im?
-
Dla gospodarzy tak, ale kibice gości jak są dobrze zorganizowani to wnoszą piro, chociażby Basel na Chelsea, czy nawet teraz Chorwaci na meczu z Szkocją. Wszyscy, którzy przyjeżdżają w dobrej liczbie tam rządzą.Lechita pisze:Racowisko samo w sobie bardzo ładne, dodatkowego smaczku dodaje fakt, że miało ono miejsce na angielskim stadionie, gdzie pokazy pirotechniczne są czymś niespotykanym. Na pewno spory policzek dla tamtejszych zadufanych w sobie służb porządkowych, że ktoś miał czelność naruszyć ich regulaminy porządkowe i obejść wszelkie wyśrubowane systemy zabezpieczeń. W sumie czy gdzieś raca może dawać większą satysfakcję i lepiej smakować niż właśnie w rygorystycznej Anglii?
A angielskie czym zachwycają? Anglia nie jest dziś dla nikogo wzorem. Jedyny zachwyt pozostaje na filmach typu Hooligans :)jarohools pisze:W Polsce ludzie popadli w samozachwyt a nasze stadiony tracął na spontanie bo przecierz najwaźniejsze są jakieś skomplikowane horeografie za kilkadziesiąt tysięcy złotych oczywiście z jakimś rymowanym hasłem, jednolite koszulki czy melodyjny doping Zmierza to w złym kierunku bo nie to powinno być najważniejrze.
To spróbujcie kiedyś zrobić młyn na 20 tys. osób, jeszcze przy fanach przeciwnej drużyny i jechać nawet bez megafonów... Tak się da w Argentynie, ale u nas byłaby klapa.Ten_Typ_Tak_Ma pisze:Swietnie? To widac ze jestes na meczu od swieta. Z relacji znajomego co na gornym sektorze byl wynikalo ze : Sektor na dole spiewa jazda z ku*ami, gora wali jestesmy z wami. Nadole podnosza rece na szkocje, u gory podnosza i jada ''Polska, Polska,'' Przy HSV to tylko dol sie bawil i gorna prawa czesc trybuny a i tak przerwali to ''Polska, Polska''.
Bardzo dobrze, że było dużo osób, dużo pikników. Mnie to cieszy, jak dawne kraje kolonialne, które wzbogaciły sie na grabieży świata, nasi pseudosojucznicy czy wrogowie teraz sami będą skolonizowali, sami sobie taki los zgotowali. I nie ważne czy grają Polacy, Turcy, Chorwaci czy Grecy. Miło patrzeć jak zachodnie stadiony są wtedy przejmowane. :)cheerio pisze:Tak sie zastanawiam nad czym te zachwyty ... spodobała wam sie piknikowa atmosfera rodem z narodowego ??? Z perspektywy TVjak dla mnie nic ciekawego z obu stron sie nie wydarzyło, moze poza racami ... gdy Anglicy byli przy piłce non stop gwizdy ??? To co to jest mentalnosc ultras ??? Gwizdanie czy spiewanie ??? Okrzyki Gramy u siebie, Polska Biało Czerwoni itd. owszem były głosne, ale powtarzalne i nudne. Przy zblizeniach pełno przebierancow i wymalowanych pajacy. Hymn Anglii był juz wygwizdywany podczas meczu ze Szkocją ... u Anglików też raczej słaby repertuar, przynajmniej ten stadionowy, ale dało sie usłyszec England Till i Die czy Rule Britannia. Liczba ??? Przy takiej ilosc Polaków na Wyspach chyba mozna sie było tego spodziewac. Nie wiem czy to jest powód do dumy, gdy na angielskiej ziemi połowa stadionu jest Polska i każdy doskonale wie, że taką sytuację powodują wzgledy gospodarcze, a nie tzw. "fanatyzm" ... A jeżeli myślicie, że Anglicy patrząc na Polaków płakali i wspominali stare dobre czasy to raczej jestescie w błędzie, bo dla nich te całe Ultras to mega szit i nuda. Nawet w latach 80 tego nie było, a jak obejrzycie troche meczy z tamtych lat to zobaczycie, że czasami doping ( a przynajmniej styl dopingowania ) był podobny do tego jaki ogladacie tam dzisiaj. Czytałem forum Man City po meczu z Bayernem, gdzie Niemcy naprawde głosno dopingowali, a Anglicy pisali, że dla nich taki styl dopingowania, który polega na wyklepaniu śpiewnika bez wzgledu na wydarzenia na boisku jest nudny, a gniazdowy stojący tyłem do boiska to wogole jakas abstrakcja. Ich mogą zachwycać pewne elementy jak 'Poznan', ale ogolem dla wiekszosci nie podoba sie taki styl kibicowania jaki preferuje wiekszosc Europy czyli Ultras.
