Europa Środkowa i Wschodnia

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

HolyShield

Re: Europa Środkowa i Wschodnia

Post autor: HolyShield »

Niektórzy przedstawiciele Dynamo Kijów mają(czy miały) prywatne kontakty z Hutnikem Krakow i GKS Jastrzębie. Są gdzieś sprawozdania o podróżach Ukraińców do Polski, lecz znaleźć ich ciężko. Słyszał że Hutnik wołał Dynamo Kijów na jeden z swoich turniejów, lecz Ukraińcy policzyły że to zbędne.
No i na poziomie pogłosek słyszał że po prawym temacie przedstawiciele Charkowa mieli prywatne kontakty z przedstawicielami Gdynii i Białystoku. Lecz tu więcej polityka czym fan temat.
iparts.pl
fluor

Post autor: fluor »

efektowne ultrasowsko derby Budapesztu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

przed meczem troche starc pod stadionem
fluor

N_

Post autor: N_ »

zalegle foto z derbow Koszyce - Presov:

http://fotovideo.eev.pl/viewtopic.php?t=156

Od Nas z Czarnych 1910 Jaslo 15 osob na tym mecze.
UzS
Kontakt:

Post autor: UzS »

Pytanie do Piasta czy kibice BATE mówią po białorusku kiedy z nimi spotykacie się ?
ks1946

Post autor: ks1946 »

UzS pisze:Pytanie do Piasta czy kibice BATE mówią po białorusku kiedy z nimi spotykacie się ?
Nie ku*** po japońsku.
1990PL

Post autor: 1990PL »

Można prosić o opisanie kibicowskiego Wiednia ?
UzS
Kontakt:

Post autor: UzS »

ks1946 pisze:
UzS pisze:Pytanie do Piasta czy kibice BATE mówią po białorusku kiedy z nimi spotykacie się ?
Nie ku*** po japońsku.
Byłbyś obeznany w temacie to wiedziałbym dlaczego pytam, sympatyku kraju kwitnącej wiśni.
Jak nie znasz się to nie zabieraj głosu w temacie.
kod potwierdzajacy
Kontakt:

Post autor: kod potwierdzajacy »

z moich podrozy po Bialorusi stwierdzam ze po bialorusku w miastach nie mowi tam nikt.
Support28

Post autor: Support28 »

Dobrze kojarzę że, Śląsk jakiś czas temu brał udział w turniej na Ukrainie ?
Support28

A jest jakaś relacja mnie oficjalna ? :) pzdr
fluor

no w sumie 4 pokazy piro, piękny widok. :)

http://www.ultras-tifo.net/photo-news/1 ... 42013.html
DFLG

Post autor: DFLG »

Sroka pisze:Na pewno gdzieś była. Z tego co pamiętam w oficjalnej relacji Lechii było ciut więcej szczegółów, chyba również było coś więcej na temat spięcia z jedną z rosyjskich ekip, ale nie wiem gdzie szukać i niezbyt mi się chcę szczerze mówiąc :)
https://www.lwypolnocy.pl/Start/tabid/3 ... wowie.aspx

Spięcie było z Lokomotivem Moskwa. Wszystko zaczęło się od Liverpoolu (sytuacja opisana w relacji). Wieczorem tego samego dnia pod hotelem Lokomotiv (19 osób) startuje do dwóch naszych, którzy zostali na miejscu (reszta balowała już na mieście) i wstawia się za Angolami. Ruskich pod hotelem rozgania główna ekipa Karpat, która wpadła dwie minuty po tym, jak dostali info, że coś się dzieje. Zostaje dogadane spotkanie poza Lwowem, my i Śląsk z Lokomotivem i Liverpoolem (nabrali ochoty po wstawiennictwie "przyjaciół"). Pech chciał, że jakiś typ z Lokomotivu (dowiadujemy się tego później od Karpat) przyczaił naszych i Śląsk w jednym z klubów, przez co od razu odmawiają wyjazdu poza miasto. Nasi dowiadują się o tym z rana, szukają Lokomotivu, ale nie mogą nigdzie namierzyć - wyparowali z miejsca, gdzie mieszkali, na mieście też już nigdzie nikt ich nie widział.
Support28

Dzieki panowie!
Igor48

Post autor: Igor48 »

Lubelski Motor

Post autor: Lubelski Motor »

MFK Karviná - Slezky FC Opava 14.04.2013

dość długi opis + zdjęcia

http://www.ultrafanatic.pl/artykuly/swi ... a-14042013
Słowianin.pl

Post autor: Słowianin.pl »

Zamieszki na meczu i w trakcie Banik vs. Sparta 20.04.2013
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=05vMYZeaDCc[/youtube]
Igor48

Post autor: Igor48 »

elo1312

Post autor: elo1312 »

Obol pisze: ale ostatnio Dynamo Kijów miało walkę z Ferencvarosem Budapeszt. Wygrali ale nie było to jakieś spektakularne zwycięstwo, a poza tym nie był to najlepszy skład jaki zebrał Ferencvaros bo kilku Węgrów co walczyło łatało się pierwszy raz w życiu na ustawce.
To samo tyczy Dynamo Kijow. Wiadomo ze tam to to samo co w wiekszych ekip Rosjyskich. Ze sie niema jedna jedyna Bande a 5-10 (niktore Kluby to nawet jeszcze wiecej) Firms. A od Dynamo to tez nie byla to ich najlepsza ´´Firm´´, wiec spokojnie.

