Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

zbedna_polemika

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: zbedna_polemika » 25.10.2011, 09:56

Suczysko pisze:
taka Arka co wam w******* spucila
tamte czasy się skończyły Teraz unikacie ŁKS jak ognia. Wcześniej zasłanialiście się Lechem, teraz zostało wam spuszczanie wokalnego wpierdolu ŁKSowi w swoim młynie. :)
"Panowie, bez zbędnej polemiki"
Obrazek

iparts.pl
Absolwent

Post autor: Absolwent » 25.10.2011, 10:48

noremorse pisze:
sdm pisze:
a Ty niby skąd wiesz gdzie Mięciel ma kibiców ŁKS?? Boli Was to widocznie naprawdę bardzo... zresztą nie pierwszy raz na Waszym stadionie piłkarze drużyny gości manifestują swoją wierność do klubu niekoniecznie w którym grają... Ja osobiście cieszę się że są jeszcze tacy piłkarze którzy nie zapominają gdzie jest ich dom

Dom powiadasz...hmmm to tak dla waszej wiadomości cieszcie się dalej, że taki piłkarz zapomniał, że urodził się w Gdyni, a wychowankiem jest gdańskiej Lechii, a jego ojciec był jednym z symboli Arki lat 70-tych....

Home sweet home :)
Mięciel jest wychowankiem Wisły Tczew, czyli klubu poniekąd zawsze związanego z Arka

Fight Łapa

Post autor: Fight Łapa » 25.10.2011, 11:22

Nieważne jakiego klubu jest wychowankiem i nie ważne gdzie grał jego stary. Ważne,co on ma w sercu i do którego klubu czuje największy sentyment.

Mój ojciec jest kibicem Górnika Zabrze. Czy ja też muszę nim być?
K.S. KUŹNIA USTROŃ

Żaba

Post autor: Żaba » 25.10.2011, 12:43

Powinienes. Jedyny słuszny wybór.
His whole life was a milion-to-one shot.

wpssw

Post autor: wpssw » 25.10.2011, 15:18

kleofas pisze:
wpssw pisze:
kleofas pisze:Jak na linii Stalówka-Polonia Przemyśl? Będąc ostatnio w Przemyślu widziałem barwy obu klubów noszone jednocześnie. W ogóle skąd się wzięła ta znajomość, wcześniej Polonia miała przecież dobre kontakty z Siarką.

Z tego co mi wiadomo stosunki na lini Stalówka-Polonia Przemyśl neutralny, a noszenie barw Stalówki przez ludzi z Polonii trochę dziwne , ponieważ nie tak dawno była walka tych ekip młodymi składami.Zresztą nieraz Stalówka atakowała Polonistów na trasie.
To dziwne, bo o ile pamiętam chłopaki ze Stalowej wspomagali Polonię podczas ustawki z Karpatami (taka była wersja Karpat i chyba Resovii) i nie pamiętam, na kogo się wtedy Lonia ustawiła, ale też wspomagała ją Stalówka. Chodziło mi raczej o to czy to jest już układ czy... nie wiem jak to nazwać.

To wersja Karpat i Resovii, Polonia miała całkiem inna wersje...na kogo ustawiała sie Lonia i Stalówka ja wspomagała?Polonia niema żadnego układu z nikim tym bardziej ze SSW.

Polip

Post autor: Polip » 25.10.2011, 21:32

Z tego co sobie przypominam to Polonia razem ze Stalówką czekali kiedyś na Czuwaj który wracał lub dopiero jechał na jakiś mecz.

czajnik

Post autor: czajnik » 25.10.2011, 22:46

Zaczynając temat Mięciela miałem co innego na myśli ...

Tu nie chodzi o to czy dobrym jest jak piłkarz szczerze identyfikuje się ze swoim klubem i nie mówi przy każdym transferze, że od dziecka miał w szafie szalik klubu do którego przechodzi.

Chodzi o to czy to nie dziwne, że kibice ŁKSu tolerują popieranie jednej z głównych kos, która kiedyś zabiła im kibica i tyle. Gdyby ich obecny piłkarz pokazywał znaki Zagłębia Lubin, Pogoni Lębork czy Unii Tarnów nie byłoby to dla mnie dziwne.

