MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 2012

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Waluta

Re: MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 2012

Post autor: Waluta »

iparts.pl
hothot

Post autor: hothot »

Tyle tych filmów, że już się gubię. Z jednej strony psy w oliwkowych kominiarkach idące razem z nami atakują białe kaski a w tym samym czasie z drugiej strony oliwkowi wlatują w nas?
nieaktywny

Post autor: nieaktywny »

Z nudów przejrzałem to ich forum. Ich tok myślenia przypominał mi tu rozkminy niejednego naszego forumowicza walczącego w dziale komentarze.... Ale przyznam że dawno się tak nie uśmiałem jak dziś czytając wypowiedź jednego z nich i jego propozycję aby przejąć stadiony... najlepsze jest to, że pisał pełen przekonania, że to może się udać...
Andrew88

Post autor: Andrew88 »

Pewnie jak rok temu z Ukrainy przybyla swoboda ;)
debiutant

Post autor: debiutant »

Też mi się wydaje że te ,,twarde''wypowiedzi Winnickiego czy Zawiszy trafić mogą tylko do nas,powinni bardziej jednak jakby wyważać swe wypowiedzi,troche mniej ostrych słów,żeby trafić do więcej populacji,myśle że rozumiecie o co mi chodzi.
pablos6

Post autor: pablos6 »

Jan Pietrzak kapitalnie podsumowuje Marsz Niepodległości ,
http://www.youtube.com/watch?v=igftCq_A_iQ
HFA

Post autor: HFA »

Relacja z Marszu Niepodległości 2012
http://casuals-ag.blogspot.com/2012/11/ ... -2012.html
KhP

Post autor: KhP »

Panowie dwie sytuacje...
Gdy ruszyliśmy spod kina Muranów i na ulicy głośno rykneliśmy "NADCHODZĄ, NADCHODZĄ NACJONALIŚCI" Ciarki wtedy po plecach przeszły ostro...
I później już na marszu zabawa kiboli przy śpiewie "OLEEE, TO MY KIBOLE" z klaskaniem, skakaniem itp.
Gdyby ktoś gdzieś się natknął na jakieś filmiki z tych wydarzeń, to mógłby tu je wrzucić...
Dzięki!
Ultras Widzew

Post autor: Ultras Widzew »

Ekipa ze zbiórki pod kinem konkretna bardzo. Pochód pod pałac zdecydowanie najbardziej klimatycznym wydarzeniem całego dnia. Widoczne mnóstwo ekip, choć głównie te mniejsze (Orlęta Radzyń, MKS Karlino, Jeziorak, Warta Sieradz...) Sam Marsz uszczuplił się zdecydowanie po incydentach i rozpyleniu gazu. Najgorszy widok, to koleżka z astmą, któremu gaz zablokował płuca, zwiędł momentalnie, ale na szczęście karetka była obok. No i dzieci i osoby na wózkach zapłakane od policyjnego gazu, mimo, że wszystko działo się 100-200 metrów od prowokacji. W pewnym momencie straciliśmy nadzieję, że Marsz ruszy dalej, ale na szczęście skończyło się dobrze, choć władza swój cel częściowo osiągnęła... Nie mówi się o dysproporcji liczbowej między MN a marszem Bronka, tylko o incydentach - o to im właśnie chodziło, chociaż i tak relacje medialne są o wiele bardziej stonowane niż rok temu. Podsumowując, najbezpieczniejszym transportem był pociąg (oprócz towarzystwa tajniaków zero przypału itd.), na Marszu wg mnie więcej ludzi niż rok temu, na plus lepsze ogarnięcie ze strony organizatorów i wiec na agrykoli. Do zobaczenia za rok! Marsz Niepodległości dopiero się zaczyna...!
ArmiaKrajowa

Post autor: ArmiaKrajowa »

Co mozna zrobic w takiej sytuacji gdy kundel odmawia wypelnienia obowiazkow sluzbowych ?

