Najbardziej niebezpieczna dzielnica
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
-
-
Bywam tam codziennie, nie mieszkam i nigdy nawet nie zostalem slownie zaczepiony czy tym bardziej zaczepiony. Okolica nawet bym powiedzial bezpeczna przy Geancie mieszkaja Rumuny czy Cyganie blizej Politechniki dresiarze w strone piotrkowskiej juz moznaby powiedziec piknik, politechnika lodzka szpita pirogowaMatpaw pisze:eee... moze kiedys bo teraz to juz tam napewno tak niebezpiecznie nie jest juz bardzej nieciekawie jest na wroblewskiego radwanskiejmkkb1908 pisze:
Dodałbym jeszcze okolice górniaka szczególie ulica grabowa i słowiańska no i przybyszewskiego do wieżowców.
-
- ban
-
Szwagier na Witosa mial magazyn na okna w jeden dzien mu wszystko wyjebali , pozatym znam kilka osob ktore cwiczyly tam bieg na 100 i to bez wzgledu czy byli z RR , PB czy Szombierek.beuthen_fan pisze:ogryzek1 pisze:slyszal moze ktos o takiej dzielnicy w Bytomiu - "Miechowice czy Miechowicze" jakos tak... prosil bym aby ktos napisal cos na ten temat...
Miechowice - Nie mieszkam tam ale kilkakrotnie bywałem. Dzielnica jak dzielnica. Dzieli się na Stare i Nowe (Stare to kamienice - kompletna ruina, a Nowe to blokowisko). Bardzo mocny bastion Polonii.
RuchRadzionków pisze:
Bytom-Szombierki , ulica Witosa.
Czemu Witosa takie niebezpieczne? Zdaje mi się, że dużo gorzej na Grossfeldzie i Kleinfeldzie. Zależy też oczywiście dla kogo.
Kleinfeldu nie uwazam za niebezpieczna dzielnice [osiedle].
A co do Miechowic to tak jak napisales no i troche kibicow KSG tam mieszka!
-
no to mistrzu zapraszam na Kleinfeld - szczegolnie w okolice ulicy Przemyslowej i Szopena a szczegolnie w innym szaliku niz Polonii Bytom - wychowalem sie tam na ulicy Zwirki i Wigury kolo knajpy " U Lysego" - nie wiem czy nawet w poludnie bylbys takim kozakiem jak tutaj na necie :)RuchRadzionków pisze:Szwagier na Witosa mial magazyn na okna w jeden dzien mu wszystko wyjebali , pozatym znam kilka osob ktore cwiczyly tam bieg na 100 i to bez wzgledu czy byli z RR , PB czy Szombierek.beuthen_fan pisze:ogryzek1 pisze:slyszal moze ktos o takiej dzielnicy w Bytomiu - "Miechowice czy Miechowicze" jakos tak... prosil bym aby ktos napisal cos na ten temat...
Miechowice - Nie mieszkam tam ale kilkakrotnie bywałem. Dzielnica jak dzielnica. Dzieli się na Stare i Nowe (Stare to kamienice - kompletna ruina, a Nowe to blokowisko). Bardzo mocny bastion Polonii.
RuchRadzionków pisze:
Bytom-Szombierki , ulica Witosa.
Czemu Witosa takie niebezpieczne? [link]? Zdaje mi się, że dużo gorzej na Grossfeldzie i Kleinfeldzie. Zależy też oczywiście dla kogo.
Kleinfeldu nie uwazam za niebezpieczna dzielnice [osiedle].
A co do Miechowic to tak jak napisales no i troche kibicow KSG tam mieszka!
POLONIA moja Religia, moja Polityka, moja Walka....moje SACRUM!!!
-
kibic z_Muranowa napisał:
nie wiem,czy masz rozkminioną całą Wawę(szczerze w to wątpię)ale wbij się na drugą strone Wisły,uwierz mi,tam też jest "wesoło" i nie patrz na odnowioną Pragę czy na nowe budynki na Grochowie,tam się nic nie zmieniło...pzdrJeśli chodzi o Warszawe to zdecydowanie: Służewiec, Koło, Wrzeciono. Stary Mokotów
WARSZAWIACY z krwi i kości,cała Polska nam zazdrości.
-
Do stanu sprzed kilku lat - faktycznie Nowa Huta nigdy nie wróci (jak i inne dzielnice w Polsce, faktem jest ogólna poprawa bezpieczeństwa). A co się dzieje? Ano zaostrzyło się kilka konfliktów między kilkoma osiedlami, na linii Cracovia - Wisła. Wczoraj np. odbyła się dosyć krwawe polowanie na jednym z osiedli, był to odwet za inne krwawe polowanie. Niebawem kolejnewth pisze:A co w tej hucie sie takiego dzieje?oj chłopaki ale przesadzacie,jest raz tak że cos sie dzieje raz jest spokój,niema co, mimo tego dzielnica ta jest i ma miano niebezpiecznej ale czy teraz cos sie dzieje???jak wszędzie mysle że to kwestia otoczenia i społeczenstwa jakie gdzie przesiaduje ale napewno niema tak jak 2,3,4 lata temu i wątpie by te czasy powrociły ale to może lepiej ze względu na to jak nh jest obierana na przyszłośc a maja sie ku temu rózne cele

