Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Hakuna

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: Hakuna » 19.10.2012, 00:23

mr_who pisze:Stalówka:
Nisko
Modliborzyce
Lipa
Zaklików
Nowa Dęba
Ulanów
Janów Lubelski
Biłgoraj

A to nie Motor ?
CBF

iparts.pl
michal100

Post autor: michal100 » 20.10.2012, 18:49

mam pytanko jak jest pomiędzy kibicami RKS-u Ursus a Radomiakiem,Zniczem Pruszków,Hutnik Warszawa oraz Victoria Sulejówek

Nordavind

Post autor: Nordavind » 20.10.2012, 20:59

Poza Radomiakiem wszyscy kibicują Legii
Kriss Mart pisze:
aha pisze:Do Chojniczanki Chojnice.
Czemu macie dwa młyny u siebie na stadionie?
żeby zrobić więcej mąki

G.92

Post autor: G.92 » 21.10.2012, 11:43

pijany powietrzem pisze:
Kappa pisze:KSZO ze Slovanem łączy coś jeszcze?
a co łaczyło? mozna cos wiecej, kiedy itd
Łączyło ? Łączy cały czas ZGODA od 2000 roku do chwili obecnej. Jeżeli ktoś nie posiada żadnej wiedzy kibicowskiej to wystarczy prześledzić trochę internetu, a nie zadawać takie durne pytania na forum dla nabicia postu.

Ehh to dzisiejsze społeczeństwo kibice.net .... żal.

amadi52

Post autor: amadi52 » 21.10.2012, 12:30

Czy mógłby ktoś opisać początki zgody Stilonu Gorzów ze Sportingiem Charleroi?

TAZZ_STILON

Post autor: TAZZ_STILON » 21.10.2012, 16:54

Zgoda zapoczątkowana po tragicznej śmierci Bartka, Stilonowca- emigranta z Charleroi. Tyle info powinno wystarczyc :)

nowonarodzony

Post autor: nowonarodzony » 21.10.2012, 17:10

G.92 pisze:
pijany powietrzem pisze:
Kappa pisze:KSZO ze Slovanem łączy coś jeszcze?
a co łaczyło? mozna cos wiecej, kiedy itd
Łączyło ? Łączy cały czas ZGODA od 2000 roku do chwili obecnej. Jeżeli ktoś nie posiada żadnej wiedzy kibicowskiej to wystarczy prześledzić trochę internetu, a nie zadawać takie durne pytania na forum dla nabicia postu.

Ehh to dzisiejsze społeczeństwo kibice.net .... żal.
co tak sie spinasz, akurat kszo jest tak słabą ekipą że nie kazdy musi sie interesować nią i jej zgodami...
moralizatorzy tutaj sami którzy pozjadali wszystkie rozumy, i jeszcze na koniec jakieś dziecinne "żal" ...

neo12

Post autor: neo12 » 21.10.2012, 19:18

żal to twoja odpowiedź
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton

czeskifilm

Post autor: czeskifilm » 22.10.2012, 11:06

Wisła Sandomierz - GKS Bełchatów ?

JP100%

Post autor: JP100% » 22.10.2012, 11:42

czeskifilm pisze:Wisła Sandomierz - GKS Bełchatów ?
Bedzie uklad z tego po sezonie;) narazie sie macaja...

ST1971

Post autor: ST1971 » 22.10.2012, 22:17

UniaFanWola pisze:
Linomag pisze:
ŁTH pisze:Ten rozkład to jakaś kpina.Zacznijmy od tego,że Piasek to pustynie kibicowska,a jak już spotkać jakiegoś kibica to Żabola.Wola to tylko i wyłącznie FC Uni Oświęcim.Ogulnie te wszystkie gminy co są wymienione,przepraszam wioski to ruch kibicowski jest bardzo mały,i napewno nie ma tam ekip które stale jeżdzą na mecze.Naucz się,że jeżeli kibicujesz HKS to,to nie wszystskie miasta,gminy,wioski są opanowane przez Ruch,troszke pokory kolego.
Z tą Wola to ładnie dojebałeś nawet chłopaki z Unii Oświęcim gadali że z Woli do nich na mecze już pare lat nikt nie jeździ. Obecnie z Woli jeżdżą tylko na GKS Tychy.

