La Vida Coca pisze:Jak wygląda sytuacja na lini Cracovia-Polonia Bytom. Swojego czasu nie tak dawno Ci drudzy ostro pałali miłością do pasiastych,w Bytomiu były widywane barwy Cracovii no i też pamiętna sytuacja gdy Polonia dała się nabrać Zagłębiu Sosnowiec które podało się jako Cracovia i zaoferowało bodajże sprzedaż gadżetów AntyWisła ale to już musiałby się wypowiedzieć polonista który w tym uczestniczył :)))
Bardzo dużo prywatnych kontaktów i ogólnej sympatii.
Nic oficjalnego nie ma i pewnie nie będzie.
Troublemaker pisze:Na dzień dzisiejszy są to prywatne kontakty części naszej ekipy ze Stomilowcami.
W miare regularne wspomaganie sie , wieszanie flagi , itp nazywacie ,,prywatnymi kontaktami"?? Ok , tylko co sie zmieni jak bedzie zgoda? chyba tylko to ze bedzie podane oficjalne info...ot, taka różnica...
Troublemaker pisze:Na dzień dzisiejszy są to prywatne kontakty części naszej ekipy ze Stomilowcami.
W miare regularne wspomaganie sie , wieszanie flagi , itp nazywacie ,,prywatnymi kontaktami"?? Ok , tylko co sie zmieni jak bedzie zgoda? chyba tylko to ze bedzie podane oficjalne info...ot, taka różnica...
i na ostatnim meczu Hutnik pozdrawiał Stomil...
Są prywatne kontakty to są i odwiedziny, to chyba normalne. Flaga wisiała przy okazji turnieju na który zostaliśmy zaproszeni. Na siłę doszukujecie się czegoś więcej, ale tylko i wyłącznie dlatego że wam coś tu nie pasuje, nikt z nas nie będzie wygłaszał "oficjalnego info" żebyście mogli spać spokojniej.
Osobiście zawsze mnie śmieszyły pytania na temat dwóch ekip , które rozgrywają swoją wspólną partie szachów.Co kogo interesuje co ma np. Hutnik do Stomilu , czy Arka do Widzewa.Z drugiej strony śmieszą mnie także odpowiedzi w takich przypadkach.Przeważnie jest odpowiedź :prywatne kontakty i nic więcej :) Żeby było jasne nie piję tym postem do w/w ekip tylko ogólnie do takiego zachowania.
ronnie79 pisze:To podaj parę przykładów bo jestem bardzo ciekaw.
Widzew pozdrawiał CSKA Moskwa w Poznaniu tego roku a CSKA wywiesiło ostatnio flage Widzewa podczas ostatnich derbów Moskwy , Symboliczna flga Widzewa podczas Meczu Mariboru z Rangersami , nic więcej poza Prywatnymi kontktami nas nie łączy [link] [link] [link]
Rozkminiający pisze:Osobiście zawsze mnie śmieszyły pytania na temat dwóch ekip , które rozgrywają swoją wspólną partie szachów.Co kogo interesuje co ma np. Hutnik do Stomilu , czy Arka do Widzewa.Z drugiej strony śmieszą mnie także odpowiedzi w takich przypadkach.Przeważnie jest odpowiedź :prywatne kontakty i nic więcej :) Żeby było jasne nie piję tym postem do w/w ekip tylko ogólnie do takiego zachowania.
No i właśnie o to chodzi że każdy wie (widzi) że to nie ,,prywatne kontakty" tylko coś więcej a nie wiadomo dlaczego (co dla mnie dziwne) się tego wypierają.
Rozkminiający pisze:Osobiście zawsze mnie śmieszyły pytania na temat dwóch ekip , które rozgrywają swoją wspólną partie szachów.Co kogo interesuje co ma np. Hutnik do Stomilu , czy Arka do Widzewa.Z drugiej strony śmieszą mnie także odpowiedzi w takich przypadkach.Przeważnie jest odpowiedź :prywatne kontakty i nic więcej :) Żeby było jasne nie piję tym postem do w/w ekip tylko ogólnie do takiego zachowania.
