Wybory 2011: Kibicu! Masz ostatnie godziny na oddanie głosu!

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
bialo - niebieski

Re: Wybory 2011: Kibicu! Masz ostatnie godziny na oddanie gł

Post autor: bialo - niebieski » 10.10.2011, 18:53

Jak tak czytam te Wasze zale to mnie ogarnia pusty smiech! :D
Albo wiekszosc wpisujacych sie tutaj nie ma wiecej niz 20 lat albo jestescie strasznie naiwni.... Na serio mysleliscie, ze kibice obala rzad Tuska ???? hehehe a to dobre przeciez od poczatku bylo wiadomo , ze wybory wygra albo PO albo PIS a reszta ugrupowan dostanie znikome poparcie , jesli ktos na prawde wierzyl, ze bedzie inaczej to nie mam pytan :D Co do Palikota to rowniez sa smieszne Wasze dywagacje, ze to palacze trawy zrobili mu 10% :D:D:D oczywiscie hehehe , powaznie jak sie Was czyta ( nie wszystkich oczywiscie zeby nie bylo , ze kategoryzuje) to nie wiadmo czy sie smiac czy plakac ...

iparts.pl
No fajnie

Post autor: No fajnie » 10.10.2011, 18:58

bialo - niebieski pisze:Jak tak czytam te Wasze zale to mnie ogarnia pusty smiech! :D
Albo wiekszosc wpisujacych sie tutaj nie ma wiecej niz 20 lat albo jestescie strasznie naiwni.... Na serio mysleliscie, ze kibice obala rzad Tuska ???? hehehe a to dobre przeciez od poczatku bylo wiadomo , ze wybory wygra albo PO albo PIS a reszta ugrupowan dostanie znikome poparcie , jesli ktos na prawde wierzyl, ze bedzie inaczej to nie mam pytan :D Co do Palikota to rowniez sa smieszne Wasze dywagacje, ze to palacze trawy zrobili mu 10% :D:D:D oczywiscie hehehe , powaznie jak sie Was czyta ( nie wszystkich oczywiscie zeby nie bylo , ze kategoryzuje) to nie wiadmo czy sie smiac czy plakac ...
Jak się ciebie czyta , to widzę POlskę .

kalkulator

Post autor: kalkulator » 10.10.2011, 18:59

bialo - niebieski pisze:Jak tak czytam te Wasze zale to mnie ogarnia pusty smiech! :D
Wyjdź na ulice. Co drugi palacz głosował na Palikmiota. Większość z nich nic o nim nie wie, usłyszeli że chce zalegalizować jaranie to głosowali. I to właśnie oni dali mu kilka %.

Rebus.

Post autor: Rebus. » 10.10.2011, 19:01

Dr Kamszot pisze:Gdyby teraz Piłsudski startował w wyborach z listy PPS-u... Co na to kibole? ;-)
Piłsudski odciął sie z czasem od socjalistów i tępił ich po przewrocie majowym, a tak w ogóle to chyba więcej zwolenników wśród kiboli ma endecja z Dmowskim na czele której nigdy z PPS-em ani Piłsudskim po drodze nie było...

PierszePierdolnięcie

Post autor: PierszePierdolnięcie » 10.10.2011, 19:04

Zastanawia mnie jedno- po c*** Kaczyński wydawał tą swoją książkę bezpośrednio przed wyborami? Przecież wiadomym było że media podchwycą ten temat, coś przekręcą żeby wyszło przeciw kaczorowi, zrobią nagonkę, a ciemny lud, przestraszony imperializmem prezesa to łyknie. To był propagandowy strzał w kolano. Moim zdaniem kaczor jednak powinien ustąpić z prezesowania- nie jest medialny, ludzie go nienawidzą, w d**** mają jego program wyborczy, c*** z tym że za jego rządów państwo lepiej się rozwijało i zaczął ganiać aferzystów z sejmu i innych prawdziwych przestępców, ale on zawsze już będzie tym złym.
U mnie w okręgu wygrał Macierewicz, zawsze to jakiś plus.
Obrazek

