Kibice Śląska zrywają współpracę z neofaszystowskim NOP-em

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

mar!o

Post autor: mar!o » 08.08.2013, 11:01

- Chcemy być apolityczni i niezależni - deklarują kibice wrocławskiego Śląska i po wewnętrznych ustaleniach wszystkich najważniejszych grup kibicowskich zrywają współpracę z neofaszystowskim Narodowym Odrodzeniem Polski. - Tylko lansowali się na naszych plecach - mówią..

NOP to Narodowe Odrodzenie Polski, neofaszystowska partia, z którą od dawna fanów Śląska łączą ciepłe stosunki. Swoboda zaś to partia ukraińskich nacjonalistów, wielbicieli UPA i Stepana Bandery, których uważają za narodowych bohaterów.

Źródło:
[link]

Prawda czy Fałsz ? Nie wiem co o tym sądzić, ale fakt faktem mnie też się nie podoba, nawet podanie ręki Ukraińcowi ze swobody który gloryfikuje morderców z OUN UPA.

iparts.pl
asdasd

Re: Kibice Śląska zrywają współpracę z neofaszystowskim NOP-

Post autor: asdasd » 08.08.2013, 11:18

[link]
Zamknijcie rejestrację !

mar!o

Post autor: mar!o » 08.08.2013, 11:26

asdasd pisze:[link]
Dzięki za linka rzeczywiście nic tam nie ma na ten tematm, a co insynuuje/sugeruje Gazeta Szechtera.
[link]

Swoją drogą NOP definitywnie powinien rozwiać wątpliwości na temat popierania lub nie popierania ukraińskiej swobody, bo raz jest za, raz przeciw.

Kalifaktor

Post autor: Kalifaktor » 08.08.2013, 12:17

NOP, czyli tradycyjne rozdwojenie jaźni. Sam fakt kumania się z ukraińską trzodą chlewną jest tutaj wystarczający do wyjebania ich ze wszystkich stadionów w tym kraju.

ceniu

Post autor: ceniu » 08.08.2013, 13:06

asdasd pisze:[link]

mało wiesz.... mogłeś zobaczyć wpis przed zmianą to byś się dopiero zdziwił:)

asdasd

Post autor: asdasd » 08.08.2013, 13:15

Sęk w tym, że widziałem go przed zmianami i wkleiłem z innego tematu nie czytając co było tam teraz.
Zamknijcie rejestrację !

No fajnie

Post autor: No fajnie » 08.08.2013, 13:38

"neofaszystowskim NOP-em" hahhahahha o ku*wa tego się na tym forum nie spodziewałem . Faszyzm wszędzie faszyzm ; )

Jarcar

Post autor: Jarcar » 08.08.2013, 14:17

Krata browców dla Śląska, każda formacja polityczna, która chce się lansować kosztem kibiców powinna być tępiona.
Łódzki Klub Sportowy jedynym słusznym wyborem,
nigdy nie zejdę na złą stronę.

agneiszka

Post autor: agneiszka » 08.08.2013, 14:31

[link]
uwaga agneiszka to policyjny prowokator

rdw1909

Post autor: rdw1909 » 08.08.2013, 14:45

W tym artykule można trochę się dowiedzieć o domniemanej współpracy NOP ze Swodobą...

[link]

