Kibice Made in Germany
-
Re: Kibice Made in Germany
Mam takie pytanie do kogoś kumatego bo nie za bardzo siedzę w lidze niemieckiej, którzy kibice z Bundesligi mają w miarę narodowo-prawicowe poglądy bo często widzę na trybunach te tęczowo-pedalskie flagi ?
Albo którzy kibice nie tolerują tego na trybunach ? (chodzi mi o Bundesligę)
Z góry dzięki za odpowiedź.
Albo którzy kibice nie tolerują tego na trybunach ? (chodzi mi o Bundesligę)
Z góry dzięki za odpowiedź.
-
Ciezko rozroznic, bo u nich huliganka jest prawa a ultras lewy i jakos na trybunach zasiadaja i widocznie im to nie przeszkadza. Co do prawych to na pewno Energie Cottbus i chyba Arminia Bielefeld, reszta nie znam, ale chyba HSV jest prawy, ale reki sobie uciac za nich nie dam.
-
W tym temacie jest sporo info poglądach ekip. Problem w Niemczech jest taki, że nie bardzo tam można się obnosić z prawicowymi poglądami, a lewackie są wszędzie promowane, więc nawet jak w ekipie jest sporo prawicowców to są zazwyczaj oficjalnie apolityczni.
Co do pytania to słyszałem, że na prawo w Bundeslidze jest Mönchengladbach i Schalke. Na Borussii Dortmund też chyba jakaś prawicowa grupa działała, ale ta główna The Unity jeśli dobrze pamiętam jest lewicowa. W HSV też jedna grupa jest apolityczna, ale bardziej na prawo niż na lewo. Chłopaki o normalnych poglądach działają też w Leverkusen, ale oficjalnie są apolityczni. Więcej niech napiszą eksperci od niemieckich ekip, których trochę tutaj jest. Jeśli coś pomyliłem to poprawcie mnie, bo nie jestem jakimś znawcą niemieckiej sceny :)
Przy okazji opisze ktoś TSV 1860? Jak się prezentują, poglądy, zgody itd
Co do pytania to słyszałem, że na prawo w Bundeslidze jest Mönchengladbach i Schalke. Na Borussii Dortmund też chyba jakaś prawicowa grupa działała, ale ta główna The Unity jeśli dobrze pamiętam jest lewicowa. W HSV też jedna grupa jest apolityczna, ale bardziej na prawo niż na lewo. Chłopaki o normalnych poglądach działają też w Leverkusen, ale oficjalnie są apolityczni. Więcej niech napiszą eksperci od niemieckich ekip, których trochę tutaj jest. Jeśli coś pomyliłem to poprawcie mnie, bo nie jestem jakimś znawcą niemieckiej sceny :)
Przy okazji opisze ktoś TSV 1860? Jak się prezentują, poglądy, zgody itd
-
Borussen Front to chuliganka czy ultraska? Działają jeszcze?
-
Tak zareagowali kibice na wiesc odejscia z Borusii Mario Goetze do Bayernu,zdjecie w linku.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Słowiańska Dusza,Polska Krew
-
A na mecz do Mainz, podróżujemy tak. 1100 osób SGE wybrało ciekawy sposób transportu https://twitter.com/eintracht_eng/statu ... 10/photo/1
-
Może ktoś opisać Berlin kto ma tam najwiekszą przewage pod względem panowania Hertha, Union czy Dynamo Berlin.Oraz zgody i kosy tych ekip i poglądy.

-
-
Ktoś obcykany w klimatach mógłby przybliżyć jak wygląda sytuacja w Monachium i jak ekipa TSV prezentuje się w porównaniu do ekipy Bayernu?
-
Ktoś obcykany orientuje się jak wygląda sytuacja w Monachium?Jak ekipa TSV wypada na tle Bayernu?
-
Czy ktoś obeznany w klimatach niemieckich mógłby napisać jak wygląda sytuacja w Monachium i jak ekipa TSV wypada na tle swoich rywali?