Grazie

Post autor: Grazie » 10.10.2011, 19:08

Ameryki nie odkryłeś. Przecież wiadomo, że nikt nie sądził, że jest w stanie wygrać inna partia niż PO i PiS. Raczej w większości ludzi tliła się nadzieja na to, że może jednak PiS-owi uda się prześcignąć platformę. ku***, przecież wiadomo, że Palikot nie samymi palaczami zrobił te 10%, ale wystarczyło to, że na swoje listy wciągnął ludzi z Wolnych Konopi i to dla wielu ludzi wystarczyło. Zresztą w c*** młodych ludzi właśnie z tego powodu głosowała na RPP - bo jego postulatem była legalizacja, a żaden z tych młodych kompletnie nie zna realiów politycznych w naszym kraju. I tak jak już pisałem wcześniej. Procent tych ludzi, którzy zagłosowali na legalizację jest spory, ale główną przyczyną głosowania na Palikota była niechęć do "bandy czworga". Każdy miał już dość tych ludzi, a że Janusz gwarantował jakąś alternatywę, to społeczeństwo na niego głosowało i tyle.

Kaczyński wydał książkę, bo miała być chwytem kampanijnym. Reklamy książki miały być zarazem reklamami Jarka i PiS-u. Sporo czasu poświęcono w mediach na ten temat. Zresztą wątpię, aby ta książka miała jakiś większy wpływ na wynik PiS-u.

PierszePierdolnięcie

Post autor: PierszePierdolnięcie » 10.10.2011, 19:08

kalkulator pisze: Wyjdź na ulice. Co drugi palacz głosował na Palikmiota. Większość z nich nic o nim nie wie, usłyszeli że chce zalegalizować jaranie to głosowali. I to właśnie oni dali mu kilka %.
A drugie kilka % dało mu obiecywanie że weźmie się za kościół i tłustych klechów. I właśnie z tego + kontrowersyjny wizerunek wzięło się 10% poparcia.
przepraszam za post pod postem.
Obrazek

bialo - niebieski

Post autor: bialo - niebieski » 10.10.2011, 19:17

no fajnie - I c*** mnie to obchodzi, ze tak widzisz bo zyje w tym kraju, pracuje, mam rodzine, itd. i dokladnie wiem czego sie mozna bylo spodziewac po tych pseudo wyborach ( dlaczego pseudo? ano dlatego , ze nie rozumiem skad w tym kraju punktualnie o 21.01 czyli minute po skonczeniu glosowania tvn wiedzialo w bardzo dokladnym przyblizeniu ile kto uzyskal procent, jakies badania, ankiety? zejdzccie na ziemie! Popytajcie znajomych ilu z nich bylo przez kogos ankietowanym ? Czy ktos ich pytal na kogo glosowali i to notowali ? ) i czego sie spodziewalem to tak sie wlasnie stalo i przynajmniej mam tyle nerwow mniej niz Wy !!! Czy cos w tym zlego ? Jestescie tak zaslepieni , ze glowa mala i jesli mysleliscie, ze z nami kibicami bedzie sie ktokolwiek liczyl w "polityce" to gratuluje podejscia do sprawy! Nic tylko sila i swego rodzaju rewolucja moglibysmy cos wywalczyc, ale oczywiscie lepiej siedziec na kibice net i napierdalac na forum swoje niezadowloenie.

kalkulator - a po co mam wychodzic na ulice ? ze niby wszyscy chodza i lolki w okolo pala ? I nie uwazam, ze Palikoty wygraly bo glosowali na nich sami jaracze trawy !!! ku*** na serio jestecie tak bardzo ograniczeni. ??? Poza tym , jesli ktos poszedl na wybory tylko z takiego powodu , ze ktos obiecal legalizacje to mogl przeciez glosowac na Korwinna Mikke i jego partie bo o n tez jest od dawna za legalizacja konopii w Polsce !!! Oczywiscie Ci co glosowali na Palikotow to sa cpuny, narkusy i degeneraci bo chca sobie legalnie palic to co natura dala, natomiast Ci co glosowali na Korwina ( ktory przypominam rowniez jest za legalizacja) to juz sa najwieksi patrioci tak ??? Obluda i tyle ...
http://www.youtube.com/watch?v=ltHXkx5ty6w

Grazie

Post autor: Grazie » 10.10.2011, 19:24

TVN publikował wyniki sondażowe na podstawie badań TNS OBOP i z tego co kojarzę, to TVP również korzystała z tego instytutu także nie doszukujmy się już na siłę jakichś spisków. Zresztą nie pierwszy raz wyniki są publikowane chwilę po zakończeniu ciszy wyborczej, teraz to miało miejsce o 21, a w latach wcześniejszych zazwyczaj bywała to godzina 20.

bialo - niebieski

Post autor: bialo - niebieski » 10.10.2011, 19:29

A mozesz mi wyjasnic na czy i na jakiej podstawie te badania sa wykonywane ?
Ktos to w ogole ogarnia i potrafi racjonalnie wyjasnic ?
Z gory dzieki za odpowiedz.

