CHULIGAŃSKIE (i nie tylko) WSPOMNIENIA ....

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

lsz

Re: CHULIGAŃSKIE (i nie tylko) WSPOMNIENIA ....

Post autor: lsz »

jestesmywaszastolica pisze: Co do KSW to osoby które się tam udzielają to siłą rzeczy darują sobie pewne sprawy.
oj zdziwiłbyś się.
wiem o dwóch przypadkach, że topowi zawodnicy ksw walczyli w pewnych ekipach.
iparts.pl
Pewniaczek

Post autor: Pewniaczek »

ŁKS to ma ekipe dobra jako wspomnienia duzo w TV o nich bylo
Igloopol1978

Post autor: Igloopol1978 »

jestesmywaszastolica pisze:ale tu chodzi o coś innego.
W różnych miastach to różnie wygląda, ale trend jest taki, że coraz więcej osób zaangażowanych sportowo, nie angażuje się za bardzo meczowo.
Zakazy, kamery, inwigilacja psów powoduje, że dużo osób szczególnie tych ogarniających tematy na mieście, częściej można spotkać podczas meczu w knajpie pod stadionem, niż na trybunach, a ich aktywność siłą rzeczy ogranicza się do bycia pod telefonem.

Co do KSW to osoby które się tam udzielają to siłą rzeczy darują sobie pewne sprawy.
Ci co biją się na mniejszych galach, nie muszą na to aż tak zwracać uwagi.

Jeszcze wracając do siły danej bandy to wszystko zależy od mobilizacji.
Ekipa sportowa zawsze, albo prawie zawsze obije porównywalną liczbową ekipę wyjazdową, nawet z tej wyższej półki. Oczywiście inaczej to wszystko wygląda na masówkach jak ktoś jedzie w 1000osób, czy tam 2000 osób tak jak Jaga vs KSGKS.
Zresztą dzisiaj to w******* można dostać praktycznie wszędzie jak się nie jest na oriencie tak jak Arka w Gorzycach, czy tam Lech w Łęcznej, czy wreszcie nasze przygody z BanikiemOstrawa. chociaż to 1 to już taka prehistoria.
I to jest lipa,nie angazuja sie meczowo tylko na ustawkach.Coz takie czasy.
1978 w nicku ma zwiazek z zalozeniem klubu,nie z moim rocznikiem.
C-45

Post autor: C-45 »

Kto stracił flagę zanim ta jeszcze zdołała zadebiutować? Pamiętam że była taka akcja ale nie mogę sobie przypomnieć.
DFLG

Post autor: DFLG »

C-45 pisze:Kto stracił flagę zanim ta jeszcze zdołała zadebiutować? Pamiętam że była taka akcja ale nie mogę sobie przypomnieć.
Piast Człuchów. Wybierali się wspierać Kaszubię na meczu w Chojnicach, ale traf chciał, że mieli wizytę Chojniczanki, która ich obiła i wykroiła flagę, która miała tego dnia debiutować.

http://i26.tinypic.com/k03fiq.jpg
krecikgryf

Post autor: krecikgryf »

Wybierali się wspierać Kaszubię na meczu w Chojnicach
Gryfa Wejherowo.
DFLG

Post autor: DFLG »

krecikgryf pisze:
Wybierali się wspierać Kaszubię na meczu w Chojnicach
Gryfa Wejherowo.
Fakt mój błąd, myślałem o klubie z Wejherowa, a napisałem Kaszubia.
krecikgryf

Post autor: krecikgryf »

Gryf&Kaszubia = jedna siła! Bardzo dobrze że po drugiej stronie barykady też tak myślą ;)

Żeby nie było syfu to:
DFLG nie robiłeś nam chyba wjazdu do skmki w bodajże 1998r. kiedy jechaliśmy na Arka - Stolem?
Niezłe brechy mieliście ze sobą, może jest gdzieś opis z tego wydarzenia widziany oczami strony agresywnej? ;)
tatarak

Post autor: tatarak »

Pamiętam że jazda się chyba skończyła w Rumi-Janowie, a betony obczajały już pociąg jakiś mecz wcześniej.
middlesbrough
Kontakt:

Post autor: middlesbrough »

Kiedy doszło do tej ustawki i kto ją wygrał?
Troublemaker

Post autor: Troublemaker »

Walka zakończyła się zwycięstwem Legii. Obecność ich zgód pominę milczeniem, ponieważ jak to się mawia/pisze "nie było mnie przy tym".
zbedna napinka

Post autor: zbedna napinka »

altgr pisze:Z tego co pamietam to flage GKS Katowice(mecz z Widzewem),a wlasciwie ostatnie literki CE urwal chlopak z Ruchu, a nie z Widzewa.