-
Czy ktoś obcykany w temacie mógłby przybliżyć jak wygląda sytuacja w Monachium? Jak ekipa TSV1860 wypada na tle Bayernu?
-
Czy ktoś zorientowany w klimatach niemieckich mógłby przybliżyć mi sytuację w Monachium, jak ekipa TSV 1860 wypada na tle Bayernu
-
Czy ktos z forumowiczow moglby napisac cos wiecej na temat ekip z Bawarii? Chcialbym sie dowiedziec cos wiecej o ekipach z Augsburga i Norymbergi. Jak sie te ekipy pokazywaly na przestrzeni minionego sezonu.Przy okazji pytanie o sytuacje w Monachium-jak ekipa TSV1860 wypada na tle Bayernu,zgody kosy tych ekip i jak one prezentuja sie na tle pozostałych ekip u zachodnich sasiadow.
-
Znajde gdzieś terminarze 2.Bundesligi i niżej ?
-
[link]bellamy22 pisze:Znajde gdzieś terminarze 2.Bundesligi i niżej ?
-
[link]bellamy22 pisze:Znajde gdzieś terminarze 2.Bundesligi i niżej ?
-
[link]
Jak na lewaków przystało. St.Pauli utworzyło na swoim stadionie tęczową trybune. Ja p******* gdzie ten świat zmierza.
Jak na lewaków przystało. St.Pauli utworzyło na swoim stadionie tęczową trybune. Ja p******* gdzie ten świat zmierza.
-
Na mecze których berlińskich klubów polecacie podjechać ? Hertha, Union czy Dynamo?
W terminie urlopu beda akurat chyba 2 fajne mecze Unionu w Berlinie, z Fortuną Dusseldorf i z St. Pauli.
W terminie urlopu beda akurat chyba 2 fajne mecze Unionu w Berlinie, z Fortuną Dusseldorf i z St. Pauli.
-
Ja bym wybrał Union-St.Pauli 31.08 ale zorientuj się jak z biletami i sektorem gości.Jak byłem tam w lutym to stadion Unionu był w przebudowie...Sektor E pisze:Na mecze których berlińskich klubów polecacie podjechać ? Hertha, Union czy Dynamo?
-
Zdecydowanie wybrałbym wizytę na Köpenick. Sam byłem dwa razy na meczu z Unionem i muszę przyznać, że atmosfera na plus, często do dopingu włącza się cały stadion. Jeśli chodzi o stadion Unionu, to wszystkie trybuny są już otwarte, sektor gości jest powiększony (wejdzie tam ponad 1000 osób). Bilet na sektor gości kosztuje 11 euro, nie ma żadnych list wyjazdowych, więc wystarczy przyjść pod kasy 1-2 h przed meczem i bilety się kupi. Jest możliwość też zakupu przez internet, ale tylko na sektory gospdarzy, gdzie ceny są troszkę wyższe.
http://vflbochum-fcpolen.blogspot.com
-
a młyn Unionu gdzie siedzi, na ktorym sektorze ? Najchetniej wybrałbym miejsca gdzie naprzeciwko, ale tez z dobrym widokiem na gości :-)
z tego co widze na stronie Unionu, to bilety na 3 z 4 trybun są w cenie 10-11 euro, tylko na jedna vipowska sa droższe
z tego co widze na stronie Unionu, to bilety na 3 z 4 trybun są w cenie 10-11 euro, tylko na jedna vipowska sa droższe
-
[link] Młyn Unionu znajduje się na Sektorze2, sektor gości Sektor 5 oraz część sektora 4 (tu znajdują się miejsca siedzące dla gości). Na twoim miejscu wybrałbym sektor 3, gdzieś w środkowej części, stamtąd będziesz widział młyn Unionu jak i cały sektor gości.
http://vflbochum-fcpolen.blogspot.com
-
Dzień dobry
Szukam informacji o kibicach Hannover96
Poglądy polityczne, ekipa sportowa, kosy i zgody
Dzięki za odpowiedz
Szukam informacji o kibicach Hannover96
Poglądy polityczne, ekipa sportowa, kosy i zgody
Dzięki za odpowiedz
-
Juz dlugo tutaj nic nie pisalem. Ale te pierdolenie ponizej jednak bez odpowiedzi nie zostawie.