A co ma gwizdanie do mentalności ultras? Bardzo dobrze, że gwiżdżą. Trzeba pokazać przeciwnikom na różne sposoby kto gra u siebie. czy na derbach Stambułu jak się gwiżdże na każde przejęcie piłki przed przeciwnika i rzuca różnymi przedmiotami to już nie są ultrasi? czy to przeszkadza aby za chwile dopingować, robić choreo i odpalać race? Nie.
Dla nich ultras to nuda to ich problem. Dziś się nikt na nich nie wzoruje, zaś ultras się rozprzestrzenia na Afrykę, Azję, Australie... Latynoski styl też jest zbliżony pod ultras. Jest po prostu lepszy.
Jakby styl angielski i przeżywanie tylko tego co się dzieje na boisku miało dotyczyć całego globu to piłka nożna, podobnie jak inne dyscypliny kończyłaby sie na 5-10 najlepszych ligach, no może w piłce ze względu na jej globalność na 15. bo powiedz mi co mieliby przeżywać np. fani w Indonezji, Malezji, Tunezji, Hondurasie czy u nas Polsce, Serbii, Bułgarii i większości krajów?
Przyjęli pod dach Polaków bo nas kochają. Podobnie jak Hindusów, Turków i innych Arabów. Robią to z miłości :)chiacyntjagoda pisze:Cheerio - 100% racji!
Śmieszy mnie ta podnieta na wygwizdywanie hymnu.... i to komu jak komu ale Anglikom? Zrozumiałbym szkopom albo czerwonej zarazie z Moskwy ale ...byłym sojusznikom i krajowi, który przyjął tysiące (jeśli nie miliony?) naszych rodaków (tylko nie piszcie o nienawiści Brytyjczyków do Polaków bo jakoś masowych powrotów do Polski nie widzę) ?
Frekwencja to tylko jedna składowa. Wolisz średnią frekwencję 36 tys. gdzie na najwiekszych klubach ceny biletów są horrendalne, zakazuje się stania, jest wielu turystów, którzy chcą zobaczyć wielkie mecze? Na pewno angielskim fanatykom z dawnych lat to się podoba. Średnia wiekowa widowni w lidze wzrosła o 10 lat, czyli nie idzie to w dobrym kierunku.cheerio pisze:A pozytywne wpisy nade i pode mną to niby z perspektywy stadionu ta ??? Zachwyty z meczów ekstraklasy też pewnie każdy ze stadionu ogląda, mimo ze frekwencja wynosi po 3-4 tys ...nikodem pisze:Widać już wysyp specjalistów,oceniających doping z perspektywy telewizora
Może Polska nie jest najlepsza, ale godnie się kibicowsko prezentuje.
-
A czegos lepszego sie spodziewales na meczu wyjazdowym reprezentacji gdzie bylo 20 tys ludzi na gornej i dolnej trybunie ? Dopingu jak na lidze ?Ten_Typ_Tak_Ma pisze:Swietnie? To widac ze jestes na meczu od swieta. Z relacji znajomego co na gornym sektorze byl wynikalo ze : Sektor na dole spiewa jazda z ku*ami, gora wali jestesmy z wami. Nadole podnosza rece na szkocje, u gory podnosza i jada ''Polska, Polska,'' Przy HSV to tylko dol sie bawil i gorna prawa czesc trybuny a i tak przerwali to ''Polska, Polska''. Angole to sie ciesza gdy co kolwiek jest spiewane, sa nie przyzwyczajeni do dopingu to sie podniecaja. A tak to nie ma sie czym chwalic, faktem jest, ze piknikow wpuscilismy na trybuny kadry sami i jak widac nawet wyniki ich jeszcze nie odstraszaja. Mysle, ze do czasu. Czekajmy na losowanko eliminacji do ME i jezdzijmy na kadre wygonic pikoli.BMHLondyn pisze:Doping byl swietny jak na mecz o pietruszke i honor. Anglicy na meczach ligowych tak nie dopinguja jak my wczoraj wiec do tych ktorzy narzekaja troche wiecej dystansu panowie.
