Skad masz te wypociny..?..przeszukalem wszystkie serwisy i nic nie ma..sam to napisales..?abusajev pisze:gw k"[nowe]Przepiłowane kraty na stadionie Wisły!"
Jak dowiedzieliśmy się przed chwilą, do aktu wandalizmu doszło na terenie stadionu Wisły Kraków. W okolicach sektora dla kibiców przyjezdnych zostały przepiłowane kraty oddzielające trybunę od murawy. Nadłamana została także "pleksi" oddzielająca sąsiednie sektory także na tej samej trybunie. Natomiast w toalecie na sektorze gości ochrona, a następnie przybyła na miejsce policja zabezpieczyła 2 kartony, w których znajdowało się 12 maczet, 6 siekier i środki pirotechniczne.
Wszystko to na niecałą dobę przed "gorącymi" (i nie chodzi tu o pogodę) derbami Krakowa, pomiędzy Wisłą, a Cracovią. Po dzisiejszym "odkryciu" bezpieczeństwo na jutrzejszym meczu stoi pod dużym znakiem zapytania. W tej chwili w budynku klubowym trwa narada, w której uczestniczą : Kazimierz Antkowiak (Dyrektor ds. bezpieczeństwa), przedstawiciele policji,straży pożarnej. O ustaleniach będziemy informować .
KOMENTARZE 27-30 kwietnia
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: KOMENTARZE 27-30 kwietnia
-
Łódzki Klub Sportowy
Nie ma tego nigdzie.
no na bank ksc weszlo sobie na stadion Wisly , przepilowalo bramy i nadlamala pleksje + zostawili sobie pamiatke w kiblu w postaci 2 kartonow z maczetami ...widze derby sie niektorym za mocno udzielaja..a moze to te slonce ?...
-
pitbullcity
Co piszę tym chłopakom z GKSu Katowice na tych białych koszulkach?
-
rts1910adw

Strumyk Malawa - Stal Sanok (29.04.2012r.)
(mecz w Krasnem)
Gości: 91 (90 Stal + 1 JKS)
-
alkopato_1
Ile Jagi na Legii?
800alkopato_1 pisze:Ile Jagi na Legii?
-
Fanatycy_Widzewa
Na meczu RTS - BKS gościnnie 9 Arkowców_neutralny_ pisze:a co Arka miała by robic w Łodzi ?swital11 pisze:Arki w Łodzi około 350 osob konkretnej ekipy wroca sami sie okresla
Coś często ostatnio Widzew jest gościnnie u Arki i odwrotnie ;)
Jaka liczba wczoraj Polonii Bytom w Stróżach ? widziane dwa samochody przejeżdżające przez Porąbkę Uszewską.
Nas około 150 z czego w klatce około 120-130 osób plus kilkanaście na sektorach gospodarzy.
Niech ktoś ogarnięty bliżej przedstawi ekipy z działu galeria: Pionier Pisarzowice i LKS Mazańcowice. Widać ładnie działają jak na klasę A.
-
infotelefoniczne
Wjazd policji na sektory
http://www.rmf24.pl/wideo/video,vId,668 ... ,1,vTime,1
-
siemaedziu
ładny bucik w 34 sek.infotelefoniczne pisze:Wjazd policji na sektory
-
etnerf
Święta Wojna w długi majowy weekend, tej okazji nie mogłem przepuścić.
Wg zapowiedzi Wiślaków( m.in strona SKWK) miało to być wydarzenie jakiego na tym stadionie jeszcze nigdy nie miało miejsca.Jak typowy turysta tego dnia zakotwiczyłem na piwie w ogródku na Rynku.Cracovia zaczęła się schodzić po 14.Z marketingowego punktu widzenia uważam to za dobry ruch z ich strony.Trochę pośpiewali i poszli na stadion.Po dwóch godzinach też poszedłem.Ciężko w ogóle cokolwiek napisać o atmosferze na trybunach,Wisła chyba próbowała tego dnia pobić jakiś rekord Cracovii w ilości bluzgania na rywala,robiło się od tego sennie i niedobrze.Czasami odnosiło się wrażenie,że Wisła nie gra z Cracovią,a z Człowiekiem,którego obrażenie sprawiało wielką radość zarówno wśród dzieci jak i osób starszych.Największą litość jednak wzbudzali w takich momentach typowe spocone chamy ze wsi z kiełbasami w rękach.
O Cracovii można napisać,że była i próbowała coś wykręcić.Nic więcej.
Kolejna sprawa to 10 tysięcy wolnych miejsc na stadionie co przy takiej reklamie i pompowaniu balonika daje dużo do myślenia.
Po meczu udałem się najpierw na Rynek,a później na Kazimierz,na który przyszła koło godziny 23ciej około 50 osobowa ekipa Cracovii.Wisły godzinę po meczu nie zauważyłem nigdzie.
Jak dla te derby to jedna wielka porażka.