W najnowszym numerze tmk jest chyba spory blad odnosnie ustawki GKS - Legia, chlopak z Zaglebia pisze, ze niby bylo to starcie Zaglebie/Legia/BKS kontra GKS z kims, a pamietam, ze na innych bardziej powaznych forach nawet Legia pisala, ze miala to byc walka GKS - Legia z niewielkim udzialem zgod(co ciekawe najwiecej walczylo wlasnie Zaglebia hehe).
Zle pamietasz kolego,akurat to co pisza w TMK jest zgodne z prawda,pozatym nie byla to typowa polanka,a sparing przy trasie ktora jechal Gks ze zgodami
eNKa

Post autor: eNKa »

zbedna napinka pisze:
altgr pisze:Z tego co pamietam to flage GKS Katowice(mecz z Widzewem),a wlasciwie ostatnie literki CE urwal chlopak z Ruchu, a nie z Widzewa.

W najnowszym numerze tmk jest chyba spory blad odnosnie ustawki GKS - Legia, chlopak z Zaglebia pisze, ze niby bylo to starcie Zaglebie/Legia/BKS kontra GKS z kims, a pamietam, ze na innych bardziej powaznych forach nawet Legia pisala, ze miala to byc walka GKS - Legia z niewielkim udzialem zgod(co ciekawe najwiecej walczylo wlasnie Zaglebia hehe).
Zle pamietasz kolego,akurat to co pisza w TMK jest zgodne z prawda,pozatym nie byla to typowa polanka,a sparing przy trasie ktora jechal Gks ze zgodami
Kolega to w ogóle jest przechuj.Mi ciśnie że wiedzę czerpię z forów Ruchu i Gieksy a sam wypierdala z tekstem o innych "poważnych forach" ,no nie mogę.Jakie to są te poważne fora szczurku ? To z szalikowców.com,samosia.pl czy może onet ? "GKS z kimś" też dobre..
Turin

Post autor: Turin »

Rozwiaze wasz problem. GKS mial sie bic z Legia a tak jak juz ktos wczesniej napisal spora ilosc to bylo Zaglebie i BKS (co ciekawe na walke samo Zaglebie i sama GieKSa nie przystali) natomiast po stronie GKS jednostki zgodowiczow. Walka malo honorowa
Turin

Post autor: Turin »

zbedna napinka pisze:Nic nie rozwiazales za to zasiales tylko farmazon.Ale w chuju to mam koniec z mojej strony.
To opowiedz wersje Ruchu :)
Eter

Post autor: Eter »

moze ktos opowiedziec z subiektywnej strony starcie Olimpii Warszawa z Pogonia Grodzisk? Na stadionie Pogoni w czasie bodajze meczu PP, rok 2004? albo cos takiego.
Martini Player

Post autor: Martini Player »

zbedna napinka pisze:Nic nie rozwiazales za to zasiales tylko farmazon.Ale w chuju to mam koniec z mojej strony.
A gdzie ten farmazon jeśli można wiedzieć?
middlesbrough
Kontakt:

Post autor: middlesbrough »

Polonia Warszawa traci na rzecz Legii dwie flagi na trasie wracając z Bełchatowa? Może ktoś potwierdzić?
czajnik

Post autor: czajnik »

Fajne, klimatyczne zdjęcia i opis. Najlepsze z niego to chyba:
http://kibolski.pl/... pisze:Nas w młynie 4000 szala, w tym wysłannicy Arki (ok. 50), Cracovii, KSZO Ostrowiec, Górnika Konin i Amiki Wronki
ajatollah

Post autor: ajatollah »

Jeśli z całego materiału ten fragment spodobał ci się najbardziej to nie mam pytań...
rozdajacy

