Komentarze 9-12 grudnia

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Stadionowy Zegar

Re: Komentarze 9-12 grudnia

Post autor: Stadionowy Zegar »

Co to za postać ten pan Szpont?
Obrazek

Skąd się wywodzi i co ma wspolnego z kibicami Sląska?
iparts.pl
PlutoLPF

Post autor: PlutoLPF »

Orientuj_się pisze:Sama postac na sektorowce Lecha fajnie wykonana, ale ciezko sie doczytac co jest napisane...

Szlachecki obyczaj, a po odwróceniu pasów była druga część zdania - chaos podsycaj
Fenomen

Post autor: Fenomen »

against modern pisze:...

martex, w takim razie jaki był przekaz tej oprawy ?? i o co chodzi z tym Tel-Aviwem ??
Tel Aviw - nie chodzi przypadkiem o Łódź ?
krzysiu_jarzyna

Post autor: krzysiu_jarzyna »

ZzaSektora pisze:
Stadionowy Zegar pisze:Co to za postać ten pan Szpont?
Obrazek

Skąd się wywodzi i co ma wspolnego z kibicami Sląska?

wymyslona przez kibica Śląska i we Wrocławiu jest multum tych czaszek z podpisami "WKS" itp.
A to ciekawe :)
To nie jest czasem wizytówka TC z portowych miast Rotterdamu i Szczecina ??
SłowoDlaLudzi

Post autor: SłowoDlaLudzi »

Co bylo napisane na transparencie Legii, coś na Polonie tyle zauważyłem jedynie... I z jakiej okazji taki tekst został wrzucony ?
JebacZakazy

Post autor: JebacZakazy »

maxelpe pisze:
JebacZakazy pisze:
Co ma przedstawiać ta "oprawa" Śląska? W ogóle poziom ultras jaki prezentuje Śląsk to jakaś kpina.. Lasery, jakieś z d*** wzięte sektorówki. Lepiej by było dla wszystkich jak byście sobie dali z tym spokój.
Przepraszamy już rozwiązujemy swoją działalność.

Jeżeli do jutra nie rozkminicie o co chodziło <haha> to wam wrzucę wytłumaczenie.
To wy prowadzicie jeszcze jakąś działalność? I jak już, to napisz jak to jest z tym sektorówkami, bo poziom tej zaprezentowanej na meczu z Wisłą, a tą z Łodzi to jednak duża różnica.
Oprawa na Wiśle nie była z nami uzgadniana i nie mamy z nią nic wspólnego, klub nam na złość zrobił po prostu i na tym powinna skończyć się twoja/wasza żałosna rozkminka.

Poczekajcie do wiosny.

Wyjazd do Łodzi był dla nas pierwszym wyjazdem na legalu od meczu z Legią, po pamiętnym, 'pociągu grozy'. Jako, że tak miły był dla nas powrót z wyjazdu z Warszawy, postanowiliśmy naszą oprawą nieco do niego nawiązać. Na sektorówce przedstawiliśmy klasyczne sytuacje z pociągowych wyjazdów i hasłem nawiązaliśmy do niej.

Na mecz z ŁKSem przygotowujemy sektrówkę dzieloną na 4 scenki której całości dopełniał transparent z hasłem: 'TYLKO SZCZĘŚLIWE POWROTY!'
http://f.wks.pl/galerie/_i/lkf5gg,4.jpg
W pierwszej, przedstawiamy hamulec ręczny znany z pociągowych wyjazdów. Na którego 'etykietce' widnieje blaszka z hasłem: 'w razie niebezpieczeństwa pokaż swój CHARAKTER'
http://lksfans.pl/foto/games/2011.12.11.1/IMG_3388.jpg wiejskie życie
Kolejną scenką jest polana na której spotykają się symbolicznie dwie postacie.
http://lksfans.pl/foto/games/2011.12.11.1/IMG_3387.jpg
Kolejną jest peron w Łodzi Kaliskiej, z bardziej pasującą do miasta nazwą, odwiedzony przez pana Szponta.
http://lksfans.pl/foto/games/2011.12.11.1/IMG_3390.jpg
I na ostatnim przedstawiony jest przedział pociągowy, z podstawowym asortymentem wyjazdowca na szczęśliwy powrót poukładanym na stoliku.
http://lksfans.pl/foto/games/2011.12.11.1/IMG_3391.jpg
''19 FURIACI 47''

Post autor: ''19 FURIACI 47'' »

Ta czaszka to nie szpont tylko Szpon.Jest to herb jednej z dzielnic Wroclawia(Krzyki)ktora bierze aktywny udzial w aspektach sportowych .Widzisz czaszke myslisz Śląsk!
gburens

Post autor: gburens »

Ta czaszka jednoznacznie mi i pewnie większości kojarzy się z Pogonią
Shadow

Post autor: Shadow »

Kolorowanka jak u dzieci z przedszkola, a dwie postacie to już jakieś całkowite nieporozumienie. Co to ma być? Miśki złączone dupami?

