11.10.2013 Charków, Ukraina vs. Polska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

tarnow

Re: 11.10.2013 Charków, Ukraina vs. Polska

Post autor: tarnow » 12.10.2013, 17:13

Nie ma co szczuć emigrantów na polaków w kraju
Emigranci to tacy sami polacy jak my, tylko inaczej im sie życie ułożyło. Chociaż ktoś kto zrzuca wine na rząd i twierdzi, że "tu nie da sie żyć" przesadza i pośrednio naraża się tej cześci, której tu sie udało i jest dobrze. Ogolnie przyznać trzeba,że emigracja wiąże się z pewną porażką życiową, nikt nie wyjeżdża z przyjemności. Ja będąc w opozycji do tego rządu stwierdzam,że żyje się tu dobrze, lepiej jak wszędzie indziej i żaden rząd mnie nie zniechęci do oddania kraju walkowerem.
Flaga "Londyn" też nieco drażni. Argument o bezdomności słuszny, choć można też z drugiej strony wskazywać na "ekspansje" polaków w Europie, chociaż skłaniam się ku temu pierwszemu.
Wielu wielkich polaków żyło za granicą - choćby Dmowski, ale raczej identyfikował się z Polską niż z Paryżem (Londynem). Dla was Londyn to chwilowy gościnny dom, Wasze miejsca to Radomie, Lubliny,Rzeszowy itp i takie flagi powinniście wieszać

iparts.pl
CZARNISLUPSK1945

Post autor: CZARNISLUPSK1945 » 12.10.2013, 17:36

Czy ktoś z naszych braci żyjących w Polsce jak i pracujących zagranicą a obecnych na meczu w Charkowie lub okolicach stadionu miał przygody z miejscowymi? pytam z ciekawości bo chyba tego dotyczy temat ?

PS: o co biega z tą nerką? komuś od nas ją wycieli?
Obrazek
Obrazek

GtWładzię

Post autor: GtWładzię » 12.10.2013, 17:39

CZARNISLUPSK1945 pisze:Czy ktoś z naszych braci żyjących w Polsce jak i pracujących zagranicą a obecnych na meczu w Charkowie lub okolicach stadionu miał przygody z miejscowymi? pytam z ciekawości bo chyba tego dotyczy temat ?

u ła! Kolego, chodzi o tę zaszetkę na pas w której nosi się np.dokumenty :)

Barnet

Post autor: Barnet » 12.10.2013, 17:56

mamy post roku!
Obrazek

abcabc_2

Post autor: abcabc_2 » 12.10.2013, 19:00

19w(E)stland68 pisze:Narod polski jest sam sobie winien ,ze jest tak a nie inaczej.. glosujecie na skurwysynow ciagle tych samych nie wiecie nawet czemu albo nie glosujecie wcale ''bo to i tak nic nie zmieni'' i spierdala jedenz drugim na z****** zdewocialy zachodzik ,zeby tam paradowac w barwach POLSKI ..hehe Rozumiem ludzi,ktorzy MUSIELI wyjechac z wielu przyczyn ale bez jaj...
ktos tam napisal,ze to pokolenie wychowa nastepne ,ktore tu wroci i rozjebie system hahaha ludzie a sami nie potraficie??? wasze dzieci beda mialy wyjebane jajeczka na Polske a was beda uwazac za starych zgredow teskniacych za jakims tam swoim krajem, z ktorego pochodzą...
ps a juz najgorsi sa tacy,ktorzy glosuja na tych skurwieli z sejmu ,ktorzy powoduja skutecznie rujnowanie panstwa i wyludnianie sie narodu i spierdalaja spowrotem na ''swoja'' wyspę po funciaki zostawiajac rodakow w tym calym bagnie a pozniej wklejac na fejsa swoje fotki w barwach Polski! tak jestescie zjebanymi hipokrytami i wszystko. A flagi stolic innych panstw w barwach Polski to szczyt upodlenia i ponizenia tego kraju i narodu i c***! trzeba byc kompletnym kretynem ,zeby tego nie zrozumiec...tyle!
Pamiętaj, ze w Polsce nie ma teraz inteligencji a tylko ona może rozjebać system. Nasza inteligencja została zrównana z ziemia przez Hitlera i Stalina a następne pokolenia były skutecznie trzymane za mordę przez ruskich. Własnie wychowaniem moich dzieci w duchu patriotycznym rozpierdalam system. Zamiast kebabów jem pierogi, zakupy staram się robić w warzywniakach. Glosuje na partie, która nie atakuje kościoła, popiera konstytucje nie jest za żadnymi gejzwiazkami ani aborcja. Masz lepsze pomysły to podziel się na forum, chętnie rozjebie system już teraz z Toba.