Wg zapowiedzi Wiślaków( m.in strona SKWK) miało to być wydarzenie jakiego na tym stadionie jeszcze nigdy nie miało miejsca.Jak typowy turysta tego dnia zakotwiczyłem na piwie w ogródku na Rynku.Cracovia zaczęła się schodzić po 14.Z marketingowego punktu widzenia uważam to za dobry ruch z ich strony.Trochę pośpiewali i poszli na stadion.Po dwóch godzinach też poszedłem.Ciężko w ogóle cokolwiek napisać o atmosferze na trybunach,Wisła chyba próbowała tego dnia pobić jakiś rekord Cracovii w ilości bluzgania na rywala,robiło się od tego sennie i niedobrze.Czasami odnosiło się wrażenie,że Wisła nie gra z Cracovią,a z Człowiekiem,którego obrażenie sprawiało wielką radość zarówno wśród dzieci jak i osób starszych.Największą litość jednak wzbudzali w takich momentach typowe spocone chamy ze wsi z kiełbasami w rękach.
Kolejna sprawa to 10 tysięcy wolnych miejsc na stadionie co przy takiej reklamie i pompowaniu balonika daje dużo do myślenia.
Po meczu udałem się najpierw na Rynek,a później na Kazimierz,na który przyszła koło godziny 23ciej około 50 osobowa ekipa Cracovii.Wisły godzinę po meczu nie zauważyłem nigdzie.
Jeszcze taka ciekawostka:)
Jak Policja pomagała Wiśle ściągnąć flagę.. http://h11.abload.de/img/gtsmodhjfn.jpg
a tutaj filmik do tego od 2;30 http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualn ... erbach-Cdn.
Jak Policja pomagała Wiśle ściągnąć flagę.. http://h11.abload.de/img/gtsmodhjfn.jpg
a tutaj filmik do tego od 2;30 http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualn ... erbach-Cdn.
-
infotelefoniczne
Masz coś nie tak pod kopułą, że piszesz o sobie w 3ciej osobie?etnerf pisze:Święta Wojna w długi majowy weekend, tej okazji nie mogłem przepuścić.
To jest właśnie słynna propaganda cieniasów z ul. Kałuży :)
-
no to nieźle
Troche przesadziłeś z tą ciekawostką...Przecież od tylu lat idą ramię w ramię,więc muszą sobie jakoś pomagać ;)
Rozdupca mnie takie myślenie. Wisła wystawia 10 tysięczny młyn na derbach, bo kibicują jej ludzie z malych wiosek, a cracovia tylko 2 tysieczny (?) bo rzadzi w prawie milionowym miescie...no to nieźle pisze: do obecności kibiców po meczu to nie 24 tys,tylko 23(w tym 1 tys ) Cracovii...Po drugie większość wiślaków pewnie spieszyła się na pociągi,autobusy,busy itp,zeby dojechać jak najszybciej do swoich miejscowości...
Gdzie tu logika?
-
etnerf
Godzinę po meczu byłem w takich miejscach na Rynku:
Banialuka-knajpa przy Placu Szczepańskich,Wódka i Wino-knajpa przy ul Św Tomasza i Ambasadzie Śledzia knajpa przy Małym Rynku.To są te knajpy z tanimi trunkami i przekąskami.Tam się lokowałem bo tylko tam oprócz ogródków na Rynku i Małym Rynku siedzieli ludzie.O 22 trzeba się było zawijać na Kazimierz,bo życie na Rynku zaczęło zamierać.Składanie ogródków i puchy na ulicach!I na tym Kazimierzu trafiłem na Cracovię,która przyszła na grilla ustawionego na Placu Nowym.
Banialuka-knajpa przy Placu Szczepańskich,Wódka i Wino-knajpa przy ul Św Tomasza i Ambasadzie Śledzia knajpa przy Małym Rynku.To są te knajpy z tanimi trunkami i przekąskami.Tam się lokowałem bo tylko tam oprócz ogródków na Rynku i Małym Rynku siedzieli ludzie.O 22 trzeba się było zawijać na Kazimierz,bo życie na Rynku zaczęło zamierać.Składanie ogródków i puchy na ulicach!I na tym Kazimierzu trafiłem na Cracovię,która przyszła na grilla ustawionego na Placu Nowym.
-
no to nieźle
Po prostu powinien temat o derbach zostać otwarty i nie zaśmiecalibyśmy niepotrzebnie tego...
-
no to nieźle
Ja piszę tylko prawdę...niestety to druga strona błoń sieje ferment...Zresztą co Ty możesz wiedzieć?
Są jakieś foty z meczu Dolcan-Pogoń?Może być na pw.
ŁKS obecny w Chorzowie?
ile Czarnych Jasło z Cracovia na derbach ?
-
Stadionowy
Kto jak kto ale Wisła powinna się trochę wykazać przy wymyślaniu opraw....
Oprawa Korony Kielce
http://www.youtube.com/watch?v=CetlNQQ1O9s
Ten sam motyw był jeszcze na starych vlepkach Legii.