Czy oprocz wegrow byli obecni na marszu rosyjscy, ukrainscy albo serbscy nacjonalisci ?
bednar

Post autor: bednar »

ArmiaKrajowa pisze:
Co mozna zrobic w takiej sytuacji gdy kundel odmawia wypelnienia obowiazkow sluzbowych ?

Czy oprocz wegrow byli obecni na marszu rosyjscy, ukrainscy albo serbscy nacjonalisci ?
Szwedzi, norwedzy, włosi, czesi, ktoś pisał ze ukraincy byli i gdzieś przeczytałem ze słowacy także
Viclav

Post autor: Viclav »

Słowacy byli na 100%, dodatkowo też m.in Białorusini, Flamandowie i Chorwaci
R_AN

Post autor: R_AN »

bednar pisze:
ArmiaKrajowa pisze:

Szwedzi, norwedzy, włosi, czesi, ktoś pisał ze ukraincy byli i gdzieś przeczytałem ze słowacy także

Dodatkowo byli całkiem konkretną brygadą czescy Autonomiczni Nacjonaliści (ok. 40 sztuk), Białorusini, Ukraińcy (co roku stawiają się AN z Ukrainy, nie wiem skąd farmazon, że obecna była Swoboda, akurat obecne środowisko to nawet zbojkotowało wybory, więc do reprezentanta w parlamencie im daleko - chociaż przyznać należy, iż proporcjonalnie do roku 2010 była ich tym razem garstka), byli nawet ROSJANIE (tak, tak zgadza się) spod szyldu o nazwie Volniza, też kilkanaście sztuk.
Thor1910

Post autor: Thor1910 »

Ficefski

Post autor: Ficefski »

Były chyba też osoby z Rumunii i Łotwy.
zbychu2

Post autor: zbychu2 »

Mówisz o tym kowalskim ktory sie rozjebał na psach?? to gratuluje przywodztwa
Masz jakieś dowody?
R_AN

Post autor: R_AN »

Personalnie daleko mi do do wszelakich nurtów centroprawicy, swojej niechęci nie chce argumentować, gdyż zainicjowałbym nowy wątek i najpewniej interesuje to dość duże grono osób tyle co zeszłoroczny śnieg... ale w kręgu tym chyba rozpoczął się festiwal odcinania od MN. Pierwszy poseł Wipler. Ciekawe czy pozostali nie zostaną zobligowani do podobnego zachowania pod pozorem "partyjnej dyscypliny" w rozumienie Jarka K.

za narodowcy.net
Wipler odcina się od narodowców

Poseł Prawa i Sprawiedliwości Przemysław Wipler, który uczestniczył w zeszłym i tegorocznym Marszu Niepodległości, w rozmowie z policją chcąc rozwiązania tegorocznej manifestacji, odciął się od narodowców organizujących pochód na 11 listopada.

Poseł z Warszawy odcinał się od organizatorów Marszu Niepodległości, już od poniedziałku, bojąc się panicznie przede wszystkim powołania nowej organizacji społecznej, związanej z nurtem narodowym. Dzisiaj odciął się od niego, za pośrednictwem „Gazety Wyborczej”. Wipler nie tylko skrytykował powstanie nowej inicjatywy, lecz także stwierdził, że idee Obozu Narodowo-Radykalnego są archaiczne, a na marsz poszedł „wbrew poglądom ONR-u”, które zupełnie nie przeszkadzały mu podczas ubiegłorocznej manifestacji. Poseł tłumaczy, że zjawił się w niedzielę na ulicach Warszawy, bo w pochodzie uczestniczyły środowiska związane z jego ugrupowaniem i Kongresem Nowej Prawicy.

