Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

paradoks

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: paradoks »

-P-(FhZG) pisze:Falubaz - Zaglebie. Na chwile obecna goscinne wspomagania obu ekip w jedna i druga strone.
A na jakich zawodach żużlowych Zagłębie was wspierało?
I czym jest spowodowane takie nagłe ocieplenie klimatu? Przecież nie tak dawno sparowaliście młodymi ekipami.
Czy czasem powodem nie jest układ Stilonu z Chrobrym?
iparts.pl
TYLKO-APATOR
Kontakt:

Post autor: TYLKO-APATOR »

Mnie tu bardziej ciekawi wspomagane w ramach współpracy klubów. Jak wy do tego podchodzicie? To chyba ewenement w Polsce że działacze klubowi dążą do zjednania kibiców. Jeżeli tego typu oficjalne portale klubowe o tym wspominają to chyba dziwne.

http://www.zuzel.zgora.pl/dodatkowa-pul ... d4339.html
mancunian

Post autor: mancunian »

A w tym przypadku nie ma czasem oprócz współpracy kibiców, współpracy klubów (niezależnej od relacji kibicowskiej)
krako77

Post autor: krako77 »

jak jest na linii Raków-GKS Katowice?
sdm

Post autor: sdm »

z tego co wiem to kosa raczej....;]
BENLEE

Post autor: BENLEE »

sdm pisze:z tego co wiem to kosa raczej....;]
A o co tą kosę z nimi niby mamy?
sdm

Post autor: sdm »

Odsyłam np do zina Rakowa "Red Blue Fighters" nr 5 (25) 00 gdzie jest opisanych parę meczy między tymi drużynami i prawie na każdym coś się działo... fakt że to dość stary numer ale nie słyszałem aby coś się między Wami poprawiło... Nie twierdzę że macie mega ciśnienie na siebie i jesteście dla siebie największymi kosami ale zbytnią symaptią się nie darzycie...
pizdri13

Post autor: pizdri13 »

Igloopol---Czuwaj
czemu ta zgoda padła i jakie relacje na ich lini? moze byc pw
ziomek

Post autor: ziomek »

Fanatyk! pisze:Górnik Konin to zgoda Gwardii Koszalin
I to chyba jedyna ich zgoda jeśli sie myle to sory
Górnik ma jeszcze zgodę z Ostrovią. Postrzegany jest jako fc Lecha choć fani z Konina się za fanów Lecha nie uważają mimo, ze ich młyn tworzą m.in osoby, które się za kibiców Lecha uważają. Zresztą jeszcze kilka lat temu barwy Lecha wśród Górników były rzeczą normalną. Obecnie podobno już nie a kibice z Konina mocno sie odcinają od stanowiska jakoby mieliby być fc Lecha.
Ileś stron temu było dość intensywna dyskusjana temat konińskiego Górnika.
__K__

Post autor: __K__ »

SUPPORTERS pisze:a ja mam pytanie o stare czasy
mianowicie jak zawiazano i jak padly zgody:
Tychy - Arka
Ruch - Lechia
Ruch - Wisła
Arka - Zawisza
http://www.niebiescy.pl/historia_kibicow.php tu poczytasz o zgodzie Ruchu z Wisłą i Lechią.
OnTourowiec

Post autor: OnTourowiec »

Ja mam pytanko o stosunki na lini:
Jaga-Elana
qqq11

Post autor: qqq11 »

Jak obecnie na lini Motor-Śląsk? Czy to zwykłe nieporozumienia jak to w rodzinie?
http://www.fanslask.fuckpc.com/?p=8443
rodowityłańcuch

Post autor: rodowityłańcuch »

Fanatyk! napisał(a):
Górnik Konin to zgoda Gwardii Koszalin
I to chyba jedyna ich zgoda jeśli sie myle to sory

Górnik ma jeszcze zgodę z Ostrovią. Postrzegany jest jako fc Lecha choć fani z Konina się za fanów Lecha nie uważają mimo, ze ich młyn tworzą m.in osoby, które się za kibiców Lecha uważają. Zresztą jeszcze kilka lat temu barwy Lecha wśród Górników były rzeczą normalną. Obecnie podobno już nie a kibice z Konina mocno sie odcinają od stanowiska jakoby mieliby być fc Lecha.
Ileś stron temu było dość intensywna dyskusjana temat konińskiego Górnika.

