Moda stadionowa - casual

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
diablos

Re: Moda stadionowa - casual

Post autor: diablos » 23.12.2012, 13:56

ax88 pisze:A co to wogole za firma Peaceful Hooligan zeby narzucac takie ceny ... powstała pare lat temu, a ceny jak za uznane marki z historią ... One True Saxon została wykupiona przez Sport Direct wiec zrobi sie kolejny syf jak Lonsdale, Everlast, ktore bedą kupowac małolaty dla samego znaczka
Nie Sport Direct a JD Sports, wiec az tak tragicznie nie powinno byc,choc na pewno przez to One True Saxon stracilo na renomie i w pewnym sensie prestizu.
Dodam ze JD Sports wykupilo rowniez inna Casual firme Nicholas Deakins.
Czas pokaze co zobaczymy w przyszlym roku.
~Fortune favors the brave~

iparts.pl
diablos

Post autor: diablos » 23.12.2012, 14:04

Z dosc popularnych marek casual na wyspach,ktore wydaje mi sie nie zostaly wymienione w temacie to:
Luke 1977
Victorinox
Pretty Green
Faconnable
Fjall Raven
Gant
MA.Strum
Napapirji
Nicholas Deakins
Penguin
80's Casuals
~Fortune favors the brave~

Stadionowy Artysta

Post autor: Stadionowy Artysta » 28.12.2012, 17:29

Panowie, jak nazywają się kurtki tego typu i czy dostanę je w jakichś polskich sklepach internetowych?

Obrazek
Obrazek

ax88

Post autor: ax88 » 28.12.2012, 20:20

google jacket, a czy są w jakis sklepach to nie wiem ... 'cp company' sie w tym specjalizuje

KieGoWhoYa

Post autor: KieGoWhoYa » 28.12.2012, 22:54

Przecena / Sale / 25% / 50%

[link]

Ronnie The Rocket

Post autor: Ronnie The Rocket » 29.12.2012, 11:17

Zimowa czapka za 150 pln:o Oo kurwości............

ax88

Post autor: ax88 » 29.12.2012, 19:37

Mnie to smieszy, że firmy z małym stazem robią sie na jakies 'luksusowe' i wchodzą na chama na rynek casual trzepiąc kase na podnieconych małolatach ... dla mnie casual to stare topowe marki Lyle Scott, Lacoste itd ...

Gieksa J-no

Post autor: Gieksa J-no » 29.12.2012, 20:49

Siano trzeba robić, to podstawa przecież :) Małolaci wyszarpią kasę od starych, później cały na czarno się odjebie i kurtki/czapek w lokalach nie ściąga :)

ax88

Post autor: ax88 » 29.12.2012, 21:14

:)

Obrazek

dziecko armageddonu

Post autor: dziecko armageddonu » 29.12.2012, 21:33

Ronnie The Rocket pisze:Zimowa czapka za 150 pln:o Oo kurwości............
ta strona to w ogole jakies nieporozumienie dla jeleni, jakas gówniana czapka z pomponem 149zł "wspaniałomyślnie" przeceniona na 109, za 10zł bym takiego szmelcu nie kupił
nie wiem że takie strony mają w ogole racje bytu i ktos daje im zarabiać

PrawdziwyPiknik

Post autor: PrawdziwyPiknik » 02.01.2013, 12:15

Bo to jest robienie kasy na kibicach. Nazywa się to biznes.
A co do firm to tak jak ktoś wcześniej pisał te nowe firemki pseudo-casualowe to gówno. Tylko sprawdzone marki - Fred Perry, Ben Sherman, Lacoste, Adidas (jeśli mowa o butach). Z mniej znanych i też mniej casualowych to Merc i Gola (znowu buty). Wszystkie te nowe firmy to szmelc dla naiwnych
Fajną opcją są jedynie niektóre marki z UK jak One True Saxon. Chociaż oni też się sprzedali jakiejś większej firmie z tego co wiem i trzepią teraz szajs jakich mało

Pch

Post autor: Pch » 03.01.2013, 01:59

PrawdziwyPiknik pisze:Bo to jest robienie kasy na kibicach. Nazywa się to biznes.
A co do firm to tak jak ktoś wcześniej pisał te nowe firemki pseudo-casualowe to gówno. Tylko sprawdzone marki - Fred Perry, Ben Sherman, Lacoste, Adidas (jeśli mowa o butach). Z mniej znanych i też mniej casualowych to Merc i Gola (znowu buty). Wszystkie te nowe firmy to szmelc dla naiwnych
Fajną opcją są jedynie niektóre marki z UK jak One True Saxon. Chociaż oni też się sprzedali jakiejś większej firmie z tego co wiem i trzepią teraz szajs jakich mało

To troche malo wiesz.