1. Potsdam nie lezy pod Dreznem a 200km na polnoc. Odleglosc taka jak z Bytomia do Lodzi.
2. Grali na tym turnieju tylko ich II.
3. SGD najlepsza banda w Niemczech nie jest i nigdy nie byla. Byly czasy (2001-2006) gdzie w Rajchu ekipa nr2 (poza stara ekipa BFC Dynamo Berlin, z ktorym sie jako jedyni w Niemczech raz nawet ustawke wygrac udalo, ale przed i po byly kilka porazki z nimi) byly, jednak te czasy juz dlugo minely. Po problemach z prawem i wyrokami rozbita najlepsza ekipa SGD (Hooligans Elbflorenz). To co po nich pozostalo to juz nie to co kiedys i tylko cien tej tamtejszej ekipy. Naleza do czolowki to fakt, ale twierdziajac ze oni najlepsi sa, to blad i wielka roznica.
4. Na ten turniej pojechali tylko ich ultrasi. Odpowiedne osoby od was z nimi rozmawiali. W hali waszym przeciez powiedziano ze oni to tylko U i ze polskie h to nie ta liga, co wtedy wasze odpowiednie osoby zrozumieli. Po czym ultrasi z Dynamo ta hale opuscili. Bo nie mieli na co czekac. Chyba nie na powaznie myslales ze 60-80 U (wiekszosc chude malolaty) sie z 120 h od was lac beda?! :-) Wasi ultrasi z TNT tez odmowiliby h innego Klubu.
5. Taaa, lepsza ekipe na oczy nie widzieli. Chcialbys. Nie no, bez kitu. Kiedy mieli uklad z Gieksa ktory ponad 5 lat trwal to co drugi, trzeci tydzien w Polsce bywali, wiec to ze takiej ekipy na oczy nie widzieli to niezla bajka.
6. Odmowili. Vide punkt czwarty.
7. Ekipa h (prawdziwa h a nie ultrasi poubierani w everlastach ;-) ) z SGD wizualnie najgorzej nie wyglada. Niejedna ekipa to potwierdzic moze, n.p. Gieksa, Slask Wroclaw, Jaga czy tez Slovan Bratislava ze Slowacji z ktorym niedawno w Ustawce 35x35 czy 40x40 (jakos tak) sie udalo remis wywalczyc, no chyba ze ta ekipa od ustawek od Slovana to dla ciebie tez ogorki? Nie sadze.
Ale tak to MCHPB tez troche racji ma. Ale trzeba tez kilka punkty pod uwagi brac. Ogolnie to h w DE i PL to po prostu inne swiaty, nie ta liga i ciezko ich ze soba porowniac. Wiadomo ze czolowe Ekipy h niemieckie ciezko by mieli w Polsce w lasach i lakach to raczej bez wiekszych szans z czolowymi ekipami z Polski.
Zas oldschoolowo to calkiem innaczej wygladac moze co potwierdzi chocby 10 lat temu pomeczowa porazka L z ekipa Schalke04 czy tez wizyta Slaska Wroclaw w Hannoverze w zeszlym sezonie gdzie do kilka mniejszych badz wiekszych incydentow doszlo z roznymi wynikami. Czy tez mecz we Wroclawiu gdzie przed meczem wymieszany szklad 140 U+h od H96 (w tym kilka z Hamburger SV) bez obstawy (fajnie sie psom urwali zostawiajac auta w Görlitz i z tam tad z buta do Zgorzelec gdzie sie mialo pociag do Wroclawia) po Wrocku spacerowali. Dopiero pod kasami od strony mlyn WKS psy ich otoczali.
