Kibice Made in Germany
Moderator: Automoderation
Re: Kibice Made in Germany
A na mecz do Mainz, podróżujemy tak. 1100 osób SGE wybrało ciekawy sposób transportu https://twitter.com/eintracht_eng/statu ... 10/photo/1
Może ktoś opisać Berlin kto ma tam najwiekszą przewage pod względem panowania Hertha, Union czy Dynamo Berlin.Oraz zgody i kosy tych ekip i poglądy.
HSV Hamburg - grupa Chosen Few
Ktoś obcykany w klimatach mógłby przybliżyć jak wygląda sytuacja w Monachium i jak ekipa TSV prezentuje się w porównaniu do ekipy Bayernu?
Ktoś obcykany orientuje się jak wygląda sytuacja w Monachium?Jak ekipa TSV wypada na tle Bayernu?
Czy ktoś obeznany w klimatach niemieckich mógłby napisać jak wygląda sytuacja w Monachium i jak ekipa TSV wypada na tle swoich rywali?
Czy ktoś obcykany w temacie mógłby przybliżyć jak wygląda sytuacja w Monachium? Jak ekipa TSV1860 wypada na tle Bayernu?
Czy ktoś zorientowany w klimatach niemieckich mógłby przybliżyć mi sytuację w Monachium, jak ekipa TSV 1860 wypada na tle Bayernu
Czy ktos z forumowiczow moglby napisac cos wiecej na temat ekip z Bawarii? Chcialbym sie dowiedziec cos wiecej o ekipach z Augsburga i Norymbergi. Jak sie te ekipy pokazywaly na przestrzeni minionego sezonu.Przy okazji pytanie o sytuacje w Monachium-jak ekipa TSV1860 wypada na tle Bayernu,zgody kosy tych ekip i jak one prezentuja sie na tle pozostałych ekip u zachodnich sasiadow.
Znajde gdzieś terminarze 2.Bundesligi i niżej ?
http://pl.soccerway.com/national/german ... on/r21345/bellamy22 pisze:Znajde gdzieś terminarze 2.Bundesligi i niżej ?
www.kicker.debellamy22 pisze:Znajde gdzieś terminarze 2.Bundesligi i niżej ?
Na mecze których berlińskich klubów polecacie podjechać ? Hertha, Union czy Dynamo?
W terminie urlopu beda akurat chyba 2 fajne mecze Unionu w Berlinie, z Fortuną Dusseldorf i z St. Pauli.
W terminie urlopu beda akurat chyba 2 fajne mecze Unionu w Berlinie, z Fortuną Dusseldorf i z St. Pauli.
Ja bym wybrał Union-St.Pauli 31.08 ale zorientuj się jak z biletami i sektorem gości.Jak byłem tam w lutym to stadion Unionu był w przebudowie...Sektor E pisze:Na mecze których berlińskich klubów polecacie podjechać ? Hertha, Union czy Dynamo?
Zdecydowanie wybrałbym wizytę na Köpenick. Sam byłem dwa razy na meczu z Unionem i muszę przyznać, że atmosfera na plus, często do dopingu włącza się cały stadion. Jeśli chodzi o stadion Unionu, to wszystkie trybuny są już otwarte, sektor gości jest powiększony (wejdzie tam ponad 1000 osób). Bilet na sektor gości kosztuje 11 euro, nie ma żadnych list wyjazdowych, więc wystarczy przyjść pod kasy 1-2 h przed meczem i bilety się kupi. Jest możliwość też zakupu przez internet, ale tylko na sektory gospdarzy, gdzie ceny są troszkę wyższe.
a młyn Unionu gdzie siedzi, na ktorym sektorze ? Najchetniej wybrałbym miejsca gdzie naprzeciwko, ale tez z dobrym widokiem na gości :-)
z tego co widze na stronie Unionu, to bilety na 3 z 4 trybun są w cenie 10-11 euro, tylko na jedna vipowska sa droższe
z tego co widze na stronie Unionu, to bilety na 3 z 4 trybun są w cenie 10-11 euro, tylko na jedna vipowska sa droższe
https://www.themisweb.fr/rodwebshop/fCh ... Ueer8Pxhqd Młyn Unionu znajduje się na Sektorze2, sektor gości Sektor 5 oraz część sektora 4 (tu znajdują się miejsca siedzące dla gości). Na twoim miejscu wybrałbym sektor 3, gdzieś w środkowej części, stamtąd będziesz widział młyn Unionu jak i cały sektor gości.