Nie ma sensu przeciągać dyskusji o podstarzałej gwiazdce na 3 podstrony (niestety sam przyłożyłem do tego cegiełkę) ...
Nasze są miasta, miasteczka, wsie i osady !!! Widzew Łódź

wielki CWKS

Post autor: wielki CWKS » 26.10.2011, 17:12

nie wiem w ogóle o co jest tu całe halo? W dzisiejszych czasach piłkarze wierni klubowi powinni się cieszyć dużym szacunkiem bez względu na barwy. Wolę piłkarza deklarującego przywiązanie do swojego klubu aniżeli pajaca, który w każdym klubie całuje po bramce herb na koszulce. Pomijam już fakt czy to klub wrogi czy nie wrogi mojej drużynie.
U nas była podobna sytuacja z Markiem Saganowskim. Od zawsze deklarował przywiązane do ŁKS i z racji tego zasłużył sobie na nasz szacunek. Nie pierdolił jak inne piłkarzyny o tym, że o grze w Legii marzył od dziecka i od zawsze jej kibicował. Dlatego po zdobytych golach zawsze był gorąco oklaskiwany i mógł cieszyć się wielkim szacunkiem na Żylecie. Wiem, że mimo jest sympatykiem ŁKS-u to Legię darzy wielkim sentymentem z racji fajnych lat spędzonych w naszym klubie.
Na przeciwległym biegunie był P. Kaczorowski. Po zdobyciu przez Lecha PP na naszym stadionie stał pod klatką i wspólnie z kibicami Lecha bluzgał na Legię. W kolejnym sezonie przyszedł do naszego klubu ale na każdym kroku był bluzgany i gnębiony i w końcu po jednej rundzie odszedł do innego klubu. Nie wiem czy widzisz różnicę czy nie? A pierdolenie, że Mięciel pokazał eLkę i manifestuje miłość do wrogiego klubu jest nie na miejscu. Chłop pokazał eLkę bo chciał po prostu wkurwić Widzew. Należy się cieszyć, że w tych czasach jest jeszcze kilku piłkarzy z jajami aniżeli jakieś wypicowane i wymuskane lalusie, którzy po meczu zamiast z kumplami na piwko to do galerii handlowej lub do multiplexu

antytusk

Post autor: antytusk » 03.11.2011, 01:33

Ile prawdy jest w tym, że niby po meczu Lech-Legia doszło w Poznaniu do jakiegoś spięcia na linii Lech-Arka?
Bez napinki, chcę po prostu zweryfikować.

Suczysko

Post autor: Suczysko » 03.11.2011, 05:41

wielki CWKS pisze:nie wiem w ogóle o co jest tu całe halo? W dzisiejszych czasach piłkarze wierni klubowi powinni się cieszyć dużym szacunkiem bez względu na barwy. Wolę piłkarza deklarującego przywiązanie do swojego klubu aniżeli pajaca, który w każdym klubie całuje po bramce herb na koszulce. Pomijam już fakt czy to klub wrogi czy nie wrogi mojej drużynie.
U nas była podobna sytuacja z Markiem Saganowskim. Od zawsze deklarował przywiązane do ŁKS i z racji tego zasłużył sobie na nasz szacunek. Nie pierdolił jak inne piłkarzyny o tym, że o grze w Legii marzył od dziecka i od zawsze jej kibicował. Dlatego po zdobytych golach zawsze był gorąco oklaskiwany i mógł cieszyć się wielkim szacunkiem na Żylecie. Wiem, że mimo jest sympatykiem ŁKS-u to Legię darzy wielkim sentymentem z racji fajnych lat spędzonych w naszym klubie.
Na przeciwległym biegunie był P. Kaczorowski. Po zdobyciu przez Lecha PP na naszym stadionie stał pod klatką i wspólnie z kibicami Lecha bluzgał na Legię. W kolejnym sezonie przyszedł do naszego klubu ale na każdym kroku był bluzgany i gnębiony i w końcu po jednej rundzie odszedł do innego klubu. Nie wiem czy widzisz różnicę czy nie? A pierdolenie, że Mięciel pokazał eLkę i manifestuje miłość do wrogiego klubu jest nie na miejscu. Chłop pokazał eLkę bo chciał po prostu wkurwić Widzew. Należy się cieszyć, że w tych czasach jest jeszcze kilku piłkarzy z jajami aniżeli jakieś wypicowane i wymuskane lalusie, którzy po meczu zamiast z kumplami na piwko to do galerii handlowej lub do multiplexu
Tak ale wy z ŁKS sie kiedys jak was wpuszczali nawet szalikami wymienialiscie chyba wiec zrobcie sobie zgode teraz. Nie ze ironizuje ale jak z Lecha cos pokaze to be be ale inni moga ta. Mieciel pewnie kiedys usyszy jak to w Gdyni urodzony, Tczewie trenowany, Lechii wychowany kocha Legiunie. Dla mnie p**** bo pamietam cipe nazelowana.

