Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Czy Odra Wodzisław ma jakichś układowiczów?
I podbijam wcześniejsze pytanie o stosunki na linii Polonia Bytom - Odra Wodzisław
I podbijam wcześniejsze pytanie o stosunki na linii Polonia Bytom - Odra Wodzisław
-
"Kontakty na linii Pogoń-Falubaz umarły smiercią naturalną ok 1,5 roku temu, a zakończyły się oficjalnie po tym jak Falubaz wspomógł Zagłębie Lubin w Krakowie w zeszłym sezonie..." - wpis z 8 stycznia 2012Kamil_Kurczok pisze:Jak ta znajomość ma się do Waszych kontaktów z Pogonią Szczecin i Flotą Świnoujście?-P-(FhZG) pisze:Falubazu w Łodzi 25 osób składu nieprzypadkowego(starzy i młodzi).
Współpraca marketingowa na linii Falubaz-Zagłębie dotyczy klubów sportowych(działacze,zarząd,pracownicy)i została zaakceptowana przez deycyzjne ekipe HZL i FhZG'06.
Obecne relacje na linii kibicowskiej mają status gościnnych wspomagań, obie ekipy do przyklepania zgody/układu wymagają od siebie wspólnych działań na określonym polu, a nie jak większośc Polski: jeden gruby melanż i już zgoda(nierzadko w przeszłości będąca kosą)...Dziwie się, że większośc uzytkowników tego"kumatego"forum tego nie kapuje...
-
Nie mogłem się powstrzymać ,możesz mnie zmieszać z błotem ale właśnie kolega opisał co było przyczyną zawiązania się zgody KSGKS.Nic dodać ,nic ująć.Gieksa J-no pisze:Kasa misiu, kasa...
Zagłębie Sosnowiec
-
A kontakty Falubazu i Zagłębia trwały już przed "współpracą" marketingową klubów? Czyli poprostu zarządy obu klubów się wpierdoliły w te kontakty obu ekip swoim porozumieniem?
-
A czemu miałbym mieszać? Trochę obiektywizmu nie zaszkodzi.pee pisze:Nie mogłem się powstrzymać ,możesz mnie zmieszać z błotem ale właśnie kolega opisał co było przyczyną zawiązania się zgody KSGKS.Nic dodać ,nic ująć.Gieksa J-no pisze:Kasa misiu, kasa...
-
A i tak gimbusy w necie sie licytuja przeciw komu zostala zawiazana zgoda lub uklad :)
-
"Współpraca marketingowa na linii Falubaz-Zagłębie dotyczy klubów sportowych(działacze,zarząd,pracownicy)i została zaakceptowana przez deycyzjne ekipe HZL i FhZG'06."kirunir pisze:A kontakty Falubazu i Zagłębia trwały już przed "współpracą" marketingową klubów? Czyli poprostu zarządy obu klubów się wpierdoliły w te kontakty obu ekip swoim porozumieniem?
Czytaj ze zrozumieniem poprzednie posty.
-
Nie ma.Luc1987 pisze:Czy Odra Wodzisław ma jakichś układowiczów?
stosunki neutralne.
ODRA WODZISŁAW
-
To chyba pierwszy przypadek na świecie, kiedy zarząd klubu robi zgodę kibicom.ultraZL pisze:"Współpraca marketingowa na linii Falubaz-Zagłębie dotyczy klubów sportowych(działacze,zarząd,pracownicy)i została zaakceptowana przez deycyzjne ekipe HZL i FhZG'06."kirunir pisze:A kontakty Falubazu i Zagłębia trwały już przed "współpracą" marketingową klubów? Czyli poprostu zarządy obu klubów się wpierdoliły w te kontakty obu ekip swoim porozumieniem?
-
Zawisza - Falubaz ??
-
To chyba pierwszy na świecie przypadek, że ktoś jest tak tępy jak Ty...
Zarządy obu klubów chciały nawiązac współpracę marketingową z racji położenia geograficznego i prywatnych znajomości działaczy, a my jako kibice obu klubów na to zezwoliliśmy, znamy się dużo wcześniej niż ww.współpraca marketingowa się zaczeła.
Co do zarzutów kogoś tam o to, że kiedyś było jasne z kim się pije, a kogo się bije...Nie wiem co za głąby tak ochoczo komentują temat MKS-KSF ale podejrzewam, że kosy obu ekip. Falubaz nigdy nie miał zgody/układu z kimś z kim kiedyś była kosa i nigdy nie będzie miał. Co do pytania o Flotę i Pogoń. Z Flotą mamy układ chuligański a kontakty z Pogonią zostały zakończone i nie jest to miejsce i czas by pisac z czyjej winy...
p.s. Kondony ubliżające mi na pw możecie mnie spotkac na wyjazdach Falubazu, zapraszam!