-
- ban
Przestan pierdolic o krwawych walkach na Nowej Hucie, bo po pierwsze nie wiem czy chcesz sie dowartościowac i robic z Huty taką złą sławą owianą dzielnicę czy może celowo czekasz na rozkręcenie awantury na forum między Wisłą a z Cracovią, a może chcesz dowiedzieć się gdzie kiedy i co jak jakis milicjant.
Nowa Huta jest niebezpieczną dzielnicą, ale dość sp[ecyficzną. Przykładowo na os. Wysokim koło szkoły siedzi Wisła i to calkiem zgrabną ekipą, a 5 ulic dalej na osiedlu w podobnych proporcjach siedzi Cracovia.....a koło Wandy czyli niedaleko Hutnik i nikt sie nie bije
Kraków to specyficzne miasto
Nowa Huta jest niebezpieczną dzielnicą, ale dość sp[ecyficzną. Przykładowo na os. Wysokim koło szkoły siedzi Wisła i to calkiem zgrabną ekipą, a 5 ulic dalej na osiedlu w podobnych proporcjach siedzi Cracovia.....a koło Wandy czyli niedaleko Hutnik i nikt sie nie bije

Kraków to specyficzne miasto

-
3-4 lata temu policja bala sie wjezdzac w niektore rejony NH, teraz z tego co jeszcze niedawno wiedzialem - jest specjalny oddział, ktory interweniuje w "trudnych" rejonach.Yaguarundi pisze:Do stanu sprzed kilku lat - faktycznie Nowa Huta nigdy nie wróci (jak i inne dzielnice w Polsce, faktem jest ogólna poprawa bezpieczeństwa). A co się dzieje? Ano zaostrzyło się kilka konfliktów między kilkoma osiedlami, na linii Cracovia - Wisła. Wczoraj np. odbyła się dosyć krwawe polowanie na jednym z osiedli, był to odwet za inne krwawe polowanie. Niebawem kolejnewth pisze:A co w tej hucie sie takiego dzieje?oj chłopaki ale przesadzacie,jest raz tak że cos sie dzieje raz jest spokój,niema co, mimo tego dzielnica ta jest i ma miano niebezpiecznej ale czy teraz cos sie dzieje???jak wszędzie mysle że to kwestia otoczenia i społeczenstwa jakie gdzie przesiaduje ale napewno niema tak jak 2,3,4 lata temu i wątpie by te czasy powrociły ale to może lepiej ze względu na to jak nh jest obierana na przyszłośc a maja sie ku temu rózne cele
cracovia 1906 krakow pisze:Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
-
-
- ban
amfre
Mieszkasz na Hucie, że tak mówisz ?
Ja tu mieszkam 25 lat i odkąd pamietam na Hucie psy węszyły....Nie pieprz, bo nawet 3 lata temu kręcił się tajniak w postaci starej babki z torbą z zakupami, a za 10 minut na palących chłopaków posypal się grad kilkunastu gości nieraz i z ko AT i wszytskich powijali.
A teraz i Hutę patroluje Straż Miejska - która się nieraz czepia więcej jak mendy, tylko są bardziej zlewani.
Huta jak Huta - wieczorem strach wyjść na osiedle, bo często słychac pytanie: k****...za kim jestes itp.
Ale tak samo jest w innych miastach - a co mnie bardzo wkurwia coraz czesciej róze krakowskie osiedla łączą róze przekrety i wspólne interesy
Nowa Huta - Nowa Huta - tu dostaniesz w morde z buta

