Lechia Gdańsk - Arka Gdynia [10 październik 2007 godz. 15]
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Arka Gdynia zdecydowany faworyt. Arka buduje bardzo dobry zespół pod okiem jednego z najlepszych trenerów w Polsce Wojciecha Stawowego, który w przyszłości ma aspiracje na Europejskie Puchary i myśle, że pewnie z pierwszego miejsca w II lidze powróci do elity. W meczu z Lechią stawiam pewny zwycięstwo Gdynian 3:0. 
pewnie podstawią autobusy dla "biletowców" a reszta się pogania po mieście z policją tak jak w Łodzi to bywało i tyleBrowarski pisze:600 osób...nie jest to mało ale wiem/domyślam się że przyjdzie o dużo więcej ludzi i co dalej będzie?? raczej rozwiązanie jest oczywiste...Przemek pisze:Oficjalne info to 600 biletów dla nas, dalej chujnia. Ale wszystkim marzy sie wielki przemarsz, jak za dawnych lat i tak chyba bedzie.
co do samego meczu na boisku stawiam na Arkę, nie wiem w jakim stosunku ale napewno do przodu...co do spraw kibicowskich wszystko się może zdarzyć...derby to derby, nieprzewidywalna sprawa.
-
Kibic, nie chuligan
-
CoZaDebilizm
No to sie teraz osmieszyles pieknie... patrz moj nickoutlaw pisze:Arka Gdynia zdecydowany faworyt. Arka buduje bardzo dobry zespół pod okiem jednego z najlepszych trenerów w Polsce Wojciecha Stawowego, który w przyszłości ma aspiracje na Europejskie Puchary i myśle, że pewnie z pierwszego miejsca w II lidze powróci do elity. W meczu z Lechią stawiam pewny zwycięstwo Gdynian 3:0.
Moje zdanie jest takie, ze zaden z niego trener, ale to tylko i wylacznie moje zdanie. Sorki bo to nie forum sportowe ale nie ja zaczalem. Pozdro
-
Tony Montana
Nie napinaj się już tak. Widzew też chciał iść na ŁKS ostatnio większą grupą a ostatecznie doszli tylko ci z biletami.Przemek pisze:Browarski pisze:600 osób...nie jest to mało ale wiem/domyślam się że przyjdzie o dużo więcej ludzi i co dalej będzie?? raczej rozwiązanie jest oczywiste...Przemek pisze:Oficjalne info to 600 biletów dla nas, dalej chujnia. Ale wszystkim marzy sie wielki przemarsz, jak za dawnych lat i tak chyba bedzie.
co do samego meczu na boisku stawiam na Arkę, nie wiem w jakim stosunku ale napewno do przodu...co do spraw kibicowskich wszystko się może zdarzyć...derby to derby, nieprzewidywalna sprawa.
Moj scenariusz jest taki, ze na stadion nie dojedzie niKt, bo nikt nie wytrzyma cisnienia i napiecia. A nad grupa 3000 jest ciezko zapanowac. Zobaczymy jak bedzie.
-
.:pRiMoSz:.
A ja bym się na razie nie jarał tak tymi derbami bo psy już kombinują jak ten mecz przesunąć na ostatnią kolejke - jednak WG PZPN się sprzeciwia i nie chce derbów przełożyć. Psy tłumaczą że na koniec lipca mają sporo imprez na pomorzu i nie dadzą rady należycie meczu zabezpieczyć
Inna sprawa, że po kolejnej wizytacji stadionu zapadnie podobno decyzja czy na mecz zostaną wpuszczeni kibice gości i jak tak jaka to może być liczba (Info za dzisiejszym PS więc trzeba wziąść poprawki).
POZDR
POZDR
Tony Montana pisze:Nie napinaj się już tak. Widzew też chciał iść na ŁKS ostatnio większą grupą a ostatecznie doszli tylko ci z biletami.Przemek pisze:Browarski pisze: 600 osób...nie jest to mało ale wiem/domyślam się że przyjdzie o dużo więcej ludzi i co dalej będzie?? raczej rozwiązanie jest oczywiste...
Moj scenariusz jest taki, ze na stadion nie dojedzie niKt, bo nikt nie wytrzyma cisnienia i napiecia. A nad grupa 3000 jest ciezko zapanowac. Zobaczymy jak bedzie.
Zobacz jak często są derby Łodzi, a jak często Trójmiasta. Ciśnienie jest duże. Ja sobie tylko gdybam i przedstawiłem MÓJ scenariusz, może być różnie.
