Lechia Gdańsk - Arka Gdynia [10 październik 2007 godz. 15]

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Kto wygra

Czas głosowania minął 29.07.2007, 20:15

Arka
213
47%
Lechia
202
45%
Remis
35
8%

Liczba głosów: 450

rucyinski

Post autor: rucyinski »

Myśle że wygra Lechia 3-2.
Co do innych aspektów to mam nadzieję że będzie to wspaniałe widowisko pod względem kibicowskim. Oprawy, miażdżący doping przede wszystkim. Oby obyło się bez chuligańskich wybryków.
iparts.pl
outlaw

Post autor: outlaw »

Arka Gdynia zdecydowany faworyt. Arka buduje bardzo dobry zespół pod okiem jednego z najlepszych trenerów w Polsce Wojciecha Stawowego, który w przyszłości ma aspiracje na Europejskie Puchary i myśle, że pewnie z pierwszego miejsca w II lidze powróci do elity. W meczu z Lechią stawiam pewny zwycięstwo Gdynian 3:0. 8)
zzz LG

Post autor: zzz LG »

A ja mam na ten mecz wyrąbane :) Jeśli pojadę to dla towarzystwa.
Przemek
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Przemek »

rucyinski pisze: Oby obyło się bez chuligańskich wybryków.
:cry:
DanielRTS

Post autor: DanielRTS »

Browarski pisze:
Przemek pisze:Oficjalne info to 600 biletów dla nas, dalej chujnia. Ale wszystkim marzy sie wielki przemarsz, jak za dawnych lat i tak chyba bedzie.
600 osób...nie jest to mało ale wiem/domyślam się że przyjdzie o dużo więcej ludzi i co dalej będzie?? raczej rozwiązanie jest oczywiste...
co do samego meczu na boisku stawiam na Arkę, nie wiem w jakim stosunku ale napewno do przodu...co do spraw kibicowskich wszystko się może zdarzyć...derby to derby, nieprzewidywalna sprawa.
pewnie podstawią autobusy dla "biletowców" a reszta się pogania po mieście z policją tak jak w Łodzi to bywało i tyle
Kibic, nie chuligan

Post autor: Kibic, nie chuligan »

Skiner - ty juz chyba na kazdym forum napisales ze ekipa Lechi przyjedzie do Gdyni nie przypadkowa
CoZaDebilizm

Post autor: CoZaDebilizm »

outlaw pisze:Arka Gdynia zdecydowany faworyt. Arka buduje bardzo dobry zespół pod okiem jednego z najlepszych trenerów w Polsce Wojciecha Stawowego, który w przyszłości ma aspiracje na Europejskie Puchary i myśle, że pewnie z pierwszego miejsca w II lidze powróci do elity. W meczu z Lechią stawiam pewny zwycięstwo Gdynian 3:0. 8)
No to sie teraz osmieszyles pieknie... patrz moj nick :lol: Jesli uznajesz Stawowego za jednego z najlepszych trenerow w Polsce to smiech na sali. Nie wiem skad sobie to uroiles ale spoko kazdy moze miec swoje zdanie. Masz prawo uwazac go za jednego z najlepszych bo patrzysz na Polska lige, a zagranica sa duzo lepsi polscy trenerzy to po pierwsze :wink: a po drugie jesli patrzysz na to ze poprowadzil Twoja druzyne z III do I ligi i to jest dla Ciebie tym wyznacznikiem jego umiejetnosci bo przyszedl sponsor i rzucil kase, a popytaj kumatych z Cracovii czy to nie bylo czasem ukartowane? Bo uwierz mi ze bylo.
Moje zdanie jest takie, ze zaden z niego trener, ale to tylko i wylacznie moje zdanie. Sorki bo to nie forum sportowe ale nie ja zaczalem. Pozdro :wink:
ymmoT

Post autor: ymmoT »

Zgadzam sie z Debilizmem wygra Lechia
T.'06
Kontakt:

Post autor: T.'06 »

Na murawie wygra chyba Arka.