Zarządy obu klubów chciały nawiązac współpracę marketingową z racji położenia geograficznego i prywatnych znajomości działaczy, a my jako kibice obu klubów na to zezwoliliśmy, znamy się dużo wcześniej niż ww.współpraca marketingowa się zaczeła.
Co do zarzutów kogoś tam o to, że kiedyś było jasne z kim się pije, a kogo się bije...Nie wiem co za głąby tak ochoczo komentują temat MKS-KSF ale podejrzewam, że kosy obu ekip. Falubaz nigdy nie miał zgody/układu z kimś z kim kiedyś była kosa i nigdy nie będzie miał. Co do pytania o Flotę i Pogoń. Z Flotą mamy układ chuligański a kontakty z Pogonią zostały zakończone i nie jest to miejsce i czas by pisac z czyjej winy...
p.s. Kondony ubliżające mi na pw możecie mnie spotkac na wyjazdach Falubazu, zapraszam!
YELLOW-WHITE-GREEN
-
No nie wytrzymałem...dariusz pisze:To chyba pierwszy przypadek na świecie, kiedy zarząd klubu robi zgodę kibicom.ultraZL pisze:"Współpraca marketingowa na linii Falubaz-Zagłębie dotyczy klubów sportowych(działacze,zarząd,pracownicy)i została zaakceptowana przez deycyzjne ekipe HZL i FhZG'06."kirunir pisze:A kontakty Falubazu i Zagłębia trwały już przed "współpracą" marketingową klubów? Czyli poprostu zarządy obu klubów się wpierdoliły w te kontakty obu ekip swoim porozumieniem?
Napisał ktos powyzej odpowiedź, jak ktos nie rozumie to jego problem. Chcecie dorabiajcie sobie pojebane teorie o zarzadzie robiącym zgode.
ku*** co za przekumy same jebane!
Jeszcze przyjebcie sie razem z zakompleksionym kwaśniakiem o karnego z ŁKS, o podatki z waszych kieszeni i o korupcje w Zagłębiu, bo przecież tylko ono handlowało.
Wiemy, ze wielu bolimy i bardzo dobrze. Piszcie sobie co chcecie, mamy to głęboko w d****!
-
Prezesi są w trakcie rozmów, czekamy na rozwój wydarzeń.....BrygadzistaRH pisze:Zawisza - Falubaz ??
Mam nadzieje, że pomogłem.
-
Nie pomogłeś ;)
-
Falubaz - Zawisza, napewno nie przyjazne stosunki, w Latach 90-tych w Bydgoszczy Zawisza skroił flagę Falubazu a kilka lat później awantura na Lechii ZG, gdzie też nie było sielanki, od wielu lat brak styczności...
YELLOW-WHITE-GREEN
-
Jakie są relacje na linii Miedz Legnica - Promień Żary .
-
O przypadku tępoty można mówić, gdy ktoś nie kuma prostego żartu. Więc jeśli ktoś w tym towarzystwie jest ... wolniej myślący - to z pewnością Ty jesteś takim przypadkiem.-P-(FhZG) pisze:To chyba pierwszy na świecie przypadek, że ktoś jest tak tępy jak Ty...
Po co od razu machasz rękami?
Po prostu zgoda kiboli robiona przez działaczy klubowych jest folklorem i tyle. Wybacz, ale niewiele znaczycie na mapie kibicowskiej Polski i nie każdy może wiedzieć - jak długo dojrzewają Wasze stosunki z Lubinem. Z tego co pamiętam to "niedawno" mieliście jeszcze zgodę ze Spartą Wrocław, więc raczej miłość do miedziaków nie dojrzewała przez ostatnie kilka lat...
-
To chyba pierwszy przypadek na świecie kiedy firma zewnetrzna robi oprawy kibicom.dariusz pisze:To chyba pierwszy przypadek na świecie, kiedy zarząd klubu robi zgodę kibicom.ultraZL pisze:"Współpraca marketingowa na linii Falubaz-Zagłębie dotyczy klubów sportowych(działacze,zarząd,pracownicy)i została zaakceptowana przez deycyzjne ekipe HZL i FhZG'06."kirunir pisze:A kontakty Falubazu i Zagłębia trwały już przed "współpracą" marketingową klubów? Czyli poprostu zarządy obu klubów się wpierdoliły w te kontakty obu ekip swoim porozumieniem?
A kontakty Zagłębie-Falubaz trwają dłużej niż współpraca klubów. Czytanie ze zrozumieniem na bakier.
