Szlachta Mazowsza.lozys pisze:Z tego co pamiętam to były chyba 2 flagi Crazy Cannibals, jedną właśnie skroił Lech, po czym została uszyta replika, a drugą Widzew po meczu ŁKS z Wisłą Płock, gdzie ŁKS w ten sam dzień jadąc za wiślakami do Płocka wykroił im ich główną flagę.(Duma Mazowsza?)
CHULIGAŃSKIE (i nie tylko) WSPOMNIENIA ....
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
patriota85
Re: CHULIGAŃSKIE (i nie tylko) WSPOMNIENIA ....
podbijam(*)(*) pisze:Ile trwała walka (porażka) Śląska z CSKA, i z jakiej okazji odbyła się ?
Duma Mazowsza była w posiadaniu Zagłębia Lubinpatriota85 pisze:Szlachta Mazowsza.lozys pisze:Z tego co pamiętam to były chyba 2 flagi Crazy Cannibals, jedną właśnie skroił Lech, po czym została uszyta replika, a drugą Widzew po meczu ŁKS z Wisłą Płock, gdzie ŁKS w ten sam dzień jadąc za wiślakami do Płocka wykroił im ich główną flagę.(Duma Mazowsza?)
Bielawianka Bielawa - Piast Gliwice moze ktos napisac relacje z tego meczu ? byl to bodajze poczatek lat 2003 obie druzyny byly w 3 lidze.
przegrana walka odbyła się "bez okazji".gregory88 pisze:podbijam(*)(*) pisze:Ile trwała walka (porażka) Śląska z CSKA, i z jakiej okazji odbyła się ?
wcześniejsza wygrana przy okazji meczu kosza.
-
19__kattowitz__20
na pewno Ruch -Lks 2004 derby Warszawy (na Polonii) Spodek 98 GrabiszynskaIgloopol1978 pisze:Mam pytanie.
Jaka byla najwieksza zadyma i ustawka w historii polskiego ruchu kibicowskiego?
Zadyma to wydaje mi sie ze wlasnie Ruch-Łks,ale pewnosci nie mam wiec pytam.
A co do ustawki to chyba Legia-Lech 2002 na Wolskiej.
Tylko mnie nie pojedzcie za brak kumatosci
dobry dym byl na Ruchu po majstrze w 89 http://www.youtube.com/watch?v=u6ElBEXrMhY
i na koncu filmiku Gucio Warzycha
mlody i piekny
mlody i piekny
Szkoda, że Rosjanie nie wybrali sobie lepszej ekipy bo tak poszło w Europe porażka polskiej ekipy :/FF_ pisze:przegrana walka odbyła się "bez okazji".gregory88 pisze:podbijam(*)(*) pisze:Ile trwała walka (porażka) Śląska z CSKA, i z jakiej okazji odbyła się ?
wcześniejsza wygrana przy okazji meczu kosza.
-
Trochę czasu zleciało, więc pewnie masz rację. Zresztą podczas wydarzenia, o którym pisałem kibiców z Łodzi było na pewno więcej, przynajmniej setka. Wiem, że wtedy bankowo też jakieś flagi Rodowitych z płotu zniknęły, jedna zdaje się została na murawie podczas ganianek z psiarnią, za cholerę nie pamiętam jakie to były flagi, może któryś z jeżdżących w tym czasie łodzian pamięta coś więcej.
pw
pw
-
bananlegia
Raz to każdemu może sie trafić. Fakt był to ich dzień. Jak czas pokazuje dalej słuch o nich zaginął, a chłopaki z Hutnika radzą sobie bardzo dobrze.patriota85 pisze:Opis Hutnika z tego meczu:
Ich autokar+40 KSP.Największa porażka w historii
"Chłopców z Bielan".Mimo , że małolaty wiedziały o szykowanej
wizycie go�ci,to nie przekazały tej wie�ci starszym.Mecz miał być
jak inne-bez go�ci,lecz zamienił się w ucieczkę.Zostało kilka osób,
którym udało się obronić jednš z trzech flag Legii (nasze jeszcze
nie wisiały).Zamęt był spory był spory , bo fani KSP pojawili się
w szalach CWKS .W "lidze chuliganow" przypisano nam wielkie bicie,
Ktorego nie było gdyż ci , "którzy się postawili,byli nie zauważani
a reszta uciekła ze stadionu".Spokój zapanował po wje�dzie psów.
Polonia spaliła zdobyte flagi , a my prowadzili�my doping.Po meczu
�li ruszyli�my do domów znajdujšc po drodze autokar �widniczan
i robišc w nim "klimatyzację".Jeszcze jedno co zostało nam
w pamięci to duża ilo�ć flag wywieszonych przez Avię.Na następny mecz
-już bez zgody z KSP - nie przyjechali,a mobilizacja była doprawdy
imponujšca.
