15.10.2013 Londyn, Anglia vs. Polska
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: 15.10.2013 Londyn, Anglia vs. Polska
Racowisko samo w sobie bardzo ładne, dodatkowego smaczku dodaje fakt, że miało ono miejsce na angielskim stadionie, gdzie pokazy pirotechniczne są czymś niespotykanym. Na pewno spory policzek dla tamtejszych zadufanych w sobie służb porządkowych, że ktoś miał czelność naruszyć ich regulaminy porządkowe i obejść wszelkie wyśrubowane systemy zabezpieczeń. W sumie czy gdzieś raca może dawać większą satysfakcję i lepiej smakować niż właśnie w rygorystycznej Anglii?
-
Jakby Polacy mieli sektorówkę przykładowo 100 X 30 m to już byłby bandytyzm i skandal międzynarodowy bo utrudnia monitoring, ale ta mała szachownica to zachwyty w mediach.
Paranoja, zwłaszcza, że co najmniej 50% Polaków nie wie jakie znaczenie ma ten układ barw, to już tym bardziej angole nic a nic nie skumali:)
Oby nikomu nic nie przyklepali za race.
ten sektor z angolami od prawej strony boiska wyglądał jak ludziki z Fify :)
Paranoja, zwłaszcza, że co najmniej 50% Polaków nie wie jakie znaczenie ma ten układ barw, to już tym bardziej angole nic a nic nie skumali:)
Oby nikomu nic nie przyklepali za race.
ten sektor z angolami od prawej strony boiska wyglądał jak ludziki z Fify :)
-
Mysle,ze nie jeden Angol patrzac na Polakow wspomina dobre czasy a mlodzi zobaczyli co stracili bo procz hymnu i glosnego England byli w defensywie.
-
Na 7 kolejek odbytych w pierwszej lidze, na 5 przynajmniej na jeednym stadionie pojawilo sie piro. Nie w takiej ilosci oczywiscie... Niepotykana jest co najwyzej ilosc piro...Lechita pisze:Racowisko samo w sobie bardzo ładne, dodatkowego smaczku dodaje fakt, że miało ono miejsce na angielskim stadionie, gdzie pokazy pirotechniczne są czymś niespotykanym.
-
Tak sie zastanawiam nad czym te zachwyty ... spodobała wam sie piknikowa atmosfera rodem z narodowego ??? Z perspektywy TVjak dla mnie nic ciekawego z obu stron sie nie wydarzyło, moze poza racami ... gdy Anglicy byli przy piłce non stop gwizdy ??? To co to jest mentalnosc ultras ??? Gwizdanie czy spiewanie ??? Okrzyki Gramy u siebie, Polska Biało Czerwoni itd. owszem były głosne, ale powtarzalne i nudne. Przy zblizeniach pełno przebierancow i wymalowanych pajacy. Hymn Anglii był juz wygwizdywany podczas meczu ze Szkocją ... u Anglików też raczej słaby repertuar, przynajmniej ten stadionowy, ale dało sie usłyszec England Till i Die czy Rule Britannia. Liczba ??? Przy takiej ilosc Polaków na Wyspach chyba mozna sie było tego spodziewac. Nie wiem czy to jest powód do dumy, gdy na angielskiej ziemi połowa stadionu jest Polska i każdy doskonale wie, że taką sytuację powodują wzgledy gospodarcze, a nie tzw. "fanatyzm" ... A jeżeli myślicie, że Anglicy patrząc na Polaków płakali i wspominali stare dobre czasy to raczej jestescie w błędzie, bo dla nich te całe Ultras to mega szit i nuda. Nawet w latach 80 tego nie było, a jak obejrzycie troche meczy z tamtych lat to zobaczycie, że czasami doping ( a przynajmniej styl dopingowania ) był podobny do tego jaki ogladacie tam dzisiaj. Czytałem forum Man City po meczu z Bayernem, gdzie Niemcy naprawde głosno dopingowali, a Anglicy pisali, że dla nich taki styl dopingowania, który polega na wyklepaniu śpiewnika bez wzgledu na wydarzenia na boisku jest nudny, a gniazdowy stojący tyłem do boiska to wogole jakas abstrakcja. Ich mogą zachwycać pewne elementy jak 'Poznan', ale ogolem dla wiekszosci nie podoba sie taki styl kibicowania jaki preferuje wiekszosc Europy czyli Ultras.