Czy to ze ktos dostal po buzi przy prawie 100 tysiecznej publice jest czyms niezwyklym ? Nie.
Po dyskotekach jest wiecej pijanych i poszkodowanych niz po takim meczu jak wczoraj.
Dlatego nie narzekajcie bo bylo swietnie a Angielskie media przyznaja ze to my stworzylismy atmosfere podczas meczu.
Nasi pilkarze nie dali rady a przyczyny tego leza w fundamentach naszej pilki i kazdy to wie.
Kibic ''Piknik'' ''Malysz''
Wez no mi odpowiedz na te dwa proste pytania.
Bylo swietnie i takiego wyjazdu na dlugie lata juz nie bedzie.
Ci co maja pieniadze to beda jezdzic a ci co nie to beda siedziec przed telewizorami - Piknik :)
-
Daily Mail to prawicowy brukowiec czytany przez ograniczona umyslowo klase srednia ktora moze sie tylko rownac z inna gazeta ''THE SUN''.Pinnacle pisze:Wg. dziennika Daily Mail (a jest to raczej dobrze poinformowana gazeta) wczoraj aresztowano 35 Polakow w tym 16 za race.
Autor najpopularniejszego komentarza pod artykulem zastanawia sie czy ci ktorzy wiesniacko (o przepraszam, powinno byc KOZACKO) wygwizdali angielski hymn gwizdza i bucza rowniez w momencie kiedy przychodza prosic o prace, miejsce w szpitalu, zasilek (socjal dla wielu Polakow a nie tylko cyganow to styl zycia w UK), w szkole dla dziecka itd.
[link]][/url]
Szkoda ze nie bylo transparentu "Angielski panie kleknij przed polskim chamem" ktory wyrazalby stan faktyczny. Wiem, wiem gadam jak lewak, antypolak, janusz, niekumaty itd. itp. Zyjmy dalej marzeniami. Udanego dnia.
Po drugie, pare miesiecy temu Szkoci wygwizdali w rownie pieknym stylu angielski hymn i ich unia sie nie rozpadla.
Po trzecie co ma 90 minut pilkarskiego pojedynku do pracy polakow w UK ?
W 2005 muzulmanscy ekstremisci w ataku samobojczym zamordowali anglikow i co ?
Prosze cie nie pisz glupot i nie sluchaj tych co czytaja to gadzinowke.
Pzdr.
-
PS. I jeszcze jedno pod tym artykulem jest 7 komentarzy i ten jest na ostatnim miejscu.BMHLondyn pisze:Daily Mail to prawicowy brukowiec czytany przez ograniczona umyslowo klase srednia ktora moze sie tylko rownac z inna gazeta ''THE SUN''.Pinnacle pisze:Wg. dziennika Daily Mail (a jest to raczej dobrze poinformowana gazeta) wczoraj aresztowano 35 Polakow w tym 16 za race.
Autor najpopularniejszego komentarza pod artykulem zastanawia sie czy ci ktorzy wiesniacko (o przepraszam, powinno byc KOZACKO) wygwizdali angielski hymn gwizdza i bucza rowniez w momencie kiedy przychodza prosic o prace, miejsce w szpitalu, zasilek (socjal dla wielu Polakow a nie tylko cyganow to styl zycia w UK), w szkole dla dziecka itd.
[link]][/url]
Szkoda ze nie bylo transparentu "Angielski panie kleknij przed polskim chamem" ktory wyrazalby stan faktyczny. Wiem, wiem gadam jak lewak, antypolak, janusz, niekumaty itd. itp. Zyjmy dalej marzeniami. Udanego dnia.
Po drugie, pare miesiecy temu Szkoci wygwizdali w rownie pieknym stylu angielski hymn i ich unia sie nie rozpadla.
Pzdr.
