Miedzynarodowe Zgody i Układy
Moderator: Automoderation
Re: Miedzynarodowe Zgody i Układy
Mógłby ktoś przybliżyć zgody i układy Zenitu Sankt Petersburg i FK Rad Belgrad ? z góry dziękuję ; )
-
Piotrek198963
Kosy to Slovan Bratysława, FC Nitra, Koszyce no i Dac Dunajska Streda ale z tym klubem cała Liga ma kose.Jarroo pisze:Sorry, lekko wprowadziłem w błąd. Fani Spartaka jeżdżą na mecze do Belgradu, a kibice Partizana jeżdżą też do Trnavy. Mają bardzo dobre stosunki, lecz oficjalna zgoda to nie jest. Oficjalny układ jest z Banikiem Ostrava. Teraz już 100% info dobre. :)
Cała Słowacja, całe Czechy (oprócz Banika) i pół Węgier.
Ten post dotyczy niechęci do DAC Dunajska Streda? Bo tak wnioskuje. Dlaczego pół Węgier ma z nimi kose?Jarroo pisze:Cała Słowacja, całe Czechy (oprócz Banika) i pół Węgier.
Cosa Nostra 1860 Muenchen + jedna Grupa z SSC Napoli(bodajze Ultras Napoli z Curva B)
http://img651.#.us/img651/4814/img3974y.jpg

http://img651.#.us/img651/4814/img3974y.jpg

Napisałby ktoś zgody i układy CSKA Sofia?
Co do CSKA Sofia to w Bułgarii niema typowych kibicowskich zgód na wzór polski, co najwyżej kilka mniejszych ekip jest tolerowanych przez wojskowych. Natomiast mają dobre układy z Partizanem Belgrad i Steauą Bukareszt, ponadto jakieś kontakty, głównie chyba prywatne, z CSKA Moskwa. Osoby decyzyjne na CSKA zainteresowane są raczej kontaktami prywatnymi z ludźmi o poglądach NS niż typowymi kibicowskimi zgodami.
Stuttgarter Kickers (Blaue Bomber) i FC Zürich (Boys Zürich)
http://a3.blick.ch/img/gen/P/A/HBPAkSKk ... 00x600.jpg
http://a3.blick.ch/img/gen/P/A/HBPAkSKk ... 00x600.jpg
jakie oficjalne zgody (nie układy,prywatne kontakty) ma Ajax Amsterdam ?
Z Twente to oczywiscie kosa!!ronnie79 pisze:Na pewno Anderlecht i Twente,a czy coś więcej to nie wiem.CfcK pisze:jakie oficjalne zgody (nie układy,prywatne kontakty) ma Ajax Amsterdam ?
Ajax maja zgode z Maccabi Tel Aviv, dodatkowo troche kontaktow w Europie (Anderlecht, Tottenham, ManUtd, Cracovia itd.) ...
-
ULTRAS POGOŃ
A ostatnio przypadkiem nie wjezdzali z KSC w bar ManU?elo1312 pisze:Z Twente to oczywiscie kosa!!ronnie79 pisze:Na pewno Anderlecht i Twente,a czy coś więcej to nie wiem.CfcK pisze:jakie oficjalne zgody (nie układy,prywatne kontakty) ma Ajax Amsterdam ?
Ajax maja zgode z Maccabi Tel Aviv, dodatkowo troche kontaktow w Europie (Anderlecht, Tottenham, ManUtd, Cracovia itd.) ...
Raczej bez KSC w tej sytuacji gdzie tam wjezdzali, choc nie wiem o jakim wjezdzianiu teraz pisesz bo byly takie w Amsterdamie jak i w Manchesterze, ale masz racje. Mimo wszystko Ajax ma tam jakies kontakty, uklady, tylko ze nie kazdemu z Ajaxu sie to podoba.

http://img149.#.us/img149/9420 ... lu3ww1.jpg
jakby zdjecia na tym forum tutaj znowu nie dzialali to tutaj masz jeszcze link: http://z6.invisionfree.com/UltrasTifosi ... 1343&st=22
chyba powinno wystarczyc. ;)
Hannover96 + SC Heerenveen (Holandia) a dokladnie Brigade Nord Hannover i Boys Heerenveen

Dosc stara zgoda (juz od lat 80-tych): Schalke04 + Twente Enschede

A wiec zdjecia nie klamia!AJAX AMSTERDAM pisze:Wczoraj Ajax(80os) czekal,ze sprzetem na nich.Psy odprowadili zydow do domu i poszlo duzo mandatow(nawet do 600e)..Chociaz,wielu ludzi czuje,tez sympatie do Man.U.Dziwne to takie...