[quote][/quote]

Górnik Konin ma zgodę tylko i wyłącznie z Gwardią Koszalin, a jeśli chodzi o Ostrovię to od bardzo dawna są dobre kontakty. nieliczny Kibice którzy jeżdżą na Lecha są też kibicami Górnika.
HC

Post autor: HC »

qqq11 pisze:Jak obecnie na lini Motor-Śląsk? Czy to zwykłe nieporozumienia jak to w rodzinie?
czytaj Romka Zielińskiego to w lato będziesz w sandałach chodził...
Patryko1946

Post autor: Patryko1946 »

Moge ktos mi rozjasnic stosunki miedzy Stilonem a Chrobrym ?
Frugo

Post autor: Frugo »

HC pisze:
qqq11 pisze:Jak obecnie na lini Motor-Śląsk? Czy to zwykłe nieporozumienia jak to w rodzinie?
Raczej w zimie będziesz w sandałach chodził.
scipiomaior

Post autor: scipiomaior »

Patryko1946 pisze:Moge ktos mi rozjasnic stosunki miedzy Stilonem a Chrobrym ?
Obie ekipy łączy układ.
jestesglupia

Post autor: jestesglupia »

HC pisze:
czyli warto.
Stary_wyjadacz

Post autor: Stary_wyjadacz »

Zaintrygowało mnie to zdjęcie http://img580.#.us/img580/1701/oksr.jpg Czy kiedyś coś łączyło Stomil Olsztyn z Chorzowskim Ruchem ?
S.G.

Post autor: S.G. »

Stary_wyjadacz pisze:Zaintrygowało mnie to zdjęcie - Czy kiedyś coś łączyło Stomil Olsztyn z Chorzowskim Ruchem ?
Ha ha padłem ! od razu mi się humor poprawił!
Miś83

Post autor: Miś83 »

A zeby Ci teraz było do smiechu to przeczytaj to małolacie...A łaczyło..na poczatku lat 90..dokladnie z dość mocnym wtedy fan clubem Ruchu, jak sie nie myle to Jaworzno, były najlepsze stosunki.
ladnie_sie_bawic

Post autor: ladnie_sie_bawic »

Jakie relacje na linii Widzew Łódź - Stal Rzeszów? Podobno jakaś delegacja Widzewa gościła w Rzeszowie.
DIIL

Post autor: DIIL »

ladnie_sie_bawic pisze:Jakie relacje na linii Widzew Łódź - Stal Rzeszów? Podobno jakaś delegacja Widzewa gościła w Rzeszowie.

było, ale odpowiadam

Stosunki neutralne , ze sporą ilością prywatnych kontaktów , nic poza tym...
inko

Post autor: inko »

z Ruchem zdecydowanie... zajebiście na jednym sektorze by to wyglądalo Ruch Widzew ŁKS Zawisza...naprawde to forum z roku na roku ma coraz to więcej wynalazków, a żeby nie rozmywać to czy jest aktualnie jakaś polska ekipa która utrzymuje dobre konktakty z kimś z niemiec?? opórcz Resovii bo chłopaki utrzymywali bodajże poprawne kontakty z Arminią ? o ile to jeszcze nadal aktualne. Z góry dziękówa na odp.
Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ »

Uzi1231 pisze:Jakie sa relacje na lini
Ruch Chorzów -Zawisza
Górnik Zabrze -Zawisza
Piast Gliwice - Zawisza
Ciekaw jestem bo jedna z tych slaskich druzyn by mogła miec z Zawisza sztame??? co wy na to??

