KSRozwójKatowice pisze:Obiło mi się o uszy, że koleś z 1.FCN wrzucił pod pociąg kolesia Mainz (albo odwrotnie).
Ktoś ogarniety może coś o tym więcej? Najlepsze w tym wszystkim jest to, że nie grali ze sobą.
Ty ja cie zaraz tez pod pociag wrzuce. ;-p
Mainz05 mialo grac w Köln, Nürnberg grali w Gelsenkirchen na Schalke. Przypadkowo male Grupki Kibicow Nürnberg i Mainz (mniej wiecej moze po 10-20 osob), sie widzieli na dworcu w Köln gdzie Kibice Nürnbergu mieli przesiadke. Polecialy pierw slowa i Butelki, potem doszlo juz na regularnej bitwy na peronie na jednym z najwiekszych i najmodernizowanych Dworcow Glownych w calych DE. Juz o kamer nie musze wspominac. Wlasnie w tym momencie jak sie laly to na ten peron z oba stron 2 pociagi wjechali kolo tego perona. Jeden gosc, 19 letni kibic Nürnbergu wpadl pod pociag ale mial szczescia w nieszczesciu bo dzieki Bogu przezyl to wszystko. Ale czy sam spadl pod pociag czy przez jakiegos cosa to jest niewiadomo.
Zreszta takich akcji (tylko ze nikt nie spadnie pod pociag) jest co kolejka w c*** w calych Niemczech. Wiadomo jak kibice kilkanascie Klubow mieszkaja w calym Kraju i wszedzie, przy kazdej przesiadce spotkaja sie przypadkowo grupki kibicow. Zazwyczaj to Niemcy zaden Eldorado nie sa, bo wiekszosc kibicow sie tylko napina i idzie dalej, ale mniejsze grupki kibicow, wlasnie te kumate, Ultrasy itd to wiedza co sie robi przy takich sytuacjach. ;-)
elo1312 pisze:.:FC*SP:. pisze:elo1312 pisze:A kto twojego fc sankt pauli i jego smieszna ´´ekipe´´ ktora polityka z pilka pomylila bierze na powaznie? :)
pewnie nikt
i tyle w temacie.
bez odbioru.
Teraz pokazaliscie jaka jestescie ekipa na powaznie. Na meczu nienawisci Hansa Rostock - sankt pauli. Rostock pokazuje + niszczy / pali wazne flagi flagi od was skrojone na waszym turnieru kibicowskim (w tym tez flaga bohemians praha + stpauli i takze flaga skinheads st.pauli) a wy staliscie bierni w sektorze.
To samo jak strzelili wam w c*** rakietnic do sektora,
http://www.youtube.com/watch?v=2p6QMXQX5lg
http://www.youtube.com/watch?v=7oHQpQXz ... re=related
przed i po meczu probowali sie wielukrotnie do waszych autobusow dostac itd. Pilkarze scheiss pauli zostali takze z bananami obrzucone.

Dodam z ciekawosci ze na tym meczu bylo z 2 tys.(!!!) psow, tak do porownania na Derby Krakowa jest zazwyczajnie 1.000 do 1.500 psow. Tyle psow z okazji meczu pilkarskiego w niemieckim wojewodstwie /Bundesland Mecklenburg-Vorpommern jeszcze nie bylo, nawet nie na meczu z SGD.
Tutaj udana choreografia SGD na derby z aue(najwieksza kosa od Zwickau(zgody SGD)
Jak zawsze z aue to masa gadzetow aue zostaly w Dreznie:
Bylo jeszcze duzo wiecej wydarzen w tym weekendzie, Chemnitz gdziesz poza miastem atakowal pociag z Kibicami Regensburg i pare innych akcji ale niechce mi sie to wszystko opisywac, bo i tak polowe zapomne. ;-)
Tyle z piknikowskiego Deutschlandu
Stary14 pisze:Przecież niemiecka scena kibicowska to totalny piknik, nie wiem po co taki temat o tych szwabskich ciotach. Byłem tam to wiem, na meczach wyzwiski a kibice różnych klubów siędzą między sobą. Oby tak nie było u nas!
:-)