-
A kiedys byli ??? Podniecacie sie Anglią 30 lat temu, a styl kibicowania był taki sam jak dzisiaj. O żadnych ultrasach czy gniazdowych nie było mowy. Oni pozostali przy swoim stylu, a reszta zaczeła kopiowac od Włochów.A angielskie czym zachwycają? Anglia nie jest dziś dla nikogo wzorem. Jedyny zachwyt pozostaje na filmach typu Hooligans :)
Co ty pie*****sz ??? Polacy tam nie grabią tylko pompują swój wysiłek w rozwój ich gospodarki, wzamian dostając godne życie. A porównanie do tych pier****nych nierobów typu Turkowie czy Grecy sobie daruj.Bardzo dobrze, że było dużo osób, dużo pikników. Mnie to cieszy, jak dawne kraje kolonialne, które wzbogaciły sie na grabieży świata, nasi pseudosojucznicy czy wrogowie teraz sami będą skolonizowali, sami sobie taki los zgotowali.
To nie można już przeżywac meczu w niższej lidze ??? W 3-4 lidze angielskiej frekwencje i liczby wyjazdowe są lepsze niż u nas w Ekstraklasie, a do 5 ligi nie ma podziału na regiony, tylko ligi są ogólnonarodowe. Ceny biletów na niższe ligi są wyższe niż na Bundeslige, nie wierzysz to sprawdz. Mimo tego chodzą na te mecze, jezdzą nawet na mecze sparingowe bo są zdrowo jebnieci na punkcie piłki. Ale dla nas to jest abstrakcja, ze mozna pojechac na mecz sparingowy 3 ligowej druzyny w dobrej liczbie na jakąs wioche, zeby tylko popatrzec jak kopacze przygotowują sie do nowego sezonu.Jakby styl angielski i przeżywanie tylko tego co się dzieje na boisku miało dotyczyć całego globu to piłka nożna, podobnie jak inne dyscypliny kończyłaby sie na 5-10 najlepszych ligach, no może w piłce ze względu na jej globalność na 15. bo powiedz mi co mieliby przeżywać np. fani w Indonezji, Malezji, Tunezji, Hondurasie czy u nas Polsce, Serbii, Bułgarii i większości krajów?
Z wczorajszego meczu :D
http://www.youtube.com/watch?v=tQO5hBLX8y4
-
Na jednej ze stacji 10 min metrem od stadionu zbieramy sie w 8 osob, wchodzimy do pierwszego pubu z czasem zaczyna przybywac angoli, oni nas obczajaja my ignorujemy. Po ponad godzinie wychodzimy do polskiego sklepu na przeciwko, w tym momencie jest ich okolo 70-80 dyszek. Gdy wychodzimy ze sklepu z zaopatrzeniem i zamiarem udania sie juz na mecz wysypuja sie na nas na glownej ulicy w napewno 40 dyszki , gdy dobiegaja do nas staja przed nami... i grzecznie pytaja sie czy chcemy walczyc, niestety ze wzgledu na spora dysproporcje w liczbach odmawiamy im i kazdy idzie w swoja strone. U nas wkurwienie i gorycz porazki ze nas tak zaskoczyli , a moglo byc naprawde ciekawie gdyby bylo nas chociaz paru wiecej.
Bachnat 3
-
Kolego, ja i moi znajomi czytamy sobie Daily Mail Online (jak i inne brytyjskie gazety) czy to znaczy ze jestesmy ograniczona umyslowo klasa srednia? ;) Sorki ale nie bede wdawal sie w polemike. Sprawdz tylko prosze jeszcze raz ilosc komentarzy i jak tam bedziesz kliknij Best rated. Tymczasem milej lektury. Pozdrawiam.BMHLondyn pisze:Daily Mail to prawicowy brukowiec czytany przez ograniczona umyslowo klase srednia ktora moze sie tylko rownac z inna gazeta ''THE SUN''.
Pzdr.
PS. I jeszcze jedno pod tym artykulem jest 7 komentarzy i ten jest na ostatnim miejscu.
[link]
-
a co możne tak nie jest. To oni oddali nas pod but komunistom, a to że żyjemy dzisiaj jak żyjemy jest następstwem komunizmu. Niby kto dziś nami rządzi? Ale widocznie nie jesteś w stanie tego zrozumieć i nie jest to temat na tego typu rozkminy. CzołemPyskatySK pisze:o ku***, hahahaha.Szlachta Z pisze:To przez nich dzisiaj musimy emigrować!