Wedlug ciebie Slask jest slaba ekipa? wedlug mnie jest to jedna z czolowych ekip w Polsce , mysle ze jak by Slask mial sie zmierzyc z CSKA kilkakrotnie to nie zawsze by dominowala ekipa z Rosji
-
Tajemniczy
Straszne.(*)(*) pisze: Szkoda, że Rosjanie nie wybrali sobie lepszej ekipy bo tak poszło w Europe porażka polskiej ekipy :/
Tak. Jest kilka (6-8) lepszych ekip, które lepiej by się zaprezentowały na ubitej ziemi.gregory88 pisze:Wedlug ciebie Slask jest slaba ekipa? wedlug mnie jest to jedna z czolowych ekip w Polsce , mysle ze jak by Slask mial sie zmierzyc z CSKA kilkakrotnie to nie zawsze by dominowala ekipa z Rosji
Ma ktos relacje z wyjazdu Legii do Utrechtu ?
Myslisz ze jak by Lech czy Legia walczyla z CSKA to by na 100% wygrala ? raz jest tak raz tak Slask mial poprostu pecha i tyle . I jestem pewny ze nie znajdziesz az tylu lepszych ekip od Slaska (4-5) tak ale nie 8 .(*)(*) pisze:Tak. Jest kilka (6-8) lepszych ekip, które lepiej by się zaprezentowały na ubitej ziemi.gregory88 pisze:Wedlug ciebie Slask jest slaba ekipa? wedlug mnie jest to jedna z czolowych ekip w Polsce , mysle ze jak by Slask mial sie zmierzyc z CSKA kilkakrotnie to nie zawsze by dominowala ekipa z Rosji
Widzę że niektóre historie zmieniają się z biegiem lat;) Kiedyś eŁksa twierdziła że flagę zarekwirowała im ochrona więc mieli prawo zrobić replikę,nawet udało się większość o tym przekonać.Teraz Lech ujawnia że jednak flagę oni skroili.Kiedyś Śląsk przegrał z Cska bo był słabszy,dziś,miał pecha;)
Tak, a kto ze Śląska Ci napisał ze mieli pecha?
Yyyyyyyyyyyy dwa posty nad moim?
Robak to co wrzucil rozdajacy to jest relacja ŁKS u, byla nawet w zinie '' Znienawidzeni Przez Spoleczenstwo (4)'' a mecz odbyl sie 16.10. 99
-
Kalashnikov.
widze ze nie jestem w temacie, albo nie pamietam.moze ktos przyblizyc o co chodzi ze spotkaniem Slaska z CSKA ? Kiedy doszlo, kto co byl ?
LGS ja piszę o stracie kanibali.Zrobili replikę bo trzymano się wersji o ochronie.
I to jest twoim zdaniem miarodajna opinia?Robak pisze:Yyyyyyyyyyyy dwa posty nad moim?
Tyle rzeczy na tym forum się pisze, że jakby się człowiek miał tym kierowc to by oszalał.
W rozmowach bezpośrednich z kimś kto brał w tym udział nie odnosi sie wrażenia decydującej roli pecha
Nie no, powinno być przecież referendum ogólnopolskie,która ekipa może się ustawić z CSKA.
A może sonda na forum by wystarczyła?
A może sonda na forum by wystarczyła?
Nie wiem czy dobrze pamiętam. Był mecz kosza we Wrocławiu, Śląsk obił CSKA. Ci zebrali się na inny termin i zrewanżowali za przegraną.Kalashnikov. pisze:widze ze nie jestem w temacie, albo nie pamietam.moze ktos przyblizyc o co chodzi ze spotkaniem Slaska z CSKA ? Kiedy doszlo, kto co byl ?
33:33walka z WKS była banda na bande czy liczbowa?
nrth, opisałbyś próbę wjazdu NEC pod kasy Wisły? Kilka razy była o tym mowa, ale jakiejs relacji nigdy o tym nie widziałem.
-
baxi_plock
Spartak,pewnie część już widziała,ale to w odpowiedzi na pytanie czy tacy chudzi i wysuszeni... http://www.youtube.com/watch?v=BXYW8cnn ... l1.1.1l3l0bananlegia pisze:" Nie ważne ile masz w łapie tylko ... " resztę na pewno znasz. W moim odczuciu tak to wygląda.krokiet_z_grzybami pisze:pytam z ciekawosci
do ludzi, którzy mieli jakąś styczność z chuliganami rosyjskimi (realnie), choćby Ci z CSKA, którzy pokonali Slask
w rzeczywistosci też są tacy chudzi, wysuszeni? bo jak się ogląda ustawki na necie rosjan to przeciętna waga chłopaków to chyba 70kg... zastanawia mnie jak to jest w rzeczywistosci, przy wycelekcjonowanej ekipie? swoją drogą walka z WKS była banda na bande czy liczbowa?
Nikt , to jest po prostu moje zdanie , raz jest tak raz tak tyle w temacienrth pisze:Tak, a kto ze Śląska Ci napisał ze mieli pecha?