Grazie

Post autor: Grazie » 10.10.2011, 19:55

Ankieterzy stoją przed lokalami wyborczymi i pytają ludzi wychodzących z głosowania na kogo oddali swój głos i tyle. Tylko, że w tym przypadku nie ma grupy reprezentatywnej, a pytane są wszystkie osoby. Aczkolwiek jeszcze nigdy nie natknąłem się na owych ankieterów także nie wiem na jakiej zasadzie wybierane są lokale wyborcze do przeprowadzenia takiego badania.

bialo - niebieski

Post autor: bialo - niebieski » 10.10.2011, 19:59

Otoz to fanatyczny otoz to , zaden z moich znajomych czy tez czlonek rodziny z roznych miast w Polsce NIGDY nie byl o cos takiego pytany!

Ciekawski

Post autor: Ciekawski » 10.10.2011, 20:18

Podobno że sporo cieci z tych OBOPów czy jak im tam, stało pod lokalami wyborczymi i zebrali około 100.000 opinii na kogo ludzie głosowali. Ale do c****! skoro frekwencja wyniosła około 50% a uprawnionych było 30 milionów! Czyli głosowało 15 milionów ludzi. To jakim ku*** cudem opinia na tych stu tysiącach praktycznie bezbłędnie pokryła się z oficjalnymi wynikami ?
Obrazek

kezlok

Post autor: kezlok » 10.10.2011, 20:32

Moi drodzy Koledzy!

Za stanie w pierwszej linii, narażanie się, za ośmieszenie idei `tuskobusa` i rajdy `tóskobusem`, za śpiewy stadionowe godzące w autorytet rządu, oprawy i transparenty, marsze, manifestacje i pikiety
chapeau bas! jesteście wielcy!

Nie gaście ducha, zresztą: któż ma to wszystko przetrwać i ruszyć na nowo do pracy o...normalny kraj, a nie aliberalną pseudodemokrację jak nie my? ;)

To jeszcze nie koniec, to dopiero początek.
Niech to co nas łączy - jak głosi napis z jednej z opraw - nigdy nas nie podzieli :)

PHH

Post autor: PHH » 10.10.2011, 20:36

Ciekawski pisze:Podobno że sporo cieci z tych OBOPów czy jak im tam, stało pod lokalami wyborczymi i zebrali około 100.000 opinii na kogo ludzie głosowali. Ale do c****! skoro frekwencja wyniosła około 50% a uprawnionych było 30 milionów! Czyli głosowało 15 milionów ludzi. To jakim ku*** cudem opinia na tych stu tysiącach praktycznie bezbłędnie pokryła się z oficjalnymi wynikami ?
Nic w tym dziwnego - odpowiednia próba badawcza, rzetelność ankieterów, dobra ankieta - jako absolwent socjologii wiem, że to całkiem normalne, nawet na mniejszej o wiele próbie badanie wyszłoby dokładnie, a taka duża jak zebrana podczas tych wyborów to ewenement w badaniach, więc nic dziwnego, że dokładny wynik

bialo - niebieski

Post autor: bialo - niebieski » 10.10.2011, 21:17

Bardzo ciekawa opinia uzytkowniku, ktory zarejestrowal sie na tym forum tuz przed wyborami, skoro tak to moze odpowiesz rzeczowo na to co napisal ciekawski bo "rzetelnosc ankieterow" i " dobre ankiety" mozesz sobie w bajki wsadzic .

Glasgow_spirit

Post autor: Glasgow_spirit » 10.10.2011, 22:15

mnie przeraza, ze kurwiarze glosujacy na paliszmate i PO maja jeszcze czelnosc zabierac glos na tym forum
smiac sie z tego czy plakac trudno orzec ale jest to dosyc symboliczne...szczegolnie, ze nie sa to osoby zarejestrowane wczoraj :/
Ruch Narodowy

koj0t

Post autor: koj0t » 10.10.2011, 22:39

Patrzeliscie na Tomasz Lis na zywO??

h** w dupe tej kurwie z PO co juz znowu na kiboli napierdalal.
Tomaszewski powiedzial zeby skkonczyl juz o tych kibolach.