MM
defqon

Post autor: defqon »

Oglądać TVP Info!
Chusteczka

Post autor: Chusteczka »

Program Pospieszalskiego na plus, wyemitował wszystkie te zarejestrowane na filmikach prowokacje i zadal kilka niewygodnych pytań. Wspomniał o Staruchu, wezwaniach, o Piaście i o prowokacjach.
W sumie to bylem zdzwiony, ze w TVP (o takiej sobie porze co prawda, ale jednak) leci program wyraźnie pozytywnie nastawiony do Marszu, a negatywnie do policji.
Rzecznik policji natomiast, nie bez powodu jak widać piastuje swoje stanowisko. Kłamać potrafi jak malo kto, ma pokazane jak policjant odrzuca racę, lub jak prowokatorzy rzucają w swoich kolegów, a kilka minut pozniej mówi, że nic takiego absolutnie nie miało miejsca. Dobry jest.
zMS

Post autor: zMS »

Pięknie pocisnęli POlicje, dobry materiał pokazali. Burek w studio nie dysponował żadnymi twardymi argumentami, aż sie śmiać chciało, chyba pierwszy materiał w tv który ejst w miarę przychylny MN...
POlicjant: nie zapraszajcie bandytów na Marsz to będzie spokojnie
Kowalski: to was nie zapraszamy :)
GraudenzElite

Post autor: GraudenzElite »

Ochujałem najpierw ankieta 50% na 50%, a pozniej 99% na 1%. Mam wyjebane co piszecie o PiS i tak na nich zawsze bede glosowal bo jak rozproszymy na mniejsze partyjki nasze glosy to i tak PO wygra i wielki h** z tego bedzie. Chodzi o to zeby w koncu rzadzila Prawica! Artur Zawisza=Merytoryczna potega! Charyzme to musi miec dyktator a nie Artur Zawisza.
Fedelta

Post autor: Fedelta »

Można gdzieś znaleźć przetłumaczone relacje?
moskitpl

Post autor: moskitpl »

Jak dla mnie program dobry, choć nie na piątke z plusem.Pośpieszalski troszke mało przygotował fimików z dowodami na prowokacje.Rozumiem że czas antenowy ich ograniczał i musiał zachować neutralność jako dziennikarz,ale jeszcze z pół godziny i psiur chyba by się popłakał,już mu łapy chodziły i głos się łamał :) Tym zdjęciem na koniec, z pieskiem z rozj....ą łapą, to już był głos rozpaczy:) Mam nadzieje że Pośpieszalski dotrzyma słowa i opublikuje kiedyś dalsza cześć tej rozmowy,może być ciekawsza,jak się panowie poza kamerami rozkręcą.
ElegantMT

Post autor: ElegantMT »

Wie ktoś coś więcej na temat flagi meksykańskiej na Marszu?
9Ż2

Post autor: 9Ż2 »

ArmiaKrajowa pisze:co to za ekipa ?
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 1955_n.jpg

Czesi ?
Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa »

Niestety nie miałem okazji oglądać, jak ktoś miałby link do programu proszę o wrzucenie.
Hrvatska

Post autor: Hrvatska »

http://www.tvp.pl/vod/audycje/publicyst ... ski-blizej

jeszcze nie ma, ale dziś będzie na pewno
Kawon S

Post autor: Kawon S »

ArmiaKrajowa pisze:co to za ekipa ?
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 1955_n.jpg
Czescy AN, z historyczną flagą Czech.
poli

Post autor: poli »

Odgrażałem się tutaj, że nie idę na Marsz z GaPolem, ale oczywiście byłem. Na temat GaPola zdania nie zmieniam, ale większość ich czytelników to są porządni ludzie. Po obejrzeniu filmiku dochodzę do wniosku, że to rzeczywiście ci tajniacy zaczęli na Marszałkowskiej. Gdybyście mogli napisać co było powodem, że ekipy poszły spod hotelu Polonia na Centralny. Czy chodziło o zakorkowanie wyjścia kibicom z WLKP? No i skąd dokładnie była Forza Nuova, bo zaraz jadę do Włoch na chwilę i rad byłbym to wiedzieć.
havamal

Post autor: havamal »

Program strasznie słaby.