TYLKO-APATOR

Post autor: TYLKO-APATOR » 03.11.2011, 16:25

Jak jest obecnie na linii Falubaz-Zagłębie Lubin?

wielki CWKS

Post autor: wielki CWKS » 03.11.2011, 16:29

Suczysko pisze:
wielki CWKS pisze:nie wiem w ogóle o co jest tu całe halo? W dzisiejszych czasach piłkarze wierni klubowi powinni się cieszyć dużym szacunkiem bez względu na barwy. Wolę piłkarza deklarującego przywiązanie do swojego klubu aniżeli pajaca, który w każdym klubie całuje po bramce herb na koszulce. Pomijam już fakt czy to klub wrogi czy nie wrogi mojej drużynie.
Tak ale wy z ŁKS sie kiedys jak was wpuszczali nawet szalikami wymienialiscie chyba wiec zrobcie sobie zgode teraz. Nie ze ironizuje ale jak z Lecha cos pokaze to be be ale inni moga ta. Mieciel pewnie kiedys usyszy jak to w Gdyni urodzony, Tczewie trenowany, Lechii wychowany kocha Legiunie. Dla mnie p**** bo pamietam cipe nazelowana.
kolego Ty rozumiesz w ogóle co ja napisałem? Szalikiem to się wymienialiśmy z panią Jadzią z warzywniaka chyba więc to z nią zgodę zrobimy. I właśnie głupio ironizujesz. Nikt nie napisał, że jak ktoś z Lecha pokaże to bee a Mięciel OK. Skoro Kaczorowski śpiewał na Legię więc niech go darzą sympatią Poznaniacy - my nie będziemy. Skoro Mięciel pokazał eLkę Widzewowi - darzą go sympatią Legioniści. Nie twierdzę, że jest wychowankiem, ważne, że prawie 10 sezonów spędził w naszym klubie i z nim zdobywał największe laury. Taki sam przypadek Boruca. Jest wychowankiem Pogoni Siedlce. Czy Szamotulski rozpoczynający grę w Lechii. Kumasz kakao teraz?

-P-(FhZG)

Post autor: -P-(FhZG) » 06.11.2011, 18:15

Falubaz - Zaglebie. Na chwile obecna goscinne wspomagania obu ekip w jedna i druga strone.
YELLOW-WHITE-GREEN

Sedici

Post autor: Sedici » 06.11.2011, 18:52

Jaka jest historia negatywnych stosunkow miedzy ekipami Szombierek a Pogoni Sz?
Tesco Ist Einfach Gut

paradoks

Post autor: paradoks » 06.11.2011, 23:54

-P-(FhZG) pisze:Falubaz - Zaglebie. Na chwile obecna goscinne wspomagania obu ekip w jedna i druga strone.
A na jakich zawodach żużlowych Zagłębie was wspierało?
I czym jest spowodowane takie nagłe ocieplenie klimatu? Przecież nie tak dawno sparowaliście młodymi ekipami.
Czy czasem powodem nie jest układ Stilonu z Chrobrym?

TYLKO-APATOR

Post autor: TYLKO-APATOR » 09.11.2011, 23:44

Mnie tu bardziej ciekawi wspomagane w ramach współpracy klubów. Jak wy do tego podchodzicie? To chyba ewenement w Polsce że działacze klubowi dążą do zjednania kibiców. Jeżeli tego typu oficjalne portale klubowe o tym wspominają to chyba dziwne.

