Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

S.G.

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: S.G. »

Stosunki Górnika z Rakowem to jak najbardziej jest kosa!
Mimo że niema teraz okazji się spotkać, ale jak dojdzie do takiego spotkania gdzieś na trasie, to owijać w bawełnę nikt nie zamierza!
iparts.pl
Nazwa użytkownika

Post autor: Nazwa użytkownika »

Jak na linii Adam Małysz - Sven Hannavald oraz Jacyków i Biedroń?
Martini Player

Post autor: Martini Player »

ADAMOO pisze:
\G/liwice48 pisze:
dres i kaptur pisze:Jaki stosunek ma Raków Częstochowa i Górnik Wałbrzych do Górnika Zabrze?
Raczej neutralny chociaż nie do końca.Z tego co wiem to chłopaki od nas dali się kiedyś we znaki medalikom podczas jakiegoś meczu w Częstochowie(był to chyba jakis mecz w PP).Częstochowianie nie byli również przez specjalnie lubiani ze względu na swoją starą zgodę Stalówkę ,która ma kosę z Wisłoką(naszą zgodą).Jednak Raków nigdy nie był jakimś tam wrogiem numer jeden dla kibiców Górnika.Zdecydowanie większą niechęcią medaliki darzą kibiców Ruchu ze względu na bliskość ich okolicznych FC(Myszków,Zawiercie).Jeżeli chodzi o Górnik Wałbrzych to nie mamy z nimi jakoś specjalnie do czynienia więc nie ma za bardzo mówić o wzajemntch ralacjach.Wiem na pewno że kiedyś przy okazji naszego wyjazdu do Poznania doszło do spotkania obu ekip(bodajże na dworcu we Wrocławiu)gdzie łupem chłopaków od nas padła flaga Wałbrzyszan :Oficial Hooligans Górnik Wałbrzych.Ale było to w 1999roku a więc dość dawno.Jedyny powód dla którego mielibyśmy się z nimi nie lubieć to ich zgoda z GKS-em Tychy, ale jak już wcześniej wspomniałem nie mamy z nimi styczności(bo odległośc znaczna i liga nie ta)więc nie ma o czym pisać.

Nie wiem czy az takie neutralne są stosunki Rakowa z Górnikiem,pamietam jak kiedys RKS wszedl w posiadanie flagi Zabrzan "ŻORY",Torcida zas atakowala ich na jakims meczu nizszej ligi w Zabrzu.Takze jak jest dokladnie teraz to nie wiem...
Chyba Ci chodzi o Walka Zabrze-Raków Częstochowa.
Władca Wielunia

Post autor: Władca Wielunia »

Widze ze najwiecej do powiedzenia o Rakowie maja tutaj "eksperci" z innych ekip. Zeby to wszystko ogarnac napisze jak jest bo na dwoch ostatnich stronach padło sporo farmazonow:

Raków - Ruch Chorzów - kosa
Raków - Górnik Zabrze - kosa
Raków - Resovia - kosa
Raków - Zagłebie Lubin - obojętność bez większych ciśnień

Proszę o niezabieranie głosu osoby które nie są kumate w temacie!
FZG1922

Post autor: FZG1922 »

eSGie pisze:
mati001991 pisze:
wikary_z_bandy pisze:UNS zrywa zgodę z Odrą W, jaki był powód jeżeli to nie tajemnica?
Ile zgoda trwala?

12 lat

Dziś t.j. 7.01.2012 do historii przeszła zgoda pomiędzy kibicami Odry Wodzisław Śląski i Unii Nowa Sarzyna. Po ponad 11 latach przyjaźni obie ekipy podziękowały sobie za minione lata i podjęły decyzję o tym by zakończyć zgodę ze względu na znikome kontakty.

