Z.Boniek prezesem PZPN . Konsekwencje dla '' kiboli ''.
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Z.Boniek prezesem PZPN . Konsekwencje dla '' kiboli ''.
[link] - robi się ciekawie
-
To jest na razie najlepsza informacja, brak tych pasibrzuchów.Pipencja pisze:[link]
NIe przegladalem dokladnie tematu wiec nie wiem czy bylo, delegaci znikna z meczow II ligi :)
-
Panowie wszystko "cacy" tylko zapominacie chyba o jednym, że dalej "za byle co" gospodarz stadionu czy "inne organy" mogą nie wpuścić kibiców gości. Wystarczy "niby remont sektora" i już po wyjeździe. Co do samego Bońka.Wiadomo że na ten moment prezentuje się od poprzednika o niebo lepiej bo chce rozmawiać, podejmować jakieś konkretne działania. Zobaczymy tylko ile z tego wyniknie i czy nie jest to tylko podpucha na początku działalności. Obym się mylił.
P.S. Na pewno będzie lepszym prezesem od Laty. A mnie osobiście cieszy fakt ograniczenia tych "leśnych dziadów". Najlepiej by było gdyby w ogóle skończyło się to "koryciorstwo", ale na to trzeba chyba pokoleń
P.S. Na pewno będzie lepszym prezesem od Laty. A mnie osobiście cieszy fakt ograniczenia tych "leśnych dziadów". Najlepiej by było gdyby w ogóle skończyło się to "koryciorstwo", ale na to trzeba chyba pokoleń
-
Do przerwy 0:1
Na razie 1:0 dla Bońka w relacji z kibicami i 1:0 dla pseudokibiców w relacji z rządem. Być może nie byłoby w ogóle zagrywki Bońka, gdyby premier Tusk był bardziej skuteczny w starciu ze stadionowymi bandytami. Jego zapowiedzi zdecydowanych działań było wiele, ale, jak pokazał choćby ostatni sezon piłkarski, jeszcze niewiele się zmieniło. I choć w tej kwestii rząd i PZPN powinny grać w jednej drużynie to, jak z kolei pokazały kontrowersje wokół pomysłu stadionowej amnestii, do jednej bramki na razie nie strzelają.
Nie ma na YT to wrzucam bezpośredni link do źródła : [link]
Temat zastępczy kiboli wiecznie żywy :)
-
Zmieniłoby sie jakby zlikwidowano kluby, zaorano stadiony, wtedy TVN miałby spokój :)
-
[link] patrzcie na ta pi*de
-
:DTakże w tej kwestii możemy znaleźć nić porozumienia. Jeśli będziemy mówić o pokazie pirotechnicznym przed lub po meczu, robionym przez wyspecjalizowaną firmę, w sposób bezpieczny, przez ludzi którzy są do tego przygotowani, to o takiej pirotechnice można ze mną rozmawiać i ja taką pirotechnikę poprę – powiedziała minister sportu w rozmowie z Eurosport.Onet.pl.
-
Ja bym tylko chciał zamienić z nią kilka zdań.
Po c*** firmy,wyspecjalizowani ludzie i c*** wie co jeszcze? Zeby znowu szwagrowi czy kuzynowi fuche załatwić na zasadzie "otwórz spółkę,dam Ci robote"?
Moje pytanie do muchy:
Ile w ostatnim roku zostało poparzonych ludzi w skutek urzywania piro,ze tak bardzo potrzeba nam firmy do odpalania piro?
Ale ja sie domyślam o co tu chodzi. Ta lodziara wie,ze na takie coś my klibice nie pójdziemy,wiec rzuciła to do mediów...
Po c*** firmy,wyspecjalizowani ludzie i c*** wie co jeszcze? Zeby znowu szwagrowi czy kuzynowi fuche załatwić na zasadzie "otwórz spółkę,dam Ci robote"?
Moje pytanie do muchy:
Ile w ostatnim roku zostało poparzonych ludzi w skutek urzywania piro,ze tak bardzo potrzeba nam firmy do odpalania piro?