Dzień dobry
Szukam informacji o kibicach Hannover96
Poglądy polityczne, ekipa sportowa, kosy i zgody
Dzięki za odpowiedz
Szukam informacji o kibicach Hannover96
Poglądy polityczne, ekipa sportowa, kosy i zgody
Dzięki za odpowiedz
SYTUACJA W WSCHODNI BERLIN(OST-BERLIN) PO DZIELNICY:Arczij pisze:Może ktoś opisać Berlin kto ma tam najwiekszą przewage pod względem panowania Hertha, Union czy Dynamo Berlin.Oraz zgody i kosy tych ekip i poglądy.
PANKOW(Pankow, Prenzlauer Berg, Weißensee): W Weißensee i Prenzlauer Berg dużo kibicow Dynama Berlin, ale wszędzie takze fani Union Berlin, sporadyczny Hertha BSC
MARZAHN-HELLERSDORF(Marzahn+Hellersdorf): W Marzahn wielu mlodych kibicow Dynama, na Hellersdorf większościowy Union – czasami zadymy z obu strony – poza tym dużo Hertha
LICHTENBERG(Lichtenberg+Hohenschönhausen): silny jednostki Dynama i Union(szczególnie wokół „Sportforum“[stadion Dynamo Berlin] mieszkaja wielu kibicow Dynama), parę Hertha
FRIEDRICHSHAIN: Dynamo, Union, prócz tego Hertha
TREPTOW-KÖPENICK(Treptow+Köpenick): oczywiście bardzo dużo Union(w Köpenick jest stadion Union Berlin), ale tez wielki jednostki Dynama(szczególnie Adlershof – tam doszlo do paru akcji z obu stronych), prócz tego Hertha
Stosunki:
Dynamo Berlin-Union Berlin: KOSA(nadal przewaga ekipa Dynama)
Dynamo Berlin-Hertha BSC: NEUTRALNY(istnieje częściowo dobre kontakty)
Hertha BSC-Union Berlin: kiedys(w latach 1980-90) zgoda, potem kosa, pare lat temu uklad("One City Firm Berlin"), a teraz chyba jeszcze NEUTRALNY...do następna akcja ;-)
-
CZARNISLUPSK1945
/elo z całym szacunkiem na twoją wiedzę ale dwie kwestie
Co Do Schalke-Legia, to było inaczej, jaka porażka?
Co do Śląsk-Hannover to , że spacerowali to jeszcze o niczym nie świadczy, wiesz jak było? pewnie chodzili po Wrocławiu i modlili się aby do niczego nie doszło a jak już byli pod stadionem to odetchnęli i wyjazd zaliczony tak samo było na Euro w Gdańsku , kiedy to niemieckie chuliganki się chwaliły, iż na starówce były i nawet piwo wypiły
Co Do Schalke-Legia, to było inaczej, jaka porażka?
Co do Śląsk-Hannover to , że spacerowali to jeszcze o niczym nie świadczy, wiesz jak było? pewnie chodzili po Wrocławiu i modlili się aby do niczego nie doszło a jak już byli pod stadionem to odetchnęli i wyjazd zaliczony tak samo było na Euro w Gdańsku , kiedy to niemieckie chuliganki się chwaliły, iż na starówce były i nawet piwo wypiły
-
Blickfang.Ultra
- Kontakt:
Hannover (wiekszosc z Ultras Hannover) wtedy 128 osob. Spedzili caly dzien w bocznej ulicy kolo rynku.Co do Śląsk-Hannover to , że spacerowali to jeszcze o niczym nie świadczy, wiesz jak było? pewnie chodzili po Wrocławiu i modlili się aby do niczego nie doszło a jak już byli pod stadionem to odetchnęli i wyjazd zaliczony
Sevilla lamusy bo nie przyjadą, Hannover tez lamusy, mimo ze pokazali sie lepiej niz nie jedna Polska ekipa. Ja widze, że dla niektórych kibicowanie to tylko chuliganka, co lepsze osoby które sie tu wpisują zapewne nawet nie biorą w tym udziału ... czy frekwencje, oprawy, wyjazdy, miejsca stojące już nic nie znaczą ???
