11.10.2013 Charków, Ukraina vs. Polska
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: 11.10.2013 Charków, Ukraina vs. Polska
Według ukraińskich mediów banderowcy mają zamiar wywieszac na meczu z nami czerwono-czarne flagi - symbol OUN-UPA. Mam nadzieję,że nasi przygotują jakąś odpowiedź..
-
OldSchoolFans
pozdrowienia z Charkowa
dojazd elegancki, duża część drogi z Kijowa rewelacja - jak na zachodzie
stadion obczailiśmy, Charków wygląda w nocy na całkiem ładnie niasteczko
co będzie dzisiaj to zobaczymy i miejmy nadzieję opiszemy
dojazd elegancki, duża część drogi z Kijowa rewelacja - jak na zachodzie
stadion obczailiśmy, Charków wygląda w nocy na całkiem ładnie niasteczko
co będzie dzisiaj to zobaczymy i miejmy nadzieję opiszemy
-
Edekzkrainykredek
-
mocno_wczorajszy
Od 11jestesmy w Charkowie, zaliczylismy cmentarz Piatichatki, wywiezilismy szarfe w barwach Polski z herbem i Orzelkiem, odpalone race, na mieście sporo kacapow obcinajacych, pozdro z Charkowa
-
Otwarta_rejestracja
Panowie potrzebuję na na szybkości jakiegos linka to do obejrzenia meczu online zagranicą, bo te meczyki.pl itp mi nie działa
-
Hazardzista
-
Otwarta_rejestracja
Nie działa. wyłączam rekalmy i dalej czarne okienko
http://www.usagoals.tv/ ja używam, prawy przycisk myszy i w nowym oknie otwieram.
na trybunach "Polska ku***"?dobrze słyszałem?
-
Jackdaniels
Myślę, ze niestety tak, dodatkowo chyba słyszałem Rasija.
dlaczego na stadionie nie było kibiców z Polski?
od nas 50 osób na sektorze, z tego 1/3 wchodzi dopiero w przerwie
5 flag: "Libiąż Polska" "Sulejówek" "Dublin" "Edynburgh. Szkockie sknerusy on tour" "Nowa Huta"
kilka razy coś krzyknelismy
ogolnie ze wszstkim problemy: z wejsciem bez biletow, z flagami ...
Ukraincow komplet, ale mlyn niewiele wiekszy od naszej ekipy, machaja dwoma flagami czerwono-czarnymi, troche nas obczajali, ale ja nie widzialem zeby do czegos konkretnego doszlo
5 flag: "Libiąż Polska" "Sulejówek" "Dublin" "Edynburgh. Szkockie sknerusy on tour" "Nowa Huta"
kilka razy coś krzyknelismy
ogolnie ze wszstkim problemy: z wejsciem bez biletow, z flagami ...
Ukraincow komplet, ale mlyn niewiele wiekszy od naszej ekipy, machaja dwoma flagami czerwono-czarnymi, troche nas obczajali, ale ja nie widzialem zeby do czegos konkretnego doszlo
-
uciekający qrczak
Jak taki mądry jeden z drugim to było zabrać dupsko w troki,wywiesić flagę z godłem ze swojego miasta i śmigać na mecz.nikodem pisze:Zgadzam się,ja szanuje kibiców na emigracji i rozumiem że chcą się pokazać,a najlepszym miejscem jest na to mecz kadry,ale to niesmacznie zaczyna wyglądać jak wiszą flagi co mecz Londonów,Dublinów i innych...
dokladnie chlopaki mieszkaja na emigracji, jeżdżą za druzyną to wieszają flagi proste, kto wam broni ruszyć dupe na mecz reprezentacji i wywiesic flage swojego miasta?
To taki nowy rodzaj "przerzutow"
-
Obserwator1111
Nie wiem kiedy ostatni raz na kadrze było tak, żeby przez 90 minut nie zagrał żaden pseudoPolak.
Cieszy gra bez beniszów, obraniaków i innych wynalazków.
Obserwator1111 pisze:Nie wiem kiedy ostatni raz na kadrze było tak, żeby przez 90 minut nie zagrał żaden pseudoPolak.
Dokładnie. Fornalik co by nie mówić, unarodowił trochę kadrę. Został nam już tylko "mecz o honor" (znowu), im bardziej narodowa drużyna, tym waleczniejsza :) Ostatni brak sukcesów był przez to, że w kadrze brakowało trochę boiskowych walczaków. Mariusz Lewandowski trochę tam podgrzał atmosferę na boisku. Dobry powrót jak dla mnie.