http://img149.#.us/img149/9420 ... lu3ww1.jpg
jakby zdjecia na tym forum tutaj znowu nie dzialali to tutaj masz jeszcze link: http://z6.invisionfree.com/UltrasTifosi ... 1343&st=22
chyba powinno wystarczyc. ;)
Hannover96 + SC Heerenveen (Holandia) a dokladnie Brigade Nord Hannover i Boys Heerenveen

Dosc stara zgoda (juz od lat 80-tych): Schalke04 + Twente Enschede

-
against modern
no to szykuje się dwumecz zgodowy w LE :)
Tak + dupny ´´run´´ na bilety w Enschede. Juz w pierwszych 24 godzin po meczu zeszlej rundzie z Viktoria Plzen, S04 mial ponad 50tys(!!!) pytan o biletow do Enschede, wiec spokojnie sami dwukrotnie by umielli wypelnic caly stadion Twente, nawet bilety z holandii jeszcze nie trafili i juz taki chaos! :) A sektor gosci w Enschede miejsci jakies 2,5 czy 3tys osob, choc wiadomo ze kazdy fan S04 bedzie sedzial/stal gdzie chce ale i tak koniki na czarnym rynku w Enschede robia chyba swoj interes zycia. ;)against modern pisze:no to szykuje się dwumecz zgodowy w LE :)
15 osób z Millwall dzisiaj na meczu w Utrechcie.
-
ULTRAS POGOŃ
Chodziło mi o sytuację w Manchesterze przed meczem,gdzie KSC również brało udział podobni.elo1312 pisze:Raczej bez KSC w tej sytuacji gdzie tam wjezdzali, choc nie wiem o jakim wjezdzianiu teraz pisesz bo byly takie w Amsterdamie jak i w Manchesterze, ale masz racje. Mimo wszystko Ajax ma tam jakies kontakty, uklady, tylko ze nie kazdemu z Ajaxu sie to podoba.
AJAX AMSTERDAM pisze:Wczoraj Ajax(80os) czekal,ze sprzetem na nich.Psy odprowadili zydow do domu i poszlo duzo mandatow(nawet do 600e)..Chociaz,wielu ludzi czuje,tez sympatie do Man.U.Dziwne to takie...
Nie wiadomo. Teraz tylko przez to ze ``nowa`` zgode badz uklad maja to nie musi to od razu znaczyc ze na kazdej udanej akcji Ajaxu w europie od razu KSC musiala byc z nimi.
-
Loco_Locass
Espanyol ma układ/zgodę z jakąś grupą z Lazio?
Tak, Brigadas Blanquiazules ma zgodę z Irriducibili.Loco_Locass pisze:Espanyol ma układ/zgodę z jakąś grupą z Lazio?
Jakie zgody ma Hajduk Split, bądź kontakty? Słyszałem tylko o dobrych relacjach z Magic Fans z ASSE.
Tak jak piszesz mają dobre układy z St.Etienne.Będąc w Splicie jakiś czas temu rozmawiałem w barze Torcidy ze Stipe Lekicem który miał na sobie bluzę Magic Fans.Oprócz tego pozytywne relacje z No Name Boys z Benfici-tak jak napisał kolega wyżej.Nie wiem jak jest z zabrzańskim Górnikiem obecnie bo wcześniej też jakieś prywatne(a może nie tylko)kontakty mieli...Ultra2012 pisze:Jakie zgody ma Hajduk Split, bądź kontakty? Słyszałem tylko o dobrych relacjach z Magic Fans z ASSE.
-
Łódzki Klub Sportowy
-
TenZeWschodu
Czy Zenit Sankt Petersburg ma jakies zgody?
Pytanie do Niebieskich czy organizujecie jakiś wyjazd do Bukaresztu na Finał LE z góry zaznaczam że nie wiedziałem w którym temacie zapytać więc mądre głowy jak nie mają nic ciekawego do napisania to niech nie męczą klawiatury
Mnie ciekawi jak będą zachowywać się polskie ekipy mające zgodę z ruskimi, niemcami czy czechami podczas euro. Będą w razie czego bronić swoich ziomków czy też będą neutralni?
Tym bardziej że wiadomo, że wiele ekip ostrzy sobie zęby na niektóre ekipy z zagranicy.
Tym bardziej że wiadomo, że wiele ekip ostrzy sobie zęby na niektóre ekipy z zagranicy.
-
HolyShield
W Europie, u Zenita, nie ma druhów. Na ile mi wiadomo. Oni chcą przyjaźnić się z Legionistami, lecz tam wszystko na poziomie prywatnych kontaktów.Ames pisze:Wiem, że mieli z Chernomorec Odessa, a jak jest teraz to nie wiem. Może jakiś Legionista jest w temacie?TenZeWschodu pisze:Czy Zenit Sankt Petersburg ma jakies zgody?