Eintracht Braunschweig - Eintracht Frankfurt 25.08.2013
http://www.youtube.com/watch?v=rK3VAtODox0
Eintracht Braunschweig - Eintracht Frankfurt 25.08.2013
http://www.youtube.com/watch?v=rK3VAtODox0
Szkoda ze ten ,,grożny''H96,nie istniał ,gdy Śląsk przyjchał do Niemiec,zresztą tamtego dnia pare niemieckich ekip odmówiło Ślaskowi...
Tam co tydzien przyjezdzają duzo atrakcyjniejsze i liczniejsze ekipy, patrzac po frekwencji mecz ze Śląskiem nie wywołał wiekszych emocji ...
Ty zapewne brałes w tym udział chuliganie i wiesz jakie to były ekipy :) Chuliganka to nie wszystko, są ważniejsze kibicowskie rzemiosła, zresztą u nas już dawno chuliganka sie skonczyla, teraz są sportowcy :)Szkoda ze ten ,,grożny''H96,nie istniał ,gdy Śląsk przyjchał do Niemiec,zresztą tamtego dnia pare niemieckich ekip odmówiło Ślaskowi...
debiutant jak zwykle ma najwiecej do powiedzenia, w kazdym temacie, ehh...
przy okazji, czy łączy coś Schickerie i Sambenedettese ??
okay, już się dowiedziałem, że łączy ich zgoda, tak samo jak z Civitanovese ;)La-coste pisze:debiutant jak zwykle ma najwiecej do powiedzenia, w kazdym temacie, ehh...
Dzisiaj gra St. Pauli z Dynamo Drezno.
Eintracht Frankfurt (600) na nudnym wyjezdzie w Baku - 3500 km

Nie wiem co z tym wpisem probowales osiagnac? Ratowac honor polskich Hoolsow? Albo moze inna show albo po prostu uznac nie umiesz ze jednak nie kazda ekipa sie zawsze obsra przed polska ekipa? Prawda taka ze oldschoolowo przed/po meczu na ulicy niejedna ekipa z Niemiec potrafi wejsc i tylko to probowalem z moimi wpisami wyzej wyjasnic. Nie robie z DE hools nie wiadomo kogo, bo takie jednak nie sa. Tez maja zle dni, tak jak np Schalke nic nie umial zrobic jak Ruch przed meczem S04-Atetico po Gelsenkirchen hasowal i robil co chcial.debiutant pisze:Szkoda ze ten ,,grożny''H96,nie istniał ,gdy Śląsk przyjchał do Niemiec,zresztą tamtego dnia pare niemieckich ekip odmówiło Ślaskowi...
Grozny niegrozny ale sie pokazali i to powinno sie umiec objetktywnie (wiem ze te slowo nie kumasz) uznac. Pozatym glupoty wypisujesz, bo w Hannoverze jednak do kilka incydentow doszlo. No chyba ze sie oczekiwalo drugi Grunwald ... :-) Zreszta szkoda czasu takiemu odpisywac bo nic nie wie ale pisac pierwszy i to w kazdym temacie. Dlatego jest to moj ostatni wpis do ciebie.
To samo myslalem. Szkoda ze takie buraki jak on jeszcze na tym forum sa, bo przez takich niejednemu sie odechcialo na forach udzielac bo po co? Zeby potem takie kwiatki wyskakiwali i wszystkie tematy (UK, Niemcy itd.) swoimi glupimi napinkami a la ´´kto lepszy / wasza scena slaba / z nasza szans nie macie´´ rozmywali?La-coste pisze:debiutant jak zwykle ma najwiecej do powiedzenia, w kazdym temacie, ehh...
Mysle ze wiekszosc ma te same / podobne zdanie ze tutaj nie o to chodzic powinno a o to zeby ludzie sie o czyms dowiedzieli. Nie kazdy ma mozliwosc co jakis czas sie gdzies na meczach zagranicy pojawiac. I od tego powinno byc Forum zeby sie czegos dowiedziec. Szkoda tyko ze nie kazdy to zrozumie i przez to te forum taka opinie ma jakie ma i wiele osob co by mieli cos ciekawego do pisania sobie opuscilo.