-
CoZaDebilizm
Uwierz mi, ze sa.. ale co z tego skoro moj klub jak i wielu innych nie stac na nich. A ze Stawowego chcieli zatrudnic to nie dziwi mnie jakos szczegolnie, juz narobili zbyt wiele pomylek, a on bylby kolejna. To temat kibicowski, a nie sportowy wiec zwolnijmy tempo. PozdroAlex AG pisze:To nie pisz ,ze w zagranicy sa lepsi trenerzy od Stawowego bo jakby byli to Twoj klub by ich zatrudnil ,a niestety chcial Stawowego wiec nie masz racji niedoceniajac go.
Ostatnio zmieniony 12.07.2007, 00:03 przez CoZaDebilizm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
CoZaDebilizm
Jakos szczegolnie nie ma roznicy skoro sa pieniadze... a nawet bede sie upieral i powiem ze łatwiej awansowac o dwie klasy rozgrywkowe bo tyle druzyn stara sie ''szczerze'' o mistrzaAlex AG pisze:A Ty mi uwierz ,ze znacznie trudniej awansowac dwie klasy do ekstraklasy i zajac od razu w niej dobre miejsce niz przejac Wisle Krakow i zdobyc mistrzostwo kraju. Ot taka roznica
-
NajwiększyHooliganWPolsce
-
popolupo88
Możecie mi powiedzieć jak Lechia, której będzie powiedzmy 400 może być lepsza kibicowsko (doping, oprawa itp.) od Arki, której na stadionie będzie 10 tysięcy? I odwrotnie, jak może Arka której w Gdańsku będzie 500 osób może być lepsza od 12 tys. kibiców Lechii?
To samo było przy okazji derbów, Łodzi i Krakowa. Ciągle tylko napinka dla kogo derby na + dla kogo na -.
TO KTO BYŁ LEPSZY PODCZAS DERBY MOŻNA OCENIĆ TYLKO I WYŁĄCZNIE NA PODSTAWIE 2 MECZÓW DERBOWYCH (mecz i rewanż). WTEDY MOŻNA WYCIĄGNĄĆ WNIOSKI, KTO BYŁ LEPSZY U SIEBIE, KTO NA WYJEŹDZIE. ZATEM SKOŃCZCIE TE BZDURNE WPISY "derby będą dla Arki/Lechii"
To samo było przy okazji derbów, Łodzi i Krakowa. Ciągle tylko napinka dla kogo derby na + dla kogo na -.
TO KTO BYŁ LEPSZY PODCZAS DERBY MOŻNA OCENIĆ TYLKO I WYŁĄCZNIE NA PODSTAWIE 2 MECZÓW DERBOWYCH (mecz i rewanż). WTEDY MOŻNA WYCIĄGNĄĆ WNIOSKI, KTO BYŁ LEPSZY U SIEBIE, KTO NA WYJEŹDZIE. ZATEM SKOŃCZCIE TE BZDURNE WPISY "derby będą dla Arki/Lechii"
http://sport.trojmiasto.pl/Derby-tak-Wi ... 23791.html
wycinek...
Jeśli policja i GOSiR nie zgodzą się na inaugurację II ligi w Gdyni, wówczas sprawa organizacji tego meczu jeszcze raz wróci do Wydziału Gier PZPN. Na razie oba kluby podkreślają, że chcą wpuścić na derby kibiców gości, ale ani Arka, ani Lechia, nie są właścicielami stadionów, na których grają. Uzależnione są zatem od decyzji władz miast i policji. Na dziś wszystko wskazuje na to, że derby z udziałem kibiców gości można będzie rozegrać dopiero po wykonaniu remontów na obiektach. To oznacza, że pierwszy taki mecz byłby nie wcześniej niż w październiku, a drugi zapewne dopiero w przyszłym roku. Przypomnijmy, że w terminarzu II ligi te gry wyznaczono na 28/29 lipca i 3/4 listopada. Jeśli związek nie zgodzi się na zmianę terminów, to wówczas w Gdyni w lipcu nie będzie kibiców Lechii, a w listopadzie w Gdańsku zapewne Arki...
wycinek...
Jeśli policja i GOSiR nie zgodzą się na inaugurację II ligi w Gdyni, wówczas sprawa organizacji tego meczu jeszcze raz wróci do Wydziału Gier PZPN. Na razie oba kluby podkreślają, że chcą wpuścić na derby kibiców gości, ale ani Arka, ani Lechia, nie są właścicielami stadionów, na których grają. Uzależnione są zatem od decyzji władz miast i policji. Na dziś wszystko wskazuje na to, że derby z udziałem kibiców gości można będzie rozegrać dopiero po wykonaniu remontów na obiektach. To oznacza, że pierwszy taki mecz byłby nie wcześniej niż w październiku, a drugi zapewne dopiero w przyszłym roku. Przypomnijmy, że w terminarzu II ligi te gry wyznaczono na 28/29 lipca i 3/4 listopada. Jeśli związek nie zgodzi się na zmianę terminów, to wówczas w Gdyni w lipcu nie będzie kibiców Lechii, a w listopadzie w Gdańsku zapewne Arki...
