Żużel 2012
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Żużel 2012
1. kolejka Ekstraligi - 9 kwietnia 2012 (poniedziałek)
Unia Tarnów - Sparta Wrocław (15:00)
Polonia Bydgoszcz - Falubaz Zielona Góra (16:00)
Unia Leszno - Włókniarz Częstochowa (16:00)
Wybrzeże Gdańsk - Stal Rzeszów (16:00)
Stal Gorzów - Apator Toruń (18:30)
1. kolejka I ligi - 9 kwietnia 2012 (poniedziałek)
Ostrovia Ostrów - Lokomotiv Daugavpils (14:30)
Start Gniezno - Orzeł Łódź (15:00)
Motor Lublin - GKM Grudziądz
1. kolejka II ligi - 9 kwietnia 2012 (poniedziałek)
Kolejarz Opole - ROW Rybnik (16:00)
Wanda Kraków - KSM Krosno
Kolejarz Rawicz – Victoria Piła
Unia Tarnów - Sparta Wrocław (15:00)
Polonia Bydgoszcz - Falubaz Zielona Góra (16:00)
Unia Leszno - Włókniarz Częstochowa (16:00)
Wybrzeże Gdańsk - Stal Rzeszów (16:00)
Stal Gorzów - Apator Toruń (18:30)
1. kolejka I ligi - 9 kwietnia 2012 (poniedziałek)
Ostrovia Ostrów - Lokomotiv Daugavpils (14:30)
Start Gniezno - Orzeł Łódź (15:00)
Motor Lublin - GKM Grudziądz
1. kolejka II ligi - 9 kwietnia 2012 (poniedziałek)
Kolejarz Opole - ROW Rybnik (16:00)
Wanda Kraków - KSM Krosno
Kolejarz Rawicz – Victoria Piła
-
-
Startuje ale jako KŻ Victoria Piła, Polonia nie uzyskała licencji - tak to wygląda, prawda ?

http://ultra-projects.manifo.com/
Profesjonalne projektowanie graficzne
www.grafikakibica.com - największe i najlepsze forum dot. grafik kibicowskich w sieci
-
Tak, ale docelowo w przeciągu kilku lat mają wrócić do nazwy Polonia.
-
Pytanie do kogoś z Ultras Polonii Piła.
Normalnie będziecie działać czy zawieszacie działalność ?
Normalnie będziecie działać czy zawieszacie działalność ?
ultraspsżpoznań
-
Tak zawieszona. Pikniki będą miały podstawiony niby autobus na mecz w Rawiczu, ale póki co zainteresowanie marne.
-
Mysle,ze nie jest z Polonii,bo oni akurat nie musze sie dowartosciowac.gość2012 pisze:Panowie olejcie tego gamonia, na 99% widać,że jest z bydgoskiej Polonii i chce dowartościować swoją "ekipe".
-
koniec z tematem Poloni proponuje w krótkim opisie ocenić najbardziej aktywne ekipy pod względem sportowym moim skromnym zdaniem ekipy takie maja kluby: ekstraliga- Polonia Bydgoszcz, Apator Toruń, Unia Leszno, Falubaz Zielona Góra, nie wiem jak to w Gorzowie i Częstochowie, ale wydaje mi sie sie w tym gronie prym wiedzie Falubaz to tylko moje zdanie a teraz I Liga tam chyba tylko GKM Grudziądz ma ekipe i jest aktywne pozdrawiam
-
No to zaczynamy Panowie!!! KSUL!!!
-
Niektórzy już zaczęli zbierać pierwsze plony :-)
[link]
[link]
-
Jak już do zerwał z dachu a nie skroił...piters pisze:kto skroil? KSF czy Stilon?mr. ventura pisze:Niektórzy już zaczęli zbierać pierwsze plony :-)
[link]
[link]
-
Jaka liczba Apatora w Gorzowie i czy Stomil wspiera swoją zgodę? Jeżeli tak to w jakiej liczbie?

