Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

KBK

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: KBK » 16.02.2012, 16:42

Sam jestem bardzo ciekaw. Nie raz zdarzyło mi się usłyszeć, że między Zawiszą, a eŁKSą albo Lechii ze Śląskiem.

iparts.pl
8xl

Post autor: 8xl » 16.02.2012, 16:46

No właśnie zadałem to pytanie z tego względu, że słyszałem wiele wersji. Craxa i Polonia twierdzą, że ich zgoda jest najstarsza, a ja słyszałem podobnie jak kolega o Zawiszy i ŁKS-ie czy Lechii i Śląsku...

JNK

Post autor: JNK » 16.02.2012, 21:13

Adik pisze:Cracovia - Polonia Warszawa.
A ile trwa już wasza zgoda z KSP?

krzys89

Post autor: krzys89 » 16.02.2012, 22:04

JNK pisze:
Adik pisze:Cracovia - Polonia Warszawa.
A ile trwa już wasza zgoda z KSP?

[link]
POLONIA BYTOM

GW-nie czytam TVN-nie oglądam

Adik

Post autor: Adik » 17.02.2012, 22:01

Cracovia - Ajax. Oficjalnie zgoda ;)
Obrazek
KAWAŁ C.H.U.J.A

szczęściarz

Post autor: szczęściarz » 18.02.2012, 15:17

Adik pisze:Cracovia - Ajax. Oficjalnie zgoda ;)
Źródło możesz podać?

LGNP

Post autor: LGNP » 18.02.2012, 15:40

szczęściarz pisze:
Adik pisze:Cracovia - Ajax. Oficjalnie zgoda ;)
Źródło możesz podać?

w radiu mówili.

dominho

Post autor: dominho » 18.02.2012, 16:16

c*** a nie zgoda !!!!! rodzić kontakty po to żeby wywoływac kontrowersje to kazdy może ,tylko po jaki c*** chcieć mieć udział w polskim ruchu kibicowskim ????
A taka sztama na pewno (im) chwały nie przynosi bo nie sztuka żeby Polak miał sztamę z holendrem (szczególnie tak barwnym jak Ajax) ,sztuka żeby oni mieli z nami ( w tym wypadku z wami!) .Bo jak powiedział pudzian " my skóry nie sprzedajemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wielkopolanin1992

Post autor: Wielkopolanin1992 » 18.02.2012, 16:22

POLONIA ŚRODA WLKP ( III liga) :

Dnia 24 sierpnia 2011 roku na meczu Notecianka Pakość - Polonia Środa Wielkopolska ( III Liga kujawsko-pomorsko-wielkopolska ) został przybity UKŁAD między kibicami tych drużyn.

Kosy : Lechia Kostrzyn( Aktualnie IV Liga. Grupa Wielkopolska(północ) .
W Bydgoszczy Tylko Zawisza.

MV2

Post autor: MV2 » 18.02.2012, 21:21

Ja post dominho zrozumiałem tak, że, polski ruch kibicowski stoi o wiele wyżej niż holenderski i to tamtejszym ekipom powinno bardziej zależeć na zgodzie z którymś z naszych klubów niż Polskiemu na zgodzie z holenderskim i że nie powinno się robić zgody z byle kim...ale pewności nie mam czy to autor miał na myśli :):)

buakaw pramuk

Post autor: buakaw pramuk » 18.02.2012, 22:27

Będzie mogła sobie Craxa pojeździć wkońcu trochę po europie. Nie rozumiem o co ten szum ? Dlaczego nie było tu takiego jazgotu jak Legia wąchała się z Juve czy Widzew z ruskami ?

mancunian

Post autor: mancunian » 19.02.2012, 00:46

skąd wzięło się słowo wąchać w takim kontekście? Przecież bardziej chujowo brzmieć to już nie może... Każdy go używa.

dominho

Post autor: dominho » 19.02.2012, 00:54

Ja post dominho zrozumiałem tak, że, polski ruch kibicowski stoi o wiele wyżej niż holenderski i to tamtejszym ekipom powinno bardziej zależeć na zgodzie z którymś z naszych klubów niż Polskiemu na zgodzie z holenderskim i że nie powinno się robić zgody z byle kim...ale pewności nie mam czy to autor miał na myśli :):)

Stary piwko masz u mnie jak co to PW:)

Loco_Locass

Post autor: Loco_Locass » 19.02.2012, 02:58

Prawda Panowie jest taka, że gdy Legia z Hagą się zaczęła układać, a Widzew gościł Słoweńców to tak szumnie na forum nie było.
Proponuję niektórym forumowiczom pierdolniecie się młotkiem w głowę lub kubeł zimnej wody, zanim znów napiszą coś "mondrego"!
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!

Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...

profan

Post autor: profan » 19.02.2012, 09:01

jestesmywaszastolica pisze:zastanawiam się skąd wy bierzecie to swoje info o holenderskiej scenie kibicowskiej.
Ajax to w tej chwili jedna z lepszych band w europie, o znacznie lepszej marce niż Cracovia.

najlepiej by było, żeby wpisał się tutaj ktoś z KSC i napisał, jak oni sami to widzą
Akurat markę w chuligańskiej Europie to Cracovia ma wyrobioną.
Kontakty między Ajaxem a Cracovią utrzymują nieprzypadkowe osoby, więc nie dziwi, że na necie nie ma obszernych relacji.
Dominho i jemu podobni znawcy europejskiej sceny muszą obejść się smakiem...

O..

Post autor: O.. » 19.02.2012, 10:18

Loco_Locass pisze:Prawda Panowie jest taka, że gdy Legia z Hagą się zaczęła układać, a Widzew gościł Słoweńców to tak szumnie na forum nie było.
Jak Legia się zaczęła układać z Hagą to spora liczba użytkowników tego forum była dopiero w planach swoich rodziców.

awruk

Post autor: awruk » 19.02.2012, 11:18

Witam na wstępie, bo to mój pierwszy post na forum, choć przeglądam od dawna.

Jak dla mnie ten układ Cracovii z Ajaxem (ekipą z żydowskimi korzeniami, chwalącą swoje żydowskie pochodzenie, a w dodatku mnóstwo lewizny tam jest) to hańba dla ruchu kibicowskiego w Polsce.. Żadne układy z murzynami, czarnuchami, żydami nie powinno mieć miejsca. Ale chyba każdy się domyśla "o co" w tej zabawie, chodzi.. Szkoda, że nie ma to zwiazku z kibicowaniem, patriotyzmem itp, interesy panie. Kolejne dziwne posunięcie ekipy Pasów, po wporwadzeniu sprzętu na krakowską scenę, tolerowaniu syna vicekomendanta krajowego na gnieździe czy epatowanie symboliką żydowską co mnie osobiście razi. Dziwne to jest i tyle.

No ale ich sprawa.

S.G.

Post autor: S.G. » 19.02.2012, 11:31

Mnie osobiście te układy Cracovii nie dziwią. Ale zastanawia mnie co na to Lech? Ekipa prawicowa, do bólu narodowa, obchodząca wszystkie święta narodowe jakie są,a tu ich koledzy piją z ekipą kolorową która ma wyjebane na sprawy narodowe dla nas wszystkich ważne!
NAJLEPSZE LATA DZIEWIĘĆDZIESIĄTE!

???

Post autor: ??? » 19.02.2012, 11:42

S.G. pisze:Mnie osobiście te układy Cracovii nie dziwią. Ale zastanawia mnie co na to Lech? Ekipa prawicowa, do bólu narodowa, obchodząca wszystkie święta narodowe jakie są,a tu ich koledzy piją z ekipą kolorową która ma wyjebane na sprawy narodowe dla nas wszystkich ważne!
W dzisiejszych czasach większość ekip patrzy na świat przez pryzmat własnych interesów.Smutne to ,ale prawdziwe.
P.S. nie wiem po jaką cholerę ktoś się kłóci o liczbę widzów na poszczególnych stadionach.Śmieszne to jest ,gdyż najpierw są przechwałki ile to widzów się nie zjawiło na danym stadionie ,a jak dojdzie do sytuacji , że fani takiej ekipy dostaną bęcki lub sprzedają kogoś podczas wyjazdu to pojawia sie tłumaczenie ,że to pikniki były.....
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.