Na rewanzu rowniez sie fajnie pokazali:cheerio pisze:Eintracht Frankfurt (600) na nudnym wyjezdzie w Baku - 3500 km

lepsze ujecie: http://eintracht-online.net/galerie/alb ... -14_22.JPG
Przez opcje Podglad sprawdzialem i chyba zadne lub nie wszystkie z tych 8 zdjec ktore wrucilem nie widac. To tutaj poddam linl calej galerii meczu: http://eintracht-online.net/galerie/thu ... ?album=409
Niezle sie rowniez tydzien temu VFB Stuttgart w chorwackiej Rijeka pokazal. Zdjecia znajdzies chocby na ultras-tifo.net czy tez tutaj:
Pzdr
-
CZARNISLUPSK1945
Do elo
Chodziło mi o to, że pojawianie się na jednej z ulic Wrocławia i siedzenie tam czy też spacerowanie nie uważam za wygraną czy też wielkim osiągnięciem, no chyba że ekipa H96 uwaza to za sukces.
Jak dobrze wiesz w Niemczech jest sporo pewnie liczonych w setkach sytuacji gdzie ekipa X pojawia się w mieście ekipy Y i nic się nie dzieje...
To czemu Śląsk ich nie atakował w centrum miasta chyba każdy dobrze wie, ale nie ma co gdybać jeszcze nie raz pewnie będzie okazja by któraś ekipa z naszego kraju sprawdziła się z niemiecką bandą i vice versa. Co do Gdańska to też byłem, widziałem i wiem kto był z Niemiec no ale w tej kwestii jesteśmy zgodni.
pozdrawiam
Chodziło mi o to, że pojawianie się na jednej z ulic Wrocławia i siedzenie tam czy też spacerowanie nie uważam za wygraną czy też wielkim osiągnięciem, no chyba że ekipa H96 uwaza to za sukces.
Jak dobrze wiesz w Niemczech jest sporo pewnie liczonych w setkach sytuacji gdzie ekipa X pojawia się w mieście ekipy Y i nic się nie dzieje...
To czemu Śląsk ich nie atakował w centrum miasta chyba każdy dobrze wie, ale nie ma co gdybać jeszcze nie raz pewnie będzie okazja by któraś ekipa z naszego kraju sprawdziła się z niemiecką bandą i vice versa. Co do Gdańska to też byłem, widziałem i wiem kto był z Niemiec no ale w tej kwestii jesteśmy zgodni.
pozdrawiam
-
CZARNISLUPSK1945
A jeżeli chodzi o Schalke-Legia, to było "odrobinę" inaczej niż piszesz, ale nie jestem upoważniony by zabierać w tej kwestii stanowisko, jednak z dobrego szanowanego zrodla na Legii wiem co innego. Konczac ten temat trza by zaznaczyc kto tam latal po miescie? Schalke/ludzie z miasta/czy tez turasopodobne czleki
-
CZARNISLUPSK1945
Przepraszam ze rozdrabniam sie na 3 posty ale cos jeszcze:
Szanuje NIEMCÓW I NIEMIECKIE ekipy i to nie jest tak ze ich nie lubie jak piszesz elo:) wrecz przeciwnie sympatyzuje, sledze o nich info i itp, ale uwazam ze nasze bandy sa od nich lepsze dlatego bronie naszych
Szanuje NIEMCÓW I NIEMIECKIE ekipy i to nie jest tak ze ich nie lubie jak piszesz elo:) wrecz przeciwnie sympatyzuje, sledze o nich info i itp, ale uwazam ze nasze bandy sa od nich lepsze dlatego bronie naszych
Bylo to tak ze kilka godzin po meczu (kiedy pelno psow na kazdym kroku w calym miescie juz nie bylo) L byla przez swoje kontakty (2 Polacy z ekipy h Werderu) prowadzone pod Knajpy h S04. Wiec z obu stron przypadkowych osob nie bylo. Nie wiem co ci Typ z L twojego Zrodla opowiadal, ale nawet osoby z Werderu potwierdziaja wersje Schalke, ba nawet sam razem z L uciekac musieli. Jakby bylo inaczej to oni by sie jako 1. cieszyli ze turasy z Gelsenszene oberwaly (duza kosa na linii prawicowych h z Standarte Bremen a Gelsenszene).CZARNISLUPSK1945 pisze:A jeżeli chodzi o Schalke-Legia, to było "odrobinę" inaczej niż piszesz, ale nie jestem upoważniony by zabierać w tej kwestii stanowisko, jednak z dobrego szanowanego zrodla na Legii wiem co innego. Konczac ten temat trza by zaznaczyc kto tam latal po miescie? Schalke/ludzie z miasta/czy tez turasopodobne czleki
Pzdr
Sroka chodzi o mecz w sezonu 2002/2003 kiedy Legia grala z Schalke w Pucharze UEFA. W postow wyzej juz masz wszystko opisane.
