Legendarni kibole
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
RoyberpakaOdrodzenie
Re: Legendarni kibole
Wczoraj tj. 30.10.2012r. o godzinie 15:05 zszedł z tego świata jeden z najbardziej lubianych i jeden z najbardziej le\G/endarnych kibiców Górnika Zabrze "Benek".
P.S.
Musiałem to napisać na tej stronie bo wiem że bardzo wielu kibiców z całej Polski go znało , a część z nich będzie mu zapewne chciała towarzyszyć w ostatniej drodze.
info o pogrzebie ,jak tylko coś będzie wiadomo.
P.S.
Musiałem to napisać na tej stronie bo wiem że bardzo wielu kibiców z całej Polski go znało , a część z nich będzie mu zapewne chciała towarzyszyć w ostatniej drodze.
info o pogrzebie ,jak tylko coś będzie wiadomo.
-
RoyberpakaOdrodzenie
ŚMIERĆ ''BENKA''
W dniu dzisiejszym (30.10.2012.) zmarł legendarny kibic zabrzańskiego Górnika, znany nam wszystkim jako ''Benek''.
Był jednym z najbardziej znanych i rozpoznawalnych kibiców Górnika. W latach 80-tych i 90-tych uznawany był za jednego z liderów,który nadawał ton trójkolorowym trybunom.W późniejszym okresie wraz z innymi swoimi kompanami założył grupę ''Stara Gwardia'',zrzeszającą starszą część kibicowskiej braci.
Przez wszystkie lata swojej kibicowskiej działalności zjeździł za swoją drużyną setki kilometrów,zaliczając ogromną liczbę wyjazdów.
Dla nas jego śmierć to olbrzymia strata... Odszedł od nas ktoś,kto zapisał się złotymi literami w historii kibiców Górnika.
Nigdy o Tobie nie zapomnimy!
W dniu dzisiejszym (30.10.2012.) zmarł legendarny kibic zabrzańskiego Górnika, znany nam wszystkim jako ''Benek''.
Był jednym z najbardziej znanych i rozpoznawalnych kibiców Górnika. W latach 80-tych i 90-tych uznawany był za jednego z liderów,który nadawał ton trójkolorowym trybunom.W późniejszym okresie wraz z innymi swoimi kompanami założył grupę ''Stara Gwardia'',zrzeszającą starszą część kibicowskiej braci.
Przez wszystkie lata swojej kibicowskiej działalności zjeździł za swoją drużyną setki kilometrów,zaliczając ogromną liczbę wyjazdów.
Dla nas jego śmierć to olbrzymia strata... Odszedł od nas ktoś,kto zapisał się złotymi literami w historii kibiców Górnika.
Nigdy o Tobie nie zapomnimy!
niestety dobre chłopaki odchodzą....mimo ,że KSG to duża kosa szkoda człenia
jego druga miłością była Arka Gdynia.
Pamięć to twarda skała wśród naszej wspólnej pamięci
Pamięć to twarda skała wśród naszej wspólnej pamięci
Benek...i Jego Gooorniku..smutna wiadomość.
Arka Gdynia Stara Gwardia,wyrazy szacunku.
-
TenPoLewej
Legendarni kibole
Donald TUsk!
Donald TUsk!
O tak.Pierwszy hools , który w dalszym ciągu chodzi na mecze i każe zamykać swoich ziomków po szalu.TenPoLewej pisze:Legendarni kibole
Donald TUsk!
-
RoyberpakaOdrodzenie
Wczoraj gdy pojechaliśmy do szpitala po akt zgonu lekarz oddał nam jego jedyną rzecz jaką miał przy sobie...łańcuszek Arki Gdynia.roza pisze:Benek...i Jego Gooorniku..smutna wiadomość.
Może ktoś napisać o legendach Widzewa??
Prawde mówiac sam jestesm Widzewiakiem ale przygode z Hools praktycznie zakonczyłęm w latach 90 zastanawiam sie kto z tamtych czasów zasłużył na miano Legendy??