-
Widzę, że lepiej się orientujesz w szczegółach niż my sami, może stukasz z komendy?
Śmiesz twierdzic, że Zagłębie jest kosą Sparty i na odwrót?
Bez odbioru
Bez odbioru
YELLOW-WHITE-GREEN
-
a co to ma do rzeczy? nie nasza półka i tyle. kolega, która wplótł spartański wątek do rozgrywki Falubaz- Zagłębie- Śląsk pewnie miał na myśli to, iż kibice Sparty to tacy inni kibice Śląska co jest z pewnością dużym uproszczeniem i różnie to wygląda choć z zawsze z zachowaniem pewności w której kibicowskiej lidze stoimy i jak wyglądają między nami relacje we Wrocławiu.-P-(FhZG) pisze:Widzę, że lepiej się orientujesz w szczegółach niż my sami, może stukasz z komendy?
Bez odbioru
P- ale nie powiesz, że z Zagłębiem już się lubiliście jak z nimi grillowaliście czy z Pogonią jeździliście;)
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!
-
Witam!Jeśli kogoś interesuje coś na temat Odry Wodzisław to pytać,chodzę na mecze od 1987 roku,być może nie wszystko,ale dużo wiem.Pzdr.
Aktualnie bez sztam i układów.
-
1. Po ile macie giętą?OW76old pisze:Witam!Jeśli kogoś interesuje coś na temat Odry Wodzisław to pytać,chodzę na mecze od 1987 roku,być może nie wszystko,ale dużo wiem.Pzdr.
2. Wymiary bica ekipy?
3. Czy na wyjazdy wzorem pewnej Warszawskiej drużyny jeździcie w dżinsach??
-
winston pisze:1. Po ile macie giętą?OW76old pisze:Witam!Jeśli kogoś interesuje coś na temat Odry Wodzisław to pytać,chodzę na mecze od 1987 roku,być może nie wszystko,ale dużo wiem.Pzdr.
2. Wymiary bica ekipy?
3. Czy na wyjazdy wzorem pewnej Warszawskiej drużyny jeździcie w dżinsach??
Też Ci życzę wesołych świąt
-
AZS Częstochowa przybił sztamę z Montexem Lublin? Na meczu pucharowym w Warszawie obok flagi AZSu wisiała fana Montexu
-
Grill był wyłącznie sprawdzianem formy obu młodych ekip i nie było żadnych animozji, warto podkreślić honorowe zachowanie Zagłębia i Falubazu po walce.P_FSW pisze: P- ale nie powiesz, że z Zagłębiem już się lubiliście jak z nimi grillowaliście czy z Pogonią jeździliście;)
-
Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy
Piast Gliwice - GKS Tychy
Piast - Zawisza
Piast - ŁKS
Jak to jest między tymi ekipami ?
Piast - Zawisza
Piast - ŁKS
-
kanonem wiedzy kibicowskiej jest stosunek Zagłębia Sosnowiec do kibiców zza rzeki
-
Jakie stosunki pomiędzy Arką Gdynia a Zawiszą Bydgoszcz? Pytam, bo ich wspólna zgoda gra niedługo mecz w Gdańsku.
-
Czołem!
Jeśli chodzi pytania dotyczące bydgoskiego Zawiszy:
Zawisza - Piast Gliwice: w dawniejszych czasach, wg relacji wielu kiboli z naszej Starej Gwardii, największe ganianki na Górnym Śląsku były właśnie z Piastunkami. Jak jest teraz - na pewno nie neutralnie, tym bardziej, że GKS jest naszym rywalem w walce o awans więc jeśli wcześniej nie było pomiędzy nami ok, to teraz tym bardziej. Dla mnie - KOSA.
Zawisza - Arka Gdynia: kiedyś bardzo dobra zgoda, która na początku lat 90-tych po jej upadku przerodziła się w kosę [chłopaki z Gdyni postawili ultimatum: albo Arka, albo ŁKS - Zawiszacy unieśli się honorem i zostali przy ŁKSie (bo niby z jakiej okazji Arka ma dyktować, jak ma być z naszymi zgodami?)]. W historii zaliczony dym na u nas na Gdańskiej. Z nowszych czasów - nasz ostatni mecz w Gdyni - sporo bluzgów na siebie, wypominamy Śledziom ich śmieszne propozycje układu chuligańskiego wymierzonego przeciw Lechii. Dla mnie - KOSA.
Mam nadzieję, że wyjaśniłem co nieco, poZdro!