Jesli chodzi o Palikota to on jest bardzo madra osoba, tylko niektore poglady ma nie takie jakie chcemy
Górnik Zabrze

Padi1948

Post autor: Padi1948 » 10.10.2011, 22:42

koj0t pisze:Patrzeliscie na Tomasz Lis na zywO??

h** w dupe tej kurwie z PO co juz znowu na kiboli napierdalal.
Tomaszewski powiedzial zeby skkonczyl juz o tych kibolach.

Jesli chodzi o Palikota to on jest bardzo madra osoba, tylko niektore poglady ma nie takie jakie chcemy
Nie myl mądrości z inteligencją
MKS Kozienice

Marcin

Post autor: Marcin » 10.10.2011, 22:46

Mozna gdzieś odcinek Lisa obejrzeć w powtórce ?

Barnet

Post autor: Barnet » 10.10.2011, 23:51

chyba w nocy powtarzaja
Obrazek

lewiatan

Post autor: lewiatan » 10.10.2011, 23:56

Marcin pisze:Mozna gdzieś odcinek Lisa obejrzeć w powtórce ?
01:45 na TVP2 jest powtórka.
Obrazek

fluor

Post autor: fluor » 10.10.2011, 23:59

kibic_podkarpacie pisze:Zaczynam poważnie zastanawiać się nad wyjazdem z tego kraju. Jakoś nie pasuje mi, że z moich podatków co miesiąc niemałą pensję będzie dostawać baba z chujem z Krakowa, Nigeryjczyk z Łodzi czy ta zboczona ku*** biedroń
To nie masz chyba wiele atrakcyjnych opcji, chyba nie chodzi o kraje naszego pokroju pod wzgledem ekonomicznym, a w Anglii, Holandii, Niemczech, Francji pod względem dewiacji i tolerancji jest tylko gorzej.
PierszePierdolnięcie pisze:Moim zdaniem kaczor jednak powinien ustąpić z prezesowania- nie jest medialny, ludzie go nienawidzą, w d**** mają jego program wyborczy, c*** z tym że za jego rządów państwo lepiej się rozwijało i zaczął ganiać aferzystów z sejmu i innych prawdziwych przestępców, ale on zawsze już będzie tym złym.
np. http://www.youtube.com/watch?v=uRqXNNoOcV8
ja bym głosował z czystym sumieniem ;):):)
bialo - niebieski pisze:Co do Palikota to rowniez sa smieszne Wasze dywagacje, ze to palacze trawy zrobili mu 10% :D:D:D oczywiscie hehehe
Może to zbieg przypadków, ale jeszcze niedawno miał po 1-2%. Oczywiście wyniszczył kampanią SLD i przybyło mu głosów, ale równie sondaże szły mu w góre od kiedy zaczęły się akcje tuskobusowe. A to że wypowiadał się przeciw głupocie karania, wsadzania ludzi do wiezień za głupoty to również dla młodziezy bardzo chwytne i tu ma racje. Na jego sukces składa się wiele czynników.
Na koniec nie siejcie tak defetyzmu, patrzcie na sondaż na filmiku wyżej PO 37%, PiS 20...
bialo - niebieski pisze:no fajnie - I c*** mnie to obchodzi, ze tak widzisz bo zyje w tym kraju, pracuje, mam rodzine, itd. i dokladnie wiem czego sie mozna bylo spodziewac po tych pseudo wyborach ( dlaczego pseudo? ano dlatego , ze nie rozumiem skad w tym kraju punktualnie o 21.01 czyli minute po skonczeniu glosowania tvn wiedzialo w bardzo dokladnym przyblizeniu ile kto uzyskal procent, jakies badania, ankiety? zejdzccie na ziemie! (...)

Poza tym , jesli ktos poszedl na wybory tylko z takiego powodu , ze ktos obiecal legalizacje to mogl przeciez glosowac na Korwinna Mikke i jego partie bo o n tez jest od dawna za legalizacja konopii w Polsce !!!
Takie dziwne? Statystyka, modele statystyczne .