Frankie Edgar

Post autor: Frankie Edgar » 08.08.2013, 16:03

Debilne zachowanie hipokrytów ze Śląska... "Kontakty" NOPu ze Swobodą nie jest to świeża sprawa i jakoś wcześniej nie przeszkadzało im razem działać. Poza tym coś mi się kojarzy, że Śląsk był kiedyś gościem na turnieju kibicowskim Karpat Lwów - klubu jak i ekipy w, której bardzo wyraźnie widać zafascynowanie banderowskimi akcentami (niech ktoś mnie poprawi jeśli się myle). Potrafie zrozumieć stanowisko Śląska, że nie chcą współpracować już z jakąś organizacją, ich sprawa, ale komu potrzebny był ten transprent? Wystarczyło w swoim gronie wyjaśnić wszystko i tyle, a nie robić takie szopki. Przecież ten transparent to jedynie pożywka dla mediów oraz wszelkiej maści przeciwników NOPu oraz szeroko pojętego ruchu narodowego (specjalnie z małych liter jako całość, a nie tylko organizacje skupione w RN), którzy pewnie do dziś cieszą miche z powodu podziałów na radykalnej prawicy. Ale jak tam Śląsk sobie chce, ich sprawa - to oni wychodzą tym zachowaniem na matołów...
Przy okazji wyjaśniam, że daleko mi do NOPu i sam mam co do nich dużo zastrzeżeń.
To była walka na śmierć o biały honor i krew, o białą dume, celtycki krzyż...

grzeg

Post autor: grzeg » 08.08.2013, 16:14

Frankie Edgar pisze:Debilne zachowanie hipokrytów ze Śląska... "Kontakty" NOPu ze Swobodą nie jest to świeża sprawa i jakoś wcześniej nie przeszkadzało im razem działać. Poza tym coś mi się kojarzy, że Śląsk był kiedyś gościem na turnieju kibicowskim Karpat Lwów - klubu jak i ekipy w, której bardzo wyraźnie widać zafascynowanie banderowskimi akcentami (niech ktoś mnie poprawi jeśli się myle). Potrafie zrozumieć stanowisko Śląska, że nie chcą współpracować już z jakąś organizacją, ich sprawa, ale komu potrzebny był ten transprent? Wystarczyło w swoim gronie wyjaśnić wszystko i tyle, a nie robić takie szopki. Przecież ten transparent to jedynie pożywka dla mediów oraz wszelkiej maści przeciwników NOPu oraz szeroko pojętego ruchu narodowego (specjalnie z małych liter jako całość, a nie tylko organizacje skupione w RN), którzy pewnie do dziś cieszą miche z powodu podziałów na radykalnej prawicy. Ale jak tam Śląsk sobie chce, ich sprawa - to oni wychodzą tym zachowaniem na matołów...
Przy okazji wyjaśniam, że daleko mi do NOPu i sam mam co do nich dużo zastrzeżeń.
Jedynym matołem tutaj jesteś ty. A wszystkie informacje jakie posiadasz pochodzą z k.net. Jeżeli gówno wiesz na dany temat to poprostu zamknij tą jape. Życie swoje, lamusy na k.net swoje...

Pan Japa

Post autor: Pan Japa » 08.08.2013, 16:18

Komu potrzebny ten transparent?
DUTKIEWICZOWI!!!

Ktoś się ośmieszył treścią tego transparentu,niestety są wśród braci kibicowskiej we Wrocławiu pachołki Dutkiewicza.

Emigrant44

Post autor: Emigrant44 » 08.08.2013, 16:34

Obrazek

Powyższa fotka przedstawia NOP i Swobodę... Daleko mi jest do chęci skłócenia jakichkolwiek środowisk patriotycznych. Obecna nagonka na NOP niestety przede wszystkim pomaga Dutkiewiczowi. Śląsk powinien sam rozwiązać swoje problemy we własnym kręgu, nie potrzeba do tego żadnych Gazet Wybióczych i innego syfu. Szczególnie, że np. usunęli fanpage NOP na facebooku tuż po szczytnej akcji z Baumanem. Rozumiem, że niektórzy mogą mieć jakieś "ale" do NOPu - np., że oni bojkotują Marsz Niepodległości w Warszawie i nie chcą współdziałać z Ruchem Narodowym ani żadnymi innymi kumatymi grupami. To jest żenujące. Ale w tym momencie musimy się zjednoczyć przeciwko takim łżeprezydentom jak Dutkiewicz i bronić wolności słowa dla narodowców wszelkiej maści. NOP kontaktował się ze Swobodą tylko pobieżnie, tak samo z NPD. Osobiście bardzo daleko mi od takich kontaktów, nie uważam tego za działalność narodową. Ale nie wolno nam w żadnej walce stawać po stronie Wybiórczej.