Post autor: rozdajacy »

ffp

Post autor: ffp »

Zdaje się, że finał PP w Warszawie rok chyba 2003 albo2004
Barnet

Post autor: Barnet »

ma ktos opis z Parku Saskiego z 99r z perspektywy Anglikow?
podkaRRpacie

Post autor: podkaRRpacie »

Mógłby ktoś przypomnieć (jeśli to możliwe) akcje okocimskiego brzesko na sandecje. Chodzi mi o ta akcje po której okocimski wywiesza transparent chyba cos w tym stylu "sandecjo jak to boli jak taka mała pszczoła upierdoli" z góry dzięki
jakwrócątosieopiszą

Post autor: jakwrócątosieopiszą »

Są gdzieś dostepne na necie opisy kibicowskie z Mundialu 2006 ?
BozeChronFanatykow

Post autor: BozeChronFanatykow »

Moge prosic jakies fotki i opisy skrojonych flag Rangers,Schalke i Arisu przez Legie oraz obicia przez Wisle Twente,Nancy i Iraklisu?
mokry_john

Post autor: mokry_john »

a może ktoś opisać sytacje co chłopak z Widzewa pojechał z Legią na wyjazd i zwiną im flagę ?
Igloopol1978

Post autor: Igloopol1978 »

Pytanie bedzie z tych drazliwych,ale bez napinki po prostu mnie to ciekawi.Moze byc odp na priv.
Od kiedy w Krakowie uzywany jest sprzet? Wydawalo mi sie ze od zawsze,ale pare osob chociazby o Śp. Czlowieku,pisalo ze miedzy innymi przez niego w Krakowie jest sprzet.
Drugie to mnie dziwi ze jak prawie cala kibicowska Polska zawiera pakty antysprzetowe,to w Krakowie jakos nie potrafia tego zrobic.Az taka nieufnosc czy poprostu zamilowanie do "ostrych" zabaw?
PatrykPDT

Post autor: PatrykPDT »

Igloopol1978 pisze:Pytanie bedzie z tych drazliwych,ale bez napinki po prostu mnie to ciekawi.Moze byc odp na priv.
Od kiedy w Krakowie uzywany jest sprzet? Wydawalo mi sie ze od zawsze,ale pare osob chociazby o Śp. Czlowieku,pisalo ze miedzy innymi przez niego w Krakowie jest sprzet.
Drugie to mnie dziwi ze jak prawie cala kibicowska Polska zawiera pakty antysprzetowe,to w Krakowie jakos nie potrafia tego zrobic.Az taka nieufnosc czy poprostu zamilowanie do "ostrych" zabaw?
Błędne koło bym powiedział z tym sprzętem. Wisła nie podpisała paktu bo Cracovia nie podpisała i odwrotnie. Sprzęt jest bodajże od lat 90 chociaż mogę się mylić, bo to nie moje czasy.
Adam 1946
Kontakt:

Post autor: Adam 1946 »

W Klagenfurcie byłem pod samym telebimem. Żaden niemiec nie mógł rozwiesić flagi choć próbowali. Ciśnienie rosło w trakcie meczu. Po drugiej bramce już było gęsto ale się rozeszło. Po końcowym gwizdku poleciało w Naszą stronę parę piwek i się zaczęło. Gebelsy nie spodziewały się tak szybkiej reakcji z naszej strony szybko się cofają. Ja dorwałem jednego i sprzedałem mu strzała. Wjazd policji, wyrywam jednego gościa za plecak z łap pieska, cofamy się kilka kroków. Spoglądam w lewo i prawo, fajny widok większość tych co stała w pierwszym rzędzie w koszulkach "Football Fans". Z tego wszystkiego zapomniałem nawet założyć szalika na twarz, więc się z kumplem zawijamy. Wiem że dalej od telebimu niektórzy niemcy bardziej się postawili, ale nic wielkiego się nie działo. Rozmawiając z kolegami w autokarze, doszliśmy do wniosku że na fan zonie było ciekawiej niż na stadionie
Stary14

Post autor: Stary14 »

naszło mnie na małe wspomnienia z kadry
http://www.youtube.com/watch?v=To-UvbAy ... re=related
Obczajcie hymny gwizdy na Austriaków i zajebiscie nasz hymn wykonany, kartony, race.Działo się coś ciekawego na tym meczu?
Stary14

