Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
windykator szczęścia
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
nie żebym to pochwalał oczywiście.
dla tych którzy działali choćby w ostatniej dekadzie XX w. kiedyś wszystko było prostsze i właśnie tych Panów pozdrawiam.
dla tych którzy działali choćby w ostatniej dekadzie XX w. kiedyś wszystko było prostsze i właśnie tych Panów pozdrawiam.
-
TenZeWschodu
Z kim ma zgode/układ Sparta Praga?
z tego co mi wiadomo to nie ma zadnych zgod , dobre relacje z Viktoria Zizkov ale nie wiem czy mozna tu mowic o ukladzieTenZeWschodu pisze:Z kim ma zgode/układ Sparta Praga?
Z tego co mi wiadomo to te pare osoby z h z Viktorii Zizkov rowniez na Sparcie dzialaja bo rowniez Sparcie kibicuja. A pozatym istnieja jakies Kontakty/Uklady z Nitra i Kosice ze Slowacji.gregory88 pisze:z tego co mi wiadomo to nie ma zadnych zgod , dobre relacje z Viktoria Zizkov ale nie wiem czy mozna tu mowic o ukladzieTenZeWschodu pisze:Z kim ma zgode/układ Sparta Praga?
w Pradze chyba jest tak, że Victoria Żiżkow trzyma ze Spartą, a Bohemians ze Slavią ?
slavia trzyma z gornikiem walbrzych nie wiem jak na dzien dzisiejszy ale wiem ze tez byla zgoda gornika z bohemiansczajnik pisze:w Pradze chyba jest tak, że Victoria Żiżkow trzyma ze Spartą, a Bohemians ze Slavią ?
Górnik dalej trzyma ze Slavią. I jak piszesz nazwy ekip to z dużej litery !gregory88 pisze:slavia trzyma z gornikiem walbrzych nie wiem jak na dzien dzisiejszy ale wiem ze tez byla zgoda gornika z bohemiansczajnik pisze:w Pradze chyba jest tak, że Victoria Żiżkow trzyma ze Spartą, a Bohemians ze Slavią ?
-
Misiek_MKS
Na dzień dzisiejszy nie mamy żadnych układów i zgód, tak samo sytuacja wygląda z kosami.jestemKibicem1910 pisze:MKS Kluczbork:
-czy ma jakieś kosy?
-czy ma jakieś układy/zgody?
-czy palił kiedyś na stadionie jakieś barwy kogoś?
Odra Opole:Jacas pisze:A Odra Opole?Misiek_MKS pisze:
Na dzień dzisiejszy nie mamy żadnych układów i zgód, tak samo sytuacja wygląda z kosami.
Zgody:Zagłębie Lubin,Polonia Bytom
Układ:Sopron(Węgry)
Potwierdzi ktoś info,ze Cracovia przybiła sztame z Ajaxem?Jeśli nie to prosze bez napinki ;)
-
Armia Krajowa
Też słyszałem że przybili zgodę.
Tylko pogratulować "kolorowych" wafelków z Holandii.
Ja piszę o Ajaxie,a nie o Den Haag.
-
bez_napinki
jak na linii Karpaty Krosno-Stal Sanok?
zapewne kosabez_napinki pisze:jak na linii Karpaty Krosno-Stal Sanok?
ta informacja to z TMK ?sloneczny pisze:
Każdy,że wie,że Bałtyk praktycznie nie istnieje na żadnym osiedlu a nawet klatce schodowej w Gdynii. Jednakże nie można o nich zapominać bo przecież nadal działają jak mogą. W latach 80-tych i w pierwszej połowie lat 90-tych Bałtyk miał nie wiele mniej kibiców niż Arka jednak sukcesy Arki i upadek Bałtyku zrobiły swoje
Nie wypowiadaj się o latach w których nie żyłeś i o regionie który znasz z mapy Polski.
Piernik w dłoń i na sanki.[/quote]
A ty zyles w tamtych latach? Bo ja tak i jestem z tamtej ekipy.
Wystepy arki w ekstraklasie i upadek Baltyku spowodowaly to, ze nowe pokolenie kibicow chodzilo wylacznie na arke. W sumie nic dziwnego, skoro jeden klub gral w ekstraklasie, a drugi w 3 czy 4 lidze.
Teraz Baltyk gra w 2 lidze i srednia wieku ich kibicow to ok.30 lat gdyz sklad kibicowski tworza ludzie ktorzy dorastali 15-20 lat temu
A ty zyles w tamtych latach? Bo ja tak i jestem z tamtej ekipy.sloneczny pisze:
ta informacja to z TMK ?