Frankie Edgar

Post autor: Frankie Edgar » 08.08.2013, 16:35

grzeg pisze:Jedynym matołem tutaj jesteś ty. A wszystkie informacje jakie posiadasz pochodzą z k.net. Jeżeli gówno wiesz na dany temat to poprostu zamknij tą jape. Życie swoje, lamusy na k.net swoje...
Informacje które posiadam pochodzą z oficjlnego stanowiska Śląska, które nagle znikneło ;) W takim wypadku jeśli gówno wiem to oznacza to, że gówno piszecie w swoich relacjach. Jak już pisałem rozumiem, że Śląsk może mieć swoje powody by nie współpracować z NOPem, ale nie zmienie MOJEJ opini na temat głupoty tego mocno naciąganego ataku w kierunku NOPu. Swoją drogą jeśłi chcesz coś wnieść do tematu to podaj choć jeden argument broniący potrzeby wywieszenie tego transparentu w innym wypadku parafrazując Ciebie: jeżeli gówno masz do powiedzenia na dany temat to poprostu zamknij tą jape.
To była walka na śmierć o biały honor i krew, o białą dume, celtycki krzyż...

Bolo85

Post autor: Bolo85 » 08.08.2013, 16:40

tytuł tematu rozpierdala system, jak z jakiegoś brukowca

Zamotasupuany

Post autor: Zamotasupuany » 08.08.2013, 16:52

Jarcar pisze:każda formacja polityczna, która chce się lansować kosztem kibiców powinna być tępiona.
To ciekawe, bo z tego co pamiętam, jak przudupasy wielkiego Jarosława zbijały na kibicach kapitał polityczny nie było większego poruszenia. Wręcz bym powiedział, że każdy to łyknął jak młody pelikan i wciąż pewnie oczekuje panowania Jarosława i wierzy, że wraz z nim na nasze stadiony wrócą lata '90 :)

Foxx

Post autor: Foxx » 08.08.2013, 16:59

Nie wiem, co tam kto łykał, "w temacie" "sojuszu z PiS-em" mam do powiedzenia tyle:

[link]
A co tam w komentarzach na Onecie?

PatriotaZG

Post autor: PatriotaZG » 08.08.2013, 17:01

To zdjęcie co wrzucił Emigrant44...skąd pewność, że to Ukraińcy?

Przecież za ich plecami wiszą flagi RSI, Decima MAS i Forza Nuova.

pała to pała

Post autor: pała to pała » 08.08.2013, 17:20

a moim zdaniem na stadionach powinna być obecna polityka (oczywiście poparcie prawej strony), a to z prostego powodu - żeby malolaty ze stadionów nie szły w złą strone coraz modniejszego lewactwa

mar!o

Post autor: mar!o » 08.08.2013, 17:21

PatriotaZG pisze:To zdjęcie co wrzucił Emigrant44...skąd pewność, że to Ukraińcy?

Przecież za ich plecami wiszą flagi RSI, Decima MAS i Forza Nuova.
Stąd ta pewność :

[link]

lub

[link]

joe

Post autor: joe » 08.08.2013, 17:45

Po prostu kilku osobom decyzyjnym zależy na dobrych relacjach z Dutkiewiczem, z jakiego powodu. można się domyśleć. Gdyby komuś faktycznie przeszkadzał NOP to zrobiono by to po cichu, a nie że dzień wcześniej WKS i NOP razem rosbią sobie fotki pod muralem, a kilka godzin później wywiesza się trans. Jeśli komuś radosne artykuły na ten temat w GW, portalu Lisa i lewackich stronach nic nie mówią to trudno. Ale przecież im zależy tylko na silnym i niezależnym ruchu kibicowskim ;)

