CHULIGAŃSKIE (i nie tylko) WSPOMNIENIA ....
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Maniek_1980
Re: CHULIGAŃSKIE (i nie tylko) WSPOMNIENIA ....
Może mi się coś pojebało,heh.To trzeba wyjaśnić a nie od razu wrzucać.A ten od Szczytna to rozjebał system,wszędzie psiarnie widzicie co niektorzy.Macie urojenia czy ki c***?
j**** POlicję,tylko Bóg może nas sądzić...
-
RoyberpakaOdrodzenie
Sorrki Maniek jeśli Cię uraziłem niewiedziałem że taki delikatny jesteś.Maniek_1980 pisze:Może mi się coś pojebało,heh.To trzeba wyjaśnić a nie od razu wrzucać.A ten od Szczytna to rozjebał system,wszędzie psiarnie widzicie co niektorzy.Macie urojenia czy ki c***?
http://www.youtube.com/watch?v=BsUjr1qqdVw
jak ktos jest debilem to trzeba to mowic glosno a nie szeptac.Maniek_1980 pisze:Może mi się coś pojebało,heh.To trzeba wyjaśnić a nie od razu wrzucać
Urojenia masz i w przypadku Łodzi i w przypadku Krakowa.Maniek_1980 pisze:Może mi się coś pojebało,heh.To trzeba wyjaśnić a nie od razu wrzucać.A ten od Szczytna to rozjebał system,wszędzie psiarnie widzicie co niektorzy.Macie urojenia czy ki c***?
Samo pytanie tez zreszta dobre, Wisła jak zawsze w 1 lidze...graliśmy w latach 94-96 w drugiej
za kim jestes?
-
chujwdupepsom
Ma ktoś relacje z Anglia - Polska 1999 (Wembley) i liczby polskich ekip ??
-
Super_Mario
no własnie, też tak myslalemkrecikgryf pisze:Zawsze myślałem że pierwszy raz k**** użyły shotgunów na derbach Arka - Lechia przy Ejsmonda 19.10.1997Rejtan pisze:Czy w drugiej połowie lat 90-tych (być może był to sezon 96/97) podczas meczu Motor - Radomiak działo się coś konkretnego czy może doszło tylko do niedużych przepychanek między obiema ekipami? I czy prawdą jest, że był to pierwszy mecz na Zygmuntowskich, na którym kaski użyły shotgunów?
Prosimy o głos kibiców Motoru bądź Radomiaka.
to jak to było, ktoś jest zorientowany?
-
UciekamZawszeOstatni
W oddali, otoczona psami TRIADA - http://images3.fotosik.pl/226/045f3e62474f8f10gen.jpg
że gładkolufy użyli po raz pierwszy na Derbach Trójmiasta nie ma wątpliwości.Wcześniej nie mieli chyba na to zgody a tę broń używała chyba tylko "at", która wtedy wpadła na koronę przy Ejsmonda.Super_Mario pisze:no własnie, też tak myslalemkrecikgryf pisze:Zawsze myślałem że pierwszy raz k**** użyły shotgunów na derbach Arka - Lechia przy Ejsmonda 19.10.1997Rejtan pisze:Czy w drugiej połowie lat 90-tych (być może był to sezon 96/97) podczas meczu Motor - Radomiak działo się coś konkretnego czy może doszło tylko do niedużych przepychanek między obiema ekipami? I czy prawdą jest, że był to pierwszy mecz na Zygmuntowskich, na którym kaski użyły shotgunów?
Prosimy o głos kibiców Motoru bądź Radomiaka.
to jak to było, ktoś jest zorientowany?
co do meczu Motor- Radomiak w latach '90 to jak sięgam pamięcią,był taki z niezłą zadymą chyba (?) w '98,nawet foto jakieś w necie hula,ale czy psiarnia tam używała broni...

Na koronie stadionu czy z murawy walili w trybuny?
Bo ja jakos tak to zapamiętałem
za kim jestes?
nrth pisze:Na koronie stadionu czy z murawy walili w trybuny?
jasne,jasne,że z murawy,sorry za błąd ( brak edycji )
-
holendrowie i beldzy
a wcześniej niż w Trójmieście nie użyto strzelb w Toruniu?
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!