-
KS Unia Leszno vs. Włókniarz Częstochowa
Na meczu dość dobra frekwencja(nie chce nikogo skłamać, ale coś ponad 10k), w tym wypełniona po brzegi klatka kibiców gości, którzy dodatkowo zajeli cześć buforu. Liczby nie podaje, określą sie sami. Prowadzą dosyć słaby i nieregularny doping, rzucają zapowiadane konfetti i przedstawiają skromną oprawe składającą sie z pasów materiału w barwach(czy sponsorowana, nie wiem:)). Unia bez dopingu, jedynie pojedyńcze śpiewy, ktore zapoczątkowane byly przez glodnych dopingu fanatyków, zdziwionych takim obrotem sytuacji. Oświadczenie UUL w tej sprawie [link] wkrótce. Pomimo to prezentowana jest oprawa, spalony zostaje również szal CKM
[link]
Na meczu dość dobra frekwencja(nie chce nikogo skłamać, ale coś ponad 10k), w tym wypełniona po brzegi klatka kibiców gości, którzy dodatkowo zajeli cześć buforu. Liczby nie podaje, określą sie sami. Prowadzą dosyć słaby i nieregularny doping, rzucają zapowiadane konfetti i przedstawiają skromną oprawe składającą sie z pasów materiału w barwach(czy sponsorowana, nie wiem:)). Unia bez dopingu, jedynie pojedyńcze śpiewy, ktore zapoczątkowane byly przez glodnych dopingu fanatyków, zdziwionych takim obrotem sytuacji. Oświadczenie UUL w tej sprawie [link] wkrótce. Pomimo to prezentowana jest oprawa, spalony zostaje również szal CKM
[link]
-
-
Może ktos opisze sytuację w Bydgoszczy ? Jakie liczby itp.
-
na jednym z for informacja, ze 30 osob w kominiarkach w dzielnicy Gorzowa Gorczyn.
cos wiecej?
cos wiecej?

Spierdalaj88 pisze:Ja jak byłem mały, to myślałem, że w kiblu siedzi krokodyl i nie chodziłem tam wieczorami bo myślałem, że mnie wpierdoli...
-
Jaka liczba Włókniarzy w Lesznie ?
-
GKS Wybrzeże Gdańsk – Stal Rzeszów
Inauguracja żużlowej ekstraligi. Niemiła niespodzianką gdańskiej publiczności zrobili panowie działacze, którzy w tym samym czasie zaplanowali mecz Wybrzeża, jak i Lechii z Zagłębiem. Oczekujemy, że tego typu sytuacje nie będą się powtarzały, bo można to porządnie rozplanować i nie tłumaczyć się później, w mało poważny sposób.
Przed meczem pojawiają się flagi, debiutuje dzielnicowa Oruni. Podczas prezentacji w górę idzie oprawa przygotowana na to spotkanie. Na płocie przymocowana folia „wypływamy na szerokie wody” i statek, a na trybunach kartoniada - w czterech odcieniach niebieskiego - i sektorówka jako żagiel. Całość okraszona ogniami wrocławskimi. Prowadzimy doping przez całe spotkanie, zachęcając także wszystkich do wybrania się 15 kwietnia na mecz wyjazdowy, z Apatorem w Toruniu.
[link]
Kibiców z Reszowa, kilkanaście osób z flagą w barwach narodowych.
[link]
Inauguracja żużlowej ekstraligi. Niemiła niespodzianką gdańskiej publiczności zrobili panowie działacze, którzy w tym samym czasie zaplanowali mecz Wybrzeża, jak i Lechii z Zagłębiem. Oczekujemy, że tego typu sytuacje nie będą się powtarzały, bo można to porządnie rozplanować i nie tłumaczyć się później, w mało poważny sposób.
