Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
cyrus: Nie Pogoń odpuliła Falubaz, tylko Falubaz po 2 latach gościnnych wspomagań odpowiedział: NIE! na pytanie: "Czy widzicie jeszcze perspektywy na wspólne działanie?" Tak gwoli ścisłości.
vicky: zgody ze Spartą i Wybrzeżem zerwaliśmy(FhZG), gdyż obie te ekipy były zależne od Śląska i Lechii, za którymi delikatnie mówiąc nie przepadamy, nie mówiąc o innych incydentach, które się pośrednio i bezpośrednio przyczyniły do zerwania zgód. Na resztę Twoich durnych wypocin odpowiedz sobie sam czytając temat zgody/kosy/układy...
vicky: zgody ze Spartą i Wybrzeżem zerwaliśmy(FhZG), gdyż obie te ekipy były zależne od Śląska i Lechii, za którymi delikatnie mówiąc nie przepadamy, nie mówiąc o innych incydentach, które się pośrednio i bezpośrednio przyczyniły do zerwania zgód. Na resztę Twoich durnych wypocin odpowiedz sobie sam czytając temat zgody/kosy/układy...
YELLOW-WHITE-GREEN
-
-P-(FhZG) pisze:Widzę, że boli ten Falubaz szczególnie byłych i niedoszłych zgodowiczów...Na obecną chwilę z Flotą łączy nas układ chuligański i wspieramy się tylko składami sportowymi, czasem jacyś trenujący ultrasi też z nami pojadą, czy się to komuś podoba lub nie. Ktoś kto pisał, że Falubaz unikał akcji z Pogonią jest słabo zorientowany i lepiej niech się nie wypowiada na tym"wszechwiedzącym"forum, bo jeżeli coś nie jest tak jak miało być to się to ucina i tak było w naszym przypadku. Co do niedoszłych akcji/walk zobaczcie co się dzieje w Polsce, akcji na trasie i ustawek jak na lekarstwo, kalkulowania jeszcze więcej, już nie wspomnę o ekipach, które kilka godzin przed walką dzwonią, że jednak nie dojadą. Co do zgody Lecha z Zagłębiem, przez kilka lat mieliśmy zerowy kontakt z nimi, z racji rozgrywania meczów w niedziele i wspomagania swoich układowiczów w niższej niż Zagłębie lidze, więc nie rozumiem skąd miało się wziąć rzekome ciśnienie?
P_FSW: Nie zrozumiesz niektórych spraw będąc z ekipy"zależnej"od kogoś. Teorii z zinów i internetu się nie nauczysz, kibicowanie w pełnym tego słowa znaczeniu to więcej niż oprawy i udziały w marszach patriotycznych...
P.s. Skończcie już temat Falubaz& Zagłębie
nic mnie nie boli, uwierz mi, że uważam was za bardzo solidną ekipę a zgodę wolałem bardziej niż tą znad morza cały czas mając szacunek,który jednak maleje z powodu waszego śmiesznego latania od ekipy do ekipy i to niezależnie do tej z której się wcześniej biło czy piło. odnoszę takie wrażenie nie tylko ja, ale co tu się dziwić skoro przyjaciół szukacie wszędzie w celu rozwoju ekipy- i piszę to nie przypadkowo bo w przypadku zerwania zgody z nami-Spartą Wrocław wśród wielu motywów jakie nam przedstawiliście kluczowym jak dla mnie był ten o "braku perspektyw rozwoju" przy nas.miniaturowej ekipce
co do Floty...
składy sportowe, trenujący ultrasi, to zwykły kibic, fanatyk już pojechać nie może?;)
no fakt, akcje z Pogonią to mieliście- ich fana w waszym sektorze na derbach.
nadal nie odpowiedziałeś na moje kluczowe pytanie: czym według was różni się układ od zgody?
a co ma kontakt realny do ciśnienia? chcesz mi powiedzieć, że do zgody znienawidzonego w ZG jak mało kto Lecha podchodziliście obojętnie? tak, tak wiem, kibicem-fanatykiem jest dla Ciebie tylko ten kto bije się tylko i wyłącznie na umawianych walkach i robi "interesy"
my jesteśmy zależni od kogoś? możesz rozwinąć? mieszkasz we Wrocławiu? co ma ta twoja wydumana zależność do oceniania waszych niepohamowanych zgodowych zapędów?