Lata 90' były najciekawsze, dziwne i zaskakujące sytuację na stadionach chodzi mi tu głównie o sojusze przeciwko Triadzie. Triada była tak mocna że na meczach reprezentacji przeciwko najsilniejszej grupie w Polsce łączyły się ekipy które za sobą nie przepadały. Może mi ktoś parę wymienić sojuszy?
http://www.bankier.pl/inwestowanie/notowania/waluty/currency.html?gclid=CJyR94ir1LMCFYta3godLjwAVg
Wielka Triada – Historia http://sportowacracovia.wordpress.com/w ... -historia/
http://www.bankier.pl/inwestowanie/notowania/waluty/currency.html?gclid=CJyR94ir1LMCFYta3godLjwAVg
Waluta pisze:Lata 90' były najciekawsze, dziwne i zaskakujące sytuację na stadionach chodzi mi tu głównie o sojusze przeciwko Triadzie. Triada była tak mocna że na meczach reprezentacji przeciwko najsilniejszej grupie w Polsce łączyły się ekipy które za sobą nie przepadały. Może mi ktoś parę wymienić sojuszy?
Nie zapominaj tylko ze Triada byla w sama w sobie sojuszem ktory powstal jako odpowiedz na odnowienie TKWM w 1994. Oczywiscie byly kontakty z np: Legia, Zaglebiem S, czy Pogonia ze strony TKWM ale nie zapominajmy ze po stronie triady walczyly nie tylko ACL ale wiele innych klubow.
Dotychczas za największy wyjazd w historii gdyńskich hools uznawany jest mecz finałowy pucharu Polski, który się odbył 1 maja 1979 roku w Lublinie na stadionie Motoru.Waluta pisze:Wielka Triada – Historia http://sportowacracovia.wordpress.com/w ... -historia/
Po latach sami gdynianie twierdzą, że wówczas było ich 6 – 8 tysięcy, jednak patrząc z boku i dystansu zdawało się ich być około 4 tysięcy. Ale i tak był to najazd na niemających wówczas w ogóle styczności z piłkarskimi kibicami mieszkańców Lublina.
ten kawałek felietonu lekko zalatuje farmazonem ,mam na mysli konkretnie tekst o styczności Lublinian z piłkarskimi kibicami niby w 79 nie bylo ruchu kibicowskiego na Motorz a juz po 4 latach Motor zrywa zgode z Legią niezły progres 4 sezony z niczego do zgody z Legia czy Zagłebiem Sosnowiec
"Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości”
Józef Piłsudski
Józef Piłsudski
Jak się nie mylę to jest to cytat z książki Romka Andersena , także lepiej to brać z przymrużeniem oka.
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.
Zamiast zarzucać komus farmazon lepiej dowiedzieć sie u źródła i przeciwstawić fakty.
To że komuś się coś wydaje dzisiaj nie znaczy że tak było kiedyś.
Zgody kiedyś powstawały i padały nieco bardziej spontanicznie niz teraz.
za kim jestes?
oficjalnie (wg danych policji) w Trójmieście, gdzieś na jakiejś psiurskiej stronie czytałem ale już nie umiem znaleśćholendrowie i beldzy pisze:a wcześniej niż w Trójmieście nie użyto strzelb w Toruniu?
Tu nie chodzi o powstawanie i upadanie kos tylko o to ze gosć twierdzi ze w Lublinie w 79 roku nie było ruchu kibicowskiego ,a prawda jest całkiem odmienna i ruch kibicowski w Lublinie był , a na wczesnym poczatku lat 80 -tych miał sie szczególnie dobrze kto sie na serio interesuje tymi sprawami (czy to w swoim własnym klubie czy jeśli chodzi o cały kraj)ten wie jak to wszystko wygladało na początku wiele ekip łaczyły wiezi powiedzmy jeszcze nie zgoda a ze nie było okreslenia "układ" to jak to mówimy dziś przyjacielskie stosunki .Nie zawsze sie mówi kto z kim itd czesto laczyły ekipy wiezi czysto alkoholowo -awanturnicze .nrth pisze:Zamiast zarzucać komus farmazon lepiej dowiedzieć sie u źródła i przeciwstawić fakty.
"Naród, który nie szanuje swej przeszłości, nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości”
Józef Piłsudski
Józef Piłsudski
Tak jak pisałem wcześniej- nigdy wcześniej,w powszechnym użytku ( mam na myśli mecze ) wąsy tej broni nie mieli,bo była tylko dla at,a że na murawę wpadła właśnie chyba ta jednostka to szok był tak wielki,że wszyscy byliśmy wtedy przekonani,że ładują do Arkowców ( wraz z Cracovią i Lechem ) z ostrej.holendrowie i beldzy pisze:a wcześniej niż w Trójmieście nie użyto strzelb w Toruniu?