Na trybunach Lechia!

I tyle w temacie :wink:

ŚWL
Tony Montana

Post autor: Tony Montana »

Przemek pisze:
Browarski pisze:
Przemek pisze:Oficjalne info to 600 biletów dla nas, dalej chujnia. Ale wszystkim marzy sie wielki przemarsz, jak za dawnych lat i tak chyba bedzie.
600 osób...nie jest to mało ale wiem/domyślam się że przyjdzie o dużo więcej ludzi i co dalej będzie?? raczej rozwiązanie jest oczywiste...
co do samego meczu na boisku stawiam na Arkę, nie wiem w jakim stosunku ale napewno do przodu...co do spraw kibicowskich wszystko się może zdarzyć...derby to derby, nieprzewidywalna sprawa.

Moj scenariusz jest taki, ze na stadion nie dojedzie niKt, bo nikt nie wytrzyma cisnienia i napiecia. A nad grupa 3000 jest ciezko zapanowac. Zobaczymy jak bedzie.
Nie napinaj się już tak. Widzew też chciał iść na ŁKS ostatnio większą grupą a ostatecznie doszli tylko ci z biletami.
.:pRiMoSz:.

Post autor: .:pRiMoSz:. »

A ja bym się na razie nie jarał tak tymi derbami bo psy już kombinują jak ten mecz przesunąć na ostatnią kolejke - jednak WG PZPN się sprzeciwia i nie chce derbów przełożyć. Psy tłumaczą że na koniec lipca mają sporo imprez na pomorzu i nie dadzą rady należycie meczu zabezpieczyć :) Inna sprawa, że po kolejnej wizytacji stadionu zapadnie podobno decyzja czy na mecz zostaną wpuszczeni kibice gości i jak tak jaka to może być liczba (Info za dzisiejszym PS więc trzeba wziąść poprawki).

POZDR
Przemek
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Przemek »

Tony Montana pisze:
Przemek pisze:
Browarski pisze: 600 osób...nie jest to mało ale wiem/domyślam się że przyjdzie o dużo więcej ludzi i co dalej będzie?? raczej rozwiązanie jest oczywiste...

Moj scenariusz jest taki, ze na stadion nie dojedzie niKt, bo nikt nie wytrzyma cisnienia i napiecia. A nad grupa 3000 jest ciezko zapanowac. Zobaczymy jak bedzie.
Nie napinaj się już tak. Widzew też chciał iść na ŁKS ostatnio większą grupą a ostatecznie doszli tylko ci z biletami.

Zobacz jak często są derby Łodzi, a jak często Trójmiasta. Ciśnienie jest duże. Ja sobie tylko gdybam i przedstawiłem MÓJ scenariusz, może być różnie.
mmkk87

Post autor: mmkk87 »

ciekawe czy Lechia weźmie ze sobą wszystkie zdobycze czy raczej je na wiosenny pojedynek zostawi ??
CoZaDebilizm

Alex AG pisze:To nie pisz ,ze w zagranicy sa lepsi trenerzy od Stawowego bo jakby byli to Twoj klub by ich zatrudnil ,a niestety chcial Stawowego wiec nie masz racji niedoceniajac go.
Uwierz mi, ze sa.. ale co z tego skoro moj klub jak i wielu innych nie stac na nich. A ze Stawowego chcieli zatrudnic to nie dziwi mnie jakos szczegolnie, juz narobili zbyt wiele pomylek, a on bylby kolejna. To temat kibicowski, a nie sportowy wiec zwolnijmy tempo. Pozdro :wink:
Ostatnio zmieniony 12.07.2007, 00:03 przez CoZaDebilizm, łącznie zmieniany 1 raz.
CoZaDebilizm

