potwierdzamRozkoszny pisze:12.10.11
Chrobry Głogów vs Raków Częstochowa
- Ktoś z Rakowa potwierdzi chęć grzybobrania z Lubinkami ?

Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

-
GKS Tychy - Polonia Bytom - kosaderyl pisze:Jak jest na Linii GKS Tychy - Polonia Bytom ?? Pytam o to drugi raz bo obie ekipy mają dobre relacje z Cracovią. Tychy zgodę a Polonia jakiś tam nieoficjalny układ.
Jakie są relacje między Resovią a pozostałymi zgodami ŁKS-u (Tychy i Zawisza) ?????
Prosiłby o odpowiedzi osób które wywodzą się z wspomnianych ekip. Dzięki.
GKS Tychy - Resovia - neutralnie
-
Rakow wszedl w posiadanie 2 flag Gornika podczas jednego meczu.To byla chyba wiosna 97r.Jedna flage zerwal z plotu, a druga wyniosl z esktora gosci pod pozorem wywieszenia jej. Pozniej jeszcze chyba byly dwa spotkania podczas wyjazdow w okolice Zabrza ale to bylo dobre 8-10lat temu i chyba od tego czasu nie bylo zadnego napiecia.ADAMOO pisze:\G/liwice48 pisze:Raczej neutralny chociaż nie do końca.Z tego co wiem to chłopaki od nas dali się kiedyś we znaki medalikom podczas jakiegoś meczu w Częstochowie(był to chyba jakis mecz w PP).Częstochowianie nie byli również przez specjalnie lubiani ze względu na swoją starą zgodę Stalówkę ,która ma kosę z Wisłoką(naszą zgodą).Jednak Raków nigdy nie był jakimś tam wrogiem numer jeden dla kibiców Górnika.Zdecydowanie większą niechęcią medaliki darzą kibiców Ruchu ze względu na bliskość ich okolicznych FC(Myszków,Zawiercie).Jeżeli chodzi o Górnik Wałbrzych to nie mamy z nimi jakoś specjalnie do czynienia więc nie ma za bardzo mówić o wzajemntch ralacjach.Wiem na pewno że kiedyś przy okazji naszego wyjazdu do Poznania doszło do spotkania obu ekip(bodajże na dworcu we Wrocławiu)gdzie łupem chłopaków od nas padła flaga Wałbrzyszan :Oficial Hooligans Górnik Wałbrzych.Ale było to w 1999roku a więc dość dawno.Jedyny powód dla którego mielibyśmy się z nimi nie lubieć to ich zgoda z GKS-em Tychy, ale jak już wcześniej wspomniałem nie mamy z nimi styczności(bo odległośc znaczna i liga nie ta)więc nie ma o czym pisać.dres i kaptur pisze:Jaki stosunek ma Raków Częstochowa i Górnik Wałbrzych do Górnika Zabrze?
Nie wiem czy az takie neutralne są stosunki Rakowa z Górnikiem,pamietam jak kiedys RKS wszedl w posiadanie flagi Zabrzan "ŻORY",Torcida zas atakowala ich na jakims meczu nizszej ligi w Zabrzu.Takze jak jest dokladnie teraz to nie wiem...
-
Chrobry - Elana neutral
Stilon - Elana neutral, w przeszlosci Stilonowcy bywali w Toruniu, kontakty pojedynczych osob w ekipach
Stilon - Elana neutral, w przeszlosci Stilonowcy bywali w Toruniu, kontakty pojedynczych osob w ekipach
-
Czyja Wygrana ?burberry pisze:potwierdzamRozkoszny pisze:12.10.11
-
Majcher123 pisze:Czyja Wygrana ?burberry pisze:potwierdzamRozkoszny pisze:12.10.11
Niczyja!Czytaj ze zrozumieniem.
-
Majcher123 pisze:Czyja Wygrana ?burberry pisze:potwierdzamRozkoszny pisze:12.10.11
PROWOKACJA MILICJI ZOMO I PO
-
Ponawiamelo1312 pisze:Jak jest na linii Resovia - Karpaty, Resovia - Unia Tarnów ??
-
Nie wiem dokładnie, od razu mówię, ale może Resovia-Unia jakieś zbliżenie ze względu na Wisłę K. :-) ?
Nasze są miasta, miasteczka, wsie i osady !!! Widzew Łódź
-
Resovia - Karpaty - Kosaelo1312 pisze:Ponawiamelo1312 pisze:Jak jest na linii Resovia - Karpaty, Resovia - Unia Tarnów ??