PrawdziwyPiknik

Post autor: PrawdziwyPiknik » 03.01.2013, 08:48

Z tego co się orientuję kupił ich Sport direct więc wcześniej czy później zaczną robić badziewie

Pch

Post autor: Pch » 04.01.2013, 03:22

PrawdziwyPiknik pisze:Z tego co się orientuję kupił ich Sport direct więc wcześniej czy później zaczną robić badziewie

I znow c**** wiesz.

PrawdziwyPiknik

Post autor: PrawdziwyPiknik » 04.01.2013, 09:06

Skoro wiesz coś więcej to napisz a nie walisz chujami nie wiadomo po co

ax88

Post autor: ax88 » 04.01.2013, 10:10

Dokładnie - wiem, ale nie powiem :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sunderland
Obrazek

WBA
Obrazek

Stoke
Obrazek

Australia :)
Obrazek

monterinio

Post autor: monterinio » 04.01.2013, 10:23

Jak można w czymś takim w ogolę pokazać się na stadionie ?? co to jest rewia mody trampki halówki, do tego sweterek w kratę w zestawie z koszulą, a zeby było śmieszniej to kurtka z kapturem z wbudowanymi okularami spawalniczymi. Istny cyrk, gdybym kogoś zobaczył w takim ubiorze to parsknął bym śmiechem. Jednym słowem dziwaczny ten angielski styl.

debiutant

Post autor: debiutant » 04.01.2013, 10:35

Dokładnie,nie wiem czym tu sie jarać...zaraz pewnie wpadnie tu ten fan anglii i mnie pociśnie,bo pewnie ten komentarz na górze to mój jest.
Anglia to upadła scena,nie wiem jak mozna się nimi interesować,chyba niektórzy nasłuchali się o ich dawnych zadymach naogladali się Green Street Hooligans i myslą że anglia tak naprawde to wszysktich by pozamiatała i nawet opraw ani nic nie musza robić hehe żałośne
Obrazek