No to z tą Wolą to ty właśnie ładnie pojechałeś ! Ciekawe kto z Unii Oświęcim Ci powiedział że z Woli nikt nie jeździ na Unię ?? A kto z Woli jeździ na GKS Tychy ?? Żyję całe życie na Woli i jakoś nigdy nie widziałem żeby fani GKS-u kiedykolwiek zebrali się ekipą na mecz . Dla nich kibicowanie Tychom to chodzenie w barwach po osiedlu ! Co prawda ekipa Unii z Woli też bez większych rewelacji teraz, ale były czasy jak zbieraliśmy się na osiedlu w 40 osób i jechało się na mecz. A tak poza tym to Wola nie jest dużą miejscowością praktycznie wszyscy się znają więc nie ma mowy by się ktoś tłukł o barwy ! Pozdrawiam i bez napinki :)
Za czasow gdy Unia Osw byla najlepsza druzyna na hokeju Wola byla opanowana przez Unie, jednak teraz na Woli widac tylko GKS TYchy. UniaFan jesli tam mieszkasz to powinienes chyba widziec , ze napisy na blokach, przystankach, basenie, na wiaduktach sa tylko Pro-GKS Tychy. Na lepsze mecze potrafi sie zmobilizowac niezla ekipka, ale fakt sa to pojedyncze mecze gdy jest to wieksza ilosc. Ja mysle ze w przyszlosci WOla moze byc niezlym FC GKS Tychy. Nowy stadion w Tychach ich przyciagnie... taka prawda.
"...ludziom trzeba od podstaw wpajać, że GKS TYCHY jest najważniejszy..." Krzysztof Bizacki

ST1971

Post autor: ST1971 » 22.10.2012, 22:18

Zapomnialem dodac , ze mlodzi kreca mlynek na miejscowym Sokole Wola
"...ludziom trzeba od podstaw wpajać, że GKS TYCHY jest najważniejszy..." Krzysztof Bizacki

Stadionowy

Post autor: Stadionowy » 24.10.2012, 22:37

Jakie są obecne relacje?
Śląsk W - Unia T
Lechia G - Unia T

ŁTH

Post autor: ŁTH » 25.10.2012, 08:10

Cze.Może ktoś opisać jakie relacje łączą Ruch Chorzów i Iglopol Dębica,bo wydaje mi się że to jakiś nieoficjalny układ?Z tego co wiem to Iglopol czasem odwiedza stadion na Cichej.

Redhool

Post autor: Redhool » 25.10.2012, 13:21

Ruch i Igloopol kiedyś łączyła zgoda. Pozostał szacunek i jakieś kontakty. Masz tu źródło [link] . Wydaję mi się że jesteś bardzo młodym kibicem bo w różnych tematach pytasz o Ruch i sytuację na GŚ.
jaasiek pisze:
czajnik pisze:
ArmiaKrajowa pisze:Jakie stosunki na lini LKS - Miedz Legnica ? Dawniej chyba byla zgoda czy tam uklad.
ich sztama zakończyla się na goszczeniu Miedziaków przez ŁKSiaków, w wyniku czego kibice Miedzi musieli spać po łódzkich klatkach.

Pismejker

Post autor: Pismejker » 25.10.2012, 16:47

Stadionowy pisze:Jakie są obecne relacje?
Śląsk W - Unia T
Lechia G - Unia T
Z pierwszej strony total neutral, choć czasami stali bywalcy Reymonta z Tarnowa widziani w barwach tych klubów.

x.x

Post autor: x.x » 25.10.2012, 17:10

Wigry Suwałki - ŁKS Łomża to kosa?