haha tak to jest jak wiedze czerpie sie z artykułów na poziomie GW i pisze mity o drugiej Anglii ... ostatnio CP odpala na Anfield świece i achtungi. Może rzadko to sie zdarza, ale sie zdarza, za to u nas w fanatycznej Polsce jakos ostatnio niektóre ekipy dziwnym trafem zaprzestały używania piro. Czyzby strach przed zamknieciem trybuny ??? Jeszcze sie nie obejrzycie, a bedzie gorzej niz w tej waszej mitycznej Anglii.mancunian pisze:Na 7 kolejek odbytych w pierwszej lidze, na 5 przynajmniej na jeednym stadionie pojawilo sie piro. Nie w takiej ilosci oczywiscie... Niepotykana jest co najwyzej ilosc piro...Lechita pisze:Racowisko samo w sobie bardzo ładne, dodatkowego smaczku dodaje fakt, że miało ono miejsce na angielskim stadionie, gdzie pokazy pirotechniczne są czymś niespotykanym.
-
Chyba z użytkownikiem "cheerio" jakoś się łączymy telepatycznie bo miałem niemalże napisać co samo co on. Na plus na pewno race, ale raczej resztą nie ma się co zachwycać. Połowa meczu to śpiewy gramy u siebie, a druga połowa to gwizdy. Natomiast co do gwizdów na angielski hymn to akurat w tym meczu to mnie rozśmieszyły. Bo 3/4 gwiżdżących zapewne jutro będzie zapierdalać do roboty w Londynie czy innym Manchesterze więc akurat te gwizdy w ich wykonaniu są dla mnie lekko żałosne i nie na miejscu.
-
cherioo dobrze prawi
-
a Wy myślicie że co będzie, za późno się urodziliście lepiej obejżeć film powrót do przeszłości i żyć nadziejami przed kompem
-
Poza początkiem (hymn i race) nic ciekawego. Kibicowsko to podobnie do Irlandia - Polska. Jak się kazało w tych e.MŚ najciekawsze wyjazdy były te na które pojechało mało osób (Czarnogóra,Mołdawia). Mecze z Anglią to już piknik/
-
Po meczu w okolicy metra Wembley Park zaliczamy udany dym z Angolami. Siarka & Wisła S
-
Czasy najazdów tatarow, palenie wiosek, gwałty i branie niewolników już dawno za nami. Chyba jednak niektórzy tylko tak sobie wyobrażają udany wyjazd. Race mało, pikników za dużo, słaby repertuar ciągłe narzekania. Ruszcie sie na mecz i zróbcie co Wam odpowiada i się tu pochwalcie. My nie mamy repertuaru na kadrze i zawsze jest z tym problem i zawsze żale o to do pikników. Na Mołdawii sektor był czarny, wszyscy kumaci a i tak brakowało dopingu.
Dla nieusatysfakcjonowanych proponuje zacząć od wniesienia racy na Wembley i jej odpalenia a później wyjścia.ze stadionu bez przygód.
Dla nieusatysfakcjonowanych proponuje zacząć od wniesienia racy na Wembley i jej odpalenia a później wyjścia.ze stadionu bez przygód.
-
Cheerio - 100% racji!
Śmieszy mnie ta podnieta na wygwizdywanie hymnu.... i to komu jak komu ale Anglikom? Zrozumiałbym szkopom albo czerwonej zarazie z Moskwy ale ...byłym sojusznikom i krajowi, który przyjął tysiące (jeśli nie miliony?) naszych rodaków (tylko nie piszcie o nienawiści Brytyjczyków do Polaków bo jakoś masowych powrotów do Polski nie widzę) ?
Sam doping mega słaby i jedyne co pokazaliśmy Angolom to ...wymalowane ryje januszy...
Piłkarsko...no to już szkoda klawiatury ;)
Śmieszy mnie ta podnieta na wygwizdywanie hymnu.... i to komu jak komu ale Anglikom? Zrozumiałbym szkopom albo czerwonej zarazie z Moskwy ale ...byłym sojusznikom i krajowi, który przyjął tysiące (jeśli nie miliony?) naszych rodaków (tylko nie piszcie o nienawiści Brytyjczyków do Polaków bo jakoś masowych powrotów do Polski nie widzę) ?
Sam doping mega słaby i jedyne co pokazaliśmy Angolom to ...wymalowane ryje januszy...