Brawo za piro w Poznaniu
Michalek

Post autor: Michalek »

Sorry bardzo ale ta czaszka nie kojarzy sie mi ani z Pogonia, ani ze Slaskiem, ani z Feyenordem a .. z komiksem Punisher. I stamtad zostala "podpierdzielona" :) jakiekolwiek "prawa autorskie" moze zglaszac jedynie Stan Lee :)
Robak

Post autor: Robak »

Skończcie już.Chłopaki ze Śląska w zdecydowanej większości sami nie wiedzieli o co chodzi,ale jest to już wyjaśnione parę postów wyżej.Przychrzaniacie się do aspektów plastycznych.Ale Śląsk nigdy nie był krezusem ultras.Daleko im do Legii.Lecha,Widzewa czy Korony więc nie na miejscu są docinki.
ps.myślałem ze te postacie to dwa konary drzew.
czajnik

Post autor: czajnik »

Brawo dla Lecha za konkret sektorówkę i piro, AMU. Trochę chyba zmieniliście swoje podejście, bo po meczu Lech-Widzew były ostre najazdy kibiców Lecha na używanie przez nas rac na stadionie ...

Byłem pewien, że na sektorówce jest podobizna Piłudskiego :-)
Trzeba Ich Lać

Post autor: Trzeba Ich Lać »

Shadow pisze:Kolorowanka jak u dzieci z przedszkola, a dwie postacie to już jakieś całkowite nieporozumienie. Co to ma być? Miśki złączone dupami?
Tez tak pomyslalem.. To miśki z parku yellowstone prawdopodobnie.
krzysiu_jarzyna

Post autor: krzysiu_jarzyna »

Michalek pisze:Sorry bardzo ale ta czaszka nie kojarzy sie mi ani z Pogonia, ani ze Slaskiem, ani z Feyenordem a .. z komiksem Punisher. I stamtad zostala "podpierdzielona" :) jakiekolwiek "prawa autorskie" moze zglaszac jedynie Stan Lee :)
Oczywiście że to Punisher wizytówka tc.
ling

Post autor: ling »

Pasy odpalają piro w Warszawie ?
Bartekkkk

Post autor: Bartekkkk »

ling pisze:Pasy odpalają piro w Warszawie ?
Trochę stroboskopów
CopA.C.A.B.ana

Post autor: CopA.C.A.B.ana »

Znaleźli się znawcy sceny Ultras a swoje mecze to pewnie oglądają z perspektywy telewizora lub trybuny rodzinnej.
JebacZakazy

Miśki złączone dupami i konary, leże....
A wiesz co to symbolika?
Może ten misiek jest symbolem czegoś ?

To był ostatni post w tym temacie.
Kierowca

Post autor: Kierowca »

Mi te dwa miśki w lesie skojarzyły się Obrazek. Brawo dla Lecha za piro!
FAGO

Post autor: FAGO »

Brawo dla Lecha za piro! Ladny wyjazd Cracovii! Oprawa Slaska zalosna.....
FF_

Post autor: FF_ »

porobił się nagle modne AMU (AGAINST...) i już forum się czytać nie da. kiedyś cieszyć się było trzeba z każdej oprawy, teraz każda oprawa jest jechana.

Nigdy za potęgę w ultrasce się nie uważaliśmy i nie zamierzamy. chłopaki traktują to z przymrużeniem oka :)

A tutaj na k.net widzę poziom ekipy ocenia się według jakiś dziwnych czynników.

pytanie z innej beczki.
czy podczas meczu w Warszawie, w sytuacji między Lechem, Arką a Polonią doszło do czegoś więcej (np. rękoczynów) czy na słownym wyrażeniu swojego zdania się skończyło?
dmn

Post autor: dmn »

FF_ pisze:pytanie z innej beczki.
czy podczas meczu w Warszawie, w sytuacji między Lechem, Arką a Polonią doszło do czegoś więcej (np. rękoczynów) czy na słownym wyrażeniu swojego zdania się skończyło?
Podbijam.
K6_ON_TOUR

Post autor: K6_ON_TOUR »

dmn pisze:
FF_ pisze:pytanie z innej beczki.
Podbijam.
Z tego co pamiętam to tylko kilka groźnych spojrzeń hehe
nieichuj

Post autor: nieichuj »

a może już byście tak przestali szukać jakichś problemów na siłę.To się robi żałosne.
Nie pomyślałeś że liczby Arki i Lecha które wspierały Cracovię są dowodem na to że Triada ma się coraz lepiej?
Druga pytanie o Polonię i w/w to już zupełnie... bez komentarza
JAGULAR1