No i właśnie o to chodzi że każdy wie (widzi) że to nie ,,prywatne kontakty" tylko coś więcej a nie wiadomo dlaczego (co dla mnie dziwne) się tego wypierają.
Dokładnie o tym piszę , więc po co pytać skoro wiesz jak i tak nie dostaniesz prawdziwej odpowiedzi.
moim skromnym zdaniem dzisiejsze czasy sa takie ,że to czy na meczu danej ekipy wisi flaga czy jest na danym meczu obecna nawet spora delegacja innej ekipy wcale nie musi oznaczac nic poza prywatnami kontaktami
Kiedys było wiadome,że jak wisi fana jakiejs innej ekipy na meczu to obie łączy conajmniej układ,w dzisiejszych czasach coponiektóre ekipy spogladają ku temu inaczej stąd też takie a nie inne domniemania
A powiedzcie mi panowie... Zadam hipotetyczne pytanie, chodzi o wasze spostrzeżenia dotyczące "prywatnych kontaktów" skoro tak dogłębnie kopiecie i kopiecie. Załóżmy, że pewna ekipa liczy sobie ok. 1000 oddanych kibiców. Jeśli z danej ekipy jedynie kilka osób, może kilkanaście, czuje sympatię do innego klubu i się wzajemnie odwiedzają oraz melanżują, a reszta nie czuje specjalnych więzi albo zwyczajnie jest obojętna, a może nawet nastawiona negatywnie... Czy według was należy wtedy przybić sztamę, układ, czy c*** wie co, byle żeby nie nazywać tego "prywatnymi kontaktami"? Co o tym panowie myślicie? Chyba nie bardzo, co? Nie będę wymieniał przykładów ekip, które są ze sobą niekiedy nawet bliżej z niektórymi w sposób nieoficjalny niż ze swoimi oficjalnymi zgodami, bo to nie ma sensu. Nie będę wprowadzał niepotrzebnej polemiki. Wystarczy zobaczyć jakie nastąpiły rotacje na scenie kibicowskiej w przeciągu paru ostatnich lat oraz zachodzące przypadki, gdzie bratając się z innymi okazują brak szacunku wobec aktualnych zgód. Jeśli znasz scenę wystarczająco dobrze to po kilku minutach namysłu zabraknie Ci palców o obu rąk. Zauważcie również, że być może niektóre ekipy wolą być ostrożniejsze i nie spieszyć się z niczym oficjalnie. Po co bowiem przybijać zgodę, aby po roku ją zerwać? Bo tak wypada? Niektóre ekipy się szanują, działają rozważnie i chwała im za to. Pozdrowienia z Bydgoszczy ;)
19GKS PIAST45 pisze:Wczoraj na meczu 4 rundy el. LM Sturm Graz - BATE Borysow zostaje przybita oficjalna zgoda pomiędzy Piastem Gliwice, a BATE Borysow. Kibice BATE prezentują zgodową oprawę.
Dziękujemy za gościnę w Austrii i do zobaczenia na szlaku!!
Widzew pozdrawiał CSKA Moskwa w Poznaniu tego roku a CSKA wywiesiło ostatnio flage Widzewa podczas ostatnich derbów Moskwy , Symboliczna flga Widzewa podczas Meczu Mariboru z Rangersami , nic więcej poza Prywatnymi kontktami nas nie łączy [link] [link] [link]
CSKA nie wywiesiło naszej flagi tylko Widzew sam ją wywiesił. Na derbach Moskwy, obecnych 10 osób z Widzewa.
CSKA nie wywiesiło naszej flagi tylko Widzew sam ją wywiesił. Na derbach Moskwy, obecnych 10 osób z Widzewa.