Resovia - Unia Tarnów - neutralnie, bez żadnych ciśnień.
-
Prywatne kontakty.fannn pisze:w takim razie jakie stosunki na linii KKS Kalisz - Chemik Kędzierzyn?SKUP pisze:Nie.elo1312 pisze:Czy KKS Kalisz obecnie jakas Zgode / Uklad ma?
...Autonomia Kaliska...
-
Jak na linij Widzew - Elana?
-
Jakie stosunki na linii Flota Świnoujście - Legia Warszawa? Na pewno nie kosa, ale chciałbym znać opinię kogoś zorientowanego
-
Grudziądz =

biały honor, biała duma, biały miś, biały nos
gdyby interesowała mnie piłka to zostałbym piłką
gdyby interesowała mnie piłka to zostałbym piłką
-
Przeglądając temat ze starymi fotkami wpadłem na to:
[link]
Co by nie mówić, lekko mnie to zdziwiło. Coś kiedyś było pomiędzy Piastem Gliwice a Bks?
[link]
Co by nie mówić, lekko mnie to zdziwiło. Coś kiedyś było pomiędzy Piastem Gliwice a Bks?
-
BKS - Piast
Kiedyś była zgoda.
Więcej informacji powinni ci udzielić starsi koledzy z Bielska.
Kiedyś była zgoda.
Więcej informacji powinni ci udzielić starsi koledzy z Bielska.

Zagłębie Sosnowiec !!
-
Zastanawiam się jak padły i jak powstały zgody Widzew-Chrobry ,ŁKS-Miedź,Widzew-Karpaty, ŁKS-Stal Mielec z góry dzięki za odpowiedź
-
Z tego co wiem to zgody Widzewa z Chrobrym i Karpatami padły dlatego że Widzew wyszedł do nich z propozycją aby zostali jego FC.Oba kluby odmówiły i dlatego Widzew im podziękował.Tak samo było w przypadku Stali Rzeszów.Jeżeli coś przekręciłem niech mnie ktoś poprawi.
NASZE SERCA I PIĘŚCI BIJĄ DLA GÓRNIKA! NIE MA LITOŚCI DLA PRZECIWNIKA!
-
Chętnie coś się dowiem na ten temat :)deryl pisze:Czy jest coś na rzeczy między Chrobrym - Stilonem i Elaną...??? Czy to prawda co wróble ćwierkają że szykuje się taka koalicja...????? (prowidzewska zresz)tą
-
jak miedzy?
Cracovia - widzew
Cracovia - GKS Kat.
Cracovia - ŁKS
Cracovia - widzew
Cracovia - GKS Kat.
Cracovia - ŁKS
-
Cracovia-Widzew na pewno kosa
Cracovia-ŁKS było nie tak dawno przez moment ocieplenie stosunków, ale ze względu na zgody w.w. z Arką i Resovią też za sobą nie przepadają
Cracovia-GKS to się nie wypowiadam bo znowu ktoś z GieKSy będzie zaprzeczał, jakoby Małopolska GieKSa nie miała dobrych relacji z niektórymi fc Pasów.
Cracovia-ŁKS było nie tak dawno przez moment ocieplenie stosunków, ale ze względu na zgody w.w. z Arką i Resovią też za sobą nie przepadają
Cracovia-GKS to się nie wypowiadam bo znowu ktoś z GieKSy będzie zaprzeczał, jakoby Małopolska GieKSa nie miała dobrych relacji z niektórymi fc Pasów.
Hitler, Stalin, Che Guevara jeden c*** a wiele twarzy.
-
Bonzo czy tylko przypadkiem Widzew napisałeś z małej litery..?
-
oj sorrki :( mam nadzieje że nie będziesz się gniewał... obiecuje poprawę i na pewno nigdy tego nie powtórzę :-)
-
\G/liwice48 pisze:Z tego co wiem to zgody Widzewa z Chrobrym i Karpatami padły dlatego że Widzew wyszedł do nich z propozycją aby zostali jego FC.Oba kluby odmówiły i dlatego Widzew im podziękował.Tak samo było w przypadku Stali Rzeszów.Jeżeli coś przekręciłem niech mnie ktoś poprawi.