Oficjalne stanowisko kibiców Odry Wodzisław
fannn

Post autor: fannn »

SKUP pisze:
elo1312 pisze:Czy KKS Kalisz obecnie jakas Zgode / Uklad ma?
Nie.
w takim razie jakie stosunki na linii KKS Kalisz - Chemik Kędzierzyn?
deryl

Post autor: deryl »

Czy jest coś na rzeczy między Chrobrym - Stilonem i Elaną...??? Czy to prawda co wróble ćwierkają że szykuje się taka koalicja...????? (prowidzewska zresz)tą
Nieaktualny

Post autor: Nieaktualny »

Ile trwał układ Stal Rzeszów - Hetman Zamość?
W którym roku powstała zgoda czy też układ na początek Apator-Igloopol
W którym roku dokładnie padła zgoda Boruta Zgierz -RKS Radomsko
Łowca

Post autor: Łowca »

Nieaktualny pisze: W którym roku dokładnie padła zgoda Boruta Zgierz -RKS Radomsko
coś koło roku 2000 +/- 1 rok
deryl

Post autor: deryl »

Jak jest na Linii GKS Tychy - Polonia Bytom ?? Pytam o to drugi raz bo obie ekipy mają dobre relacje z Cracovią. Tychy zgodę a Polonia jakiś tam nieoficjalny układ.

Jakie są relacje między Resovią a pozostałymi zgodami ŁKS-u (Tychy i Zawisza) ?????

Prosiłby o odpowiedzi osób które wywodzą się z wspomnianych ekip. Dzięki.
wtp 2005

Post autor: wtp 2005 »

Nieaktualny pisze: W którym roku powstała zgoda czy też układ na początek Apator-Igloopol?
2005rok
Rozkoszny

Post autor: Rozkoszny »

12.10.11
Chrobry Głogów vs Raków Częstochowa
- Ktoś z Rakowa potwierdzi chęć grzybobrania z Lubinkami ?
burberry

Post autor: burberry »

Rozkoszny pisze:12.10.11
potwierdzam
Black

Post autor: Black »

deryl pisze:Jak jest na Linii GKS Tychy - Polonia Bytom ?? Pytam o to drugi raz bo obie ekipy mają dobre relacje z Cracovią. Tychy zgodę a Polonia jakiś tam nieoficjalny układ.

Jakie są relacje między Resovią a pozostałymi zgodami ŁKS-u (Tychy i Zawisza) ?????

Prosiłby o odpowiedzi osób które wywodzą się z wspomnianych ekip. Dzięki.
GKS Tychy - Polonia Bytom - kosa
GKS Tychy - Resovia - neutralnie
Prosto z Polski

Post autor: Prosto z Polski »

ADAMOO pisze:
\G/liwice48 pisze:
dres i kaptur pisze:Jaki stosunek ma Raków Częstochowa i Górnik Wałbrzych do Górnika Zabrze?
Raczej neutralny chociaż nie do końca.Z tego co wiem to chłopaki od nas dali się kiedyś we znaki medalikom podczas jakiegoś meczu w Częstochowie(był to chyba jakis mecz w PP).Częstochowianie nie byli również przez specjalnie lubiani ze względu na swoją starą zgodę Stalówkę ,która ma kosę z Wisłoką(naszą zgodą).Jednak Raków nigdy nie był jakimś tam wrogiem numer jeden dla kibiców Górnika.Zdecydowanie większą niechęcią medaliki darzą kibiców Ruchu ze względu na bliskość ich okolicznych FC(Myszków,Zawiercie).Jeżeli chodzi o Górnik Wałbrzych to nie mamy z nimi jakoś specjalnie do czynienia więc nie ma za bardzo mówić o wzajemntch ralacjach.Wiem na pewno że kiedyś przy okazji naszego wyjazdu do Poznania doszło do spotkania obu ekip(bodajże na dworcu we Wrocławiu)gdzie łupem chłopaków od nas padła flaga Wałbrzyszan :Oficial Hooligans Górnik Wałbrzych.Ale było to w 1999roku a więc dość dawno.Jedyny powód dla którego mielibyśmy się z nimi nie lubieć to ich zgoda z GKS-em Tychy, ale jak już wcześniej wspomniałem nie mamy z nimi styczności(bo odległośc znaczna i liga nie ta)więc nie ma o czym pisać.