Ale ja sie domyślam o co tu chodzi. Ta lodziara wie,ze na takie coś my klibice nie pójdziemy,wiec rzuciła to do mediów...
-
Albo przetarg na to jaka firma dostanie pozwolenie od jaśnie panującego nam Donalda :) które dostanie firma "rodzinna".
Poza tym odpalanie pirotechniki po meczu? Mija się z oprawą meczu.
Poza tym odpalanie pirotechniki po meczu? Mija się z oprawą meczu.
-
minister mucha przed chwilą powiedziała, że można rozważyć race itp jeśli oprawą będzie zajmowała się WYSPECJALIZOWANA FIRMA, co za baba ja p*******
Better dead than red
-
powiedziała też, że "amnestia" ma dotyczyć kibo... grup kibiców które miały zakaz, żeby jechać do sparing partnera :) Za każdym razem gdy ta kobieta się wypowiada ogarnia mnie śmiech :)
-
Może następnym krokiem będzie wyspecjalizowany chór do śpiewania od dopingu
Wisła Nowa Huta
-
no na Jadze miał być wodzirej :Dn1906h pisze:Może następnym krokiem będzie wyspecjalizowany chór do śpiewania od dopingu
-
tylko ciekawe kto tego wodzireja za kase będzie słuchał :Dreska05 pisze:no na Jadze miał być wodzirej :Dn1906h pisze:Może następnym krokiem będzie wyspecjalizowany chór do śpiewania od dopingu
Wisła Nowa Huta
-
Niech ona lepiej wspiera 3 lige hokeja, bo tam bida piszczy, a nie za piłke sie bierze ;] j**** Muche <sex>45cmWbicu pisze::DTakże w tej kwestii możemy znaleźć nić porozumienia. Jeśli będziemy mówić o pokazie pirotechnicznym przed lub po meczu, robionym przez wyspecjalizowaną firmę, w sposób bezpieczny, przez ludzi którzy są do tego przygotowani, to o takiej pirotechnice można ze mną rozmawiać i ja taką pirotechnikę poprę – powiedziała minister sportu w rozmowie z Eurosport.Onet.pl.
-
z 3 ligą hokeja pewnie dała sobie spokój bo nie wie co oznaczają poszczególne linie na lodowisku, teraz pewnie weźmie się za snookera albo curling bo mało kto wie co to w ogóle jest to będzie mogła zabłysnąć.
Wisła Nowa Huta
-
jakim cudem w ogóle takie osoby są na takich stanowiskach ? aaa no tak, zapomniałem, ze to POlska
-
W związku z budową Stadionu Miejskiego w Bielsku-Białej wiosną na mecze Podbeskidzia nie zostaną przyjęte zorganizowane grupy kibiców gości.
Zgodę na taki stan rzeczy wyraziła Komisja Bezpieczeństwa Polskiego Związku Piłki Nożnej. Podobny zakaz obowiązywał w Bielsku-Białej już jesienią.
-
Pirotechnika jest potrzebna. Zresztą dlaczego wcześniej nie wprowadzili czegoś takiego jak możliwość używania pirotechniki tylko przez ultrasów w określonych sektorach, a każdy z nich podpisuje oświadczenie, że zgadza się na obecność rac w tym sektorze na własną odpowiedzialność? Sami by odpowiadali za siebie w razie jakiegoś wypadku ale przecież race są bezpieczne. A czemu race są zabronione a kupno petard na sylwestra nie? Ile osób zginęło od petard a ile od rac w ostatnim roku? W sylwestra kilka zginęło a kilkadziesiąt zostało rannych, a na meczach jak jest ich tyle ilu zginęło i ilu zostało rannych?
http://www.mintonn.pl - mój sposób na drugą pensję!
-
Ogólnie te całe uzgodnienia to dla mnie tylko podpucha. Sprawa jest prosta- rząd nie ma pieniędzy na ciągłą walkę z kibicami, to w końcu na jakiś czas musi odpuścić, by potem znowu ruszyć do ataku...wzięli więc takiego Bońka, który ma się dogadać ze stowarzyszeniami kibicowskimi (oczywiście na ich warunkach). Coś czuję, że podobnie jak Grzegorza Lato i Zbyszka Bońka będziemy przeklinać za jakiś czas...