Tricolores

Post autor: Tricolores » 09.08.2013, 10:32

lata 90-te wrócą tylko wtedy, kiedy w kraju będzie taki burdel jak w latach 90-tych, a na to się nie zanosi, wtedy państwo było tak słabe, że kibole i Pruszków rządzili krajem, a politycy kradli na potęgę, taka sytuacja już nie wróci, (no politycy jak kradli tak kradną) wiec nie ma co liczyć, zresztą każdy czas jest dobry, nawet dzisiejsze mecze za 10 lat będzie się fajnie wspominać (a za Tuska pamiętasz jaka wojna była?)

problem w tym że nie "polityka jest na stadionach" bo niech sobie jest, trudno żeby np 30 letni facet mający rodzinę, kredyt, płacący podatki nie interesował się tym co te huje z Wiejskiej kombinują, ale błędem jest wpuszczanie jakichkolwiek partii na stadiony! niech sobie na VIPach siedzą a od młynów wara i to się tyczy PO i PiS i ogólnie dużych partii jak i tych małych, które teraz najwięcej p******* ile to nam dadzą jako kibicom, a jak już podskoczą wyżej w sondażach... zresztą myślicie że np. taki Ruch Narodowy pozwolił by na napierdalanie się kiboli na stadionach gdyby np byli u władzy?
[email protected]
FB - STORMstreetwear

Viclav

Post autor: Viclav » 09.08.2013, 12:52

Powoli dochodziliśmy do momentu, w którym kibole i nacjonaliści stanowią jedność. To dobry trend, bo w obecnym państwie nie da się inaczej. A tu nagle kolejne podziały? Idiotyczna decyzja.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I85wNVGhmH0[/youtube]
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

Rodowity_Łodzianin

Post autor: Rodowity_Łodzianin » 09.08.2013, 13:38

No nie do końca tak to działa. Ja (i zdecydowanie nie tylko ja) np. z taką bekierowską Falangą nigdy w życiu bym się nie zbratał, a niby (ale tylko niby!) idea podobna. Oczywiście, w żadnym wypadku nie porównuje NOPu do balangi!

Tutaj najwidoczniej chłopaki ze Śląska również uznali, że akurat z NOPem im nie po drodze, napisali dlaczego tak jest. Nie przekreślili ze swoich manifestacji etc. obecności NOPu, tylko nie życzą sobie po prostu ich partyjnych (NOP to partia przecież jest) banerów, flag etc. Tak samo jak z banerami PiSu, czy KNP (przepraszam za porównanie NOPu do tych obu tych tworów).

anakin

Post autor: anakin » 09.08.2013, 15:20

Viclav pisze:Powoli dochodziliśmy do momentu, w którym kibole i nacjonaliści stanowią jedność.[/youtube]
Bez urazy, ale chyba tylko w internecie.

Pan Japa

Post autor: Pan Japa » 09.08.2013, 15:39

Dokładnie,nie ma co zakłamywać rzeczywistości.Są grupy,który mają wywalone na nacjonalizm i tego typu klimaty-tak było,jest i będzie.
Są grupy interesów na trybunach i każdy działający w większej ekipie wie,że czasem działania jednej przeszkadzają w pewnych rzeczach drugiej-mniej więcej to się stało we Wrocławiu,a jakiekolwiek relacje NOP-Svoboda miały tu drugorzędne jeśli nie nawet dalsze znaczenie.
C.D.N.

wezyr

Post autor: wezyr » 09.08.2013, 16:23

A jak do tego ma się hasło Śląska: "Polityka nie pokona fanatyka"?

I o jakich narodowcach i jakiej prawicy jest tu mowa? Oprócz NOP jest jeszcze przecież cała gama np. zrzeszona w RN ONR MW. Są mutacje prawicy w takich środowiskach jak Fronda czy nawet PiS.