Pospieszalski nieprzygotowany, skacze z tematu na temat, jako prowadzący powinien wprowadzić jakiś porządek dyskusji a jest jedynie chaos. Zamiast skupić się np. na kwestii tajniaków w tłumie i ją dogłębnie przeanalizować, to wyjeżdża ze Staruchem, Piastem, reklamą Kowalskiego (po c*** ten kilkuminutowy filmik z jego płomiennego przemówienia?), czekałem jeszcze na Smoleńsk.

Fatalny ku*** dobór gości. Ten gość z MW no proszę was. ZERO merytoryki ZERO. Chłop niemiedialny na maksa, 5 poziomów niżej od czworonoga (a wydawałoby się to niemożliwe). Ja nie oczekuję showmana, PR na poziomie Obamy, ale jak już idziesz chłopie do programu to się przygotuj. (autentycznie mnie wkurwiał, bo była szansa rzeczowego zdyskredytowania działań policji, ale dał d*** i tyle.)

Kowalski w miarę, wiadomo, że dla przeciętnego szaraka to chłop zbyt radykalny. Wg mnie brak mu trochę ogłady, przez co nie jest do końca traktowany poważnie.

Pan z Gazety Polskiej był, ale tak jakby go nie było.

Niestety Piesek Leszek może zaliczyć to starcie na + , ale TYLKO dlatego, że miał słabych i bardzo słabych przeciwników. Zaszczekał ich i tyle, jednym zdjęciem z krawiącą nogą zamknął temat prowokacji. Niestety.

Gdzie Zimkiewicz albo Zawisza?
budek333

Post autor: budek333 »

Za rok ma byc bez bandytow. Ciekawe czy posluchaja.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WTBQuO1v0K0&feature=plcp[/youtube]
rts1910adw

Post autor: rts1910adw »

Tak, było
Pokerface

Post autor: Pokerface »

Pod artykułem ankieta. Polecam głosować, niech wiedzą :)
x.x

Post autor: x.x »

Jak ktos ma wczorajszy program to niech wrzuca na yt. Bo jeden byl wrzucony ale szybko usuniety..
Fisk

Post autor: Fisk »

Pliki w częsci usunięte, tutaj całość:
http://www.youtube.com/watch?v=VZVVjqvkky0
Fedelta

Post autor: Fedelta »

Przypominamy o trwającym konkursie. Medialna histeria po Marszu powinna być bodźcem do napisania ciekawych prac.
Zbliża się kolejne Święto Niepodległości - najważniejszy dzień dla wszystkich polskich patriotów i nacjonalistów. Z tej okazji, tak jak w zeszłym roku, razem z całkowicie polskim sklepem internetowym z odzieżą dla kibiców, patriotów i nacjonalistów - Fedelta - organizujemy niepodległościowy konkurs.

Również tak jak w zeszłym roku, zapraszamy wszystkich naszych czytelników oraz sympatyków marki Fedelta do napisania eseju, tematycznie związanego ze Świętem Niepodległości. Tym razem oczekujemy esejów na temat "Realna niepodległość w XXI wieku. Co jest potrzebne Polakom aby ją uzyskać?".

Termin nadsyłania prac to 25 listopada - gdyż chcemy, żeby w eseju były zawarte również refleksje po tegorocznych obchodach Święta Niepodległości, a po zeszłorocznych wypadkach można być pewnym, że powodów do refleksji nie zabraknie. W kolejnym tygodniu prace zostaną ocenione i ogłosimy wyniki, a w tym roku jest o co walczyć. Za trzy najlepsze eseje Fedelta oferuje odpowiednio bluzę, czapkę motocyklówkę i polarowy szalik.
Federacja Ochrony Konsumentów
Serdecznie zapraszamy do nadsyłania esejów na nasz mail kontaktowy [email protected]. Wymagania: 3-4 strony maszynopisu (5400-7200 znaków, jakkolwiek prace bardzo zwięzłe, acz celne, a także dłuższe, ale równie wartościowe, również podlegną ocenie).
Obrazek
ODPOWIEDZ