-
Ja uważam podobnie jak już ktoś wcześniej napisał... Po ostatniej kolejce rundy jesiennej było sporo głosów "za" bojkotem meczów od rundy wiosennej co by się równało z obniżeniem prestiżu rozgrywek z powodu niskiej frekwencji i stypy na meczu... No to Boniek zapewne z doradcami przekminili jakby się tu przypodobać kibolom, aby nie zrobili tego no to "anulujmy im zakazy wyjazdowe" - jako wyciągnięcie ręki do kiboli itp., a po pierwszych incydentach przyjebie się im z powrotem zakazy (będzie, że nie uszanowali wystawionej ręki na zgodę) ważne, że w przerwie między rozgrywkami nie wprowadzili bojkotu i ludzie kupowali karnety na mecze itp.
-
Co to da? Co z tego że kibole nie uszanują? przecież kibole niczego nie szanują od dawna. :) Nie wiem co takie działania mają zmienić? Oczywiście PZPN będzie miał lepszy wizerunek dzięki Bońkowi, ale to przyciągnie matki z dziećmi na mecze ligowe? Tylko dlatego, że fajny Boniek czyści polską piłkę?CycekHehe pisze: a po pierwszych incydentach przyjebie się im z powrotem zakazy (będzie, że nie uszanowali wystawionej ręki na zgodę) ważne, że w przerwie między rozgrywkami nie wprowadzili bojkotu i ludzie kupowali karnety na mecze itp.
-
dlatego warunki powinny byc z naszej strony konkretne i stanowcze,skoro można cos ugrac to trzeba "z pełnej pizdy"Rollex1990 pisze:Ogólnie te całe uzgodnienia to dla mnie tylko podpucha. Sprawa jest prosta- rząd nie ma pieniędzy na ciągłą walkę z kibicami, to w końcu na jakiś czas musi odpuścić, by potem znowu ruszyć do ataku...wzięli więc takiego Bońka, który ma się dogadać ze stowarzyszeniami kibicowskimi (oczywiście na ich warunkach). Coś czuję, że podobnie jak Grzegorza Lato i Zbyszka Bońka będziemy przeklinać za jakiś czas...
-
Negocjator z Ciebie po chuju widac:)
Wbijcie sobie do lbow, ze po rzadach buraka Grzesia, kazda mala rzecz to plus dla nas.
Nie wiem czemu od razu rzucacie sie z zebami na kogos kto wyciaga do Was reke. Poki co Boniek nie zrobil nic za co ma miec u nas minusa wiec wyluzujcie Panowie troche.
Wbijcie sobie do lbow, ze po rzadach buraka Grzesia, kazda mala rzecz to plus dla nas.
Nie wiem czemu od razu rzucacie sie z zebami na kogos kto wyciaga do Was reke. Poki co Boniek nie zrobil nic za co ma miec u nas minusa wiec wyluzujcie Panowie troche.
-
c**** będzie czy to Boniek czy nie Boniek. Choć zalegalizują piro to będzie musiał je odpalać przeszkolony ultras w odblaskowej kamizelce z wiaderkiem piasku i wody przy nodze dokładnie w 35 minucie. Czy to jest Ultras? Ultras to spontan i dobra zabawa. Znając życie jakaś gorąca głowa odpali racę w innym czasie i nieregulaminowym miejscu i karuzela zacznie się na nowo, że my chcieliśmy i wyciągnęliśmy dłoń a Ci niedobrzy kibole znowu nas olali
-
No i co w tym dziwnego że by tak powiedzieli że ci niedobrzy kibole znowu nas olali ? Jak tobie coś ktoś obieca a potem łamie dane słowo to jest o.k? Dogadywać się tak, żeby nie było potem pretensji, albo nie dogadywać się wcale. Proste ? Proste.
-
czyli według Ciebie ultras w kamizelce odblaskowej z wiaderkiem wody obok odpalający piro w uzgodnionej minucie meczu pod czujnym okiem kamer i ochroniarzy którzy są z boku w razie czego to dobra opcja i powinniśmy się zgodzić na takie coś?
