[link]
To samo tyczy Dynamo Kijow. Wiadomo ze tam to to samo co w wiekszych ekip Rosjyskich. Ze sie niema jedna jedyna Bande a 5-10 (niktore Kluby to nawet jeszcze wiecej) Firms. A od Dynamo to tez nie byla to ich najlepsza ´´Firm´´, wiec spokojnie.Obol pisze: ale ostatnio Dynamo Kijów miało walkę z Ferencvarosem Budapeszt. Wygrali ale nie było to jakieś spektakularne zwycięstwo, a poza tym nie był to najlepszy skład jaki zebrał Ferencvaros bo kilku Węgrów co walczyło łatało się pierwszy raz w życiu na ustawce.
Ja tego nie wymyśliłem :D Czytałem relacje z tej walki i według Ferencvarosu, mieli mało czasu dlatego wyszły osoby ''nowe'' spróbuję podesłać ten tekst. A co do ekip Dynama Kiev. Która ich grupa jest najsilniejsza? WBC?elo1312 pisze:To samo tyczy Dynamo Kijow. Wiadomo ze tam to to samo co w wiekszych ekip Rosjyskich. Ze sie niema jedna jedyna Bande a 5-10 (niktore Kluby to nawet jeszcze wiecej) Firms. A od Dynamo to tez nie byla to ich najlepsza ´´Firm´´, wiec spokojnie.Obol pisze: ale ostatnio Dynamo Kijów miało walkę z Ferencvarosem Budapeszt. Wygrali ale nie było to jakieś spektakularne zwycięstwo, a poza tym nie był to najlepszy skład jaki zebrał Ferencvaros bo kilku Węgrów co walczyło łatało się pierwszy raz w życiu na ustawce.
Co do twojego drugiego Zdania to jakos ciezko uwierzyc ze Fradi walczac z czolowa Ekipa Europy wystawial ´´byle kogo´´. :-)
Powtórz to jeszcze raz, że z kim to niby Fradi walczyli? Z czołową ekipę Europy??! Na jakiej podstawie tak twierdzisz, przeglądu filmików z youtuba? Wierz w co chcesz, ale nie pisz tu komiksów.elo1312 pisze: Co do twojego drugiego Zdania to jakos ciezko uwierzyc ze Fradi walczac z czolowa Ekipa Europy wystawial ´´byle kogo´´. :-)
Normalnie to raczej bym na takie Pytania nawet nie odpisal, ale widzac ze tu Osoby z Pojecia (nie, po tym pytaniu widac ze ty do nich nie nalezysz) sa na Temat RUS, UKR itp., to moze warto tez swoje 3 Grosze dodac i na te Pytanie odpisywac. Bo ciekawi mnie jak to np Obol czy tez Sroka widza.Morton pisze:Powtórz to jeszcze raz, że z kim to niby Fradi walczyli? Z czołową ekipę Europy??! Na jakiej podstawie tak twierdzisz, przeglądu filmików z youtuba? Wierz w co chcesz, ale nie pisz tu komiksów.elo1312 pisze: Co do twojego drugiego Zdania to jakos ciezko uwierzyc ze Fradi walczac z czolowa Ekipa Europy wystawial ´´byle kogo´´. :-)
Za to sciemniaja ze brali byle kogo itd., no brawo.Morton pisze: Fradi przynajmniej nie robią z siebie internetowych herosów. Dostali propozycję i wyszli składem jaki akurat mieli. Dostali w p****, cóż życie.
CSKA najpierw chciało się układać z Legią, dopiero gdy usłyszeli, że z ruskimi nie będzie żadnych blatów poczuli mięte do Widzewa. Spartak najpierw miał kontakty z Lechem, i gdy ten ich olał poszli w kierunku Jagi. Dla mnie jasnym jest więc komu bardziej tu zależy...No właśnie znany jest negatywny stosunek Polaków do nich, a mimo tego pewna ekipa przybiła sobie z nimi zgodę, czy tam układ... To komu tu bardziej zależało na tym? :)
Wołyń ŁuckRejtan pisze:Czy na Ukrainie w miastach Kowel i Łuck istnieją jakieś kibolskie ekipy? Jeśli tak to mógłby ktoś kumaty co nieco przybliżyć sylwetki owych ekip? Z góry dzięki.
Chernomorets Odessaomiec pisze:Które kluby na Ukrainie są prorosyjskie i jak zapatrują się na ostatnie wydarzenia w kraju?
Z tego co wiem,to Metalist Charków,Czernomorets Odessa i Sewastopolomiec pisze:Które kluby na Ukrainie są prorosyjskie i jak zapatrują się na ostatnie wydarzenia w kraju?
Karpaty: Lepiej położyć się do trumny,niż pod MoskwęSroka pisze: Karpaty zresztą też nie, choć u nich na pewno Rosjan też nikt nie darzy sympatią. Są im raczej obojętni.
Karpaty i Dynamo w Kijowie: Kto nie skacze ten Moskal (rosjanin)Sroka pisze:A do kolegi u góry - większej bzdury nie słyszałem. Ani Dnipro, ani Dynamo nie jest antyrosyjkie.
czytalem kiedys opis CSKA Kijow i ich kontaktow z Czuwajem Przemysl,a co do topowych ekipSroka pisze:Nawiązując do dyskusji na temat kontaktów ekip z Ukrainy z Polakami, to ogólnie HolyShield dobrze napisał. Z tym, że kontakty z Hutnikiem to już przeszłość, zaś z tego co wiem, to z GKSem to sprawa nadal aktualna. Poza tym kontaktów jakichś szerszych chyba nie utrzymują, ale na pewno gorsza część kibiców Polonia Warszawa darzy sympatią Arsenał Kijów ;)
Co do starć ich ekip z naszymi, to niestety do żadnego takiego spotkania nie doszło, a szkoda. Wiem, że plany z jednej i drugiej strony, żeby doprowadzić do jakiejś konfrontacji były, ale nigdy się nie udało. Głównym problemem jest tu granica, ciężko przejechać sporą grupą nie zwracając na siebie uwagi, dodatkowo Ukraińcy na wjazd do Polski muszą posiadać wizy.
A co do siły ukraińskich ekip, to na pewno czołowe ekipy mogłyby podjąć rękawice z lepszymi ekipami z Polski. Jednak tych ekip z wyższej półki jest niewiele. Dynamo Kijów, Dnipro Dniepropietrowsk i może jeszcze Metalist Charków. Reszta dośc zdecydowanie od nich odstaje.
A czy Slovan Bratysława oprócz piłki nożnej działa też na innych sportach np hokej?.brunobannani pisze:tylko Slovan
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości