WARSZAWA 01.05.12 - BLOKUJEMY MARSZ KOMUNISTÓW

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

JerzyNieMaBiałego

Re: WARSZAWA 01.05.12 - BLOKUJEMY MARSZ KOMUNISTÓW

Post autor: JerzyNieMaBiałego » 30.12.2011, 20:27

Oden pisze:odkad czytam te smieszne artykuly to mam wrazenie, ze media/policja 90% swoich informacji na temat kibicow/narodowcow/prawicowcow biora z tego forum
dlatego c**** dalej wiedzą hahah
Moim zdaniem ten marsz to kolejna prowokacja...

iparts.pl
intifada

Post autor: intifada » 30.12.2011, 20:35

„1maja komunizm nie przejdzie” - oświadczenie

W związku z pojawiającymi się w mediach informacjami na temat inicjatywy „1 maja komunizm nie przejdzie” informujemy, że jej organizatorem jest ruch Nowi Republikanie i Akcja Alternatywna „Naszość”. Do współudziału w inicjatywie zapraszamy wszystkie środowiska [link]. Deklaracja ideowa, informacje o komitecie honorowym oraz wszelkie dane dotyczące czasu, miejsca i planowanego przebiegu naszej inicjatywy dostępne będą od 7 stycznia na stronie internetowej 1majakomunizmnieprzejdzie.pl.

Nasza inicjatywa ma charakter pokojowy. Jednocześnie informujemy, że jedynymi osobami upoważnionymi do wypowiadania się w imieniu organizatorów są: prezes ruchu Nowi Republikanie Jakub Dobbelaere, lider Akcji Alternatywnej „Naszość” Piotr Lisiewicz oraz koordynator inicjatywy Filip Rdesiński. Wypowiedzi innych osób niż wyżej wymienionych w imieniu organizatorów akcji „1 maja komunizm nie przejdzie” są nieuprawnione.

[link]

Stanisław

Post autor: Stanisław » 31.12.2011, 09:34

No Kibole! Mobilizacja minimum na poziomie Marszu Niepodległości! BIAŁO-CZERWONY NAJAZD NA WARSZAWE w dniach 1-2 Maja. Trzeba się pokazać :)

Barnet

Post autor: Barnet » 31.12.2011, 10:35

Stanisław pisze:No Kibole! Mobilizacja minimum na poziomie Marszu Niepodległości! BIAŁO-CZERWONY NAJAZD NA WARSZAWE w dniach 1-2 Maja. Trzeba się pokazać :)
w którym komisariacie robisz ?
Obrazek

Viclav

Post autor: Viclav » 31.12.2011, 12:26

Blokady są dobre dla lewackich ciot. Chcecie się zniżać do ich poziomu? Przypomnijcie sobie jak żenująco wyglądali 11.11 i jak bardzo się przez to skompromitowali. Strzelam w ciemno, że szopka organizowana przez Naszość i jakichś republikanów na pewno nie będzie lepsza.

Marsz 11.11 był ogromnym sukcesem, lewactwo to wie i za wszelką cenę chcą nam dorównać. To oni nas gonią, nie my ich. Nasza podłoga jest dla nich sufitem, trzeba dalej robić swoje i tyle.
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

Bofors

Post autor: Bofors » 31.12.2011, 12:46

bananlegia pisze:Na jednym z forów kibice nawołują się do zatrzymania lewicy: "Jak się ich nie będzie tępić, to obrosną w piórka" - piszą
Kogo to zacytowali :) ? Żeby do artykułów w mediach jako źródła brali wpisy z kiboli.net hahah, kino bambino.

Jak się nie zmobilizujemy - sukces Palikota, jak zrobimy ciśnienie na ten marsz - sukces Palikota..
Racja, nie ma się co patyczkować w jakieś głupie blokady, bo i tak będziemy oddzieleni silnym kordonem, nic z tego nie będzie.
Wejdźmy po prostu małymi grupkami na ich zbiórkę i jak będzie nas dosyć to zrobimy czerwonym psikusa. To będzie najskuteczniejsze.
Na każde życzenie brygada się zrywa
Tu Krew w każdej chwili przelewać gotowa
Głos z serca się bowiem każdemu wyrywa
Powrócim niebawem, do Polski! Do Lwowa!

Prawicowiec 2

Post autor: Prawicowiec 2 » 31.12.2011, 14:37

Viclav: Jest też taka opcja żeby im ten Marsz od środka... trzeba im podziękować

K_G

Post autor: K_G » 31.12.2011, 14:49

Viclav pisze:Blokady są dobre dla lewackich ciot. Chcecie się zniżać do ich poziomu? Przypomnijcie sobie jak żenująco wyglądali 11.11 i jak bardzo się przez to skompromitowali. Strzelam w ciemno, że szopka organizowana przez Naszość i jakichś republikanów na pewno nie będzie lepsza.

Marsz 11.11 był ogromnym sukcesem, lewactwo to wie i za wszelką cenę chcą nam dorównać. To oni nas gonią, nie my ich. Nasza podłoga jest dla nich sufitem, trzeba dalej robić swoje i tyle.
Dokładnie. Olać ten ich marsz to zobaczycie ile tego ścierwa tam przyjdzie-bardzo mało. Blokada tylko będzie nakręcać kolejne osoby do uczestniczenia w tym marszu. Widać niektóre gorące głowy za mocno się nagrzały z tą blokadą.

idegracwpilke

Post autor: idegracwpilke » 31.12.2011, 14:59

Jest taki problem, że jeśli wbije im się do tej tęczowej parady i rozbije od środka, to wtedy POlitycy mieliby bardzo dobry powód by zakazać organizowania manifestacji, lub zrobiliby ustawy ograniczające wolności na manifestacjach. Tak tylko sugeruję...
Obrazek

Bofors

Post autor: Bofors » 31.12.2011, 15:22

Na pewno nie zakażą manifestacji, bo to niezgodne z konstytucją. A restrykcje i tak się posypią, jak nie po tym marszu, to po innym. Przecież nie możemy pozwolić przejść kurestwu po ulicach tylko po to, żeby rząd wprowadził restrykcje parę miesięcy później, tj. na kolejnym Marszu Niepodległości..
A wejście w ich paradę to bardzo dobra okazja, żeby się osobiście zapoznać z Palikotami i innymi Szczukami.

wuj

Post autor: wuj » 31.12.2011, 16:29

K_G pisze:
Dokładnie. Olać ten ich marsz to zobaczycie ile tego ścierwa tam przyjdzie-bardzo mało. Blokada tylko będzie nakręcać kolejne osoby do uczestniczenia w tym marszu. Widać niektóre gorące głowy za mocno się nagrzały z tą blokadą.
święte słowa!

Przecież jak prawica wywoła zamieszki czy coś (a psiarnia tylko czeka żeby coś sprowokować) to masakra będzie. Wiele prawdziwych materiałów z 11.11 można w necie znaleźć, ale popytajcie wokół siebie co ludzie myślą o tym marszu. Jak teraz do czegoś dojdzie to media z tego zrobią ogromną nagonkę bo to recydywa! I szary człowiek znów łyknie wszelakie ściemy z TVNu Polsatu i innych systemowych mediów. Potem pójdzie i zagłosuje na tych co nie trzeba. Tu trzeba myśleć perspektywicznie, a nie jeb jeb pozamiatamy i super, i zajebiście. Ale co dalej?
Nie wiem jak Wy, ale ja myślę, że przede wszystkim nie można dawać im wszystkim argumentów do ręki, a dymienie, blokowanie itp....oni na to czekają!!! Trzeba tak robić, żeby zyskiwać na takich wydarzeniach jak święta narodowe. A może zrobić marsz 3go maja? I powiedzmy 1go maja komuchów 1-2 tysie, a nas na bidę z 10-15 koła. I wtedy to wygląda tak jak trzeba.

Zostawiam do przemyślenia.

Kielczanin85

Post autor: Kielczanin85 » 31.12.2011, 16:46

Jest tylko jeden kłopot. Po naszym ujawnieniu się organizator manifestacji ma prawo poprosić policję, aby wyprosiła "intruzów" więc cała impreza może potrwać kilka minut i co dalej?
Kto ma ponad 20 lat i nie chodził na mecze i nie jezdził na wyjazdy Korony przed erą kolportera jest kibicem sukcesu, a nie Korony.

Prawicowiec 2

Post autor: Prawicowiec 2 » 31.12.2011, 16:57

Mobilizacja będzie spora,spokojnie może być nas ponad 1000 wiedz trochę roboty by mieli i sadze że tak to będą zmuszeni do rozwiązania zgromadzenia:))

PierszePierdolnięcie

Post autor: PierszePierdolnięcie » 31.12.2011, 17:57

Od razu pisze, uważajcie na Ikonowicza! Gość jest bardziej charakterny i ma większą wartość bojową niż cała anfi-fa z Warszawy i Białegostoku razem wzięta.

http://www.youtube.com/watch?v=_oOatxYv8Qo
Obrazek

A.M.D.G.

Post autor: A.M.D.G. » 31.12.2011, 18:33

PierszePierdolnięcie pisze:Od razu pisze, uważajcie na Ikonowicza! Gość jest bardziej charakterny i ma większą wartość bojową niż cała anfi-fa z Warszawy i Białegostoku razem wzięta.

http://www.youtube.com/watch?v=_oOatxYv8Qo
Widziałem Ikonowicza z bliska 11.11, nie w środku blokady tylko przed tymi transparentami był wtedy, sam biedaczek się przechadzał i sprawiał wrażenie starego zasłużonego bolszewika który przygląda się z boku co robi młode pokolenie. To nie ten sam charakterny Ikonowicz co np. w 2004 roku na antyglobalistycznym marszu, który to też z bliska widziałem.
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE

Zadruga

Post autor: Zadruga » 01.01.2012, 14:29

Opcja z przejęciem marszu i przekształceniem go w marsz antykomunistyczny i antypedalski jest najlepsza. Znaki zakaz pedałowania, falanga i krzyż celtycki są prawnie chronione, dodatkowo transparenty z przekreślonym sierpem i młotem oraz godła Polski i zakrzyczenie zboczeńców.

Bofors

Post autor: Bofors » 01.01.2012, 14:50

Też racja, no ale jeśli nas będzie tyle samo co ich, to tak łatwo tego nie przeprowadzą. Zamieszanie z tym by było, szum taki, że zanim by nas oddzielili to zostało by im 30 minut do końca zezwolonego czasu przemarszu (jeżeli w ogóle da się wyselekcjonować z takiej masy ludzi tych złych i tych dobrych).
Plusem tej akcji jest łatwy dostęp do ich szefostwa, wiem że to przypałowe, no ale przypał jak na każdej innej akcji.

Nazwa użytkownika

Post autor: Nazwa użytkownika » 01.01.2012, 21:38

Synki, tylko nie zapomnijcie, żeby na głowie mieć jako taką czuprynę i nie flyersy i glany :) Żartuję oczywiście, ale też bym się z ochotą przeszedł razem z czerwonymi i im rozjebał ten cały bolszewicko-lewacki marsz. I to nie dlatego, że niby ze mnie jakiś wielki nacjonalista, bo nim nie jestem, i go trochę traktuję z przymrużeniem oka, ale za to lewizny i ich kłamstw nie mogę już znieść. I tak jeszcze z plaskacza w pysk palikmiotowi strzelić, żeby ślad od ręki został. Takie mam wymysły.

Milenijny

Post autor: Milenijny » 01.01.2012, 21:50

Dobrze by było w tej grupie się odnaleźć, żebyśmy czasami po pyskach siebie nie zaczeli prać...

Igloopol1978

Post autor: Igloopol1978 » 02.01.2012, 16:28

wuj pisze:
K_G pisze:
święte słowa!

Przecież jak prawica wywoła zamieszki czy coś (a psiarnia tylko czeka żeby coś sprowokować) to masakra będzie. Wiele prawdziwych materiałów z 11.11 można w necie znaleźć, ale popytajcie wokół siebie co ludzie myślą o tym marszu. Jak teraz do czegoś dojdzie to media z tego zrobią ogromną nagonkę bo to recydywa! I szary człowiek znów łyknie wszelakie ściemy z TVNu Polsatu i innych systemowych mediów. Potem pójdzie i zagłosuje na tych co nie trzeba. Tu trzeba myśleć perspektywicznie, a nie jeb jeb pozamiatamy i super, i zajebiście. Ale co dalej?
Nie wiem jak Wy, ale ja myślę, że przede wszystkim nie można dawać im wszystkim argumentów do ręki, a dymienie, blokowanie itp....oni na to czekają!!! Trzeba tak robić, żeby zyskiwać na takich wydarzeniach jak święta narodowe. A może zrobić marsz 3go maja? I powiedzmy 1go maja komuchów 1-2 tysie, a nas na bidę z 10-15 koła. I wtedy to wygląda tak jak trzeba.

Zostawiam do przemyślenia.
Panowie nie łudzmy sie szary czlowiek i tak lyknie to co mu w TVN powiedza,a potem i tak zaglosuje na tych co nie trzeba.Nie bedziemy dzialac to sie Kowalski dowie ze lewica w Polsce rosnie w sile,nie ma przeciwnikow i cool byc lewakiem,bedziemy to bedzie ze narodowcy i kibice znowu dymili.Trzeba robic swoje,media byly,są i bedą przeciwko nam

bananlegia

Post autor: bananlegia » 02.01.2012, 17:38

A czy media kiedyś " naszą " strone pokazały w dobrym świetle ? Czy po Marszu gdzie było od 20 do 30 tys ( według różnych źródeł ) pokazali ludzi uczestniczących w walkach o wolną Polske ? czy pokazali małe dzieci z całymi rodzinami ? NIE ! pokazali spaloną fure tvn plus zamieszki na Konstytucji. Szczerze to p******* to co mówią o Nas w mediach bo zawsze mówią to samo a z kazdym artykułem płacze ze smiechu jacy redaktorzy są pojebani. Jak zacząłem chodzić na manify było kilkaset/kilkadziesiąt osób a teraz ? Masa ludzi których jest z kazdym rokiem i manifą wiecej ! Ludzi którzy otworzyli oczy że gazety i całe to lewackie ścerwo które zawładneło mediami i polityka robi nam wode z mózgu. W d**** mam co później powie palikmiot, kalisz i reszta pedałów z biedroniem na czele ! Te k**** nie maja zasad atakujac ze sprzetem w wiekszości, dziewczyny, młodych chłopaczków ! To co Wy chcecie tym k***** odpuszczać ? żeby mieli spokojny pochód ? żeby później wypisywali i gadali jaka są potęgą ? żeby ludzie zobaczyli że Marsz Niepodległości był tylko jednorazowym "wyczynem " i nic w tym kraju nie zmienia ? Czy Was wszystkich którzy chcą im odpuścić popierdoliło do reszty ?! Nie ma ku*** zasad wobec tych brudnych ścier, maja co chwile sie rozglądać czy dojdą i powrócą cali ! Czy pokolenie Solidarności przestraszyło sie czołgów, broni, żołnierzy ? NIE !!!! Wszyscy ramie w ramie walczyli tak jak wszyscy zjednoszczeni na Marszu Niepodległosci ! wszyscy razem przeciwko lewactwu. Weźmy przykład z Serbów że mimo tego że lewaki w zasadzie sie nie pokazują, pedałów garstka na marszach ale nasi bracia gromadzą sie w tysiacach i walczą żeby wyniszczyć przeciwnika !

Ps: Poniosło mnie ale jak czytam że ktoś chce im dać wolną ręke i niech robią co chcą to krew mnie zalewa. Pozdrowienia dla wszystkich niezależnie od barw klubowych którzy dokładaja swoją cegiełke w sprawie słusznej idei.

Nazwa użytkownika

Post autor: Nazwa użytkownika » 02.01.2012, 21:20

Łapać na mieście i palić im transy.

Monar24

Post autor: Monar24 » 06.01.2012, 18:45

bananlegia , zajebiście napisał

HC

Post autor: HC » 07.01.2012, 13:02

ta opcja z rozjebaniem ich przechadzki od środka bardzo ciekawa:)tylko wątpię, że oni nie ogarną tego, że kilkuset osobowa grupa łysych nagle znalazła się w środku ich festynu...jakiekolwiek blokady czyli bierne przyglądanie się temu co oni tam pajacują zakończy się tak jak zawsze czyli poleci trochę petard, pałowanie przez psiarskich, kilku zawiniętych, a potem trzymanie w kordonie przez kilka godzin więc wg. mnie to odpada...
HUTNIK&MAZOVIA

Igloopol1978

Post autor: Igloopol1978 » 07.01.2012, 14:32

To w srodek trzeba wpuscic tych co maja jako taka czupryne hehe.Do 1 maja jeszcze troche czasu mozna zapuscic

franz14

Post autor: franz14 » 07.01.2012, 16:34

Panowie trochę rozsądku i logiki. Jak ma według was wyglądać przejęcie marszu?
Przecież jak organizatorzy tego spędu zobaczą co się święci to pójdą po panów w mundurach i cały misterny plan w pi*du.
Nie muszę chyba mówić że policja będzie miała odpowiednie intrukcje na wypadek wszelkich możliwych działań z naszej strony.

Niektórzy piszą że po co się tym interesować, lepiej zbojkotować i nic nie robić...otóż NIE!
Ruch Palikota to na dzień dzisiejszy zalążek nowoczesnej lewicy, takiej jaka spowodowała moralną degrengoladę zachodu i daleko idący postęp. Ta partia to nadal niewiadoma pod wieloma względami, ale faktem jest że jeśli zagoszczą w sejmie na dobre to za x lat mogą być w rządzie i co wtedy?
Każdy sprzeciw jest słuszny tym bardziej że sprawa dotyczy barwnej osoby(J.Palikot) i jego partii, co za tym idzie ewentualna kontrmanifestacja raczej wyjdzie nam na dobre.

Najlepszym wyjściem jest zorganizowanie równoległego Marszu(ok 2-3 lat temu byłem na manifestacji Białych Orłów w Bytomiu i to było właśnie coś takiego)

Prawicowiec 2

Post autor: Prawicowiec 2 » 07.01.2012, 20:05

A ma ktoś może info kiedy strona ruszy??

bananlegia

Post autor: bananlegia » 07.01.2012, 21:17

RedWarriors82 pisze:
A czy media kiedyś " naszą " strone pokazały w dobrym świetle ? Czy po Marszu gdzie było od 20 do 30 tys ( według różnych źródeł ) pokazali ludzi uczestniczących w walkach o wolną Polske ? czy pokazali małe dzieci z całymi rodzinami ? NIE ! pokazali spaloną fure tvn plus zamieszki na Konstytucji. Szczerze to p******* to co mówią o Nas w mediach bo zawsze mówią to samo a z kazdym artykułem płacze ze smiechu jacy redaktorzy są pojebani. Jak zacząłem chodzić na manify było kilkaset/kilkadziesiąt osób a teraz ? Masa ludzi których jest z kazdym rokiem i manifą wiecej ! Ludzi którzy otworzyli oczy że gazety i całe to lewackie ścerwo które zawładneło mediami i polityka robi nam wode z mózgu. W d**** mam co później powie palikmiot, kalisz i reszta pedałów z biedroniem na czele ! Te k**** nie maja zasad atakujac ze sprzetem w wiekszości, dziewczyny, młodych chłopaczków ! To co Wy chcecie tym k***** odpuszczać ? żeby mieli spokojny pochód ? żeby później wypisywali i gadali jaka są potęgą ? żeby ludzie zobaczyli że Marsz Niepodległości był tylko jednorazowym "wyczynem " i nic w tym kraju nie zmienia ? Czy Was wszystkich którzy chcą im odpuścić popierdoliło do reszty ?! Nie ma ku*** zasad wobec tych brudnych ścier, maja co chwile sie rozglądać czy dojdą i powrócą cali ! Czy pokolenie Solidarności przestraszyło sie czołgów, broni, żołnierzy ? NIE !!!! Wszyscy ramie w ramie walczyli tak jak wszyscy zjednoszczeni na Marszu Niepodległosci ! wszyscy razem przeciwko lewactwu. Weźmy przykład z Serbów że mimo tego że lewaki w zasadzie sie nie pokazują, pedałów garstka na marszach ale nasi bracia gromadzą sie w tysiacach i walczą żeby wyniszczyć przeciwnika !

Ps: Poniosło mnie ale jak czytam że ktoś chce im dać wolną ręke i niech robią co chcą to krew mnie zalewa. Pozdrowienia dla wszystkich niezależnie od barw klubowych którzy dokładaja swoją cegiełke w sprawie słusznej idei.
Troche sie zagalopowales,w Serbii na ostatnich wyborach miala poparcie Socjalistyczna Partia Serbii prawie 400tys. glosow,takze bez przesady z ta walka serbow,po za tym jak bylem w Belgradzie w 2006r. to atmosfera jak u nas,zero jakis walk na ulicach...

Ale co ma głosowanie do tego co sie dzieje na ulicach ? Ulica ma swoje prawa i łaczenie ich z wyborami i c*** wie czym jeszcze jest dla mnie nie na miejscu. W Serbii nie byłem a wiadomosci opieram na znajomym ze studiów który ma już sporo na karku. U nich tzw "walka" nie jest tylko na marszach, manifach, kontrmanifach. U nas wiadomo dzieje sie w tzw " podziemiu" ale nie jest to tak zgrane jak u nich. Z tego co sie nasłuchałem stawiam ich postawe jako wzór do naśladowania nie od świeta a na codzień. Wiadomo że ile osób tyle poglądów...ja w tym temacie stoję przy swoim. Możemy patrzeć i uczyć sie od naszych braci z Serbii bo jak wiadomo jedna jaskółka ( Marsz Niepodległości ) wiosny niestety nie czyni. I podstawa jest walka/zwalczanie na różne możliwe sposoby, bo drogą edukacji można dojść daleko ale nie każdy jest na tyle normalny żeby to dokształcanie odpowiednio wprowadzić w życie codzienne ( czyt: brudasy )

intifada

Post autor: intifada » 07.01.2012, 21:43

Prawicowiec 2 pisze:A ma ktoś może info kiedy strona ruszy??
ponoć ma ruszyć na następny tydzień [link]

HC

Post autor: HC » 09.01.2012, 22:04

bananlegia
jeśli chodzi o edukację społeczeństwa to wg.mnie chłopaki z NSA robią dobrą robotę...
HUTNIK&MAZOVIA

bananlegia

Post autor: bananlegia » 10.01.2012, 11:43

Tak, tak z tym oczywiście sie zgodze, ale chodziło mnie o edukowanie lewarów skoro tyle jest pogladów że nie tylko siłowo trzeba z Nimi rozmawiać. Skoro metoda dialogu a nie tylko przemocy przynosi rezultaty ( wiele jest zagubionych " dusz" hehe ) to jestem jak najbardziej na tak, ale nie ze wszystkimi tak sie da. Pozdro

bananlegia

Post autor: bananlegia » 10.01.2012, 11:47

Nie da sie edytować... Z gówna wyborczego. Troche odbiegajac od tematu

Hakerzy z grupy Anonymous, którzy mają na koncie włamanie na strony sił bezpieczeństwa USA, ujawnili w internecie kilkanaście tysięcy nazwisk osób powiązanych z organizacjami neonazistowskimi. Na "liście polskich faszystów" jest m.in. skarbnik PiS z Lubina i mieszkańcy Podkarpacia.

Wśród nazwisk z całego świata jest około 450 polskich, np. z Dolnego Śląska 20 (z Wrocławia, Legnicy, Lubina, Głogowa, Bolesławca, Radwanic i Boguszowa-Gorce), z Podkarpacia 15. Stąd na liście są osoby ze Stalowej Woli (7), Rzeszowa (3), Dębicy, Gorzyc (po 2) i jedna z Tarnobrzega

Na liście jest m.in. wrocławianin Karol Przepióra z nacjonalistycznego Narodowego Odrodzenia Polski. W 2008 r. współorganizował manifestację ku czci ofiar Katynia, która miała się odbyć we Wrocławiu. Miała, ale się nie odbyła, bo zgromadzenie rozwiązał magistrat. Powód: zamiast haseł dotyczących zbrodni w Katyniu manifestanci śpiewali kibolskie przyśpiewki i "Precz z komuną". W szarpaninie z policją ranne zostały wówczas dwie osoby, a 200 zostało zatrzymanych. Do Przepióry nie udało nam się dotrzeć. NOP nie rozmawia z "Gazetą".

"Chcą mnie skompromitować"

Drugim nazwiskiem na liście jest Paweł Kura z Lubina. Ten 32-letni absolwent Uniwersytetu Wrocławskiego w poprzedniej kadencji sejmu był asystentem posła PiS Piotra Cybulskiego. W 2010 r. z pierwszego miejsca listy PiS walczył o mandat radnego powiatowego. Bezskutecznie. Dziś pracuje w powiatowym oddziale ARiMR. Elżbieta Witek, szefowa PiS w okręgu jeleniogórsko-legnickim i członkini komitetu politycznego partii, potwierdziła nam, że Kura jest również skarbnikiem PiS w Lubinie.

- Jestem ogromnie zaskoczona - dziwi się posłanka Witek. - Nie znam osobiście tego człowieka. Wiem, że startował z naszej listy. Zażądam od pana Kury stanowczych wyjaśnień. Ta sprawa musi zostać rozwiązana.

Kura zapewnia, że z neonazistami nie ma nic wspólnego. Nigdy nie wchodził na faszystowskie strony, nie kupował faszystowskiej muzyki, ani nie logował się na brunatnych forach dyskusyjnych. Skąd zatem jego dane: imię, nazwisko, dokładny adres zamieszkania, adres email i nr komórki?

- Nie wiem, jestem w szoku - mówi. - Naprawdę nigdy nie miałem z tym towarzystwem nic wspólnego. To po prostu nie moje klimaty. Może ktoś się pode mnie podszył i wykorzystał moje dane?

"Gazeta": - Po co miałby to robić?

Kura: - To oczywiste. Żeby mnie skompromitować.

Operacja "OpBlitzkrieg"

Z Podkarpacia na "liście polskich faszystów" są mało znane nazwiska.

Nazwiska "polskich faszystów", ich domowe adresy pojawiły się na stronie pl.indymedia.org, której celem jest "dostarczanie informacji o ważnych zjawiskach społecznych i politycznych w sposób całkowicie oddolny i niekomercyjny". Tworzą ją ludzie związani z organizacjami antyfaszystowskimi i antyrasistowskimi.

Powiązana z nimi grupa hakerska Anonymous na początku roku zaatakowała neonazistowskie, faszystowskie i nacjonalistyczne witryny. Wśród nich były m.in. międzynarodowe forum organizacji neonazistowskiej Blood and Honour, jej internetowy sklep, a także internetowe sklepy z nazistowską odzieżą Thor Steinar i Erik and Sons oraz oficjalne strony niemieckiej partii NPD, która jest kontynuatorką działającej w latach 1950-1964 Niemieckiej Partii Rzeszy.

Akcja przeprowadzona została pod kryptonimem "OpBlitzkrieg", hakerzy wykradli kilkanaście tysięcy nazwisk z całego świata, opublikowali je w internecie. Na stronie są m.in. personalia osób powiązanych z nacjonalistyczną Brytyjską Partią Narodową i amerykańskich członków White Boy oraz działaczy Amerykańskiej Partii Nazistowskiej. Oprócz nazwisk, są adresy e-mail, a także numery telefonów.

Lista krąży w sieci. Została skopiowana m.in. na stronę Antify Polska. "Zachęcamy do przejrzenia listy i podjęcia działań wymierzonych w osoby na niej figurujące, nikt nie wziął się tam z przypadku. Sąsiedzi, rodzice, koledzy i koleżanki z pracy tych osób na pewno chętnie dowiedzą się, z kim mają na co dzień do czynienia" - czytamy na stronie.

Atak hakerów z Anonymous może być odpowiedzią na witrynę RedWatch, redagowaną przez polskich faszystów. Są tam zdjęcia i nazwiska polskich działaczy organizacji antyfaszystowskich i antyrasistowskich. Wiosną zeszłego roku wrocławski sąd prawomocnie skazał twórców i administratorów RedWatch na bezwzględne kary więzienia za nawoływanie do nienawiści na tle rasowym, wyznaniowym czy narodowościowym.

W październiku "Gazeta" napisała, że strona znów jest aktualizowana. Policja zapewniała, że cały czasy monitoruje treści na RedWatch. Osobom, których nazwiska ujawniono, radziła, by składali doniesienia do prokuratury.

Prokuratura: Ujawnienie nazwisk może być przestępstwem

Czy policja wie, że w internecie tym razem ujawniono nazwiska "polskich faszystów"? Krzysztof Hajdas z Komendy Głównej Policji w poniedziałek nie był w stanie odpowiedzieć nam na te pytania. Chcieliśmy o to zapytać również Prokuraturę Generalną. Bezskutecznie.

- Możemy mieć do czynienia z popełnieniem dwóch przestępstw przez ludzi, którzy ujawnili nazwiska. Jedno dotyczące pomówienia, które ścigane jest z oskarżenia prywatnego. W grę może wchodzić także nielegalne uzyskanie informacji, do których nie ma się prawa dostępu - tłumaczy Jaromir Rybczak, wiceszef Prokuratury Okręgowej w Rzeszowie.

jednasila88

Post autor: jednasila88 » 11.01.2012, 08:41

[link]

Rolmops_Hools

Post autor: Rolmops_Hools » 11.01.2012, 10:40

RedWarriors82 pisze: Troche sie zagalopowales,w Serbii na ostatnich wyborach miala poparcie Socjalistyczna Partia Serbii prawie 400tys. glosow,takze bez przesady z ta walka serbow,po za tym jak bylem w Belgradzie w 2006r. to atmosfera jak u nas,zero jakis walk na ulicach...
a u Nas palikmiot miał prawie 2 mln, więc kto ma gorzej?
Obrazek - Najlepsze na masę!

internet

Post autor: internet » 11.01.2012, 12:54

Rolmops_Hools pisze:
RedWarriors82 pisze: Troche sie zagalopowales,w Serbii na ostatnich wyborach miala poparcie Socjalistyczna Partia Serbii prawie 400tys. glosow,takze bez przesady z ta walka serbow,po za tym jak bylem w Belgradzie w 2006r. to atmosfera jak u nas,zero jakis walk na ulicach...
a u Nas palikmiot miał prawie 2 mln, więc kto ma gorzej?
Serbów jest jakieś 7 milionów, Polaków 37 milionów. Stosunek jest podobny.

Zadruga

Post autor: Zadruga » 11.01.2012, 15:43

Jednym z głównych postulatów prawicy w tm nas powinno być dążenie do wprowadzenia przepisu iż wszelkiego rodzaju dewianci seksualni nie mogą zajmować stanowisk w rządzie oraz pracować w instytucjach rządowych. Natomiast każdy skazany za pedofilię, zoofilię, nekrofilię itp. podobne zboczenia dożywotnio pozbawiany praw publicznych. Tylko w taki sposób można uzdrowić coraz bardziej chore polskie społeczeństwo i zapobiec rozprzestrzenianiu się tej zachodnioeuropejskiej choroby.

matiz

Post autor: matiz » 12.01.2012, 13:59

[link]

19Brutus20

Post autor: 19Brutus20 » 15.01.2012, 10:10

Na Pewno Zawitamy do stolicy . a antify nie ma w Polsce paru pedałów zacpanych to nie antifa lecz anarhisci haha

ElegantMT

Post autor: ElegantMT » 16.01.2012, 20:49

Legalnie czy nie, będzie ich trzeba zablokować.
Przykleić ten temat.

intifada

Post autor: intifada » 18.01.2012, 14:58

przed 1 maja jest jeszcze - Demonstracja poparcia dla serbskiego Kosowa - 18.02.2012

http://www.youtube.com/watch?v=6tgMLcUF_uU&hd=1

ODPOWIEDZ