-
jezdzilem sporo , i nie namowisz mnie na ten ogolno frajerski piknik gdzie polowa spuszcza sie nad odpalona raca...
mam troche wieksza potrzebe emocji niz to gowno za przeproszeniem ..
nie pojde tam ,nic nie zmienie.. bo towarzycho jest juz takie iz dla nich to max mozliwosci ..
a co do sojusznikow.. fajnie masz kolego jagoda , dla mnie to patalachy tyle samo warci co Rosyjska swolocz... historia nam to juz nie jeden raz pokazala.. a przyjal naszych .. bo tak to juz jest w swiecie ze silny potrzebuje taniej sily roboczej ..
gwizdanie jak najbardziej na plus.. szkoda ze nie bylo do tego fucking england fucking...
mam troche wieksza potrzebe emocji niz to gowno za przeproszeniem ..
nie pojde tam ,nic nie zmienie.. bo towarzycho jest juz takie iz dla nich to max mozliwosci ..
a co do sojusznikow.. fajnie masz kolego jagoda , dla mnie to patalachy tyle samo warci co Rosyjska swolocz... historia nam to juz nie jeden raz pokazala.. a przyjal naszych .. bo tak to juz jest w swiecie ze silny potrzebuje taniej sily roboczej ..
gwizdanie jak najbardziej na plus.. szkoda ze nie bylo do tego fucking england fucking...
-
Trzeba było klaskać albo jeszcze zaśpiewać Boże chroń królową razem z angolami, bylibyście usatysfakcjonowani. Skąd żeście się urwali? I to jeszcze komentarze z perspektywy tv. Przecież tam było z 20tys Polaków(może więcej, liczba raczej nie do oszacowania). Czego się spodziewaliście? Ile procent z tego było fanatyków? Czasy się zmieniły ileś lat temu więc daremne są te narzekania i tylko obrażacie normalnych bo było sporo śpiewów kibolskich a w takim ulu ciężko przebić się na głośniki tv. Dajcie spokój, było minęło. Chcesz coś zmienić to zmieniaj robiąc coś w tym kierunku zamiast tylko klepać w klawiaturę.
-
nas na tym "wyjeździe" ponad 20 tysięcy plus kilka tysięcy na sektorach gospodarzy
wywieszany 248 flag, brakuje jedynie flagi "DUBLIN"
widoczne wszystkie ekipy od ekstraklasy po C-klasę
szczególnie aktywne ekipy z Pomorza: przed meczem scysja band dwóch gdyńskich klubów, w drugiej połowie wjazd na murawę przedstawiciela bandy szczecińskiej
miażdżymy gospodarzy dopingiem, oprawą i pirotechniką
stadion w porównaniu do starego Wembley zupełnie bez klimatu, ale oczywiście dla większości wczorajszej naszej bandy przeżycie na miarę wrzucania sobie zdjęć na TwarzoKsiążkę
po meczu piłkarzyki (za wyjątkiem Gwiazdy z Dortmundu) podchodzą na bezpieczną odległość 30 metrów, Kapitan od Biletów rzuca swoim fanom nawet koszulkę
po meczu melanż i świętowanie awansu - do zoba w Rio de Janeiro
żarty żartami, ale podziękowania dla wszystkich którzy zaliczyli te elminacje, nie bacząc na kozojebców, dziurawy dojazd do Kiszyniowa i cyrki z meczem w Charkowie
wywieszany 248 flag, brakuje jedynie flagi "DUBLIN"
widoczne wszystkie ekipy od ekstraklasy po C-klasę
szczególnie aktywne ekipy z Pomorza: przed meczem scysja band dwóch gdyńskich klubów, w drugiej połowie wjazd na murawę przedstawiciela bandy szczecińskiej
miażdżymy gospodarzy dopingiem, oprawą i pirotechniką
stadion w porównaniu do starego Wembley zupełnie bez klimatu, ale oczywiście dla większości wczorajszej naszej bandy przeżycie na miarę wrzucania sobie zdjęć na TwarzoKsiążkę
po meczu piłkarzyki (za wyjątkiem Gwiazdy z Dortmundu) podchodzą na bezpieczną odległość 30 metrów, Kapitan od Biletów rzuca swoim fanom nawet koszulkę
po meczu melanż i świętowanie awansu - do zoba w Rio de Janeiro
żarty żartami, ale podziękowania dla wszystkich którzy zaliczyli te elminacje, nie bacząc na kozojebców, dziurawy dojazd do Kiszyniowa i cyrki z meczem w Charkowie
-
apropo tej scysji dwoch Gdynskich ''EKIP" :
czy widoczny byl mirek i pan w zoltej sukience w biale groszki ?
pozdrawiam wojownikow!
czy widoczny byl mirek i pan w zoltej sukience w biale groszki ?
pozdrawiam wojownikow!
-
Mecz kibicowsko słaby oprucz liczby gości i rac ale wiadomo że 90% to była miejscowa imigracja. Co do hymnu to anglicy wygwizdali nasz hymn pierwsi ale gdyby najpierw był zagrany angielski to też by był wygwizdany. Mnie zastanawia dlaczego ludzie żyjący na imigracji w Angli wygwizdują ich hymn jakis szacunek dla kraju który ich przyjoł powinien być.