Była zgoda bardzo dorze wspominana do dziś.
Viclav

Post autor: Viclav »

pigkiller pisze:przeciez Zawidza ma juz zgode na Sląsku, calkiem niedawno mial nawet dwie
Niedawno mieli trzy, obecnie mają dwie zgody śląskie, taka mała poprawka. Bo Lubin też przecież leży na Śląsku :)
BENLEE

Post autor: BENLEE »

Beniamin pisze:Co łaczy Ruch Ch. z Brnem że dzis byli w 20 aut w Opavie ? wspierali Brno ?
Z Brnem nic ich łączyć nie może zważywszy na antypolskie nastawienie Brna.
Toudi

Post autor: Toudi »

Może ktoś przypomnieć kulisy zerwania Zgody,minitriady Piast-Odra-Polonia?Wiem że na pewno było itd ale panowie tu jest 182 podstrony i nie chce mi sie tego szukać a będąc wczoraj gościnnie na meczu PIAST-PB dało sie odczuć że po dobrych kontaktach to pozostały już chyba tylko wspomnienia
_Southern_Poland_

Post autor: _Southern_Poland_ »

Toudi pisze:Może ktoś przypomnieć kulisy zerwania Zgody,minitriady Piast-Odra-Polonia?Wiem że na pewno było itd ale panowie tu jest 182 podstrony i nie chce mi sie tego szukać a będąc wczoraj gościnnie na meczu PIAST-PB dało sie odczuć że po dobrych kontaktach to pozostały już chyba tylko wspomnienia
Wbijaj na priv.
VjakVendetta

Post autor: VjakVendetta »

Toudi pisze:Może ktoś przypomnieć kulisy zerwania Zgody,minitriady Piast-Odra-Polonia?Wiem że na pewno było itd ale panowie tu jest 182 podstrony i nie chce mi sie tego szukać a będąc wczoraj gościnnie na meczu PIAST-PB dało sie odczuć że po dobrych kontaktach to pozostały już chyba tylko wspomnienia

podbijam!
Mieszko GKS

Post autor: Mieszko GKS »

Piast z Lechią prywatne kontakty i ogólnie dobre stosunki pomiędzy Sobą( kiedyś była zgoda ale Piast jako klub upadł na jakiś czas zgoda oficjalnie nigdy nie została zerwana)
Polonia za to ma zgodę z Arka i wybrali Arkę a szkoda
a Odra można można to tak powiedzieć, że mieli do wybrania Piast albo Polonia wybrali Polonie
kibic1

Post autor: kibic1 »

hahaha dobry opis. Oczywiście sprawa wyglądała inaczej.
Peoes
Kontakt:

Post autor: Peoes »

Zapewniam, że rozkminianie szczegółów tej sprawy do niczego konkretnego nie doprowadzi osób bezpośrednio niezainteresowanych, a co najwyżej do błędnych wniosków. Pozdrawiam.
wielki CWKS

Post autor: wielki CWKS »

Mieszko GKS pisze:

Piast z Lechią prywatne kontakty i ogólnie dobre stosunki pomiędzy Sobą( kiedyś była zgoda ale Piast jako klub upadł na jakiś czas zgoda oficjalnie nigdy nie została zerwana)
Polonia za to ma zgodę z Arka i wybrali Arkę a szkoda
a Odra można można to tak powiedzieć, że mieli do wybrania Piast albo Polonia wybrali Polonie
ja znowu słyszałem, że w głównej mierze powodem zerwania zgody Odry z Piastem było zachowanie Gliwiczan przed meczem Piast - Zagłębie S. gdy pod kasy miejscowych wjechali Sosnowiczanie. Piast uciekł zostawiając ziomków z Opola. Ale zaznaczam, że jest to info niepotwierdzone. Tzn. fakt miał miejsce na pewno ale nie wiem czy akurat z tego powodu Odra zerwała zgodę
Toudi