Kolego piszesz w tym temacie o paru innych sprawach ale zgodzic sie z twoim punktem widzenia w calosci nie sposob. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka....tym bardziej Nas jako kibicow czyli jakas tam grupe spoleczna, ktora jako jedna z niewielu jest w bardzo duzym stopniu uswiadomiona zarowno politycznie jaki historycznie. Kazdego historia jest inna, inne koleje losu ale to juz tak od wiekow w naszym kraju jest. Zycie rzuca nasz po calym swiecie.Ty bijesz piane bo ci sie flaga nie podoba.....dla mnie tez wyglada ona conajmniej dziwnie ale ja jak lew bede bronil tych ludzi co nad nia stoja. Im mimo przeciwnosci chcialo sie jechac i za to nalezy im sie szacunek.
ps. Temat o meczu reprezentacji wiec nie robmy zawirowan watkami politycznymi i spolecznymi.
pozdrawiam
ps. Temat o meczu reprezentacji wiec nie robmy zawirowan watkami politycznymi i spolecznymi.
pozdrawiam
-
CZARNISLUPSK1945
Czy ktoś z naszych braci żyjących w Polsce jak i pracujących zagranicą a obecnych na meczu w Charkowie lub okolicach stadionu miał przygody z miejscowymi? pytam z ciekawości bo chyba tego dotyczy temat ?
PS: o co biega z tą nerką? komuś od nas ją wycieli?
u ła! Kolego, chodzi o tę zaszetkę na pas w której nosi się np.dokumenty :)CZARNISLUPSK1945 pisze:Czy ktoś z naszych braci żyjących w Polsce jak i pracujących zagranicą a obecnych na meczu w Charkowie lub okolicach stadionu miał przygody z miejscowymi? pytam z ciekawości bo chyba tego dotyczy temat ?
mamy post roku!
-
Edekzkrainykredek
Każdy czeka na jakąś relacje którejś z ekip a tu k..a gadka kto jest patriotą a kto nie
Konkretów to ty raczej na tym forum nie uświadczysz.CZARNISLUPSK1945 pisze:Czy ktoś z naszych braci żyjących w Polsce jak i pracujących zagranicą a obecnych na meczu w Charkowie lub okolicach stadionu miał przygody z miejscowymi? pytam z ciekawości bo chyba tego dotyczy temat ?
Z pytaniem o nerkę to ostro dojebałeś (kłania się czytanie ze zrozumieniem)
zguba na szczęście znalazła już właściciela.
-
BogHonorOjczyzna
Spieracie się o to kto tutaj jest większym patriotą itd a nie bierzecie w ogóle pod uwagę ogromnego problemu z którym przyjdzie nam się niedługo zmierzyć...
http://www.youtube.com/watch?v=pTmf7mgPA48 (bardzo smutna szczególnie końcówka)
http://www.youtube.com/watch?v=pTmf7mgPA48 (bardzo smutna szczególnie końcówka)
trudno się z tym nie zgodzić, to identyczna sytuacja jakby teraz powstały dziesiątki flag "Warszawa" wszystkich którzy pojechali tam za robotątelewidz pisze:To taki nowy rodzaj "przerzutow"
-
lospantalones
ja mieszkam na wyspach i powiem że jeszcze by sie nie jeden zkrytykujących zdziwił jak nasze dzieci podchodzą do kraju ojczystego swoich ojców zresztą wiele dzieciaków sie urodziło w Polsce ,chodzą tu do łikendowych szkół polskich gdzie najwiekszy nacisk kładzie sie na jezyk polski ,historie i religie (kolejność nieprzypadkowa)a jeśli chodzi o moje pociechy to ciągle odliczaja dni do nastepnego wyjazdu do Polski -świeta ,ferie w szkole a wakacje całe w ojczyznie i nie uważam by dzieci normalnych emigrantów zatracały swoja świadomość narodową sa oczywiście przypadki gdzie kobieta rodzi dziecko i daje mu na imie np Alan czy też wyrabia brytyjski paszport bo że niby szybciej bo w konsulacie kolejki i trzeba na dokument czekać 3 miechy ale tacy to sie jeszcze zdziwia (w takiej sytuacji prawo brytyjskie ich rucha jak chce dzieciak brytol a rodzice Polacy i zgadnijcie kto ma prawna kontrole nad pociechą)
Alan to zwykle imię, nadawane również dzieciakom w Polsce, znam natomiast inne przykłady gdzie Polscy rodzice nazywają dzieci: Charlye(Czarli), Sofija Mia albo William, ich sprawa ich życie, gówno mi do tego, a co do paszportów, moja córa ma oba i brytyjskie prawo mnie nie rucha, bo niby z jakiej racji
Bracia i siostry zeszliśmy trochę z tematu...