ax88

Post autor: ax88 » 04.01.2013, 11:12

monterinio pisze:Jak można w czymś takim w ogolę pokazać się na stadionie ?? co to jest rewia mody trampki halówki, do tego sweterek w kratę w zestawie z koszulą, a zeby było śmieszniej to kurtka z kapturem z wbudowanymi okularami spawalniczymi. Istny cyrk, gdybym kogoś zobaczył w takim ubiorze to parsknął bym śmiechem. Jednym słowem dziwaczny ten angielski styl.
Wrzucam te fotki, żeby pokazać o co w tym biega, niektórym podoba sie taki styl, innym nie ... mi tez osobiscie nie wszystko sie podoba i nie jestem slepo zapatrzony w te ciuchy i brandy, mowie tu np: o wspomnianych google jacket, ale jest wiele naprawde zajebistych ciuchow, które mozesz załozyc i na mecz i na impreze ... wysmiewacie sie, ale wiele osob podłapało to w Polsce, nie mowiac już o Europie Zachodniej, przeciez popularne kurtki kangurki były noszone w Anglii juz w latach 80, nie mowiac o polowkach. A co do trampkow to sam mam Samby i zapewniam, że przebiegiem i wygodą przebiły te wszystkie Nike Shoxy, którymi sam sie kiedys zachwycałem. Osobiscie wole dać 150-200 zł za jakąś tam bluze z delikatnym brandem, niz za napis Dobermans Aaggressive czy Ofensywa na całą klate, na który "kumaci" bedą sie krzywo patrzec czy zasługuje na ten ciuch, a na impreze mnie w tym nie wpuszczą i bluze za 2 banki bede nosił na siłke i na mecz.
Dokładnie,nie wiem czym tu sie jarać...zaraz pewnie wpadnie tu ten fan anglii i mnie pociśnie,bo pewnie ten komentarz na górze to mój jest.
Anglia to upadła scena,nie wiem jak mozna się nimi interesować,chyba niektórzy nasłuchali się o ich dawnych zadymach naogladali się Green Street Hooligans i myslą że anglia tak naprawde to wszysktich by pozamiatała i nawet opraw ani nic nie musza robić hehe żałośne
Jaka upadła scena, co ty cpunie p********* ??? Zmieniło sie tam, to efekt innych czasów, u nas też sie zmienia, patrz zebys sie nie obudził z ręką w nocniku któregos dnia.
Ekipy wyjazdowe są dużo bardziej ogarniete, juz nie ma tylu przypadkowych ludzi, np: na Old Trafford jest miernota, ale ekipa wyjazdowa skomercjalizowanego ManU jest jedną z najlepszych na wyspach i wiele osob Ci to potwierdzi, czasami doping wcale nie odbiega od tego w Polsce. Ile razy przyjedzie 100 osobowa chuliganska ekipa w Polsce na wyjazd i krzyknie 3 razy ???
Na wyjazdy trzeba miec karnety, zbierac jakies punkty i nie ma kalkulacji, że tam nie jedziemy bo Puchar Ekstraklasy czy sparing ... jezdzi sie wszedzie i na wszystko, na sparingi czasem jeździ tyle osób co na lige, ale tobie pewnie ciężko to nawet przyswoic. III i IV ligowe zespoły grają Lige, Capital One Cup, FA Cup, do tego Johnstone's Paint Trophy i nie ma, że wtorek, że środa, że śnieg.
Anglicy nikogo w niczym nie muszą zamiatać i już przestań pierdolic o tych oprawach bo jestes żałosny koles ... u nas jeszcze 15 lat temu żadnych opraw nie było, ciekawe czy wtedy Ci to nie przeszkadzało jak ssałes cyca mamusi.
Ostatnio sie tak chwaliłes ze obejrzałes kilka meczy w Anglii i miernota ohoho, tyle, że mecz to jest cała otoczka, zabawa na ulicy, w pubach, ale ty pewnie wolisz zdjac koszule, zajebac hard bass w kominiarce jak Ci poklaszczą i kibol jestes.

http://www.youtube.com/watch?v=mJWHbJ92DXw
http://www.youtube.com/watch?v=oa-OWftHurA
http://www.youtube.com/watch?v=9DavcCDygU8

szakalus

Post autor: szakalus » 04.01.2013, 11:35

już widzę jak zakładam czapeczki szaliczki kurteczki czy buty za c*** siana i jadę na wyjazd gdzie dostane gazem, wodą, ktoś mnie poszarpie zaleje piwem, przypali petem a na końcu trzeba będzie spierdalać przez płot i przebiec po błocie.
Obrazek

debiutant

Post autor: debiutant » 04.01.2013, 12:19

15 lat temu,ale teraz są,nie wiem co tak w kółko się cofasz z tymi porównaniami,zabawa na ulicy w pubach?O widze nieżły klimacik z euro,ciekawe czemu jak przyjezdża jakaś ekipa z Polski,to pół stadionu angoli stoi z komórkami w łapach i ma w d**** mecz,a zachwyca się kibolami z Polski,i szczerze w d**** mam ile jedzie angoli na wyjazd,wsród których są czarni i jacyś mongole,zachwycaj się dalej anglią i trwaj w błędzie.
Obrazek

debiutant

Post autor: debiutant » 04.01.2013, 12:33

Co ty za linki baranie wklejasz,jakieś 50 latek przytula się ze szczurkami(wiem pewnie by mnie zabili),masz racje ja jednak wole Hardbass ;)
Obrazek

RjK_12

Post autor: RjK_12 » 04.01.2013, 13:04

Obrazek
Ja p*******, po to oni maja taki styl ubierania, że bujają sie w kurteczkach za pol wyplaty szaliczkach i trampkach, zeby wygladac inaczej niz reszta swiata. Kazdy kraj ma jakis niepowtarzalny styl, my jezdzimy na sportowo, a angole jada jak na rewie mody. A co powiesz o Wlochach, ze tez nie fajnie bo wygladaj jakby dopiero co ze skutera zeszli? Gosciu wyobrazasz co by bylo gdyby caly kibicowski swiat ubieral sie tak samo, kazdy mial takie same przyspiewki? Ktory to juz temat rozpierdalasz swoim przejawem nienwisci do angoli? Masz jakis kompleks wobec nich? Wszedzie probujesz udowodnic, ze sa bee bo sie nie tak ubieraja, ze sa bee bo nie spiewaja jak na kiboli przystalo. Naprawde daj sobie siana...
CHWDP

