Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
barmanek845
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
a ja chciałem zapytać o FC w Iławie. Jadąc trasą Iława - Malbork na niektórych przystankach widać napisy odpowiednio Widzew FC Iława a na innych Legia FC Iława. Jest tam więcej osób z tych klubów?
Do admina: czy to jest temat: zgody/kosy/układy, czy gdzie kto rządzi i gdzie kto jest?
łap:kisieI pisze:dajcie mapkę województwa małopolskiego (może być z wyłączeniem Krakowa).
http://i46.tinypic.com/2a9weg2.jpg
hmm z tym Tarnowem to po bandzie pojechane , razi w oczy tez brak Kalwarii w ktorej od zawsze ludzie pokazuja sie na Wisle jak i w zasadzie kazdy czy stary czy mlody utozsamia sie z Wisla , to samo wiochy do okola ...x.x pisze:łap:kisieI pisze:dajcie mapkę województwa małopolskiego (może być z wyłączeniem Krakowa).
Patrząc na kilka ostatnich stron już wiem czemu temat o FC jest zamknięty.
Wielogłowy, Gródek nad Dunajcem wiele miejscowości nie ma podanych a chłopaki zawsze są na meczach.
Poprostu telegazecie nie mieści się w tej wąskiej główce że można przejmować tereny nie przeżucając ludzi znajdujących się na nich:). Lata mijają, pokolenia się zmieniają.
z tego co sie pojawiło w wątku o FCmakita pisze:a nieoficjalnie ??Imo pisze:Oficjalnie Korona nie ma FC.
-cały powiat Kielecki
Skarżysko
Stąporków
Bliżyn
Jędrzejów
Wiślica
Charsznica
Końskie
Sędziszów
+ pewnie jakieś inne mniejsze miejscowości
-
Śpię do południa
Krasnystaw, Rejowiec Fabryczny?
-
Fanatyk Wisły Puławy
Krasnystaw fc Chełmianki, Rejowiec fc Motoru, który kiedyś udzielał się na miejscowej Sparcie.
-
cienKIBOLek
Skarżysko to 100% Widzew kibice tamtejszego Granatu to też osoby jeżdżące na Widzew wszyscy tam nie lubią Korony nie wiem z kąd ci się wzieło że Skarżysko to FC KoronyDiglettOi pisze:z tego co sie pojawiło w wątku o FCmakita pisze:a nieoficjalnie ??Imo pisze:Oficjalnie Korona nie ma FC.
-cały powiat Kielecki
Skarżysko
Stąporków
Bliżyn
Jędrzejów
Wiślica
Charsznica
Końskie
Sędziszów
z tego co sie pojawiło w wątku o FCcienKIBOLek pisze:a nieoficjalnie ??DiglettOi pisze:Oficjalnie Korona nie ma FC.
-cały powiat Kielecki
Skarżysko
Stąporków
Bliżyn
Jędrzejów
Wiślica
Charsznica
Końskie
Sędziszów
+ pewnie jakieś inne mniejsze miejscowości[/quote]
Skarżysko to 100% Widzew kibice tamtejszego Granatu to też osoby jeżdżące na Widzew wszyscy tam nie lubią Korony nie wiem z kąd ci się wzieło że Skarżysko to FC Korony[/quote]
tak 1000000%
DiglettOi zapomniałeś o takich miejscowościach jak np.: Chmielnik, Morawica, Smyków, Daleszyce, Miedziana Góra i wiele mniejszych miejscowości głównie w powiecie kieleckim, jędrzejowskim , części koneckiego, buskiego, pińczowskiego , skarżyskiego
-
UltrasGrafix
Skarżysko to 100% Widzew kibice tamtejszego Granatu to też osoby jeżdżące na Widzew wszyscy tam nie lubią Korony nie wiem z kąd ci się wzieło że Skarżysko to FC Korony[/quote]neo12 pisze:z tego co sie pojawiło w wątku o FCcienKIBOLek pisze:a nieoficjalnie ??DiglettOi pisze:Oficjalnie Korona nie ma FC.
-cały powiat Kielecki
Skarżysko
Stąporków
Bliżyn
Jędrzejów
Wiślica
Charsznica
Końskie
Sędziszów
tak 1000000%
DiglettOi zapomniałeś o takich miejscowościach jak np.: Chmielnik, Morawica, Smyków, Daleszyce, Miedziana Góra i wiele mniejszych miejscowości głównie w powiecie kieleckim, jędrzejowskim , części koneckiego, buskiego, pińczowskiego , skarżyskiego[/quote]
Dla mnie Fan Club to zorganizowana grupa która razem działa,jeździ na mecze a nie osoby które od czasu do czasu jadą obejrzeć sobie mecz . To że ktoś z tych miast które pogrubiłem jeździ na Koronę jest nieuniknione z racji bliskości a są oni w tych miastach w miażdżącej mniejszości i nie mają za wiele do powiedzenia .