Jeżeli ktoś z Torunia może przybliżyć jakieś fakty z ich imprezy,gdzie mieli jej użyć,byłbym wdzięczny bo powiem szczerze- nie pamiętam
-
kabel sieciowy
Mógłby ktoś przybliżyć sytuację z meczu Polska-Niemcy w Zabrzu 1996r.?
To prawda, że łysi z Niemiec przyjechali mocną ekipą i rządzili wtedy okolicą? Aż tak było źle?
To prawda, że łysi z Niemiec przyjechali mocną ekipą i rządzili wtedy okolicą? Aż tak było źle?
głowną siłę stanowiły wschodnie Niemcy. Niedługo po tym meczu w czasie Borussia D. - Widzew w Lidze Mistrzów, Niemcy wywiesili transparent "Serdecznie przepraszamy za Zabrze".
Ze strony widzewtomy.net
Ze strony widzewtomy.net
Tak się złożyło, że przed tym meczem rozegrano w Zabrzu mecz Polska-Niemcy, na którym kibice ze wschodnich landów Niemiec spalili polską flagę narodową. Kibice Borussi oburzeni tym faktem wywiesili na meczu z Widzewem transparent „Serdecznie przepraszamy za Zabrze”, co zostało zauważone nie tylko przez kibiców w Polsce, ale również przez władze państwowe i ówczesnego prezydenta kraju Aleksandra Kwaśniewskiego.
Nasze są miasta, miasteczka, wsie i osady !!! Widzew Łódź
-
RoyberpakaOdrodzenie
Na Motorze pierwszy raz byłem w 82 lub 84 roku i młynek tam już był (ok 80-100osób). Wiem że Motor wtedy trzymał z Legią, Pogonią, Zagłębiem Sosnowiec i jak się nie mylę...z Radomiakiem. Prosze mnie poprawić co do Radomiaka jak się mylę.kwinto pisze:Dotychczas za największy wyjazd w historii gdyńskich hools uznawany jest mecz finałowy pucharu Polski, który się odbył 1 maja 1979 roku w Lublinie na stadionie Motoru.Waluta pisze:Wielka Triada – Historia http://sportowacracovia.wordpress.com/w ... -historia/
Po latach sami gdynianie twierdzą, że wówczas było ich 6 – 8 tysięcy, jednak patrząc z boku i dystansu zdawało się ich być około 4 tysięcy. Ale i tak był to najazd na niemających wówczas w ogóle styczności z piłkarskimi kibicami mieszkańców Lublina.
ten kawałek felietonu lekko zalatuje farmazonem ,mam na mysli konkretnie tekst o styczności Lublinian z piłkarskimi kibicami niby w 79 nie bylo ruchu kibicowskiego na Motorz a juz po 4 latach Motor zrywa zgode z Legią niezły progres 4 sezony z niczego do zgody z Legia czy Zagłebiem Sosnowiec
http://www.youtube.com/watch?v=BsUjr1qqdVw
z Radomiakiem nie trzymał były inne zgody z tego co wiem ale Radomiak nigdy nie był zgoda a był powodem zerwania zgody z LegiąRoyberpakaOdrodzenie pisze:Na Motorze pierwszy raz byłem w 82 lub 84 roku i młynek tam już był (ok 80-100osób). Wiem że Motor wtedy trzymał z Legią, Pogonią, Zagłębiem Sosnowiec i jak się nie mylę...z Radomiakiem. Prosze mnie poprawić co do Radomiaka jak się mylę.kwinto pisze:Dotychczas za największy wyjazd w historii gdyńskich hools uznawany jest mecz finałowy pucharu Polski, który się odbył 1 maja 1979 roku w Lublinie na stadionie Motoru.Waluta pisze:Wielka Triada – Historia http://sportowacracovia.wordpress.com/w ... -historia/
Józef Piłsudski
Józef Piłsudski
-
stary piknik
Trans był pomysłem sporej Polonii w młynie Borussi, głównie z Recklinghausen i castrop-rauxel sami Niemcy raczej na pomysł transu by nie wpadli;) jeśli dobrze pamiętam, tow czasie wywieszenia tego transu, Widzewiacy zaczeli śpiewać "strzelcie K... golaczajnik pisze:głowną siłę stanowiły wschodnie Niemcy. Niedługo po tym meczu w czasie Borussia D. - Widzew w Lidze Mistrzów, Niemcy wywiesili transparent "Serdecznie przepraszamy za Zabrze".