Edekzkrainykredek

Post autor: Edekzkrainykredek » 12.10.2013, 19:04

[link]
STADION TO NIE TEATR! FUCK uefa, j**** pzpn!

Axl

Post autor: Axl » 12.10.2013, 20:12

Każdy czeka na jakąś relacje którejś z ekip a tu k..a gadka kto jest patriotą a kto nie

1.3.1.2

Post autor: 1.3.1.2 » 12.10.2013, 20:53

CZARNISLUPSK1945 pisze:Czy ktoś z naszych braci żyjących w Polsce jak i pracujących zagranicą a obecnych na meczu w Charkowie lub okolicach stadionu miał przygody z miejscowymi? pytam z ciekawości bo chyba tego dotyczy temat ?

Konkretów to ty raczej na tym forum nie uświadczysz.
Z pytaniem o nerkę to ostro dojebałeś (kłania się czytanie ze zrozumieniem)
zguba na szczęście znalazła już właściciela.

krupa_KSF

Post autor: krupa_KSF » 12.10.2013, 21:21

A ja myślałem, że przeczytam tu jakąś relacje... Nie odkryliście tą gadaniną nic nowego panowie. Każdy wie jak jest. Trzeba działać a nie płakać w necie.
Pomijam już niektórych tutaj wypowiedzi: nigdy nie pracowałem na emigracji- nie znam się, to się wypowiem, a co!
Pozdro

BogHonorOjczyzna

Post autor: BogHonorOjczyzna » 12.10.2013, 22:06

Spieracie się o to kto tutaj jest większym patriotą itd a nie bierzecie w ogóle pod uwagę ogromnego problemu z którym przyjdzie nam się niedługo zmierzyć...

http://www.youtube.com/watch?v=pTmf7mgPA48 (bardzo smutna szczególnie końcówka)

maksMKS

Post autor: maksMKS » 13.10.2013, 00:03

telewidz pisze:To taki nowy rodzaj "przerzutow"
trudno się z tym nie zgodzić, to identyczna sytuacja jakby teraz powstały dziesiątki flag "Warszawa" wszystkich którzy pojechali tam za robotą

gremio

Post autor: gremio » 13.10.2013, 10:00

taka nasza posrana mentalność-nie przyjedziesz z zachodu na mecz,to przesiakłes liberalizmem i wciagnął cie zachód-przyjedziesz z flaga gdzie teraz mieszkasz"przerzut"
zagranica rownie dobrze mozna byc patriota,czym ze jest sytuacja gdy wyjedziesz zarabiac potem wracasz i inwestujesz lub zyjesz tu z powrotem,co powiecie rządom na uchodztwie czy tym ktorzy z nedzy <jak teraz i sto lat temu >uciekli za ocean,tworzac tam organizacje Polonijne itp.czy nie sa patriotami,chwalmy ze wogole im sie chce,ze nie zapominaja o kraju,
Tez dzieci wychowuje w duchu patriotyzmu,jestem przeciwko panoszacemu sie islamowi w europie,ale jak wracam z meczu to na szybkiego zjem "kebab"bo na pierogi czekałbym godzinami,i kupuje u turasa ktory moze w moim kraju mi tylko szybkie jedzenie zrobic,bo do niczego innego sie nie nadaje....w Boga wierze ale do koscioła nie chodze,mam gdzies te nie opodatkowana i chora instytucje,a jesli trzeba bedzie to pierwszy za Polske do boju stane...bo pomimo ze czasem wyjezdzam na zachod do pracy to jestem patriota,bo mojego serca nikt tej krainie nie wyrwie.

a tematowo ; jakies atrakcje były w tej ukrainie?
LEPIEJ RZĄDZIĆ W PIEKLE,,,, NIŻ BYĆ SŁUGĄ W NIEBIE....