Przed meczem pojawiają się flagi, debiutuje dzielnicowa Oruni. Podczas prezentacji w górę idzie oprawa przygotowana na to spotkanie. Na płocie przymocowana folia „wypływamy na szerokie wody” i statek, a na trybunach kartoniada - w czterech odcieniach niebieskiego - i sektorówka jako żagiel. Całość okraszona ogniami wrocławskimi. Prowadzimy doping przez całe spotkanie, zachęcając także wszystkich do wybrania się 15 kwietnia na mecz wyjazdowy, z Apatorem w Toruniu.
[link]
Kibiców z Reszowa, kilkanaście osób z flagą w barwach narodowych.
[link]
-
piłka jest nudna, a żużel trzyma w napięciu
-
Włokniarza jak informowali okolo 800.
Jedni kochaja żuzel gdzie można na niego całymi rodzinami i robić tam biesiady inni piłkę nożną.
Jedni kochaja żuzel gdzie można na niego całymi rodzinami i robić tam biesiady inni piłkę nożną.
-
Krosna w Krakowie około 50 osób.
-
Ty tak na poważnie czy to ironia?undziabundzia pisze:piłka jest nudna, a żużel trzyma w napięciu
-
[link]
Włokniarz w Lesznie. Widać że polowa ludzi to kobiety i staruszki hehe ;)
-
[link]
[link]
Można coś więcej? W jakich okolicznościach Poloniści skroili Falubaz?
[link]
-
VJ pisze:ale osiem stów jest co nie każdy potrafi zorganizować na taką skalę.
Tyle że prawdziwych kibiców Ckm to tam jest może z 10% ;)
-
no chyba sobie żartujesz, rzeczywiście nie ma żadnej różnicy między ściganiem się gwiazd z całego świata w walce o mistrzostwo Polski a 9 sezonem na czwartym szczeblu ligowym w słabej lidze polskiej. Na ten żużel zjeżdżają pikole, janki, wieśniaki czy jak tam zwał z całego województwa, meczów jest raptem 10 na sezon. Jest fenomen, oczywiście, ale każdy sport ma jeden kraj gdzie jest fenomenem. Kibicowsko i tak lepszy klimat jest na tej marnej III lidze małopolsko - świętokrzyskiej, która obsadą nie powalałaby w lidze islandzkiej. Mlyn na żużlu, jeżeli wogóle to nie jest wiele większy niż na piłce, więc kto ma ci przychodzić na tą III ligę? Janek z Dąbrowy, Brzeska, Bochnii, Tuchowa, który w każdej z tych miejscowości ma drużynę piłkarską? :)VJ pisze:żużel pozostaje dla mnie polskim fenomenem. może mi ktoś racjonalnie wytłumaczyć skąd w Tarnowie takie dysproporcje w widowni na żużlu i piłce nożnej?
no pewnie i dlatego na całym świecie piłka nożna jest popularna, a na żużlu są niemal sami Polacy. My narodowi narzekacze, pewnie pod tym względem stanowimy wyjątek i reszta to masochiści.undziabundzia pisze:piłka jest nudna, a żużel trzyma w napięciu
-
Flaga zdobyta rok temu na jakichś januszach, szalik przypuszczam, że tak samo.Invisible17 pisze:[link]
http://-.us/photo/my-images/525/dscf9990m.jpg/
Falubazu w Bydgoszczy około 720-750 osób.

http://ultra-projects.manifo.com/
Profesjonalne projektowanie graficzne
www.grafikakibica.com - największe i najlepsze forum dot. grafik kibicowskich w sieci
-
skoro w takich miastach jak Łódz, Kraków pikniki nie zapelniaja stadionow do liczby powyzej 10 000 to tym bardziej w takim Tarnowie jest to niemozliwe, dlatego piłka żużlowi nigdy nie dorówna.
-
coś działo się po meczu Unia-Włókniarz?
-
dlatego sie zarejstrowałeś,żeby pierdolic takie głupoty?już jeden taki jest cymesczęstochowa pisze:[link]
-
Może powiesz napinaczu, ile procent waszych fanatyków jest od początku za Rakowem a ile przerzutów z Włókniarza ;)częstochowa pisze:VJ pisze:ale osiem stów jest co nie każdy potrafi zorganizować na taką skalę.