Peoes

Post autor: Peoes » 25.10.2012, 20:23

x.x pisze:Wigry Suwałki - ŁKS Łomża to kosa?
Sympatią do siebie nie pałają, to na pewno.
Raczej kosa.
Moje wypowiedzi są oficjalnym stanowiskiem tylko i wyłącznie mojej osoby.

Toudi

Post autor: Toudi » 28.10.2012, 21:40

jak jest na lini Gks Katowice-Łks?

MAF

Post autor: MAF » 29.10.2012, 09:01

Na dniach wrzucę na YT filmik z wczorajszego naszego spotkania w Katowicach.
Jeden, tyski, GKS mamy i inny nam nie potrzebny
k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.

paradoks

Post autor: paradoks » 29.10.2012, 15:45

Falubaz już oficjalnie ze Zagłębiem ma układ/zgodę czy jak to nazywacie czy tylko gościnnie wywiesili swoją flagę F(h)ZG na derbowym meczu ze Śląskiem we Wrocławiu?
Obrazek

kropek

Post autor: kropek » 29.10.2012, 16:36

Układ wczoraj został przybity.
Obrazek

-P-(FhZG)

Post autor: -P-(FhZG) » 29.10.2012, 22:03

Potwierdzam, od wczoraj łączy nas układ. Falubaz&Zagłębie
YELLOW-WHITE-GREEN

klasa sama w sobie

Post autor: klasa sama w sobie » 29.10.2012, 22:28

-P-(FhZG) utrzymujecie jeszcze jakieś kontakty z Pogonią oraz Flotą? Jeśli tak to jakie? Bo przyznam dziwna orientacja, pierw Pogoń, teraz Zagłębie L

-P-(FhZG)

Post autor: -P-(FhZG) » 30.10.2012, 00:18

Z Flotą mamy układ chuligański od kwietnia 2008 do chwili obecnej, Z Pogonią kontakty urwane jakieś 2,5 roku temu(kilka razy się gościnnie wspomogliśmy). Nie wiem co dla Ciebie jest w tym dziwnego, zarówno Pogoń i Zagłębie to ekipy, z którymi wcześniej nigdy nie było kosy lub cisnień a położone dosyć blisko(Lubin 80km, Szczecin 180)
YELLOW-WHITE-GREEN

P_FSW

Post autor: P_FSW » 30.10.2012, 12:11

za czasów zgody Zagłębia z Lechem lub gdy grillowaliście też między wami nie było "ciśnień"?
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!

WnukEdwarda

Post autor: WnukEdwarda » 30.10.2012, 12:30

to było "sprawdzenie formy". Widocznie wypadło pomyślnie...
Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.

-P-(FhZG)

Post autor: -P-(FhZG) » 30.10.2012, 15:03

P pytasz już któryś raz, chyba masz styki, że teraz nie będziesz mógł na legalu rozmawiać ze starymi znajomymi z Falubazu bo Śląsk się dowie i Cię scignie :)
YELLOW-WHITE-GREEN

P_FSW

Post autor: P_FSW » 30.10.2012, 15:37

pytam po raz któryś bo do dziś nie otrzymałem sensownej odpowiedzi. O Śląsk nie musisz się martwić bo za prywatne kontakty "nie nagradzają" tymbardziej z byłej zgody. Jak rozmawiam z nimi to sam o tym wspominam i jakoś problemów nie mam. zaznaczam, że chodzi o prywatne kontakty a nie o jakieś pozgodowe, oficjalne waflowanie co dobrze wiesz, że miało miejsce na linii Zielona Góra- Gdańsk ( a ciągnęli je głównie wasi "ultrasi" nie mogący zrozumieć i przeżyć decyzji "góry" w sprawie rzeczonej zgody ) i na szczęście zostało szybko ukrócone. Śląsk to nie typ frajerni.

to jeszcze parę pytań:
wasz układ z Flotą jest nadal tylko chuligański? bo tak dziś napisałeś, rozumiem, że układ z Zagłębiem nie jest tylko chuligański i może jeździć na niego każdy w przeciwieństwie do Floty?
w ogóle jaka dla was kibiców Falubazu istnieje różnica między zgodą a układem? bo szczerze powiedziawszy ja jej nie zauważam. i jeszcze jedno pytanie: czy typ układu ultrasowskiego istnieje nadal?
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!