Moim zadnniem: CYGAN, LESNIAK, BULI, GEBELS, GRZYWA, Ze Zgierza myśle, Że PIRAT I WOJTAS [Korzeń] Jak kogoś zapomniałem sorka :(
[email protected]
Prawde mówiac sam jestesm Widzewiakiem ale przygode z Hools praktycznie zakonczyłęm w latach 90 zastanawiam sie kto z tamtych czasów zasłużył na miano Legendy??
Moim zadnniem: CYGAN, LESNIAK, BULI, GEBELS, GRZYWA, Ze Zgierza myśle, Że PIRAT I WOJTAS [Korzeń] Jak kogoś zapomniałem sorka :(
[email protected]
-
RoyberpakaOdrodzenie
Ostatnie pożegnanie śp.Benka odbędzie się 06.11.2012. (wtorek) o godz.8:45 w kościele św.Franciszka w Zabrzu - Zaborzu (ul.Wolności 446).
Pożegnajmy godnie naszego przyjaciela i kolegę...
Niech spoczywa w pokoju.
Pożegnajmy godnie naszego przyjaciela i kolegę...
Niech spoczywa w pokoju.
Czlowieku ty sie zastanow...
ja ponawiam temat Sóruwy z Lecha w latach 90 widziałem go na fotce i robił wrażenie podobnie jak Uszol :) Słyszałem różne o nim Historie ale żadnej nie przytocze gdyż nie wiem co prawda a co legenda. Może ktoś kompetentny?
Pozdrawiam Zgierz
[email protected]
Pozdrawiam Zgierz
[email protected]
Głowa z Broni Radom żyje jeszcze ? Czy się udziela? Swego czasu był na pewno aktywny.
Mam pytanko, w sławnym już odcinku Rozmów w Toku dawno temu wypowiadał się Autobus z Legii, tak ostatnio oglądałem to i zastanawiam co się teraz z nim dzieje?
-
Troublemaker
Żyje, żyje. Można go jeszcze uświadczyć na meczach Broni.kibic0 pisze:Głowa z Broni Radom żyje jeszcze ? Czy się udziela? Swego czasu był na pewno aktywny.
-
no to nieźle
Swego czasu ktoś pisał,że Autobus dalej się udziela na Legii,ale już rzadziej ze względu na stan zdrowia.Jeżeli źle napisałem to niech ktoś mnie poprawi.Swoją drogą ten odcinek Rozmów w Toku był niezły ;)motlok pisze:Mam pytanko, w sławnym już odcinku Rozmów w Toku dawno temu wypowiadał się Autobus z Legii, tak ostatnio oglądałem to i zastanawiam co się teraz z nim dzieje?
a aj bym chetnie poczytlal o tym legendarnym cyganie co na Karpatach Krosno mlynem krecil i dla czego juz nei kreci ? post bez spinki
-
normalny48
jaki to odcinek? jakiś link może?no to nieźle pisze:Swego czasu ktoś pisał,że Autobus dalej się udziela na Legii,ale już rzadziej ze względu na stan zdrowia.Jeżeli źle napisałem to niech ktoś mnie poprawi.Swoją drogą ten odcinek Rozmów w Toku był niezły ;)motlok pisze:Mam pytanko, w sławnym już odcinku Rozmów w Toku dawno temu wypowiadał się Autobus z Legii, tak ostatnio oglądałem to i zastanawiam co się teraz z nim dzieje?
Autobus nie udziela się na Legiino to nieźle pisze: Swego czasu ktoś pisał,że Autobus dalej się udziela na Legii,ale już rzadziej ze względu na stan zdrowia.Jeżeli źle napisałem to niech ktoś mnie poprawi.Swoją drogą ten odcinek Rozmów w Toku był niezły ;)
Śmietan z KSG... Charakterny kibol czy coś więcej?