Góral Żywiec - BKS Bielsko - przed spotkaniem na ulicy prowadzącej do stadionu dochodzi do starcia 50 osobowej grupy Górali z ok.40 osobową ekipą Bielska. Bielsko używa sprzętu; butelek, brech, kamieni. Góral kilka razy pod naporem sprzętu się cofa, po ok.2 minutach interweniuje prewencja, generalnie starcie naszym zdaniem bez zwycięzcy, na pewno awantura była konkretna. na sektorze w trakcie meczu Górala ok.100 osób, BKS 40. w drugiej połowie obie ekipy na krótko ścierają się z ochroną, ta jednak puszcza gaz łzawiący.
coś Ci świta. CSKA było na początku wieku na meczu kosza we Wrocławiu. doszło wtedy do małego spotkania, które nie było dla nich korzystne.Tel pisze:Nie wiem czy dobrze pamiętam. Był mecz kosza we Wrocławiu, Śląsk obił CSKA. Ci zebrali się na inny termin i zrewanżowali za przegraną.Kalashnikov. pisze:widze ze nie jestem w temacie, albo nie pamietam.moze ktos przyblizyc o co chodzi ze spotkaniem Slaska z CSKA ? Kiedy doszlo, kto co byl ?
a "ostatnie" spotkanie okazało się dla nich tym razem korzystne.
swoją drogą mieli wtedy tourne, że tak powiem.
W zasadzie to nie ma za bardzo o czym pisać.jablerr pisze:nrth, opisałbyś próbę wjazdu NEC pod kasy Wisły? Kilka razy była o tym mowa, ale jakiejs relacji nigdy o tym nie widziałem.
Zdarzenie dość sporo przed meczem, przejeżdzający autokar gości przylukał że w knajpie pod stadionem siedzą ludzie w barwach i skusił sie na atak.
Na ich nieszczęście mimo tego iz do meczu jeszcze trochę czasu było siedziało tam dobre grono Wisły i Lechii - no i przyjezdni zmuszeni byli palic wrotki z powrotem do autokaru
To tak po krótce bo czasu już trochę mineło i szczegóły sie rozmywają
Legia - GKS 1995
http://screenshooter.net/data/uploads/hl/yf/ovll.jpg
http://screenshooter.net/data/uploads/sa/uv/oncb.jpg
jak macie jakies ciekawe relacje ze starszych spotkan to wrzucajcie śmiało, fajnie tak poczytac hehe ;)
http://screenshooter.net/data/uploads/hl/yf/ovll.jpg
http://screenshooter.net/data/uploads/sa/uv/oncb.jpg
jak macie jakies ciekawe relacje ze starszych spotkan to wrzucajcie śmiało, fajnie tak poczytac hehe ;)
Może ktoś wrzucić skana pierwszego numeru TMK??
Jakies zdjecia i krotka relacje z Finalu PP w 1992 mozna poprosic ? :)
-
energise09
ma ktos relacje z awantury Resovia-Stal 2009r. ?
z filmow wyglada jakby ostatecznie wygrala Stal ale chcialbym przeczytac relacje.
z filmow wyglada jakby ostatecznie wygrala Stal ale chcialbym przeczytac relacje.
tak w ogole to ma ktos jakies tmk w pdf na komputerze? mozna sie wymienic przez internet hehe
energise09: http://screenshooter.net/data/uploads/hx/ic/iile.jpg
http://screenshooter.net/data/uploads/qa/cc/nirv.jpg
sorry że takie małe ;)
energise09: http://screenshooter.net/data/uploads/hx/ic/iile.jpg
http://screenshooter.net/data/uploads/qa/cc/nirv.jpg
sorry że takie małe ;)
-
Troublemaker
Zerknij do tematu Ebook w Hyde Parku. Z tego co pamiętam kilku użytkowników wrzucało tam skany poszczególnych numerów TMK!.ATM1920 pisze:http://gorny-slask-nowy.blog.onet.pl/2, ... index.html
Lechia, Lech, Legia, Ruch, Widzew, ŁKS na pewno... A ile jeszcze dobrych ekip masz ? Chociaż tu się nie powinno o tym rozmawiać. Starcia na ubitej ziemi wszystko zweryfikują...gregory88 pisze:Myslisz ze jak by Lech czy Legia walczyla z CSKA to by na 100% wygrala ? raz jest tak raz tak Slask mial poprostu pecha i tyle . I jestem pewny ze nie znajdziesz az tylu lepszych ekip od Slaska (4-5) tak ale nie 8 .(*)(*) pisze:Tak. Jest kilka (6-8) lepszych ekip, które lepiej by się zaprezentowały na ubitej ziemi.gregory88 pisze:Wedlug ciebie Slask jest slaba ekipa? wedlug mnie jest to jedna z czolowych ekip w Polsce , mysle ze jak by Slask mial sie zmierzyc z CSKA kilkakrotnie to nie zawsze by dominowala ekipa z Rosji
GKS Bełchatów wszedł kiedyś w posiadanie flag CSKA czy Spartaka ? Mógłby ktoś przybliżyć tą historię ?
GKS zdobył flagi CSKA, po czym hool's z Moskwy zadzwonili i chcieli walki na ubitej ziemi na co GKS przystał, ale zebrali oklep tak jak Śląsk. CSKA wygrało, a flagi wróciły do Moskwy.