Korwin nie jest medialny, Palikot był bez przerwy gwiazdą mediów!
Grazie pisze:Ankieterzy stoją przed lokalami wyborczymi i pytają ludzi wychodzących z głosowania na kogo oddali swój głos i tyle. Tylko, że w tym przypadku nie ma grupy reprezentatywnej, a pytane są wszystkie osoby. Aczkolwiek jeszcze nigdy nie natknąłem się na owych ankieterów także nie wiem na jakiej zasadzie wybierane są lokale wyborcze do przeprowadzenia takiego badania.
Przy wyborach prezydenckich szedłem głosować z kolegą to wypełniał taką ankietę. Tam jest więcej danych - zaznacza się np. przedział wiekowy, płeć, wykształcenie... coś w tym stylu.
Ciekawski pisze:Podobno że sporo cieci z tych OBOPów czy jak im tam, stało pod lokalami wyborczymi i zebrali około 100.000 opinii na kogo ludzie głosowali. Ale do c****! skoro frekwencja wyniosła około 50% a uprawnionych było 30 milionów! Czyli głosowało 15 milionów ludzi. To jakim ku*** cudem opinia na tych stu tysiącach praktycznie bezbłędnie pokryła się z oficjalnymi wynikami ?
Wystarczy odpowiednio dobrać lokale i ludzi wiekowo. To jest łatwe dla osób zajmujących się tym, szczególnie, że niemal co roku proporcje województwa wschodnie - zachodnie, wieś - miasto, młodsi - starsi są bardzo podobne. To tak jak z oglądalnością TV. Skąd oni wiedzą, że przykładowo mecz Polska - Niemcy obejrzało 12 333 198 widzów? Statystyka. Mi też nie kontrolują co oglądam.
100 tys. to już dużo, zwykłe sondaże robią na ok. 1000, a jak jeszcze telefonicznie to wtedy różnice są większe.
koj0t pisze: Jesli chodzi o Palikota to on jest bardzo madra osoba, tylko niektore poglady ma nie takie jakie chcemy
On jest inteligentny dlatego te poglądy zmienia. Absolwent KUL, wydawca Ozonu znalazł sobie nowe miejsce do zagospodarowania elektoratu, lewica jest słaba jak nigdy i pięknie to wykorzystał. Mamy teraz totalny zawrót: liberalna lewica, socjalna prawica haha
Mnie najbardziej denerwuje to że takie gnidy jak Lis moga teraz triumfować. Rozumiem, że można być zwolennikiem danej partii, to w takim razie niech nie udaje wielce obiektywnej gwiazdy. Media PiSowskie, które są mediami tematycznymi otwarcie mówią, że takie są. TVNy, Polsaty i TVP udają obiektywność. A to zwykła komuna.

jalapel

Post autor: jalapel » 11.10.2011, 00:14

[link]

Henderson_

Post autor: Henderson_ » 11.10.2011, 00:26

@fluor

Coś w tym jest, że Palikot buduje jakąś taką nową lewicę- tzn. lewicę światopoglądową, ale ekonomicznie to chyba elektorat raczej obojętny (tak strzelam), bardziej poglądowo lewicowy, zresztą ciężko mi sobie wyobrazić go (czyli przedsiębiorcę) jako rzecznika praw pracowniczych, inicjatora ustaw propracowniczych...

A poza tym, wiecie jaka jest liczba osób co przeżyły już rządy lewicowe, prawicowe, centrowe, i to po parę razy, i którzy doszli do wniosku że w tym kraju kto by nie rządził to będzie mniej-więcej jeden c***, a jedyne co może chociaż trochę ułatwić życie, to legalny skun...

Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 » 11.10.2011, 20:14

Prawdziwej prawicy jeszcze w III Rzeczypospolitej nie było u władzy i z takim podejściem Polaków szybko nie będzie.Bo ktoś rzuca tu hasłami, że np JKM jest lewakiem, bo jest za legalizacja (ja też), a pomija to, że tempi pedałów,jest przeciw aborcji,eutanazji i chce dać odebraną nam wolność osobistą.