-
Proponowali sparing,400 vs 8?Grubo :DSW9KMK pisze:Na jednej ze stacji 10 min metrem od stadionu zbieramy sie w 8 osob, wchodzimy do pierwszego pubu z czasem zaczyna przybywac angoli, oni nas obczajaja my ignorujemy. Po ponad godzinie wychodzimy do polskiego sklepu na przeciwko, w tym momencie jest ich okolo 70-80 dyszek. Gdy wychodzimy ze sklepu z zaopatrzeniem i zamiarem udania sie juz na mecz wysypuja sie na nas na glownej ulicy w napewno 40 dyszki , gdy dobiegaja do nas staja przed nami... i grzecznie pytaja sie czy chcemy walczyc, niestety ze wzgledu na spora dysproporcje w liczbach odmawiamy im i kazdy idzie w swoja strone. U nas wkurwienie i gorycz porazki ze nas tak zaskoczyli , a moglo byc naprawde ciekawie gdyby bylo nas chociaz paru wiecej.

"Amor patriae nostra lex"
Małpa pisze:Mąka to raper w lenarach
-
Zastanowiłeś się chociaż przez chwilę zanim to napisałeś?ttomek pisze:
Kazdy kraj powinien dbac o wlasne interesy.Na tym polega polityka. To ze wybralismy papierowy sojusz z Wielka Brytania a nie Niemcami to mozemy podziekowac sobie sami.
.
-
Morel pisze:Nie wiem co tu burczą płaczki że hymn angielski został wygwizdany.Dla mnie osobiście anglicy to mega pizdy,dali sobie wejść na głowe islamskim szczurom, tak że ciapate mordy robią co chcą na wyspach.Multi kulti rządzi tam bez żadnych granic.A obecni "dumni synowie alboniu',to ryże fujary i tyle.
W Warszawie jest ich ponad 10tyś a będzie ich coraz więcej i coś się u nas z tym robi ? Bo słyszałem o kolejnym meczecie dla nich. Także nie ma co pizdować na angoli i patrzeć nas nasz kawałek ziemi.
-
-
U nas po prostu jest bieda, a nie inna mentalnosc. Ciekawe jak to jest, że z tą hiper mega mentalnością nasze mecze ligowe są coraz nudniejsze, a odpalenie piro to teraz powod do dumy.Morel pisze:Nie porównuj sytuacji Polski do sytuacji na wyspach,gdzie w imie pojebanej tolerancji otworzono drzwi dla emigrantów.U nas jest inna mentalność i taki allah takiego spokoju jak w "kolorowej" zachodniej europie mieć nie będzie.niepodobamisie pisze:Morel pisze:Nie wiem co tu burczą płaczki że hymn angielski został wygwizdany.Dla mnie osobiście anglicy to mega pizdy,dali sobie wejść na głowe islamskim szczurom, tak że ciapate mordy robią co chcą na wyspach.Multi kulti rządzi tam bez żadnych granic.A obecni "dumni synowie alboniu',to ryże fujary i tyle.
W Warszawie jest ich ponad 10tyś a będzie ich coraz więcej i coś się u nas z tym robi ? Bo słyszałem o kolejnym meczecie dla nich. Także nie ma co pizdować na angoli i patrzeć nas nasz kawałek ziemi.
-
Z sektora na luku na dole doping byl calkiem niezly - zwlaszcza 1 polowa. Co do gwizdania, ja przyjechalem tam z Polski na mecz i mam gdzies co sobie emigranci mysla dla mnie Angole to wrog i tyle. Zreszta to gadanie o gwizdaniu to nie wiem czy na wyrost bo akurat emigracja to totalna padaka pod wzgledem "udzialu w widowisku" i nie wiem czy oni w ogole gwizdali.
-
BMHLondyn Odpowidam czego sie spodziewalem. Wlasnie tego co bylo. Wiec mowic ze bylo swietnie to sobie moze ktos bez ambicji. Ja jako kibol chce by bylo dobrze, zajebiscie i ciagle lepiej. Trzeba robic wszystko by piknikow wygonic. Takie jest moje osobiste stanowisko i tyle. Tam gdzie ja stalem bylo dobrze ale tez mogloby byc lepiej. No coz... bylo minelo... czas wracac z multi-kulti Londynu do Polski.
P.S. wole chyba swoja Polska biede niz czarno, zolto, brazowe ulice i bogactwo ;) Anglia to nie kraj dla mnie hehe.
P.S. wole chyba swoja Polska biede niz czarno, zolto, brazowe ulice i bogactwo ;) Anglia to nie kraj dla mnie hehe.
