szafagra pisze:... i jeszcze jak na linii Zagłębie Lubin - Cracovia ??
Nijak, nie pałamy do siebie sympatia
Hm... nienawiścią też nie.
Ogólnie z Zagłębiem mamy poprawne stosunki. Bez spin, wulgaryzmów i robienia sobie problemów. Dlatego bardziej pozytywnie niż negatywnie.
Co do Zawiszy, to ze strony Cracovii raczej pozytywne nastawienie. Zobaczymy co będzie na meczu już niebawem.
Błękitni,owszem istnieja ale nie ma co porównywac ich do Pogoni Fc Stargard.inna bajka wogóle owszem maja te 30-40 osób w młynie ale sytuacja w Stargardzie jest jasna i napewno to sie w najbliższym czasie nie zmieni.Jeszcze co do Błękitnych to trzymaja z konfiturami ze Szczecinka co chluby raczej nie przynosi.Tyle.
żurlandia pisze:Błękitni,owszem istnieja ale nie ma co porównywac ich do Pogoni Fc Stargard.inna bajka wogóle owszem maja te 30-40 osób w młynie ale sytuacja w Stargardzie jest jasna i napewno to sie w najbliższym czasie nie zmieni.Jeszcze co do Błękitnych to trzymaja z konfiturami ze Szczecinka co chluby raczej nie przynosi.Tyle.
ze niby trzymamy z Darzborem? buhaha. poprawiacie mi humor jak wypowiadacie sie na temat z kim trzymamy,jak jest na miescie itd nie znając tematu. zajmijcie sie swoim podwórkiem. tyle w tym temacie!!
Oczywiście osiedle przy stadionie Błękitnych to enklawa fanów ...Pogoni.
Do Błękitnych nalezy zachód po drugiej stronie Szczecińskiej nomen omen osiedle najbliżej położone ..Szczecina ;).
Ciężko napisać dokładnie jak przedstawia się sytuacja w Stargardzie, bo nie ma tam otwartej rywalizacji ekip. Na mieście jest Pogoń, fani Błękitnych u siebie na osiedlu, gdzie również czasami ciężko ich zastać. Wynurzą się co jakiś czas najebani, pośpiewają, kogoś czasem z lekka obiją i kitranie sie w blokach, po mieszkaniach. Z tym że to raczej fani sympatyzujący ...z Lechem, normalne osoby z Błękitnych nawet nie próbują żadnych akcji. Osoby dobrze rozkminione i znane ale ciężko spotykane na mieście. Działają na zasadzie jesteśmy ale nas nie ma. Najebią się poszumią wieczorem i pół roku się nie pokazują. Czyli niby są ale ich nie ma.
moze ktos opisac stosunki na lini GKM - Pogon Zdunska Wola ? pare lat temu byla dobra zgoda, jak to wyglada teraz?
i jak jest na lini GKM-CKM-BKS ? Miedzy GKM a BKS uklad caly czas , GKM-CKM zerwana zgoda a jak na to relacje miedzy CKM-BKS ? CKM jeszcze posiada jakas "sporotwa" ekipe ? moze byc PW !
Pozwólcie że dorzuce swoje trzy grosze. Gdyby kogoś dziwiło to skąd w mieście które zdawałoby się powinno być tylko za Pogonią opowiadziało sie parę lat temu jako fc Lecha (Błękitni).
Stargard jako miasto od zarania dziejów rywalizował ze Szczecinem i uwierzcie mi że jeszcze stosunkowo nie tak dawno różnica była niewielka (do tej pory Stargard uważany jest jako "Klejnot Pomorza").
Dumni fani ze Stargardu którzy nie tylko gardzą drugim członem- "Szczeciński" postanowili na tyle zamanifestować swoją odrębnośc i odizolowanie od Szczecina że opowiedzieli się na przekór... za Lechem. Niestety z deszczu pod rynne...