Niestety akcja rozbiła się o kant d*** bo niektórzy myśleli, że można wygrać z PO wybory, a to niemożliwe bo nawet jakbyśmy się maksymalnie sprężyli to bylibyśmy w stanie (wszyscy razem głosując na 1 partię) dać jej 5% czyli wprowadzić ją do sejmu i być może ona broniła by w jakiś sposób naszego interesu, ale cóż lepiej wierzyć populistą, którzy udają, że nam sprzyjają by zaraz po ogłoszeniu wyników nazwać nas bandytami.
Hutnik Nowa Huta

zbedna_polemika

Post autor: zbedna_polemika » 11.10.2011, 21:16

Nowohucianie1950 pisze:Prawdziwej prawicy jeszcze w III Rzeczypospolitej nie było u władzy i z takim podejściem Polaków szybko nie będzie.Bo ktoś rzuca tu hasłami, że np JKM jest lewakiem, bo jest za legalizacja (ja też), a pomija to, że tempi pedałów,jest przeciw aborcji,eutanazji i chce dać odebraną nam wolność osobistą.

Niestety akcja rozbiła się o kant d*** bo niektórzy myśleli, że można wygrać z PO wybory, a to niemożliwe bo nawet jakbyśmy się maksymalnie sprężyli to bylibyśmy w stanie (wszyscy razem głosując na 1 partię) dać jej 5% czyli wprowadzić ją do sejmu i być może ona broniła by w jakiś sposób naszego interesu, ale cóż lepiej wierzyć populistą, którzy udają, że nam sprzyjają by zaraz po ogłoszeniu wyników nazwać nas bandytami.
myślisz, ze w Polsce skrajnych kibiców jest ok. 750.000*? Za sukces uważam 100.000.
Kibice nie są dużą grupą społeczną - ich siła tkwi w tym, że są głośni i pomysłowi.
5 minut się skończyło. Szansa na kolejne jest w na przyszłorocznych mistrzostwach.

*frekwencja oscyluje w granicach 50% osób. Wszystkich uprawnionych jest 30.000.000, czyli 30.000.000 * 50%*5% = 750.000
"Panowie, bez zbędnej polemiki"
Obrazek

Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 » 11.10.2011, 21:27

Kibiców może i nie, ale widzę po swoim przykładzie, że sam namówiłem 5 osób do głosowania tak jak ja, więc jeśli każdy by to zrobił plus osoby zaciekawione naszymi akcjami mogło by dać te 750 tysięcy. Tym bardziej, że naprawdę wiele kiboli olało nawet te wybory..
Hutnik Nowa Huta

19Quark48

Post autor: 19Quark48 » 12.10.2011, 11:01

Media i inne marionetki skreślili Nową Prawicę z walki wyborczej, do tego nie można było na nich zagłosować w połowie Polski w tym w największych miastach (np. w Warszawie)

http://www.youtube.com/watch?v=9WEbnomO ... ideos_news
Obrazek

TRSL- Zawsze Razem!

Jurgen

Post autor: Jurgen » 12.10.2011, 12:18

Kod: Zaznacz cały

Czas spierdalac..

Proponujemy rządowi Tuska ponadpartyjnych fachowców - oświadczył dziś Janusz Palikot. Ministrem edukacji powinna zostać jego zdaniem prof. Magdalena Środa, a szefem MSZ Andrzej Olechowski. Polityk twierdzi też, że posłom Ruchu Palikota, Wandzie Nowickiej i Robertowi Biedroniowi "ktoś z PO" proponował tekę ministra ds. mniejszości seksualnej. - Nie wiem, czy to była poważna propozycja, oboje odmówili - dodał.

Palikot stwierdził, że w ostatnich dniach ktoś z PO proponował członkom Ruchu Palikota, którzy dostali się do Sejmu - Robertowi Biedroniowi oraz Wandzie Nowickiej objęcie stanowiska ministra ds. mniejszości seksualnych, ale obydwoje odmówili. - Nie wiem, czy były poważne. Biedroń jest w Budapeszcie, więc to była telefoniczna rozmowa - skomentował Palikot.

Relacjonował, że już po wyborach ktoś zadzwonił do Biedronia, przedstawił się jako człowiek PO i zapytał, czy byłby gotów spotkać się w sprawie funkcji ministra ds. mniejszości seksualnych. Powtórzył, że Biedroń odmówił.

Poseł ma zamiar zaproponować prof. Magdalenę Środę na funkcję ministra edukacji narodowej. Oświadczył też, że Andrzeja Olechowski byłby "fantastycznym na te czasy" kandydatem na szefa MSZ.