AJAX AMSTERDAM

Post autor: AJAX AMSTERDAM » 13.10.2013, 10:27

19w(E)stland68 pisze:
zgredzik pisze:Kolego 19w(E)stland68 wiele osób z podejrzewam wszystkich ekip wyjebało na emigrację z różnych powodów. Sam już żyję na wygnaniu 10 lat i takich wariatów, jak tu poznałem z różnych ekip, to byś się nie spodziewał. Tak więc ani fladze Dublin, ani ludziom, co z nią przyjechali nic bym nie ujmował. Wiem, o co ci chodzi i nie musisz odpisywać, żeby nie zaśmiecać tematu, ale nie odejmuj nic kibicom, co za flagą stoją. Wiem, że w h** konkretów wybiera się pod stadion na Anglia - Polska bez biletów (jak to mówią na piwko), więc będziesz miał dobrą okazję by ocenić emigrantów. Bez spiny pany. Pozdro.
nie chodzilo mi ,zeby oceniac i oczerniac emigrantow ale o fakt ,ze na meczu POLSKI wisi flaga z POLSKIM ORLEM Z NAZWĄ MIASTA,KTORE JEST STOLICĄ INNEGO KRAJU!! to wstyd dla Polakow jako narodu !! kojarzy sie to jednoznacznie, ze Polacy to narod'' bezdomnych tułaczy bez swojego wlasnego kraju..tak to niestety wygląda.. swoja drogą wkurwia mnie ''patriotyzm'' u ludzi,ktorzy zamiast sprobowac cos zmieniac w naszym kraju woleli spierdolic wygodnie na zachod by tam robic za parobów i mowic ,ze w Polsce sie nie da zyc... jesli tak to proponowal bym odstawic paru osobą bialo czerwone barwy bo to hipokryzja...Pozdrawiam
Jestes najwiekszym kretynem,na tym forum.Wiecznie spinasz dupsko.

lospantalones

Post autor: lospantalones » 13.10.2013, 12:19

ja mieszkam na wyspach i powiem że jeszcze by sie nie jeden zkrytykujących zdziwił jak nasze dzieci podchodzą do kraju ojczystego swoich ojców zresztą wiele dzieciaków sie urodziło w Polsce ,chodzą tu do łikendowych szkół polskich gdzie najwiekszy nacisk kładzie sie na jezyk polski ,historie i religie (kolejność nieprzypadkowa)a jeśli chodzi o moje pociechy to ciągle odliczaja dni do nastepnego wyjazdu do Polski -świeta ,ferie w szkole a wakacje całe w ojczyznie i nie uważam by dzieci normalnych emigrantów zatracały swoja świadomość narodową sa oczywiście przypadki gdzie kobieta rodzi dziecko i daje mu na imie np Alan czy też wyrabia brytyjski paszport bo że niby szybciej bo w konsulacie kolejki i trzeba na dokument czekać 3 miechy ale tacy to sie jeszcze zdziwia (w takiej sytuacji prawo brytyjskie ich rucha jak chce dzieciak brytol a rodzice Polacy i zgadnijcie kto ma prawna kontrole nad pociechą)

Barnet

Post autor: Barnet » 13.10.2013, 12:40

Alan to zwykle imię, nadawane również dzieciakom w Polsce, znam natomiast inne przykłady gdzie Polscy rodzice nazywają dzieci: Charlye(Czarli), Sofija Mia albo William, ich sprawa ich życie, gówno mi do tego, a co do paszportów, moja córa ma oba i brytyjskie prawo mnie nie rucha, bo niby z jakiej racji
Obrazek

forma0110

Post autor: forma0110 » 13.10.2013, 13:57

Bracia i siostry zeszliśmy trochę z tematu...
Co do wyjazdu to przykrą sprawą jest, że byliśmy w takiej liczbie(50)-nie ma na to usprawiedliwienia, powinno być Nas zdecydowanie więcej bo był to wyjazd podobny odległościowo do Mołdawii. Na wejściu duże problemy z wniesieniem flag, ukraińskie służby twierdzą że flaga może być tylko w barwach bez jakichkolwiek napisów-absurd!!! Dlatego też flaga "Sulejówek" cały mecz złożona na pół(nie mogła być zaprezentowana podobizna Marszałka za rzekomą "politycznosc"). Dopingu z naszej strony niewiele poza kilkoma głośnymi okrzykami. Po meczu piłkarze dziękują z odległości 50m-zabrakło odwagi by podejść pod sektor a była znakomita okazja ku temu by ściągnąć z nich koszulki:) Na mieście spokojnie i zabawa do białego rana.