Pzdr
Pzdr
A swoją drogą jak wtedy Schalke zaprezentowało się na Łezienkowskiej? Jaka liczba? Bardziej pikniki czy ekipa kumata?
L bylo jakos 55 osob o ile dobrze pamietam (tutaj moge sie mylic, troche czasu minelo ...) a Schalke troche mniej jakos ok.50 osob, moze juz ani nie 50. Nikt tego nie liczyl, bylo to jak wspominalem w sumie juz pozno w nocy, 3,4 godzin po meczu i duzo osob juz do domu wrocilo bo juz nie liczyli na to ze sie jeszcze cos wydarzyc moze. Sprzet byl po stronie S04 bo z knajpy wylecialy rzucajac Popielniczki, Szklanki/Kufle od Piwa, Krzeszla itp., taki oldschool. ;) Prawda tez taka ze w momencie gdzie wylecialy to do konca nie wiedzieli ile Polakow na nich czekac beda.Sroka pisze:Właśnie nie do końca wszystko :) Właściwie to interesują mnie 2 rzeczy. Liczby i czy był sprzęt w rękach jednej bądź drugiej ekipy?
Pzdr
W kazdym badz razie nic godnego uwagi w Warszawie nie reprezentowali.Rejtan pisze:A swoją drogą jak wtedy Schalke zaprezentowało się na Łezienkowskiej? Jaka liczba? Bardziej pikniki czy ekipa kumata?
To juz lepiej niz Schalke sie kilka lat pozniej na sparingu L - BVB prezentowal sie Dortmund. W 3 cyfrowej liczbe Ultrasow, spedziali caly dzien w Wawie. Na meczu dopingowali + odpalili piro.
Kod: Zaznacz cały
http://legia.net/images/news/big/legia_borussia_2_1343547362.jpgPzdr
Dla niejednego bedzie to pewnie niezla niespodzianka. Przed meczem Niemcy - Austria w Monachium w Centrum Miasta ekipa Austria Salzburg (60 osob) obila podobna liczbe ekipe Niemcow (mieszanka wiecej klubow, w tym glownie starszyzna h Monachium). Dla Monachium to ta ekipa Austrii Salzburg musi byc niezly Koszmar bo w ostatnich 11,12 lat czy to w oldschool czy w ustawce to razem az 4 razy na siebie trafili i zawsze gora byl Salzburg. Zas z innymi wyzej notowanymi ekipami h z M sie rade dac umieli. Co potwierdza moja (zreszta nie tylko moja) teorie ze w niemiecko jezykowych Krajach oldschoolowo kazdy z kazdym wygrac moze.
Pzdr
Pzdr
-
19w(E)stland68
dla mnie to dziwne ,ze ''bracia'' walczą miedzy sobą hehe kiedys byli rzeszą a teraz sie napierdalają...elo1312 pisze:Dla niejednego bedzie to pewnie niezla niespodzianka. Przed meczem Niemcy - Austria w Monachium w Centrum Miasta ekipa Austria Salzburg (60 osob) obila podobna liczbe ekipe Niemcow (mieszanka wiecej klubow, w tym glownie starszyzna h Monachium). Dla Monachium to ta ekipa Austrii Salzburg musi byc niezly Koszmar bo w ostatnich 11,12 lat czy to w oldschool czy w ustawce to razem az 4 razy na siebie trafili i zawsze gora byl Salzburg. Zas z innymi wyzej notowanymi ekipami h z M sie rade dac umieli. Co potwierdza moja (zreszta nie tylko moja) teorie ze w niemiecko jezykowych Krajach oldschoolowo kazdy z kazdym wygrac moze.
Pzdr
Dla jednych co za duzo politykowanie z kibicowaniem mieszaja moze to byc dziwne, dla drugich normalne w swiecie czysto chuliganskim. Polacy tez Serbow, Chorwatow, Wegrow za swoimi Bratami uwazaja a jednak nie jedna ekipa z Polski by sie chetnie z nimi spotkala z czystych powodow h (taksamo jak to teraz w przypadku Niemcow i Austrii Salzburg bylo). LP probowal niejednokrotnie sie z Zvezda ustawic, kroil flage BBB Dinamo Zagreb, a L obila kilka gosci z Fradi(Ferencvaros) przy okazji krojac im 1 flage. I co powiesz teraz? Jak na mnie normalna rzecz i niema co mieszac politykowanie z kibicowaniem.