HailVictory

Post autor: HailVictory » 30.10.2012, 16:30

Układ zapewne byłby chuligański tak jak w przypadku Floty,gdyby nie jedno małe "ale".
Otóż oba kluby podpisały jakieś porozumienie o współpracy marketingowej,które to zostało zaakceptowane przez kibiców z Lubina i Zielonej Góry.Gdyby dotyczyło jedynie hoolsów to zwykli kibice nie mogli by jeździć na mecze z Zielonej do Lubina i na odwrót,albo jeździliby incognito.Mam rację?
Swoją drogą śmieszą jakieś układy marketingowe,ale to temat na inną dyskusję.

FanaticZL

Post autor: FanaticZL » 30.10.2012, 17:12

HailVictory pisze:Układ zapewne byłby chuligański tak jak w przypadku Floty,gdyby nie jedno małe "ale".
Otóż oba kluby podpisały jakieś porozumienie o współpracy marketingowej,które to zostało zaakceptowane przez kibiców z Lubina i Zielonej Góry.Gdyby dotyczyło jedynie hoolsów to zwykli kibice nie mogli by jeździć na mecze z Zielonej do Lubina i na odwrót,albo jeździliby incognito.Mam rację?
Swoją drogą śmieszą jakieś układy marketingowe,ale to temat na inną dyskusję.
Obydwie ekipy znały się wcześniej niż porozumienie, które zostało zresztą zaakcepotowane przez HZL i FhZG, bo to nikomu nie w niczym nie przeszkadzało, więc w czym problem? Widocznie jak zawsze wielki Śląsk wie lepiej od wszystkich. Myślałeś kolego że to prezesi klubów ustalili nam kontakty/układy między sobą? Opuśćcie ciśnienie.
Zagłębie&Falubaz

HailVictory

Post autor: HailVictory » 30.10.2012, 17:20

O tym,że się znaliście wcześniej akurat nie musicie nikomu w Polsce mówić,wszak to dość specyficzne żeby waflowanie się rozpoczynać od grilla.Wiem,wiem młodzi sprawdzali formę-kosy tam nie było.

-P-(FhZG)

Post autor: -P-(FhZG) » 30.10.2012, 17:24

Do P_FSW: Dla nas od 2008 układ/y dotyczy/ą ogarniętej części naszych trybun, żeby nie było tak jak kiedyś, że mieliśmy zgody, które opierały się na piciu alkoholu i klepaniu po plecach a rzesze pikników z trzech ekip jeździły na popijawy, robiły wstyd itp.itd. Układ h z Flotą przybity po walce, układ z Zagłębiem przybity podczas wyjazdowych derbów, gdzie w miarę fajną liczbą ich wspomogliśmy. Być może za jakiś czasy nasze układy przeistoczą się w zgody-czas pokaże. Co do pytania o ciśnienie, to może ktoś z Zagłębia potwierdzić, że takowego nie było ani przed, ani po walce i kilka miesięcy później spotkaliśmy się w Pradze na meczu Czechy-Polska gdzie już były prowadzone luźne rozmowy nt.przyszłości naszego regionu lubusko-dolnośląskiego.