Stadionowy

Post autor: Stadionowy » 19.02.2012, 11:43

profan pisze:
Akurat markę w chuligańskiej Europie to Cracovia ma wyrobioną.
Kontakty między Ajaxem a Cracovią utrzymują nieprzypadkowe osoby, więc nie dziwi, że na necie nie ma obszernych relacji.
Dominho i jemu podobni znawcy europejskiej sceny muszą obejść się smakiem...
Czy Cracovia ją sobie wyrobiła? Pytam serio bo nie wiem. Bo chyba nie pocięciem kogoś?

Jakie zgody ma:
Chrobry Głogów, Okocimski Brzesko, Karpaty Krosno ?
Największe kosy?

???

Post autor: ??? » 19.02.2012, 11:44

S.G. pisze:Mnie osobiście te układy Cracovii nie dziwią. Ale zastanawia mnie co na to Lech? Ekipa prawicowa, do bólu narodowa, obchodząca wszystkie święta narodowe jakie są,a tu ich koledzy piją z ekipą kolorową która ma wyjebane na sprawy narodowe dla nas wszystkich ważne!
W dzisiejszych czasach większość ekip patrzy na świat przez pryzmat własnych interesów.Smutne to ,ale prawdziwe.
P.S. nie wiem po jaką cholerę ktoś się kłóci o liczbę widzów na poszczególnych stadionach.Śmieszne to jest ,gdyż najpierw są przechwałki ile to widzów się nie zjawiło na danym stadionie ,a jak dojdzie do sytuacji , że fani takiej ekipy dostaną bęcki lub sprzedają kogoś podczas wyjazdu to pojawia sie tłumaczenie ,że to pikniki były.....
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.

pigkiller

Post autor: pigkiller » 19.02.2012, 11:48

a Widzew gościł Słoweńców
]
co to za prownanie ?

Vicky

Post autor: Vicky » 19.02.2012, 12:15

Stadionowy pisze:
profan pisze:
.

Jakie zgody ma:
Największe kosy?

Chrobry Głogów:
Największe kosy: Zagłębie Lubin, Miedź Legnica, Górnik Wałbrzych (kolejność bez znaczenia), można do tego też dodać Falubaz Z.Góra z którymi ostatnio były różne historie jak choćby zdobycie oprawy przez kibiców ChG przygotowywanej przez Falubaz
Zgody: -brak
układy: Stilon Gorzów oraz poprawne relacje z Unią Leszno choć na dziś nie jest to oficjalny układ

Gieksa J-no

Post autor: Gieksa J-no » 19.02.2012, 13:23

Wszystko ok ale sądzę, że 90% tych którzy piszą, że c*** w d*** tym dla których najważniejsze są interesy i liczy się patriotyczna ścieżka to gdyby byli w swoich głównych ekipach również by się zmienili. Tak już teraz jest.

awruk

Post autor: awruk » 19.02.2012, 13:23

http://www.cracovia.krakow.pl/read.php? ... 761,page=7

Grafika z ostatniego postu w temacie mówi wszystko o "co" chodzi!! Szacunek dla wszystkich kiboli idących sztywno prawicową patriotyczną drogą w tych ciężkich czasach, ch.. w d*** interesiarzom, którym tylko $$ w głowie. Widać niektórzy potrafią się nawet murzynom sprzedać, tylko po to żeby mieć $$ i jakże modne ostatnio "jaranie" . Może już stary jestem ale takie krzywe akcje mnie do szalu doprowadzają.

buakaw pramuk

Post autor: buakaw pramuk » 19.02.2012, 13:34

Cracovia musi mieć niezłą beke czytając co poniektóre posty. Co Was obchodzi kto z kim i po co robi sobie zgody/układy ? Ajax to na pewno ciekawa ekipa chuligańska jak na standardy zachodnioeuropejskie z którą Cracovia sporo może pobawić się w europie. Ile można jeździć na te same wyjazdy po Polsce ? Nie pamiętam żeby były tu takie lamenty kiedy Widzew kumał się z odwiecznymi wrogami narodu polskiego z CSKA albo Arka z algierskimi brudasami z Marsylii.