Palikot zapowiedział też, że jeszcze dziś odbędzie się w tej sprawie spotkanie wszystkich "najprawdopodobniej posłów" Ruchu. Zapowiedział, że przy tej okazji przedstawi swoje propozycje na wicemarszałka Sejmu. Pytany przez dziennikarzy przyznał, że transseksualistka Anna Grodzka to "bardzo ciekawa kandydatura i warto ją rozważyć". O decyzjach ma poinformować jutro. Zastrzegł, że "prawie z pewnością" nie będzie kandydatem na wicemarszałka. Powiedział też, że na pewno nie będzie szefem klubu.

Zapowiedział też, że wśród pierwszych kwestii, którymi jego ugrupowanie będzie chciało się zająć w Sejmie, znajdą się m.in. sprawy in vitro oraz związków partnerskich.

Jak mówił, jego Ruch ma już gotowych 100 projektów, które powstały w mijającej kadencji w komisji sejmowej Przyjazne Państwo, a które - według niego - decyzją PO nie zostały poddane pod głosowanie. Powiedział, że decyzja, które z tych projektów wybrać jako pierwsze, zapadnie w przyszłym tygodniu. - Na pewno projekty deregulacyjne - dodał.
za wybiorcza..

peper

Post autor: peper » 12.10.2011, 12:47

sroda ministrem edukacji narodowej?O czym te nasze dzieci sie będą uczyc.Nawet nie chce myslec.W życiu nie dam dziecka do szkoły publicznej

Leśny dziad

Post autor: Leśny dziad » 12.10.2011, 14:24

Duzo jest teorii dotyczacych sukcesu Palikota, natomiast osobnym watkiem powinno byc pomoc sondazy dla palikota , na przykladzie ze swojego otoczenia moge smialo powiedziec ze gdyby nie sondaze to on by nie wszedl do tego sejmu , na poczatku jak dawano mu 4 % to nie slyszalem by ktos sie afiszowal z glosowaniem na pali-szmate , dopiero jak mu sondaze zaczely dawac , 7,8 albo 9 % wtedy np wsrod pracownikow pewnego marketu , mozna bylo uslyszec ze sa osoby glosujace na pali-szmate , takze w naszym kraju duze stado baranow jest podatne na te sondaze
""W ogóle ,w tamtych latach liczyła się tylko "Tarnovia" .Kibice tej drużyny byli w zdecydowanej większości.Późniejsze sukcesy Unii , sekcja żużlowa , napływ nowej ludności do Tarnowa, zanikanie tradycji mieszczańskich spowodowała że sytuacja się odwróciła .""

fan_1953

Post autor: fan_1953 » 12.10.2011, 16:21

Palikota to do sejmu wprowadziły media, nie ma co się oszukiwać. W niektórych sondażach to nie było nawet Nowej Prawicy, czy też nikt nie wspomniał ani słowem o Polskiej Partii Pracy, która była przecież zarejestrowana w całym kraju. Oczywiście tymi drugimi to mało kto się interesował, ale też nie było ich w żadnej debacie itp. Na tego pajaca to zagłosowali młodzi ludzie, jedni zapatrzeni w legalizację trawki, a inni "żeby było ciekawiej", bo pewnie pamiętają jego wypowiedzi w mediach. Według mnie to właśnie największa głupota głosować na kogoś takiego jak Palikot, większość jego wyborców pewnie nie znała całego programu. Cóż, zostaje wierzyć, że Korwinowi uda się jednak unieważnić wybory ...

t_JB

Post autor: t_JB » 12.10.2011, 16:58

19Quark48 pisze:Media i inne marionetki skreślili Nową Prawicę z walki wyborczej, do tego nie można było na nich zagłosować w połowie Polski w tym w największych miastach (np. w Warszawie)

http://www.youtube.com/watch?v=9WEbnomO ... ideos_news
Emigracja również nie mogła głosować na KNP.

'88

Post autor: '88 » 12.10.2011, 19:05

Palipies już świruje.
Chce zdejmować krzyż zawieszony w sali obrad...

Już nawet świnia Kalisz powiedział, że się do niego przyzwyczaił, choć 14 lat temu SLD również było przeciwne dokonaniu członków AWS.