-
Best rated w Daily Mail to by bylo: 1. Wystapienie Anglii z Unii, 2. Deportacja wszystkich Emigrantow etc. to jest gadzinowka czytana przez ograniczonych szukajacych prostych sensacji ludzi z duza iloscia zdjec. Taka masowka troche lepsza od THE SUN.Pinnacle pisze:Kolego, ja i moi znajomi czytamy sobie Daily Mail Online (jak i inne brytyjskie gazety) czy to znaczy ze jestesmy ograniczona umyslowo klasa srednia? ;) Sorki ale nie bede wdawal sie w polemike. Sprawdz tylko prosze jeszcze raz ilosc komentarzy i jak tam bedziesz kliknij Best rated. Tymczasem milej lektury. Pozdrawiam.BMHLondyn pisze:Daily Mail to prawicowy brukowiec czytany przez ograniczona umyslowo klase srednia ktora moze sie tylko rownac z inna gazeta ''THE SUN''.
Pzdr.
PS. I jeszcze jedno pod tym artykulem jest 7 komentarzy i ten jest na ostatnim miejscu.
[link]
Dlatego opinie tej gazety guzik mnie interesuja i anglikow ktorzy potrafia tylko wymamrotac ''fu*king foreigners go back to your country''.
Taka jest moja opinia i nie jest moja intencja obrazanie ciebie czy czytelnikow ttej gazety,.
Pzdr.
-
Ten_Typ_Tak_Ma Odpowiadam
Dla wielu polakow tez anglia to nie jest sen o gorach pieniedzy i radosci z zycia ale coz zrobic.
Pzdr.
Dla wielu polakow tez anglia to nie jest sen o gorach pieniedzy i radosci z zycia ale coz zrobic.
Pzdr.
-
Wiadomo coś o zatrzymanych ??? Bedzie ich obowiązywał angielski system karny ??? Bo podobno kolega, który wbiegł na murawe ma stanąc przed sądem, wiec Anglicy chyba nie znają sie tak na żartach jak premier Tusk, który wychwalał naszych pływaków rok temu :)
-
Już widzę że mega charakterne chłopaki nam tu w PL rosną którzy jak wszystko co inne w tym kraju czerpią z TV/NET, co niektórzy to widzę jakby mieli przez miesiąc płakać za gwizdami na meczu czy przy hymnie. parędziesiąt tysięcy ludzi mogło się poczuć przez te 90minut znów jak u siebie i chwała im za to. Nigdy nie będę głośno ZA-za ludźmi którzy wyjeżdżają na emigracje ale i też nie jestem przeciwko temu bo życie weryfikuje ulica, nie internet. 90% z jakże tego kumatego forum pewnie gówno wie o wydarzeniach czy to w `93 czy to w `99 na polskiej ziemi gdzie każdy chciał przebiec po tych dziadach a wmawianie sobie że te czasy już nie wrócą ma się nijak do tego że NIGDY nie będzie to nasza reprezentacja a tym bardziej hymn i jeden chu.j czy dotyczy to nas tu-czy tam, chyba że będziemy rozmawiać o pseudocwelach i celebrytkach dla których wszystko i zawsze jest piękne i słodkie. AVE
-
Pokazaliśmy się bardzo fajnie, nie wiem czego niektórzy tu oczekiwali, że Polacy rozgonią całe towarzystwo, stadion podpalą a najlepsze kobiety pogwałcą w rytm naszego hymnu?
Wiadomo ze przy takiej ilości naszych rodaków na wyspach będzie sporo przypadkowych osób, ale nie widze powodów by narzekać, zwłaszcza że dla nas mecz był o nic
Wiadomo ze przy takiej ilości naszych rodaków na wyspach będzie sporo przypadkowych osób, ale nie widze powodów by narzekać, zwłaszcza że dla nas mecz był o nic

-
Kiedy bedzie decyzja wojewody o zamknieciu trybuny na Wembley ?
-
Sporo konkretnych zawodników z większości polskich ekip. Wchuj zjebanych pikoli z trąbami srających się o miejsca na bilecie ;) Momentami naprawdę konkretny doping.
Czyżby koniec układu na kadrę ?
Czyżby koniec układu na kadrę ?
-
Jestem w Londynie 3 miechy i powiem wam ze czsami mi jest tu spotkac rodowitego angola. Totalna Afryka, co to za kraj w takim razie . Boje sie pomyślec jak jest we Francji. Odnośnie meczu to mówili w radiu ze uraził ich krzyzyk piknika który wbiegł na boiska...
