mam czarna, bardzo fajna tylko trochę gruba, ale zdaje sie, ze z tej firmy mozna znalezc bez polara, po 2 dniach kurtka u mnie wszystko zgodne z opisem
tak apropos to mam taką kurtke na sprzedaż
Rozmiar L, kolor zielony, cena do ustalenia-zapraszam na priv
[youtube]www.youtube.com/watch?v=cYDOmSk6Lt8[/youtube]
Wie ktoś może co to za marka ubrań które nosi Hungarica? Jest tam jakiś napis ale ciężko rozszyfrować. I jak ktoś wie coś na ten temat to wypowie się czy można to gdziekolwiek kupić?
kabel sieciowy pisze:[youtube]www.youtube.com/watch?v=cYDOmSk6Lt8[/youtube]
Wie ktoś może co to za marka ubrań które nosi Hungarica? Jest tam jakiś napis ale ciężko rozszyfrować. I jak ktoś wie coś na ten temat to wypowie się czy można to gdziekolwiek kupić?
To jest Węgierska marka nacjonalistyczna "Harcos Hungary" czyli "Wojownik Węgierski". Mają swój sklep w Budapeszcie, pewnie przez neta można też zamawiać [link]
Natomiast, póki co nie widziałem by w Polsce, którykolwiek sklep w swojej ofercie miał Harcosa, a szkoda, bo jakościowo bardzo dobra marka.
"(...)Jak podają źródła, w 1914 roku na 3600 osób, było 2600 Żydów. Stalowa Wola była dla nich zamknięta. Likwidowane były wszelkie próby handlu na terenie miasta. Do dziś dniem handlowym jest sobota. Zostało to ustanowione przed wojną, aby wykluczyć Żydów z targu, gdyż ci mają wtedy święto i nie wolno im handlować(...)"
MÓJ POST JEST TYLKO I WYŁĄCZNIE MOIM OSOBISTYM ZDANIEM
Widzę, że w ofercie tmk jest jeszcze taka kurtka [link] jest to ta sama co [link] tylko, że z zamkiem przez całość? Jak się sprawdza w warunkach jakie teraz mamy w Polsce?
Aquarel pisze:Widzę, że w ofercie tmk jest jeszcze taka kurtka [link] jest to ta sama co [link] tylko, że z zamkiem przez całość? Jak się sprawdza w warunkach jakie teraz mamy w Polsce?
Tak taka sama. Surplus w c*** zajebiste kurtki ja raz cała zime w nich przechodziłem, a często zakładam jak i wiele ludzi w taka pogodę jak teraz.
A co to wogole za firma Peaceful Hooligan zeby narzucac takie ceny ... powstała pare lat temu, a ceny jak za uznane marki z historią ... One True Saxon została wykupiona przez Sport Direct wiec zrobi sie kolejny syf jak Lonsdale, Everlast, ktore bedą kupowac małolaty dla samego znaczka
Aquarel pisze:Widzę, że w ofercie tmk jest jeszcze taka kurtka [link] jest to ta sama co [link] tylko, że z zamkiem przez całość? Jak się sprawdza w warunkach jakie teraz mamy w Polsce?
Tak taka sama. Surplus w c*** zajebiste kurtki ja raz cała zime w nich przechodziłem, a często zakładam jak i wiele ludzi w taka pogodę jak teraz.
Jesli chodzi o ta w pierwszym linku (z zamkiem tylko do polowy) to zdecydowanie nikomu bym nie polecial. Mialem taka i byla to moja najgorsza Kurtka ktora kiedykolwiek posiadalem!! Ubrac sie ja musialo przez gore, przez co czapke sie zdjemowac i odlozyc musialo. A Kumpel tez taka mial i narzekal ze po kazdym razem jak ta Kurtke ubral/zdejmowal to Fryzura sie zjebala. :-) A futrowana jest az taka ze nawet na Siberii Ci byloby z nia za cieplo. Na naprawde zimna pogode okay, ale jak juz to tylko po chodzeniu na dworze, w sklepie czy pociagu po 5 Minut Czlowiek sie przez nia poci jak ciul. Plecy od razu mokre. A bez futra to sie noszila tak jak jakis worek z ziemniakow. Kieszenie tez lipa, co kolwiek sie do niej dalo, od razu odstalo i widac bylo. Zamek sie tez szybko popsul.
ax88 pisze:A co to wogole za firma Peaceful Hooligan zeby narzucac takie ceny ... powstała pare lat temu, a ceny jak za uznane marki z historią ... One True Saxon została wykupiona przez Sport Direct wiec zrobi sie kolejny syf jak Lonsdale, Everlast, ktore bedą kupowac małolaty dla samego znaczka
Też tak na początku myślałem,
z tym że to jest odzież designerska szyta w UK, a nie w CHRL.
Jakościowo jest naprawdę fajna,
bardzo dbają o detale, polecam.
ax88 pisze:A co to wogole za firma Peaceful Hooligan zeby narzucac takie ceny ... powstała pare lat temu, a ceny jak za uznane marki z historią ... One True Saxon została wykupiona przez Sport Direct wiec zrobi sie kolejny syf jak Lonsdale, Everlast, ktore bedą kupowac małolaty dla samego znaczka
ku*** a to od kiedy firma musi miec historie zeby narzucac wysokie ceny? Szczerze mowiac nazwa mi gdzies mignela, ubran nie znam ale takie pierdolenie juz w glowie sie nie miesci.
Co do OTS, dobre ciuchy w jeszcze lepszych cenach. Jeszcze sporo jest w necie do kupienia ale niestety marka upadla..
Jesli chodzi o ta w pierwszym linku (z zamkiem tylko do polowy) to zdecydowanie nikomu bym nie polecial. Mialem taka i byla to moja najgorsza Kurtka ktora kiedykolwiek posiadalem!! Ubrac sie ja musialo przez gore, przez co czapke sie zdjemowac i odlozyc musialo. A Kumpel tez taka mial i narzekal ze po kazdym razem jak ta Kurtke ubral/zdejmowal to Fryzura sie zjebala. :-) A futrowana jest az taka ze nawet na Siberii Ci byloby z nia za cieplo. Na naprawde zimna pogode okay, ale jak juz to tylko po chodzeniu na dworze, w sklepie czy pociagu po 5 Minut Czlowiek sie przez nia poci jak ciul. Plecy od razu mokre. A bez futra to sie noszila tak jak jakis worek z ziemniakow. Kieszenie tez lipa, co kolwiek sie do niej dalo, od razu odstalo i widac bylo. Zamek sie tez szybko popsul.
Pzdr
Dla mnie kurtka zajebista, posiadam ja od 2 lat, jest dobra na kazda pogode, no moze poza latem.Mi sie fryzura nigdy nie popsuła :)Polecam.
Gieksa J-no pisze:A skąd się wzięło w ogóle, że ekipy często latają w The North Face? To jest tylko na polskim gruncie czy gdzieś jeszcze?
Ogólnie dużo ludzi teraz ubiera sie w takie"górskie" kurtki,polary itp. Mysle, że to raczej ze względu na to, że są to ubrania dobrej jakosci i bardziej tym sie ludzie kieruja.