Post autor: Stary14 »

Hetman_KSV pisze:
Stary14 pisze:naszło mnie na małe wspomnienia z kadry
http://www.youtube.com/watch?v=To-UvbAy ... re=related
Obczajcie hymny gwizdy na Austriaków i zajebiscie nasz hymn wykonany, kartony, race.Działo się coś ciekawego na tym meczu?
Poszło wtedy chyba o to, że Kuehbauer obraził Polaków. Stąd chyba te gwizdy.
Wiem, pamiętam tą sytuację, co nie zmienia faktu że klimat dobry.
Hetman_KSV
Kontakt:

Post autor: Hetman_KSV »

I tak najlepiej wspominam atmosferę na ul. Stawowej przed meczami kadry. Bo na samym stadionie człowiek się tylko wkur**** na "siadaj" i kto chce ten zapodaje doping.
Łysy Diabeł

Post autor: Łysy Diabeł »

Polska -Słowacja 5:0 7 czerwca 1995 r. Stadion Górnika Zabrze

http://oi49.tinypic.com/1zvzj8g.jpg
HolyShield

Post autor: HolyShield »

Bardzo ciekawy temat! Chce się więcej płci z starych zinov niby "Polish Hools" co opowiada o bijatykach i bezładach do 90-е lat do środka 00-х. Jeśli to być może będę wdzięczny nie tylko ja:) jest Bardzo ciekawa walka wrogich triad i bloków w te lata! Dziękuję.
..::1952::..

Post autor: ..::1952::.. »

Nie wiem, czy było w temacie, ale warto przeczytać.
http://rakow.bloog.pl/id,5463208,title, ... caid=6e993
bilon

Post autor: bilon »

Znalazłem na Forum kibiców Row Rybnik.

Na mecz jechaliśmy w wesołej (mimo mandatu) atmosferze. Świeciło słonko, serca pełne nadziei. Po drodze mijaliśmy wiele samochodów na rybnickich rejestracjach, były też busy. Na zawody dotarliśmy jakąś godzinę przed planowaną porą rozpoczęcia spotkania. W bardzo dobrze położonej na gnieźnieńskim stadionie "klatce" siedziało około 150-160 osób, kolejnych kilkadziesiąt (z jakichś 12 samochodów) rozsianych było po innych sektorach. Oprawa ze strony gospodarzy była kiepska, jednak trzeba przyznać, że była w nią zaangażowana duża liczba kibiców... My mieliśmy dwie flagi na płocie, dwie kolejne na kijach, kilka pomniejszych trzymanych przez samych kibiców oraz flagę duńską. Rzucaliśmy serpentynami i sypaliśmy konfetti w dużej ilości, poza tym ciągłe śpiewy, okrzyki, co sprawiało, że w dopingu istnieliśmy o wiele bardziej efektywnie niż kibice przeciwników. Po spotkaniu mniej więcej 200-250 gnieźnian wbiegło na tor i rzuciło się w stronę naszego sektoru. Sytuacja została jednak błyskawicznie opanowana przez ochronę. Czekaliśmy oczywiście jakiś czas, aż stadion opustoszeje i dopiero wtedy w asyście ochroniarzy udaliśmy się do naszych pojazdów.
Kibice dopisali, gorzej z drużyną. Tragiczny wprost początek - po dwóch biegach przegrywamy 10-2. Rozpoczyna się pogoń i w biegu 12 po raz pierwszy i, jak się pózniej okazało, ostatni, wychodzimy na prowadzenie. Spotkanie kończy się wynikiem 48-42 dla gospodarzy. Właściwie cała nasza drużyna pojechała poniżej oczekiwań.
..::1952::..

Post autor: ..::1952::.. »

Przybliżył by ktoś mecz z bodajże 95 roku na którym flaga „The Best of Hooligans” zmieniła właściciela z fanów GieKSy na ŁKS-uI jak to jest, że według jednych stracili wtedy 1 flagą, a drudzy twierdzą,że zdobyli na tym meczu 4 ?
t s w

Post autor: t s w »

Na 100% wiślak.[/quote]

a konkretnie "WESOŁY".
ODPOWIEDZ