Pzdr
MCHPB_ pisze: pojechaliśmy na turniej pod Drezno (Poczdam) w 120 osób - w trakcie wbija najlepsza Niemiecka brygada Dynamo Drezno w jakieś 60-80 osób. Zobaczyli nas i stwierdzili że nie widzieli jeszcze na oczy takiej ekipy i odmówili walki banda na bande.
1. Potsdam nie lezy pod Dreznem a 200km na polnoc. Odleglosc taka jak z Bytomia do Lodzi.
2. Grali na tym turnieju tylko ich II.
3. SGD najlepsza banda w Niemczech nie jest i nigdy nie byla. Byly czasy (2001-2006) gdzie w Rajchu ekipa nr2 (poza stara ekipa BFC Dynamo Berlin, z ktorym sie jako jedyni w Niemczech raz nawet ustawke wygrac udalo, ale przed i po byly kilka porazki z nimi) byly, jednak te czasy juz dlugo minely. Po problemach z prawem i wyrokami rozbita najlepsza ekipa SGD (Hooligans Elbflorenz). To co po nich pozostalo to juz nie to co kiedys i tylko cien tej tamtejszej ekipy. Naleza do czolowki to fakt, ale twierdziajac ze oni najlepsi sa, to blad i wielka roznica.
4. Na ten turniej pojechali tylko ich ultrasi. Odpowiedne osoby od was z nimi rozmawiali. W hali waszym przeciez powiedziano ze oni to tylko U i ze polskie h to nie ta liga, co wtedy wasze odpowiednie osoby zrozumieli. Po czym ultrasi z Dynamo ta hale opuscili. Bo nie mieli na co czekac. Chyba nie na powaznie myslales ze 60-80 U (wiekszosc chude malolaty) sie z 120 h od was lac beda?! :-) Wasi ultrasi z TNT tez odmowiliby h innego Klubu.
5. Taaa, lepsza ekipe na oczy nie widzieli. Chcialbys. Nie no, bez kitu. Kiedy mieli uklad z Gieksa ktory ponad 5 lat trwal to co drugi, trzeci tydzien w Polsce bywali, wiec to ze takiej ekipy na oczy nie widzieli to niezla bajka.
6. Odmowili. Vide punkt czwarty.
7. Ekipa h (prawdziwa h a nie ultrasi poubierani w everlastach ;-) ) z SGD wizualnie najgorzej nie wyglada. Niejedna ekipa to potwierdzic moze, n.p. Gieksa, Slask Wroclaw, Jaga czy tez Slovan Bratislava ze Slowacji z ktorym niedawno w Ustawce 35x35 czy 40x40 (jakos tak) sie udalo remis wywalczyc, no chyba ze ta ekipa od ustawek od Slovana to dla ciebie tez ogorki? Nie sadze.
Ale tak to MCHPB tez troche racji ma. Ale trzeba tez kilka punkty pod uwagi brac. Ogolnie to h w DE i PL to po prostu inne swiaty, nie ta liga i ciezko ich ze soba porowniac. Wiadomo ze czolowe Ekipy h niemieckie ciezko by mieli w Polsce w lasach i lakach to raczej bez wiekszych szans z czolowymi ekipami z Polski.
Zas oldschoolowo to calkiem innaczej wygladac moze co potwierdzi chocby 10 lat temu pomeczowa porazka L z ekipa Schalke04 czy tez wizyta Slaska Wroclaw w Hannoverze w zeszlym sezonie gdzie do kilka mniejszych badz wiekszych incydentow doszlo z roznymi wynikami. Czy tez mecz we Wroclawiu gdzie przed meczem wymieszany szklad 140 U+h od H96 (w tym kilka z Hamburger SV) bez obstawy (fajnie sie psom urwali zostawiajac auta w Görlitz i z tam tad z buta do Zgorzelec gdzie sie mialo pociag do Wroclawia) po Wrocku spacerowali. Dopiero pod kasami od strony mlyn WKS psy ich otoczali.