-
jarohools pisze:Mecz kibicowsko słaby oprucz liczby gości i rac ale wiadomo że 90% to była miejscowa imigracja. Co do hymnu to anglicy wygwizdali nasz hymn pierwsi ale gdyby najpierw był zagrany angielski to też by był wygwizdany. Mnie zastanawia dlaczego ludzie żyjący na imigracji w Angli wygwizdują ich hymn jakis szacunek dla kraju który ich przyjoł powinien być.
A teraz napisz to samo w naszym ojczystym języku.
-
[link]
Na wp wielkie oburzenie na Polaków za to że gwizdaliśmy podczas hymnu.
Na wp wielkie oburzenie na Polaków za to że gwizdaliśmy podczas hymnu.
-
@Chiacyntjagoda, Incognito., Alexander., cheerio
Chyba Wam się w czaszkach popierd...ło. Na start angole wygwizdali nasz hymn, a my mamy im klaskać? W języku jamajskim trzeba byłoby to nazwać "bambaklat".
Chyba Wam się w czaszkach popierd...ło. Na start angole wygwizdali nasz hymn, a my mamy im klaskać? W języku jamajskim trzeba byłoby to nazwać "bambaklat".
-
Ty masz pojęcie o czym piszesz? Jaki to jest nasz sojusznik? Żaden, banda zapatrzonych w siebie idiotów, którzy nawet pilotom z Dywizjonu 303 nie pozwolili wystąpić na defiladzie zwycięzców w 45 roku. Sprzedali nas w Jałcie. To przez nich dzisiaj musimy emigrować! Wygwizdanie hymnu jak najbardziej na miejscu. Co do dopingu nie byłem na meczu, więc wypowiadać się nie będę. Cieszą race, kropka.chiacyntjagoda pisze:Cheerio - 100% racji!
-
Jak w angolach widziałeś sojuszników i zbawców naszego NARODU to nie mam pytań. Dla Twojej jak widać ubogiej wiedzy historycznej Anglia wraz Francją skazały na śmierć tysiące Polaków przez brak interwencji i pomocy pomimo wcześniejszych zobowiązań w czasie II wojny światowej. To właśnie oni wypięli się na Nas wielką dupą i chronili tylko swoje tyłki bo po co było pomagać Polsce. Odsyłam do odpowiedniej literatury bo to co napisałeś jest idealnym przykładem polskiego szkolnictwa - Niemcy i ZSRR najwięksi zbrodniarze a Anglia i Francja zajebiści przyjaciele. A Twój drugi argument jest jeszcze bardziej śmieszny ("krajowi, który przyjął tysiące (jeśli nie miliony?) Polaków". Dziwne żeby nie przyjął, Anglicy w większości nie chcą pracować za takie stawki a my Polacy jesteśmy tanią siłą roboczą, którą gospodarka Wielkiej Brytanii potrzebuje i oni nie przyjęli Polaków ot, tak, że im się podoba nasz naród ale ze względów ekonomicznych. Choćby z zaszłości historycznej możemy ich nie lubić. Według mojej opinii w ostatnich latach nie lubienie angoli może przejawiać się również w tym, że tamtejsze stadiony, poziom ligi są eksponowane jako coś do naśladowania etc. Szczerze w d**** mam tych pachołków(arabusów, hindusów i jeszcze innych ciapatych) przychodzących na trybuny Arseanlu, Chelsea, Man U. itd. Żaden to wzór a miliony nastolatków i nie tylko ich są wpatrzone w to co się mówi o Anglii jako czymś do czego trzeba dążyć. Mamy w kraju nad Wisłą swój styl i nie potrzebujemy nikogo kopiować a reprezentację Albionu pierdolimy i będziemy gwizdać na nich tak samo jak na szkopów czy ruskich.chiacyntjagoda pisze:Cheerio - 100% racji!
PS. Moja opinia nie miała dyskredytować naszych rodaków na Wyspach pracujących jako tania siła robocza. Niestety pomimo tej niskiej stawki i tak jest to o wiele większa stawka niż w kraju pod rządami Donalda.
Każdego dnia dziękuję Bogu, że jestem Legionistą(L)
-
Z Brzozowa na meczu na pewno 4 osoby z flaga,ktora nie zostaje wpuszczona na stadion. P.S Co do historii nalezy dodac ze to brytyjski wywiad pozbawil zycia Gen. Sikorskiego i reszte zalogi ktora zginela zanim wsiadla do samolotu startukacego z Gibraltaru...
-
Ma ktoś link do obejrzenia hymnów Polski i angli z wczorajszego meczu ?