Nie wypowiadaj się o latach w których nie żyłeś i o regionie który znasz z mapy Polski.
Piernik w dłoń i na sanki.
Wystepy arki w ekstraklasie i upadek Baltyku spowodowaly to, ze nowe pokolenie kibicow chodzilo wylacznie na arke. W sumie nic dziwnego, skoro jeden klub gral w ekstraklasie, a drugi w 3 czy 4 lidze.
Teraz Baltyk gra w 2 lidze i srednia wieku ich kibicow to ok.30 lat gdyz sklad kibicowski tworza ludzie ktorzy dorastali 15-20 lat temu.
Trochę się zagalopowałes kolego.Z twojego postu można wywnioskować ze nasza przewaga nad wami uwidoczniła się po awansie Arki do ekstraklasy co jest bzdurą bo już pod koniec lat 90tych mieliście mało do powiedzenia na mieście,nie pojawialiście się u siebie na derbach itp.Pamiętam derby czy to przy Olimpijskiej czy to przy Ejsmonda gdzie potrafiliscie się zebrać w kilkaset szala ale to był początek i połowa lat 90tych póznij już tylko w dół.
p.s nazwy klubów piszemy z dużej litery
-
buakaw pramuk
Nie chce się tu wpierdalać którejkolwiek ze stron ale chyba każdy w miarę ogarnięty kibic w Polsce wie że największą kosą Bałtyku jest Arka a z Lechią to obecnie total neutral.
Pytałem, bo wprawdzie wiem co jest największą kosą dla Arki , czyli Lechia, a co do Bałtyku nie byłem pewien , stąd te pytanie. Bałtyk to taka ekipa raczej zapomniana w dzisiejszych czasach.
Baltyk nigdy nie mial przewagi liczebnej w Gdyni, ale byly momenty w ktorych sie prezentowalismy niezle. Pamietam do dzis baraz z Piastem Gliwice 1 lipca 1987 roku, wygralismy 2:0, awans do ekstraklasy i caly stadion wypelniony po brzegi spiewal 'sto lat'. Moze mi powiesz, ze to wasi ludzie spiewali Baltykowi 100 lat?macias pisze:Trochę się zagalopowałes kolego.Z twojego postu można wywnioskować ze nasza przewaga nad wami uwidoczniła się po awansie Arki do ekstraklasy co jest bzdurą bo już pod koniec lat 90tych mieliście mało do powiedzenia na mieście,nie pojawialiście się u siebie na derbach itp.Pamiętam derby czy to przy Olimpijskiej czy to przy Ejsmonda gdzie potrafiliscie się zebrać w kilkaset szala ale to był początek i połowa lat 90tych póznij już tylko w dół.
Tak zgodze sie z Toba, ze do polowy lat 90-ych prezentowalismy sie duzo lepiej, niz do tego co dzialo sie pozniej.
Pod koniec lat 90-ych raz nie pojawilismy sie na derbach, de facto granych na naszym stadionie, ale wy byliscie na papierze w roli gospodarza. Wasz zarzad zadecydowal o nie wpuszczeniu nas na stadion. Byly za to tamtego dnia jakies akcje z partyzantki i polowanie na waszych na miescie, ale nie bede sie wypowiadal wiecej w tym temacie bo w nich nie uczestniczylem i to znam jedynie z opowiesci.
A sam koniec lat 90-ych to nastapila to juz agonia spowodowana obsuwaniem sie klubu do lig regionalnych, urzad miasta byl nam wrogi i do dzis jest, musielismy grac na bocznej murawie swojego macierzystego stadionu na ktorym przezylismy piekne chwile. Sporo kibicow Baltyku poprzerzucalo sie na wasza strone, bo mysleli, ze w ten sposob siebie dowartosciuja. Pomimo wielu upokorzen klub nie umarl, trzy lata powrocilismy na szczebel ogolnopolski, a wiesz czemu? Bo trzy lata temu w zarzadzie zasiedli kibice i dzieki temu klub sie odrodzil. Jest nas malo w Gdyni, ale jestesmy i nasza spolecznosc tworza w duzym procencie szalikowcy z tamtych lat.
Gdy wy graliscie w trzeciej lidze 20 lat temu, to wasze frekwencje byly momentami nawet gorsze od naszych. Bylo was ledwie po 300-400 osob czasami.