lospantalones

Post autor: lospantalones » 13.10.2013, 15:03

Barnet pisze:Alan to zwykle imię, nadawane również dzieciakom w Polsce, znam natomiast inne przykłady gdzie Polscy rodzice nazywają dzieci: Charlye(Czarli), Sofija Mia albo William, ich sprawa ich życie, gówno mi do tego, a co do paszportów, moja córa ma oba i brytyjskie prawo mnie nie rucha, bo niby z jakiej racji
a to dlatego iż po 5 latach posiadania paszportu i nie opuszczania granic zjednoczonego królestwa na wiecej niż 3 miesiące w świetle prawa brytyjskiego twoje dziecko staje sie brytyjczykiem ty natomiast nie ubiegajac sie o takowe i posiadając obywatelstwo polskie nie masz prawa o stanowieniu o losie twojego dziecka i np ktoś cie kabluje że niewłaściwie traktójesz swoje dziecko (na wyspach jak wiesz sa wyczuleni na takie coś) i odpowiedni urząd w sytuacji gdy dziecko jest ich obywatelem odbiera ci prawo do wychowania .Sa sytuacje kiedy to odbieraja dzieci emiugrantom z europy środkowej tylko po to by je dać do adopcji brytyjskiej rodzinie .
[link]

[link]

[link]

na [link] jest kilka przypadków opisanych które dotyczą poruszonych przezemnie spraw

Martin79

Post autor: Martin79 » 13.10.2013, 15:22

Atrakcje były w postaci zakazu wnoszenia flag z napisami więc każdy kombinował jak mógł - część flag udało się wnieść a część nie. Podobne zamieszanie było z biletami niektórzy wchodzili na ukraińskie niektórych za darmo miał wprowadzić łysy z PZPN wynikło zamieszanie i nie weszli z nim - kupili bilety pod stadionem. Pierwszy raz na wyjeżdzie spotkałem się z tym ze nie wchodziliśmy odizolowanym wejściem tylko normalnie z całym tłumem Ukrainców. Koniec końców żadnych walk wschodu przed w trakcie jak i po nie było skończyło się na wzajemnej wymianie wlepek.
Co do naszego oflagowania to jak zwykle na wyjazdach- nieobecni nie mają racji.

CZARNISLUPSK1945

Post autor: CZARNISLUPSK1945 » 13.10.2013, 20:45

Do Martin79 i forma0110

Dzięki za info bo o to chodzi w tym temacie i szacunek jeżeli byliście na meczu.

co do reszty to panowie ogarnijcie się, nawet jeżeli według was wywieszenie flagi Dublin było słabym zachowaniem to trza było jechać do Charkowa i tą flagę zdjąć:) a nie sapać teraz na necie.

Szacunek dla "Dublina" za pokonanie takiej odległości, poświęcenia kasy, czasu i cierpliwości by zobaczyć mecz dorobkiewiczów i to jest dopiero PATRIOTYZM

a osoby które krytykują naszych rodaków pracujących poza granicami naszego kraju to albo mają coś z rycerza czyli zakuty łeb albo nigdy nie zaznali biedy i głodu, każdy ma prawo do lepszego życia.

ale od czego jest internet? od tego by wy wydusić frustracje i stres i napięcie spowodowane słabymi ocenami w gimnazjum:)
Obrazek
Obrazek

SFh1945

Post autor: SFh1945 » 13.10.2013, 21:09

W DUBLINIE sie urodzili i wychowali? czy tylko to miasto dało im mozliwosc zarobic na taki wyjazd gdzie wiekszosci z nas nie stac?
Fanatyzm nie zna granic!

PiSki

Post autor: PiSki » 13.10.2013, 22:11

SFh1945 pisze:W DUBLINIE sie urodzili i wychowali? czy tylko to miasto dało im mozliwosc zarobic na taki wyjazd gdzie wiekszosci z nas nie stac?
urodzili się pewnie w POLSCE ale nawet jeśli dziś s np w Dublinie to tym bardziej dal NICH szacunek że nie zapomnieli że wyjebali tyle czasu wyrzeczeń kasy itp by być w BARWACH na wyjezdzie !