P.S. Pomysł układu ultrasowskiego z Wybrzeżem był tragiczny i do tego się przyznaje, a jego pomysł podyktowany był nadal dobrymi relacjami obu grup ultras. Dobrze się jednak stało, że Wybrzeże stanowczo zabrało głos i odmówiło, tym samym ucinając całkowicie kontakty i zabijając w zarodku naszą nieszczęsną propozycję...
YELLOW-WHITE-GREEN

cyrus

Post autor: cyrus » 30.10.2012, 17:46

P. właśnie dziwna sytuacja beż żadnej akcji robicie układ, pamiętając Twoje wpisy o kontaktach z Pogonią, że bez wspólnej akcji oficjalnie nic nie nastapi. Do tego dziwne unikanie tej wspólnej akcji aż Pogoń Was odpuliła. No i te śmiechy ze zgody Stilon-Chrobry zawartej przy piwie to praktycznie taka sama sytuacja jak Falubaz-Zagłębie nie uważasz ?? Priorytety widzę szybko się zmieniają u niektórych.

Vicky

Post autor: Vicky » 30.10.2012, 18:55

Nawet nie ma co porównywać zgody Stilon-Chrobry do układu Zagłębie L -Falubaz. Ci pierwsi to prawda , jeszcze kilka lat temu kosa, ale wiele lat wcześniej zgoda. Wyjaśnili sobie po latach co i jak i dlatego znów zgoda. A Falubaz? Najpierw zgoda z Gdańskiem i dobre relacje z Wrocławiem (zwłaszcza z ich strony) , potem pucowanie się do Pogoni Szczecin i dobre relacje z Flotą (która jak wiadomo jest pro-szczecińska), a teraz układ z Zagłębie L. A ci to też dość szybko zmieniają orientacje, najpierw zgoda z Lechem, a jak jest między Lechem a Pogonią każdy wie. Teraz układ z Falubazem, a jak jest między Zagłębiem a Śląskiem i ich zgodami też każdy wie. Pomieszanie z poplątaniem. I wcale mnie nie zdziwi jak za jakiś czas Falubaz albo Zagłębie L zrobią sobie układ z Apatorem Toruń , a jak jest (dotyczy zgody ZL) miedzy Bydgoszczą a Toruniem każdy wie ;-) Wesoły ten układ

Andrew88

Post autor: Andrew88 » 30.10.2012, 19:06

Wracajac do KSZO,to zgoda ze Slovanem juz ma ponad 10 lat.Kiedy ostatnio wspieraliscie Slovan lub kiedy Slovan byl w jakies lepszej liczbie u was?

P_FSW

Post autor: P_FSW » 30.10.2012, 19:34

-P-(FhZG) pisze:Do P_FSW: Dla nas od 2008 układ/y dotyczy/ą ogarniętej części naszych trybun, żeby nie było tak jak kiedyś, że mieliśmy zgody, które opierały się na piciu alkoholu i klepaniu po plecach a rzesze pikników z trzech ekip jeździły na popijawy, robiły wstyd itp.itd. Układ h z Flotą przybity po walce, układ z Zagłębiem przybity podczas wyjazdowych derbów, gdzie w miarę fajną liczbą ich wspomogliśmy. Być może za jakiś czasy nasze układy przeistoczą się w zgody-czas pokaże. Co do pytania o ciśnienie, to może ktoś z Zagłębia potwierdzić, że takowego nie było ani przed, ani po walce i kilka miesięcy później spotkaliśmy się w Pradze na meczu Czechy-Polska gdzie już były prowadzone luźne rozmowy nt.przyszłości naszego regionu lubusko-dolnośląskiego.

P.S. Pomysł układu ultrasowskiego z Wybrzeżem był tragiczny i do tego się przyznaje, a jego pomysł podyktowany był nadal dobrymi relacjami obu grup ultras. Dobrze się jednak stało, że Wybrzeże stanowczo zabrało głos i odmówiło, tym samym ucinając całkowicie kontakty i zabijając w zarodku naszą nieszczęsną propozycję...
czyli ma się rozumieć, że układ chuligański z flotą trwa nadal i nie każdy kibic Falubazu może jeździć do nich jak Ty to piszesz "na picie"? rozumiem także, że układ z Zagłębiem ma już nieco inny charakter? tworzycie po prostu jakieś śmieszne pojęcia i to jest wasz problem.
nie napisałeś mi również jaka według kibiców Falubazu jest różnica między zgodą a układem? bo to co teraz robicie z ZL czy z Flotą jest oczywistą zgodą, jeździcie oficjalnie? jeździcie. podajecie liczby? podajecie. flagi wieszacie? wieszacie. pozdrawiacie się? pozdrawiacie.
nazywając zgodę "układem" zostawiacie sobie po prostu furtkę w sytuacji gdyby coś nie wyszło, wtedy żadnej zgody przecież nie było...vide Pogoń.