Ciekawe co na to Trybunał Konstytucyjny, do którego pewnie trafi sprawa, jeśli "lider" partii RPP nie ustąpi...

bialo - niebieski

Post autor: bialo - niebieski » 12.10.2011, 19:55

Nic na to.
Nie zajmuja sie tam takimi rzeczami.

etransbus

Post autor: etransbus » 12.10.2011, 20:18

Taki ten Janusz Korwin-Mikke wedle wielu święty. Samo naj. Szkoda tylko, że niewielu z Was nie wie lub nie chce wiedzieć z list jakiej partii startował 10 lat temu do Senatu?
Podpowiem - PO.

Barnet

Post autor: Barnet » 12.10.2011, 20:41

etransbus pisze:Taki ten Janusz Korwin-Mikke wedle wielu święty. Samo naj. Szkoda tylko, że niewielu z Was nie wie lub nie chce wiedzieć z list jakiej partii startował 10 lat temu do Senatu?
Podpowiem - PO.
a co ty sie w Lisa bawisz ze wyciagasz sprawy sprzed nastu lat liczy sie co jest teraz a nie 10 lat temu

Janusz Korwin-Mikke zapowiedział na antenie Polsat News, że zwróci się do Sądu Najwyższego o unieważnienie wyborów. Dowodził, że w sondażach poparcie dla Nowej Prawicy wynosiło 8%, podczas gdy partia Janusza Palikota miała wówczas zaledwie 4%. Dodał, że w wyniku informacji o kłopotach z zarejestrowaniem list w całym kraju, nawet w okręgach, w których listy były zarejestrowane, wyborcy nie oddali głosu na jego ugrupowanie.
W wyniku tego, że poszła informacja, że my nie startujemy, że przegraliśmy w sądzie, że nie można na nas głosować, to nawet w tych okręgach gdzie można było na nas głosować ludzie nie wiedzieli, że mogą na nas głosować - mówił Janusz Korwin-Mikke w Polsat News.
Obrazek

obywatel_1984

Post autor: obywatel_1984 » 12.10.2011, 21:38

A co to Korwin to jakaś święta krowa? Litania do św. JKM-a już powstała, czy jest jeszcze w przygotowaniu?
Support your local football team

nazwa.uzytkownika

Post autor: nazwa.uzytkownika » 12.10.2011, 21:41

Po pierwsze szacunek dla wszystkich co brali i biora udzal w walce z ta komuna,
Porazke w wyborach poniosly partie polityczne, fanatyczna strona spoleczenstwa
pokazala jednosc, walczylismy do konca w tej rundzie,wymyslimy cos nowego, w nastepnej rundzie im dojebiemy
wszystkie partie zabiegaly o poparcie kibicow,
nawet matol (obsrany ze strachu) przyjal stowarzyszenia w swoim gabinecie
w maju PO mialo poparcie 49% teraz 39% dzieki naszym staraniom
Nie dalismy sie otumanic telewizji jak reszta lemingow

Ubeckie media i uklady wydymaly Nowa Prawice i PiS.
Wybory powinny byc uniewaznione.

Poza tym obalic w pare miesiecy taki uklad, ktory ma niemal wszystkie srodki przekazu nie jest latwo. Ale nie takie ustroje juz padaly- ten tez padnie.

O tym nie mowiono w telewizji podczas kampanii (bo to malo wazny temat):
-Dlug publiczny [link] rosnie z kazda sekunda,
-urzednikow 4x wiecej niz za komuny - trzeba ich utrzymywac z naszych podatkow
-3mln Polakow za granicami,
-13% bezrobocia, ceny ida w gore
-osoby zarabiajace dobre pieniadze oplacaja prawnikow i na podatki maja wyje..ne
kto niby bedzie to ich panstwo utrzymywal ?
Jeszcze niedawno minister finansow obrabowal Fundusz Rezerw (pieniadze na czarna godzine dla emerytow)
podatki maja wzrosnac - nie bedzie wzrostu gosp.

W kieszeniach Panstwa juz pusto- bankructwo jest juz blisko

Zobaczycie ten sejm nie dotrwa do konca swojej kadencji.
Juz niedlugo Tuski, Lisy i ich gangi beda zaliczac zgony jak Lepper - bo nic inego im nie pozostanie.

Nigdy Nie traccie wiary w zwyciestwo - "Najciemniej jest przed wschodem slonca"

ODPOWIEDZ