Ronnie The Rocket

Post autor: Ronnie The Rocket » 19.02.2012, 13:41

buakaw pramuk pisze:Cracovia musi mieć niezłą beke czytając co poniektóre posty. Co Was obchodzi kto z kim i po co robi sobie zgody/układy ? Ajax to na pewno ciekawa ekipa chuligańska jak na standardy zachodnioeuropejskie z którą Cracovia sporo może pobawić się w europie. Ile można jeździć na te same wyjazdy po Polsce ? Nie pamiętam żeby były tu takie lamenty kiedy Widzew kumał się z odwiecznymi wrogami narodu polskiego z CSKA albo Arka z algierskimi brudasami z Marsylii.
Hola hola, ale z tego co mi wiadomo to Commando Ultra z Marsylii to akurat byli biali kibice tego klubu.

buakaw pramuk

Post autor: buakaw pramuk » 19.02.2012, 13:45

Co nie zmienia faktu z kim i z jakimi poglądami ten klub się kojarzy. W Ajaxie też pewnie są jacyś biali ;)

Loco_Locass

Post autor: Loco_Locass » 19.02.2012, 13:57

Pigkiler- porównanie żadne, bo dyplomatycznie nie wskazałem CSKA. Wolę zaś bawić się u czarnuchów i brudasów niż u morderców polskiego Narodu.
Względem Hagi i Legiii nie odmawiam wieku tej zgodzie, tylko mówię że jakoś krytyka owej zgody nie zagościła na forum. Podobnie jest z Juventusem.
Proponuję niektórym forumowiczom pierdolniecie się młotkiem w głowę lub kubeł zimnej wody, zanim znów napiszą coś "mondrego"!

zabroniony dostęp

Post autor: zabroniony dostęp » 19.02.2012, 13:58

Cracovia ma od dawna wyjebane co sądzą o niej i jej zgodach,internetowi mędrcy i inne wynalazki ,robi swoje i tyle.

Foxx

Post autor: Foxx » 19.02.2012, 14:09

Loco_Locass pisze: Względem Hagi i Legiii nie odmawiam wieku tej zgodzie, tylko mówię że jakoś krytyka owej zgody nie zagościła na forum.
Zagościła, zagościła :) Podstawą był jeden murzyn w garniturze na zbiorowej fotce pod pubem w Hadze - stał się powodem do opinii, że kumamy się z ekipą brudasów :) Niżej dwa teksty na temat wizyty Legii na FCDH - Ajax. Są fotki - chętni mogą kropkować ;)

http://zyleta.info/?p=1956
http://zyleta.info/?p=1913
Podobnie jest z Juventusem.
Tu już nieco inny motyw. Na takiej zasadzie można podchodzić do wszelkich kontaktów z ekipami "neo-latino" ;) (np. Atletico).
A co tam w komentarzach na Onecie?

Loco_Locass

Post autor: Loco_Locass » 19.02.2012, 14:22

Foxx- przyznaje się do błędu (Legia i Haga) Ale sam widzisz odpowiadając mojej osobie i cytując owe linki że ogół racji jest po mojej stronie :)

Foxx

Post autor: Foxx » 19.02.2012, 14:54

Ale w jakiej kwestii? :)
A co tam w komentarzach na Onecie?

obiektyw100

Post autor: obiektyw100 » 19.02.2012, 15:07

buakaw pramuk pisze:Co nie zmienia faktu z kim i z jakimi poglądami ten klub się kojarzy. W Ajaxie też pewnie są jacyś biali ;)

Ajaxowi kibicują głównie biali Holendrzy, murzyni i Żydzi. Ciapaci-muslimy w Holandii kibicują w większości Feyenoordowi uważanemu za lewacki,propalestyński i takim klubom jak Utrecht,Den Haag. Ajax uważany jest za żydowski i syjonistyczny, lewaków w Ajaxie nie ma prawie w ogóle.
Muslimów kibicujących Ajaxowi nie ma w ogóle, są bardzo widoczni na antyżydowskim Feyenoordzie. Taka specyfika holenderskiej sceny kibicowskiej. Wcale nie dziwi zgoda między Cracovią i Ajaxem.

mnich1926

Post autor: mnich1926 » 20.02.2012, 16:42

Ktos napisze jak wyglądają relacje między Polonią Bytom i Góralem Żywiec, moze byc na PW dzieki

P.S: możliwe że juz ktos o to pytał ale niechce mi sie przekopywac przez wszystkie strony tego tematu
Fanatycy z Grodu Stara

CMV'91

Post autor: CMV'91 » 20.02.2012, 17:17

mnich1926 pisze:Ktos napisze jak wyglądają relacje między Polonią Bytom i Góralem Żywiec, moze byc na PW dzieki

P.S: możliwe że juz ktos o to pytał ale niechce mi sie przekopywac przez wszystkie strony tego tematu
Układ.
Mówisz Warszawa Myślisz Legia

Stadionowy

Post autor: Stadionowy » 20.02.2012, 18:15

Vicky pisze:
Stadionowy pisze:
profan pisze:
.