[link]

mancunian

Post autor: mancunian » 10.11.2011, 00:50

A w tym przypadku nie ma czasem oprócz współpracy kibiców, współpracy klubów (niezależnej od relacji kibicowskiej)

krako77

Post autor: krako77 » 10.11.2011, 10:38

jak jest na linii Raków-GKS Katowice?

sdm

Post autor: sdm » 10.11.2011, 17:13

z tego co wiem to kosa raczej....;]

BENLEE

Post autor: BENLEE » 10.11.2011, 18:16

sdm pisze:z tego co wiem to kosa raczej....;]
A o co tą kosę z nimi niby mamy?

sdm

Post autor: sdm » 10.11.2011, 20:16

Odsyłam np do zina Rakowa "Red Blue Fighters" nr 5 (25) 00 gdzie jest opisanych parę meczy między tymi drużynami i prawie na każdym coś się działo... fakt że to dość stary numer ale nie słyszałem aby coś się między Wami poprawiło... Nie twierdzę że macie mega ciśnienie na siebie i jesteście dla siebie największymi kosami ale zbytnią symaptią się nie darzycie...

pizdri13

Post autor: pizdri13 » 12.11.2011, 16:08

Igloopol---Czuwaj
czemu ta zgoda padła i jakie relacje na ich lini? moze byc pw

ziomek

Post autor: ziomek » 13.11.2011, 00:19

Fanatyk! pisze:Górnik Konin to zgoda Gwardii Koszalin
I to chyba jedyna ich zgoda jeśli sie myle to sory
Górnik ma jeszcze zgodę z Ostrovią. Postrzegany jest jako fc Lecha choć fani z Konina się za fanów Lecha nie uważają mimo, ze ich młyn tworzą m.in osoby, które się za kibiców Lecha uważają. Zresztą jeszcze kilka lat temu barwy Lecha wśród Górników były rzeczą normalną. Obecnie podobno już nie a kibice z Konina mocno sie odcinają od stanowiska jakoby mieliby być fc Lecha.
Ileś stron temu było dość intensywna dyskusjana temat konińskiego Górnika.
[link]

__K__

Post autor: __K__ » 13.11.2011, 10:49

SUPPORTERS pisze:a ja mam pytanie o stare czasy
mianowicie jak zawiazano i jak padly zgody:
Tychy - Arka
Ruch - Lechia
Ruch - Wisła
Arka - Zawisza
[link] tu poczytasz o zgodzie Ruchu z Wisłą i Lechią.
RUCH CHORZÓW

OnTourowiec

Post autor: OnTourowiec » 13.11.2011, 17:17

Ja mam pytanko o stosunki na lini:
Jaga-Elana

qqq11

Post autor: qqq11 » 17.11.2011, 23:32

Jak obecnie na lini Motor-Śląsk? Czy to zwykłe nieporozumienia jak to w rodzinie?
[link]

rodowityłańcuch

Post autor: rodowityłańcuch » 18.11.2011, 00:33

Fanatyk! napisał(a):
Górnik Konin to zgoda Gwardii Koszalin
I to chyba jedyna ich zgoda jeśli sie myle to sory

Górnik ma jeszcze zgodę z Ostrovią. Postrzegany jest jako fc Lecha choć fani z Konina się za fanów Lecha nie uważają mimo, ze ich młyn tworzą m.in osoby, które się za kibiców Lecha uważają. Zresztą jeszcze kilka lat temu barwy Lecha wśród Górników były rzeczą normalną. Obecnie podobno już nie a kibice z Konina mocno sie odcinają od stanowiska jakoby mieliby być fc Lecha.
Ileś stron temu było dość intensywna dyskusjana temat konińskiego Górnika.

[quote][/quote]

Górnik Konin ma zgodę tylko i wyłącznie z Gwardią Koszalin, a jeśli chodzi o Ostrovię to od bardzo dawna są dobre kontakty. nieliczny Kibice którzy jeżdżą na Lecha są też kibicami Górnika.