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!
-
Na zgodę trzeba sobie zasłużyć i trochę razem przeżyć na kibicowskim szlaku, masz odpowiedź, po co są układy, są wstępem do zgody, lub kończą się niepowodzeniem(vide Portowcy)
Nie wiem co na Twoją aktywność w necie powiedzą Twoi koledzy z ekipy, ale z tego co się orientuje, zbyt aktywny na wyjazdach w tym sezonie nie jesteś, co innego na kibice.net
Nie wiem co na Twoją aktywność w necie powiedzą Twoi koledzy z ekipy, ale z tego co się orientuje, zbyt aktywny na wyjazdach w tym sezonie nie jesteś, co innego na kibice.net
YELLOW-WHITE-GREEN
-
P.S. Przypomnij sobie jak do SpeedwayPubu lub na dworzec wjechał Śląsk w poszukiwaniu nas, oprócz 2-3 dobrych chłopaków ze Sparty, reszta naszych"przyjaciół"szybciutko zniknęła. Sytuacja miała miejsce dwukrotnie, zresztą z opowiadań starej ekipy, w Gdańsku podobna sytuacja też miała miejsce...
YELLOW-WHITE-GREEN
-
Z mojej strony koniec odpisywania na pytania maruderów nt. układów Falubazu. Jak coś PW
YELLOW-WHITE-GREEN
-
-P-(FhZG) pisze:Na zgodę trzeba sobie zasłużyć i trochę razem przeżyć na kibicowskim szlaku, masz odpowiedź, po co są układy, są wstępem do zgody, lub kończą się niepowodzeniem(vide Portowcy)
uwierz mi, że przypadkowo razem z Pogonią i wami kiedyś wracałem jednym pociągiem z wakacji i ja już wiem jakie było ich nastawienie do was i jak ta przygoda się skończyła;)
wy macie po prostu zgodę w nazwie układu, flagi, liczby, pozdrawianie.
a możesz ku*** prywatnych spraw nie wyciągać na publicznym forum? ja to robię? obecnie jestem poza ekipą choć w kontakcie i w każdym momencie gotowym do powrotu, ale zapytaj też tego pajaca od którego masz info dlaczego na Sparcie w tamtym sezonie nie byłem aktywny, dobrze?ja porozmawiam z nim sam, realnie. a nie rzucasz jakimiś półsłowami nie sprawdzając realnej sytuacji
co do sytuacji w pubie, akurat pijesz do osoby, która Cię "broniła" i łagodziła sytuację, więc sobie odpuść wdawania się w szczegóły bo widać niewiele o mnie wiesz lub nie chcesz sobie przypomnieć przez zadawane przeze mnie pytania.
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!
-
Rozmowa między tobą a P_FSW to prywatna dyskusja, i nie jest to stanowisko Sparty Wrocław.-P-(FhZG) pisze:Nie wiem co na Twoją aktywność w necie powiedzą Twoi koledzy z ekipy, ale z tego co się orientuje, zbyt aktywny na wyjazdach w tym sezonie nie jesteś, co innego na kibice.net
-
-P-(FhZG)@ - kolego, oki nie wzburzaj się tak , bo nie ma o co. Po to jest forum by wymieniać swoje opinie, ty masz swoje a inni swoje. Jak dla mnie to po prostu jest śmieszne tworzyć jakieś układy najpierw z Pogonią, a teraz z Zagłębiem L. O zgodach z Wybrzeżem czy Spartą nawet teraz nie wspominam, skoro jak twierdzisz sami to zakończyliście. Ale jak pisałem za rok może dwa zgoda/układ z Elaną albo Apatorem, a może z Unią Leszno lub Chrobrym :-) (oczywiście z waszej inicjatywy:-)
-
P_FSW dziwi mnie, że Ty, skromny, rozczochrany, cichy chłopak, który zawsze stał z boku, przyglądał się i nie odzywał nie pytany nagle doznał odwagi i agresji na Falubaz? A może przerzuciłeś się na WKS po tym jak zabronili Wam(Sparcie)zrobić chust z logo"h"i teraz Falubaz jest Twoją kosą?