Mylisz się. Chrobry to zbyt duża ekipa by być kogokolwiek f/c. Zgoda przestała istnieć, gdyż w Widzewie w tym czasie nastąpiła tzw. zmiana pokoleń na młodszych. Do tego brak ligowych kontaktów, także przyhamowały tą zgodę.
-
http://www.youtube.com/watch?v=qTi69u6VvWc Cracovia - ŁKS może i coś się ociepliło ale chyba za dobrze już nigdy nie będzie Cracovia dobra zgoda Arki a Arka ma się ku sobie z Widzewem na to ŁKS z Lechem i tu cały problem
-
Brednie . Jak już ktoś wyżej napisał Chrobry to zbyt duża ekipa aby byc FC , kogokolwiek .\G/liwice48 pisze:Z tego co wiem to zgody Widzewa z Chrobrym i Karpatami padły dlatego że Widzew wyszedł do nich z propozycją aby zostali jego FC.Oba kluby odmówiły i dlatego Widzew im podziękował.Tak samo było w przypadku Stali Rzeszów.Jeżeli coś przekręciłem niech mnie ktoś poprawi.
To samo z resztą tyczy się rzeszowskiej Stali czy Karpat . Zgody zostały zakończone , moim zdaniem GŁÓWNIE przez brak spotkań między drużynami , ale prywatne kontakty czy pozytywne stosunki pozostały o czym może świadczyc fakt , że np Stal i Chrobry brali udział w turnieju na 100lecie Widzewa .
pozdrawiam fanów Chrobrego , Stali oraz Karpat !

AGAINST MODERN ULTRAS !

-
Grobari pisze:Brednie . Jak już ktoś wyżej napisał Chrobry to zbyt duża ekipa aby byc FC , kogokolwiek .\G/liwice48 pisze:Z tego co wiem to zgody Widzewa z Chrobrym i Karpatami padły dlatego że Widzew wyszedł do nich z propozycją aby zostali jego FC.Oba kluby odmówiły i dlatego Widzew im podziękował.Tak samo było w przypadku Stali Rzeszów.Jeżeli coś przekręciłem niech mnie ktoś poprawi.
To samo z resztą tyczy się rzeszowskiej Stali czy Karpat . Zgody zostały zakończone , moim zdaniem GŁÓWNIE przez brak spotkań między drużynami , ale prywatne kontakty czy pozytywne stosunki pozostały o czym może świadczyc fakt , że np Stal i Chrobry brali udział w turnieju na 100lecie Widzewa .
Dokładnie jak piszesz, a we wrześniu nawet jedna z ważnych osób decyzyjnych Widzewa była w Głogowie na meczu Pucharu Polski , Chrobry - Lech P-ń
-
Zbyt wielka ekipa na FC,za słabi na zgodę dla Widzewa.Vicky pisze:\G/liwice48 pisze:Z tego co wiem to zgody Widzewa z Chrobrym i Karpatami padły dlatego że Widzew wyszedł do nich z propozycją aby zostali jego FC.Oba kluby odmówiły i dlatego Widzew im podziękował.Tak samo było w przypadku Stali Rzeszów.Jeżeli coś przekręciłem niech mnie ktoś poprawi.
Mylisz się. Chrobry to zbyt duża ekipa by być kogokolwiek f/c. Zgoda przestała istnieć, gdyż w Widzewie w tym czasie nastąpiła tzw. zmiana pokoleń na młodszych. Do tego brak ligowych kontaktów, także przyhamowały tą zgodę.
-
To jest dziwne bo Elana jest najsłabszą teraz zgoda Ruchu a jednak jest nią nadal Widzew też nie jest zbyt silny przykładów jest wiele i nawet w takich ekipach jak Wisła/Lechia/Śląsk bądź Arka/Lech/Cracovia też jest jedna ekipa która jest lepsza więc naprawdę tego nie rozumiem,moim zdaniem zgody nie wybiera się po to by była silna i wielka ale by szczera i prawdziwaBENLEE pisze:Zbyt wielka ekipa na FC,za słabi na zgodę dla Widzewa.Vicky pisze:\G/liwice48 pisze:Z tego co wiem to zgody Widzewa z Chrobrym i Karpatami padły dlatego że Widzew wyszedł do nich z propozycją aby zostali jego FC.Oba kluby odmówiły i dlatego Widzew im podziękował.Tak samo było w przypadku Stali Rzeszów.Jeżeli coś przekręciłem niech mnie ktoś poprawi.