Oprawa Korony Kielce
nie przesadzaj
teraz moze kazdy przed zrobieniem oprawy bedzie przegladam vlepki wszytkich klubow
teraz moze kazdy przed zrobieniem oprawy bedzie przegladam vlepki wszytkich klubow
-
siemaedziu
no tak stadionowy, tym sposobem to zgapiliście hasło do oprawy ,nie jesteśmy aniołami,
kocioł czarownic jak widać już zastrzeżony i jest to ksero
kocioł czarownic jak widać już zastrzeżony i jest to ksero
-
Stadionowy
No ale chyba Korona to nie ekipa z ligi okręgowej (bez urazy) żeby tej oprawy na oczy nie widzieli?
Uważam tylko że Wisła powinna wymyślać coś swojego a nie kopiować inne oprawy.
To może niech Lech (taki przykład-bez spinki) zrobi oprawę "Witamy w Piekle" ?
To tylko moje zdanie
Uważam tylko że Wisła powinna wymyślać coś swojego a nie kopiować inne oprawy.
To może niech Lech (taki przykład-bez spinki) zrobi oprawę "Witamy w Piekle" ?
To tylko moje zdanie
przypuszczam ze ten motyw jeszcze byl uzywany gdzies przed Korona.
czepianie sie na sile
czepianie sie na sile
-
Stadionowy
Jakby nie było oprawa bardzo ładnie wykonana
Stadionowy pisze:Kto jak kto ale Wisła powinna się trochę wykazać przy wymyślaniu opraw....
Oprawa Korony Kielce
No, podobieństwo aż bije w oczy.
Po oprawie Wisły "Wyjazd rzecz święta" hasło to zaczęło być używane przez ekipy od A-klasy aż po Ekstraklasę.
Ej, wymyślcie coś swojego.
-
indianadzon
Ponoc na derbach Krakowa dominuje nowa flaga osiedlowa Cracovii Azory
-
jakwrócątosieopiszą
Kto i w jakich liczbach wspieral Cracovie na derbach oprocz Tarnovii ? Sandecja, GKS Tychy w jakich liczbach ?
indianadzon pisze:Ponoc na derbach Krakowa dominuje nowa flaga osiedlowa Cracovii Azory

-
etnerf
coś z weszło.com
Jak wiecie, dalecy jesteśmy od krytykowania wulgaryzmów, czy wrzutów na przeciwnika, śmieszy nas lament Wyborczej na temat hasła „Kraków jest nasz”, ale to, co od kilku lat dzieje się w tym mieście, pozostaje dla nas niewytłumaczalnym absurdem. Okrzyki, czy specjalne przed-derbowe wlepki Wisły, z drugiej strony transparent na moście zaprezentowany przez Cracovię odebrały nam resztki chęci, by interesować się „Świętą Wojną”. Co z tego, że Pasy świetnie zaprezentowały się na Rynku, co z tego, że jednolicie czerwony młyn Wisły robił kolosalne wrażenie, skoro wszystko psuje brak szacunku dla ludzkiego życia…
jak widać nie tylko mi się nie podobało...
Jak wiecie, dalecy jesteśmy od krytykowania wulgaryzmów, czy wrzutów na przeciwnika, śmieszy nas lament Wyborczej na temat hasła „Kraków jest nasz”, ale to, co od kilku lat dzieje się w tym mieście, pozostaje dla nas niewytłumaczalnym absurdem. Okrzyki, czy specjalne przed-derbowe wlepki Wisły, z drugiej strony transparent na moście zaprezentowany przez Cracovię odebrały nam resztki chęci, by interesować się „Świętą Wojną”. Co z tego, że Pasy świetnie zaprezentowały się na Rynku, co z tego, że jednolicie czerwony młyn Wisły robił kolosalne wrażenie, skoro wszystko psuje brak szacunku dla ludzkiego życia…
jak widać nie tylko mi się nie podobało...
-
jezdze pks-em
W Krakowie juz dawno przestali myslec...(siekiery,tasaki,zydy,murzyni,wyzwiska zmarłego,itp)Zero Hnoru,Szacunku,Godnosci.Pany bez napiny tylko zacznijcie cos z tym robic.
-
siemaedziu
c*** wam wszystkim w d*** pedały, siedzicie na forum i tylko komentujecie co robią ekipy których nie bardzo sympatią darzycie, a co gorsza 15 wpisów o tym samym rzygać się chcę.Przychodzi mecz czy wyjazd to żadna p**** nie ma nić ciekawego do dodania na temat własnej ekipy, tylko p******* i mędrkują ucząc rozumu co jaka ekipa powinna robić,
A ty aspire kmiocie bez wyobraźni przestań już pitolić o jakiś parodiach jak chcesz to baw się dobrze, najpierw poproś panią od historii żeby ci wytłumaczyła skąd się wzięła w Polce nienawiść i szydera do żydów a potem próbuj być błyskotliwy, dla takich debili jak ty to pewnie murzyn w Afryce to także problem nie wiedząc dlaczego.
A ty aspire kmiocie bez wyobraźni przestań już pitolić o jakiś parodiach jak chcesz to baw się dobrze, najpierw poproś panią od historii żeby ci wytłumaczyła skąd się wzięła w Polce nienawiść i szydera do żydów a potem próbuj być błyskotliwy, dla takich debili jak ty to pewnie murzyn w Afryce to także problem nie wiedząc dlaczego.