Widocznie wy inaczej pojmujecie co to jest Fan Club wypisując te miasta .
Fc Jędrzejów i Naprzód to osobne grupy czy już oficjalnie działacie razem ?
Przecież napisane masz, że nie mają żadnego FC...
...... pisze: Spoko, a teraz ty mi wytłumacz jakim cudem na Hutniku powstał ruch kibicowski, a nie na Tramwaju, Bronowiance czy na kilkunastu, jak nie kilkudziesięciu innych o wiele starszych krakowskich klubach z bogatszą tradycją na tamte czasy.
z dwoch powodow
1- bo Huta jest (a szczegolnie byla) oddzielna dzielnica Krakowa - niektorzy twierdza ze odrebnym organizmem = do tego najwieksza, i do Blon stad daleko.
2- drugi powod jest taki sam dla ktorego wielkich zesz kibicow nie ma teraz wzmiankowany Tramwaj, Bronowianka, czy Garbarnia a nie milicjanci z Reymonta.
Sukcesy!
Skarżysko to 100% Widzew kibice tamtejszego Granatu to też osoby jeżdżące na Widzew wszyscy tam nie lubią Korony nie wiem z kąd ci się wzieło że Skarżysko to FC Korony[/quote]neo12 pisze:z tego co sie pojawiło w wątku o FCcienKIBOLek pisze:a nieoficjalnie ??DiglettOi pisze:Oficjalnie Korona nie ma FC.
-cały powiat Kielecki
Skarżysko
Stąporków
Bliżyn
Jędrzejów
Wiślica
Charsznica
Końskie
Sędziszów
tak 1000000%
DiglettOi zapomniałeś o takich miejscowościach jak np.: Chmielnik, Morawica, Smyków, Daleszyce, Miedziana Góra i wiele mniejszych miejscowości głównie w powiecie kieleckim, jędrzejowskim , części koneckiego, buskiego, pińczowskiego , skarżyskiego[/quote]
Hehe , jaka część pińczowskiego ?
-
klasa sama w sobie
Skarżysko to 100% Widzew kibice tamtejszego Granatu to też osoby jeżdżące na Widzew wszyscy tam nie lubią Korony nie wiem z kąd ci się wzieło że Skarżysko to FC Korony[/quote]UltrasGrafix pisze:
a nieoficjalnie ??
z tego co sie pojawiło w wątku o FC
-cały powiat Kielecki
Skarżysko
Stąporków
Bliżyn
Jędrzejów
Wiślica
Charsznica
Końskie
Sędziszów
tak 1000000%
ja bym dodał jeszcze Chęciny i Nowiny (Ci drudzy stracili flagę na rzecz TSW)
swoją drogą moda na kibicowanie w Kielcach moim zdaniem powoli przemija. Mam na myśli czasy dobrej gry za okresu Kolportera i swoisty boom na Koronę w całym regionie. Widać to najlepiej po liczebności młyna wtedy i w czasach obecnych. Teraz gdy drużyna popadła w ligową szarzyznę to na trybunach tylko pozostali najwierniejsi fanatycy i chwała im za to (dodać należy również zomowskie działania kieleckich wąsów, które na to wpłynęły). Niemniej jednak mam rodzinę w podkieleckiej miejscowości i zauważyłem, że sporo moich znajomków mocno zajaranych Koroną jeszcze kilka lat temu teraz woli spędzić sobotni wieczór na melanżu czy dyskotece.
No fajnie pisze:tak 1000000%neo12 pisze:cienKIBOLek pisze:Oficjalnie Korona nie ma FC.
Skarżysko to 100% Widzew kibice tamtejszego Granatu to też osoby jeżdżące na Widzew wszyscy tam nie lubią Korony nie wiem z kąd ci się wzieło że Skarżysko to FC Korony
DiglettOi zapomniałeś o takich miejscowościach jak np.: Chmielnik, Morawica, Smyków, Daleszyce, Miedziana Góra i wiele mniejszych miejscowości głównie w powiecie kieleckim, jędrzejowskim , części koneckiego, buskiego, pińczowskiego , skarżyskiego
Hehe , jaka część pińczowskiego ?[/quote]
Chociażby takie miejscowości jak Kije czy Działoszyce. Koniec tematu oficjalnie 0 fanclubów
W Jędrzejowie nie ma FC Korony. Kiedyś był o był to oficjalny FCJ97 udzielający się na każdej płaszczyźnie, nie ograniczający się do meczy u siebie.