Nie ma kosy na linii Baltyk - Lechia. To juz sprawa indywidualna czy ktorys z kibicow jednej ze stron nienawidzi drugiej. Bym powiedzial, ze ogolnie jest zobojetnienie.Vicky pisze:Pytałem, bo wprawdzie wiem co jest największą kosą dla Arki , czyli Lechia, a co do Bałtyku nie byłem pewien , stąd te pytanie. Bałtyk to taka ekipa raczej zapomniana w dzisiejszych czasach.
Oki, dzięki za odpowiedź i życzę powodzenia na scenie kibicowskiej jak i ligowej
-
pimpek dręczyciel
Kadłub odnośnie kosy na linii Bałtyk-Lechia to ona była, jest i będzie. Nie jest ona na takim samym poziomie jak z Arką, ale mimo wszystko jest.
Jakie stosunki na linii Ostrovia - Górnik Konin , Ostrovia - ŁKS , KKS Kalisz - Widzew ?
-
zbedna napinka
Nie powinienes wypowiadac sie za Lechie,to ze wy nie chcecie kosy z Lechia nie znaczy ze Lechia ma takie samo zdanie o was.Wiadomo ze nie jestescie dla nich zadnym przeciwnikiem ale zapewne gdyby spotkali gdzies wasza grupe nie przeszli by obojetnie,pozatym ktos kiedys tanczyl w sukience dla Lechii ;-)KadlubBG pisze:Nie ma kosy na linii Baltyk - Lechia. To juz sprawa indywidualna czy ktorys z kibicow jednej ze stron nienawidzi drugiej. Bym powiedzial, ze ogolnie jest zobojetnienie.Vicky pisze:Pytałem, bo wprawdzie wiem co jest największą kosą dla Arki , czyli Lechia, a co do Bałtyku nie byłem pewien , stąd te pytanie. Bałtyk to taka ekipa raczej zapomniana w dzisiejszych czasach.
Pewnie nie przeszli by obojetnie gdyby nasze grupy sie natknely, ale w mojej ocenie jest raczej zobojetnienie, bo nas nie jest duzo, a poza tym oni najbardziej nie trawia Arki.zbedna napinka pisze:Nie powinienes wypowiadac sie za Lechie,to ze wy nie chcecie kosy z Lechia nie znaczy ze Lechia ma takie samo zdanie o was.Wiadomo ze nie jestescie dla nich zadnym przeciwnikiem ale zapewne gdyby spotkali gdzies wasza grupe nie przeszli by obojetnie,pozatym ktos kiedys tanczyl w sukience dla Lechii ;-)KadlubBG pisze:Nie ma kosy na linii Baltyk - Lechia. To juz sprawa indywidualna czy ktorys z kibicow jednej ze stron nienawidzi drugiej. Bym powiedzial, ze ogolnie jest zobojetnienie.Vicky pisze:Pytałem, bo wprawdzie wiem co jest największą kosą dla Arki , czyli Lechia, a co do Bałtyku nie byłem pewien , stąd te pytanie. Bałtyk to taka ekipa raczej zapomniana w dzisiejszych czasach.
-
patriota85
Jedni i drudzy to FC Lecha.Z tym, że Górnik twierdzi, że ekipa Górnika, a FC Lecha z Konina to osobne grupy i tylko pojedyncze osoby działają w obu grupach.mario1977 pisze:Jakie stosunki na linii Ostrovia - Górnik Konin
patriota85 pisze:Jedni i drudzy to FC Lecha.Z tym, że Górnik twierdzi, że ekipa Górnika, a FC Lecha z Konina to osobne grupy i tylko pojedyncze osoby działają w obu grupach.mario1977 pisze:Jakie stosunki na linii Ostrovia - Górnik Konin
Ostrovia to fc Lecha.
Górnik jest samodzielną ekipą.
Ostrovia i Górnik mają od dawna pozytywne relacje, ale nic więcej.
Kadlub a jakie obecnie zgody na Bałtyk. Bo przez te lata juz sie pogubilem, zakonczyla sie z Leborkiem, byla/jest z Kotwica, cos tam z Wegrami.
Jakie sa obecnie zgody czy uklady Baltyku?
A co do Baltyku, jakie sa obecne stasunki z Olimpia Grudziadz? wiem ze jakis czas temu Baltyk wspomagal Olimpie (chyba rok temu) i nawet podczas akcji skroili pare szali.