Przepraszam i zgadzam sie z poprawką ale o to mi chodziło :)
Bracie dawaj ze mną pomożesz mi triceps,plecy,klata,biceps,nogi,bary i znów triceps to moja rzeczywistość a to da mi przyszłość da mi to na co zapracuje rękami ... !
No tak masz racje ale teraz musimy wytumaczyć co dla kogo znaczy gościnnie bo wiesz jednak skoro ktos przyjedza do kogoś gościnnie i siedzi z nim na sektorze badz nawet na stadionie to musi byc jednak ta ekipa tolerowana przez ów ekipe bo nie wyobrazam sobie że przyjechała bez zapowiedzi i weszła na stadion.Teraz tylko pytanie czy gościnnie jest wyłacznie obejrzenie meczu czy ma to być obejrzeniu meczu a przy okazji pogadanie na różne tematy piwko i do domu czy jest "gościnnie jest" jest to jakiś biznes badz interes czy jesto przybliżenie dwóch ekip i sprubowanie co z tego bedzie.
Czy w Sulechowie istnieją jeszcze fani Zawiszy? Jeżeli mnie pamięć nie myli to owa grupa funkcjonowała i sympatyzowała z trójkątem Ś-W-L. pozostałości owych sympatii
PS: Jeżeli my po takich wypowiedziach będziemy się musieli...domyślać co piszący chciał przekazać i zastanawiać się czy jest to napisane po polsku, to wróżę jeszcze większy burdel w niejednym temacie...
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
Troublemaker pisze:Czy w Sulechowie istnieją jeszcze fani Zawiszy? Jeżeli mnie pamięć nie myli to owa grupa funkcjonowała i sympatyzowała z trójkątem Ś-W-L. pozostałości owych sympatii
PS: Jeżeli my po takich wypowiedziach będziemy się musieli...domyślać co piszący chciał przekazać i zastanawiać się czy jest to napisane po polsku, to wróżę jeszcze większy burdel w niejednym temacie...
Swego czasu (koncówka lat 90-tych) istniał trójkąt Falubaz - Zawisza Sulechów - Pogoń Świebodzin. Wszyscy trzymali się razem i czasami jakieś akcje na kibiców przyjezdncyh na swoich terenach robili. W pewnym okresie w Sulechowie sypmaitę poszły w stronę Wrocławia i fani z tego miasta zaczęli pojawiać się na Oporowskiej na zasadzie FC. Mocno to nie na rękę było fanom Falubazu. Z czasem o fanach z Sulechowa słuch zaginął , mniej więcej można powiedzieć to samo o Pogoni Świebodzin i owy układ się rozpadł. Nie wiem jak jest po dzień dzisiejszy czy nadal ktoś sie uchował i czy ktos jeździ.
Troublemaker pisze:Czy w Sulechowie istnieją jeszcze fani Zawiszy? Jeżeli mnie pamięć nie myli to owa grupa funkcjonowała i sympatyzowała z trójkątem Ś-W-L. pozostałości owych sympatii
Swego czasu (koncówka lat 90-tych) istniał trójkąt Falubaz - Zawisza Sulechów - Pogoń Świebodzin. Wszyscy trzymali się razem i czasami jakieś akcje na kibiców przyjezdncyh na swoich terenach robili. W pewnym okresie w Sulechowie sypmaitę poszły w stronę Wrocławia i fani z tego miasta zaczęli pojawiać się na Oporowskiej na zasadzie FC. Mocno to nie na rękę było fanom Falubazu. Z czasem o fanach z Sulechowa słuch zaginął , mniej więcej można powiedzieć to samo o Pogoni Świebodzin i owy układ się rozpadł. Nie wiem jak jest po dzień dzisiejszy czy nadal ktoś sie uchował i czy ktos jeździ.
Właśnie chodziło mi o aktualną sytuację, ponieważ sytuacja panująca tam w przeszłości była mi =/- znana. Tak czy inaczej dzięki.
PS:
Istnieją jeszcze....?
..to tak gwoli stylistyki. :)
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!