Nie wiem czy az takie neutralne są stosunki Rakowa z Górnikiem,pamietam jak kiedys RKS wszedl w posiadanie flagi Zabrzan "ŻORY",Torcida zas atakowala ich na jakims meczu nizszej ligi w Zabrzu.Takze jak jest dokladnie teraz to nie wiem...
Rakow wszedl w posiadanie 2 flag Gornika podczas jednego meczu.To byla chyba wiosna 97r.Jedna flage zerwal z plotu, a druga wyniosl z esktora gosci pod pozorem wywieszenia jej. Pozniej jeszcze chyba byly dwa spotkania podczas wyjazdow w okolice Zabrza ale to bylo dobre 8-10lat temu i chyba od tego czasu nie bylo zadnego napiecia.
bez_napinki

Post autor: bez_napinki »

Chrobry - Elana neutral
Stilon - Elana neutral, w przeszlosci Stilonowcy bywali w Toruniu, kontakty pojedynczych osob w ekipach
Majcher123

Post autor: Majcher123 »

burberry pisze:
potwierdzam
Czyja Wygrana ?
Polska24

Post autor: Polska24 »

Majcher123 pisze:
burberry pisze:
potwierdzam
Czyja Wygrana ?

Niczyja!Czytaj ze zrozumieniem.
Marchewka76

Post autor: Marchewka76 »

Majcher123 pisze:
burberry pisze:
potwierdzam
Czyja Wygrana ?

PROWOKACJA MILICJI ZOMO I PO
elo1312

Post autor: elo1312 »

elo1312 pisze:Jak jest na linii Resovia - Karpaty, Resovia - Unia Tarnów ??
Ponawiam
czajnik

Post autor: czajnik »

Nie wiem dokładnie, od razu mówię, ale może Resovia-Unia jakieś zbliżenie ze względu na Wisłę K. :-) ?
zidane2

Post autor: zidane2 »

elo1312 pisze:
elo1312 pisze:Jak jest na linii Resovia - Karpaty, Resovia - Unia Tarnów ??
Ponawiam
Resovia - Karpaty - Kosa
Resovia - Unia Tarnów - neutralnie, bez żadnych ciśnień.
SKUP

Post autor: SKUP »

fannn pisze:
SKUP pisze:
elo1312 pisze:Czy KKS Kalisz obecnie jakas Zgode / Uklad ma?
Nie.
w takim razie jakie stosunki na linii KKS Kalisz - Chemik Kędzierzyn?
Prywatne kontakty.
TenZeWschodu

Post autor: TenZeWschodu »

Jak na linij Widzew - Elana?
Bartekkkk

Post autor: Bartekkkk »

Jakie stosunki na linii Flota Świnoujście - Legia Warszawa? Na pewno nie kosa, ale chciałbym znać opinię kogoś zorientowanego
havamal

Post autor: havamal »

Grudziądz = Obrazek
SpoconaMarchewa

Post autor: SpoconaMarchewa »

Przeglądając temat ze starymi fotkami wpadłem na to:
http://i41.tinypic.com/iw6x3r.jpg
Co by nie mówić, lekko mnie to zdziwiło. Coś kiedyś było pomiędzy Piastem Gliwice a Bks?
tetes

Post autor: tetes »

BKS - Piast
Kiedyś była zgoda.

Więcej informacji powinni ci udzielić starsi koledzy z Bielska.
SuperBas

Post autor: SuperBas »

Zastanawiam się jak padły i jak powstały zgody Widzew-Chrobry ,ŁKS-Miedź,Widzew-Karpaty, ŁKS-Stal Mielec z góry dzięki za odpowiedź
\G/liwice48

Post autor: \G/liwice48 »

Z tego co wiem to zgody Widzewa z Chrobrym i Karpatami padły dlatego że Widzew wyszedł do nich z propozycją aby zostali jego FC.Oba kluby odmówiły i dlatego Widzew im podziękował.Tak samo było w przypadku Stali Rzeszów.Jeżeli coś przekręciłem niech mnie ktoś poprawi.
zlyKIBOL