Dwie Legie Jedna Wiara
-
Patrz wyżej
-
A pozytywne wpisy nade i pode mną to niby z perspektywy stadionu ta ??? Zachwyty z meczów ekstraklasy też pewnie każdy ze stadionu ogląda, mimo ze frekwencja wynosi po 3-4 tys ... podczas meczu Polska - Czarnogóra czytałem pozytywne wpisy, że z perspektywy TV było dobrze itd., a byłe osobiscie na meczu i z perspektywy stadionu było słabo ( chociaz szacunek dla tej grupki kiboli, która sie starała ). W UK jest tylu Polaków, że śmiało mogliby zapełnić całą kolejke ligową w Anglii, więc czym wy tu sie zachwycacie ??? Raczej rząd powinien sie schowac kilometr pod ziemią z powodu obecnego stanu rzeczy ... Nadzianych Angoli w ciuszkach za kilka wypłat było u nas ledwie 2 tys, tyle ze na Mołdawii i Ukrainie również ich było 2 tysie bo tam jezdzi stała ekipa ... u nas zyjemy zrywami typu Wembley czy EURO, ale przyjdzie co do czego to na słabym przeciwniku frekwencja leci na łeb na szyje, nie mówiąc już, że na lidze frekwencja jest żenująca ... gdzie nagle Ci wszyscy kibice ??? Co do tych gwizdów podczas hymnu nie jestem jakoś oburzony, to w końcu mecz i związane z tym emocje, a nie jakiś teatr. Jak dla mnie oceniając z tej smiesznej perspektywy tv, bo w koncu wy wszedzie jezdzicie najbardziej podobał mi sie mecz z Mołdawią na wyjezdzie. Nie chce tu zgrywac pro angielskiego czy coś w tym stylu, ale ludzie otrzeźwiejcie troche ... dla mnie prawdziwy polski styl to były lata 90, kiedy nasze głowy nie były pokaleczone zdjeciami i filmikami z bałkan czy ameryki południowej ... spontan, napinka, głosne proste spiewy ... ludzie przychodzili bez barw lub w pomaranczowych kurtkach, bo nie wazne jak sie wystroiłes na mecz, ale wazne co miałes w głowie. A dzisiaj ważniejsze żeby wymalować sie jak pajac, nałozyc barwy na kurtke i zgrywać wielkiego kibica, bo trzeba slicznie sie prezentowac. W młynach stworzonych z kilku setek spiewa sie jakies latynoskie rytmy, które wogóle nie są zrozumiałe dla uszu, bo do tego trzeba miec i wielki młyn i odpowiednią mentalnosc ...nikodem pisze:Widać już wysyp specjalistów,oceniających doping z perspektywy telewizora
-
Angole mają swój własny styl i na pewno nie patrzą z zazdrością na resztę europy - daje o sobie znać ich wyspiarskoźć poprostu we wszystkim żyją trochę w izolacji i nie poddajął się wpływom innych.
-

[link]Anglia - Polska 2013: polscy kibice opanowali Wembley [ZDJĘCIA+FILM]
-
Jak na 20 tyś naszych kibiców ,to doping mizerny kilka zrywów,race i hymn i po wszystkim ale raczej nie jest to jakieś wielkie zaskoczenie skoro z 70% to pikniki i inne wynalazki.....którym prawdziwe kibicowanie wiąże się tylko z wymalowaniem mordy,i pstrykaniem sobie zdjęć aby pózniej je sobie wstawić na portale społecznościowe !!!!!!
pzdr
pzdr
-
W Polsce ludzie popadli w samozachwyt a nasze stadiony tracął na spontanie bo przecierz najwaźniejsze są jakieś skomplikowane horeografie za kilkadziesiąt tysięcy złotych oczywiście z jakimś rymowanym hasłem, jednolite koszulki czy melodyjny doping Zmierza to w złym kierunku bo nie to powinno być najważniejrze.
-
Jedyny plus tego meczu to nasz hymn i wygwizdanie hymnu tych idiotow. W tym momencie Malysze naprawde sie postarali i jesli ktos na, podobno kibolskim forum, placze z tego powodu to c*** mu w usta i niech spierdala do swoich angielskich pracodawcow przepraszac za swoich rodakow, najlepiej na kolanach. I pisze to ja, mieszkaniec Londynu. Jesli ktos z was, usluzne chamy, ma z tym wpisem jakis problem to zapraszam na priv.
Doping tragedia. Nie spodziewalem sie niczego specjalnego ale to co zobaczylem na stadionie zalamalo mnie. 80% Polakow to najebane oszolomy zarzucajace cos grupkami. 5 okrzykow na krzyz i wszystkie 5 spiewane w tym samym czasie.