On jest z Rudy Śl. ?_kaRol_ pisze:Śmietan z KSG... Charakterny kibol czy coś więcej?
na 90% takCanelo pisze:On jest z Rudy Śl. ?_kaRol_ pisze:Śmietan z KSG... Charakterny kibol czy coś więcej?
Na 100% niejest z Rudy tylko z Zabrza._kaRol_ pisze:na 90% takCanelo pisze:On jest z Rudy Śl. ?_kaRol_ pisze:Śmietan z KSG... Charakterny kibol czy coś więcej?
Obecnie ma zakaz
-
RoyberpakaOdrodzenie
Zanim coś napiszecie to zastanówcie się nad znaczeniem słowa "Legenda"...
pozdrawiam.
pozdrawiam.
-
dr_Martens
W imieniu przyjaciół i kolegów śp.Benka chciałbym podziękować wszystkim, którzy towarzyszyli mu w jego ostatniej drodze.
Dziękuję za liczne przybycie kibicom Górnika,naszym zgodom z Dębicy i Katowic,oraz delegacjom kibiców z którymi w przeszłości mieliśmy zgodę.
Tak liczna obecność na pogrzebie jest dowodem olbrzymiego szacunku jakim darzony był śp.Benek.
Do jego grobu wraz z urną złożona została legendarna flaga: ''Będziemy z Tobą aż do śmierci''.
Jej replika nadal towarzyszyć nam będzie podczas meczów Górnika Zabrze.
''Pamięć to twarda skała wśród naszej wspólnej wiary''
DR.MARTENS-DENTAL PLAN
Dziękuję za liczne przybycie kibicom Górnika,naszym zgodom z Dębicy i Katowic,oraz delegacjom kibiców z którymi w przeszłości mieliśmy zgodę.
Tak liczna obecność na pogrzebie jest dowodem olbrzymiego szacunku jakim darzony był śp.Benek.
Do jego grobu wraz z urną złożona została legendarna flaga: ''Będziemy z Tobą aż do śmierci''.
Jej replika nadal towarzyszyć nam będzie podczas meczów Górnika Zabrze.
''Pamięć to twarda skała wśród naszej wspólnej wiary''
DR.MARTENS-DENTAL PLAN
Troublemaker pisze:Żyje, żyje. Można go jeszcze uświadczyć na meczach Broni.kibic0 pisze:Głowa z Broni Radom żyje jeszcze ? Czy się udziela? Swego czasu był na pewno aktywny.
Paweł "Głowa" parę ładnych lat temu pogoniony z Broni za krzywe akcje.
ps.
Troublemaker pisze:
Jak nie jesteście zorientowani dokładnie w temacie to nie piszcie. KMWTW. PDK.
-
trzydwajedenzero
swego czasu był nawet gwiazdą programu 997. Podobno skończył swój żywot, ale nie wiem czy to nie leganda o nimLTZ1981 pisze:ja ponawiam temat Sóruwy z Lecha w latach 90 widziałem go na fotce i robił wrażenie podobnie jak Uszol :) Słyszałem różne o nim Historie ale żadnej nie przytocze gdyż nie wiem co prawda a co legenda. Może ktoś kompetentny?
śp.Surówa zmarł w 2000 roku.
-
Troublemaker
Jak widać nieskutecznie, ponieważ już na nowym stadionie można było go uświadczyć na meczach/meczu Broni.ffp pisze:Troublemaker pisze:Żyje, żyje. Można go jeszcze uświadczyć na meczach Broni.kibic0 pisze:Głowa z Broni Radom żyje jeszcze ? Czy się udziela? Swego czasu był na pewno aktywny.
Paweł "Głowa" parę ładnych lat temu pogoniony z Broni za krzywe akcje.
Jeżeli masz jakieś wątpliwości, to zdjęcie powinno je szybko rozwiać.