W Rosji Zenit prawie nie ma druhów. U ich nawet hasło - Jedne przeciw wszystkim. Druhami Zenita jest rozkaz z Uralu -Zenit Czelabińsk. Częściowo Petersburgów podtrzymują przedstawiciele innego Uralu klubu -Uralmash Ekaterinburg. Dobre stosunki Zenit ma z fanatykami Shinnik Jarosławl i Krylia Sovietov Samara.
Wrogami Zenitu w Rosji są wszystkie moskiewskie kluby - Spartak, Cska, Dynamo, Torpedo, Lokomotiv, a tak samo fankluby tych rozkazów bazują się do St Petersburgu. Również wrogami Zenitu są fanatycy - Orzeł, Khimki, Torpedo Vladimir, Amkar Perm, Tom Tomsk.
Zenit miał styczność i z europejskimi klubami. W domu oni bili się z Crvena Zvezda(nie zła bijatyka), z niemiecką Norymbergą, rozgoniły fanatyków chorwackiego Hajduka. W gościach biły się z niemieckim Eintracht Frankfurt(zwycięstwo), biły się w Francji z Marseille, w Belgii z Standard Liege, w Białorusi biły się z Dynamo Mińsk. Jeszcze z czasu mistrzostw URSS miały wrogość z fanatykami Zalgiris Wilno.
Chernomorez Odessa, mają dobre stosunki z wszystkimi moskiewskimi klubami i w ogóle z fanatykami z Rosji. Większą miarą odesyci przyjaźnili się z fanatykami Spartaka.
Rosyjscy fanatycy. Europejsky zgody:
1) Spartak przyjaźni się z Crvena Zvezda Belgrad, a także miał(ma dotychczas?) dobre stosunki z Lech Poznań.
2) Cska przyjaźni się z Widzew Łódź i Partyzanem Belgrad.
3) Dynamo. Część fanatyków Dynamo ma przyjaźń z belgradzkim OFK. Chociaż z nimi najpierw planowali przyjaźnić się fanatycy Zenita.
4) Lokomotiv. W zeszłym sezonie, parę razy na europucharowe wyjazdy Moskwy przyjeżdżali fanatycy słowackiej Ziliny.
5) Orzeł(2 liga, druhowie Spartaka). Miały znajomość z fanatykami belgradzkiego Vozdovaca. Rozwoju stosunków nie ma, chociaż obie strony pamiętają jeden o jednym)
-
Psycha Mi Siada
a jak wygląda sytuacja w Ameryce Południowej?
To ma jakis powod ze ruscy akurat tylko z polskimi i jugolskimi ekipamy sie kumpluja?
Probuja tworzyc jakies koalicje i dlatego szukaja w najlepszych scen kibicowskich czy powstaly przypadkowo/historycznie?
Nie pajam sympatia do ruskich, dla mnie to wszystko sztuczne i falszywe co oni robia
Probuja tworzyc jakies koalicje i dlatego szukaja w najlepszych scen kibicowskich czy powstaly przypadkowo/historycznie?
Nie pajam sympatia do ruskich, dla mnie to wszystko sztuczne i falszywe co oni robia
-
Leśny Kot
Z Serbami od zawsze ruscy mieli dobre kontakty nie tylko kibicowskie, lecz szczególnie na tle historycznym, a co do kontaktów z nami to chyba chcieli trochę podchwycić z naszego podwórka.
Łączy coś Spartak z Lewskim Sofia?
Zapewne tak,skoro zostali umieszczeni przez fanow CSKA Sofia na tej oprawie :

Ciekawe czy będą dziś atrakcje w Mediolanie z wiadomych względów
-
HolyShield
Zgody nie ma. Są osobiste kontakty kilku fanatyków Spartaka z przedstawicielami Levski. Być może zza tego że przedtem w ciągu dosyć długotrwałego czasu Levski nazywał się Spartak. No a zasadniczy wrogowie Spartaka z Cska Moskwa chciały zaprzyjaźnić się z Cska Sofia.Viclav pisze:Łączy coś Spartak z Lewskim Sofia?
Lyon - ŁKS

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... WquicFuvIc
Partizan w gościnie Milanu po meczu na Interze.
Partizan w gościnie Milanu po meczu na Interze.
-
TenZeWschodu
Zgody Sparty Praga?
Kiedyś FC Koszyce obecnie chyba brak.