Barnet

Post autor: Barnet » 13.10.2013, 22:14

to miasto nie dało im "umrzeć z głodu" a pozwoliło wyżywić żony i dzieci, czego nie potrafi zapewnić kraj, czyli Polska (właściwie politycy) z którego pochodzą, a mimo to dalej przemierzają tysiące kilometrów i z duma w sercu ją reprezentują
potrafił byś kupić kwiaty babie, która przystawiła ci rogi ?
Obrazek

19w(E)stland68

Post autor: 19w(E)stland68 » 13.10.2013, 22:31

Barnet pisze:to miasto nie dało im "umrzeć z głodu" a pozwoliło wyżywić żony i dzieci, czego nie potrafi zapewnić kraj, czyli Polska (właściwie politycy) z którego pochodzą, a mimo to dalej przemierzają tysiące kilometrów i z duma w sercu ją reprezentują
potrafił byś kupić kwiaty babie, która przystawiła ci rogi ?
kto wybiera politykow kolezko co?? sami sie wybierają???czy pojebany ''narod''?? dzis nawet nie potrafili warszawiacy zbanowac HGW wiec o czym my tu piszemy.. Niektorzy naprawde nadaja sie tylko do tego,zeby opuscic ten zacny kraj z nieukrywaną radoscią pozostalych tu myslących i chcacych cos zmienic ludzi. ps a tak w ogole jak mozna reprezentowac dumnie ''cos'' od czego sie ucieklo bo rzekomo grozila by tutaj ''smierc glodowa''heheh to tak jakby corka ojca,ktory ją molestuje nadal go kochala i odwiedzala w wiezieniu bedac dumna ,ze jest jego corka hehehe ludzie ku*** co z ahipokryzja..litosci.... bez odbioru

natenczaswojski3

Post autor: natenczaswojski3 » 13.10.2013, 22:56

Nie wiem ile masz lat, ale po twoich postach wnioskuję że niewiele i nie znasz życia.
Szkoda słów.
massa pisze:ino teraz to boli Gieksiarzy bo akurat było otwarcie dworca i są o naszych wzmianki na stronach internetowych,a nie o nich.
szalikowiec70 pisze:co do mojej ortografii to powiem , ze juz dawno niechodze do szkoly :) i moze cos mi sie tam nieuda :)
fjodor1978vborys1978 pisze: Niedoczytany osle po podstawowce za Buga

mancunian

Post autor: mancunian » 14.10.2013, 00:05

19w(E)stland68 patriotyzm to jest to, co nosisz w sercu a nie to co robisz na pokaz, by inni widzieli.

Ty sie wstydzisz, ze Polacy sa na emigracji i jak napisales, nie chcesz flagi zagranicznego miasta, bo wg innych nacji bedziemy uchodzic za bezdomnych... Nie wiem jakie trzeba miec kompleksy wobec reszty swiata, by tak stawiac sprawe, ale twoj wybor. Ale zrozum, ze sa ludzie, ktorzy sa dumni z tego ze sa Polakami i jezdza po calym swiecie jako Polacy.

Dla ciebie flaga emigracyjna, to dowod na nizszosc naszego narodu wobec innych narodow, dla mnie duma, ze ludzie wyjezdzajacy, pamietaja o kraju i nawet z najdalszych zakatkow swiata beda jezdzic i wspierac naszych.

19w(E)stland68

Post autor: 19w(E)stland68 » 14.10.2013, 00:14

mancunian pisze:19w(E)stland68 patriotyzm to jest to, co nosisz w sercu a nie to co robisz na pokaz, by inni widzieli.

Ty sie wstydzisz, ze Polacy sa na emigracji i jak napisales, nie chcesz flagi zagranicznego miasta, bo wg innych nacji bedziemy uchodzic za bezdomnych... Nie wiem jakie trzeba miec kompleksy wobec reszty swiata, by tak stawiac sprawe, ale twoj wybor. Ale zrozum, ze sa ludzie, ktorzy sa dumni z tego ze sa Polakami i jezdza po calym swiecie jako Polacy.

Dla ciebie flaga emigracyjna, to dowod na nizszosc naszego narodu wobec innych narodow, dla mnie duma, ze ludzie wyjezdzajacy, pamietaja o kraju i nawet z najdalszych zakatkow swiata beda jezdzic i wspierac naszych.
a mnie boli serce ,ze moj naród musi sie tułać jak ciecie po innych krajach czesto wykonujac gorszą robote niz ciapaty i jest traktowany jak smiec.. boli mnie bo to moj narod i kraj ,ktory powinien byc wielki i dumny. tak wiem jestem idiotą ...