Jakie są obecnie stosunki między Korona, a Naprzodem (nie FCJ) to akurat nie temat na forum.
Jakie są obecnie stosunki między Korona, a Naprzodem (nie FCJ) to akurat nie temat na forum.
Jak się mają stosunki pomiędzy Falubazem a Zagłębiem?
Jakie są oficjalne i nie oficjalne FC Falubazu?
Kosy Falubazu?
I jaka część woj.Lubuskiego jest opanowana przez Falubaz?
Jakie są oficjalne i nie oficjalne FC Falubazu?
Kosy Falubazu?
I jaka część woj.Lubuskiego jest opanowana przez Falubaz?
-
no to nieźle
Kto sporządził tą mapkę?Jakieś wioski powstawiane,gdzie jeździ po pięciu na krzyż i od razu flaga zaznaczona,a np.takich Proszowic(miasto powiatowe)w ogóle nie ma zaznaczonych?x.x pisze:łap:kisieI pisze:dajcie mapkę województwa małopolskiego (może być z wyłączeniem Krakowa).
-
solojuve1234
Temat fan clubów się rozrósł widzę, więc który klub wg was ma najwiecej kibiców i fan clubów w Polsce oczywiście nie mówmy o kibicach sukcesu tylko wasze doświadczenia na przełomie kilku lub kilkunastu albo kilkudziesiecu lat z innych miast, regionów itp; Wg mnie obiektywnie mówiąc na czele są Legia i Widzew z nieznaczną przewagą Legii, połowa i końcówka lat 90tych pamiętam w kilku miejscowościach boiskowe potyczki przy szkole Legia kontra Widzew; kolejna ekipa? nie wiem może Lech może Wisła stawiałbym na Wisłę po 2000r sukcesów sportowych sporo, a jak wiadomo sukcesy rodzą kibiców.
-
Nowa Huta 1906
Ruch kibicowski w Krakowie powstał na Wiśle i to temu klubowi kibicowali zawsze mieszkańcy Krakowa. Ruch kibicowski na Cracovii powstał na dobrą sprawę z "kibiców" Wisły-przeżutów. Jakby nie te osoby Cracovia byłaby dzisiejszą Polonią w Warszawie jak i nie gorzej....
Zapomniałeś dopisać ile razy wygraliśmy z Legią, to też spory sukces na tamte czasy.i 2 wice, 2x 3 miejsca, 5x final PP. I 5krotny udzial w europejskich pucharach
Douczcie sie historii swojego klubu zanim komus bedziecie ta historie pisac.
I przestań siać farmazony kto kogo wybierał bo mało kto wąchał sukcesy w tych latach (za sukcesami kibice idą jak one istnieją) gdy do was przyszły na 2 ligową Wisłę czy Craovię potrafiło przyjść 2x więcej kibiców, niż na topowe w tych czasach Monaco (8k tak moja pomyłka) Dobrze że w mieście nie zaczął rządził Górnik czy Ruch, każdy 14 majstrów na głowie, bogate przygody w pucharach i rzut beretem z Krakowa godzinka 1,5.
Moga poprosić o lista oficjalnych fan clubów Legi?
Legia - wszystkie większe miasta Mazowsza po za Płockiem i Radomiem. Z po za Mazowsza: Szczecinek, Kołobrzeg, Działdowo, Grudziądz, Kwidzyn, Bartoszyce, Giżycko, Chełmża, Wałcz, Biała Podlaska, Łuków, Radzyń Podlaski, Zambrów, Bielsko Biała, East Front '03 (Lubelskie), Soldiers'04 (Dolnośląskie), Spokrewnieni (Wielkopolska), Paka z Grodu Kraka - Kraków.
Pisałem z głowy, prawdopodobnie coś pominąłem.
Zlitujże się, te siedem osób to fanclub ?adalek pisze: Paka z Grodu Kraka - Kraków.
-
Michał***24
Grudziądz tak samo może i ktoś jezdzi ale zaliczać jako F.C ?
W Gdyni nawet was tylu nie ma...Pismejker pisze:Zlitujże się, te siedem osób to fanclub ?adalek pisze: Paka z Grodu Kraka - Kraków.
To nie pisz z głowy, jak nie jesteś do tego upoważniony.adalek pisze:Legia - wszystkie większe miasta Mazowsza po za Płockiem i Radomiem. Z po za Mazowsza: Szczecinek, Kołobrzeg, Działdowo, Grudziądz, Kwidzyn, Bartoszyce, Giżycko, Chełmża, Wałcz, Biała Podlaska, Łuków, Radzyń Podlaski, Zambrów, Bielsko Biała, East Front '03 (Lubelskie), Soldiers'04 (Dolnośląskie), Spokrewnieni (Wielkopolska), Paka z Grodu Kraka - Kraków.