-
Jeśli chodzi Ci o kibiców (hehe) bałtyku, to sami sobie winni, gdyż 3 lata temu na meczu kadry na stadionie Polonii pozwolili sobie na kilka niewybrednych okrzyków pod adresem Arki, a teraz wielce zdziwieni.buakaw pramuk pisze: Czyżby koniec układu na kadrę ?
-
A spiny do innych ekip?
-
Skąd te pytanie o koniec układu na kadrę?I na jakiej podstawie stawiane?Wczoraj naprawdę widziałem mnóstwo ekip skromnie mówiąc niezbyt sobie przyjaznych na codzień,paradujących obok siebie obojętnie,be zbytniej spiny i ciśnienia.
-
Mowa o sytuacji ze stadionu? Jeśli tak to przecież nie pierwsza i nie ostatnia tego typu akcja.KHR pisze:Jeśli chodzi Ci o kibiców (hehe) bałtyku, to sami sobie winni, gdyż 3 lata temu na meczu kadry na stadionie Polonii pozwolili sobie na kilka niewybrednych okrzyków pod adresem Arki, a teraz wielce zdziwieni.buakaw pramuk pisze: Czyżby koniec układu na kadrę ?
Mimo masy Mirków i Andrzejów z wąsem, widoczna spora ilość ekip.
Stalówka wizualnie b dobrze ;)
https://www.facebook.com/KibicowskieLata90PL/
-
Ciśnień było od c****. Szczególnie na dole za bramką. Czas pokarze jak to dalej pójdzie.
-
Arki ok. 100 osób z dwiema flagami. Jedna niestety nie została wpuszczona przez ochronę.
-
Bo właśnie w tych sektorach(bilety dystrybuowane w Polsce ),siedziało najwięcej i najkonkretniejsze ekipy,na górnych sektorach więcej Januszy bo to były bilety kupowane przez stronę angielskiej federacji,chociaż parę ekip też tam było choć już nie tak "gęsto"buakaw pramuk pisze:Ciśnień było od c****. Szczególnie na dole za bramką. Czas pokarze jak to dalej pójdzie.
-
dużo ekip konkretnie sie zaprezentowało nie wymieniając tych najwiekszych bo te wiadomo jak dla mnie to Jaga,Arka,ŁKS,Motor,Stalówka i paere innych to cieszy oby tak dalej a bedzie na kadrze jak dawniej
-
Z tego co ja jeszcze widziałem to bardzo konkretnie pokazał się Radomiak.
-
Mógłby paść ten układ na kadrze to od razu by się ciekawiej zrobiło i towarzystwo bardziej kumate wtedy by nie było czasu do narzekania
-
ty mógłbyś tak paść z 10 pietra na głowe to może by ci przeszly głupie pomysly, kadra to kadra mamy sie jednoczyć a nie robic rozpierducheŁowca pisze:Mógłby paść ten układ na kadrze to od razu by się ciekawiej zrobiło i towarzystwo bardziej kumate wtedy by nie było czasu do narzekania
-
Bardzo dobry macz na kadrze kibicowsko!i bez tej durnej flagi dublin.zakaz zagranicznych fan miast na kadrze!!
-
[link]
Zdjecia z meczu m.in. z racowisk itp.
Wg. tego artykulu 36 osob zatrzymanych z czego 35 to Polacy.
Zdjecia z meczu m.in. z racowisk itp.
Wg. tego artykulu 36 osob zatrzymanych z czego 35 to Polacy.
-
Najlepiej jeszcze zróbmy rozpierdol między sobą na Marszu Niepodległości, co się będziemy pierdolić w jakieś układziki.............Łowca pisze:Mógłby paść ten układ na kadrze to od razu by się ciekawiej zrobiło i towarzystwo bardziej kumate wtedy by nie było czasu do narzekania
-
Widać kupa prowokatorów, psów na tym forum. Na Reprezentacji będzie wieczny pokój, a milicjantom nic do tego.Łowca pisze:Mógłby paść ten układ na kadrze to od razu by się ciekawiej zrobiło i towarzystwo bardziej kumate wtedy by nie było czasu do narzekania
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!
-
Dajcie bana tej prowokujacej kurwieŁowca pisze:Mógłby paść ten układ na kadrze to od razu by się ciekawiej zrobiło i towarzystwo bardziej kumate wtedy by nie było czasu do narzekania