Jak na linii Lech Poznan - Spartak Moskva? Kontakty pozostały czy przerwane ostatecznie?
Lech - LKS to chuligański uklad?
Cracovia - Ajax to zgoda czy uklad?
Na linii Hutnik Kr - Dynamo Kyiv tylko prywatne kontakty czy coś większe? Toż pytanie po linii Widzew - Sparta Pr.?
czy to były osoby znaczące w Górniku?...bo jeśli nie to nie ma czym się chwalić,w parę osób to i kibice małego klubu mogą zastraszy jakiegoś kibica z "wielkiego" klubu
Powiem tak nie są to trzy przypadkowe osoby, ale jakieś mega ważne też nie były :)
W "odwecie" kibice Górnika nakręcili ok 10 osób z NRSL - filmik dostępny w necie
czy to były osoby znaczące w Górniku?...bo jeśli nie to nie ma czym się chwalić,w parę osób to i kibice małego klubu mogą zastraszy jakiegoś kibica z "wielkiego" klubu
jeden c*** czy znaczące osoby czy nie, ubrani typowo kibicowsko (2 pierwsi) więc nie powinno im przejść to przez usta, chodzby za cene wpierdolu, pizdy nie kibice
ubiór o niczym nie świadczy...jeśli byli zaangażowani kibicowsko to ok,dali ciała
trslwirek pisze:Powiem tak nie są to trzy przypadkowe osoby, ale jakieś mega ważne też nie były :)
W "odwecie" kibice Górnika nakręcili ok 10 osób z NRSL - filmik dostępny w necie
trslwirek pisze:Powiem tak nie są to trzy przypadkowe osoby, ale jakieś mega ważne też nie były :)
pokaż ten filmik, bo z tego co pamiętam znalazło się na nim paru małolatów po 15 lat.
Dokładnie, z Ruchu same małolaty.
Jeżeli chodzi o kibiców KSG, to nie byli z pierwszej łapanki. Krążyły pogłoski, że w kwestii jednego z nich padło zapytanie czy by mu nie "wybaczyć". Niestety dla niego ekipa Górnika okazała się charakterna w tej kwestii i nie przygarneli syna marnotrawnego.
HolyShield pisze:Jak na linii Lech Poznan - Spartak Moskva? Kontakty pozostały czy przerwane ostatecznie?
Na linii Hutnik Kr - Dynamo Kyiv tylko prywatne kontakty czy coś większe? Toż pytanie po linii Widzew - Sparta Pr.?
HolyShield pisze:Jak na linii Lech Poznan - Spartak Moskva? Kontakty pozostały czy przerwane ostatecznie?
uwaga na psiko
Kolega z jakiegoś specsztabu na euro?
Tak swoją drogą to też mnie ciekawią niektóre z tych relacji, może w lipcu ktoś wróci do tematu.
kraja pisze:Z tego co wiem to jeszcze parę lat temu nie było chyba podziałów w Stargardzie i wszyscy gdy tylko mogli to jeździli na Pogoń i kibicowali Błękitnym. Jednak Błękitni jakiś czas temu się bardziej "wyodrębnili" i kibicują tylko lokalnemu klubowi. Jak coś źle napisałem to niech mnie ktoś poprawi.
to Ciebie poprawię. Błękitni od lat 90 tych byli pro Lech, choć tak jak było pisane zawsze każdy ich z Pogoni olewał bo zaznaczali swoją obecność na murach lub ewentualnie flagą która notabene się na Lechu pojawiła może 3 razy (bez żadnego wyjazdu). Coś szumieli - dostali 3 wjazdy i skoczy sie kibicka na jasnoniebieskich. Teraz pojawiła się wzwyzka Błękitnych, ale myślę, że 2-3 wjazdy szczecińskie i znów wrócą do poziomu zero. No chyba że będą czerpać od swoich przyjaciół z Barlinka, którzy mimo sympatii do biało niebieskich z Poznania, doskonale jednak wolą ten drugi kolor i strzelanie im z ucha. Czas pokaże
Sorry Pogoń jest cienka obecne ale porównanie jej do Błękitnych lub tez stawianie jej za nimi jest chyba troszkę wybujałą fantazją.