Tak prawde mowiac do konca nie wiem jak jest z ukladami, gdyz wypadlem juz troche z tych klimatow. Dzis jestem juz spokojny z racji wieku ;) choc tez ciekawia mnie czasem te sprawy, ale bardziej by o tym sobie poczytac.Averno pisze:Kadlub a jakie obecnie zgody na Bałtyk. Bo przez te lata juz sie pogubilem, zakonczyla sie z Leborkiem, byla/jest z Kotwica, cos tam z Wegrami.
Z Leborkiem padla zgoda jesienia. Obecnie z tego co mi wiadomo to jest jedynie uklad z Kotwica Kolobrzeg i znajomosci z Ferencvarosem Budapest, czasem na meczach Wegrow wieszane sa nasze flagi. Byc moze sa jeszcze jakies uklady, ale nie rozmawialem ostatnio z chlopakami z wiary, wiec trudno mi powiedziec.
Co do Grudziadza to byl jakis chwilowy uklad, ale chyba go juz nie ma.
Z Kotwicą układ na pewno tylko układ ? Hmm z tego co mi wiadomo to bardziej zgodaKadlubBG pisze:Tak prawde mowiac do konca nie wiem jak jest z ukladami, gdyz wypadlem juz troche z tych klimatow. Dzis jestem juz spokojny z racji wieku ;) choc tez ciekawia mnie czasem te sprawy, ale bardziej by o tym sobie poczytac.Averno pisze:Kadlub a jakie obecnie zgody na Bałtyk. Bo przez te lata juz sie pogubilem, zakonczyla sie z Leborkiem, byla/jest z Kotwica, cos tam z Wegrami.
Z Leborkiem padla zgoda jesienia. Obecnie z tego co mi wiadomo to jest jedynie uklad z Kotwica Kolobrzeg i znajomosci z Ferencvarosem Budapest, czasem na meczach Wegrow wieszane sa nasze flagi. Byc moze sa jeszcze jakies uklady, ale nie rozmawialem ostatnio z chlopakami z wiary, wiec trudno mi powiedziec.
Co do Grudziadza to byl jakis chwilowy uklad, ale chyba go juz nie ma.
Zapomniałeś dodać o waszych kolejnych wielkich braciach z pod znaku "h" z kartuz czyli Cartusi
"Z Kotwicą układ na pewno tylko układ ? Hmm z tego co mi wiadomo to bardziej zgoda"
Była zgoda. Pamiętam mecz Lechia - Kotwica jeszcze w III lidze, w sektorze gości wisiała flaga Bałtyku. Co do relacji Lechia - Bałtyk kosa jest jednak ze znacznie mniejszym ciśnieniem po obu stronach niż na Arkę
Była zgoda. Pamiętam mecz Lechia - Kotwica jeszcze w III lidze, w sektorze gości wisiała flaga Bałtyku. Co do relacji Lechia - Bałtyk kosa jest jednak ze znacznie mniejszym ciśnieniem po obu stronach niż na Arkę
Teraz to nawet mają flagę zgodową Bałtyk - KotwicamasisLG pisze:"Z Kotwicą układ na pewno tylko układ ? Hmm z tego co mi wiadomo to bardziej zgoda"
Niezły cyrk z tą vlepką ;) Herb KP i SSA, nie wydaje mi się żeby Lechia coś takiego wydała ;)
Wracając do tematu to może ktoś opisać Hetmana Zamość w zakresie zgód, kos i układów?
Wracając do tematu to może ktoś opisać Hetmana Zamość w zakresie zgód, kos i układów?
Kolego Robertus1929 mam wrazenie ze na sile probujesz cos pokazac i za duzo mowisz o tym "Bałtyku". A co do KadlubBG skoncz skoro nie masz nic do powiedzenia i nie zaczynaj zbednej polemiki. Na dzien dzisiejszy nic sie nie zmienilo, zgoda z Kotwica i z Ferencvarosem, szczegolnie KC.
A co do Lechii to chyba kazdy kto mysli samodzielnie wie jak jest miedzy nami i nic sie nie zmienia od lat, takze nie siac fermentu.
-
KaczorDonald1930
Kotwica i Ferencvaros - Zgoda
Cartusia - Fan Club
Proste i przejrzyste .
Cartusia - Fan Club
Proste i przejrzyste .
Jak wygląda sytuacja na linii Elana - Widzew ? Wczoraj byłem w Toruniu. I po tym co widziałem , co działo się na mieście. Ta zabawa Widzewiakow , Ruchu i Jezioraka. Race , litry Wódki , catering itd. Na prawdę gościna Elanowców robi wrażenie.