Post autor: JAGULAR1 »

Brawo Lech za piro,zastanawiam sie tylko jaka kare dostanie Kolejorz za te race
rek(S)io

Post autor: rek(S)io »

Dobra ludzie dajcie sobie już na luz. Inna sprawa, że ciężko już się połapać o co chodzi w tych nowatorskich oprawach- sektorówkach oglądając je na stadionie lub na zdjęciach z kolejki innych ekip. Dopiero w relacji z meczu człowiek się dowiaduje jakie było przesłanie danej oprawy. Ja osobiście wolę jasne przekazy np. "Boże chroń fanatyków" itp.
Asasyn

Post autor: Asasyn »

maciek_z_kalnu pisze:
nieichuj pisze:a może już byście tak przestali szukać jakichś problemów na siłę.To się robi żałosne.
Nie pomyślałeś że liczby Arki i Lecha które wspierały Cracovię są dowodem na to że Triada ma się coraz lepiej?
Druga pytanie o Polonię i w/w to już zupełnie... bez komentarza
To jak tak jest kolego, to napisz mi kiedy ta Triada zrobiła ostatnio wspólnie coś?
I jeżeli jest coraz lepiej to jak wytłumaczysz że jedna ekipa z Triady robi sobie układ z ekipą- kosą pozostałych dwóch ???
Triada swój złoty okres ma już za sobą, który był powiedzmy w latach 99/00, pare latek do tyłu, i do przodu. i chyba w tej kwestii nikt się ze mną spierał nie będzie. aktualnie tak na prawde tylko Lech trzyma topowy poziom, przez co są zmuszeni do bardzo powiedzmy dziwnych decyzji. Najpierw układ H z Widzewem, później z ŁKS'em. Do tego te spinki w Warszawie. Osobiście nie wyobrażam sobie takich dziwnych układów w ŚWL.
nrth

Post autor: nrth »

To wcale wbrew pozorom nie był wtedy egzotyczny układ.
Polska się po prostu podzieliła na dwa obozy i tyle.

W niektorych konfiguracjach ŚWL z LPZ miały so siebie nie tak wcale daleko.
L-L
Ś-Z
W-Z

Triada też w niektórych momentach miała przy sobie Ruch, w niektórych Widzew, w niektórych itp
Nie pisałbym o egzotyce tylko jak juz wspomniałem
nieichuj

nrth pisze:To wcale wbrew pozorom nie był wtedy egzotyczny układ.

L-L
Ś-Z
W-Z

Triada też w niektórych momentach miała przy sobie Ruch, w niektórych Widzew, w niektórych itp
Jak dla mnie wystarczająco egzotyczny.Jeszcze bardziej układ prawie całej Polski kontra Triada na reprezentacji.
Triada ma się coraz lepiej co widać po wspomaganiu siebie na meczach.Nie chodziło mi o akcje.Do takich kto wie czy znów nie dojdzie.Choć w dzisiejszych czasach...
Niech tylko jeszcze sobie przypomną ci co mają ŚWL za wzór, z jakich powodów dominacja Triady się zakończyła.Nie chce wzbudzać kontrowersji więc nie będe opisywał szczegółów.
czajnik

Post autor: czajnik »

trzeba też odróżnić były pakt o nieagresji Widzew-Lech z dzisiejszym "aktywnym" układem ŁKS-Lech (wspólne akcje tylko tych obydwu ekip, poza meczami repry, odwiedziny, wspólne stanie na sektorze itp.) ...
bananlegia

Post autor: bananlegia »

Zacznijmy może od tego że te wszystkie zgody/układy/pakty/ rozpady sztam i inne dziwne sprawy po 2000 roku oczywiście +/- przyjeły zakres " interesów" a nie tego jak było w poprzednich latach że ktoś z kimś pił / coś podziałali grupami itd itp ( nie bede wnikał żeby nie było dodatkowej dyskusji) . Teraz to tylko kasa sie liczy i tak to widze ( zresztą nie tylko ja ) po tym roku plus minus co napisałem powyżej. Oczywiście nie pisze o wszystkich sztamach co sie zawiązały, ale każdy kto siedział przez dobre kilka lat w kibicowaniu wie o czym pisze i które to są zgody/układy/pakty i c*** wie co jeszcze. Takie luźno odczucie z mojej strony. Pozdrawiam
Niebieski1980

Post autor: Niebieski1980 »

Dokładnie
nrth

Post autor: nrth »

nieichuj pisze:
nrth pisze:To wcale wbrew pozorom nie był wtedy egzotyczny układ.

L-L
Ś-Z
W-Z

Jak dla mnie wystarczająco egzotyczny.Jeszcze bardziej układ prawie całej Polski kontra Triada na reprezentacji.
Triada ma się coraz lepiej co widać po wspomaganiu siebie na meczach.Nie chodziło mi o akcje.Do takich kto wie czy znów nie dojdzie.Choć w dzisiejszych czasach...
Niech tylko jeszcze sobie przypomną ci co mają ŚWL za wzór, z jakich powodów dominacja Triady się zakończyła.Nie chce wzbudzać kontrowersji więc nie będe opisywał szczegółów.
Ta "egzotyka" to twoje odczucie. Na ten czas to było naturalne. Dobre kontaky Legii z Lechią, Śląska z Zagłębiem Sosnowiec, Wisły z Zagłebiem Sosnowiec...pisałem juz o tym zresztą, siłą rzeczy te ekipy wraz ze swoimi zgodami itp zjeżdzały się na patelnie tak jak strona przeciwna zjeżdżała sie np do Bytomia.
Dla mnie egzotyką było przeskoczenie np Widzewa z jednej grupy do drugiej a nie to co sie naturalnie stworzyło z rozkladu sił i sympatii w danym momencie.
A propos ostatniego twojego akapitu to masz na mysli Grabiszyńska ale ja jako Wiślak móglbym siegnąć nieco dalej i zapytac czy 10 lat wczesniej gdy Cracovia wprowadzała w Krakowie zasady pt "brak zasad" to komuś z Arki czy nieco potem Lecha to przeszkadzało?
Czy było na rękę ze zgoda sobie w ten sposob radzi w swoim miescie i miało sie wyjebane na to jak to działa na Wisłę?
Miało sie wyjebane, ale gdy 10 lat później samemu sie ucierpiało od zagrywki nie fair to larum.

Nie musisz się zgadzać, przedstawiam fakt że każda ekipa ma swoj kontekst patrzenia na świat i teorii na egzotykę, na powody i skutki różnych dzialań sa zupełnie inne z perspektywy różnych miast
Radek_ZS

Post autor: Radek_ZS »

''Patelnia'' - plac przed dworcem w centrum Sosnowca. To tak dla tych którzy zastanawiają się o jaką ''patelnie'' chodzi.:-)

W sumie to już ''patelni'' nie ma...
otto.magico

Post autor: otto.magico »

Patelnia istnieje w teorii nadal ;)
I raczej osoby , które wypowiadają się w tym temacie ( Triada vs. reszta , czy jak to nazwali ) , powinny dokładnie o tym wiedzieć , a jak ktos nie wie, a wiedze zdobył tylko i wyłącznie z "ligi chuliganów" nie powinien wogóle sie wypowiadac na ten temat.
'08

Post autor: '08 »

http://lksfans.pl/index.php/news/read/news_id/6999

Paranoja to za mało powiedziane...
ALAN82

Post autor: ALAN82 »

'08 pisze:http://lksfans.pl/index.php/news/read/news_id/6999

Paranoja to za mało powiedziane...
Dziwi Ci jeszcze takie coś? To nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek, no wiesz trzeba zarobić na te "5-10%"(wiadomo o co chodzi)
ludovico

Post autor: ludovico »

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,titl ... omosc.html

Cracovia otrzymała karę grzywny w wysokości 5 tys. zł za użycie środków pirotechnicznych i szczególne natężenie wulgaryzmów kibiców tego klubu podczas meczu 17. kolejki z Legią Warszawa.
JebacZakazy

Piro + Bluzgi = 5000zł

Śląsk Wrocław
"Cała Łódź JUDE JUDE JUDE" - 6000zł
nieichuj

nrth pisze:

A propos ostatniego twojego akapitu to masz na mysli Grabiszyńska ale ja jako Wiślak móglbym siegnąć nieco dalej i zapytac czy 10 lat wczesniej gdy Cracovia wprowadzała w Krakowie zasady pt "brak zasad" to komuś z Arki czy nieco potem Lecha to przeszkadzało?
Czy było na rękę ze zgoda sobie w ten sposob radzi w swoim miescie i miało sie wyjebane na to jak to działa na Wisłę?
Miało sie wyjebane, ale gdy 10 lat później samemu sie ucierpiało od zagrywki nie fair to larum.

Nie musisz się zgadzać, przedstawiam fakt że każda ekipa ma swoj kontekst patrzenia na świat i teorii na egzotykę, na powody i skutki różnych dzialań sa zupełnie inne z perspektywy różnych miast
Tak to właśnie sobie tłumaczycie.Tylko że Kraków to zawsze była wasza działka w którą się ani nasze ani wasze zgody nie wpierdalały.Dla większości Polski użycie sprzętu i morderstwo w ustawianej walce to było najgorszego rodzaju frajerstwo.I tego nie zmienicie.Starałem się to jak najłagodniej napisać.
Zablokowany