Post miesiąca hahahah. Pominąłeś: Legia gladiators Bermudy, Fc Australia i Legia Fans Księżyc. No i nie zapominajmy o potężnym fan clubie Legii z tej nowej galaktyki co niedawno naukowcy odkryli. Zbanujcie tego pajaca i ost. pare postów do skasowania.adalek pisze:Legia - wszystkie większe miasta Mazowsza po za Płockiem i Radomiem. Z po za Mazowsza: Szczecinek, Kołobrzeg, Działdowo, Grudziądz, Kwidzyn, Bartoszyce, Giżycko, Chełmża, Wałcz, Biała Podlaska, Łuków, Radzyń Podlaski, Zambrów, Bielsko Biała, East Front '03 (Lubelskie), Soldiers'04 (Dolnośląskie), Spokrewnieni (Wielkopolska), Paka z Grodu Kraka - Kraków.
Bielsko-Biała nie jest niczyim FC
Opisze ktoś sytuacje w Żorach?
mds pisze:Birkut to moze napiszesz swoja wersje jak powstal ruch kibicowski na Hutniku.Kto go tworzył ? ,w ktorym roku powstal klub kibica Hutnika ? itp.
Birkut podbijam swoje pytanie.
-
does.not.matter
- Kontakt:
To w czym problem, żeby i wam pomagał Grudziądz? Ponoć macie tam fc :))jestesmywaszastolica pisze:co ma znaczyć nie daje sobie rady na mieście?
w przypadku spotkania osób jeżdżących na mecze do Warszawy i do Łodzi, górą w moim mniemaniu byliby Ci pierwsi. zresztą dziwnym trafem jak coś się tam dzieje, to jeżeli coś robicie to ZAWSZE pojawia się Grudziądz.
-
no to nieźle
Rzeka zawsze miała najwięcej kibiców na świecie http://fortart.blox.pl/2011/06/98-za-Cracovia.html to też były przerzuty...Cracovia to tylko przerzuty.Jedno trzeba uczciwie dodać ;) Cracovia ma w takim razie bogatych kibiców,bo przecież wszyscy przerzucili się dla kasy,dragów,dziwek itd...A wam tylko rączka pozostała i tanie zupy w "Różowym Słoniu".A Wy kibice Hutnika(birkut) nie piszcie o sukcesach ubecji,bo takich nie miała.Te mistrzostwa,puchary itp.się nie liczą.Oni musieliby zagrać w lidze mistrzów żeby mówić o sukcesach ;)
-
Kibic z kraju
Tak się zapytam ten temat dotyczy
a) zgód i układów?
b) ilości fan clubów na Pomorzu?
c) sytuacji w Krakowie z uwzględnieniem historii wszystkich krakowskich klubów ?
a) zgód i układów?
b) ilości fan clubów na Pomorzu?
c) sytuacji w Krakowie z uwzględnieniem historii wszystkich krakowskich klubów ?
-
wiesniak84
to że przed Holocaustem Cracovia miała więcej kibiców chyba każdy wie, wtedy Kraków w 1/3 to byli wyznawcy mojżeszowino to nieźle pisze:Rzeka zawsze miała najwięcej kibiców na świecie http://fortart.blox.pl/2011/06/98-za-Cracovia.html to też były przerzuty...Cracovia to tylko przerzuty.
Bo wtedy wam z pomocą przyjedzie Widzewska Warszawa, czy inna Częstochowa i tyle z tego będzie. My połową Polski musimy się podzielić z kilkudziesięcioma ekipami, wy połowe Polski macie tylko dla siebie.does.not.matter pisze:To w czym problem, żeby i wam pomagał Grudziądz? Ponoć macie tam fc :))jestesmywaszastolica pisze:co ma znaczyć nie daje sobie rady na mieście?
w przypadku spotkania osób jeżdżących na mecze do Warszawy i do Łodzi, górą w moim mniemaniu byliby Ci pierwsi. zresztą dziwnym trafem jak coś się tam dzieje, to jeżeli coś robicie to ZAWSZE pojawia się Grudziądz.
-
bez_napinki
normalnie zapytal a ty juz pajacujeszO.. pisze:Bo wtedy wam z pomocą przyjedzie Widzewska Warszawa, czy inna Częstochowa i tyle z tego będzie. My połową Polski musimy się podzielić z kilkudziesięcioma ekipami, wy połowe Polski macie tylko dla siebie.does.not.matter pisze:To w czym problem, żeby i wam pomagał Grudziądz? Ponoć macie tam fc :))jestesmywaszastolica pisze:co ma znaczyć nie daje sobie rady na mieście?