YELLOW-WHITE-GREEN
-
wycieczki osobiste naprawdę możesz sobie darować. zawsze możesz mi je przekazać osobiście. choć za zdanie o skromności dziękuje, to dla mnie wielka duma.-P-(FhZG) pisze:P_FSW dziwi mnie, że Ty, skromny, rozczochrany, cichy chłopak, który zawsze stał z boku, przyglądał się i nie odzywał nie pytany nagle doznał odwagi i agresji na Falubaz? A może przerzuciłeś się na WKS po tym jak zabronili Wam(Sparcie)zrobić chust z logo"h"i teraz Falubaz jest Twoją kosą?
zawsze stał z boku? tak jak chociażby z wami na derbach w 06? czy innych akcjach?
o przerzuceniu też słyszałeś od swojego informatora? dodał już Ci szczegóły związane z moimi wyjazdami w tamtym sezonie?
strasznie upraszczasz pisząc, że doznałem agresji na Falubaz, żadnej agresji nie dostałem bo nie mogłem, nie jest to moja kosa, zadaje jedynie trudne pytania na które nie umiesz odpowiedzieć odnośnie waszego przerzucania się na zgody.
-
Nigdy nie mieliśmy zamiaru wydawać jakiegokolwiek gadżetu z takim logo.-P-(FhZG) pisze:A może przerzuciłeś się na WKS po tym jak zabronili Wam(Sparcie)zrobić chust z logo"h"i teraz Falubaz jest Twoją kosą?
-
Baron temat znam od kolegi od Was sprzed kilku lat i wiem co mówię, bo osobiście mieliśmy te gadżety produkować w firmie 4tifo, która wtedy akurat miała powstawać. Widzę, że P. chce aby nasze relacje stały się takie jak z Wybrzeżem, lub sugeruje, że jesteście Pro Śląsk i tak Was teraz mamy traktować?
P_FSW odezwij się na pw to może razem"pogadamy"na kadrze a nie będziemy pierdolić na publicznym?
Koniec mojego produkowania się na głupawe pytania Quake'a ze Sparty i innych gimbusów
P_FSW odezwij się na pw to może razem"pogadamy"na kadrze a nie będziemy pierdolić na publicznym?
Koniec mojego produkowania się na głupawe pytania Quake'a ze Sparty i innych gimbusów
YELLOW-WHITE-GREEN
-
haha. kto miał to gadżety produkować? znałeś nas wszystkich w ekipie i sądzisz, że to ktoś od nas? podaj ksywy, każdy sobie mógł tam gadżet zrobić i jeszcze to "sprzed kilku lat"-P-(FhZG) pisze:Baron temat znam od kolegi od Was sprzed kilku lat i wiem co mówię, bo osobiście mieliśmy te gadżety produkować w firmie 4tifo, która wtedy akurat miała powstawać. Widzę, że P. chce aby nasze relacje stały się takie jak z Wybrzeżem, lub sugeruje, że jesteście Pro Śląsk i tak Was teraz mamy traktować?
takie relacje nie będą miały miejsca bo my napinkowo nie bluzgamy do byłej zgody albo jej zgody, nie mając z nimi żadnych kontaktów, znamy też przede wszystkim swoje miejsce w szeregu. nie napinamy się.
to Ty próbujesz nas poróżnić wyciągając ku temu moje pytania, mające na celu tylko i wyłącznie uzyskanie odpowiedzi.
przecież wy zawsze nas traktowaliście jako pro Śląsk, czyżby coś się zmieniło? przecież sam napisałeś, że z tego powodu zerwaliście zgodę, tak, ja wiem, Ty wiesz lepiej jak to jest we Wrocławiu.
-
-P-(FhZG) - Jesteśmy niezależna ekipą, ale znamy swoje miejsce w szeregu. Chcemy być traktowani jako Sparta Wrocław. Z naszej strony koniec tematu.