Jeśli chodzi pytania dotyczące bydgoskiego Zawiszy:
Zawisza - Piast Gliwice: w dawniejszych czasach, wg relacji wielu kiboli z naszej Starej Gwardii, największe ganianki na Górnym Śląsku były właśnie z Piastunkami. Jak jest teraz - na pewno nie neutralnie, tym bardziej, że GKS jest naszym rywalem w walce o awans więc jeśli wcześniej nie było pomiędzy nami ok, to teraz tym bardziej. Dla mnie - KOSA.
Zawisza - Arka Gdynia: kiedyś bardzo dobra zgoda, która na początku lat 90-tych po jej upadku przerodziła się w kosę [chłopaki z Gdyni postawili ultimatum: albo Arka, albo ŁKS - Zawiszacy unieśli się honorem i zostali przy ŁKSie (bo niby z jakiej okazji Arka ma dyktować, jak ma być z naszymi zgodami?)]. W historii zaliczony dym na u nas na Gdańskiej. Z nowszych czasów - nasz ostatni mecz w Gdyni - sporo bluzgów na siebie, wypominamy Śledziom ich śmieszne propozycje układu chuligańskiego wymierzonego przeciw Lechii. Dla mnie - KOSA.
Mam nadzieję, że wyjaśniłem co nieco, poZdro!
-
Jeżeli moge dodać coś od siebie to faktycznie na G.Śląsku z Piastem Zawisza mógł mieć najwięcej "ganianek" bo najwięcej razy się spotykali w lidze, Piast wieczny IILigowiec, Zawisza też ładnych pare lat spędził dawniej w II lidze, po za tym Piast trzymał z Lechią, Zawisza stał po drugiej stronie, z Polonia Bytom i Górnikiem zgoda, z Ruchem i Gieksą na pewno były kontakty, ale nie takie częste.
Zawsze mnie dziwiło czemu padła zgoda Arki z Zawiszą, w miare blisko, nie "przepadali" za Lechią, znałem chłopaków z Arki i Zawiszy i naprawde byli za sobą.
Zawsze mnie dziwiło czemu padła zgoda Arki z Zawiszą, w miare blisko, nie "przepadali" za Lechią, znałem chłopaków z Arki i Zawiszy i naprawde byli za sobą.
-
@Rycho
Zmiana pokoleń będzie chyba najlepszym z możliwych wytłumaczeń. Zresztą, tak samo tłumaczyli się ówcześni Starzy z Arki, że: "w ich sercu na zawsze Zawisza i Arka, ale młodzi teraz rządzą, no a oni chcą inaczej."
poZdro!
Zmiana pokoleń będzie chyba najlepszym z możliwych wytłumaczeń. Zresztą, tak samo tłumaczyli się ówcześni Starzy z Arki, że: "w ich sercu na zawsze Zawisza i Arka, ale młodzi teraz rządzą, no a oni chcą inaczej."
poZdro!
-
kosa x 4Chusteczka pisze:Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy
Piast - Zawisza
Piast - ŁKS
-
Miedź - Promień
-
Luszjus - ja się domyślam, że zmiana pokoleń, jednak wtedy wydawało mi się, że ta zgoda była na tyle mocna, że nic jej nie rozerwie.
-
Jakie relacje na linii Arka-Widzew ?
-
Prywatne kontakty.
Oficjalnie neutral.
Oficjalnie neutral.
-
jak na linii:
Goral Zywiec - Wisła Strumien
BKS Bielsko - Wisla Strumien
Z gory dzieki
Goral Zywiec - Wisła Strumien
BKS Bielsko - Wisla Strumien
Z gory dzieki
"...ludziom trzeba od podstaw wpajać, że GKS TYCHY jest najważniejszy..." Krzysztof Bizacki
-
Podbijam pytanie kolegifujitsu siemens pisze:Miedź - Promień

http://ultra-projects.manifo.com/
Profesjonalne projektowanie graficzne
www.grafikakibica.com - największe i najlepsze forum dot. grafik kibicowskich w sieci
-
Ultra-Projects pisze:Podbijam pytanie kolegifujitsu siemens pisze:Miedź - Promień
Ktoś palnął w dziale relacje na temat Miedzi i Promienia i zaczeła się rozkminka .
Miedz grała wczoraj w Żaganiu i z tego co wiem nikogo z Żar nie było na tym meczu ...
Więc chyba tylko farmazon .
-
ŁKS też miał kiedyś bardzo dobrą zgodę z gdynianami, a wiadomo jak jest dzisiaj.Zawsze mnie dziwiło czemu padła zgoda Arki z Zawiszą, w miare blisko, nie "przepadali" za Lechią, znałem chłopaków z Arki i Zawiszy i naprawde byli za sobą.