Gruszka_r

Post autor: Gruszka_r » 14.10.2013, 08:47

Przed meczem z Ukrainą kibice oddali cześć oficerom pomordowanym w Charkowie:
[link]

diablos

Post autor: diablos » 14.10.2013, 11:48

19w(E)stland68 pisze:
mancunian pisze:19w(E)stland68 patriotyzm to jest to, co nosisz w sercu a nie to co robisz na pokaz, by inni widzieli.

a mnie boli serce ,ze moj naród musi sie tułać jak ciecie po innych krajach czesto wykonujac gorszą robote niz ciapaty i jest traktowany jak smiec.. boli mnie bo to moj narod i kraj ,ktory powinien byc wielki i dumny. tak wiem jestem idiotą ...
Jesli tak bardzo boli Cie emigracja i gardzisz emigrantami jako tymi "gorszymi" Polakami(tymi samymi ktorzy przemierzaja Swiat za reprezentacja Polski (a nie inna jak slynny Cobra z zuzlowej ekipy)) to rusz swoja dupe i zapraszam 15.10 do Londynu,staw sie i wykrzycz swoje smetne zale tym "gorszym" patriotom w twarz,na pewno uciesza sie z Twojej wizyty.
Zacznij aktywniej dzialac na kadrze to pogadamy, a teraz zamilcz i uscisnij swoich patriotycznych braci z Chorzowa.
Chwala tym ktorzy byli w Charkowie.
~Fortune favors the brave~

dbdex

Post autor: dbdex » 14.10.2013, 12:03

Spoko, jest Londyn, Dublin nawet Berlin kiedyś tam przeszedł przeszedł-ja tylko czekam aż na meczu kadry zawisną biało czerwone barwy z 'Moskwa' albo 'Tel Aviv' tylko dlatego że ktoś tam mieszka i pracuje X lat.

Emigrant'92'KS

Post autor: Emigrant'92'KS » 14.10.2013, 12:22

Każdy ma swoją rację na ten temat. Ja też śmigam na mecze z emigracji, ale zawsze utożsamiam się tylko i wyłącznie ze swoim miastem z Polski, mimo że ładnych pare lat mieszkam za granicą. Nigdy nie wyobrażam sobie zrobić flagi typu fc Dublin i wieszać jej na meczu mojej drużyny, czy też na kadrze, ale każdy ma swoje zdanie. Trzeba zrozumieć emigrantów i mieć do nich szacunek, natomiast w temacie flag zdania są podzielone. Ja również nie akceptuje robienia flag tego typu, bo jak kolega napisał wyżej jakby ktoś zrobił sobie flage ''Tel Aviv'' ? To też było by to normalne dla wielu? Według mnie powinno się reprezentować tylko i wyłącznie miasto w którym się narodziliśmy, tutaj to ja jestem tylko tymczasowo, więc mam takie zdanie a nie inne.
j**** POlicje !

Barnet

Post autor: Barnet » 14.10.2013, 12:24

19w(E)stland68
ku*** gościu takie walisz patriotyczno-emigracyjne wykłady, a nazwę użytkownika masz taką Polską, że sobie można język połamać, i jeszcze piszesz tu o hipokryzji, zapraszam na Wembley, jak starczy ci odwagi, to weź jeszcze paru kumpli i razem chórem zaśpiewajcie, że wszyscy tu mieszkający Polacy to szczury i tchórze, którzy uciekli dla lepszego życia i nie mają prawa do Polskich barw. Amen.
Obrazek

futbolowypatriota

Post autor: futbolowypatriota » 14.10.2013, 12:53

Barnet naucz się czytac ze zrozumieniem, bo zamiast odpowiadać na jego argumenty, jedziesz po gościu. 19w(E)stland68 ma dużo racji, jak tak dalej pojdzie to na meczu POLSKI będziemy mieli same fany niepolskich miast. jakby to wygladalo jakby na meczu zalozmy Lecha były same fany ich fc ?