Co do twojego drugiego Zdania to jakos ciezko uwierzyc ze Fradi walczac z czolowa Ekipa Europy wystawial ´´byle kogo´´. :-)
Obol

Post autor: Obol »

elo1312 pisze:
Obol pisze: ale ostatnio Dynamo Kijów miało walkę z Ferencvarosem Budapeszt. Wygrali ale nie było to jakieś spektakularne zwycięstwo, a poza tym nie był to najlepszy skład jaki zebrał Ferencvaros bo kilku Węgrów co walczyło łatało się pierwszy raz w życiu na ustawce.
To samo tyczy Dynamo Kijow. Wiadomo ze tam to to samo co w wiekszych ekip Rosjyskich. Ze sie niema jedna jedyna Bande a 5-10 (niktore Kluby to nawet jeszcze wiecej) Firms. A od Dynamo to tez nie byla to ich najlepsza ´´Firm´´, wiec spokojnie.

Co do twojego drugiego Zdania to jakos ciezko uwierzyc ze Fradi walczac z czolowa Ekipa Europy wystawial ´´byle kogo´´. :-)
Ja tego nie wymyśliłem :D Czytałem relacje z tej walki i według Ferencvarosu, mieli mało czasu dlatego wyszły osoby ''nowe'' spróbuję podesłać ten tekst. A co do ekip Dynama Kiev. Która ich grupa jest najsilniejsza? WBC?
Obol

z tym WBC mnie zaskoczyłeś bo myślałem, że to też któraś z grup. Co do Capitals to chyba słyszałem, ale o ich imienniku z Moskwy
elo1312

Post autor: elo1312 »

Morton pisze:
elo1312 pisze: Co do twojego drugiego Zdania to jakos ciezko uwierzyc ze Fradi walczac z czolowa Ekipa Europy wystawial ´´byle kogo´´. :-)
Powtórz to jeszcze raz, że z kim to niby Fradi walczyli? Z czołową ekipę Europy??! Na jakiej podstawie tak twierdzisz, przeglądu filmików z youtuba? Wierz w co chcesz, ale nie pisz tu komiksów.
Normalnie to raczej bym na takie Pytania nawet nie odpisal, ale widzac ze tu Osoby z Pojecia (nie, po tym pytaniu widac ze ty do nich nie nalezysz) sa na Temat RUS, UKR itp., to moze warto tez swoje 3 Grosze dodac i na te Pytanie odpisywac. Bo ciekawi mnie jak to np Obol czy tez Sroka widza.

Dla mnie to jesli chodzi o Ustawki to czolowe Ekipy z Polski, Rosji, Ukrainy = czolowka w Europie.

Skad takie twierdzenie? Powiem tylko krotko: Ukraincy reprezentuja podobny Poziom jak Rosjanie. Potrafia z nimi wejsc, sie na nogach trzymac ponad 2,3,4 Minut a czasami nawet wygrac.

A jak z Ruskimi to wiadomo. Mozna sie o nich myslec co sie chce. Ich lubic czy nie. Prawda taka ze jesli chodzi o Ustawki to do tej pory chyba najwiecej po Europie jechali i leciali i wszystko (lub prawie wszystko) wygrali. Chodzi tylko o Ustawki!! Sie zmierzyli z czolowymi Ekipami w Ustawkach z Niemiec, Swedcji, Czech i paru innych Krajach. I jakie byly Wyniki? Ze tym Ekipom sporo brakowalo i czesto ani Minute nie wytrzymali. A z Ukrainczykom juz tak lekko nie mieli. Wcale nie chce tym Ekipom ublizac tylko wymienam sluche Fakty. Zaraz mi znowu pojedzie bo tych Ruskich chwalilem, pewnie musialem ich Propagande lyknac. :-) Pewnie przedstawiciele z w.w.Ekip rowniez musieli ta Propagande lyknac, bo sie jeszcze przyznali ze z Ruskimi Szanse nie mieli.