-
Troublemaker
Widzę, że się kolego zbytnio zagalopowałeś z tymi oskarżeniami w stosunku do mnie!ffp pisze:Nawet jeżeli pojawił się na głównej trybunie na nowym stadionie a ty masz na to fotki to tylko o tobie źle świadczy bo wstawiasz się za konfidentem.Troublemaker pisze: Jak widać nieskutecznie, ponieważ już na nowym stadionie można było go uświadczyć na meczach/meczu Broni.
Jeżeli masz jakieś wątpliwości, to zdjęcie powinno je szybko rozwiać.
Informacja, która przekazałem ograniczyła się do tego wpisu:
..i jak widać jest on zgodny z prawdą.Troublemaker pisze:Żyje, żyje. Można go jeszcze uświadczyć na meczach Broni.kibic0 pisze:Głowa z Broni Radom żyje jeszcze ? Czy się udziela? Swego czasu był na pewno aktywny.
Resztę, że się tak wyrażę, załatwcie między sobą, ponieważ jak widać macie na ten temat nieco rozbieżne informacje.
Pozdro!
-
Broń_Radom_official
Nikogo nie trzeba sprzedać aby byc konfitura. Tematu Starszego Glowy (bo mlodszy jest jak najbardziej wporzadku i z tego miejsca go pozdrawiamy) uwazam za zakonczonyniezmanipulowany pisze:Po pierwsze G. nikogo nie sprzedał żebyś nazywał go konfidentem, po drugiej jeżeli osoby prowadzące stoisko z pamiątkami, (które poprosiły go o pomoc) przy trybunie B nazywasz osobami nie w temacie to gratuluję. Po trzecie nie nazywaj byłego Broniarz śmieciem bo to tylko o tobie "dobrze" świadczy".
Koniec tematu G., wystarczy chyba.
Ty jablerr coś mnie sie nie zgadza w twoim opisie. Skąd masz taką bzdurną informację że B. jest kuzynem metala? Bzdura jakich mało. Jakby wtedy nie zginął to gwarantuje ci że wczesniej czy później i tak by leżał w ziemi.
Czemu nie był taki waleczny jak chodził do szkoły na Dąbiu? Piątki zbijał z chłopakami z tego osiedla, nie kibicował rzekomo.
Ciężko oprawił B. i P. ? Obydwoje mają się dobrze, żyją i nie narzekają.
Co do małolatów z grzegórzek to kto tam był oprócz niego? Nikt znaczący.
Mnie zastanawia jak sie czuje Tobiasz który wprowadził go w te klimaty? Jeśli jeszcze żyje to pozdrówcie go od B. - z tego co wiem to oczekuje dalej na rewanż.
Czemu nie był taki waleczny jak chodził do szkoły na Dąbiu? Piątki zbijał z chłopakami z tego osiedla, nie kibicował rzekomo.
Ciężko oprawił B. i P. ? Obydwoje mają się dobrze, żyją i nie narzekają.
Co do małolatów z grzegórzek to kto tam był oprócz niego? Nikt znaczący.
Mnie zastanawia jak sie czuje Tobiasz który wprowadził go w te klimaty? Jeśli jeszcze żyje to pozdrówcie go od B. - z tego co wiem to oczekuje dalej na rewanż.
Nie jestem autorem tego tekstu.
-
Narodowy Ursynów
To ktoś Ci trochę podkoloryzował tą postać :)Pyrek jesteś legendą....pozdro ;)Panczenista pisze:Słyszałem, że swoistą legendą jest "Pyrek" z KS Piaseczno.
Od kilkunastu lat nie opuścił zadnego wyjazdu, nadaje rytm całości działalności kibicowskiej w Piasecznie. Ostry zawodnik z niego, ponoć od 4 lat nikt nie widział go trzeźwego.
-
górny slunsk
mam pytanie moze nie legendarni ale kto wie ? interesuje mnie co sie dzieje z teraz z Komikxem z Legii oraz z Korkiem z mokotowa najlepiej jakby bylo priwa
Siedzą na melinie w Warszawie na Świętokrzyskiej 14/6 panie ''władzo'' . Tylko jakby co, to ja nic nie mówiłem.