-
na meczu Pogoń Szczecin - Zagłębie Lubin Pogoń na koniec meczu pozdrawiała Falubaz-P-(FhZG) pisze:cyrus: Nie Pogoń odpuliła Falubaz, tylko Falubaz po 2 latach gościnnych wspomagań odpowiedział: NIE! na pytanie: "Czy widzicie jeszcze perspektywy na wspólne działanie?" Tak gwoli ścisłości.
-
Kolego z relacji chłopaków od Was, którzy byli na tym wyjeździe były to anty pozdrowienia...
YELLOW-WHITE-GREEN
-
-
Nowy układzik się szykuje ?

-
Ostatnio widziałem wlepke Niecieczy obok chuligańskiej Lecha, mogą mocno namieszać w Polsce.

-
wybacz nie doinformowałem się ;) ale chyba od tego jest to forum żeby się co nieco dowiedzieć ;)kropek pisze:Dokładnie, Lubininianin nie siej farmazonu.
-
nie, to forum jest po to żeby pierdolić, co tam gdzieś się (nie)dosłyszało...
Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
-
Jakie są relacje pomiędzy Lechem Poznań,a Wartą Poznań ? Wydaje się być bez ciśnień,ale czy obie grupy się wspierają ? Jak to wygląda ?
-
Tez mnie interesuje, moze byc na pw.Andrew88 pisze:Wracajac do KSZO,to zgoda ze Slovanem juz ma ponad 10 lat.Kiedy ostatnio wspieraliscie Slovan lub kiedy Slovan byl w jakies lepszej liczbie u was?
-
Jakie są aktualnie relacje na linii Arka Gdynia - Zawisza Bydgoszcz? :)
-
Bezapelacyjnie kosa.waszkoszmar pisze:Jakie są aktualnie relacje na linii Arka Gdynia - Zawisza Bydgoszcz? :)
-
Jakie są stosunki miedzy klubem tym a tamtym...
Tylko bez gadania Wisła - Cracovia - Sandecja - GKS Tychy bo to wiadome...
Cała Małopolska
[link]
Cała Małopolska
[link]
-
Nie ma żadnych relacji. Warciarze są, ale nikt się nimi nie przejmuje. Oni też się nie wychylają bo po co? Nikt się nie wspiera. Choć jest pewnie trochę osób, które z nudów w niedzielne popołudnie przejdzie sie do Ogódka na mecz Warty. Także totalny luzCracker pisze:Jakie są relacje pomiędzy Lechem Poznań,a Wartą Poznań ? Wydaje się być bez ciśnień,ale czy obie grupy się wspierają ? Jak to wygląda ?
-
A nie było kiedyś (dawno) jakiegoś starcia Lecha z Wartą?
Coś mi śmiga w pamięci jakiś Remes Cup kilka lat temu, gdzie było lekkie spięcie, ale nie chcę siać farmazonu, także jak może ktoś z Pyrlandii odpowiedzieć to z góry dzięki i pozdrowienia!
Coś mi śmiga w pamięci jakiś Remes Cup kilka lat temu, gdzie było lekkie spięcie, ale nie chcę siać farmazonu, także jak może ktoś z Pyrlandii odpowiedzieć to z góry dzięki i pozdrowienia!
-
Lech-Warta śmiać mi sie chce!! Nie jestem z wielkopolski ale rzecz jest prosta Warta to Lech [kilka osób może chodzić tylko na Wartę] A Lech na Wartę jak już sie pofatyguje to raczej ,,podopingować" przyjezdnych dosłownie [Arka] I w przenośni [wszystkie ekipy mające zorganizowane grupy kibiców a nie lubiące Lecha]
Jeżeli sie myśle przepraszam ale pisze na podstrawie Widzewa :) U nas w centralnej Polsce tak to wygląda :)
Boruta Zgierz
[email protected]
Jeżeli sie myśle przepraszam ale pisze na podstrawie Widzewa :) U nas w centralnej Polsce tak to wygląda :)
Boruta Zgierz
[email protected]
-
Warta to Warta, Lech to Lech. Tyle
-
Jakiego starcia? O czym Ty mówisz :) Zetrzeć się mogli jacyś napici panowie o miejsce w kolejce po kiełbase :)Ten_Typ_Tak_Ma pisze:A nie było kiedyś (dawno) jakiegoś starcia Lecha z Wartą?