Ja tu mieszkam 25 lat i odkąd pamietam na Hucie psy węszyły....Nie pieprz, bo nawet 3 lata temu kręcił się tajniak w postaci starej babki z torbą z zakupami, a za 10 minut na palących chłopaków posypal się grad kilkunastu gości nieraz i z ko AT i wszytskich powijali.
A teraz i Hutę patroluje Straż Miejska - która się nieraz czepia więcej jak mendy, tylko są bardziej zlewani.
Huta jak Huta - wieczorem strach wyjść na osiedle, bo często słychac pytanie: k****...za kim jestes itp.
Ale tak samo jest w innych miastach - a co mnie bardzo wkurwia coraz czesciej róze krakowskie osiedla łączą róze przekrety i wspólne interesy

Nowa Huta - Nowa Huta - tu dostaniesz w morde z buta

-
Nie mieszkam.InnyWymiarMeczu pisze:amfre![]()
Ale tak samo jest w innych miastach - a co mnie bardzo wkurwia coraz czesciej róze krakowskie osiedla łączą róze przekrety i wspólne interesy![]()
Nowa Huta - Nowa Huta - tu dostaniesz w morde z buta![]()
Po prostu podkreślam fakt, że po kilku glosniejszych akcjach policja wziela sie w garsc i zaczeli dzialac wiecej i lepiej zorganizowani na hucie stąd tez moze wynikac fakt, ze juz nie jest tak "glosno" o hucie.
cracovia 1906 krakow pisze:Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
-
co do Huty, Huta jak Huta, przejebana dzielnica i tyle
niektóre rzeczy lekko na "wyrost" co nie zmienia faktu że po godz: 20;00 strach wyjść na osiedle, bądz w dzień na niektóre rejony, gdzie nawet psy boją węszyć
tu nigdy nie będzie "normalnie", nigdy, psy sobie z tym nigdy nie poradzą, z Huty wywodzi się ogromna masa "zbuntowanej" młodzieży gotowej na "wszystko" gdzie nie spojrzysz, tam grupy dresów czekających tylko na dobrą okazję, a przyjezdni nie znający poszczególnych osiedli po pyt. za kim jesteś mogą mieć naprawde gorąco : - )
specyfiką są napewno Nowohuckie laski, które potrafią oskubać niejednego kolesia
miałem okazji ( z racji na mój sposób "życia"
) być na Śląskich , Warszawskich czy Łódzkich osiedlach itd - inny klimat do tej z Huty, bardziej taki "na luzie" i bez większej "przycinki" ze strony miejscowych
może i ostatnio zrobiło się bardziej "spokojniej" ale obiektywnie patrząc Huta bezapelacyjnie jest najbardziej przejebaną dzielną w Polsce
(cieszyć się z tego czy płakać? c*** wie . )
niektóre rzeczy lekko na "wyrost" co nie zmienia faktu że po godz: 20;00 strach wyjść na osiedle, bądz w dzień na niektóre rejony, gdzie nawet psy boją węszyć
tu nigdy nie będzie "normalnie", nigdy, psy sobie z tym nigdy nie poradzą, z Huty wywodzi się ogromna masa "zbuntowanej" młodzieży gotowej na "wszystko" gdzie nie spojrzysz, tam grupy dresów czekających tylko na dobrą okazję, a przyjezdni nie znający poszczególnych osiedli po pyt. za kim jesteś mogą mieć naprawde gorąco : - )
specyfiką są napewno Nowohuckie laski, które potrafią oskubać niejednego kolesia
miałem okazji ( z racji na mój sposób "życia"

może i ostatnio zrobiło się bardziej "spokojniej" ale obiektywnie patrząc Huta bezapelacyjnie jest najbardziej przejebaną dzielną w Polsce
(cieszyć się z tego czy płakać? c*** wie . )
-
-
- ostatnie ostrzeżenie
zapomniałeś dodać o liczbie zaliczonych postrzeleń hehe40i4 pisze:hehe dokladnie tak jestzych pisze:Teraz każdy hiphopowiec mieszka na niebezpiecznej dzielnicy, bo tak mu wypada.kazdy mowi ze pochodzi z bagna, slumsów i c*** wi czego jeszcze, a tak naprawde jedynym zagrozeniem na jego dzielnicy jest np. mozliwosc wpadniecia pod samochod (bo ruchliwa ulica) ewentualnie skrecenie sobie kostki (bo schody na klatówie strome).