braku ciśnień między wami a ZL to nawet nie ocenię, bo każdy trzeźwomyślący sam oceni czy tych ciśnień nie było.
ale jak wyglądały wasze relacje z Zagłębiem gdy ich łączyła chociażby zgoda z Lechem? nie chcesz mi chyba powiedzieć, że były neutralne?!

i uwierz mi, że ja za "tylko pijackimi zgodami" również nie przepadam a właśnie coś o nich może powiedzieć pomysł waszego pozgodowego układu ultrasowskiego na linii Zielona Góra-Gdańsk, tam za kołnierz nie wylewano;)

debiutant

Post autor: debiutant » 30.10.2012, 19:54

Co myślicie o układzie ŁKS-u z Lechem?Z góry pisze że nie mam na celu wywołania zbędnej napinki,nie jestem też z Widzewa.Chyba nie było jeszcze w naszej scenie takiego układu,na meczach się wzajemnie nie wspierają,nie licząć paru meczów kiedyś,ale to jakis czas temu,zwykli szalikowcy oby dwu ekip też raczej za soba zbytnio nie przepadają,no ja osobiście nie przypominam sobie takiego układu,no ale może mało jeszcze zyje...mam nadzieję że nie zostanie ten wpis odebrany jako napinkowy,chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat
Obrazek

-P-(FhZG)

Post autor: -P-(FhZG) » 30.10.2012, 20:21

Widzę, że boli ten Falubaz szczególnie byłych i niedoszłych zgodowiczów...Na obecną chwilę z Flotą łączy nas układ chuligański i wspieramy się tylko składami sportowymi, czasem jacyś trenujący ultrasi też z nami pojadą, czy się to komuś podoba lub nie. Ktoś kto pisał, że Falubaz unikał akcji z Pogonią jest słabo zorientowany i lepiej niech się nie wypowiada na tym"wszechwiedzącym"forum, bo jeżeli coś nie jest tak jak miało być to się to ucina i tak było w naszym przypadku. Co do niedoszłych akcji/walk zobaczcie co się dzieje w Polsce, akcji na trasie i ustawek jak na lekarstwo, kalkulowania jeszcze więcej, już nie wspomnę o ekipach, które kilka godzin przed walką dzwonią, że jednak nie dojadą. Co do zgody Lecha z Zagłębiem, przez kilka lat mieliśmy zerowy kontakt z nimi, z racji rozgrywania meczów w niedziele i wspomagania swoich układowiczów w niższej niż Zagłębie lidze, więc nie rozumiem skąd miało się wziąć rzekome ciśnienie?

P_FSW: Nie zrozumiesz niektórych spraw będąc z ekipy"zależnej"od kogoś. Teorii z zinów i internetu się nie nauczysz, kibicowanie w pełnym tego słowa znaczeniu to więcej niż oprawy i udziały w marszach patriotycznych...

P.s. Skończcie już temat Falubaz& Zagłębie
YELLOW-WHITE-GREEN

MAF

Post autor: MAF » 30.10.2012, 20:46

debiutant pisze:Co myślicie o układzie ŁKS-u z Lechem? (...)na meczach się wzajemnie nie wspierają,nie licząć paru meczów kiedyś,ale to jakis czas temu,zwykli szalikowcy oby dwu ekip też raczej za soba zbytnio nie przepadają
No i tu się powoli zbliżamy do definicji układu i łatwo zobaczyć czym on się różni od zgody
k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.

Zablokowany