Patryk128 pisze:Siemanko mam takie pytanie czy widzieliscie moze kiedys albo i nawet teraz tyce albo kogoś znanego z cracovii albo wisły czy mieliscie stycznosc z nimi rozmawiac i jacy oni sa ???
-
To są dwa odzielne podmioty. Nakłady na działalność klubu ZKS Unia Tarnów są takie, że grają za darmo, bo tak się podoba na Azotach. U nas nie ma żadnej działaności biznesowej w sporcie, sponsoring się załatwia przez Azoty. :) Tematu drążyć mi się nie chce, bo poza Tarnowem mało kogo to obchodzi. To co przybyło wczoraj na stadion, chodzi o tą liczbę większą od normy z ostatnich sezonów kiedy nie było rewelacji, to nie pikniki Unii Tarnów - to janki przybyłe zobaczyć Grega Hancocka i innych rajderów, którzy wysoko wygrają. Nazywałoby się to Tarnovia to też by przyszli.VJ pisze: ależ ja wiem, że różnica klas rozgrywkowych, inne nakłady na działalność ale litości, dysproporcja jest tak duża że kole w oczy. czy sekcje ze sobą współpracują? przyznam, że nie wiem czy to są dwa odrębne podmioty czy jeden, generalnie spodziewałbym się więcej pikników na piłce niż obecnie, nie mówiąc już o biznesie jakim byłoby wyciągnięcie Unii do II ligi choćby. to byłby opłacalny biznes.
Skąd wiesz co jest możliwe w ekstraklasie w Tarnowie? A poważnie to chyba normalne, że jak jest 20 klubów na cały kraj i chce się zobaczyć ten sport to wybór jest ograniczony. Piłke masz w każdej wiosce, mieście, 10 różnych rozgrywek w TV, podniecać się grą Barcelony możesz na kanapie - całe szczęście!hejhej pisze:skoro w takich miastach jak Łódz, Kraków pikniki nie zapelniaja stadionow do liczby powyzej 10 000 to tym bardziej w takim Tarnowie jest to niemozliwe, dlatego piłka żużlowi nigdy nie dorówna.
Pierwszy raz od kilku lat w Tarnowie zapełnił się stadion i robicie wielkie halo, to jakby na Lechu nie było 42 tys. czy na Narodowym 58 tys. ludzi. Sobie popatrz na frekwencje sezonowe (sezon 2010: żużel 8,5 tys, 2010/11: piłka 8,4), żużel jest do pyknięcia bez problemów i byłby już, gdyby nie polityka zniechęcania do przychodzenia na stadiony piłkarskie, a także ociągające się remonty niektórych stadionów.
W takiej wsi jak Nieciecza mającej 700 mieszkańców przychodzi na mecze po 1,5 tys. ludzi. O czym to świadczy? O niczym. Tak danymi sobie można szachować. Piłka jest w kraju popularna, że przy lepszym poziomie niestety janusze mogłyby zalać stadiony, jak mamy do czynienia teraz na reprezentacji, szczerze to mi się nie pali. Jednak w perspektywie 3-4 lat piłka zydstansuje żużel. Wolę jednak, aby fanatykom dać wolność na stadionach a frekwencja też będzie dobra, bez zbieraniny janków wyższa niż na żużlu.
-
Piłka jest w każdej miejscowości, ale jakie są koszta utrzymania jej, a jakie koszta wiążą sie z utrzymaniem speedwaya. Może i na żużlu spora część to pikniki, ale z roku na rok wyglada to coraz lepiej. Doping i oprawy zaczynają powoli dorównywać, ba może nawet są na lepszym poziomie niż u piłkarskich średniaków, a niektóre prezentacje są na bardzo wysokim poziomie. Liczby wyjazdowe również są coraz to większe. Co do frekwencji, to dawno przegoniliśmy piłkę. Średnia frekwencja na ekstralidze w zeszlym roku byla w okolicach(albo nawet wyższa) 10k, a weźcie sobie pod uwagę ośrodki miejskie w ktorych kluby istnieją i ich liczbe mieszkańców. Śmiejcie się z żużla, ale pamiętajcie, że ten się śmieje, kto się śmieje ostatni.