-
Zaspa niebezpiecznaJackdaniels pisze:
Do Gdyni dodałbym: Oksywie i Pogórze
Do Gdańska: Nowy Port, Zaspe i Orunie (we wrzeszczu okolice akademików do studzieńki i Wyspiańskiego- Lechia wie o co biega)
W Sopocie w lecie najbardziej wkurwiają mnie lansujący się turyści

w Gdansku jeszcze Dolne miasto (Łąkowa) i Biskupia Górka
-
-
ale sie usmiałemamfre pisze:3-4 lata temu policja bala sie wjezdzac w niektore rejony NH, teraz z tego co jeszcze niedawno wiedzialem - jest specjalny oddział, ktory interweniuje w "trudnych" rejonach.Yaguarundi pisze:Do stanu sprzed kilku lat - faktycznie Nowa Huta nigdy nie wróci (jak i inne dzielnice w Polsce, faktem jest ogólna poprawa bezpieczeństwa). A co się dzieje? Ano zaostrzyło się kilka konfliktów między kilkoma osiedlami, na linii Cracovia - Wisła. Wczoraj np. odbyła się dosyć krwawe polowanie na jednym z osiedli, był to odwet za inne krwawe polowanie. Niebawem kolejnewth pisze:A co w tej hucie sie takiego dzieje?oj chłopaki ale przesadzacie,jest raz tak że cos sie dzieje raz jest spokój,niema co, mimo tego dzielnica ta jest i ma miano niebezpiecznej ale czy teraz cos sie dzieje???jak wszędzie mysle że to kwestia otoczenia i społeczenstwa jakie gdzie przesiaduje ale napewno niema tak jak 2,3,4 lata temu i wątpie by te czasy powrociły ale to może lepiej ze względu na to jak nh jest obierana na przyszłośc a maja sie ku temu rózne cele

fajnych bajek sie nasłuchałeś

-
-
-
Tak rzeczywiście to Bułek Bez lata (ten od vendetty Ruchu). Zrobiłem ten filmik w jeden dzień a te zdjęcia nawet w 10% nie oddają atmosfery Lipin ,Bobrka czy Nikiszowca tam czas sie zatrzymał przed wojną. Ach i zebyście nie myśleli ze tak wygląda cały śląśk bo to tylko drobny ułamek!! Równie dobrze mógłbym zrobić zdjęcia z najbogatszych miejsc śląska i był totalny kontrast
-
-
-
-
NO I TO JEST WŁASNIE TAKIE GADANIE
JA PRZECHODZIŁEM NA KILKU REJONACH WYMIENIONYCH TUTAJ JAKO B. NIEBEZPIECZNE ROZSIANYCH PO CAŁEJ POLSCE I TEŻ MI SIĘ NIC NIE STAŁO BO..... PRZEJŚĆ SIĘ MOŻNA WSZĘDZIE.
JAK MOŻNA OKREŚLIĆ DANĄ DZIELNICE NP. PRZYJEŻDZAJĄC DO NIEJ NA 2H ?? NIE DA SIĘ.
TRZEBA NA DANYM TERENIE NP. ZAMIESZKAĆ, WYJŚĆ POD WIECZÓR NA REJON, TAM GDZIE JEST NAJGORZEJ I SPRAWDZIĆ NA WŁASNEJ SKÓRZE.. BO PRZEJŚĆ DO JA TAKŻE MOGĘ PRZEZ NOWOJORSKIE "GETTO" W DZIEŃ, OBOK MURZYNÓW I KILKU OTWARTYCH SKLEPÓW - PROSTE JAK DUPCENIE
POZDRO
JA PRZECHODZIŁEM NA KILKU REJONACH WYMIENIONYCH TUTAJ JAKO B. NIEBEZPIECZNE ROZSIANYCH PO CAŁEJ POLSCE I TEŻ MI SIĘ NIC NIE STAŁO BO..... PRZEJŚĆ SIĘ MOŻNA WSZĘDZIE.
JAK MOŻNA OKREŚLIĆ DANĄ DZIELNICE NP. PRZYJEŻDZAJĄC DO NIEJ NA 2H ?? NIE DA SIĘ.
TRZEBA NA DANYM TERENIE NP. ZAMIESZKAĆ, WYJŚĆ POD WIECZÓR NA REJON, TAM GDZIE JEST NAJGORZEJ I SPRAWDZIĆ NA WŁASNEJ SKÓRZE.. BO PRZEJŚĆ DO JA TAKŻE MOGĘ PRZEZ NOWOJORSKIE "GETTO" W DZIEŃ, OBOK MURZYNÓW I KILKU OTWARTYCH SKLEPÓW - PROSTE JAK DUPCENIE
POZDRO
Old School
70-95
70-95
-
-
-