PiSki

Post autor: PiSki » 14.10.2013, 13:02

Emigrant'92'KS pisze:Każdy ma swoją rację na ten temat.
święte słowa więc szanujmy każdego rację ;)
Emigrant'92'KS pisze: Według mnie powinno się reprezentować tylko i wyłącznie miasto w którym się narodziliśmy, tutaj to ja jestem tylko tymczasowo, więc mam takie zdanie a nie inne.
oczywiście że tak,ale co gdy ktoś już zamieszkał na stałe zagranicą?ludzie mają domy dzieci rodziny I postanowili zostać już w danym kraju na dobre?to co wtedy? mają zakaz jazdy na kadre I utożsamiania się z Polską?
dla mnie najważniejsze jest to że komuś chciało się ruszyć dupe by jechać na drugi koniec świata wykorzystać swój czas swoją kase by pokazać że jest z biało-czerwonymi :) I w d**** to mam czy był z Warszawy Dublina Rzymu czy nawet Tel Avivu. szacunek za to że był !
ale to moje zdanie,każdy ma prawo do swojego

Barnet

Post autor: Barnet » 14.10.2013, 13:39

futbolowypatriota pisze:Barnet naucz się czytac ze zrozumieniem, bo zamiast odpowiadać na jego argumenty, jedziesz po gościu. 19w(E)stland68 ma dużo racji, jak tak dalej pojdzie to na meczu POLSKI będziemy mieli same fany niepolskich miast. jakby to wygladalo jakby na meczu zalozmy Lecha były same fany ich fc ?
nie odpowiadam na argumenty bo są dziecinnie śmieszne, według nich wszyscy będący dziś na emigracji, powinni spakować manele i wracać do kraju, najlepiej to jeszcze wstąpić w szeregi PO i zmieniać kraj na lepsze, super, ekstra, jestem za, gdyby to miało jakakolwiek szanse powodzenia, ale nie ma żadnej, a wyobraź sobie teraz przy takim bezrobociu w Polsce i lipą z pracą, powrót prawie 2 milionów ludzi zdolnych i chcących pracować, zjedli byśmy się żywcem jak psy, kraj takiej szansy ludziom nie daje, więc ludzie wyjeżdżają, wyjeżdżali już dawno i wyjeżdżać będą, a że ciałem są "w Dublinie" a sercem w Polsce, to według mnie tylko chwała im za to, że się nie wypięli, bo znam dużo polaków(specjalnie z małej) co Polskę mają w d****, dawno się na nią wypięli, a jak się ubierzesz w Polskie barwy, to się śmieją i pytają czy ci nie wstyd to nosić, to są według mnie barany, po których można i trzeba cisnąć, a nie po kibicach, którzy nigdy nie zapomną, pomimo przeciwności losu
Obrazek

Mondeo

Post autor: Mondeo » 14.10.2013, 13:44

19w(E)stland68 Koleś ma racje.
Niech każdy zada sobie pytanie czy kibicujac 20 lat klubowi w Polsce,po wyjezdzie na emigracje nagle robi flagę z nowym miastem "rodzinnym".

Axl

Post autor: Axl » 14.10.2013, 18:58

Wieszanie flag w barwach Polski z nazwą zagranicznego miasta to tak samo jak branie do reprezentacji Obraniaków, Boenischy i tym podobnych. Ale to tylko moje zdanie i ta dyskusja tu nie ma sensu. Nie przekonamy się nawzajem do swoich racji więc je uszanujmy. Nie każdy mysli tak samo. Każdy patriotyzm odbiera na swój sposób.