Moim osobistym zdaniem naturalnym środowiskiem dla kibiców byłoby jednak środowisko organizatorów Marszu Niepodległości i tak jest od kilku lat. Z tego co wiem, NOP raczej to bojkotuje.

MRO

Post autor: MRO » 09.08.2013, 17:08

Według Mnie część kibiców Śląska wpadła przez przypadek, bądź nie w pułapkę zastawioną przez ludzi Dutkiewicza, bo nie ukrywajmy, On mógł najwięcej ugrać na tym zgrzycie. Z tego co się orientuję to sprawa się normuje i spora część kibiców opowiedziała się za współpracą z NOP.
Oczywiście jest grupa, która kontestuje taki stan rzeczy.

NOP owszem jest zarejestrowany jako partia, ale korzysta tu głównie z instrumentów prawnych przysługujących partii, a tak na prawdę NOP jest ruchem na, który składa się kilka członów, więc nie ma się co kurczowo trzymać tego stwierdzenia.
Myślę, że cała sprawa ułoży się pozytywnie i w sumie nie ma większego znaczenia jakiej organizacji zdarzyła by się taka akcja, jedno jest pewne najbardziej z niej cieszą się lewactwo i Dutkiewicz.

P.S. Tytuł tematu wyjęty z ust koszernej.

Tricolores

Post autor: Tricolores » 09.08.2013, 17:57

ułoży się pozytywnie dla kogo? dla Ciebie? dla NOPu, dla Dutkiewicza? (w sumie nie wiem co on w ogóle na tym korzysta?) czy dla kiboli Śląska?
[email protected]
FB - STORMstreetwear

Hujtras

Post autor: Hujtras » 09.08.2013, 18:38

Wyjebcie ten temat, albo przynajmniej zmieńcie tytuł, bo razi w oczy.

bunio5

Post autor: bunio5 » 10.08.2013, 16:21

Hujtras pisze:Wyjebcie ten temat, albo przynajmniej zmieńcie tytuł, bo razi w oczy.
W podobnym tonie miałem napisać. Ale lepiej wywalić, bo gówno prawda. Nie bądźmy głosem tel awiwu.
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!

perykles

Post autor: perykles » 12.08.2013, 01:13

Tricolores pisze:lata 90-te wrócą tylko wtedy, kiedy w kraju będzie taki burdel jak w latach 90-tych, a na to się nie zanosi, wtedy państwo było tak słabe, że kibole i Pruszków rządzili krajem, a politycy kradli na potęgę, taka sytuacja już nie wróci, (no politycy jak kradli tak kradną) wiec nie ma co liczyć, zresztą każdy czas jest dobry, nawet dzisiejsze mecze za 10 lat będzie się fajnie wspominać (a za Tuska pamiętasz jaka wojna była?)

problem w tym że nie "polityka jest na stadionach" bo niech sobie jest, trudno żeby np 30 letni facet mający rodzinę, kredyt, płacący podatki nie interesował się tym co te huje z Wiejskiej kombinują, ale błędem jest wpuszczanie jakichkolwiek partii na stadiony! niech sobie na VIPach siedzą a od młynów wara i to się tyczy PO i PiS i ogólnie dużych partii jak i tych małych, które teraz najwięcej p******* ile to nam dadzą jako kibicom, a jak już podskoczą wyżej w sondażach... zresztą myślicie że np. taki Ruch Narodowy pozwolił by na napierdalanie się kiboli na stadionach gdyby np byli u władzy?
Slyszales kiedys, zeby ktos mowil, ze jak RN dojdzie do wladzy to na stadionach zapanuje wolna amerykanka? Lata 90 byly i nie ma co gadac ze wroca. Przypomne tylko wypowiedz Korwina, ktory stwierdzil ze do kiboli by strzelal na stadionach. Kraj sie zmienil, sluzby sa sprawniejsze i nikt nie pozwoli na powrot do stadionowej anarchii.