-
100% poparcia. A jak już jest poruszany temat Widzewa, to interesuje mnie w którym roku rozpoczęła się kosa z Rks Radomsko?havamal pisze:Grudziądz =![]()
Mówisz Warszawa Myślisz Legia
-
Zbyt wielka ekipa na FC,za słabi na zgodę dla Widzewa.[/quote]
To jest dziwne bo Elana jest najsłabszą teraz zgoda Ruchu a jednak jest nią nadal Widzew też nie jest zbyt silny przykładów jest wiele i nawet w takich ekipach jak Wisła/Lechia/Śląsk bądź Arka/Lech/Cracovia też jest jedna ekipa która jest lepsza więc naprawdę tego nie rozumiem,moim zdaniem zgody nie wybiera się po to by była silna i wielka ale by szczera i prawdziwa[/quote]
Kolega Grobari, zapewne z Łodzi więc jak najbardziej w temacie wyjaśnił Ci że nie to było problem. Więc nie wiem po co ktoś się wypowiada , kto nie ma na ten temat żadnych info, tylko snuje własne domysły
To jest dziwne bo Elana jest najsłabszą teraz zgoda Ruchu a jednak jest nią nadal Widzew też nie jest zbyt silny przykładów jest wiele i nawet w takich ekipach jak Wisła/Lechia/Śląsk bądź Arka/Lech/Cracovia też jest jedna ekipa która jest lepsza więc naprawdę tego nie rozumiem,moim zdaniem zgody nie wybiera się po to by była silna i wielka ale by szczera i prawdziwa[/quote]
Kolega Grobari, zapewne z Łodzi więc jak najbardziej w temacie wyjaśnił Ci że nie to było problem. Więc nie wiem po co ktoś się wypowiada , kto nie ma na ten temat żadnych info, tylko snuje własne domysły
-
Wiesz,ja napisałem powód,który podał wtedy Widzew w stosunku do Chrobrego i Stali,bo z tego co pamiętam obie zgody zerwali w ten sam dzień, przed jakimś tam meczem reprezentacji w Łodzi.SuperBas pisze: To jest dziwne bo Elana jest najsłabszą teraz zgoda Ruchu a jednak jest nią nadal Widzew też nie jest zbyt silny przykładów jest wiele i nawet w takich ekipach jak Wisła/Lechia/Śląsk bądź Arka/Lech/Cracovia też jest jedna ekipa która jest lepsza więc naprawdę tego nie rozumiem,moim zdaniem zgody nie wybiera się po to by była silna i wielka ale by szczera i prawdziwa
DHW wtedy poszło ostro do przodu, o Chrobrym Polska nie słyszała,bo zbyt wiele nie robili. Dzieliło ich sporo i padło. Stal chyba też wtedy była dużo słabsza niż teraz,ale niech ktoś z Rzeszowa oceni,bo ja ich na oczy widziałem raz w życiu.
Jeden z użytkowników pisał tu,że powodem upadku zgody (Widzew-Chrobry) był brak gry w tej samej klasie rozgrywkowej. Kompletne brednie. Właśnie lepiej,gdy zgoda gra w innej lidze. Są "świeże" wyjazdy. Generalnie Widzewowi na dobre wyszło skupienie się w późniejszych czasach na jednej zgodzie (Ruch).
-
Zbyt wielka ekipa na FC,za słabi na zgodę dla Widzewa.[/quote]
od kiedy Widzew nie jest silny? z tego co wiadomo to czolowka w PL
od kiedy Widzew nie jest silny? z tego co wiadomo to czolowka w PL
-
Był to mecz Polska - Japonia w Łodzi. W tamtych czasach właśnie przez tą zmiane pokoleniową i raczej mała osób (kilkanaście) w jedną lub drugą strone jednocześnie się wzajemnie wspierało na meczach, co tylko jeszcze bardziej dobiło tą zgode. A co do wielkości ekip Widzewa jak i Chrobrego, to mniej więcej jest to samo jak Lech z KSZO i jakoś ta zgoda trwa nadal.BENLEE pisze:Wiesz,ja napisałem powód,który podał wtedy Widzew w stosunku do Chrobrego i Stali,bo z tego co pamiętam obie zgody zerwali w ten sam dzień, przed jakimś tam meczem reprezentacji w Łodzi.SuperBas pisze: To jest dziwne bo Elana jest najsłabszą teraz zgoda Ruchu a jednak jest nią nadal Widzew też nie jest zbyt silny przykładów jest wiele i nawet w takich ekipach jak Wisła/Lechia/Śląsk bądź Arka/Lech/Cracovia też jest jedna ekipa która jest lepsza więc naprawdę tego nie rozumiem,moim zdaniem zgody nie wybiera się po to by była silna i wielka ale by szczera i prawdziwa
DHW wtedy poszło ostro do przodu, o Chrobrym Polska nie słyszała,bo zbyt wiele nie robili. Dzieliło ich sporo i padło. Stal chyba też wtedy była dużo słabsza niż teraz,ale niech ktoś z Rzeszowa oceni,bo ja ich na oczy widziałem raz w życiu.