HC

Post autor: HC » 18.11.2011, 01:04

qqq11 pisze:Jak obecnie na lini Motor-Śląsk? Czy to zwykłe nieporozumienia jak to w rodzinie?
[link]
czytaj Romka Zielińskiego to w lato będziesz w sandałach chodził...
HUTNIK&MAZOVIA

Patryko1946

Post autor: Patryko1946 » 18.11.2011, 10:11

Moge ktos mi rozjasnic stosunki miedzy Stilonem a Chrobrym ?

Frugo

Post autor: Frugo » 18.11.2011, 11:42

HC pisze:
qqq11 pisze:Jak obecnie na lini Motor-Śląsk? Czy to zwykłe nieporozumienia jak to w rodzinie?
[link]
Raczej w zimie będziesz w sandałach chodził.

scipiomaior

Post autor: scipiomaior » 18.11.2011, 13:31

Patryko1946 pisze:Moge ktos mi rozjasnic stosunki miedzy Stilonem a Chrobrym ?
Obie ekipy łączy układ.
Stilon Gorzów

jestesglupia

Post autor: jestesglupia » 18.11.2011, 14:27

HC pisze:
[link]
czyli warto.

Stary_wyjadacz

Post autor: Stary_wyjadacz » 18.11.2011, 19:11

Zaintrygowało mnie to zdjęcie [link] Czy kiedyś coś łączyło Stomil Olsztyn z Chorzowskim Ruchem ?
Obrazek

S.G.

Post autor: S.G. » 18.11.2011, 19:17

Stary_wyjadacz pisze:Zaintrygowało mnie to zdjęcie - Czy kiedyś coś łączyło Stomil Olsztyn z Chorzowskim Ruchem ?
Ha ha padłem ! od razu mi się humor poprawił!
NAJLEPSZE LATA DZIEWIĘĆDZIESIĄTE!

Miś83

Post autor: Miś83 » 18.11.2011, 20:49

A zeby Ci teraz było do smiechu to przeczytaj to małolacie...A łaczyło..na poczatku lat 90..dokladnie z dość mocnym wtedy fan clubem Ruchu, jak sie nie myle to Jaworzno, były najlepsze stosunki.

ladnie_sie_bawic

Post autor: ladnie_sie_bawic » 19.11.2011, 10:37

Jakie relacje na linii Widzew Łódź - Stal Rzeszów? Podobno jakaś delegacja Widzewa gościła w Rzeszowie.

DIIL

Post autor: DIIL » 19.11.2011, 10:41

ladnie_sie_bawic pisze:Jakie relacje na linii Widzew Łódź - Stal Rzeszów? Podobno jakaś delegacja Widzewa gościła w Rzeszowie.

było, ale odpowiadam

Stosunki neutralne , ze sporą ilością prywatnych kontaktów , nic poza tym...
ŁÓDZKI WIDZEW 1910
Dlaczego kłamią media ? czemu nie ma w nich rapu skoro żyją nim osiedla ?!

inko

Post autor: inko » 19.11.2011, 18:52

z Ruchem zdecydowanie... zajebiście na jednym sektorze by to wyglądalo Ruch Widzew ŁKS Zawisza...naprawde to forum z roku na roku ma coraz to więcej wynalazków, a żeby nie rozmywać to czy jest aktualnie jakaś polska ekipa która utrzymuje dobre konktakty z kimś z niemiec?? opórcz Resovii bo chłopaki utrzymywali bodajże poprawne kontakty z Arminią ? o ile to jeszcze nadal aktualne. Z góry dziękówa na odp.

Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ » 19.11.2011, 20:04

Uzi1231 pisze:Jakie sa relacje na lini
Ruch Chorzów -Zawisza
Górnik Zabrze -Zawisza
Piast Gliwice - Zawisza
Ciekaw jestem bo jedna z tych slaskich druzyn by mogła miec z Zawisza sztame??? co wy na to??

Była zgoda bardzo dorze wspominana do dziś.
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz

Viclav

Post autor: Viclav » 19.11.2011, 22:13

pigkiller pisze:przeciez Zawidza ma juz zgode na Sląsku, calkiem niedawno mial nawet dwie
Niedawno mieli trzy, obecnie mają dwie zgody śląskie, taka mała poprawka. Bo Lubin też przecież leży na Śląsku :)
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

Zablokowany