Panowie ciekawi mnie jedna sytuacja a mianowicie Limanovia wiem że ogólnie to jest garstka cyganów i jakiś odłamów ale ... jak w zeszłym sezonie LImanovia u siebie grała z Unią Tarnów to gospodarze cisnęli Unii teksty typu że Cracovia rządzi w Krakowie itp, ogólnie "jechali " z Unią i wspierali Cracovię. Jak Limanovia grała z Lechią w PP to nagle poczuli miłość do Wisły , pozdrawiali Wisłę itp jebali Cracovię etc , a że nie jestem w temacie wiec ciekawi mnie jak to sie odbyło na ostatnim meczu Limanovi z Unią w Limanowej gdzie Unię Wisła wspierała.
mokry_john pisze:Panowie ciekawi mnie jedna sytuacja a mianowicie Limanovia wiem że ogólnie to jest garstka cyganów i jakiś odłamów ale ... jak w zeszłym sezonie LImanovia u siebie grała z Unią Tarnów to gospodarze cisnęli Unii teksty typu że Cracovia rządzi w Krakowie itp, ogólnie "jechali " z Unią i wspierali Cracovię. Jak Limanovia grała z Lechią w PP to nagle poczuli miłość do Wisły , pozdrawiali Wisłę itp jebali Cracovię etc , a że nie jestem w temacie wiec ciekawi mnie jak to sie odbyło na ostatnim meczu Limanovi z Unią w Limanowej gdzie Unię Wisła wspierała.
pełen folklor w limanowie tam wszystko jest możliwe , zależy jak zawieje
co do wcześniejszych "akcji " kibiców Limanovii to nic nie wiem ale jeżeli chodzi o ostatni mecz Unii w Limanowej to kibice Limanovii krzyczeli "gości pozdrawiamy" a na końcu krzyczeli "Unia Tarnów" . Pozdrawiam
to jak się Limanovia odnosi do sezonu wcześniej gdzie cisnęła Unii ? a jak się odnosi do tego że na ostatnim meczu z Unią na prośbę psów przenieśli swój młyn żeby goście im krzywdy nie zrobili ?
Pany, szukam opisu Tarnowa. Jakiś czas temu (nie dalej jak rok wstecz, ale to raczej parę miechów temu było) jakiś chłop wrzucił bardzo solidnie opisane miasto z każdym osiedlem po kolei (wyszczególnił Unię, Tarnovię i Cracovię), ale za cholerę nie mogę tego znaleźć. Gdyby ktoś miał to gdzieś zapisane albo miał link do posta, to proszę o wiadomość prywatną, dzięki.
szafagra pisze:Czy kibice żużlowej Polonii Bydgoszcz udzielają/lub udzielali się na meczach ich piłkarskiej sekcji ??
Udzielali się od święta.Najczęściej jak Zawisza miał swój wyjazd.
Trochę podrożę temat. Szukałem jakichś zdjęć kibiców z meczy Polonii Bydgoszcz (mowa o sekcji piłkarskiej) lecz nic nie znalazłem. Istnieją jakieś galerie z kibicami Polonii. na meczach piły kopanej..??
Ekonom pisze:Pany, szukam opisu Tarnowa. Jakiś czas temu (nie dalej jak rok wstecz, ale to raczej parę miechów temu było) jakiś chłop wrzucił bardzo solidnie opisane miasto z każdym osiedlem po kolei (wyszczególnił Unię, Tarnovię i Cracovię), ale za cholerę nie mogę tego znaleźć. Gdyby ktoś miał to gdzieś zapisane albo miał link do posta, to proszę o wiadomość prywatną, dzięki.
podbijam, jeśli ktoś ma taką możliwość to również bardzo bym prosił !