debiutant

Post autor: debiutant » 04.01.2013, 13:09

Może i nie w każdym zdaniu o anglii mam racje,ale to też nie powód żebyście mnie wyzywali od jakiegoś ćpuna,mam swoje zdanie o nich z własnych długoletnich obserwacji i tyle.Dobra koniec z moej strony,nie odpisujcie najlepiej,bo póżniej robi się burdel z tematu(nie powiem bo po części z mojej winy.)
Obrazek

ax88

Post autor: ax88 » 04.01.2013, 15:41

debiutant pisze:ciekawe czemu jak przyjezdża jakaś ekipa z Polski,to pół stadionu angoli stoi z komórkami w łapach i ma w d**** mecz,a zachwyca się kibolami z Polski,i szczerze w d**** mam ile jedzie angoli na wyjazd,wsród których są czarni i jacyś mongole,zachwycaj się dalej anglią i trwaj w błędzie.
Taa ? Ciekawe, że jak przyjeżdża ekipa z Polski to frekwencje są kilkanascie tysiecy mniejsze niż na lidze, nie mówiąc ilu podnieconych emigrantów zasiada wtedy na trybunach gospodarzy. MCFC-Lech 33 tys - srednia ok. 46 tys na lidze, Hannover-Śląsk 26 tys - srednia ok 43 tys. Na wyjazdy w Anglii jeżdżą bardziej ogarniete osoby, bo jak mowilem tam trzeba miec karnety wyjazdowe, zbierasz jakies punkty i tako sobie na sektor gosci sie nie dostaniesz, szczegolnie w tych najwiekszych klubach, które co tydzien zapełniają sektory gosci. Gdzie ja zachwycam sie Anglią ??? Mówie jakie są tam różnice i nie jestem w żadnym błędzie, za to ty jestes w obłędzie, jeszcze mi PW spamujesz :)
debiutant pisze:Co ty za linki baranie wklejasz,jakieś 50 latek przytula się ze szczurkami(wiem pewnie by mnie zabili),masz racje ja jednak wole Hardbass ;)
I co z tego ze szczurki baranie ??? Ciekawe jak ty wyglądasz wielki skoksowany chuliganie ... Przejechali full tysiecy kilometrow, wydali w c*** kasy, a dla tego 50 latka szacunek, bo ty w tym wieku to juz nie bedziesz dał rady stac w obrzyganym pociągu.
Przynajmniej widać, że kibice i wiedzą o co w tym chodzi, a nie banda Januszy, która hymn przekreca juz na 5 słowie, a swój patriotyzm wyznaje poprzez wymalowanie mordy, nałożeniu czapki z materiału łatwopalnego i krzyknieciu Polska Biało Czerwoni, bo na tym repertuar przyspiewek pewnie sie zakonczy. Angole na wyjazdach śpiewają pełno patriotycznych, rasistowskich piesni ( np: 10 German Bombers ) i nie ma znaczenia czy dziadek czy 8 letni dzieciak, taki tam styl, a u nas poza bardziej ogarnietymi osobami reszta nie zna kompletnie nic ... byłem na Euro to nawet 'Ruska ku***' ciezko było gdzies usłyszec poza jakims małym %, bo tak nie wypada, bo takie pranie mozgu zrobiła nasza rezimowa telewizja

6 minuta polecam, piesn o patronie Anglii
http://www.youtube.com/watch?v=e61t8irDD2M

http://www.youtube.com/watch?v=_1M730cYkic

debiutant pisze:mam swoje zdanie o nich z własnych długoletnich obserwacji i tyle
Weź skończ dzieciaku, ty i te twoje obserwacje haha. Ja jestem dumny, że jestem Polakiem, ale chciałbym, żeby niektórzy zobaczyli jakie różnice kulturowe nas dzielą, żeby skończyć te jebniete porównania - druga Anglia. Nie ukrywam - mam duży szacunek do angielskiej sceny za to jak tam sie kultywuje historie, kulture, tradycje i to jak, że piłka naprawde jest tam zakorzeniona od dziada pradziada, a nie u nas koles zabierze kumpla na mecz, ten przykoksuje, pochuligani 5 lat i na tym jego kariera sie skonczy ... siedze w tym temacie, sam jezdze na mecze to widze, ze wiele osob nagle wyparowuje - tacy z nich kibice.

kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako » 04.01.2013, 17:10

Nigdy nie bedzie konsensusu, bo kazdy ma inne priorytety i kazdy inaczej podchodzi do kibicowania, taka tez prawda, że jak w Polsce nie ma na wyjezdzie ekipy rządzacej to u nas tez jest chujnia, bo nie ma kto prowadzic dopingu, wywiesic flag czy zaprezentowac oprawy :) Na wyjazd jedzie powiedzmy 1000 osob, ale wiekszosc przychodzi na gotowe, sadza dupe w podstawionego specjala i uczestniczą w imprezie, którą zorganizowała grupa 100 osob. Wiec troche szacunku piknikom z Anglii, którzy czesto z roznych zakątkow kraju sami podrozują na mecze, tam nie ma takich zorganizowanych wyjazdow jak u nas, czesto małe grupki muszą wszystko same ogarnąc.
I co z tego ze szczurki baranie ??? Ciekawe jak ty wyglądasz wielki skoksowany chuliganie ... Przejechali full tysiecy kilometrow, wydali w c*** kasy, a dla tego 50 latka szacunek, bo ty w tym wieku to juz nie bedziesz dał rady stac w obrzyganym pociągu.
Przynajmniej widać, że kibice i wiedzą o co w tym chodzi, a nie banda Januszy, która hymn przekreca juz na 5 słowie, a swój patriotyzm wyznaje poprzez wymalowanie mordy, nałożeniu czapki z materiału łatwopalnego i krzyknieciu Polska Biało Czerwoni, bo na tym repertuar przyspiewek pewnie sie zakonczy. Angole na wyjazdach śpiewają pełno patriotycznych, rasistowskich piesni ( np: 10 German Bombers ) i nie ma znaczenia czy dziadek czy 8 letni dzieciak, taki tam styl, a u nas poza bardziej ogarnietymi osobami reszta nie zna kompletnie nic ... byłem na Euro to nawet 'Ruska ku***' ciezko było gdzies usłyszec poza jakims małym %, bo tak nie wypada, bo takie pranie mozgu zrobiła nasza rezimowa telewizja

6 minuta polecam, piesn o patronie Anglii
http://www.youtube.com/watch?v=e61t8irDD2M

http://www.youtube.com/watch?v=_1M730cYkic
Taka niestety prawda

mancunian

Post autor: mancunian » 04.01.2013, 17:52

ku***, dopierdalac sie do angoli, ze chodza we wloskich ciuchach...

Pch

Post autor: Pch » 04.01.2013, 21:56

Co do One True Saxon to na szczescie wiele nie powinno sie zmienic. Ich sprzedaz to dosc dziwna sytuacja bo wlasciciel czyli PB sprzedal marke firmie JD Sports. Sek w tym, ze PB jest glownym udzialowcem JD Sports (posiada 57% akcji).

debiutant

Post autor: debiutant » 05.01.2013, 09:13

Nie załmój mnie człowieku,angoli mniej niż na lidze,na meczach z polskimi klubami,bo taki kibic City czy innego Liverpoolu kompletnie nie zna takiego Lecha czy Wisły,naprawde tak ciężko dzieciaku to pojąć?Ich nie interesuje to że ekipy z naszego kraju to absolutny top wyjazdowy,jakby to interesowało ludzi w wielu innych normalnych kibicowsko krajach.Nie rozumiem do końca co tak się dopieprzasz o ten specjał że 1000 osósb,a organizuje go +/-setka osób,a co do cholery tysiąć osób ma go ogarniać,czy ty siebie człowieku słyszysz?
Obrazek

kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako » 05.01.2013, 09:40

debiutant pisze:Nie załmój mnie człowieku
Ty mnie również haha :)
angoli mniej niż na lidze,na meczach z polskimi klubami,bo taki kibic City czy innego Liverpoolu kompletnie nie zna takiego Lecha czy Wisły,naprawde tak ciężko dzieciaku to pojąć?
Nie znają tak zacnych kibicowsko band, to co to za kibice ??? Jak to jest że na żałosny Villareal przychodzi cały Ibrox Park, a z Crveną 15 tys mniej :)
Ich nie interesuje to że ekipy z naszego kraju to absolutny top wyjazdowy,jakby to interesowało ludzi w wielu innych normalnych kibicowsko krajach.
Niemcow, które są 'normalnym' kibicowsko krajem, trzymają sie mocno i wiedzą o co chodzi w temacie jakos tez specjalnie to nie zainteresowało.
Nie rozumiem do końca co tak się dopieprzasz o ten specjał że 1000 osósb,a organizuje go +/-setka osób,a co do cholery tysiąć osób ma go ogarniać,czy ty siebie człowieku słyszysz?
To powiedzmy nie ma specjala, kazdy ogarnia sie sam ... ilu pojedzie na wyjazd ? ilu z tego tysiaca poswieci swoją fure ? czas i pieniadze na zorganizowanie busa czy innego transportu ??? Moim zdaniem tylko pare ekip w Polsce stac na taki spontan patrz Legia, Lech, Widzew, ale wiadomo, że te kluby mają kibiców w całym kraju ... wiec teraz popatrz na Wyspy i pomysl, ze tam prawie kazdy klub ma kibicow w kazdym zakątku UK, wiec co tydzien jakis Szkot, Walijczyk czy inny Irol podązają za jakims tam swoim Sheffield Wednesday czy Nottingham Forest.

debiutant

Post autor: debiutant » 05.01.2013, 10:04

,,Nie znają tak zacnych kibicowsko band, to co to za kibice ??? Jak to jest że na żałosny Villareal przychodzi cały Ibrox Park, a z Crveną 15 tys mniej :)''No właśnie;)

Dalej nie chce mi się odpowiadać,ponieważ co mnie interesuje co myślą o nas niemcy,którzy własne flagi podpalają bo nie umieją się racami posługiwać,a po za tym mówisz o piknikach,bo z tego co kojarze,Hannover był dośc licznie w młynie i we wrocławiu też było ich dużo.A twoje rozkminki co by było gdyby,zostaw dla siebie ;)
Obrazek

Gieksa J-no

Post autor: Gieksa J-no » 05.01.2013, 11:25

Weź debiutant W********** pajacu bo czytać się nie da tych twoich bzdur do k**** nędzy ! Ile kosztował by ban dla tego idioty?

ax88

Post autor: ax88 » 05.01.2013, 13:41

debiutant pisze:,,Nie znają tak zacnych kibicowsko band, to co to za kibice ??? Jak to jest że na żałosny Villareal przychodzi cały Ibrox Park, a z Crveną 15 tys mniej :)

''No właśnie;)
No właśnie, przychodzą kibicować piłkarzom i swojej drużynie, a ty kibicujesz kibicom, niezły paradoks co :)?
Dalej nie chce mi się odpowiadać,ponieważ co mnie interesuje co myślą o nas niemcy,którzy własne flagi podpalają bo nie umieją się racami posługiwać,a po za tym mówisz o piknikach,bo z tego co kojarze,Hannover był dośc licznie w młynie i we wrocławiu też było ich dużo.A twoje rozkminki co by było gdyby,zostaw dla siebie ;)

Niemcy europejska czołówka kibicowska, na reprezentacji też dosyć konkretnie, a ten pisze, że co tam interesuje mnie ich opinia. Co już race dla kolegi są złe ??? Jednemu spadła z reki to juz całe Niemcy nie umieją sie obsługiwac racami ??? Gdyby nie było rac i flag jak w UK nic by nie podpalono :):):) A co do liczby Hannoveru na Śląsku to była normalna jak na ich warunki, żadna tam rewelacja i inwazja.

mancunian

Post autor: mancunian » 05.01.2013, 14:02

ku***, jak chcecie znów toczyć tą samą dyskusje, to poczytajcie sobie kibice w UK. To jest temat o ciuchach...

acabek

Post autor: acabek » 05.01.2013, 14:05

Zeszliście z tematu.

Po Angolach został taki styl ubierania się i tu jest do tego temat. Jednym się to podoba innym nie. Jedni wolą zapierdalać po mieście/na mecz w dresach i najkach, a inni wolą ubrać się bardziej elegancko. Piszecie 'co jest takie zajebistego w tej czapce w kratkę??' to ja się zapytam co jest takiego zajebistego w czarnej czapce nike z logo?