No to napisz nam najlepiej bo jak widze po nicku to jesteś jednym z tych ekip które wiedzą najlepiej,no chyba że to jakas mega tajemnica,choć nie musza być szczegóły,pare zdań wystarczy
TeO1908

Post autor: TeO1908 »

Mnie ciekawi relacja
Górnik Zabrze - Cracovia
Toudi

Jak najbardziej;)Dzięki.A co do postu powyżej:KOSA
19TSW06

Post autor: 19TSW06 »

TeO1908 pisze:Mnie ciekawi relacja
Górnik Zabrze - Cracovia
nie pamietam ile to było 2 czy może 3 lata temu, Górnik podejmował u siebie Arke, Cracovia pojechała wspierać swoją zgode w kilka autokarów które zostały zaatakowane w Zabrzu przez KSG więc stosunki wiadome jakie są: kosa
Mieszko GKS

POLBYT pisze:
Toudi pisze:No to napisz nam najlepiej bo jak widze po nicku to jesteś jednym z tych ekip które wiedzą najlepiej,no chyba że to jakas mega tajemnica,choć nie musza być szczegóły,pare zdań wystarczy
My podziękowaliśmy Piastowi ponieważ nie spełniali naszych oczekiwań jeżeli chodzi o ekipę.Już pół roku przed zerwaniem postanowiliśmy że damy im jeszcze chwilę po rozmowie z kilkoma starymi którzy ta zgodę zrobili.Nic się nie zmieniło to na jednym z meczów u Nas podziękowaliśmy im za współprace.Na początku ustaliliśmy że będzie neutralnie lecz po jakimś meczu w Wodzisławiu przyatakowali naszych zwykłych kibiców wybijając szybę w jednym z aut.Od tego czasu już się zbytnio nie lubimy.Odra postanowiła to samo zrobić ale to już ktoś z Opola musiałby się wypowiedzieć.Wystarczy?
Ty najwięcej wiesz widzę szkoda, tylko że oficjalnie zgoda przestała istnieć na meczu w Gliwicach ;) a liczby po 50 czy 100 osób na większości meczy u was, tym bardziej, że Polonia gorzej nas wspierała moim zdaniem nie były najgorsze powiem też tak może nie najlepiej opisałem zakończenie naszych zgód, ale prawda jest taka, że przy obu przypadkach wpływ na to miały zgody zainteresowanych, a mianowicie najpierw upada zgoda Piast Polonia wpływ na to miała zgoda Polonii z Arką później upada zgoda Piast Odra i na to już miała wpływ zgoda Odry z Polonią(Chodź też pewnie wpływ mogła mieć faktycznie akcja z Zagłębiem Sosnowiec, które wpadło dosyć konkretną ekipą 40-sto osobową stało tam jakieś 10 czy 15 osób z Piasta i Odry a postawił się tylko Jeden Piastol i Jeden z Odry, więc i jedni i drudzy nie pokazali się z najlepszej strony) Najbardziej można żałować zgody Piast Polonia teraz razem mogli byśmy więcej to takie moje zdanie, bo po prostu kiedyś za młodu jeździłem sam na mecze Polonii znałem chyba każdą piosenkę wykrzykując głośno, czy to na meczach właśnie w Bytomiu czy w Gliwicach.
Mieszko GKS

Piast Gliwice - Polonia Bytom pamiętam jak dziś jeszcze dużo osób z "młyna" miało wasze barwy, więc osoba prowadząca poprosiła o oddanie w przerwie meczu tych, że barw, po czym zostały wszystkie oddane w ręce kibiców Polonii, którzy jeszcze na tym meczu byli normalnie na naszych sektorach nie w klatce, tzn. dokładnie na łuku byli
Zablokowany