-
Rozpierdalasz mnie chłopaku. Ciekawe kiedy Wasza banda (wiadomo spod jakiego znaku) pojedzie w 800 stów na wyjazd. Nawet w Sosnowcu (60 km) mniej Was było. A więc do Włókniarza nalezy rekord wyjazdowy Częstochowy. :) Tyle w temacieczęstochowa pisze:VJ pisze:ale osiem stów jest co nie każdy potrafi zorganizować na taką skalę.
P.S. Nie jestem z Włókniarza
-
Może ktoś wrzucić jak wygląda teraz nowa klatka w Lesznie i gdzie się znajduje? Na zdjęciach wygląda jakby była zmniejszona, gdyż jak przyjeżdżaliśmy tam w 1000 osób to nie był full wypełniona, a jak teraz Włókniarz przyjechał w 800 to wygląda bardzo konkretnie.
Moje posty nie przedstawiają oficjalnego stanowiska żadnej z grup kibicowskich Falubazu Zielona Góra.
buchar55 pisze:witam za parę dni IDE z kolegami na przypałi moje pytanie jest takie jak uciekać przed policją czy macie jakieś pomysły i triki ?:) aha jeszcze taka sprawa ze jetem najwolniejszy z kolegów wiec muszę się gdzieś schować a nie uciekać jak na szybciej i jak najdalej
-
Nie ma opcji edycji. Czy w związku z tą nową trybuną polepszyła się choć trochę akustyka?
Moje posty nie przedstawiają oficjalnego stanowiska żadnej z grup kibicowskich Falubazu Zielona Góra.
buchar55 pisze:witam za parę dni IDE z kolegami na przypałi moje pytanie jest takie jak uciekać przed policją czy macie jakieś pomysły i triki ?:) aha jeszcze taka sprawa ze jetem najwolniejszy z kolegów wiec muszę się gdzieś schować a nie uciekać jak na szybciej i jak najdalej
-
Dla waszej wiadomości Kibice Stali Gorzów rozwiesili takie transparenty w całym mieście,prawdopodobnie była to akcja zachęcający do przyjścia ludzi na młyn,a więc nie podniecał bym się tak...mr. ventura pisze:Niektórzy już zaczęli zbierać pierwsze plony :-)
[link]
-> ...:::SZCZECIN:::... <-
-
chłopie masz 8-10 wyjazdów w sezonie i tyle u siebie, my mamy 17+ Puchar Polski, także ta frekwencja jednak szału nie robi-bo ogladacz żużla nie wyda tyle co fan piłki, a do tego nie od dziś wiadomo jakie towarzystwo zasiada na tych biesiadnych imprezach..Steve231 pisze:Piłka jest w każdej miejscowości, ale jakie są koszta utrzymania jej, a jakie koszta wiążą sie z utrzymaniem speedwaya. Może i na żużlu spora część to pikniki, ale z roku na rok wyglada to coraz lepiej. Doping i oprawy zaczynają powoli dorównywać, ba może nawet są na lepszym poziomie niż u piłkarskich średniaków, a niektóre prezentacje są na bardzo wysokim poziomie. Liczby wyjazdowe również są coraz to większe. Co do frekwencji, to dawno przegoniliśmy piłkę. Średnia frekwencja na ekstralidze w zeszlym roku byla w okolicach(albo nawet wyższa) 10k, a weźcie sobie pod uwagę ośrodki miejskie w ktorych kluby istnieją i ich liczbe mieszkańców. Śmiejcie się z żużla, ale pamiętajcie, że ten się śmieje, kto się śmieje ostatni.