Pzdr
-
SYTUACJA W WSCHODNI BERLIN(OST-BERLIN) PO DZIELNICY:Arczij pisze:Może ktoś opisać Berlin kto ma tam najwiekszą przewage pod względem panowania Hertha, Union czy Dynamo Berlin.Oraz zgody i kosy tych ekip i poglądy.
PANKOW(Pankow, Prenzlauer Berg, Weißensee): W Weißensee i Prenzlauer Berg dużo kibicow Dynama Berlin, ale wszędzie takze fani Union Berlin, sporadyczny Hertha BSC
MARZAHN-HELLERSDORF(Marzahn+Hellersdorf): W Marzahn wielu mlodych kibicow Dynama, na Hellersdorf większościowy Union – czasami zadymy z obu strony – poza tym dużo Hertha
LICHTENBERG(Lichtenberg+Hohenschönhausen): silny jednostki Dynama i Union(szczególnie wokół „Sportforum“[stadion Dynamo Berlin] mieszkaja wielu kibicow Dynama), parę Hertha
FRIEDRICHSHAIN: Dynamo, Union, prócz tego Hertha
TREPTOW-KÖPENICK(Treptow+Köpenick): oczywiście bardzo dużo Union(w Köpenick jest stadion Union Berlin), ale tez wielki jednostki Dynama(szczególnie Adlershof – tam doszlo do paru akcji z obu stronych), prócz tego Hertha
Stosunki:
Dynamo Berlin-Union Berlin: KOSA(nadal przewaga ekipa Dynama)
Dynamo Berlin-Hertha BSC: NEUTRALNY(istnieje częściowo dobre kontakty)
Hertha BSC-Union Berlin: kiedys(w latach 1980-90) zgoda, potem kosa, pare lat temu uklad("One City Firm Berlin"), a teraz chyba jeszcze NEUTRALNY...do następna akcja ;-)
HNO - Za Poglavnika i Krista protiv komunista!
-
/elo z całym szacunkiem na twoją wiedzę ale dwie kwestie
Co Do Schalke-Legia, to było inaczej, jaka porażka?
Co do Śląsk-Hannover to , że spacerowali to jeszcze o niczym nie świadczy, wiesz jak było? pewnie chodzili po Wrocławiu i modlili się aby do niczego nie doszło a jak już byli pod stadionem to odetchnęli i wyjazd zaliczony tak samo było na Euro w Gdańsku , kiedy to niemieckie chuliganki się chwaliły, iż na starówce były i nawet piwo wypiły
Co Do Schalke-Legia, to było inaczej, jaka porażka?
Co do Śląsk-Hannover to , że spacerowali to jeszcze o niczym nie świadczy, wiesz jak było? pewnie chodzili po Wrocławiu i modlili się aby do niczego nie doszło a jak już byli pod stadionem to odetchnęli i wyjazd zaliczony tak samo było na Euro w Gdańsku , kiedy to niemieckie chuliganki się chwaliły, iż na starówce były i nawet piwo wypiły

-
Hannover (wiekszosc z Ultras Hannover) wtedy 128 osob. Spedzili caly dzien w bocznej ulicy kolo rynku.Co do Śląsk-Hannover to , że spacerowali to jeszcze o niczym nie świadczy, wiesz jak było? pewnie chodzili po Wrocławiu i modlili się aby do niczego nie doszło a jak już byli pod stadionem to odetchnęli i wyjazd zaliczony
-
CZARNISLUPSK1945 spokojnie, wiem ze niemcow nienawidzisz i pewne negatywne fakty ciezko do przejecia (szczegolnie jesli chodzi o niemcy czy ruscy) sa ale troche objektywnosc by sie przydalo. A ze wielka Legia przegrac nie umie to wiemy wszyscy i po porazek zawsze jakies ale ma, czy to po przegranej z Lechem, Gornikiem albo tez Schalke. Nie wiem jak ty pewne rzeczy oceniasz, ale dla mnie rzecz prosta; jak ktos obity zostal lub wrotki palil, to licze to jako porazka. A tym przypadku palili wrotki wiec porazka.