To samo co Ruskich tyczy Ekip z Polski. Bo jesli Polska Ekipa gdzies za Granicy w celu Ustawki ruszyla to albo Przeciwnicy odmowili albo szybkie wygrane PL Ekipy (nie liczac Walki ktore nie wyszly przez tych co zawsze + innych prob, bo takie masz wszedzie). I wlasnie przez to uwazam ze czolowe Ekipy z tych 3 Krajow to takze czolowka w Europie, bo wlasnie odstaja innym Ekip czolowych z innych Krajow.
Morton pisze: Fradi przynajmniej nie robią z siebie internetowych herosów. Dostali propozycję i wyszli składem jaki akurat mieli. Dostali w p****, cóż życie.
Za to sciemniaja ze brali byle kogo itd., no brawo.
Obol

Przede wszystkim Dynamo Kiev ma najmocniejszą bandę na Ukrainie. Odjechali dosyć mocno oponentom wiec rozumiem stwierdzenie czołówka Europy. Przypuszczam, że gdyby wymyślić sobie TOP 10 to mogli by się nie załapać, choć osobiście ciężko mi porównać Ukraińców do Polaków bo nie kojarzę jakichś walk z nimi choć śmiem twierdzić że polska czołówka jest lepsza od ichniej
Support28

Od Dinama lepsze jest Dnipro i tak twierdza zainteresowani Ukraińcy, Patrząc po ilości walk i zwycięstw chyba coś w tym jest.
O..

Post autor: O.. »

No właśnie znany jest negatywny stosunek Polaków do nich, a mimo tego pewna ekipa przybiła sobie z nimi zgodę, czy tam układ... To komu tu bardziej zależało na tym? :)
CSKA najpierw chciało się układać z Legią, dopiero gdy usłyszeli, że z ruskimi nie będzie żadnych blatów poczuli mięte do Widzewa. Spartak najpierw miał kontakty z Lechem, i gdy ten ich olał poszli w kierunku Jagi. Dla mnie jasnym jest więc komu bardziej tu zależy...
Bialorusin

Post autor: Bialorusin »

Słowianin.pl

Post autor: Słowianin.pl »

Mecz: Steaua Bucharest vs Petrolul Ploiesti 10.07.2013 Super puchar Rumunii
Zdjecia w linku poniżej
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 280&type=1
fluor

http://www.ultras-tifo.net/photo-news/1 ... 72013.html

Sparta Praga - Banik Ostrava

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Banik
Obrazek
Obrazek
Obrazek
fluor

Slavia, Slavia ;)
Dobry klasyk ligi czeskiej.
Pepe0

Post autor: Pepe0 »

nie wiem czy w dobrym temacie ale może zasięgnę informacji : orientujecie się czy w dniu meczu Slovan Liberec - Udinese da radę kupić jakieś bilety jeszcze ?
Rejtan

Post autor: Rejtan »

Lubos

Post autor: Lubos »

Mam pytanie odnośnie Brna. Mianowicie działa tam ekipa, która zowie się Johny Kentus Gang. Wie ktoś może czy Johny Kentus to jakaś persona ? Skąd taka nazwa ?
fluor

http://www.youtube.com/watch?v=H5S9PvJQ8Ho

Węgrzy jadą na mecz do Rumunii. :)
Rejtan

Post autor: Rejtan »

Czy na Ukrainie w miastach Kowel i Łuck istnieją jakieś kibolskie ekipy? Jeśli tak to mógłby ktoś kumaty co nieco przybliżyć sylwetki owych ekip? Z góry dzięki.
Pierre89
Kontakt:

Post autor: Pierre89 »

Rejtan pisze:Czy na Ukrainie w miastach Kowel i Łuck istnieją jakieś kibolskie ekipy? Jeśli tak to mógłby ktoś kumaty co nieco przybliżyć sylwetki owych ekip? Z góry dzięki.
Wołyń Łuck

Zgody: Brak
Kosy: Karpaty, Weres Równe, Prykarpatia Iwano Frankowsk, Dynamo Kijów
Przydomek: Wołyniaki

tyle o nich wiem.
N_

Post autor: N_ »

Partizan Bardejov - TATRAN PRESOV 1:0 (26 października 2013)

http://fotovideo.eev.pl/viewtopic.php?p=207#207
buakaw pramuk

Post autor: buakaw pramuk »

Już nie mogę doczekać się relacji w TMK+ z derbów Belgradu.

http://www.youtube.com/watch?v=yrLHI2KM ... e=youtu.be
omiec

Post autor: omiec »

Które kluby na Ukrainie są prorosyjskie i jak zapatrują się na ostatnie wydarzenia w kraju?
La-coste

Post autor: La-coste »

omiec pisze:Które kluby na Ukrainie są prorosyjskie i jak zapatrują się na ostatnie wydarzenia w kraju?
Chernomorets Odessa

Obrazek
ODPOWIEDZ