Pytanie do kolegi z Tarnobrzega/Sandomierza, ktory pisal cos o obiciu Angoli. Po meczu zaatakowali oni wymalowanych gamoni od nas i kilku obili. Podbieglismy tam ale psy podjechaly i Angole z zadowolonymi mordami uciekli na gore, w strone metra Wembley Park. To ci sami?
Nie chce mi sie nawet pisac o Polakach stojacych i przygladajacych sie jak bedacy w mniejszosci angole obijaja naszych bo mi ku*** rece opadaja.
Doping tragedia. Nie spodziewalem sie niczego specjalnego ale to co zobaczylem na stadionie zalamalo mnie. 80% Polakow to najebane oszolomy zarzucajace cos grupkami. 5 okrzykow na krzyz i wszystkie 5 spiewane w tym samym czasie.
Pytanie do kolegi z Tarnobrzega/Sandomierza, ktory pisal cos o obiciu Angoli. Po meczu zaatakowali oni wymalowanych gamoni od nas i kilku obili. Podbieglismy tam ale psy podjechaly i Angole z zadowolonymi mordami uciekli na gore, w strone metra Wembley Park. To ci sami?
Nie chce mi sie nawet pisac o Polakach stojacych i przygladajacych sie jak bedacy w mniejszosci angole obijaja naszych bo mi ku*** rece opadaja.
-
widac (przynajmniej z tego zdjecia)że niestety w wiekoszosci bylo towarzystwo z pomalowanymi mordami, lączonymi szmatkami england-poland i to co mnie najbardziej rozbraja czyli trzymanie szalikow z odwróconym napisalem Polska, gdzie oni ku*** mają oczy?andreew_eop pisze:
-
Doping byl swietny jak na mecz o pietruszke i honor. Anglicy na meczach ligowych tak nie dopinguja jak my wczoraj wiec do tych ktorzy narzekaja troche wiecej dystansu panowie.
Czy to ze ktos dostal po buzi przy prawie 100 tysiecznej publice jest czyms niezwyklym ? Nie.
Po dyskotekach jest wiecej pijanych i poszkodowanych niz po takim meczu jak wczoraj.
Dlatego nie narzekajcie bo bylo swietnie a Angielskie media przyznaja ze to my stworzylismy atmosfere podczas meczu.
Nasi pilkarze nie dali rady a przyczyny tego leza w fundamentach naszej pilki i kazdy to wie.
Kibic ''Piknik'' ''Malysz''
Czy to ze ktos dostal po buzi przy prawie 100 tysiecznej publice jest czyms niezwyklym ? Nie.
Po dyskotekach jest wiecej pijanych i poszkodowanych niz po takim meczu jak wczoraj.
Dlatego nie narzekajcie bo bylo swietnie a Angielskie media przyznaja ze to my stworzylismy atmosfere podczas meczu.
Nasi pilkarze nie dali rady a przyczyny tego leza w fundamentach naszej pilki i kazdy to wie.
-
Ja się pytam - gdzie była nasza narodowa fana - Dublin? ;p
permanent mówi jak jest
-
Niektórzy to muszą wiecznie narzekać.Było dobrze i jest coraz lepiej.Mnóstwo ogarniętych ekip, race na Wembley i chwilami całe 20 000 ludzi poderwane do dopingu.Jak ktoś oczekuje, że taka zbieranina Polaków będzie śpiewać na reprezentacji jak na meczach klubowych to mu współczuje.Sami oddaliśmy w pewnym momencie reprezentację Małyszom i teraz, powoli, gdy wraca dobry klimat, powinniśmy się z tego cieszyć.I nikt nie popada w samozachwyt.
-
I standardowa gadka nabuzowanych malolatow. Na szczescie czasami zdarzaja sie wpisy bardziej rozwazne.
Czego sie spodziewali chuligani internetowi ( internetowi bo na mecz nie pojechali) ? Ze Polacy na meczu zburza Wembley i wznieca zamieszki na pol Londynu ? Smiechu warte. Jak ktos chcial podymic i zmierzyc sie z Anglikami napewno znalazlby ku temu okazje wczoraj.
I to tyle odnosnie meczu.
Gdyby nie my mowilibyscie po niemiecku – hahahaha. Nie przeceniaj naszego wkladu w bitwie o Anglie. Statystycznie mielismy duzo zestrzelen biorac pod uwage ilosc naszych pilotow ale biorac pod uwage wszystkie zestrzelenia to juz ten procent nie jest taki wielki.