Jeden z użytkowników pisał tu,że powodem upadku zgody (Widzew-Chrobry) był brak gry w tej samej klasie rozgrywkowej. Kompletne brednie. Właśnie lepiej,gdy zgoda gra w innej lidze. Są "świeże" wyjazdy. Generalnie Widzewowi na dobre wyszło skupienie się w późniejszych czasach na jednej zgodzie (Ruch).
-
Grobari pisze:Brednie . Jak już ktoś wyżej napisał Chrobry to zbyt duża ekipa aby byc FC , kogokolwiek .\G/liwice48 pisze:Z tego co wiem to zgody Widzewa z Chrobrym i Karpatami padły dlatego że Widzew wyszedł do nich z propozycją aby zostali jego FC.Oba kluby odmówiły i dlatego Widzew im podziękował.Tak samo było w przypadku Stali Rzeszów.Jeżeli coś przekręciłem niech mnie ktoś poprawi.
Przeczytaj uważnie post kolegi a dokładnie to - (moim zdaniem GŁÓWNIE przez brak spotkań między drużynami )
-
Powody pewnych działań i ustaleń nigdy nie są znane do końca tym,którzy w danej grupie ich nie podejmują. Można się domyślać,że zamiast wspierać zgody w odległej Polsce,Widzew wolał skupić się na walce w swoim mieście,lub może już wtedy myśleli o mocniejszym partnerze w miejsce słabszych. Tego nikt nie wie prócz nich.
-
Heh,to Ty przeczytaj go uważnie: "MOIM ZDANIEM".SuperBas pisze:Grobari pisze:Brednie . Jak już ktoś wyżej napisał Chrobry to zbyt duża ekipa aby byc FC , kogokolwiek .\G/liwice48 pisze:Z tego co wiem to zgody Widzewa z Chrobrym i Karpatami padły dlatego że Widzew wyszedł do nich z propozycją aby zostali jego FC.Oba kluby odmówiły i dlatego Widzew im podziękował.Tak samo było w przypadku Stali Rzeszów.Jeżeli coś przekręciłem niech mnie ktoś poprawi.
Przeczytaj uważnie post kolegi a dokładnie to - (moim zdaniem GŁÓWNIE przez brak spotkań między drużynami )
Powód zerwania tamtych zgód był podawany oficjalnie,nie wiem dlaczego szukacie teraz innego po latach.
-
To jest dziwne bo Elana jest najsłabszą teraz zgoda Ruchu a jednak jest nią nadal Widzew też nie jest zbyt silny przykładów jest wiele i nawet w takich ekipach jak Wisła/Lechia/Śląsk bądź Arka/Lech/Cracovia też jest jedna ekipa która jest lepsza więc naprawdę tego nie rozumiem,moim zdaniem zgody nie wybiera się po to by była silna i wielka ale by szczera i prawdziwa[/quote]energise09 pisze:Zbyt wielka ekipa na FC,za słabi na zgodę dla Widzewa.
od kiedy Widzew nie jest silny? z tego co wiadomo to czolowka w PL[/quote]
skoro są tacy silni to po co ustawiają się razem z Ruchem na Lechię ! Na pewno czołówka ale mnie nie o to chodziło ,chodziło mi w jakim względzie i po co są robione zgody i układy bo chyba nie po to by się dowartościować:)
-
Co ciekawe najaktywniej na temat Widzewa i Chrobrego wypowiadają się osoby z \G/liwic i Katowic... A może po prostu było by im nie na rękę, gdyby do ich największego wroga czyli Ruchu z Widzewem znów dołączył Chrobry ze Stilonem? Bo do dziś mimo lat zgody wprawdzie nie ma, ale kosy tym bardziej i ostatnio jest coraz większe ocieplenie relacji