Co do wyjazdu to przykrą sprawą jest, że byliśmy w takiej liczbie(50)-nie ma na to usprawiedliwienia, powinno być Nas zdecydowanie więcej bo był to wyjazd podobny odległościowo do Mołdawii. Na wejściu duże problemy z wniesieniem flag, ukraińskie służby twierdzą że flaga może być tylko w barwach bez jakichkolwiek napisów-absurd!!! Dlatego też flaga "Sulejówek" cały mecz złożona na pół(nie mogła być zaprezentowana podobizna Marszałka za rzekomą "politycznosc"). Dopingu z naszej strony niewiele poza kilkoma głośnymi okrzykami. Po meczu piłkarze dziękują z odległości 50m-zabrakło odwagi by podejść pod sektor a była znakomita okazja ku temu by ściągnąć z nich koszulki:) Na mieście spokojnie i zabawa do białego rana.
Co do wyjazdu to przykrą sprawą jest, że byliśmy w takiej liczbie(50)-nie ma na to usprawiedliwienia, powinno być Nas zdecydowanie więcej bo był to wyjazd podobny odległościowo do Mołdawii. Na wejściu duże problemy z wniesieniem flag, ukraińskie służby twierdzą że flaga może być tylko w barwach bez jakichkolwiek napisów-absurd!!! Dlatego też flaga "Sulejówek" cały mecz złożona na pół(nie mogła być zaprezentowana podobizna Marszałka za rzekomą "politycznosc"). Dopingu z naszej strony niewiele poza kilkoma głośnymi okrzykami. Po meczu piłkarze dziękują z odległości 50m-zabrakło odwagi by podejść pod sektor a była znakomita okazja ku temu by ściągnąć z nich koszulki:) Na mieście spokojnie i zabawa do białego rana.
-
lospantalones
a to dlatego iż po 5 latach posiadania paszportu i nie opuszczania granic zjednoczonego królestwa na wiecej niż 3 miesiące w świetle prawa brytyjskiego twoje dziecko staje sie brytyjczykiem ty natomiast nie ubiegajac sie o takowe i posiadając obywatelstwo polskie nie masz prawa o stanowieniu o losie twojego dziecka i np ktoś cie kabluje że niewłaściwie traktójesz swoje dziecko (na wyspach jak wiesz sa wyczuleni na takie coś) i odpowiedni urząd w sytuacji gdy dziecko jest ich obywatelem odbiera ci prawo do wychowania .Sa sytuacje kiedy to odbieraja dzieci emiugrantom z europy środkowej tylko po to by je dać do adopcji brytyjskiej rodzinie .Barnet pisze:Alan to zwykle imię, nadawane również dzieciakom w Polsce, znam natomiast inne przykłady gdzie Polscy rodzice nazywają dzieci: Charlye(Czarli), Sofija Mia albo William, ich sprawa ich życie, gówno mi do tego, a co do paszportów, moja córa ma oba i brytyjskie prawo mnie nie rucha, bo niby z jakiej racji
http://kobieta.onet.pl/dziecko/wymuszon ... fakt/5lnbq
http://www.mojawyspa.co.uk/artykuly/236 ... kom-dzieci
http://polonia.wp.pl/page,2,title,WBryt ... omosc.html
na http://www.emito.com jest kilka przypadków opisanych które dotyczą poruszonych przezemnie spraw
Atrakcje były w postaci zakazu wnoszenia flag z napisami więc każdy kombinował jak mógł - część flag udało się wnieść a część nie. Podobne zamieszanie było z biletami niektórzy wchodzili na ukraińskie niektórych za darmo miał wprowadzić łysy z PZPN wynikło zamieszanie i nie weszli z nim - kupili bilety pod stadionem. Pierwszy raz na wyjeżdzie spotkałem się z tym ze nie wchodziliśmy odizolowanym wejściem tylko normalnie z całym tłumem Ukrainców. Koniec końców żadnych walk wschodu przed w trakcie jak i po nie było skończyło się na wzajemnej wymianie wlepek.