Alex AG pisze:A Ty mi uwierz ,ze znacznie trudniej awansowac dwie klasy do ekstraklasy i zajac od razu w niej dobre miejsce niz przejac Wisle Krakow i zdobyc mistrzostwo kraju. Ot taka roznica 8)
Jakos szczegolnie nie ma roznicy skoro sa pieniadze... a nawet bede sie upieral i powiem ze łatwiej awansowac o dwie klasy rozgrywkowe bo tyle druzyn stara sie ''szczerze'' o mistrza :wink:
NajwiększyHooliganWPolsce

Post autor: NajwiększyHooliganWPolsce »

rozmywacie temat Panowie!
popolupo88

Post autor: popolupo88 »

Możecie mi powiedzieć jak Lechia, której będzie powiedzmy 400 może być lepsza kibicowsko (doping, oprawa itp.) od Arki, której na stadionie będzie 10 tysięcy? I odwrotnie, jak może Arka której w Gdańsku będzie 500 osób może być lepsza od 12 tys. kibiców Lechii?

To samo było przy okazji derbów, Łodzi i Krakowa. Ciągle tylko napinka dla kogo derby na + dla kogo na -.

TO KTO BYŁ LEPSZY PODCZAS DERBY MOŻNA OCENIĆ TYLKO I WYŁĄCZNIE NA PODSTAWIE 2 MECZÓW DERBOWYCH (mecz i rewanż). WTEDY MOŻNA WYCIĄGNĄĆ WNIOSKI, KTO BYŁ LEPSZY U SIEBIE, KTO NA WYJEŹDZIE. ZATEM SKOŃCZCIE TE BZDURNE WPISY "derby będą dla Arki/Lechii"
Savi AG

Post autor: Savi AG »

http://sport.trojmiasto.pl/Derby-tak-Wi ... 23791.html

wycinek...

Jeśli policja i GOSiR nie zgodzą się na inaugurację II ligi w Gdyni, wówczas sprawa organizacji tego meczu jeszcze raz wróci do Wydziału Gier PZPN. Na razie oba kluby podkreślają, że chcą wpuścić na derby kibiców gości, ale ani Arka, ani Lechia, nie są właścicielami stadionów, na których grają. Uzależnione są zatem od decyzji władz miast i policji. Na dziś wszystko wskazuje na to, że derby z udziałem kibiców gości można będzie rozegrać dopiero po wykonaniu remontów na obiektach. To oznacza, że pierwszy taki mecz byłby nie wcześniej niż w październiku, a drugi zapewne dopiero w przyszłym roku. Przypomnijmy, że w terminarzu II ligi te gry wyznaczono na 28/29 lipca i 3/4 listopada. Jeśli związek nie zgodzi się na zmianę terminów, to wówczas w Gdyni w lipcu nie będzie kibiców Lechii, a w listopadzie w Gdańsku zapewne Arki...
Tabasco

Post autor: Tabasco »

ja obstawiam, że będzie z wielkiej chmury mały deszcz. Czyli na Arce i na Lechii bez gości
NajwiększyHooliganWPolsce

Post autor: NajwiększyHooliganWPolsce »

oby nie. Bo to h** nie derby
mmkk87

Post autor: mmkk87 »

PetykLG pisze:
mmkk87 pisze:ciekawe czy Lechia weźmie ze sobą wszystkie zdobycze czy raczej je na wiosenny pojedynek zostawi ??
WP raczej napewno zostaną w Gdansku bo jak mozna wniesc flage która jest zgloszona na policji jako kradzież...
automatycznie flaga zostaje na bramie i po fladze i problemy dla wnoszoących !
nie wiedziałem że zgłoszona jest kradzież tej flagi dla mnie śmieszne w takim razie lepiej ją na Traugutta puścić z dymem 8)
Tygrys_AG