Co do WKS-H96 gdyby mieli strach to by sie nie urwali psom, a prejechaliby w eskorcie tymi co zawsze prosto na stadion i z powrotem. Nie sadisz ze to by byla latwiejsza droga? A tak to dali Slaskowi szanse ich atakowac i sie pokazali przed meczem w ich miescie ponad 10godzin bez eskorty. Powiedz ktora inna ekipa kiedykolwiek na to odwage miala? Ja napewno wszystkiego nie wiem, ale ja nie znam ani jedna(poza H96). Jesli Slask jakas pretensje miec moze to tylko do sam siebie ze taka szanse nie wykorzystali bo tak szybka druga taka nie bedzie. Taksamo jak w meczu w Hannoverze gdzie propozycje BTSV+MD nie wykorzystali czekajac przed granica tak dlugo az wreszcie jakies psy ich przejeli.
W Gdansku wtedy jakas specjalna grupa hoolsow z DE nie byla. Na meczu byly jednostki z lok, chemnitz, dortmund, bochum i paru innych. Razem nie wiecej niz 30-35 osob. Wiem dokladnie kto tam byl i moge z pewnoscia powiedziec ze z tym skladem to by mogli co najwyzej piwo wypic. Czyli tutaj masz racje.
Pzdr
ps.A co jeszcze do kolegi z PB ktory po Lok jedzie ze jakies tunele w uszach maja itd. No tak, taka tam moda, wyzelewane kudly, tunele w uszach itp. Ale to przeciez wszedzie jakies kwiatki sie znajda, tez w Polsce. Chocby typ od was co na turnieju bluze che guevara mial. :-)
Co do WKS-H96 gdyby mieli strach to by sie nie urwali psom, a prejechaliby w eskorcie tymi co zawsze prosto na stadion i z powrotem. Nie sadisz ze to by byla latwiejsza droga? A tak to dali Slaskowi szanse ich atakowac i sie pokazali przed meczem w ich miescie ponad 10godzin bez eskorty. Powiedz ktora inna ekipa kiedykolwiek na to odwage miala? Ja napewno wszystkiego nie wiem, ale ja nie znam ani jedna(poza H96). Jesli Slask jakas pretensje miec moze to tylko do sam siebie ze taka szanse nie wykorzystali bo tak szybka druga taka nie bedzie. Taksamo jak w meczu w Hannoverze gdzie propozycje BTSV+MD nie wykorzystali czekajac przed granica tak dlugo az wreszcie jakies psy ich przejeli.
W Gdansku wtedy jakas specjalna grupa hoolsow z DE nie byla. Na meczu byly jednostki z lok, chemnitz, dortmund, bochum i paru innych. Razem nie wiecej niz 30-35 osob. Wiem dokladnie kto tam byl i moge z pewnoscia powiedziec ze z tym skladem to by mogli co najwyzej piwo wypic. Czyli tutaj masz racje.
Pzdr
ps.A co jeszcze do kolegi z PB ktory po Lok jedzie ze jakies tunele w uszach maja itd. No tak, taka tam moda, wyzelewane kudly, tunele w uszach itp. Ale to przeciez wszedzie jakies kwiatki sie znajda, tez w Polsce. Chocby typ od was co na turnieju bluze che guevara mial. :-)
-
Sevilla lamusy bo nie przyjadą, Hannover tez lamusy, mimo ze pokazali sie lepiej niz nie jedna Polska ekipa. Ja widze, że dla niektórych kibicowanie to tylko chuliganka, co lepsze osoby które sie tu wpisują zapewne nawet nie biorą w tym udziału ... czy frekwencje, oprawy, wyjazdy, miejsca stojące już nic nie znaczą ???