Ze strony widzewtomy.netTak się złożyło, że przed tym meczem rozegrano w Zabrzu mecz Polska-Niemcy, na którym kibice ze wschodnich landów Niemiec spalili polską flagę narodową. Kibice Borussi oburzeni tym faktem wywiesili na meczu z Widzewem transparent „Serdecznie przepraszamy za Zabrze”, co zostało zauważone nie tylko przez kibiców w Polsce, ale również przez władze państwowe i ówczesnego prezydenta kraju Aleksandra Kwaśniewskiego.
-
WnukEdwarda
dobrym łysym składem wtedy byli. ALC w tym dniu jedynie mogłaby z nimi powalczyć . Chociaż próby krojenia flag wyszły ze strony innego obozu. Kiedyś odgrzebie ówczesne ziny to powklejam. Ku pamięci i przestrodze
Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
Dokladnie, żeby dobrze ocenic te ruchy trzeba mmiec pkt odniesienia w tamtych czasach, patrzenie z perspektywy dzisiejszej moze być mylace.WS1906 pisze:Waluta pisze:Lata 90' były najciekawsze, dziwne i zaskakujące sytuację na stadionach chodzi mi tu głównie o sojusze przeciwko Triadzie. Triada była tak mocna że na meczach reprezentacji przeciwko najsilniejszej grupie w Polsce łączyły się ekipy które za sobą nie przepadały. Może mi ktoś parę wymienić sojuszy?
Nie zapominaj tylko ze Triada byla w sama w sobie sojuszem ktory powstal jako odpowiedz na odnowienie TKWM w 1994. Oczywiscie byly kontakty z np: Legia, Zaglebiem S, czy Pogonia ze strony TKWM ale nie zapominajmy ze po stronie triady walczyly nie tylko ACL ale wiele innych klubow.
Lechia miala wtedy bardzo dobre kontakty z Legia.
Śląsk i Wisła bardzo dobre kontakty z Zagłębiem Sosonowiec.
Wszystkiemu tez pomagało umiejscowienie meczy na Gornym Ślasku - komu bhyło blizej do jednych przyjeżdżał do Sosnowca, kiomu do drugich przyjeżdżal min do Bytomia.
I tak to się jakos wyklarowało.
PS
Co do Polska-Niemcy to flage Cracovii próbował zerwac Wislak. Choć było to czyn raczej desperacki bo co by nie pierdolic tego dnia nie było startu do ALC.
za kim jestes?
-
kabel sieciowy
A był taki mecz, że Niemcy dostali ewidentny oklep? Nie mówię tu o jakichś przepychanek w strefie kibica, ale meczu kadrowym, ew. kluby.
-
holendrowie i beldzy
w rugby bez piłki grały niemiaszki wszelkiego rodzaju z Lechem
dostali w p**** aż miło
dostali w p**** aż miło
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!
Bodajże pod Berlinem.
"Tu chodzi o zasady,parametry.Bijesz się za przyjaciela.Nie uciekasz,Nie zdradzasz się."
-
chujwdupepsom
Lech/Widzew : Zbieranina ekip wschodnich z Niemiec 50/50
to niby to co szkopy pozbierali ludzi z wszystkich "bramek" we wschodnich Niemiec?

-
dziecko armageddonu
Polska - Anglia 1993
http://www.youtube.com/watch?v=B2KWfVbOwrM
jeszcze nie widzialem na forum tego filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=B2KWfVbOwrM
jeszcze nie widzialem na forum tego filmiku
-
UciekamZawszeOstatni
Może ktoś opisać wypad polskich ekip na Anglia - Polska '99.
Ponoć Triada ALC wjechała na polskie sektory sieją popłoch....
Ponoć Triada ALC wjechała na polskie sektory sieją popłoch....
Ma ktoś relację , fotki z dwumeczu -> http://www.youtube.com/watch?v=D_uyNNdVX38
-
Stadionowy
Czy ma ktoś relacje Arki z meczu z Legią z 2006 roku?Chodzi mi o ten mecz z przeciąganiem flagi i walką z psami.
Bo na portalach kibicowskich Arki nie ma już "relacji z trybun" z tego okresu.
Bo na portalach kibicowskich Arki nie ma już "relacji z trybun" z tego okresu.
To co piszesz to chyba był mecz Arka - Pogoń z ta flaga
Arka-Legia, flaga bodajże Sopot