Sorry za brak polskich znakow, ale pisze z komy.

rebejojo

Post autor: rebejojo » 12.08.2013, 11:42

Nacjonaliści mają się do dobrze we Wrocławiu. Tamte wydarzenia nie oznaczają zmiany kursu kibiców Śląska. Wręcz przeciwnie. Pewne osoby powinny trochę inaczej załatwiać pewne sprawy, ale to już nasz wewnętrzny problem. Także, panowie i panie od Dupkiewiczów, Szechterów oraz Winnickich i innych PO-PiSów, zapamiętajcie, że Wrocław to miasto nacjonalistów a nie pseudo-narodowców.

Maraton uśmiechu

Post autor: Maraton uśmiechu » 12.08.2013, 12:16

perykles pisze:
Tricolores pisze:lata 90-te wrócą tylko wtedy, kiedy w kraju będzie taki burdel jak w latach 90-tych, a na to się nie zanosi, wtedy państwo było tak słabe, że kibole i Pruszków rządzili krajem, a politycy kradli na potęgę, taka sytuacja już nie wróci, (no politycy jak kradli tak kradną) wiec nie ma co liczyć, zresztą każdy czas jest dobry, nawet dzisiejsze mecze za 10 lat będzie się fajnie wspominać (a za Tuska pamiętasz jaka wojna była?)

Slyszales kiedys, zeby ktos mowil, ze jak RN dojdzie do wladzy to na stadionach zapanuje wolna amerykanka? Lata 90 byly i nie ma co gadac ze wroca. Przypomne tylko wypowiedz Korwina, ktory stwierdzil ze do kiboli by strzelal na stadionach. Kraj sie zmienil, sluzby sa sprawniejsze i nikt nie pozwoli na powrot do stadionowej anarchii.

Sorry za brak polskich znakow, ale pisze z komy.

A ja pamiętam jak kiedyś mówił, że ci kibole jako pierwsi stanęliby w obronie narodu, a kibice SĄ JEDYNĄ GRUPĄ SPOŁECZNĄ KTÓREJ SIĘ COŚ CHCE (jakoś tak padły te słowa). Ale jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, szkoda że ten idiota gromadzi wokół siebie tylu cennych ludzi.
„Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań.”

Igloopol1978

Post autor: Igloopol1978 » 12.08.2013, 12:20

Przypomne tylko wypowiedz Korwina, ktory stwierdzil ze do kiboli by strzelal na stadionach
Moze jakis link albo cos ?
Bo jak wspomnial kolega z dolu JKM wypowiadal sie zwykle pozytywnie o kibicach

LechiaTczew

Post autor: LechiaTczew » 12.08.2013, 15:02

Igloopol1978 pisze:
Przypomne tylko wypowiedz Korwina, ktory stwierdzil ze do kiboli by strzelal na stadionach
http://www.youtube.com/watch?v=CnFDvHftvow
13:45 trochę inaczej mówi ale chyba o to chodziło...

grzeg

Post autor: grzeg » 12.08.2013, 15:22

Ten debilny tytuł jest trzymany specjalnie czy poprostu internetowy foxx ma wyjebane na wszystko co nie jest związane z jego Legią? Zmieńcie to w końcu do k**** nędzy...

Garnek

Post autor: Garnek » 12.08.2013, 15:28

LechiaTczew pisze:
Igloopol1978 pisze:
http://www.youtube.com/watch?v=CnFDvHftvow
13:45 trochę inaczej mówi ale chyba o to chodziło...
Jeżeli z tego co powiedział w 13min 45s wywnioskowałeś, że chce strzelać do kiboli na stadionach to moje gratulacje.

LechiaTczew

Post autor: LechiaTczew » 12.08.2013, 15:35

Garnek pisze: Jeżeli z tego co powiedział w 13min 45s wywnioskowałeś, że chce strzelać do kiboli na stadionach to moje gratulacje.
Jeżeli nie zrozumiałeś mojego postu to gratuluje...

ODPOWIEDZ