Co do naszego oflagowania to jak zwykle na wyjazdach- nieobecni nie mają racji.
Co do naszego oflagowania to jak zwykle na wyjazdach- nieobecni nie mają racji.
-
CZARNISLUPSK1945
Do Martin79 i forma0110
Dzięki za info bo o to chodzi w tym temacie i szacunek jeżeli byliście na meczu.
co do reszty to panowie ogarnijcie się, nawet jeżeli według was wywieszenie flagi Dublin było słabym zachowaniem to trza było jechać do Charkowa i tą flagę zdjąć:) a nie sapać teraz na necie.
Szacunek dla "Dublina" za pokonanie takiej odległości, poświęcenia kasy, czasu i cierpliwości by zobaczyć mecz dorobkiewiczów i to jest dopiero PATRIOTYZM
a osoby które krytykują naszych rodaków pracujących poza granicami naszego kraju to albo mają coś z rycerza czyli zakuty łeb albo nigdy nie zaznali biedy i głodu, każdy ma prawo do lepszego życia.
ale od czego jest internet? od tego by wy wydusić frustracje i stres i napięcie spowodowane słabymi ocenami w gimnazjum:)
Dzięki za info bo o to chodzi w tym temacie i szacunek jeżeli byliście na meczu.
co do reszty to panowie ogarnijcie się, nawet jeżeli według was wywieszenie flagi Dublin było słabym zachowaniem to trza było jechać do Charkowa i tą flagę zdjąć:) a nie sapać teraz na necie.
Szacunek dla "Dublina" za pokonanie takiej odległości, poświęcenia kasy, czasu i cierpliwości by zobaczyć mecz dorobkiewiczów i to jest dopiero PATRIOTYZM
a osoby które krytykują naszych rodaków pracujących poza granicami naszego kraju to albo mają coś z rycerza czyli zakuty łeb albo nigdy nie zaznali biedy i głodu, każdy ma prawo do lepszego życia.
ale od czego jest internet? od tego by wy wydusić frustracje i stres i napięcie spowodowane słabymi ocenami w gimnazjum:)
W DUBLINIE sie urodzili i wychowali? czy tylko to miasto dało im mozliwosc zarobic na taki wyjazd gdzie wiekszosci z nas nie stac?
to miasto nie dało im "umrzeć z głodu" a pozwoliło wyżywić żony i dzieci, czego nie potrafi zapewnić kraj, czyli Polska (właściwie politycy) z którego pochodzą, a mimo to dalej przemierzają tysiące kilometrów i z duma w sercu ją reprezentują
potrafił byś kupić kwiaty babie, która przystawiła ci rogi ?
potrafił byś kupić kwiaty babie, która przystawiła ci rogi ?
-
natenczaswojski3
Nie wiem ile masz lat, ale po twoich postach wnioskuję że niewiele i nie znasz życia.
Szkoda słów.
Szkoda słów.
Spoko, jest Londyn, Dublin nawet Berlin kiedyś tam przeszedł przeszedł-ja tylko czekam aż na meczu kadry zawisną biało czerwone barwy z 'Moskwa' albo 'Tel Aviv' tylko dlatego że ktoś tam mieszka i pracuje X lat.
-
Emigrant'92'KS
Każdy ma swoją rację na ten temat. Ja też śmigam na mecze z emigracji, ale zawsze utożsamiam się tylko i wyłącznie ze swoim miastem z Polski, mimo że ładnych pare lat mieszkam za granicą. Nigdy nie wyobrażam sobie zrobić flagi typu fc Dublin i wieszać jej na meczu mojej drużyny, czy też na kadrze, ale każdy ma swoje zdanie. Trzeba zrozumieć emigrantów i mieć do nich szacunek, natomiast w temacie flag zdania są podzielone. Ja również nie akceptuje robienia flag tego typu, bo jak kolega napisał wyżej jakby ktoś zrobił sobie flage ''Tel Aviv'' ? To też było by to normalne dla wielu? Według mnie powinno się reprezentować tylko i wyłącznie miasto w którym się narodziliśmy, tutaj to ja jestem tylko tymczasowo, więc mam takie zdanie a nie inne.