19w(E)stland68

Post autor: 19w(E)stland68 » 14.10.2013, 20:20

Barnet pisze:
futbolowypatriota pisze:Barnet naucz się czytac ze zrozumieniem, bo zamiast odpowiadać na jego argumenty, jedziesz po gościu. 19w(E)stland68 ma dużo racji, jak tak dalej pojdzie to na meczu POLSKI będziemy mieli same fany niepolskich miast. jakby to wygladalo jakby na meczu zalozmy Lecha były same fany ich fc ?
nie odpowiadam na argumenty bo są dziecinnie śmieszne, według nich wszyscy będący dziś na emigracji, powinni spakować manele i wracać do kraju, najlepiej to jeszcze wstąpić w szeregi PO i zmieniać kraj na lepsze, super, ekstra, jestem za, gdyby to miało jakakolwiek szanse powodzenia, ale nie ma żadnej, a wyobraź sobie teraz przy takim bezrobociu w Polsce i lipą z pracą, powrót prawie 2 milionów ludzi zdolnych i chcących pracować, zjedli byśmy się żywcem jak psy, kraj takiej szansy ludziom nie daje, więc ludzie wyjeżdżają, wyjeżdżali już dawno i wyjeżdżać będą, a że ciałem są "w Dublinie" a sercem w Polsce, to według mnie tylko chwała im za to, że się nie wypięli, bo znam dużo polaków(specjalnie z małej) co Polskę mają w d****, dawno się na nią wypięli, a jak się ubierzesz w Polskie barwy, to się śmieją i pytają czy ci nie wstyd to nosić, to są według mnie barany, po których można i trzeba cisnąć, a nie po kibicach, którzy nigdy nie zapomną, pomimo przeciwności losu
wiesz.. widzac twoje wpisy dotyczace inych spraw na tym forum mialem nadzieje ,ze przy piwie w milej atmosferze daloby ci sie pewne rzeczy wytlumaczyc ale jesli odbieras zmoje posty uwazajac mnie za zwolennika PO ,ktory chce by wszyscy do niej wstapili i bylonby super swietrdzam ,ze jestes po prostu kompletnym zalosnym kretynem i chwala naszemu krajowi ,ze taki bezmozg wyjechal i lepiej ,zeby faktycznie nie wracal.
ps tam ktos slusznie zauwazyl ,ze moze wywiesmy fane ''tel aviv'' zgodlem .. Mam kolego lepszy pomysl , zrobmy skladke na fane BERLIN!! tam tez przeciez duza ''emigracja'' jest zaiste cudownie bedzie to wygladac.. My bedziemy weseli i ''dumni'',ze pojechali ''nasi'' ztaką flaga jako dumni Polacy ,ze Berlin jest polski hahaha na kadre ,zeby w poniedzialek isc sprzatac szwabom domy i pilnowac ich dzieci !!:D GENIALNE !!

Morton1

Post autor: Morton1 » 14.10.2013, 20:25

19w(E)stland68 pisze:
Barnet pisze:
wiesz.. widzac twoje wpisy dotyczace inych spraw na tym forum mialem nadzieje ,ze przy piwie w milej atmosferze daloby ci sie pewne rzeczy wytlumaczyc ale jesli odbieras zmoje posty uwazajac mnie za zwolennika PO ,ktory chce by wszyscy do niej wstapili i bylonby super swietrdzam ,ze jestes po prostu kompletnym zalosnym kretynem i chwala naszemu krajowi ,ze taki bezmozg wyjechal i lepiej ,zeby faktycznie nie wracal.
ps tam ktos slusznie zauwazyl ,ze moze wywiesmy fane ''tel aviv'' zgodlem .. Mam kolego lepszy pomysl , zrobmy skladke na fane BERLIN!! tam tez przeciez duza ''emigracja'' jest zaiste cudownie bedzie to wygladac.. My bedziemy weseli i ''dumni'',ze pojechali ''nasi'' ztaką flaga jako dumni Polacy ,ze Berlin jest polski hahaha na kadre ,zeby w poniedzialek isc sprzatac szwabom domy i pilnowac ich dzieci !!:D GENIALNE !!
A moze zamilkniesz w koncu w temacie emigracji i zaczniesz patriotycznie pouczac kolezkow ze swojej slunsko-germanskiej zgody?

Barnet

Post autor: Barnet » 14.10.2013, 20:47

19w(E)stland68 pisze:
Barnet pisze:
nie ty mi baranie bedziesz pisał czy mam wracac czy nie, sklej juz wary, bo wiekszosc ludzi ma juz twojego udzielania sie tutaj dosyc, siejesz zamieszanie, a ciekawe jake ty miasto i barwy reprezentujesz, i czy kiedykolwiek stales dumnie za Polskimi barwami, gdzies w swiecie, na wyjezdzie
Obrazek

SFh1945

Post autor: SFh1945 » 14.10.2013, 21:04

>Wieszanie flag w barwach Polski z nazwą zagranicznego miasta to tak samo jak branie do reprezentacji Obraniaków, Boenischy i tym podobnych. Ale to tylko moje zdanie i ta dyskusja tu nie ma sensu.<
To jest nie tylko Twoje zdanie,jesli mozna miec swoje dla mnie jest to nie logiczne,robicie z emigracji zarobkowej cos patriotycznego a to jest tylko i wylacznie ucieczka za pieniazkami.. osmiesza nas ta flaga nas..
Fanatyzm nie zna granic!

ODPOWIEDZ