To ze Anglicy sie na nas wypieli na poczatku wojny to oczywiste. Kazdy kraj powinien dbac o wlasne interesy.Na tym polega polityka. To ze wybralismy papierowy sojusz z Wielka Brytania a nie Niemcami to mozemy podziekowac sobie sami. A haslo First to Fight to juz wogole smiechu warte. Biorac pod uwage II WS to powinno byc First to Die loosers
Do kolegi Maxi :
Po pierwsze to nie wiem czy zauwazyles ale Polacy w Polsce tez sa Tania sila robocza i to nie tylko obcych koncernow ale i rodzimych firm.
A po drugie Twoje wyobrazenie ze Polacy wyjezdzaja na zachod tylko jako Tania sila robocza do prac ktorej miejscowi nie chca wykonywac to sie grubo mylisz. Tak to moze bylo 10 lat temu. Wierz mi lub nie ale teraz to wyglada zupelnie inaczej.
Czego sie spodziewali chuligani internetowi ( internetowi bo na mecz nie pojechali) ? Ze Polacy na meczu zburza Wembley i wznieca zamieszki na pol Londynu ? Smiechu warte. Jak ktos chcial podymic i zmierzyc sie z Anglikami napewno znalazlby ku temu okazje wczoraj.
przyklad prawdziwego kibola kibicujacego z domu w kapciach.wrobloszczak pisze:Jak na 20 tyś naszych kibiców ,to doping mizerny kilka zrywów,race i hymn i po wszystkim ale raczej nie jest to jakieś wielkie zaskoczenie skoro z 70% to pikniki i inne wynalazki.....którym prawdziwe kibicowanie wiąże się tylko z wymalowaniem mordy,i pstrykaniem sobie zdjęć aby pózniej je sobie wstawić na portale społecznościowe !!!!!!
pzdr
I to tyle odnosnie meczu.
Gdyby nie my mowilibyscie po niemiecku – hahahaha. Nie przeceniaj naszego wkladu w bitwie o Anglie. Statystycznie mielismy duzo zestrzelen biorac pod uwage ilosc naszych pilotow ale biorac pod uwage wszystkie zestrzelenia to juz ten procent nie jest taki wielki.
To ze Anglicy sie na nas wypieli na poczatku wojny to oczywiste. Kazdy kraj powinien dbac o wlasne interesy.Na tym polega polityka. To ze wybralismy papierowy sojusz z Wielka Brytania a nie Niemcami to mozemy podziekowac sobie sami. A haslo First to Fight to juz wogole smiechu warte. Biorac pod uwage II WS to powinno byc First to Die loosers
Do kolegi Maxi :
Po pierwsze to nie wiem czy zauwazyles ale Polacy w Polsce tez sa Tania sila robocza i to nie tylko obcych koncernow ale i rodzimych firm.
A po drugie Twoje wyobrazenie ze Polacy wyjezdzaja na zachod tylko jako Tania sila robocza do prac ktorej miejscowi nie chca wykonywac to sie grubo mylisz. Tak to moze bylo 10 lat temu. Wierz mi lub nie ale teraz to wyglada zupelnie inaczej.
-
Do Docenta
Nie wiem czy to ci sami. Wracaliśmy po meczu w kilkanaście osób i w okolicach Shella niedaleko stacji trafiliśmy ich grupę. Początkowo mieli lekką przewagę ( cały czas dobiegali z pubu naprzeciwko shella) ale po chwili jak dołączyło do nas jeszcze pare osób, zdecydowany wjazd i akcja na plus dla NAS. W koło sporo psów lecz przez dłuższy czas byli bierni.
Nie wiem czy to ci sami. Wracaliśmy po meczu w kilkanaście osób i w okolicach Shella niedaleko stacji trafiliśmy ich grupę. Początkowo mieli lekką przewagę ( cały czas dobiegali z pubu naprzeciwko shella) ale po chwili jak dołączyło do nas jeszcze pare osób, zdecydowany wjazd i akcja na plus dla NAS. W koło sporo psów lecz przez dłuższy czas byli bierni.
-
Swietnie? To widac ze jestes na meczu od swieta. Z relacji znajomego co na gornym sektorze byl wynikalo ze : Sektor na dole spiewa jazda z ku*ami, gora wali jestesmy z wami. Nadole podnosza rece na szkocje, u gory podnosza i jada ''Polska, Polska,'' Przy HSV to tylko dol sie bawil i gorna prawa czesc trybuny a i tak przerwali to ''Polska, Polska''. Angole to sie ciesza gdy co kolwiek jest spiewane, sa nie przyzwyczajeni do dopingu to sie podniecaja. A tak to nie ma sie czym chwalic, faktem jest, ze piknikow wpuscilismy na trybuny kadry sami i jak widac nawet wyniki ich jeszcze nie odstraszaja. Mysle, ze do czasu. Czekajmy na losowanko eliminacji do ME i jezdzijmy na kadre wygonic pikoli.BMHLondyn pisze:Doping byl swietny jak na mecz o pietruszke i honor. Anglicy na meczach ligowych tak nie dopinguja jak my wczoraj wiec do tych ktorzy narzekaja troche wiecej dystansu panowie.