Dla mnie ruch ultras to spontaniczność, dobra zabawa i odpalanie piro spontanicznie po bramkach czy do opraw. Wszystko inne zabija tę ideę
Dla mnie ruch ultras to spontaniczność, dobra zabawa i odpalanie piro spontanicznie po bramkach czy do opraw. Wszystko inne zabija tę ideę
-
Nie jest dobra opcja, ale zdajcie sobie sprawe, ze szanse ugrac legalizacje piro w dawnej postaci sa rowne optymistycznie patrzac jakies 1 procent...
-
nie dogadywać się - robić swoje. Udawało się do tej pory? Będzie udawać się nadal, są sposoby, maskowanie, przebrania itp. Piro do tej pory jest nielegalne a odpalane jest od zawsze. Wiadomo, że nie w takiej ilości jak w latach 90-tych ale kto chce odpalić to to zrobi bez pierdolenia
-
mam nadzieje ze ty robisz swoje, wiec zycze ci by twoje maskowanie zawsze bylo skuteczne...
-
tak robie swoje kiedy ja chce a nie kiedy stojący obok pan ochroniarz mi pozwoli
-
Wyjazdowicz, uważaj na buty :D
-
-
Tylko, że wg mnie walczymy albo o pełną legalizację (wiem, że to niemożliwe), albo o żadną. Bo jeśli przystaniemy na warunki, że 2-3 mecze w rundzie, przez chłopaków podanych wcześniej służbom, w odblaskowych kamizelkach, z wiaderkami, to już nie będzie ultras i tu wyjazdowicz ma rację. Bo jeśli wam to pasuje, to chyba coś tu nie gra.Pch pisze:Nie jest dobra opcja, ale zdajcie sobie sprawe, ze szanse ugrac legalizacje piro w dawnej postaci sa rowne optymistycznie patrzac jakies 1 procent...
-
Wlasnie o to chodzi, ze trzeba sie zastanowic o co tak naprawde walczymy. Pelna legalizacja piro w dawnej postaci nie ma szans prawa bytu, na jakies uklady z 2-3 meczami w sezonie, z kamizelkami itp tez sie nikt nie zgodzi i wychodzi na to ze walczymy z wiatrakami...
-
Bo to jest takie zagranie pod publiczke, ew sondowanie na ile jesteśmy miękcy i na ile można nas urobić na zachodni styl.
Nie widzę żadnego pozytywnego rozwiązania, co najwyżej liczę że nie beda zbyt ostro karac i beda przymykac oczy
Nie widzę żadnego pozytywnego rozwiązania, co najwyżej liczę że nie beda zbyt ostro karac i beda przymykac oczy
(L)
-
Zbigniew Boniek dla natemat.pl: Nie chcę ani rac, ani chuliganów!
(...)
Ludziom to się jednak nie podoba…
Ludziom nie podobają się różne rzeczy. Przed chwilą słyszałem, że chcę pomóc chuliganom, że chcę „Starucha” wypuścić z więzienia! To może mówić tylko ktoś, kto nie ma pojęcia o sprawie.
Jeżeli już zmieniliśmy temat, to proszę powiedzieć: czego właściwie chce ws. kibiców Zbigniew Boniek?
My chcemy, aby darowano klubom zakazy wyjazdowe dla zorganizowanych grup kibiców. Ile mamy takich przypadków?
Sześć?
Siedem, czy osiem. Trzy w ekstraklasie, reszta w pierwszej i drugiej lidze. Jeżeli my darujemy zakazy grupom kibiców, to świat się nie zawali. A jeżeli oni znów się źle zachowają, to wtedy dostaną karę nie jednego meczu, a trzech! Ale my robimy pierwszy krok, gest w ich stronę.
Ludziom, którzy są na „nie”, chodzi raczej o to, że taka decyzja może być odebrana jako pobłażliwość dla chuliganów.