Eintracht Braunschweig - Eintracht Frankfurt 25.08.2013
http://www.youtube.com/watch?v=rK3VAtODox0
Eintracht Braunschweig - Eintracht Frankfurt 25.08.2013
http://www.youtube.com/watch?v=rK3VAtODox0
-
Szkoda ze ten ,,grożny''H96,nie istniał ,gdy Śląsk przyjchał do Niemiec,zresztą tamtego dnia pare niemieckich ekip odmówiło Ślaskowi...

-
Tam co tydzien przyjezdzają duzo atrakcyjniejsze i liczniejsze ekipy, patrzac po frekwencji mecz ze Śląskiem nie wywołał wiekszych emocji ...
Ty zapewne brałes w tym udział chuliganie i wiesz jakie to były ekipy :) Chuliganka to nie wszystko, są ważniejsze kibicowskie rzemiosła, zresztą u nas już dawno chuliganka sie skonczyla, teraz są sportowcy :)Szkoda ze ten ,,grożny''H96,nie istniał ,gdy Śląsk przyjchał do Niemiec,zresztą tamtego dnia pare niemieckich ekip odmówiło Ślaskowi...
-
debiutant jak zwykle ma najwiecej do powiedzenia, w kazdym temacie, ehh...
przy okazji, czy łączy coś Schickerie i Sambenedettese ??
-
okay, już się dowiedziałem, że łączy ich zgoda, tak samo jak z Civitanovese ;)La-coste pisze:debiutant jak zwykle ma najwiecej do powiedzenia, w kazdym temacie, ehh...
-
Dzisiaj gra St. Pauli z Dynamo Drezno.
-
Eintracht Frankfurt (600) na nudnym wyjezdzie w Baku - 3500 km

-
Nie wiem co z tym wpisem probowales osiagnac? Ratowac honor polskich Hoolsow? Albo moze inna show albo po prostu uznac nie umiesz ze jednak nie kazda ekipa sie zawsze obsra przed polska ekipa? Prawda taka ze oldschoolowo przed/po meczu na ulicy niejedna ekipa z Niemiec potrafi wejsc i tylko to probowalem z moimi wpisami wyzej wyjasnic. Nie robie z DE hools nie wiadomo kogo, bo takie jednak nie sa. Tez maja zle dni, tak jak np Schalke nic nie umial zrobic jak Ruch przed meczem S04-Atetico po Gelsenkirchen hasowal i robil co chcial.debiutant pisze:Szkoda ze ten ,,grożny''H96,nie istniał ,gdy Śląsk przyjchał do Niemiec,zresztą tamtego dnia pare niemieckich ekip odmówiło Ślaskowi...
Grozny niegrozny ale sie pokazali i to powinno sie umiec objetktywnie (wiem ze te slowo nie kumasz) uznac. Pozatym glupoty wypisujesz, bo w Hannoverze jednak do kilka incydentow doszlo. No chyba ze sie oczekiwalo drugi Grunwald ... :-) Zreszta szkoda czasu takiemu odpisywac bo nic nie wie ale pisac pierwszy i to w kazdym temacie. Dlatego jest to moj ostatni wpis do ciebie.
To samo myslalem. Szkoda ze takie buraki jak on jeszcze na tym forum sa, bo przez takich niejednemu sie odechcialo na forach udzielac bo po co? Zeby potem takie kwiatki wyskakiwali i wszystkie tematy (UK, Niemcy itd.) swoimi glupimi napinkami a la ´´kto lepszy / wasza scena slaba / z nasza szans nie macie´´ rozmywali?La-coste pisze:debiutant jak zwykle ma najwiecej do powiedzenia, w kazdym temacie, ehh...