-
Wg. dziennika Daily Mail (a jest to raczej dobrze poinformowana gazeta) wczoraj aresztowano 35 Polakow w tym 16 za race.
Autor najpopularniejszego komentarza pod artykulem zastanawia sie czy ci ktorzy wiesniacko (o przepraszam, powinno byc KOZACKO) wygwizdali angielski hymn gwizdza i bucza rowniez w momencie kiedy przychodza prosic o prace, miejsce w szpitalu, zasilek (socjal dla wielu Polakow a nie tylko cyganow to styl zycia w UK), w szkole dla dziecka itd.
[link]][/url]
Szkoda ze nie bylo transparentu "Angielski panie kleknij przed polskim chamem" ktory wyrazalby stan faktyczny. Wiem, wiem gadam jak lewak, antypolak, janusz, niekumaty itd. itp. Zyjmy dalej marzeniami. Udanego dnia.
Autor najpopularniejszego komentarza pod artykulem zastanawia sie czy ci ktorzy wiesniacko (o przepraszam, powinno byc KOZACKO) wygwizdali angielski hymn gwizdza i bucza rowniez w momencie kiedy przychodza prosic o prace, miejsce w szpitalu, zasilek (socjal dla wielu Polakow a nie tylko cyganow to styl zycia w UK), w szkole dla dziecka itd.
[link]][/url]
Szkoda ze nie bylo transparentu "Angielski panie kleknij przed polskim chamem" ktory wyrazalby stan faktyczny. Wiem, wiem gadam jak lewak, antypolak, janusz, niekumaty itd. itp. Zyjmy dalej marzeniami. Udanego dnia.
-
To tak na gorąco,bo jesteśmy lekko wyjebani po "nieoczekiwanym" pobycie na lotnisku już w Polsce
Nasza liczba- miazga; żelokopy w razie wygranej mieliby argument,że grali u siebie.
Jakość niestety pozostawiała wiele do życzenia- wiele osób mieszkających na Wyspach szybko "ucywilizowało" swoje poglądy co do trybun,stąd oklaski przy hymnie angoli czy oburzenia na gwizdy z Naszej strony na niektórych sektorach. Przed meczem zbyt dużo psów na jakieś większe akcje zaczepne,po meczy udało się trafić na małą CZARNĄ "kawę" z kilkoma angolami, dwie polówki reprezentacyjne anglii poszły z dymem.
Były też ataki z ich strony, ponoć trafiają kilku januszy, bez reakcji z Naszej strony, gdyż zapewne brak odpowiednich osób w tamtym gronie.
Mimo wszystko, na przyszłość, wyjazdy w mniej licznym gronie ( np. Czarnogóra, Macedonia ) są bardziej oczekiwane, wczoraj cieszyła jedynie Nasza liczba.
Na lotnisku już w Polsce psiarnia,która zapewne dostała cynk od kolegów z Wysp, bezprawnie chce legitymować i przeglądać podręczne bagaże... brawo debile
Nasza liczba- miazga; żelokopy w razie wygranej mieliby argument,że grali u siebie.
Jakość niestety pozostawiała wiele do życzenia- wiele osób mieszkających na Wyspach szybko "ucywilizowało" swoje poglądy co do trybun,stąd oklaski przy hymnie angoli czy oburzenia na gwizdy z Naszej strony na niektórych sektorach. Przed meczem zbyt dużo psów na jakieś większe akcje zaczepne,po meczy udało się trafić na małą CZARNĄ "kawę" z kilkoma angolami, dwie polówki reprezentacyjne anglii poszły z dymem.
Były też ataki z ich strony, ponoć trafiają kilku januszy, bez reakcji z Naszej strony, gdyż zapewne brak odpowiednich osób w tamtym gronie.
Mimo wszystko, na przyszłość, wyjazdy w mniej licznym gronie ( np. Czarnogóra, Macedonia ) są bardziej oczekiwane, wczoraj cieszyła jedynie Nasza liczba.
Na lotnisku już w Polsce psiarnia,która zapewne dostała cynk od kolegów z Wysp, bezprawnie chce legitymować i przeglądać podręczne bagaże... brawo debile