Osoby, które mają indywidualny zakaz stadionowi i tak na mecz nie pojadą! My mówimy o kibicach, a nie o bandytach, czy chuliganach. Chcemy, żeby osoby robiące rzeczy niezgodne z prawem eliminowano, ale my tego nie możemy robić. To może zrobić administracja państwowa.
A slogan: „Boniek chce rac na stadionach”?
Boniek nie chce żadnych rac na stadionach! Mówię o tym, i o kibicach, bo to są nadinterpretacje. One mnie jakoś wyjątkowo nie denerwują, ale w końcu dochodzi do tego, że ja idę na zarząd, a gazeta mi mówi: będzie taki i taki punkt. A takiego punktu w ogóle nie ma! A więc wyjaśniam: PZPN zastanawia się tylko, czy nie warto lekko zmodyfikować ustawy o bezpieczeństwie, aby dać kibicom szansę na uatrakcyjnienie widowiska sportowego. Jeżeli jednak ustawa nie zostanie zmieniona, to my jesteśmy za jej przestrzeganiem.
---------------------
A do startu ligi 18 dni...
(...)
Ludziom to się jednak nie podoba…
Ludziom nie podobają się różne rzeczy. Przed chwilą słyszałem, że chcę pomóc chuliganom, że chcę „Starucha” wypuścić z więzienia! To może mówić tylko ktoś, kto nie ma pojęcia o sprawie.
Jeżeli już zmieniliśmy temat, to proszę powiedzieć: czego właściwie chce ws. kibiców Zbigniew Boniek?
My chcemy, aby darowano klubom zakazy wyjazdowe dla zorganizowanych grup kibiców. Ile mamy takich przypadków?
Sześć?
Siedem, czy osiem. Trzy w ekstraklasie, reszta w pierwszej i drugiej lidze. Jeżeli my darujemy zakazy grupom kibiców, to świat się nie zawali. A jeżeli oni znów się źle zachowają, to wtedy dostaną karę nie jednego meczu, a trzech! Ale my robimy pierwszy krok, gest w ich stronę.
Ludziom, którzy są na „nie”, chodzi raczej o to, że taka decyzja może być odebrana jako pobłażliwość dla chuliganów.
Osoby, które mają indywidualny zakaz stadionowi i tak na mecz nie pojadą! My mówimy o kibicach, a nie o bandytach, czy chuliganach. Chcemy, żeby osoby robiące rzeczy niezgodne z prawem eliminowano, ale my tego nie możemy robić. To może zrobić administracja państwowa.
A slogan: „Boniek chce rac na stadionach”?
Boniek nie chce żadnych rac na stadionach! Mówię o tym, i o kibicach, bo to są nadinterpretacje. One mnie jakoś wyjątkowo nie denerwują, ale w końcu dochodzi do tego, że ja idę na zarząd, a gazeta mi mówi: będzie taki i taki punkt. A takiego punktu w ogóle nie ma! A więc wyjaśniam: PZPN zastanawia się tylko, czy nie warto lekko zmodyfikować ustawy o bezpieczeństwie, aby dać kibicom szansę na uatrakcyjnienie widowiska sportowego. Jeżeli jednak ustawa nie zostanie zmieniona, to my jesteśmy za jej przestrzeganiem.
---------------------
A do startu ligi 18 dni...
-
Pozwólcie, że zacytuję:
"Ryży premier, ryży prezes to nie wróży nic dobrego."
Sprawdza się? Niech każdy sam sobie odpowie, a przy okazji zastanowi się nad kupnem karnetu.
спакойнай ночы
"Ryży premier, ryży prezes to nie wróży nic dobrego."
Sprawdza się? Niech każdy sam sobie odpowie, a przy okazji zastanowi się nad kupnem karnetu.
спакойнай ночы
„Ucz się ojców swych języka,
On myśl każdą wydać zdolny:
gnie się, dźwięczy, grzmi, przenika,
jasny,śmiały bo jest wolny. Jan Niepomucen Kamiński
On myśl każdą wydać zdolny:
gnie się, dźwięczy, grzmi, przenika,
jasny,śmiały bo jest wolny. Jan Niepomucen Kamiński
-
-