Post autor: zlyKIBOL »

deryl pisze:Czy jest coś na rzeczy między Chrobrym - Stilonem i Elaną...??? Czy to prawda co wróble ćwierkają że szykuje się taka koalicja...????? (prowidzewska zresz)tą
Chętnie coś się dowiem na ten temat :)
Bonzo

Post autor: Bonzo »

jak miedzy?
Cracovia - widzew
Cracovia - GKS Kat.
Cracovia - ŁKS
Kappa

Post autor: Kappa »

Cracovia-Widzew na pewno kosa
Cracovia-ŁKS było nie tak dawno przez moment ocieplenie stosunków, ale ze względu na zgody w.w. z Arką i Resovią też za sobą nie przepadają
Cracovia-GKS to się nie wypowiadam bo znowu ktoś z GieKSy będzie zaprzeczał, jakoby Małopolska GieKSa nie miała dobrych relacji z niektórymi fc Pasów.
MV2

Post autor: MV2 »

Bonzo czy tylko przypadkiem Widzew napisałeś z małej litery..?
Bonzo

Post autor: Bonzo »

oj sorrki :( mam nadzieje że nie będziesz się gniewał... obiecuje poprawę i na pewno nigdy tego nie powtórzę :-)
Vicky

Post autor: Vicky »

\G/liwice48 pisze:Z tego co wiem to zgody Widzewa z Chrobrym i Karpatami padły dlatego że Widzew wyszedł do nich z propozycją aby zostali jego FC.Oba kluby odmówiły i dlatego Widzew im podziękował.Tak samo było w przypadku Stali Rzeszów.Jeżeli coś przekręciłem niech mnie ktoś poprawi.

Mylisz się. Chrobry to zbyt duża ekipa by być kogokolwiek f/c. Zgoda przestała istnieć, gdyż w Widzewie w tym czasie nastąpiła tzw. zmiana pokoleń na młodszych. Do tego brak ligowych kontaktów, także przyhamowały tą zgodę.
SuperBas

Post autor: SuperBas »

http://www.youtube.com/watch?v=qTi69u6VvWc Cracovia - ŁKS może i coś się ociepliło ale chyba za dobrze już nigdy nie będzie Cracovia dobra zgoda Arki a Arka ma się ku sobie z Widzewem na to ŁKS z Lechem i tu cały problem
Grobari

Post autor: Grobari »

\G/liwice48 pisze:Z tego co wiem to zgody Widzewa z Chrobrym i Karpatami padły dlatego że Widzew wyszedł do nich z propozycją aby zostali jego FC.Oba kluby odmówiły i dlatego Widzew im podziękował.Tak samo było w przypadku Stali Rzeszów.Jeżeli coś przekręciłem niech mnie ktoś poprawi.
Brednie . Jak już ktoś wyżej napisał Chrobry to zbyt duża ekipa aby byc FC , kogokolwiek .
To samo z resztą tyczy się rzeszowskiej Stali czy Karpat . Zgody zostały zakończone , moim zdaniem GŁÓWNIE przez brak spotkań między drużynami , ale prywatne kontakty czy pozytywne stosunki pozostały o czym może świadczyc fakt , że np Stal i Chrobry brali udział w turnieju na 100lecie Widzewa .

pozdrawiam fanów Chrobrego , Stali oraz Karpat !
Vicky

Post autor: Vicky »

Grobari pisze:
Brednie . Jak już ktoś wyżej napisał Chrobry to zbyt duża ekipa aby byc FC , kogokolwiek .
To samo z resztą tyczy się rzeszowskiej Stali czy Karpat . Zgody zostały zakończone , moim zdaniem GŁÓWNIE przez brak spotkań między drużynami , ale prywatne kontakty czy pozytywne stosunki pozostały o czym może świadczyc fakt , że np Stal i Chrobry brali udział w turnieju na 100lecie Widzewa .

pozdrawiam fanów Chrobrego , Stali oraz Karpat !

Dokładnie jak piszesz, a we wrześniu nawet jedna z ważnych osób decyzyjnych Widzewa była w Głogowie na meczu Pucharu Polski , Chrobry - Lech P-ń
Zablokowany