Post autor: Tygrys_AG »

mmkk87 pisze:
PetykLG pisze:
mmkk87 pisze:ciekawe czy Lechia weźmie ze sobą wszystkie zdobycze czy raczej je na wiosenny pojedynek zostawi ??
WP raczej napewno zostaną w Gdansku bo jak mozna wniesc flage która jest zgloszona na policji jako kradzież...
nie wiedziałem że zgłoszona jest kradzież tej flagi dla mnie śmieszne w takim razie lepiej ją na Traugutta puścić z dymem 8)
jesli to prawda,a w to ja nie wierze,to nawet w Gdansku beda mieli problemy z wywieszeniem tej flagi,ale coz Lechia mowi ze tak jest to pol polski przytakuje ech
TYLKO PASY

Post autor: TYLKO PASY »

Ja uważam że Lechii powinno być wpuszczone tyle ile jest w przepisach PZPN czyli 5% pojemności trybun. Tak jest u nas w Krakowie i nie ma zadym między kibicami, a derby Trójmiasta to napewno będzie jedna wielka zadyma, bo jak wpuszczą Lechi dużo kibiców to będzie zadyma, jak nie wpuszczą wogóle to pewnie pod bramą będą jazdy.
zzz LG

Tygrys_AG pisze:
mmkk87 pisze:
PetykLG pisze: WP raczej napewno zostaną w Gdansku bo jak mozna wniesc flage która jest zgloszona na policji jako kradzież...
jesli to prawda,a w to ja nie wierze,to nawet w Gdansku beda mieli problemy z wywieszeniem tej flagi,ale coz Lechia mowi ze tak jest to pol polski przytakuje ech
zzz LG

Tygrys_AG pisze:
mmkk87 pisze:
PetykLG pisze: WP raczej napewno zostaną w Gdansku bo jak mozna wniesc flage która jest zgloszona na policji jako kradzież...
Widzę, że zorientowany w temacie jesteś :) popytaj kolegów.
craxoholik

Post autor: craxoholik »

Heh tak wszyscy mowia i szykuja sie na zadyme :Da pewnie bnedzie tak jak w KRK przed pierwszymi derbami miala byc taka zadyma w KRK a na kazdych derbach praktycznie c**** sie dzieje:D
na stadionie i w miescie nieliczac paru wjazdow wpadania na autobusy i rzucania sie racami i kamykami na stadionie:)
POZDRO DLA ARECZKI:D
CRACOVIA&ARKA
ZAWSZE RAZEM
mari

Post autor: mari »

No to SE poczekasz do starosci na tego
meila !! A szukana byla wtedy calkiem
inna fana (nie WP ) za ktora by bekneli !!
Mrówek

Post autor: Mrówek »

mari pisze:No to SE poczekasz do starosci na tego
meila !! A szukana byla wtedy calkiem
inna fana (nie WP ) za ktora by bekneli !!

Tak też myśle.Gdyby coś takiego istniało już dawno by to wyciągnęli i poinformowali cały świat że Arka to konfidenci.Gdybym ja miał taki papier na nich, zrobiłbym to samo,tylko że jeszcze mocniej i jeszcze głośniej :D
Danzing-chwm

Post autor: Danzing-chwm »

To ciekawe jak wytłumaczyliście strzały na tej stacji benzynowej psiarni, która licznie się tam zjechała?
Zresztą co ty możesz wiedzieć jak cię pewnie tam nie było!
TYLKO PASY

Post autor: TYLKO PASY »

Ale tu jest napinka. Oczywiście że Areczka to nie konfidenci bo nie żyją w zgodzie z policją, tak jak Lechia która ma sztame z Wisła czyli policyjnym klubem. Jak będziecie mieć jakieś dowody to wtedy coś piszcie.
mari

Post autor: mari »

[quote="PetykLG"]i szukali tej flagi po meczu na którym Rudolfik nie wisiał.
Co nie znaczy ze NIE BYL SZUKANY !!!
dsl1

Post autor: dsl1 »

bedzie ten mecz transmitowany gdzies?
zzz LG

O ile sie nie mylę wątek sportowy to inna część kibice.net
Zablokowany