Mysle ze wiekszosc ma te same / podobne zdanie ze tutaj nie o to chodzic powinno a o to zeby ludzie sie o czyms dowiedzieli. Nie kazdy ma mozliwosc co jakis czas sie gdzies na meczach zagranicy pojawiac. I od tego powinno byc Forum zeby sie czegos dowiedziec. Szkoda tyko ze nie kazdy to zrozumie i przez to te forum taka opinie ma jakie ma i wiele osob co by mieli cos ciekawego do pisania sobie opuscilo.
Na rewanzu rowniez sie fajnie pokazali:cheerio pisze:Eintracht Frankfurt (600) na nudnym wyjezdzie w Baku - 3500 km

lepsze ujecie: [link]
Przez opcje Podglad sprawdzialem i chyba zadne lub nie wszystkie z tych 8 zdjec ktore wrucilem nie widac. To tutaj poddam linl calej galerii meczu: [link]
Niezle sie rowniez tydzien temu VFB Stuttgart w chorwackiej Rijeka pokazal. Zdjecia znajdzies chocby na ultras-tifo.net czy tez tutaj:
Pzdr[link]
-
Do elo
Chodziło mi o to, że pojawianie się na jednej z ulic Wrocławia i siedzenie tam czy też spacerowanie nie uważam za wygraną czy też wielkim osiągnięciem, no chyba że ekipa H96 uwaza to za sukces.
Jak dobrze wiesz w Niemczech jest sporo pewnie liczonych w setkach sytuacji gdzie ekipa X pojawia się w mieście ekipy Y i nic się nie dzieje...
To czemu Śląsk ich nie atakował w centrum miasta chyba każdy dobrze wie, ale nie ma co gdybać jeszcze nie raz pewnie będzie okazja by któraś ekipa z naszego kraju sprawdziła się z niemiecką bandą i vice versa. Co do Gdańska to też byłem, widziałem i wiem kto był z Niemiec no ale w tej kwestii jesteśmy zgodni.
pozdrawiam
Chodziło mi o to, że pojawianie się na jednej z ulic Wrocławia i siedzenie tam czy też spacerowanie nie uważam za wygraną czy też wielkim osiągnięciem, no chyba że ekipa H96 uwaza to za sukces.
Jak dobrze wiesz w Niemczech jest sporo pewnie liczonych w setkach sytuacji gdzie ekipa X pojawia się w mieście ekipy Y i nic się nie dzieje...
To czemu Śląsk ich nie atakował w centrum miasta chyba każdy dobrze wie, ale nie ma co gdybać jeszcze nie raz pewnie będzie okazja by któraś ekipa z naszego kraju sprawdziła się z niemiecką bandą i vice versa. Co do Gdańska to też byłem, widziałem i wiem kto był z Niemiec no ale w tej kwestii jesteśmy zgodni.
pozdrawiam

-
A jeżeli chodzi o Schalke-Legia, to było "odrobinę" inaczej niż piszesz, ale nie jestem upoważniony by zabierać w tej kwestii stanowisko, jednak z dobrego szanowanego zrodla na Legii wiem co innego. Konczac ten temat trza by zaznaczyc kto tam latal po miescie? Schalke/ludzie z miasta/czy tez turasopodobne czleki

-
Przepraszam ze rozdrabniam sie na 3 posty ale cos jeszcze:
Szanuje NIEMCÓW I NIEMIECKIE ekipy i to nie jest tak ze ich nie lubie jak piszesz elo:) wrecz przeciwnie sympatyzuje, sledze o nich info i itp, ale uwazam ze nasze bandy sa od nich lepsze dlatego bronie naszych
Szanuje NIEMCÓW I NIEMIECKIE ekipy i to nie jest tak ze ich nie lubie jak piszesz elo:) wrecz przeciwnie sympatyzuje, sledze o nich info i itp, ale uwazam ze nasze bandy sa od nich lepsze dlatego bronie naszych