Jakie zgody ma:
Największe kosy?

Chrobry Głogów:
Największe kosy: Zagłębie Lubin, Miedź Legnica, Górnik Wałbrzych (kolejność bez znaczenia), można do tego też dodać Falubaz Z.Góra z którymi ostatnio były różne historie jak choćby zdobycie oprawy przez kibiców ChG przygotowywanej przez Falubaz
układy: Stilon Gorzów oraz poprawne relacje z Unią Leszno choć na dziś nie jest to oficjalny układ
Dzięki Vicky. Jeszcze proszę info o Karpaty Krosno. Może być PW

ArmiaWisly1906

Post autor: ArmiaWisly1906 » 20.02.2012, 21:05

Vicky pisze:
Stadionowy pisze:
profan pisze:
.

Jakie zgody ma:
Największe kosy?

Chrobry Głogów:
A jak to wygląda ze Śląskiem Wrocław ? Przez wzgląd na Miedź kosa?

Vicky

Post autor: Vicky » 21.02.2012, 00:35

Dobre pytanie. Kiedyś że Śląskiem, jeszcze pod koniec lat 80, była zgoda ze Śląskiem i to dość dobra zgoda i wzajemne wspieranie się z obu stron. Później to się wyraźnie ochłodziło, Chrobry miał dość dobrą zgodę z Widzewem, a wtedy akurat między Śląskiem a Widzewem było co najmniej tak jak jest dzisiaj. Choć z drugiej strony ,jak widać zawsze można się dogadać jak choćby w sobotnim meczu Śląsk-Ruch. Były początki lat 90' i mecz Chrobry - Śląsk w starej II lidze i jak to opisał jeden pan w swojej książce ,otóż Chrobry ( a dokładniej młodzi fani w młynie przed meczem) zaczęli wyzywać Śląsk, ale nie nie wspomniał o tym jakie były tego przyczyny. Otóż fani Śląska przyjeżdżając do Głogowa nie wszyscy zachowywali się wtedy powiedzmy neutralnie, i sami pierwsi zaczęli na mieście wyzywać Chrobrego. I od słowa do słowa zrodziła się wtedy prawdziwa kosa. Tak to wtedy właśnie wyglądało. Na dziś no cóż, kolejne lata minęły, emocje opadły i jeśli jest to kosa, to na pewno nie największa jak te trzy wyżej wymienione, choć Miedź trochę też dolewa oliwy do ognia. Ale z drugiej strony wiadomo jakie są relacje między Śląskiem a Motorem, a Motorem a Lechią. A jako ciekawoste dodam też że w połowie lat 90' były całkiem dobre relacje między Chrobry a Wisłą Kraków. Wisła grała u nas i zero bluzgów z obu stron, a jak w rundzie jesiennej byliśmy u was to zero wrogości z waszej strony do nas, a także w tamtych czasach w jakiejś wspólnej podróży jednym pociągiem na wyjazdy i spotkaniu obu ekip też nie było żadnych dymów i starć.

nrth

Post autor: nrth » 21.02.2012, 07:43

Vicky pisze:Wisła grała u nas i zero bluzgów z obu stron, a jak w rundzie jesiennej byliśmy u was to zero wrogości z waszej strony do nas, a także w tamtych czasach w jakiejś wspólnej podróży jednym pociągiem na wyjazdy i spotkaniu obu ekip też nie było żadnych dymów i starć.
Były takie wspólne podróże?
Ja pamiętam jedno spotkanie - my jechaliśmy do Poznania w 60 osob, Wy gdzieś w kierunku wschodnim i nasze trasy przecieły się na dworcu we Wrocławiu. Była awantura, zaatakowaliśmy Wasz pociąg ale wejść sie do niego niestety nie dalo
za kim jestes?

Zablokowany