-
NajwiększyHooliganWPolsce
nie wiedziałem że zgłoszona jest kradzież tej flagi dla mnie śmieszne w takim razie lepiej ją na Traugutta puścić z dymemPetykLG pisze:WP raczej napewno zostaną w Gdansku bo jak mozna wniesc flage która jest zgloszona na policji jako kradzież...mmkk87 pisze:ciekawe czy Lechia weźmie ze sobą wszystkie zdobycze czy raczej je na wiosenny pojedynek zostawi ??
automatycznie flaga zostaje na bramie i po fladze i problemy dla wnoszoących !
jesli to prawda,a w to ja nie wierze,to nawet w Gdansku beda mieli problemy z wywieszeniem tej flagi,ale coz Lechia mowi ze tak jest to pol polski przytakuje echmmkk87 pisze:nie wiedziałem że zgłoszona jest kradzież tej flagi dla mnie śmieszne w takim razie lepiej ją na Traugutta puścić z dymemPetykLG pisze:WP raczej napewno zostaną w Gdansku bo jak mozna wniesc flage która jest zgloszona na policji jako kradzież...mmkk87 pisze:ciekawe czy Lechia weźmie ze sobą wszystkie zdobycze czy raczej je na wiosenny pojedynek zostawi ??
-
TYLKO PASY
Ja uważam że Lechii powinno być wpuszczone tyle ile jest w przepisach PZPN czyli 5% pojemności trybun. Tak jest u nas w Krakowie i nie ma zadym między kibicami, a derby Trójmiasta to napewno będzie jedna wielka zadyma, bo jak wpuszczą Lechi dużo kibiców to będzie zadyma, jak nie wpuszczą wogóle to pewnie pod bramą będą jazdy.
Tygrys_AG pisze:jesli to prawda,a w to ja nie wierze,to nawet w Gdansku beda mieli problemy z wywieszeniem tej flagi,ale coz Lechia mowi ze tak jest to pol polski przytakuje echmmkk87 pisze:nie wiedziałem że zgłoszona jest kradzież tej flagi dla mnie śmieszne w takim razie lepiej ją na Traugutta puścić z dymemPetykLG pisze: WP raczej napewno zostaną w Gdansku bo jak mozna wniesc flage która jest zgloszona na policji jako kradzież...
Widzę, że zorientowany w temacie jesteśTygrys_AG pisze:jesli to prawda,a w to ja nie wierze,to nawet w Gdansku beda mieli problemy z wywieszeniem tej flagi,ale coz Lechia mowi ze tak jest to pol polski przytakuje echmmkk87 pisze:nie wiedziałem że zgłoszona jest kradzież tej flagi dla mnie śmieszne w takim razie lepiej ją na Traugutta puścić z dymemPetykLG pisze: WP raczej napewno zostaną w Gdansku bo jak mozna wniesc flage która jest zgloszona na policji jako kradzież...
-
craxoholik
Heh tak wszyscy mowia i szykuja sie na zadyme
a pewnie bnedzie tak jak w KRK przed pierwszymi derbami miala byc taka zadyma w KRK a na kazdych derbach praktycznie c**** sie dzieje:D
na stadionie i w miescie nieliczac paru wjazdow wpadania na autobusy i rzucania sie racami i kamykami na stadionie:)
POZDRO DLA ARECZKI:D
CRACOVIA&ARKA
ZAWSZE RAZEM
na stadionie i w miescie nieliczac paru wjazdow wpadania na autobusy i rzucania sie racami i kamykami na stadionie:)
POZDRO DLA ARECZKI:D
CRACOVIA&ARKA
ZAWSZE RAZEM
mari pisze:No to SE poczekasz do starosci na tego
meila !! A szukana byla wtedy calkiem
inna fana (nie WP ) za ktora by bekneli !!
Tak też myśle.Gdyby coś takiego istniało już dawno by to wyciągnęli i poinformowali cały świat że Arka to konfidenci.Gdybym ja miał taki papier na nich, zrobiłbym to samo,tylko że jeszcze mocniej i jeszcze głośniej
-
Danzing-chwm
-
TYLKO PASY