-
Możesz uszczegółowić pytanie?ALAN82 pisze:Jakie są stosunki miedzy klubem tym a tamtym...
Cała Małopolska
[link]
niezalezny obserwator polskiej sceny kibicowskiej
-
Czy Ostrovia Ostrow Wlkp i Gornik Konin cos laczy lub kiedys cos laczylo (zgoda badz uklad)? Z gory dzieki!
-
Chodzi o kluby które dałem w linku, mianowicie pytam o to jakie są stosunki wzajemne między wszystkimi klubami. Przyznam szczerze że o niektórych pierwszy raz słyszę.300 pisze:Możesz uszczegółowić pytanie?ALAN82 pisze:Jakie są stosunki miedzy klubem tym a tamtym...
Cała Małopolska
[link]
-
Ja p******* chłopie, Ja mieszkam na Mazowszu i też nie znam wszystkich klubów z Województwa. Jakie mają być Stosunki Wisły czy Pasów do np Poronieca, Poprada czy Barciczanki jeżeli tam prawdopodobnie nic się nie dzieje? :) Poza tym w Polsce w regionach jest tak że albo się ma zgode, Fan Club albo jest kosa. Mało kiedy jest neutralność. Wczoraj żeś się urodził?
-
ALAN82 pisze:
300 pisze:
ALAN82 pisze:
Cała Małopolska
[link] ... 48ece4f8bc
Możesz uszczegółowić pytanie?
Chodzi o kluby które dałem w linku, mianowicie pytam o to jakie są stosunki wzajemne między wszystkimi klubami. Przyznam szczerze że o niektórych pierwszy raz słyszę.
Jeśli chodzi o ekipy kibicowskie w małopolsce to:
Wisła, Unia, Bochnia (Bochenski to FC Wisły), Hutnik, KSC, Górnik Libiąż, Beskid Andrychów, Okocimski, Sandecja, Wojnicz (FC Unii), Unia Oświęcim (Hokej).
Kiedyś można było także zaliczyć Orła Dębno (FC Unii) ale ostatnio nic o nich nie słychać.
Podobno jest też Tarnovia :)
300 pisze:
ALAN82 pisze:
Cała Małopolska
[link] ... 48ece4f8bc
Chodzi o kluby które dałem w linku, mianowicie pytam o to jakie są stosunki wzajemne między wszystkimi klubami. Przyznam szczerze że o niektórych pierwszy raz słyszę.
Wisła, Unia, Bochnia (Bochenski to FC Wisły), Hutnik, KSC, Górnik Libiąż, Beskid Andrychów, Okocimski, Sandecja, Wojnicz (FC Unii), Unia Oświęcim (Hokej).
Kiedyś można było także zaliczyć Orła Dębno (FC Unii) ale ostatnio nic o nich nie słychać.
niezalezny obserwator polskiej sceny kibicowskiej
-
tak, łączą dość dobre relacje, coś podobnego jak np.Lecha i ŁKS ;-)elo1312 pisze:Czy Ostrovia Ostrow Wlkp i Gornik Konin cos laczy lub kiedys cos laczylo (zgoda badz uklad)? Z gory dzieki!
-
300 pisze:ALAN82 pisze:
300 pisze:
ALAN82 pisze:
Cała Małopolska
[link] ... 48ece4f8bc
sandecja kiedys chciała zgody z Wisła jezdzili prosili ale Wisła ich zlała i ci w odwecie złaczyli sie z Pasami, ot cała zgoda
-
a Podhale NT? a Glinik?300 pisze:ALAN82 pisze:
300 pisze:
ALAN82 pisze:
Cała Małopolska
[link] ... 48ece4f8bc
-
jakiś czas temu Warta po meczu swojej zgody w Kościanie pali szalik Lecha nawet wrzucając ten filmik na neta więc co niektórym osobom z Warty sie poprzewracało w glowach widocznieCracker pisze:Jakie są relacje pomiędzy Lechem Poznań,a Wartą Poznań ? Wydaje się być bez ciśnień,ale czy obie grupy się wspierają ? Jak to wygląda ?