Załóżcie sobie osobny temat 'Współczesna moda stadionowa' i tam prowadźcie rozkminy nt. softhselli north face itp.

kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako » 05.01.2013, 14:28

Ten temat ogolnie jest o modzie stadionowej, nie sadze ze jest potrzebny nastepny. Jak kogos interesuje temat to zapraszam.

http://www.facebook.com/home.php#!/page ... 56?fref=ts
http://www.facebook.com/home.php#!/CasualsLife?fref=ts
http://www.facebook.com/home.php#!/Casu ... fe?fref=ts

Tu nie chodzi tylko o mode stadionową, ale rowniez styl na co dzien, jeden pomyka cały tydzien w dresiku i ofensywie, inny w trainersach, levisach i koszuli w krate ;) Umowmy sie marki uliczne są drogie i moim zdaniem noszenie tego powinno do czegos zobowiązywac, a niestety czesto na ciuchach sie konczy.

Gieksa J-no

Post autor: Gieksa J-no » 05.01.2013, 14:43

O The North Face już jakiś czas temu pytałem w sumie. Nie uważam aby była to marka stricte casual na Wyspach...

acabek

Post autor: acabek » 05.01.2013, 15:00

Gieksa J-no pisze:O The North Face już jakiś czas temu pytałem w sumie. Nie uważam aby była to marka stricte casual na Wyspach...
A kto tak uważa?

ax88

Post autor: ax88 » 05.01.2013, 15:11

mancunian pisze:ku***, jak chcecie znów toczyć tą samą dyskusje, to poczytajcie sobie kibice w UK. To jest temat o ciuchach...
Ciekawe kto znowu rozjebał temat :) Z jednej strony to dobrze, że znalazł sie taki pajac, mozna było poruszyc ten temat, zostało napisanych wiele ciekawych postow, do których mozna bedzie odsyłac tych, którzy tutaj robią drugą Anglie i nie mogą sie doszukac młynow i gniazdowych na meczach UK, z drugiej strony koles jest zupełnie niepowaznym partnerem do dyskusji, skoro mu juz nawet Niemcy przeszkadzają gdzie jest mentalita ultras, "normalny" doping, gniazdowi, oprawy, race, nakoksowane ekipy ( szczegolnie na wschodzie ) i liczbowo prezentują sie naprawde konkretnie.

Tutaj widac roznice jaka dzieli nas w repertuarze, wymyslaniu przyspiewek na spontanie itd.

polski piknik vs uk piknik
http://www.youtube.com/watch?v=m6SinoE3icM

Oczywiscie doping w Polsce jest lepszy, siłowo rowniez, tyle że ciężko to porównac i nie kazdego to zachwyca. Taki debiutant kozaczy, ale pewnie predzej wyskoczyłby na tego szczurka z Anglii od ktorego pewnie i tak by dostał niż nasterydowanego goscia, profesjonalnego fightera który pod szyldem klubu walczy w jakiejs bandzie. Tam jest zupełnie inaczej i chciałem to jakos przedstawic, mam nadzieje ze dosyc obiektywnie. U nas synchronizacja dopingu, nacisk na barwy, profesjonalne podejscie do tematu chuliganki i całego kibicowania ( krojenie barw, niszczenie aut itd ), oprawy ... tam raczej luz, spontan, krojenie barw, siedzenie na hali przy oprawie, osoby decyzyjne to dla nich abstrakcja ... Na mecz czesto chodzą bez barw, bo taka tam juz moda, ale wyobrazcie sobie ze w takim Londynie potrafi w jednym czasie grać 5-6 zespołów, wiec nie kazdy pewnie chce sie pokazywac ... no i po meczu zawsze mozna wyskoczyc w tango w swojej slicznej polówce :) pzdr

Mariusz Sokołowski

Post autor: Mariusz Sokołowski » 05.01.2013, 16:52

Proste, wyobraźcie sobie, że co tydzień w Warszawie grałyby 3-4 kluby, każdy taka ilość kibiców jak Legia. Po meczach wszyscy idą do knajp się bawić - dantejskie sceny.

Mam pytanie do osób pokroju debiutanta - na randkę/do pubu/balety czy coś tam na co chodzisz też wyskakujesz w Everlastach, Ofensywie, Shoxach i czarnej czapce nike?

ODPOWIEDZ